Mindenízű drazsé írta: NymphaTonks

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
<<


– Mióta tart ez?

Lily megrezzen erre a kérdésre. Váratlanul éri, pedig számított rá, hogy el fog hangzani… Fejben már kigondolta, mit fog válaszolni, most azonban, ahogy belenéz James szemébe, a gondosan megfogalmazott szavak hirtelen tovatűnnek. Feszengve áll vele szemben, az egyik kezével a zsebében – ujjai között azt a virágot morzsolgatja, amelyet még Sirius tűzött a hajába az egyik délután, amikor elbújtak csókolózni a Tiltott Rengetegbe.

– Nem akartuk, hogy így tudd meg – mondja végül halkan. James prüszkölve felnevet.

– Szóval el is akartátok mondani? Szép. Mikor?

Lily beharapja az ajkát. Igen, el akarták mondani Jamesnek, be akarták vallani, hogy ez az egész köztük sokkal komolyabbá vált, mint amilyennek az elején indult. Legelőször kölcsönösen utálták egymást, Lily képtelen volt elviselni Siriust, most meg… De hát gondolta ő, hogy bele fog szeretni? Hogy Sirius is ugyanúgy fog érezni iránta?

– James, kérlek… Fontos ez most már? – sóhajtja, és elfordul, az ablak felé. Úgy tesz, mintha a tájat bámulná, de a gondolatai valójában teljesen máshol járnak.

Csend.

James nem válaszol.

Talán ez az első eset, hogy kettesben vannak, és nem ordibálnak, esetleg vitatkoznak egymással valamin.

– Igazad van – mondja James. – Nem fontos. Csak az a fontos, hogy együtt vagytok és boldogok. Mi kell ennél több? Cseppet sem érzem becsapottnak magam.

– És szerinted én mit érzek? – pördül meg indulatosan Lily, és ökölbe szorul a keze. – Nem kérem, hogy értsd meg a helyzetet, csak hogy fogadd el…

– Fogadjam el, hogy kijátszottatok a hátam mögött? – tárja szét a karját James. – Sirius a legjobb barátom, Lily! Én pedig még mindig rohadtul beléd vagyok esve!

Ezúttal Lilyn van a sor, hogy csendben maradjon. Szemtől szemben állnak egymással, mindketten zihálnak, az elfojtott érzelmek örvényként kavarognak körülöttük.

– Sirius azóta nem is áll szóba velem – suttogja végül a lány.

James arca fintorba torzul. A lelki szemei előtt megjelenik az a pillanat, amikor rajtakapta őket kettesben – Lilyt Sirius karjaiban.

– Nem akarok részt venni ebben a játékban – nyel nagyot. – Most már elegem van belőletek.

– James… Kérlek, hadd beszéljük meg! – könyörög Lily, de ő is érzi, hogy a hangja hamis. Valójában semmit sem akar megbeszélni. Nem akar többé szóba állni Jamesszel. Ha miatta fogja elveszíteni Siriust, akkor meg pláne nem.

Látja a fiú arcán, hogy ő is ugyanerre gondol. A szemében mérhetetlen fájdalom jelenik meg, majd elfordul, és szó nélkül elsiet. Lily utánanéz, egészen addig figyeli, amíg James alakja el nem tűnik előle a sarkon, aztán lerogy a folyosó padlójára, és szabadjára engedi a könnyeit.<<

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)