Neville naplója írta: Fren

[Kritikák - 91]

+++ betűméret ---


Neville naplója

1567. november 41. este
Kedves hogyishívják? Ja Naplóm!
Ez hihetetlen! Naplót írok! Vagy még sem? Várj, meg kell néznem a borítót. Ja, igen ez a naplóm. Hát nem tök jó? Pedig elsőben azt hittem, hogy sohase fogok meg tanulni írni és olvasni! És sikerült! Juhííííííííííííííííííííííí
Jaj, hol a kaktuszom. Hoppá, azt hiszem, hogy ráültem. Meg kell néznem. De nem látok el odáig! Hogy lehetek ilyen kövér? Mostantól fogyóznom kell. Hol a Norbi Update könyvem, amit Nagyitól kaptam? Na mindegy. Egyhamar úgysem találom meg. Talán a következő utáni naplómra meglesz. Miért vagyok ilyen feledékeny? Hogy is hívnak? Ja, tudom. Felírtam az ágyam tetejére. Hm, hol is tartottam?
Ajaj, bejött a szobába Harry. Gyorsan elrejtelek. Te jó ég! Mióta hordok én szivecskés alsóneműt? Ez nem is az én ágyam, hanem Roné! De akkor miért van felírva az ágya tetejére a nevem és az, hogy HARRY POTTER 4EVER. Ki tudja? Én nem, az biztos. Na most megyek tanulni. Ergo nézek a ki a fejemből.

1567. november 41. még mindig este
Nem fogod elhinni, hogy mi történt velem! Ilyet még álmomban sem álmodtam még. Olyat mondok, ami még viccnek is jó. Tehát ott tartottam, hogy elindulok tanulni. Út közben azonban belerohantam valakibe. Nem is inkább valamibe. Nem is tudom! A neve… várjunk csak! Nem is tudom a nevét! Pontosan úgy nézett ki, mint én. Azt hittem, hogy ez csak egy vicc, aztán rájöttem, hogy mégsem. Nem poén volt, hanem tükör! El tudod ezt képzelni? Egy tükörbe ütköztem! Ezt majd elmesélem az unokáimnak. Már látom is csodálkozó arckifejezésüket, ahogy nap, mint nap azt hajtogatják, hogy meséljem el ezt a különös esetet. Életem kalandja! Erre sokkal büszkébb vagyok, mint arra, hogy 11 éves koromban pisiltem be utoljára. Majd el ne felejtsem megírni Nagyinak. Remélem jutalomból, nézhetem majd az A+ tv-t a Romantica csatorna helyett! Most elmegyek fürödni. Holnap korán kell kelnem, ahhoz, hogy lemásoljam a házit. Be is állítom a vekkert. Csak azt nem értem miért hívják vekkernek, mikor olyan, mint egy óra. Holnap mágiatörténeten majd filozofálok rajta. Jó éjt!

1567. november 42. reggel
Te jó ég! Már megint el fogok késni. Hihetetlen, hogy elaludtam leckeírás közben. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogyan tudtam elaludni a világ legérdekesebb házi dolgozatán. A téma: Alvó növények-avagy vigyázz kit takargatsz! Olyan izgi, és én e helyett a szunyálást választottam. Nem hiszem el! Oó, ennek nem lesz jó vége. Remélem, szereted a kávét, ugyanis egyenes úton haladok afelé, hogy leöntselek vele. Nem kérsz inkább töklevet? Attól nem leszel olyan büdös. Na most mennem kell órára.

1567. november 42. ebédszünet
Átok minden zsíros hajú, fekete talárral rendelkező, undok mardekáros házvezető tanárra. Miért mindig az én főzetemet kell cikiznie. Talán a Crakké jobb? Attól tartok sokkal jobb, mert legalább nem égeti ki az üst alját. Ha ezt a nagymamám meghallja? Azt hiszem, megyek végrendelet írni. Szia!

Elkészült a végrendelet. Rakok neked is valami másolatot, amelyet kb. 6-szor elégettem, mire Hermione (álmaim asszonya) megsajnált. Íme, remélem, értékeled majd, hogy ennyit szenvedtem vele.


Neville Longbottom Végrendelete

Ezennel úgy rendelkezem, hogy:
- Kedvenc alsóneműimet az én drága szerelmemre, Hermione Grangerrel hagyom. Remélem, szereti a kicsit kakis tarka színű alsókat.
- Minden ingóságom (cumi, gumikacsa… stb.) a szomszéd nénire hagyom. Még szeretnék ráhagyni egy csomag Tena Lady-t is.
- A szeretett virágaimat az általam istenített Harry Potternek rendelem halálom után.
- Könyveimet és ruháimat az én leendő kisöcsémnek vagy kishúgomnak szánom. Szurkolok Nagyi és postás bácsi! Hátha összejön valami! Ha igen, akkor sem lesz kisöcsém vagy kishúgom, mert még a hülye is tudja, hogy inkább a nagybátyám vagy nagynénim lennének. Hiszen Nagyi nem az anyukám!
- A csokibékás kártyáim jó helyen lesznek halálom után Ron Weasley-nél.
- Pénzemet pedig egy árvaházra hagyom. (Bár Nagyi úgyse hagyja)

Még csak ennyi, de fogom még bővítgetni. A bagolyposta sem olyan gyors. Remélem, megérem a reggelt. Jó éjszakát kedves kis hogyishívnak!

Folyt. köv. :D

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)