Harmatcsepp és teafű írta: NymphaTonks

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Tonks egyszerűen utálja ezeket a novemberi napokat, pláne akkor, mikor az időjárás kifordul önmagából, és naphosszat csak esik az eső. Remus reggelente már meg sem kérdezi, mi baja, sejti, hogy mi állhat a dolgok mögött, és a búcsúcsókokat is keserűnek érzi, valahányszor Tonks elindul dolgozni.

Tonks persze tudja, mit hisz a varázsló. Hogy ez a sok sár zavarja őt igazán, ami mindig felragad a csizmájára, miközben a Minisztériumba igyekszik, hogy ez az undok színes esernyő az oka mindennek, ami folyton kifordul, még akkor is, ha éppen csak egy enyhe széllökés éri… Vagy pedig az a probléma, hogy Kingsley folyton leszidja őt, amikor meglátja, hogy sáros lábbal caplat végig a Minisztérium tisztára mosott padlóján, vagy Mordon mogorvasága az, ami miatt a haja folyton szürkében pompázik.

Tonks sokszor érzi a késztetést, hogy elmondja neki, hogy nem is ezek azok a dolgok, amik miatt éjszakánként sírva alszik el, de nem akar több veszekedést. Jó neki minden így is, ahogy van, ám gyakran legszívesebben mégis elkiabálná, hogy éjszakánként nagyon fázik, és nem elég neki a takaró, sem pedig a párna, hogy neki valójában Remus kell, mert mellette tényleg nem érezné ezt a rettenetes hideget, ami beköltözött a házba. Hogy őt nem is az zavarja, hogy tönkremegy az esernyő, hanem az, hogy neki kell megjavítania, és nem Remus teszi ezt meg helyette, hogy a haja nem is azért szürke, mert a napok is szürkék és monotonak, hanem mert Remus nem kérdez rá, mi a baj.

Tonks persze tudja, mit hisz a varázsló… Hogy a november az oka mindennek, nem pedig ő. És Tonks szívesen elmondaná neki, hogyan érez, de nem meri. Annyira fél, hogy Remus egyszer csak elhagyja, hogy megint elmegy, és ő magára marad. És tudja jól, hogy neki továbbra is utálnia kell a novemberi napokat, még akkor is, ha nem így van, de míg ezeket gyűlöli, nem gondol arra, hogy valójában utálnia kellene Remust, amiért ennyire elhidegültek egymástól.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)