Harmatcsepp és teafű írta: NymphaTonks

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---
<< >>


Tonks látja. Egyszerűen csak észreveszi, ha valami nincs rendben Remusszal. Úgy olvas minden mozdulatából, mintha a férfi nyitott könyv lenne előtte – de közben valahogy mégsem érzi azt, hogy ez igaz lenne. Ismeri minden rezdülését, de nem érti őket. Mintha ez a nyitott könyv tele lenne titkokkal és rejtelmekkel…

– Valami baj van? – teszi fel végül a kérdést, miközben kidobja a vacsora maradékát, és a mosogatóhoz viszi a tányérokat. Remus mellette terem, kezében a törlőronggyal, és fáradtan elmosolyodik.

– Nincs. Ugyan miért lenne? – A mosoly mögött valami mögöttes érzelem is megbújik, de Tonks nem tudja megfejteni, mégis mi lehet.

– Én csak… Nem tudom. Ha valami baj lenne, elmondanád, igaz? – Kérdőn felnéz a varázslóra, de Remus elfordítja a tekintetét, és törölgetni kezdi a leöblített tányérokat.

– Persze, hogy elmondanám – válaszolja nyugodt hangon, de Tonks sejti, hogy ez is hazugság. Némán áll a konyhapult mellett, a mellkasa összeszorul a fájdalomtól. Legszívesebben sírni szeretne, de inkább visszafogja magát.

– Szeretném, ha őszinte lennél velem – mondja halkan, és megérinti a férfi karját. – Most már nem kell magadba fojtanod a dolgokat… Most már itt vagyok neked.

Remus rámosolyog, de a boldogság halvány szikrája sem látszik az arcán.
– Tudom – bólint, és előrehajolva homlokon csókolja a boszorkányt. – És köszönöm.

Tonks nem mozdul, még akkor sem, amikor a férfi kikerüli, és szinte hangtalanul kimegy a konyhából. A torkában levő gombóc elviselhetetlen nagyságúra nő, és az arcán lassan lefolynak könnyek. Most érzi csak igazán, hogy a kettejük közé férkőző bizalmatlanság túlságosan hatalmasra nőtt. Szeretné tudni, hogy a kételkedés mikor és hogyan szivárgott bele a házasságukba, és hogy Remus mégis miért nem boldog vele, mikor annak kellene lennie…

Őszintén szeretné megkérdezni tőle, hogy mi a baj, de most már tudja, hogy hiába tenné meg, hiszen már nem bízik Remusban és abban, hogy az igazat mondaná…

És Remus sem bízik benne annyira, hogy elmondja neki, mi bántja.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)