Fiamként szeretlek írta: Lizzie01

[Kritikák - 7]

+++ betűméret ---
<< >>


Karácsonyi csoda


Harry hétéves kora ellenére biztosra vette, hogy nem létezik a Mikulás, akiről Dudley annyit beszélt a szüleinek. Ha létezett volna, akkor neki is hozott volna ajándékot karácsonykor, de ő ilyenkor csak azt kapta, hogy bezárták a gardróbba, és ráparancsoltak, hogy hallgasson.
A fiú nagyot sóhajtott, mikor kattant a zár az ajtón. Minden karácsonykor, amióta csak beszélni tudott, azt kívánta, bárcsak ne kellene Dursley-éknél laknia. Csak annyit akart, hogy őt is szeresse valaki.

Éjfélt ütött az óra, mikor a lépcső alatti gardrób ajtaja feltárult, és egy piros köpenyes, hosszú fehér hajú és szakállú idős bácsi hajolt be hozzá. Ő lenne a Mikulás? Harry elkerekedett szemekkel figyelte az öreget, aki csak mosolygott rá, majd félreállt az útból, és egy fekete hajú, fekete szemű férfi lépett oda a fiú elé.
– Szia, Harry! – A férfi nem mosolygott, Harry mégsem érezte, hogy félnie kellene tőle. Ismerős, otthonos illata volt, amitől Harrynek az édesanyja jutott eszébe. Az anyukáját is ilyen illat lengte körül, amitől mindig megnyugodott. – Perselus vagyok, és azért jöttem, hogy elvigyelek innen. Már régóta vártam ezt a percet.
– A Mikulás hozott ide? – kérdezte Harry az idősebb bácsi felé nézve.
– A Mikulás? – döbbent le egy pillanatra Perselus, majd mikor a mellette lévőre pillantott, elmosolyodott. – Nos, a mellettem álló úr Albus Dumbledore a Roxfort igazgatója, és tudom róla, hogy ő nem a Mikulás, de biztos vagyok benne, hogy ahová most megyünk, ott már letette az ajándékodat a fa alá.
– Tényleg?
– Hát persze. Velem jössz, Harry? – nyújtotta ki a kezét a gyerek felé Perselus, és Harry örömmel fogta meg és követte a férfit.
Harry, Perselus és Albus meg sem hallotta a Privet Drive 4. szám alatti házból hangzó szitkokat és kiabálást. Harryt lefoglalta a gondolat, hogy a Mikulás teljesítette a kívánságát, a két felnőtt pedig azzal volt elfoglalva, hogy biztosítsák a fiú védelmét, aki immár Perselus Pitonnal fog lakni a Prince Kúriában.
Harrynek ez az este egy igazi karácsonyi csodával ért fel, nem is számítva azt a nagy halom játékot, amit Perselus karácsonyfája alatt talált.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)