Sterek és más aprók írta: Lizzie01

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Szerencsés véletlen


Stiles imádott állatokkal foglalkozni, így rögtön kapott az alkalmon, mikor Scott felajánlotta neki, hogy dolgozzon azon a menhelyen, ahol ő volt. Most Scotty épp egy állatorvosi rendelőben dolgozik asszisztensként, amíg az egyetemet végzi, de nem akarta a menhelyet segítség nélkül hagyni.
Stiles reggel fél hétkor már a telepen volt tettre készen. A munkatársai mosolyogva fogadták az izgatott fiút.
– Üdv, a nevem Stiles! – vigyorgott a srác. – Ez a becenevem, az igazit ne kérdezzétek, mert lengyel, és eddig senki sem tudta helyesen kiejteni.
– Oké, Stiles, akkor gyere utánam, körbevezetlek – intett neki egy középkorú férfi, mint kiderült, ő volt a menhely tulajdonosa. James Abbottként mutatkozott be, kedves, jó humorú, de szigorú főnök volt. Stilesnak azt a feladatot adta, hogy lássa el az állatokat. Reggel fél nyolckor etetés, tízkor kutyasétáltatás, délben a kölykök etetése, délután játék a mozgékonyabb állatokkal, este pedig vacsoraosztás, majd jön a zárás.
Stiles legjobban a sétáltatást és a játékot szerette, és imádott az állatokhoz úgy beszélni, mintha emberek lennének. Szerinte némelyik még értette is, amit összehablatyolt nekik.
Nyáron főállásban dolgozott, ám szeptembertől már csak hétvégenként tudott csak besegíteni a menhelyen. Időnként a menhely állatorvosának is a rendelkezésére állt, lenyugtatta a sérült, ingerült állatokat, főként a kutyák preferálták a halk mormogást, amit a nyugtatásukra használt. Vérfarkasok közt megtanulta, hogyan kell ingerült egyéneket lecsillapítani.

Stilesnak ez volt a második nyara a menhelynél, mikor behoztak egy sérült kutyát. Nem, nem kutya volt, mikor közelebbről megnézte, hanem egy farkas. Egy fekete szőrű, nagy farkas. A fiúnak rögtön Derek jutott eszébe, és az az éjszaka, mikor utoljára látta a férfit. A vérfarkas elment Beacon Hillsből, de előtte még elbúcsúzott tőle. Rövid búcsú volt, de jó érzéssel töltötte el Stilest, hogy Derek nem csak lelépett, hanem el is köszönt. A fiúnak olyan érzése volt, mint a férfi akarna még valamit mondani, de végül csak kezet ráztak, és sokáig, nagyon sokáig tartott az a pillanat. Stiles legszívesebben megcsókolta volna a vérfarkast, de nem merte. Félt az elutasítástól.
Igaz, Stilest megrázta az, hogy Derek elment, hiszen fontos volt neki a vérfarkas, de tudta, hogy Dereknek szüksége van arra, hogy Corával legyen. A húga felbukkanása ugyan feltépte a régi sebeket, de egyben gyógyír is volt Derek magányára. Azonban reménykedett abban, hogy valamikor vissza fog jönni a városba.

– Stiles, gyere, segíts! – kiáltott oda neki Dr. Weston. – Súlyosan megsérült. Az erdő szélén találtak rá Beacon Hills határánál. Valami megtámadta, és elég csúnyán megsebezte – magyarázta gyorsan az állatorvos a fiúnak, aki már kapta is magára a zöld köpenyt, és már a kezét fertőtlenítette, hogy kesztyűt húzhasson.
A farkas eszméletlen volt, de a biztonság kedvéért kapott nyugtatót és érzéstelenítőt. Dr. Weston határozott mozdulatokkal tapintotta végig a sérült bundát, míg Stilesnak intett, hogy tisztítsa meg a sebet. A fiú nagyon óvatosan érintette a fertőtlenítőszeres gézt a farkas sérült bundájához, lassan megtisztította azt, majd kidobta a sáros-véres eszközt.
– Rendben, akkor lássuk, mi is történhetett veled, nagyfiú – mormolta halkan Stiles, miközben figyelte, ahogy a doki összevarja a sebet. – Most már jó kezekben vagy, ígérem!
– Karmolás és harapásnyom van az oldalán, két bordája megrepedt, egy pedig el is tört – tájékoztatta az állatorvos. – Lehet, hogy egy másik farkassal verekedett össze.
A műtét egy órán át tartott, és a farkas egyszer magához is tért, morgott, mozgolódott, de Stiles már tapasztaltan fogta le, és suttogott az állatnak, hogy megnyugodjon, míg Dr. Weston újabb adag nyugtatót injekciózott be neki. A farkas mintha ellazult volna Stiles hangjától és magába szívta volna az illatát, ami nyugodtabbá tette. A fiú gyengéden megsimogatta szabad kezével az állat nyakát. Olyan sima volt a szőre, sehol egy gubanc

Most a farkas egy külön futtatóban volt, puha takarókra fektetve, békésen aludt, csak néha-néha futott át remegés a testén. Stiles sajnálta a farkast, de nem tudott érte többet tennie, mint segíteni a gyógyulását. Nem volt szuperereje, pedig néha jól jött volna, mikor behoztak néhány mókust vagy kutyát, amiken már nem lehetett segíteni. Ki képes ártani a saját házikedvencének? Pff… néha nem értette az embereket.
Stiles óránként bement az új jövevényhez, cserélte a kötést, és vállalta, hogy éjszakára is bent marad vele. Mindig ezt csinálta, ha egy műtött kis páciensre éjszaka is figyelni kellett. Valahogy nem érezte helyénvalónak magára hagyni az állatokat. Apját már értesítette a dologról, így a seriff este hozott is neki tiszta cuccot és némi harapnivalót.

A fiú mozgolódásra lett figyelmes az éjszaka közepén. Ez nem is lett volna annyira újdonság, mivel a legtöbb állat fent szokott lenni éjszaka, de ehhez fájdalmas nyüszítés és morgás társult, ami azt jelentette, hogy az új lakójuk ébredezett. Félt ugyan, hogy a sérült állat veszélyben érzi magát, ezért megtámadja majd, mégis azonnal felpattant az iroda kanapéjáról.
Stiles odasietett a kennelhez, majd a döbbenettől elkerekedett szemekkel figyelte, ahogy a fekete farkasból egy nagyon is meztelen Derek Hale lesz.
– Te jó ég! Derek? – kiáltotta el magát, majd gyorsan kinyitotta a zárat, és a férfihoz sietett, aki megpróbált felállni, de visszaesett a takarókra. – Basszus, várj! Segítek.
– Stiles? – ismert rá a fiúra a vérfarkas – Mégis hol vagyok?
– Beacon Hills állatmenhelyén. Az erdő szélén találtak rád, sérült voltál. Mi történt?
Derek a homlokát ráncolta gondolkodás közben, majd eszébe juthatott valami, mert felnézett.
– Egy vérfarkas támadt rám, de volt vele egy druida is. Valami átkot szórhatott rám, és így csak sima farkassá tudtam átváltozni.
– Ez magyarázza, miért nem gyógyulsz olyan gyorsan, mint ahogy egy vérfarkas szokott.
– Ez csak ideiglenes, egy teljes napig tart az átok hatása.
– Honnan tudod?
– Ismerem ezt az átkot, még anya mesélt róla, mikor kicsik voltunk. Blokkolja a képességeinket.
– Oh… Erről majd el kell mesélned mindent, viszont most ki kell cserélnem a kötést a hasadon, mert elfertőződhet a seb.

Stiles kitámogatta Dereket az állatorvosi rendelőig, hogy kicserélhesse a kötést, de előtte adott a férfinak fájdalomcsillapítót. Remélte, hogy hatni fog, mert csak állatoknak valót tartottak a helyiségben.
– Azt sem tudtam, hogy visszatértél a városba – szólalt meg Stiles, miközben próbált nem arra gondolni, hogy ha pár centivel lejjebb téved a tekintete, akkor láthatja Derek férfiasságát. Gyorsan körbetekerte tiszta fáslival a leragasztott sebet, majd a hátizsákjáért ment, hogy kivegye a az apja által hozott tiszta cuccokat Dereknek. Mégsem mászkálhat pucéran. Vagyis ő szívesen nézegetné a tökéletes testet, de... Erre inkább nem akart gondolni.
– Tudom. Még nem szóltam senkinek sem róla – jött a felelet.
– De miért nem? Scott és a többiek is örültek volna neked. Liamnek végre sikerül uralkodnia valamennyire a dühkitörésein, bár ez nem Scotty érdeme, hanem Theóé – fintorgott Stiles. – Boyd és Erica szinte már házasok, és...
– Mert előbb másnak akartam szólni róla – vágott közbe Derek. – Csak ma érkeztem.
– Kinek? – kíváncsiskodott Stiles. Vajon ki lehet olyan fontos Dereknek, hogy felkeresse, amint visszatér a városba? Talán Peter? Nem, hiszen a férfi is velük ment, bár hamarabb visszajött, de utána tovább is állt. Vagy Deaton? A druida már gyerekkora óta ismerte Dereket.
– Neked.

Stiles meg sem tudott szólalni, ami ritkaságnak számított.
– Nekem? – a hangja rekedten csengett, mikor végre visszatért a hangja. – Oh, szóval én szóljak nekik? Az jó ötlet, majd lyukat beszélek a hasukba, és akkor...
– Nem így értettem. Nem azt akarom, hogy te mond el nekik, hanem hogy te tudd meg elsőként.
– Tényleg? – Stiles hangja lelkesen csengett. – De miért?
Derek nagyot sóhajtott. Sejtette, hogy Stiles ennyiből nem eszmél rá, mit is akar. Egy vérfarkas már a szagokból rájött volna az érzéseire, de a fiú nem volt természetfeletti, pusztán csak mindenbe beleütötte az orrát. Cora is rögtön tudta, mikor Stiles és ő egy helyiségben voltak, épp ezért volt olyan hálás, mikor mégis vele ment, és nem maradt Beacon Hillsben.

A férfi felmordult tehetetlenségében, ami meglepte Stilest.
– Mi frusztrál, nagyfiú? – mosolyodott el.
Derek nem szólt semmit, csak a szemét forgatta a kötekedésre.

– Na, akkor miért nálam akartál először jelentkezni, Derek? – tért vissza a tárgyra Stiles.
– Mert… – Derek mély levegőt vett – fontos vagy nekem.
– Te is nekem, morgó – vigyorgott a srác, mint aki egyáltalán nem vette komolyan a vallomást, de közben nagyot dobbant Stiles szíve, amit a vérfarkas is hallott.

Derek magához húzta Stilest, és megcsókolta. A fiú nyikkant egyet, majd szenvedélyesen viszonozta a csókot, amire már régóta vágyott. Eddig lehetetlennek tartotta, hogy tetszene egy olyan szexi, izmos férfinak, mint Derek, aki bárkit megkaphatna, de most, hogy a vérfarkas szorosan öleli, már tudott reménykedni abban, hogy ő kell neki.
– Most már érted, mit akartam mondani? – kérdezte Derek, miután ajkaik elváltak egymástól.
– Még mindig nem vagy valami bőbeszédű, így talán… szükségem lenne még némi magyarázatra – suttogta a másik ajkaira Stiles, mire Derek újra birtokba vette az ajkait.

Másnap Dr. Weston kikérdezte Stilest a sérült farkasról, aggódott, hogy az állatot megviselte az éjjel. A fiú mosolyogva közölte, hogy a farkas nagyon „jól” bírta az éjszakát. Az állatorvos – még ha furcsállta is a fiú vigyorgását – megnyugodott, mikor látta a kennelben békésen alvó farkast.
– Ha minden jól halad, néhány nap múlva már szabadon is engedhetjük. Nem lenne jó, ha túlságosan elszokna a természetes élőhelyétől.
Stiles bólogatott, de magában megjegyezte, hogy holnap a farkasnak már hűlt helye lesz, hiszen addigra már teljesen meggyógyul majd. Felkuncogott, mikor a fekete farkas rákacsintott, így Stiles boldogan ugrálva folytatta a munkáját.Megjegyzés: Eléggé megcsappantak a kritikák, de remélem, azért még tetszenek nektek ezek a kis egypercesek. :) A kritikáknak nagyon örülök! :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)