Felhasználónév:Saszta [Üzenet]
Regisztrálva::2011.03.04
- Halihó! - köszönsz lelkesen integetve olvasóközönségednek, illetve mindenki másnak, aki valamely rejtélyes oknál fogva ide tévedt, erre az oldalra.

Még réges-régen, mikor rábukkantál eme fanfiction oldalra, eleinte eszedben sem jutott saját agyszüleményeiddel megátkozni, vagy megáldani (ki miképp gondol tevékenységedre) a Merengőt. Eleinte csak egy kóbor, láthatatlan lélek voltál, aki egyre megszállottabban falta mások műveit, főleg a Remus/Tonks történeteket, majd szépen lassan egyre több és több rétegét fedezted fel ennek a fanfiction oldalnak.

Aztán végül – ki tudja milyen megfontolásból – rászántad magad a regisztrálásra, ám még egy hónapig nem mertél semmilyen írást megosztani, így helyette inkább csak kritikának még nem igen nevezhető véleményecskék formájában hagytad ott nyomaidat egy-egy műnél.
Ezt a tevékenységet pedig olyannyira megszeretted – mert jó érzéssel töltött el, hogy másoknak örömet okozhatsz egy-egy visszajelzéssel -, hogy amint elindult a Kritika Klub, egyből csatlakoztál is ehhez a szerveződéshez, s büszkén írtál KK-s szignóval ellátott kritikákat másoknak.

Majd idővel kipattant fejedből az az eszement gondolat, hogy talán neked is meg kéne próbálkoznod a történetírással. Ennek eredményeként nekikezdtél egy regénynek, Az Árulónak, melyet a mai napig nem fejeztél be, és csak ott porosodik a „befejezetlen és átírásra vár” címkével ellátott polcodon már egy jó ideje. A mai napig úgy gondolod, hogy borzalmas az a műved, de nem volt szíved letörölni onnan, elvégre hátha mégis van, aki titkon szívesen olvassa még így is, és ki nem mondottan ugyan, de még mindig arra vár, hogy egyszer talán befejezed… Egyszerűen nem tudnád megfosztani még ettől a borzalomtól sem még egy olvasódat sem. Így hát inkább elhatároztad, hogy valamikor majd, mikor az isteni szikra meggyújtja elmédet, és még az időd is engedi, akkor nekiállsz, és apró atommolekuláira bontod, majd újraépíted ezt a sztorit.

Hasonló sorsot szánsz egy másik régebbi írásodnak, A Farkasmedál átkának, bár azt pusztán csak kicsit akarod kipofozni, és nem tervezed teljesen megváltoztatni az alapjait is.

A nekikezdett és befejezetlen műveknek pontosan tudod az okát; egyszerűen túl sok ötleted van, és mindig máshoz jön az ihlet és a kedv, és mindegyiknek lelkesen nekiállsz, hogy aztán egyből válts, mihelyst másik történetötlet ugrik be. Ilyenkor pedig, aminek már nekikezdtél, ahhoz egy jó ideig nem is jön a megfelelő hangulat, így hiába tudod, mit akarsz írni, csak nem jönnek azok a szavak…
Így hát ebből okulva – minekután négy hosszú évre bezártad magad mögött a Merengő kapuit –, mikor újult erővel visszatértél, úgy határoztál, hogy egyperces gyűjteményekkel kezded az írást.


I'm married to Remus Lupin


The HP Male Marriage Quiz
made by Sapphire.


Az első gyűjteményedet természetesen kedvenc párosoddal nyitottad meg, mely a Szivárvány és Holdsarló nevet viseli, és Remus/Dora szösszenetekkel van tele. Imádod őket együtt. Úgy véled az ő szerelmük a legszebb, legigazibb és legtragikusabb az egész Harry Potter univerzumban. Történetük megmutatja, hogy bárki lehet boldog. Nymphadora bebizonyítja; se nem a pénz, se nem a betegség, de még a korkülönbség sem számít, ha az ember igazán szeret valakit. Remus pedig elég erős volt ahhoz, hogy lemondjon Tonksról, csak azért, hogy megvédje őt. Mi ez, ha nem igaz szerelem? Remus története már önmagában is szívszorító. Személyében az egyik legönzetlenebb és legnagyobb szívű mágusát ismerhetjük meg, akinek legnagyobb átka, hogy képtelen elfogadni saját sötét énjét, és még a varázsvilág is megbélyegzi őt vérfarkassága miatt. Sőt még egy időben saját barátai sem képesek az előítéleteken túl tovább látni, hiába ismerték őt tizenegy éves koruk óta. Árulónak bélyegezték, pusztán azért, mert vérfarkas volt… És amikor végre megkapta a megérdemelt boldogságot, akkor a sors kegyetlenül elvett tőle mindent; életét adta egy jobb jövőért, akárcsak Nymphadora, maguk után hagyva egy árva kisfiút.
Mikor először olvastad azt az egy mondatot, mellyel Rowling néni egy mozdulattal megölte őket… Teljes sokként ért téged az az egyetlen mondat, és hetekig nem tudtad tovább olvasni a hetedik kötetet. Az első sokk elmúltával pedig a sarokba vágtad a könyvet, és ott is hagytad, míg rá nem vetted magad a folytatásra. És a mai napig könnyek szöknek a szemedbe, ha csak rá gondolsz, holott kevés dolog tud megsiratni. Egy időben nagyon haragudtál ezért J. K. Rowlingra. Elvégre hogy lehet valaki olyan kegyetlen, hogy így bánjon könyvsorozata legszebb párosával?! Ám mostanra megbékéltél ezzel. Sőt, úgy véled, azzal, hogy megölte őket biztosította azt, hogy többé ne tudd kitörölni ezt a párost a szívedből, és még ha olvasód se akadna is írnál ezzel a párossal azért, hogy sose felejtődjenek el. Mert rájuk érdemes emlékezni! Emlékezni kell bátorságukra, igaz szerelmükre, küzdelmeikre és arra, amit képviseltek saját univerzumukban!

Ám természetesen Merengős profilodon nem csak velük foglalkozol. Sőt, még a Harry Potternél sem ragadsz le, bár többségében azért leginkább ezzel a világgal foglalkozol és fogsz is majd írni, mert ez a könyv volt a legmeghatározóbb számodra, mint ahogyan a merengősök többségének.

Számos sorozatot követsz nyomon hétről-hétre, évről-évre, és legfőbb célod az, hogy előbb-utóbb szinte minden általad ismert fandomban alkoss valamit. Többségük inkább egypercesekből és novellákból áll majd, ám hosszabb művek is tervben vannak, és ez az ötletarzenál folyamatosan újabb és újabb történetekkel bővül.
Egyelőre fandom terén csak négyet érintenek alkotásaid; a már sokszor említett Harry Pottert, a Teen Wolfot, a Game Of Thrones-t és a The 100-et. Ám máris azon dolgozol, hogy ez mihamarabb továbbiakkal bővüljön. Terveid szerint leghamarabb egy Vikings-es egyperces gyűjtemény fog napvilágot látni.

Persze a különböző fandomok mellett az Originalt sem veted meg. Sőt, kimondottan szereted ezeket a történeteket, hiszen úgy véled sokkal nehezebb jól megteremteni egy saját világot, mint egy már meglévőhöz igazodni. Természetesen te magad is tervezel saját világokat létrehozni, ám azokat szeretnéd minél alaposabban kidolgozni, így ezekből sokkal kevesebb lesz majd. Főleg azért, mert többségük regényterjedelműek lesznek, és előbb az eddig be nem fejezett regényeidet szeretnéd majd lezárni. Valamint okulva az eddigiekből, addig egy fejezetet sem szeretnél a tíz fejezetnél hosszabbra tervezett történeteidből a Merengőn megosztani, míg legalább három fejezet teljesen kész nincsen belőlük.

Amit még érdemes tudni rólad, hogy sorozatjunkie-nak vallod magad; vagy harminc sorozatot nézel rendszeresen, amiket egy táblázatban pontozol, és folyamatosan csak bővül és bővül ez a listád.
Többek között nagy kedvenced a Teen Wolf, a Supernatural, a Lucifer, a Once Upon A Time, a BBC Sherlock, a Game Of Thrones, a Vikings, az Outlander, a The 100, a Penny Dreadful, az Into The Badlands, a Humans… és ezt még sorolhatnád egy jó darabig.

Valamint nagyon szereted a könyveket is; imádsz olvasni, ám időhiány miatt ezt egyre kevesebbszer teszed meg, és sokszor hónapokig érintetlenül és szomorúan pislognak rád az újonnan megvett könyveid a polcon, mire végre sikerül eljutnod odáig, hogy kézbe vegyed őket.
Kimondottan szereted halogatni a dolgokat, mindig mindent az utolsó (sőt sokszor az utolsó utáni) pillanatra hagysz. Szeretsz aludni, elmélkedni, csokit enni, és szereted ugyan a rendet, mégis legtöbbször a káosz az, ami uralkodik a szobádban, bárhogy is harcolsz ellene…
A főzés messze áll tőled, bár tisztában vagy vele, hogy bármit el tudnál készíteni, már ha legalább vennéd a fáradtságot arra, hogy megpróbáld. Igazság szerint lusta vagy hozzá, és semmi kedved órákat a tűzhely fölött görnyedni csak azért, hogy valami finomat egyél. Na igen, a lustaság… Az eléggé jellemez téged, bár az orvosok azt mondják, hogy a lustaság fél egészség…

És nem utolsó sorba rettentően önkritikus vagy magaddal szemben; soha semmi nem elég jó, amit te csinálsz. Nagyon kevés dologgal vagy elégedett, amit kiadsz a kezed közül. Ehhez az is közrejátszik, hogy úgy véled; a tökéletes nem létezik. Mindig mindenben ott van a hiba, és mindig lesz olyan ember, akinek nem fog tetszeni, amit csinálsz. Ezért bár próbálkozol minél jobb sztorikat írni, tudod, hogy a tökéletességet úgysem fogod elérni soha, így mindent úgy adsz ki a kezeid közül, hogy azt érezd; a jelenlegi éned szerinti tőled telhető legjobb verziót tárod az olvasóid elé. Persze van úgy, hogy ez sem sikerül… Ilyenkor először kissé elszomorodsz, de aztán igyekszel tanulni a hibádból, és újra nekiveselkedsz és csinosítgatsz a sztoridon még egy kicsit.

Eddig feltöltött alkotásaid:

Folyamatban lévők:

1) Szivárvány és Holdsarló: Remus/Dora szösszenetek.

2) "An Alpha Pack. They're not comming, they already here": Teen Wolf novellafüzér, hosszabb és rövidebb novellácskákkal, melynek központjában leginkább az Alfák és a kevésbé népszerű karakterek vannak. Az új történet épp most érkezett, és továbbiak is folyamatban vannak.


3) Holdpír: Siremus és/vagy Sterek szösszenetek szentélye.

5) Az elromlott időnyerő: Siremus/Sterek pár fejezetes, nagyon AU és Slash történetecske, mely a Holdpír gyűjteménybe készült, de jócskán túlnőtte magát.


Várható frissítés: 2018 január közepe táján.

6) Rózsatövisek: Renly/Loras szösszenetek.

7) Hűsítő limonádék: Rövid nyári történetecskék tárháza. Ez a gyűjtemény most vakáción van…

Befejezettek:

1) A Mumus és a Citrompor végzetes következményei: Egy ezer éves, totál agyament, hibbant paródia.

2) Ébredő Avalon: Egy kissé furcsa Merthur, Merlin/Mordred novellácska.

3) Szivárványvarázs: A Nyár váró pályázat egyik kulcsa, a szivárvány ihlette történetecske, mely a szivárvány eredetéről szól.

4) Találkozás a Tél peremén: Az első Kívánság Üstös történeted, melyet sok-sok szeretettel írtál BaO2-nek. A történet Sansa és Tyrion újratalálkozásáról szól, és a 7. évad után játszódik.
.
Verseim: Gondolatok örvényei

Elkezdett, ám még nem publikált műveid:

1) Arany Sárkány, Smaragd Oroszlán: Drarry novellák és egypercesek tárháza.
Első történet várhatóan: 2018.01.10-15 között.

2) Valhalla – Az istenek kegyeltjei: Vikings egypercesek.
Első történet várhatóan 2018.01.10 körül.

3) Thunderbird - Viharmadár: Egy megkésett, pár fejezetes original, félig-meddig karácsonyi történet.
1. fejezet várhatóan: 2018. februárjában.

És még sok más, aminek érkezést azonban nem tudod még megjósolni, és nem akarsz üres ígéreteket sem tenni.

- Kellemes további itt tartózkodást és olvasást kívánok! - mondod végül az erre tévedt idegennek.

Majd még gyorsan átfutod a leírtakat, itt-ott módosítasz rajta. Aztán, ha mindent rendben találsz, még lepötyögöd az utolsó mondatot, és pontot teszel bemutatkozásod végére.

A bemutatkozásod utoljára frissítve: 2018.01.07

Történeteket írta: SasztaKedvenc történetekKedvenc írók