Felhasználónév:Canis Maior [Üzenet]
Regisztrálva::2006.02.17
Eredeti név:Sophie A. Caron
Weboldal:http://fellegvar.blogspot.com
A HP és én:
Valamikor 2000 tavaszán-nyarán apám kiment Angliába, és feltűnt neki, hogy minden tele van Harry Potterrel. Akkor még nem tudta, hogy mi ez, de hazafelé menet (gondolom, a reptéren) megvette nekem az első könyvet, mondván, biztos nekem is tetszeni fog, amit az angol gyerekek ennyire szeretnek. A mai napig egy vakuemlék, amikor hazaérkezve felébresztett, és átadta a könyvet - még arra is emlékszem, hogy nem tudtam kiolvasni a címet, mert nem ismertem a "bölcsek köve" kifejezést, és olyan fura volt a betűtípus :) Érdekes, pedig akkor még fogalmam sem volt, hogy milyen fontos könyvek lesznek ezek mind nekem, mind az egész generációmnak.

A Merengő és én:
2005 vége felé keveredtem ide kisebb, személyes fanfiction-oldalakról. 2006 elején regisztráltam az oldalon és a fórumon is, és hamarosan aktív tagja lettem a fórumos közösségnek. Akkor voltam nyolcadikos, egy már nem túl jól működő osztályközösséget hagytam ott, de az új osztályomba is nehezen illeszkedtem be, így azt hiszem, a lehető legjobbkor jött ez a kis merengős buborék, ahol bármikor találtam hasonló érdeklődésű írópalánta-ismerősöket. Ma már csak egy-két emberrel tartom a kapcsolatot, de már csak értük is hálás vagyok az akkori Merengőnek. Meg amúgy is.

Anglia és én:
Amiről viszont fogalmam sem lehetett akkoriban, hogy egy napon én magam is a HP hazájában fogok élni. Nem voltak ilyen terveim, Bécsbe készültem végig a gimi alatt, és el is töltöttem ott hét és fél csodaszép (egyetemi és aztán önkénteskedő-kutató-munkakereső) évet. De aztán a munkát máshonnan sodorta elém a sors, úgyhogy 2018 tavaszán Közép-Angliába költöztem. Egy olyan egyetem alkalmazott, amelynek egy kék főnix a logója, tiszta Főnix Rendje, ami egyébként a mai napig a kedvenc HP-könyvem :)

Az írás és én:
Habár a fanfiction világában soha nem merültem el igazán, de az írás azóta is fontos, sőt, egyre fontosabb szerepet tölt be az életemben. 2013-ban megjelent az első regényem, 2015-ben egy kreatív írás workshopon jártam, 2016-ban és 2017-ben írótáborban. Rendszeres munkatársa vagyok egy országos kulturális online folyóiratnak (Librarius), amelynek én szerkesztem a nemzetközi változatát (Arthereartnow). Tagja vagyok a Történelmiregény-írók Társaságának és egy barátokkal közösen alapított írókörnek, az Yriunknak. Novelláimmal saját blogon, irodalmi folyóiratban és antológiákban, tudományos/ismeretterjesztő cikkeimmel pedig szakfolyóiratokban találkozhatott az olvasóközönség.

Ezeket a régi történeteket már fennhagyom, de azért úgy olvassátok, hogy régiek... ;)

(2019)

Történeteket írta: Canis MaiorKedvenc történetekKedvenc írók