Szerelmeslevél csokoládéfolttal írta: NymphaTonks

[Kritikák - 0]

+++ betűméret ---
<< >>


– Szóval, mit kérsz karácsonyra? – A mondat megmosolyogtatja Tonksot. Nagyot nyújtózik a kanapén, a haja aranyszínűre változik, fejét Remus ölébe hajtja, a házat pedig betölti a mentatea édeskés illata, amely a karácsony előszelével teljesen elbódítja őt. Felpislog a férfira, látja a kíváncsi szemeket, az elnyílt ajkakat, és tudja, hogy válaszolnia kellene valamit, elismételni a már oly sokszor elismételt szavakat – nincs szükségem semmire, tudod te is jól –, avagy halkan a fülébe suttogni az igazi kérést – téged –, de mégsem szólal meg. Csak figyeli a varázsló arcát, szinte már látni véli, hogyan cikáznak a fejében a gondolatok, hogy vajon honnan szerezi be a pénzt az ajándékra, és mi legyen az az ajándék, de ahelyett, hogy válaszolna, egy kérdés szalad ki a száján:

– És te mit szeretnél? – Ezúttal Remuson a sor, hogy mosolyogjon, de Tonks látja, hogy más is lapul emögött a mosoly mögött. Enyhe félelmet lát a férfi szemében, mintha a mondatvégi kérdőjel megrémisztette volna, hiszen Remus számára teljesen mást jelentenek ezek a szavak – kérni, kívánni, majd megkapni… Hiszen ő sohasem kér semmit – nem mer – és mégis mindent megkap, rosszat és jót is egyaránt. Már szinte hallani véli a ki nem mondott szavakat, a megszokott választ – itt vagy nekem te, és ez elég –, amit minden évben végighallgat, és ami miatt minden évben órákig ül az emeleti padlásszobában azokkal a fránya kötőtűkkel, hogy kesztyűt, sálat és sapkát kössön a férfinak ajándék gyanánt, mert sosem tudja, mit adhatna neki, minek örülne igazán, ám ezúttal Remus mást válaszol:

– Azt hiszem, egy tábla csokoládénak nagyon örülnék.

Tonks pedig nevet, vidáman, hangosan, és Remus nem is érti, miért örül ennyire, és miért reppen ki hirtelen a kezéből a bögre tea, hogy aztán Tonks hajába túrjanak az ujjai. De már nem is jut eszébe az ajándék, csakis Tonks jár a fejében a csokoládéízű csókjaival, és ebben a pillanatban csakis arra tud gondolni, hogy karácsony minden egyes nap és ajándék minden egyes perc, amelyet vele tölthet.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)