Caprichos - Ötletek írta: zsuzsanna1987

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
>>


Charlie Weasley teljesen átfagyva érkezett vissza a szállására karácsony reggelén, de nem csak a hegyekben töltött decemberi éjszaka hidegétől; végtelenül magányosnak érezte magát. Ez volt az első karácsonya, amikor nem lehetett otthon, az Odúban. Ugyan minden követ megmozgatott, hogy az ünnepekre szabadságot kaphasson és hazamehessen, de nem járt sikerrel, mert a sárkányrezervátumban a költési időszak mindig a legmozgalmasabb néhány hét. Miért kell annak mindig december második felére esnie?
Becsukta az ajtót, leült az ágya szélére, s tenyerébe temette az arcát.
– Annyira hiányoztok – suttogta, s örült, hogy senki nem látja. Tizenkilenc éves, felnőtt ember létére az anyja után sír…
Mikor kicsit később felemelte a fejét, meglátta a színes csomagot az ágy végében. Pont, mint régen anya karácsonyi ajándékai. Kezébe vette, s először a mellé tűzött levelet bontotta ki.

Drága kisfiam!
Boldog karácsonyt! Remélem, jól vagy. Nagyon hiányzol, rengeteget gondolok rád.
Szeretettel ölellek:
Anya


Mint akinek az élete múlik rajta, úgy tépte fel a csomagot. Csak egy doboz sütemény és egy sötétzöld pulóver volt benne, de Charlie máris ledobta magáról az eddig viselt, kopott szvettert, és magára húzta.
És akkor megtörtént a varázslat. Mintha nem is csak a puha gyapjú melegítené, hanem a két gondos kéz, ami kötötte, és a sütemény sem csak a tucat gyümölcskosár volt, hanem maga az Odú íze, illata; annak kézzel fogható bizonyítékai, hogy bárhová sodorja az élet, valahol nagyon szeretik és gondoskodnak róla – s bár még mindig gyötörte a honvágy, már nem érezte annyira reménytelenül egyedül magát.


>>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)