Szellemtánc írta: Lelaida Peodor

[Kritikák - 6]

+++ betűméret ---


Szellemtánc„A tenyerén hordozott. Mindent megtett értem. Olyan voltam neki, mint egy kis kedves, törékeny porcelánbaba, melyet mindentől óvni kell, nehogy baja essék.

Ő azt hitte, törékeny és sebezhető vagyok. De mekkorát tévedett! Azt hiszem, félreismert. S talán rá is jött közben. Ennek ellenére is határtalanul szeret. Még mindig. És szeretni fog. Tudom.

Táncoltunk, mikor minden szép és derűs volt, de még akkor is, mikor minden kilátástalannak tűnt. Nem álltunk meg, vitt minket a szívünk. Fékezni nem lehetett. Hosszú tánc volt ez, gyönyörű, elkápráztató. És olyan, melyet nem lehet semmivel sem pótolni. Egyszer adatik meg az életben. Ajándék, semmi több. Viszont, nem mindegy, hogy kivel táncolunk. Ha rossz a választásunk, visszaút nincsen; így kell végigküzdeni az akadályokat, s ezek után sem a boldogság vár ránk.

De én tudom, hogy olyas valakire esett a választásom, aki nem ereszti el a kezemet tánc közben, sőt! Meg sem fordult a fejében. Végigtáncolja velem az utat, s utána megállhatunk. Teljesítettük a feladatot. Utána már mindenhonnét nyugalom, türelem sugárzik, és határtalan szeretet. Csudaszép vidék ez, de nehéz ide eljutni. Táncolni kell egész életedben, elviselni mindent, akár jó, akár rossz, s ha mindezt megtetted, utána következik csak a jutalom, mellyel igen nehéz betelni.

Fárasztó, nehéz tánc ez, szükséged van közben minden erődre. Hosszú-hosszú évekig küzdeni kell. De a megváltás közben az, hogy nem egyedül teszed mindezt. Erre kell a megfelelő társ, ki mellett nyugodtan végigjárhatod az utadat.

Talán eljön majd ami életünkbe is az a pillanat, mikor megállhatunk. Viszont, még sok mindent át kell élnünk, s nem lesz könnyű. Úgy táncolunk majd, mint a szellemek: észrevétlenül. Mert nem szabad, hogy mások ezt meglássák. Ó, nem. Ez a mi titkunk. Szellemekkel táncolunk, akik elrejtenek minket, mi pedig várjuk, mikor jön el a nyugalom pillanata. A nyugalom, a béke, a szeretet pillanata, mely a legszebb. Az a pillanat, melyért egész életedben küzdesz, de az igazi pillanat nem mindenkinek adatik meg… "
Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)