Szivárvány és Holdsarló írta: Saszta

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
<< >>


Szerelem a halál hajnalán


Két pislákoló lélek száll lassan az ég felé; egy hol borostyánsárgán ragyogó, hol pedig ezüstösen, halványabban csillogó, sok szenvedést átélt, s most megnyugvást találó fénynyaláb, és egy lila-rózsaszín, csupa vidámság, erőteljesen még az életbe kapaszkodni próbáló, nagy fényű lélekdarabka.
A lelkek egymást körbetáncolva másznak fel a szemmel láthatatlan, Mennyek kapujához vezető létra fokain, s lassacskán beleolvadnak a csillagokkal tarkított égbolt kékségébe.

Ám senki sincs, aki észrevenné mindezt, és aki megcsodálná a túlvilágra távozó, tündöklő lelkek táncát a csillagok között.
Nem láthatja ezt senki, hiszen mindenki a roxforti csata borzalmaival van elfoglalva; ki a túlélésért küzd, ki menekül, ki halottait siratja, akiket körbevesznek a gyászoló családtagjaik.

Ám a nemrég Mennybe jutó párért, kiknek keze még most is összekulcsolódik - hiszen ők összetartoznak, és felesége szerelme kezét fogta épp, mikor őt is elérte a halál -, egyetlen emberen kívül senki sem hullajt könnyeket, mert mindenki túlságosan el van foglalva a hozzá közelebb álló mérhetetlen veszteségével.

Harryt azonban az ő haláluk az, ami mindennél jobban megrázza, mert ő tudja, mit jelent ez, ő egyből rádöbben, mit hagytak maguk mögött; egy hozzá hasonló árvát, egy gyönyörű, csupa kacagás szivárványbabát.
Ez pedig minden más veszteségnél nagyobb a számára, mert ez a legnagyobb igazságtalanság, ami bárkit érhet; hogy a háború elragadja tőle szüleit, és az ő betölthetetlen hiányukkal szívében kelljen felnőnie. Teddyre pedig pontosan ez a sors vár, hiszen Remus és Tonks nem térnek már vissza hozzá soha többé.

Ők már együtt vannak szeretteikkel a Szellemváros falai között, ahol nem vár már rájuk több fájdalom, csak az örök békesség, és az egymás iránt érzett tiszta szerelmük, mi a legsötétebb éjszakában fénylett fel szívükben, s ami e kegyetlen háborúban végig mutatta nekik az utat.
Ők a legjobb példa arra, hogy a szerelem valóban mindent legyőz, még magát a halált is, hiszen Harry egy dologban biztos volt; az ő szeretetük fénye nem hunyt ki, hisz az Teddy szívében él tovább.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)