Fiamként szeretlek írta: Lizzie01

[Kritikák - 4]

+++ betűméret ---
<< >>


Esti fürdetés


Harry kacagva szaladt el újra és újra, mikor apja el akarta kapni.
– Harry! – szólt a gyerek után Perselus, de a kisfiú csak nevetett. – Már nyolc óra, irány fürödni.
– Nem! – makacsolta meg magát Harry a háromévesek minden öntudatával. – Még játszok! – állt meg egy pillanatra a gyermek, majd toppantott egyet.
Ezt a másodpercet használta ki Perselus arra, hogy elkapja, és a fürdőszobába vigye a hevesen kapálózó fiát.
– Harry, ha nem fejezed be a rugdosást és a kapálózást, nincs fejest ugró gumidelfin a kádban.
A kisfiú rögtön abbahagyta az ellenkezést. Imádta azt a delfint, amit apukájától kapott egy hete. Fürdés nem lehetett nélküle, na és persze anélkül, hogy az egész fürdőszobát ne árassza el, hogy a megbűvölt játék tudjon úszni a padlón is.
– De utána sem alszok – tette azért hozzá. Az alvás számára olyan volt, mint egy játékmegvonás. Minek aludni, ha lehet vicces dolgokat csinálni?!
Perselus persze tudta, hogy a fürdőzés kifárasztja majd a kis bajkeverőt, így csak bólintott.

Este kilenc körül Harry már békésen aludt, míg Perselus összetakarított. A játékokat a dobozukba lebegtette, a konyhát rendbe tette, a fürdőszobát visszavarázsolta az eredeti állapotába, így már nem volt olyan, mintha árvíz mosta volna el.
Mielőtt lefeküdt volna, még benézett fiához. Lehet, hogy Harry sok figyelmet és türelmet igényelt – és sok-sok takarítást –, de nem bánta meg sosem, hogy az apja lett. Bár mikor lefekvés előtt elcsúszott a gumidelfinben, azt már bánta, hogy a játékot megvette.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)