Fénytelen fények írta: NymphaTonks

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---
<< >>


Rózsaillat terjeng a szobában. A parfüm a tükör előtt pihen, kis rúzsfolt maszatolódik el az üvegen. Egy aprócska ujjbegy sietve letörli, levendulaszínű körmök villannak meg a tükörben. Egy arc is kibontakozik, ahogy felkapcsolódik a villany, égszínkék szemek, púderezett arc, vérvörös száj. Minden tökéletes. Mosoly, kacsintás. Vadító éjszaka lesz, minden porcikájával ezt érzi. A tükörképében gyönyörködik, az aranyláncban, ezüstfülbevalóban, saját magában. Szereti a csillogást, a gazdagságot, a pompát, saját magát.

Aztán kopognak, ő pedig kitipeg az ajtó elé, és felsikolt, oh, istenem, milyen gyönyörű virágok, imádom a rózsákat! Vízbe helyezi őket, elmorzsolgat egy szirmot az ujjai között, aztán fúj még egy adag parfümöt magára, mielőtt a kis üveget belecsúsztatná a retikülbe. Tudja jól, hogy drága étterembe mennek, és az étel kellemetlen szagát nehéz elnyomni. Ő pedig bódító akar lenni.

Amikor kilépnek a kellemes nyári éjszakába, és karonfogva elindulnak a park felé, nem érez mást, csak tömény rózsaillatot. Túl sok lett volna? A mellette levőt látszólag nem zavarja, mosolyogva tereli őt a sűrűn nőtt fák lehajló ágai közé, szemében tűz ég, ő pedig majd elolvad a karjaiban. Csókra nyitja az ajkát, a teste megremeg, nem kap levegőt. Már nem érzi a rózsa finom illatát, nem érez semmit sem.


Hosszú percekkel később kinyílik egy elhagyatott negyed egyik bárjának ajtaja. Állott füstszag áramlik ki, penész és por, na meg alkohol mindenhonnan, de ő nem zavartatja magát. A pókerasztalhoz sétál, ami körül tolonganak az emberek, mindenki látni akar egy keveset. Neki szó nélkül utat engednek, páran a szemüket is forgatják, de hagyják, hadd szálljon be a játékba.

– Végre ideértél – szólal meg az egyikük. – Már két kör lement nélküled.

– Nem értem rá.

– Az látszik. – Nevetés harsan. – Rúzsfoltos vagy.

Ő erre letörli a kezével az arcára kenődött foltot, és megigazítja a nyakkendőjét. Csak ő tudja, hogy az nem rúzs, de nem szól semmit.

– És mi ez a szag rajtad? Csak nem szakítottad le a te kis rózsádat megint, hm?

Ismét nevetés harsan. Őt már csak így ismerik. Nagyot nem is tévedtek. Ő nem így fejezte volna ki a dolgot, de ha már itt tartanak, akkor igazuk van. A kis üveg parfüm biztosan eltört a táskában, mikor eltüntette a nyomokat, elvégre valóban bűzlik a rózsaillattól.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)