Szeretni írta: Narcissza

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---


Az, hogy egy gondolattól görcsbe rándul a gyomrod csak akkor lefogadható, ha szerelmes vagy.

„Szeretni kell, mert szeretve lenni jó.”


Ha minden percben legalább 2 másodpercre elkalandoznak a gondolataid és mindig egy emberről álmodozol. Amikor ha léptek zaja üti meg a füled, vagy megcsörren a telefonod váratlanul, egyből abban reménykedsz, hogy ő hív. Szép remények, csak mind elvesznek egy hihetetlenül sötét Lehetetlenség nevű felhőben. Mindent árnnyal borít be, még a szép ábrándokat is. Amikor rá kell jönnöd, hogy ő sosem fog felhívni.
Milyen borzalmas reménytelenül sodródni egyik napból a másikba. Amikor minden nap láthatod, és mikor nem látod egész idő alatt utána sóvárogsz. Amikor tudod, hogy egy óra hatvan percből, egy perc pedig hatvan másodpercből áll és másodpercről másodpercre szenveded át magad, csak azért, hogy utána újra láthasd. Mikor félig meghalsz nélküle, a másik feled pedig haldoklik. Mindezt azért kell végig csinálnod, hogy utána lásd, ahogy mással jár kézen fogva.
Engeded neki, hogy a világot döntsön össze benned, hogy utána, te építgesd újjá egyedül a romokból, amikor senki nem érti meg, hogy milyen érzés szenvedni… szenvedve lenni. Amikor egész éjszakákat sírsz át reménykedve, hogy a holnap talán más lesz, hogy a párnád, amit kínodban ölelgetsz, majd átveszi a terheket a válladról.
Micsoda hülyeség reménykedni… Már rég elfelejtődött volna, ha nincsen értelme. Az ember reménykedik, mert a remény hal meg utoljára. Talán a reményt ebben az esetben túlélheti a szenvedés. Amikor végleg nincsen semmi amibe kapaszkodhatnál, amivel magasabbra húzhatnád a szíved körül ledöntött falakat, akkor kell észrevenned magad…Akkor kell rájönnöd, hogy már rég nem szereted, csak áltatod magad vele.

„Minden rosszban van valami jó.”

Igen, tényleg van benne jó. Már nem miatta kell felépítened a falat, hanem magad miatt. A kis magból nőtt fa, ami a szerelmet jelképezi, mikor kiszakad a szívedből, nyomokat fog hagyni. Arra kell emlékezned, mikor építed, hogy lesznek még ilyen esetek: vésd hát jól bele a szíved körül a falba az egyetlen dolgot ami ajánlani tudok:


„A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökereket ereszt egész valónkba, és gyakran tovább zöldül a szív romjain, hogy mikor kiszakad mindennél jobban fájjon.”

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)