Keszkenő és Ambrózia írta: NymphaTonks

[Kritikák - 0]

+++ betűméret ---
<< >>


Amikor Matolcsy Kamill megpillantotta Hangay Emíliát, nehezen tudta visszafogni magát, hogy ne vigyorogjon az arcába. A lány olyan eltökélten állt előtte, hogy Matolcsynak ez felért egy címzetes komédiával. Ilyet azért nem remélt volna – hogy a hírhedt Mili kisasszony éppen hozzá kopogtat be, ráadásul a félkarú bárója nélkül, és máris a gróffal kíván beszélni.

Még mit nem! – zsörtölődött magában a titkár. – Még az kéne, hogy ez a mihaszna rima beállítson Ernőhöz, és rázúdítsa a hazugságait!

A tekintete már régen a tintásüvegnél körözött, ami az asztalon pihent, és csak fél füllel hallgatta a kisasszony feldúlt rágalmait, miszerint ő és a gróf tömeggyilkosok! Matolcsy bele sem mert gondolni, vajon mibe keveredne, ha Hangay Emíliának, vagy akár annak a szemtelen magándetektívnek valamilyen úton-módon mégiscsak sikerülne a gróf közelébe jutnia… Abban az egyben biztos volt, hogy ez végzetes lenne nemcsak az ő, hanem az emberei számára is, Matolcsy pedig semmiképp sem akart veszíteni. Ő már régen biztos volt a győzelmében, abban, hogy a terve sikeres lesz, csak ne lenne ez a…

Matolcsy hirtelen elvesztette a türelmét. Villámgyorsan Hangay kisasszony előtt termett, vasmarka pedig a lány csinos kis torkára fonódott. Belenézett a kidülledt szemekbe, és enyhén megszorította a nyakát.

– Na, ide figyelj! – sziszegte az arcába, és közben elégedetten figyelte, ahogy ez az ártatlannak látszó, ámde felfuvalkodott kisasszony megpróbál kiszabadulni. Vékony ujjacskái a férfi kezére fonódtak, és megpróbálták ellökni őt magától, de az sokkal erősebb volt nála.

Aztán Matolcsy meghallotta a folyosóról beszűrődő hangfoszlányokat. Egyik pillanatról a másikra ellépett tőle, megragadta a tintásüveget, és leöntötte vele saját magát, majd felkiáltott. Éppen időben vágódott ki az ajtó, és ahogy remélte, rendőrök jelentek meg, és megragadták az összezavarodott Mili kisasszonyt.

Matolcsy elégedetten figyelte, ahogy a lányt elvezetik, ám ezúttal nem a vigyorát próbálta meg visszafojtani, hanem az érdes, tüdejét szétrepesztő köhögést.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)