A tökéletes ajándék írta: drarryfan

[Kritikák - 4]

+++ betűméret ---


Draco tanácstalanul ült a kúria hatalmas nappalijában, és a tökéletes ajándékon törte a fejét. A nap kegyetlenül betűzött az ablakon, a kinti hőség elviselhetetlen volt. Az volt a nyár legmelegebb napja, mintha az időjárás is őt akarná kínozni, gúnyolni azért, mert semmi ötlete sincs.

Bármit vehetne, a pénz nem lenne akadály, de a személy túl fontos volt ahhoz, hogy csak úgy bemenjen egy üzletbe, és levegyen valamit a polcról. Dühös volt saját magára, amiért az utolsó pillanatra hagyta az egészet.

Az utolsó pillanat Draco Malfoynál azt jelentette, hogy három hete ezen gondolkodott, és naponta végigjárta az Abszol út minden üzletét. Mégis mit adhatna neki, ami elég különleges? Valamit, ami kifejezi, hogy mennyire hálás neki, amiért megszabadította őt a szenvedéseitől, valamit, amit a másik sosem felejt el.

Az agya cserben hagyta, pont akkor, mikor a legnagyobb szüksége volt rá. Egy nap volt még hátra a születésnapi partiig, amire hivatalos volt. Alig több, mint huszonhat óra, és neki ott kell majd állnia a Grimmauld tér 12. szám alatt lévő ház nappalijában, és át kell adnia a tökéletes ajándékot. Mégis miért törte magát ennyire?

A háború után kibékültek Harryvel, Draco legrégibb vágya teljesült azzal, hogy a másik elfogadta a felé nyújtott kezet, és a barátságát. Ennek már több, mint egy éve. A kapcsolatuk napról napra egyre jobb lett, annyira, hogy a szőke egy nap azon kapta magát, hogy beleszeretett a Világmegmentőbe.

Hát ezért volt olyan fontos, hogy ő adja neki a legjobb ajándékot. Éreztetni akarta a másikkal, hogy fontos neki. Hónapok óta próbálta a griffendéles tudtára adni, hogy ez részéről már több, mint barátság, de a másik úgy tűnt, vak a jelekre. Vagy csak nem akarta látni?

Draco egész éjjel ébren volt, a feje már zsongott, de egyetlen ötlete sem volt. Miért ilyen nehéz szerelmesnek lenni? Miért ilyen nehéz elmondania, hogy szerelmes? Mondjuk az ő múltjukkal ez tényleg nem volt egyszerű. Félt Harry elé állni, tartott tőle, hogy a másik kineveti majd az érzéseit. Persze Szent Potter sosem tenne ilyet, ő finoman közölné Dracóval, hogy nem tudja viszonozni az érzéseit, hogy számára a szőke csak egy barát lehet.

A szőke azt hitte, hogy a háború alatt már megismerkedett a félelem minden fajtájával, ám a rettegés az elutasítástól, mindennél ijesztőbb volt számára.

Csalódottan szórta a hopp port a kandallójába, a tökéletes ajándék nélkül érkezett a Grimmauld térre. Bár vitt egy ajándékszatyrot, benne egy drága borral és Harry kedvenc csokoládéjával, mégis úgy érezte, hogy alulteljesített. A másik ennél sokkal jobbat érdemelne.

A ház tele volt vendégekkel, Harry gépiesen vette át az ajándékokat, és bár mosolygott, Draco látta a szemeiben, hogy egyáltalán nem volt olyan boldog, mint ahogy mutatta.

Harry Potter magányos volt. Örült ugyan barátai boldogságának, de összeszorult a szíve, ahogy a sok boldog párocskára nézett. Ilyenkor mindig eszébe jutott, hogy mennyi mindent vesztett a háború alatt, hogy mennyire egyedül érzi magát, és hogy mennyire vágyik a szerelemre. Egészen pontosan egy konkrét személy szerelmére.

Már csak Draco volt hátra, hogy átadja az ajándékát, de ahogy végignézett az asztalon, és észrevett minimum három doboz csokit, már kicsit sem tartotta jó ötletnek, hogy odaadja az ajándékot.

Az ötlet hirtelen villant a fejébe, Harryhez lépett, és egyszerűen megcsókolta. Nem érdekelte, hogy hányan látják, nem törődött Ron Weasley hangos kiabálásával, sem Ginny döbbent sikkantásával, csak a forró ajkakra koncentrált, és a nyaka köré fonódott karokra, miközben Harry viszonozta a csókját. Draco sosem volt még annyira biztos benne, hogy a másik nem fogja őt elutasítani.

- Mit művelsz? – suttogta halkan Harry, miután megszakította a csókot.
- Három hétig gondolkodtam a megfelelő ajándékon, és most végre megvan.
- És mi lenne az?
- Hát én. Mégis mi lehetne tökéletesebb egy Malfoynál?

Harry magához rántotta a beképzelt szőkét egy újabb fullasztó csókra, és magában elismerte, hogy idén valóban a legtökéltesebb ajándékot kapta.Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)