Töredékek - Regulus Black írta: candlelight

[Kritikák - 6]

+++ betűméret ---
<< >>


Cím: „Már nem annyira…” (bármilyen kreatív ötletet szívesen veszek, mert címadó analfabéta vagyok ;))
Páros: Lucius/Regulus
Műfaj: mondjuk dupla drabble :) , drama, angst
Ajánlás: BD-nek ceretettel : ))Már nem annyira
– Menj arrébb! – szólt fagyosan Lucius. Az álom azonnal szertefoszlott, ahogy a jégkék szempár megvetően végigmért.

– Mit akarsz? Mondd hangosabban! És nézz rám, ha hozzád beszélek! Azért vagyunk itt mindnyájan, mert szeretjük a családunkat, a nevet, amit majd az unokáink büszkén fognak viselni… Nézd ezt!

Felém nyújtotta a kezét, hogy lássam a pecsétgyűrűjét, aminek a nyomát őrzi felszakadt ajkam, és vértől vörös arcom. Ez is csak egy veszett nemzetség szimbóluma volt.

– Nem bírom megtenni…– mondtam alig hallhatóan, lehajtott fejjel, meghalt illúziókkal.

– Adava Kedavra! – Ő sem bírt ránézni a muglira, aki ott hevert félig ájultan, számára már megváltás volt a halál. Mindössze annyit kellett volna tennem, hogy megkönyörülök rajta, és megszabadítom a további gyötrődéstől.

– Hát nem érted…– Lassan törtek elő a szavak belőle, és szinte kétségbeesetten nézett rám. Olyan erősen megszorította a karom, hogy az jobban fájt, mint a pofon, amit kaptam tőle.

– Ha innen úgy megyünk ki, hogy ez itt még él – mutatott a holttestre –, mi lesz a feleségemmel? Fel tudod fogni, mit tesznek vele, ha gyengeséget mutatunk?

Nem tudtam… már semmit sem tudtam, és semmit sem akartam tudni. Megtöröltem az arcom, és megpróbáltam elfelejteni a tegnapi csókjait.


2009. 02. 02.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)