A színfalak mögött írta: Vikita

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---


A színfalak mögött

1.fejezet

- Szia Suz, itt Liz, remélem kész vagy a beszámolóval, amit kértem hisz tudod, hogy véges a határidő, és a türelmem is! – mondta Elizabeth kissé fenyegetően.
- Suz, megint én vagyok, mondd hol vagy? Vagy várjcsak, nem is érdekel! Csak a beszámoló! Remélem, érzed a hangomban a kétségbeesést, amit okoztál, és okozol most is!

3 órával és 6 üzenettel késöbb

- Lizy sajnálom, lerobbant a kocsim a dugó kelős közepén… De ne agodj a beszámoló kész! Behozom, amint tudom, és ne aggódj nem szúrom el neked a „nagy” üzletet.
És bocs, ha egy kis guny is keveredett a hangomban.

- Suz, itt Jessica, siess gyorsan, ha nem akarod, hogy megszűnjön a Gucci kedvezményed! Elizabeth nagyon dühös, látnod kéne, fel-alá járkál, és már az sem izgatja, hogy az irodában a férfiak miatta nem dolgoznak, mert csak a hosszú lábait bámulják, kiguvadt szemekkel.
Tudom, most azt mondanád (ha nem az üzenetrögzitőddel beszélnék) hogy ne legyek féltékeny rá! De mit tehetnék, ha ő a legrangosabb modell versenyen az első lett, én meg „csak” a harmadik, te meg persze a második.

Na mindegy, mennem kell, mert a mi drága Lizynk már nagyon fürkészik azzal a pompásan csodálatos szemével, ami minden férfit rabul ejt!
Tudom, tudom ne legyek rá féltékeny hiszen én is ugyanolyan szép és csinos vagyok.
De tudod mit én akkor is féltékeny vagyok rá!
Pip, pip,.…pip….

Suzan és Jessica, Elizabethnél dolgoztak, a Linzynél, Elizabeth jól menő ruhatervező. Ügyvédként is tevékenykedett, apja cégét felügyelte, néha tárgyalásokon is részt vett, de általában csak az ügyvédekre figyelt, hogy minden jól menjen, avagy minden pert megnyerjenek. Közben kitanulta az újságíró szakmát, a Chantalnál dolgozott.

- Szia, na végre, hogy beértél, Jessica mesélte, hogy micsoda „dugóba” keveredtél. – tette hozzá egy kis pajkos mosollyal arcán.

- Hát igen, szörnyű ez a „reggeli közlekedés” – nevette el magát Suz

- Na mesélj! Hogy hívják és milyen? Tudod, hogy engem minden érdekel!

- Hát, jóképű és figyelmes. – Elizabeth érdeklődően hallgatta.

- Örülök, hogy rátaláltál az igazira, de megkaphatnám a beszámolót?

- Ó igen, itt van! – majd elővett egy fekete, elegáns táskából pár papírt.

- Remek, köszi. – vetett rá gyors pillantást –, ma meddig maradsz?

- 6-ig

- 6? – kezdte fönökies modorban miközben összefonta karjait a papírokon.

- 7? – reménykedett, Suz.

- 7, hát – Lizy úgy tett mintha eltünödött volna. – nos, ha holnap is hétig maradsz, akkor rendben!

- Holnap is hétig? – fakadt ki Suz.

- Igen.- mondta határozottan

- Jó, rendben. - legyintett beleegyezően, akárhogyis régóta barátnők voltak, ilyenkor valahogy nem, mert neki ellent mondani, elvégre mégiscsak Elizabeth volt a főnöke.

- De tényleg! – tette csipőjére kezét

- Jaj Jess már úgy várom a megbeszélést, goldold csak el. Szinte már mióta megalapítottam a Linzyt, arra várok sőt, arra várunk, hogy a mi ruháink legyenek egy filmben.

- Igen, bár tudod szerintem az árak is befolyásolták őket a választásukban, nemcsak a ruháink… - igaz, néha féltékeny volt rá, de azért nagyon szerette Elizabethet, mintha csak a nővére lenne.

- Ez igaz, de őszintén szólva nem érdekel az ár, ha kell még ennél is lejjebb visszük a beszámolóban, apropó beszámoló figyelj kérlek Suzra, azt mondta 7-ig marad, szóval maradjon is 7-ig!

- Oké Lizy- kísérte ki az irodából.

- Sok szerencsét, szia!

- Szia

- Szia Jess kérlek, hívd fel a filmes céget, hogy késni fogok, a szerelőnél van a kocsi, és most taxiban vagyok, de hát tudod milyen a New Yorki közlekedés – „ahogy Suz mondaná”.- gondolta magában. Egy pillanatra elvette a fülétől a telefont.

- Hé nem tudna sietni? El fogok késni, pedig nem késhetek!

- Látja hölgyem, hogy tömörülnek a kocsik, mindenki most megy haza, ráadásul még az eső is elkezdett esni.

- Igen látom, szóval Suz hívd fel őket nekem légy szíves! – emelte újra telefonját a füléhez - Jess ott van még? Ne engedd el 7 előtt nincs kivételezés, így is már épp elégszer kivételeztem vele.- hirtelen átváltozott a hangja komollyá a végszóban.

- Egy kis kenőpénzért sem tudna gyorsabban menni? – azzal elővett egy mindkettőjüknek sokat ígérő bankjegyet. – Nagyon fontos lenne!

- Elvihetem a Broux utcába, de onnan már gyalogolnia kell.

- Rendben, köszönöm!

Az eső már nem csak hogy esett, hanem szakadt. Lizy egy könnyed nyári ruhában volt, ami nagyon kellemes volt a nagy kánikulában.

- Megérkeztünk, hölgyem itt a Broux utca.

- Köszönöm, viszlát!

Lizy kiszállt a zuhogó esőbe, ruhája szinte azonnal átázott, ám mindez bőrének jól esett.
„ még jó, hogy a szexisebb fehérnemümet vettem fel” – gondolta magában huncutul. Tudta már nincs messze a stúdió, levette szandálját, mely kecses lábakat kölcsönzött neki, kezébe vette, és elkezdett futni, ahogy csak bírt. Az utca kihalt volt, mindenki fedél alá menekült.
Lizy futott, ő is menekült az eső elöl. Nagyon megörült mikor meglátta a stúdió emblémáját, hatalmas épület volt, körülvéve sok szuper autóval. Gyorsan beszaladt az épületbe, ott azonban már voltak, sokan: színészek, rendezők, operatőrök, egyszóval mindenki, akinek köze van a filmiparhoz.

- Na jólvan emberek üdvözlök mindenkit, akkor kezdjük is a névsorolvasást!

- Stan Mclan?

- Itt vagyok! Na mi a helyzet, Cicus?

- Semmi, Joey- merültek mosolyogva egymás szemébe.

- David Rocks, David ?

- Itt vagyok, itt vagyok, és egy kicsit álmos is, vagyok. - azzal amilyen hirtelen felébredt olyan hirtelen vissza is aludt.

- George White, Bruce Black?

- Itt vagyunk- hangzott a válasz kórusban.

Ők voltak Amerika felfedezettei, akik sem a nőket, sem a luxust nem vetették meg.

- Na és Bruce, jó volt Samanthával?

- Samanthával, ó, ő olyan, mint egy vadmacska! – hangjában megtestesült az élvezet.

- És, neked Brendával?

- Ő is egy macskafajba tartozik, de…

- De? - Bruce, barátjára nézett, látta amint tátott szájjal, elakadt lélegzettel és kigúvadt szemekkel nézz egy hosszú barna hajú lányt, ázott ruhában.

- Meg kell hagyni elég szemre való!

- Mi, mit mondtál, nem figyeltem? – nézett Brucera

- Azt vettem észre!
- Elizabeth Störn a Linzytől?

- Itt vagyok! – Jeffrey felnézett a papírból, hogy lássa kié ez a hang, ám amint ránézett nem bírta levenni róla a szemét.

- Ööö - bámulta Elizabethet, miközben valami frappáns mondaton törte a fejét.
- Szóval magával miben is maradtunk?

- Hát. - tette tincsét a füle mögé zavarában a férfi nézésétől, bár nem volt olyan nagyon zavarban, hiszen a hosszú modellkedés alatt megszokta a szemek figyelmét testén.

- Hoztam egy beszámolót a ruháink, árainkról, bár magának ez megfelelt, hisz azért vagyok itt…

- Igen, igen akkor maga lesz a ruhafelelősünk.

- Tényleg? – kiáltott fel örömében.

- Igen, de megtenne valamit?

- Persze! – „ezek után bármit”- gondolta magában

- Legközelebb, ha idejön, vegyenföl valami kevésbé kihívott – Jeff a kihívó alatt a fehérneműjére gondolt, bár igyekezett úgy tenni, mintha a ruhájára célozna - és vegyen egy esernyőt, igazán nem venném a szívemre, ha megfázna vagy netán valami komolyabb betegséget, elkapna. – mikor az utolsó szavakat mondta már egész közel állt Elizabethez, ami jól esett és jót is tett a férfinak, mert egész magabiztossá vált.

- Rendben – felelte őszinte szófogadással

- Nos mint azt tudják én vagyok a rendező, és a filmhez is elég sok pénzt adok, jövöhét hétfőn 8-kor kezdjük a forgatást, ne késsen senki!

- Elizabeth!

- Igen?

-Ugye megoldhatnánk, hogy valaki a cégéből mindig itt legyen kiválasztani a ruhákat, ha elszakad megvarrni, ilyesmi, mondjuk maga és még valaki – Jeff élvezte, hogy úgy nézheti, bámulhatja, hogy az nem nyilván való, hisz a ruhákról van szó, de Elizabethnek addigra már nyílván valóvá vált, hogy jó fehérneműt választott reggel, bár akkor még nem sejtette, hogy bárki is látni fogja, rajta kívül.

- Persze, természetesen! – mondta, ugyanolyan őszinte szófogadással, ám hangjában már kevesebb volt az izgalom, hisz tudta Jefrey a lábai előtt hever.

- Szia Jeff! Csak nem tetszik? – kérdezte George

- De, ami azt illeti, nagyon tetszik, de láttam hogy neked is tátva maradt a szád – fordult oda Georghoz

- Igen, nekem is bejön, nagyon! - mondta letablózva, miközben Elizabethetet nézte, amint távozik, bőrigázva.

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)