Felhasználónév:Susane [Üzenet]
Regisztrálva::2008.06.22
Eredeti név:Ládi Zsuzsa
Weboldal:http://dobozmelyi-tortenetek.blogspot.hu/
Sziasztok!

29 éves vagyok, magyar-finn szakot és finnugrisztika szakot végeztem Debrecenben. 13 évesen kezdtem el életem első regényét, amit sikeresen be is fejeztem, de annyi munka lenne kijavítani (vagy átírni, ahogy tetszik), hogy egy ideig hozzá se nyúlok. Szeretek írni, énekelni és persze olvasni. Bármennyire meglepő, sokkal jobban érzem magam egy néma könyvtárban, mint bármiféle szórakozóhelyen. Különösen igaz ez most az egyetemi könyvtárra. Igazán hangulatos hely, órákat el tudok bogarászni a könyvek között.

Visszatérve az írásra: írtam egy fantasy történetet, majd elkalandoztam az anime fanfictionok világába. Most van egy komolyabb hangvételű történetem, amibe ha tényleg belevetem magam, akkor az egy egészen jó kis kiadható könyvecske lesz, de egyelőre keveset foglalkozok vele, csak az ötletek gyűlnek. Van egy kezdetleges krimim, befejezetlen novelláim, néhány versem, amiben csak a verslábak nem jók, de egyébként rímel, és a szótagszám is tökéletes... a témákról nem nyilatkozom, mikor mi.

Az írás mellett szeretek fordítani is, amire azt hiszem, már rájöttetek. Ha időm engedi, írok és fordítok. Írásaim nem csak a Merengőn olvashatóak, hanem saját blogomon, a Dobozmélyi történeteken is, amelyet most elkezdtem angolra fordítani, mert megjött a kedvem arra, hogy ne csak angolról fordítsak magyarra, hanem fordítva is.


Díjaim:

2010: Arany Főnix díj, Legjobb fordítás kategória 3. hely (Harry Potter és a megfiatalodott bájitalmester)

2011: Arany Főnix díj, Legjobb regény kategória 4. hely (Harry Potter és a szárnyra kapó Fekete Főnixmadár)

Legjobb fordító kategória 4. helyTörténeteket írta: SusaneKedvenc történetekKedvenc írók