Tojásvadászat írta: drarryfan

[Kritikák - 4]

+++ betűméret ---


Mikor Draco hazaért, különös látvány fogadta. Fia, a négyéves Scorpius az udvaron rohangált, és sikongatva emelt ki a hatalmas fűből egy színes tojást, mellette Albus Potter szaladt hasonló lelkesedéssel. A két gyerek izgatottan kutatott a varázslattal megnövesztett fűszálak között.

- Apu, apu, nézd! – szaladt oda a kis szőke, mikor meglátta az őt figyelő férfit. – Ezt mind én gyűjtöttem, teljesen egyedül. Apa, ez olyan szuper! Ha végeztünk, majd segítesz megszámolni? Al azt mondta, hogy ő sokkal többet gyűjtött, de nem hiszek neki. Ő nem lehet jobb nálam.

Draco megmosolyogta a kicsit, akin már igencsak kezdtek kiütközni a Malfoy vonások.
- Persze, kicsim, de elmondod, hogy mit játszotok?
- Ez húsvéti tojásvadászat. Harry bácsi csinálta nekünk. Apa, nekem eddig miért nem volt ilyen?

Erre persze az egyszerű válasz az lett volna, hogy Dracónak fogalma sem volt róla, mi az a húsvéti tojásvadászat, és ahogy végignézett fia koszos, fűfoltos ruháján, úgy gondolta, nem is igazán akarja tudni. Viszont az, hogy fogalma sem volt róla, csak egy dologra engedte következtetni.

Sietve ment be a lakásba, magára hagyva a két nevetgélő gyereket. Nem, nem szaladt, egy Malfoy olyat sosem tesz, csupán méltóságteljesen igyekezett minél előbb bejutni a házba, hogy előkerítse minden bajának forrását, életének smaragdszemű megkeserítőjét.

- Potter!
Más ettől a fenyegető hangnemtől azonnal megijedt, elszaladt, vagy elbújdosott volna, de a megszólított személy, ex-griffendéles lévén bátran szembefordult vele és rámosolygott.
- Szia, Draco!
Ő már legyőzte Voldemortot, szembeszállt egy sárkánnyal, és túlélt egy kapcsolatot Ginevra Weasleyvel. Draco Malfoy már semmivel nem tudta őt megijeszteni.

- Mégis mi a fenét csinálnak a fiúk a kertben? Mondd, hogy nem megint valami hülye mugli hagyományról van szó?
- Csak játszanak.
- Mugli vagy sem? – emelte meg kissé a hangját a szőke.
- Jó, igen, az. És akkor mi van? Scorp élvezi. Nem értem, hogy mi a bajod ezzel az egésszel. Csak csokitojásokat keresnek a fűben.
- Az a ruha a fiamon többe kerül, mint amennyit egy átlag varázsló egy hónap alatt keres, te meg hagyod, hogy a földön kússzon, meg a fűben hemperegjen? – háborodott fel Draco.

- Sosem jutott még eszedbe, hogy egy ekkora gyereknek felesleges ilyen drága ruhát venned? Úgyis összekoszolja. Ha nem ezzel, akkor egy zsírkrétával vagy egy csokiskeksszel. Na, nem mintha fél percednél többe kerülne kitisztítani. Varázslóként nem kéne kiakadnod ilyeneken.
- Teljesen elrontod a fiamat. Lassan már ott tartunk, hogy te vagy a jó fej Harry bácsi, én meg csak a gonosz, szigorú apuka.
- Scorpius imád téged. Egyáltalán nem vagy se gonosz, se szigorú. És hiába zavarnak a mugli hagyományok, nem lenne szíved odamenni a fiadhoz és megtiltani neki, hogy tojásokat keressen.
- Aljas vagy, Potter!

- Nézd a jó oldalát! A fűben közel száz darab tojást rejtettem el, és percenként egyesével bukkannak fel, ami azt jelenti, hogy legalább másfél órára lefoglalja őket a kutatás. Alig negyedórája kezdték el, ami azt jelenti, hogy nekünk még több, mint egy óránk van kettesben. Mit gondolsz, Draco – súgta kéjesen a szőke fülébe, miközben keze már az ing alá siklott –, el tudjuk foglalni magunkat addig?

Harry megcsókolta párját, Draco pedig érezte a csokoládé semmivel sem összetéveszthető ízét a másik szájában. Élvezettel nyögött bele a csókba. Két gyerek mellett nem sok idejük jutott egymásra, főleg mert a fiúkat képtelenség volt tíz percnél tovább lekötni.
Soha senkinek nem vallotta volna be, de abban a pillanatban a húsvéti tojásvadászat volt a kedvenc hagyománya, és úgy tervezte, hogy minden évben megismétlik. Talán egy nagyobb területen, még több tojással.Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)