Anya írta: drarryfan

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---


Anya!

Egyetlen szó az egész, mégis többet jelent bármely másiknál. Mert egy anya a világ legnagyobb csodája. Te voltál az én csodám, az én világom. Kilenc hónapig hordtál a szíved alatt, és már akkor jobban szerettél engem, mint bárki ezen a világon.

Anya!

Ez volt az első szó, amit megtanultam, mert ez volt a megoldás minden problémámra. Ha kiesett a cumi a számból, ha éhes vagy szomjas voltam, ha csak egyszerűen egyedül éreztem magam, csak ezt az egy szót kellett kimondanom, és te máris mellettem voltál.
Te voltál a védelmezőm, a csendes menedék apám szigora elől. Az az angyali teremtés, aki játékokkal és édességekkel halmozott el, mikor senki más nem látta. Te voltál az egyetlen, aki nem rettent vissza apámtól.

Anya!

Az egyetlen személy, aki hiányzott a Roxfortos évek alatt. Apám gyengeségnek tartotta volna, ha tudja, hogy titokban kétnaponta írtam neked levelet. Nem mintha olyan mozgalmas lett volna az életem, hogy ennyit meséljek, csak látni akartam a kedves szavaidat, azokat a cirádás, gyönyörű betűket, amik mindig mosolyra fakasztottak.
A háború alatt te jelentetted számomra a vigaszt, a nyugalmat, miattad maradtam erős. Miattad fordítottam hátat apámnak, a hagyományoknak, a Nagyúrnak. Miattad álltam át a világos oldalra, azért, hogy megvédjelek. Akkor sikerült.

Anya!
Az a személy, aki mindenben támogatott, még akkor is, amikor egy férfival állítottam haza, és közöltem, hogy szerelmes vagyok belé. Még akkor is, ha az a férfi Harry Potter volt. Csak te fogadtad el ezt. Mindenki más szét akart minket választani.

Anya!

A szó, amit többé nincs kinek mondanom. Már hiába kiabálom a lakás csöndjébe, nem felelsz rá, nem szaladsz rögtön hozzám. Már soha többé nem mosolyogsz rám, nem ölelsz át, nem törlöd le a könnyeimet. Magamra hagytál a nagyvilágban.
Az emberek gyűlölnek engem, a karomon a jegy, az apám börtönben. Mindenki elítél, utál és megvet, és te nem vagy itt, hogy vigasztalj, hogy kiállj mellettem, ahogy egész életedben tetted.

Anya!

A szó, ami mindkettőnknek ugyanazt jelenti, az örök szeretetet. Harry sosem ismerte a sajátját, én elvesztettelek téged, és senki nincs, aki pótolni tudná azt a szeretetet, amit az életem során tőled kaptam. Ez az űr kitölthetetlen.

Anya!

Védelmező, példakép. Ez voltál a számomra, és még vagy mindig. Olyan akarok lenni, mint te, erős, független, büszke, tele végtelen szeretettel. Harry anyukája is példakép, Lily Evans, a nő, aki saját életét áldozta a gyermekéért. Harry örökölte tőle ezt az esztelen önfeláldozó hajlamot. Ő is kész lenne bármire, hogy megvédje azt, akit szeret.

Mama!

A szó, amit a mi gyönyörű kislányunk soha, senkinek nem tud mondani. Lily Narcissa Malfoy-Potter, a ti neveteket kapta, és tudom, hogy ő is olyan erős és bátor nő lesz, mint amilyenek ti voltatok. Mesélek majd neki rólad, és ő is olyan büszke lesz majd rád, mint amilyen én vagyok. Bár láthatnád őt.

Anya!

Suttogom ötven év elteltével, mikor boldogan megpihenek egy hosszú élet után. A kúriánk teraszán ülsz, és teázgatsz Lily Evansszel. Tudom, hogy mindvégig onnan figyeltetek minket. Boldogan rohanok a karjaidba, és te ugyanúgy ölelsz, mint gyerekkoromban. Lily kérdőn és várakozva néz rám, de hiába, ő még nem zárhatja karjaiba a fiát. Az én Harrym még várat minket egy kicsit. Nem baj, addig is veled lehetek.
Annyira hiányoztál!

Anya!
Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)