Rózsatövisek írta: Saszta

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Árny


A fontos dolgokat már átbeszélted Catelynnel, és te biztosra veszed, hogy számíthatsz majd Észak királyának támogatására. Együtt pedig úgy véled, elég erősek lesztek ahhoz, hogy legyőzzétek a Lannister sereget. Úgy érzed, hogy jó úton haladsz, és Lorasnak valóban igaza lehet abban, hogy van esélyed a Vastrón megszerzésére.

Ahogy eszedbe jut Viráglovagod, egyből széles mosoly jelenik meg ajkaidon, ami akkor is ott játszik szájad szegletében, mikor a tükör felé fordulsz, hogy megszemléld magad, és levedd magadról vasmellényedet. Az éjszaka minden bizonnyal nem lesz szükséged rá… Loras erről gondoskodni fog. Viráglovagod már vár rád sátrában, te pedig nem kevesebben reménykedsz, mint egy forró, szenvedélyes éjszakában, amit szerelmeddel tölthetsz a Stannisszal esedékes nagy csatád előtt.

Pontosan tudod, hogy Stannis milyen veszélyes, ám úgy gondolod, Lorasszal az oldaladon van esélyed ellene. Holnap őérte és közös álmotokért, egy békés királyságért fogsz harcolni. Mi más lehetne ennél nagyobb és nemesebb cél? Hogyan is bukhatnál el, ha egyszer a szeretet és a békés jövőkép gondolata az, mi megerősíti majd mellvértedet?

Erre gondolsz, és a szenvedélyes éjszakátokra, mi rátok vár Lorasszal, mikor szemed sarkából megpillantod a föléd tornyosuló Stannis-árnyat, mely álnokul osont a hátad mögé. Ebben a pillanatban mindezen reményed ezeregy darabra hullik szét, és szinte hallod, amint az üveggömb - melyben féltve őrizgetted és dédelgetted ezeket az álmokat - szilánkjai a földre hullnak, melyeket nemsokára a te immáron élettelen tested követ, és bíborvörös véred terít be és tesz semmissé.

Szerelemtől csillogó szemedből lassan kihuny az élettel teli ragyogás, szádon azonban még mindig ott van az a dermedt, ábrándos mosoly, melyet Lorasnak szántál. Márvánnyá vált éjkék szemeddel már a túlvilágot látod, ahol őt karolod át, és egy békés királyság fölött uralkodtok ti ketten álomüveggömbödbe zárva, ám mégis szabadon, örökkön-örökké.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)