Fiamként szeretlek írta: Lizzie01

[Kritikák - 5]

+++ betűméret ---
<< >>


Kémkedés


– Apa? – lépett be a sötét szobába Harry, majd rémülten szaladt oda a földön fekvő Perselushoz. – Apa! – Harry óvatosan emelte az ölébe a férfi fejét, majd lágyan rázni kezdte a vállánál fogva. – Apa, jól vagy?

– Harry? Mit keresel itt ilyenkor?

– Csak itt hagytam valamit, de ez most nem fontos. Mi történt veled?

– Semmi, amiről tudnod kellene – vált szigorúvá a bájitalmester hangja, majd lassan felállt. Nem látszott az arcán érzelem, de Harry tudta, hogy fájdalmai lehetnek. Ismerte már annyira az apját, hogy tudja, csak miatta uralkodott magán. Nem mert neki támaszt nyújtani, mert annak csak kiabálás lett volna a vége, így csak nyugtalanul nézte, ahogy az apja lerogy a kedvenc foteljába.

– Ő volt, igaz? – utalt a Sötét Nagyúrra a fiú. – Kérlek, apa, ne kémkedj tovább! Nem akarlak elveszíteni!

– Harry, ezt már megbeszéltük - felelte Perselus.

– Ha értem teszed, kérlek, hagyd abba! – könyörgött a fiú továbbra is.

Perselus nagyot sóhajtott. Nem volt kedve a kölyökkel vitázni erről. A szokásos bájitalára és pihenésre vágyott, nem veszekedésre.
– Harry, erről nem nyitok vitát! Amíg nem vagy képes a teljes okklumenciára és a gyors támadásra és védekezésre a Nagyúrral szemben, addig mindenképpen menni fogok. Tudnom kell, mire készül ellened és a Rend ellen!

– Ez nekem nem tetszik! Mi lesz, ha megtudja, hogy az apám vagy?

– Nekem se tetszik, Harry. Arról pedig, hogy örökbe fogadtalak, Dumbledore-on és a barátaidon kívül senki sem tud, őket pedig köti a Megszeghetetlen Eskü. Most pedig arra kérnélek, hogy menj a körletedbe. Késő van, és már többször is mondtam, hogy takarodó után ne mászkálj!

– De te…

– Én jól leszek, csak pihennem kell. Menj!
Miután Harry távozott, Perselus nagyot sóhajtott. Nem számított rá, hogy fia megjelenik nála, így nem zárta le a lakosztályt. Ez hiba volt, mégis jólesett neki, hogy Harry ennyire aggódik érte. Tudta, hogy amíg a kölyök veszélyben van, ő bármire képes, hogy megvédje. Akár még rá is támadna a Sötét Nagyúrra. Egyelőre azonban kémként kell helytállnia, és ehhez most egy főzetre és alvásra van szüksége.

Harry kelletlenül bár, de teljesítette apja kérését, azonban a klubhelyiség felé tartva megfogadta, hogy minél hamarabb megerősödik, és legyőzi azt a szörnyeteget, aki kínozza az apját.
Harry Potter le fogja győzni Voldemortot!<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)