Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 23 (csütörtök), 12:54

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 24 (kedd), 14:46 
Szárnybontogató

Ha pl én visszamegyek az időben, akkor a másik énem nem halhat meg, hacsak én ki nem nyírom, hiszen én azt már átéltem amit a másik énem csak most fog. És amikor elérünk addig az időig, amikor a másik énem használja az időnyerőt, akkor ő eltűnik.
Tehát ha Dumbi használta volna az időnyerőjét, hogy most ő lesz a Névtelen, akkor a sima Dumbi nem meghal Piton által, hanem előtte bármikor eltűnik.

De ez nem zárja ki azt, hogy a Névtelen régen jó ember volt és visszament az időben, hogy valamit megváltoztasson, és így lett belőle Névtelen. Logikus is lett volna, hiszen ha a másik éne tudomást szerez róla, hogy az aki, megbolondul és minden megváltozik. Ezért lett Névtelen. De itt is van egy kiskapu. Hogy mikor mehetett vissza az időben. Ha ilyen sokáig él álneveken, elég fiatalnak kellett lennie hozzá, hogy még most is vígan éljen.
Tehát egy réges régen eltűnt személyt keresünk. Hívjuk az NCIS-t, meg a CSI-t, meg a CBI-t, meg az FBI-t, jah és még Muldert és Sculyt, hogy kiderítsék.:-) :-D (remélem jól írtam a két nevet, vagyis érthető remélem)

Azt jó lenne tudni, hogy ha én visszamegyek az időben, hogy akkor tovább öregszek e a múltban? Vagy akkor öregszek tovább, ha visszakerültem a jelenbe?
Mert a Névtelen bármikor visszamehetett az időben, ha a múltban nem öregszik.

Ez is csak egy kis segítség, hogy így is lehetett belőle névtelen. Persze ennek számtalan módja lehet. Ez egy a sok közül, ha már ennyire szóba került az időnyerő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 24 (kedd), 0:46 
Írópalánta

Na csak jól emlékeztem hogy Madam Sparky Roland találmánya. Már a válasza elejéből tudtam, mert rajta kívül egyik HP fan se tudta leírni helyesen a nevet, csak Roland, aki megalkotta (szal még szép :-D)

Amúgy most hogy ennyire közeledik a leleplezés, egyre inkább kíváncsi leszek a Névtelen kilétére, meg a sztorijára...

Ja meg a közös mozizás is lassan elkezdhet szerveződni. Meg a találka. Jó lesz az, ha eleget ittam (de sokba lesz az) megerőszakolok mindenkit :)) Hány nőnemű van köztünk? Mert nemi téren azért válogatós vagyok :-D

UI: amúgy beugrott már miért hihetted azt hogy szerepelt az eredetiben, Öreg. Mert a Negyedik Toronyban is van egy részlet a Rita Vitrolos Dumbledore-os könyvből, amiben szerepel Sparky, neve, de azt a részletet Roland írta. Rejtély megoldva :-D

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 22:30 
Szárnybontogató

Heshy írta:
Ez szerintem nem lehetséges. Az időben visszament Dumbledore csak addig lehet a múltban, ameddig az eredeti végre nem hajtja a varázslatot. Erre jó példa a 3. könyv. Harry és Hermione visszamentek az időben. A végén a gyengélkedőben az eredeti Harry-Hermione páros eltűnt amint az idő lejárt és berontottak azok, akik visszamentek az időben.

Szerintem nem biztos, hogy igazad van... Harry és Hermione azért kellett, hogy időre visszaérjenek, mert senki nem vehette észre az eltűnésüket.
De, hogy az ember halála megszünteti-e az Időnyerő általi másik alakot azt a fene se tudja...
Viszont Rolandnál ritkán vannak felesleges utalások, úgyhogy ha nem is így, de az Időnyerőnek még szerintem szerepe lesz...

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 21:03 
Szárnybontogató

8) Érdekes elméletek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 19:30 
Szárnybontogató

bojoe írta:
Heshy írta:
Nem értem ez miért lenne érdekes. Dumbledore meghalt. Így nehezen tudna visszamenni az időben.

igazából nem gondoltam végig, nem filóztam rajta, csak arra gondoltam, h mikor hermione és harry visszamennek, akkor ugye párhuzamosan van 2 harry, 2 hermione. namármost dumbi visszamegy az időben jópár évet, és a két dumbi 1mással párhuzamosan jól elvan. az egyik meghal, a másik a névtelen.
napersze ez csak egy gondolat, igazából nem gondoltam végig, h lehet-e.

Ez szerintem nem lehetséges. Az időben visszament Dumbledore csak addig lehet a múltban, ameddig az eredeti végre nem hajtja a varázslatot. Erre jó példa a 3. könyv. Harry és Hermione visszamentek az időben. A végén a gyengélkedőben az eredeti Harry-Hermione páros eltűnt amint az idő lejárt és berontottak azok, akik visszamentek az időben. Így tűnt el mindig Hermione órák után is.
Szerintem ez egyszerűen képtelenség.
Ha a Névtelen személyére vagy kíváncsi, nem ilyen bonyolult dolgok mögött kell keresgélni.
Bogó régi gazdája se lényeges. Al világában is még ő a családi manó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 18:04 
Fanficbúvár

Heshy írta:
Nem értem ez miért lenne érdekes. Dumbledore meghalt. Így nehezen tudna visszamenni az időben.

igazából nem gondoltam végig, nem filóztam rajta, csak arra gondoltam, h mikor hermione és harry visszamennek, akkor ugye párhuzamosan van 2 harry, 2 hermione. namármost dumbi visszamegy az időben jópár évet, és a két dumbi 1mással párhuzamosan jól elvan. az egyik meghal, a másik a névtelen.
napersze ez csak egy gondolat, igazából nem gondoltam végig, h lehet-e.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 15:06 
Zöldfülű

Dumbledore 3x használta a spéci időnyerőjét. A 4 sigillusból amikor megtalálták őket, 3 volt üres. Nem lehet, hogy vmelyik sigillus erejével működött az időnyerő? Nem lehet, hogy ezért nem akarta az utolsót is elhasználni Dumbledore, amikor Mrs. Parkernek kellett volna egy? Különösen tiltakozott, amikor a Vöröset említette a nő. Talán mert már használta őket, csak mások tudta nélkül. Vmikor Roland említette, hogy a Névtelen elleni harchoz van egy nagyon fontos információ Dumbledore-nál (ha jól emlékszem és nem keverem vmivel :D) amit Albus nem tartott jelentősnek, és a festménytől fog kiderülni, és Harrynek nagyon fontos lesz. Talán ennek lehet köze a sigillusokhoz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 12:40 
Szárnybontogató

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 8:31 
Fanficbúvár

"Most Miguelen volt a csodálkozás sora.

- Dumbinak volt időnyerője? – kérdezte mohón, mintha máris a kezében érezné a különleges varázstárgyat.

Most a Névtelen válaszolt a jós-boszorkány helyett.

- Igen, ő találta fel azokkal a mágusokkal, akiket magával csábított, mikor Grindelwalddal külön utakra tértek. Dumbledore időnyerője különleges volt, képes volt vele hónapokat, sőt éveket utazni az időben, de az időnyerő varázsereje korlátozott volt. Úgy tudom, mindössze háromszor tudta használni, és utána teljesen eltűnt belőle a varázs… "

Ez a sigillus első fejezetéből van. és mivel az időnyerő segítségével megduplázhatjuk magunkat (egy eredeti és egy jövőből visszajött), ez érdekes lehet nem?
v erre már volt már válasz, csak én bambultam el?
ja és hát igen. én sem engedem el magam, mert félek a sok pedo forumozgatótól. nem csodálkozom, h a szülők ilyen felfogással élnek. a mai világban én semmin nem lepődök meg.
ja és madam csillmann a negyedik torony c könyvben kerül legelőször említésre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 21:35 
Szárnybontogató

Én már nem találgatok.Van egy pár tippem, de nem akarom magamnak előre lelőni a poént a nyomozgatásokkal. Ha minden jól megy, október vége fele megtudjuk ki a Névtelen. Aztán novemberben pedig jön a film első része. Vagy mikor is? :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 21:33 
Szárnybontogató

Madame Mary-Bishue d'Tschillamm az én saram :oops: Nem tudom miért emlékeztem rá úgy mintha HP könyvben lett volna. Lehet mert olvastam egy cikket a Madame Tussaudsról a héten, plusz mellette újraolvastam a Smaragdot és valahogy lederiváltam vagy nem tudom. Szóval sry :D

Én megígérem, hogy csak azokat fogom molesztálni akik feszülős talárba jönnek. Meg az összes varázslényt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 21:22 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Nem tudom, honnan indult ez a dolog, hogy Madame Mary-Bishue d'Tschillamm szerepelt az eredeti könyvekben, mert eléggé meglepő lenne, ugyanis én találtam ki őt! Én egyáltalán nem emlékszem rá, hogy lett volna akár hasonló nevű szereplő is a HP-ban!
A keresztneve, a Mary-Bishue a "Mary-Sue" kifejezésre hajaz, googlizzon rá az, aki nem tudja, mit jelent az pontosan. Ő egy ilyen kicsit magától elszállt tehetséges, szipi-szupi boszorkány volt... Majd megismeritek a jellemét a következő fejezetben. De szereplni nem fog, hiszen régen meghalt (igen, tényleg meghalt, mielőtt elkezdenétek találgatni, hogy nem ő-e a Névtelen) :-) :-D

u.i.: PJ, igen, mindannyian meg fogunk erőszakolni :lol: Még a lányok is!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 21:07 
Szárnybontogató

PJ: én is jártam már így régen. Annak idején nagy cod-os voltam és a klán rendezett egy találkát Szlovákiában. Elsőnek úgy volt, hogy megyek, aztán nem engedtek ilyesmi okokból.

Amúgy én se találkoztam a névvel. Nem rég újrakezdtem. 4. könyvnél járok, majd odafigyelek.

ui.: lehet is tőlünk félni... Ki tudja ki van a jóindulatú, kedves fórumozók mögött! :twisted: :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 20:08 
Szárnybontogató

Szerintem pedig a térképről meg fogják tudni, h ki a Névtelen. Mert nem úgy állnak most a dolgok, hogy nagy akciókra indulnának 2 fejezet múlva. Szal ez a Markbanksz ez a Névtelen sztem. Madam Sigillus hol szerepelt a könyvben? Nemrég olvastam újra az egészet, de nem tűnt fel a neve.

Am képzeljétek: muter nem nagyon engedne el a Nurmengardi-filmnézésre, (ha lenne) mert azt hiszi, h Ti galád pedofilok vagytok. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 19:46 
Zöldfülű

Hirtelen mennyi veszprémi lett itt. :-D
Madam Ékszerész amúgy hol van az eredetiben, mert nekem nagyon nem ugrik be?

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 22 (vasárnap), 13:18 
Írópalánta

Öreg írta:
Predi: Én se fészbukozom, utálom az ilyen oldalakat, csak maileket írok. De legalább ott kint van az elérhetőségem. Amúgy Madam Tüsszót nem Roland találta ki, szerepel az eredetiben is.

Ja a fészbúk az is csak egy újabb szédítés a népnek, de amerikában működik. mert azok már csak ilyenek. Az a baj hogy nálunk is elkezdett mostanság terjedni... mint a nátha. Bátyám akkor kezdte el az egészet amikor én pont megnéztem azt a SP részt. Aszittem fejreállok mindjárt. Még jó hoggy a farmvillet nem nyomja mert akkor le is kongatnám.... :))

Szóval Madam Sparky benne volt az eredetiben? Basszus nem emlékszem rá. Mindegy úgyis elkezdtem újraolvasni az egészet (most járok 3. kötet végén) szóval majd odaérek.

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 18:55 
Szárnybontogató

bojoe írta:
nekem is teccik, bár a csávó ott középen ki? grindi lenne? v te? mert hát potti fekete. meg albus is. nekem a tvájlájt szagából a volt katonatiszt vámpírra emlékeztet. jasper, v hogy hívták.
el kezdtem elölről a hp-t most tartok az ezernevű felénél. tök jó, összeáll nagyon jól a kép. kezdenek leesni az utalások. és világossá válik, h ki a névtelen.
respect roland, jól összeraktad.

Igen, én is így vettem észre, hogy egybe azért teljesen más a kép mint így havonta egy-egy fejezet olvasni. :) Jah, és aki az eddigiek alapján 100%-osan megmondja h ki a névtelen az előtt le a kalappal 8) :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 18:18 
Szárnybontogató

Grindelwald van a képen ifjú korában.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 17:57 
Fanficbúvár

Heshy írta:
Predi írta:

UI: Heshy nagyon maszek az avatarod. Te rajzoltad? Mert akkor ügyes vagy.

Neeem, a rajzoláshoz keveset értek. Neten böngésztem kicsit, ott találtam. :-D

nekem is teccik, bár a csávó ott középen ki? grindi lenne? v te? mert hát potti fekete. meg albus is. nekem a tvájlájt szagából a volt katonatiszt vámpírra emlékeztet. jasper, v hogy hívták.
el kezdtem elölről a hp-t most tartok az ezernevű felénél. tök jó, összeáll nagyon jól a kép. kezdenek leesni az utalások. és világossá válik, h ki a névtelen.
respect roland, jól összeraktad.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 16:01 
Szárnybontogató

Predi írta:

Neeem, a rajzoláshoz keveset értek. Neten böngésztem kicsit, ott találtam. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 15:00 
Szárnybontogató

Fidel: HH csak októberben jösz le?

Predi: Én se fészbukozom, utálom az ilyen oldalakat, csak maileket írok. De legalább ott kint van az elérhetőségem. Amúgy Madam Tüsszót nem Roland találta ki, szerepel az eredetiben is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 14:03 
Írópalánta

Ááá fércbúk! Nem akarom hogy beszippantson! :)) (South Park 4 life)

Szerintem is a "szövetségesük" az aki elkábította Hermionét, csak nem értem miért. Egyszerűbb lenne ha elmondaná nekik a miérteket meg a hogyanokat, és le lenne a gond. A térképet meg tényleg használhatnák, mert akkor lecsekkolhatnák Marchbankset - aki szerintem önmaga, mert vajh melyik arctalan vetemedne arra hogy egy félsüket öregasszony képébe bújjon? Még a Névtelen se ilyen elvetemült :-D De többek közt megnézhetnék hogy van e valaki aki nem az akinek látszik, vagyis ki lehet az aki lebuktatta a Menedéket. Mert még mindig nem tudjuk mi van ez ügyben.
Bogónak meg biztos volt valami köze Madam CSilli-villihez (hogy tudsz ilyen neveket kitalálni Roland? :-D ), mert az apja is ismerte ha jól emlékszem. Lehet hogy pont az apja küldte el hozzá segédnek, vagy ilyesmi.

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 14:01 
Szárnybontogató

Öreg írta:
Megvagy PJ.
Most pedig könyvajánló rovatunk következik a 2. világháborús sztorikat kedvelőknek: Wilbur Smith - Kiálts rá az ördögre! Fidel neked kötelező!!

Kösz Öreg az ajánlást lefogom ellenőrizni, bár elég jól ismered az ilyen fajta orientációmat. Neked meg lassan itt a nyugalom holnap vége lesz a szezonnak. Aztán suliban csak hajtsd meg.
Kb. októberben vetődöm el újra veszprémbe, majd szerintem akkor összefutunk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 11:07 
Szárnybontogató

Megvagy PJ.
Most pedig könyvajánló rovatunk következik a 2. világháborús sztorikat kedvelőknek: Wilbur Smith - Kiálts rá az ördögre! Fidel neked kötelező!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 8:13 
Szárnybontogató

Igen, én még azt is eltudom képzelni, hogy Bogó direkt került HArryhez, csakúgy mint pl. a Teszlek Süvegből a topáz.

Öreg, jelöltelek fészbúkon!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 21 (szombat), 6:52 
Szárnybontogató

ÁÁ való igaz. Ebbe is belebuktam a rossz fogalmazás miatt. Szóval a vámpír előtt kié lehetett? Fontos szerepe lesz még Bogónak ha jól tudom, ezért gondoltam, hogy az előző gazdája fontos lehet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 19 (csütörtök), 18:03 
Szárnybontogató

Fidel írta:
Szerintem is igaza van Heshy-nek abban h az kábította el Hermione-t aki a süveget is eljuttatta hozzájuk, de akkor felmerül a kérdés h miért segített nekik h megtudják a sigillusokról h egyáltalán léteznek, ha nem akarja az illető h Harry-ék használják őket?

Azt nem hinném, h túl veszélyesnek tartanák, hiszen a jelen helyzetben már nem igazán van olyan eszköz ami elég erős lenne ahhoz h legyőzzék a Névtelent. Szóval szerintem a segítő is azt akarja h használják a sigillusokat.

Ahhoz, hogy használni tudják, elsőnek el kellett őket juttatni Harryékhez. Az idegen azt akarja, hogy Harrynél legyen a sigillus, de maradjon is nála, ezért nem tudja levenni Harry a nyakából. Ginny azért hordja, mert Harrytől kapta, Harmione meg megszállott lett. Az a sigillus ami Ronnak kell, az pedig még Ciarannál van.
Az lehet, hogy nem olyan veszélyesek, amikor használják... Akkor azért nem tudhatnak még a sigillusok képességéről, mert pl. évszázadonként csak egyszer működik. Vagy van hozzájuk valami tárgy, ami feltölti mágiával. Vagy egyszerűen még nincs itt az ideje, hogy megtudják.

mod. szerk.

Öreg írta:
Való igaz tényleg Ab volt az előző. De előtte ki volt a gazdája? Az a lényeges :)

Előtte szerintem a vámpír, akié volt a kocsma, mert az ottani manók jól ismerték egymást. Az egyik még meg is jegyezte, hogy Bogó folyton csak iszik.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Heshy 2010 augusztus 19 (csütörtök), 18:08-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 19 (csütörtök), 12:05 
Szárnybontogató

Való igaz tényleg Ab volt az előző. De előtte ki volt a gazdája? Az a lényeges :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 19 (csütörtök), 11:54 
Szárnybontogató

Szerintem is igaza van Heshy-nek abban h az kábította el Hermione-t aki a süveget is eljuttatta hozzájuk, de akkor felmerül a kérdés h miért segített nekik h megtudják a sigillusokról h egyáltalán léteznek, ha nem akarja az illető h Harry-ék használják őket?

Azt nem hinném, h túl veszélyesnek tartanák, hiszen a jelen helyzetben már nem igazán van olyan eszköz ami elég erős lenne ahhoz h legyőzzék a Névtelent. Szóval szerintem a segítő is azt akarja h használják a sigillusokat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 19 (csütörtök), 9:14 
Szárnybontogató

Bogó előző gazdája Aberforth volt. Ő rugta ki az új kocsmájából, az Akasztott macskából.
Én úgy hiszem, hogy Hermione támadója nem ellenség. Aki megtámadta, az küldte a süveget Harryéknek. Ő a titokzatos segítő, csak még nem jött el az ideje, hogy megtudják a sigillusok igazi képességét, ami szerintem roppant veszélyes a viselőjének. Még Dumbledore is félt használni, mikor beszélt asszem Parkerrel. Ha Harry megtudná, hogy mire jó a sigillus, biztos kísérletezne vele. Ezt nem akarja az idegen. Ezért törölte Hermione emlékezetét és dobta a tűzbe a könyvet. Tehát ha ellenség lenne, Hermione már halott lenne.
A térképpel Harry helyében megnézném az új igazgatót. Ha nem Madam Marchbanks lesz odaírva, akkor már tudjuk is a Névtelen Igazi nevét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 18 (szerda), 23:46 
Szárnybontogató

Nah most végeztem az újraolvasással. Éjszakai műszak jee. Arra gondoltam, hogy Bogó régi gazdája vagy az ékszer készítő boszorkány Madame Tüsszentés vagy Eakle prof. lehetett. Hermióne támadója kilétének a kiderítésére pedig nem kell más csak egy adag veritaserum. A tekergők térképét is lehet érdemes lenne előkapni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 18 (szerda), 18:42 
Szárnybontogató

Akkor majd olvassuk a saját sci-fi sztorijait.

Amúgy most kezdem megbánni a kíváncsiságomat Roland, hogy legörgettem a leveled aljára anno :) Tök izgi lenne a képekből rájönni a nagy titokra, jól rajzolsz. Tényleg a fejezetekhez tartozó képeket már nem fogod megcsinálni? Tök jó volt az átváltozáshoz tartozó illusztráció.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 18 (szerda), 15:47 
Szárnybontogató

köszönjük Roland!
hehe... kb 2 hónap és megtudjuk ki a Névtelen :D
jaj, mi lesz velünk ha vége a trilógiának :-(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 17 (kedd), 6:41 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Kobra írta:
ja tényleg...tedd már fel a képrérszletet:D köszi előre is.

BASSZUS!!! Elfelejtettem!

:oops: :shock: :?

Máris pótoltam, és ide is belinkelem: http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2010/228/a/8/13_19_by_pl62442.jpg
Még egyszer bocsi, teljesen kiment a fejemből...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 16 (hétfő), 15:23 
Szárnybontogató

ja tényleg...tedd már fel a képrérszletet:D köszi előre is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 16 (hétfő), 14:17 
Szárnybontogató

Roland, mikor lesz fent a Névtelenről a képrészlet? Vagy már fent van, csak nem találom... Ha fent van, valaki elárulná hol keressem? Előre is köszönöm a segítséget!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 15 (vasárnap), 19:43 
Szárnybontogató

Meg van egy olyan törvény, hogy kiskorúak nem hoppanálhatnak sehogy se. Meg az első hoppanálások nem valami jó érzések. Hányinger, stb...

Mondjuk azt be kell ismerni, hogy az első két kötet kicsit "gagyi" a többihez képest. Pl az első rész végén, amik védik a követ. Eléggé nevetséges... Bolyhoskát is el lehetett volna intézni egy kábító átokkal vagy a főbenjárókkal. Sakktábla meg troll... :lol: Dumbledore a Fideliussal is elrejthette volna a követ. Troll helyett is használhatott volna sárkányt vagy óriást.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 15 (vasárnap), 16:45 
Fanficbúvár

Predi írta:
Engem csak az zavart a könyvekben hogy egyes dolgokat menet közben "találtak fel". Pl a hoppanálásról is csak a 3. kötetben hallottunk, de mégis mindenki használja szóval talán már elsősként is ismerniük kellet volna.

az első kötetben benne volt, h harry küröl furcsa dolgok történtek, pl vki felbukkant mellette, megemelte a lila cilinderét, majd eltűnt. később a foltozott üstben deadalus diggle bevallja, h ő volt az. ergo szó van a hopponálásról is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 15 (vasárnap), 11:35 
Szárnybontogató

Nekem az jutott eszembe, mi van ha tényleg egy arctalan kábította el Hermionét. Ha megöli, egyértelmű h arctalan, ha csak elkábítják, ott a gyanú h köztük van a besúgó és rombolja az összetartást a csapatban, hátráltatja a munkát

üdv, Noghri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 15 (vasárnap), 11:33 
Zöldfülű

Elutazok egy hétre, és máris új fejezet. Roland, tartsd meg jó szokásod (a jövő héten is megyek :-)V ). Jó fejezet lett, gondolom ez egy átvezetés a következő mozgalmas részhez. Nyugodt, nem történik benne látszólag semmi, mégis sok újabb rejtély van. Az szinte biztos (bár Roland lehet valami félrevezetésnek szánta, és akkor sokan bedőltünk neki), hogy a végén valaki megtámadta Hermionét, csak azt nem tudni ki lehetett, de valaki közülük kellett legyen. De remélem erre a következő fejezetben fény derül. Addig is jó írást, és várjuk az új részt.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 15 (vasárnap), 10:35 
Írópalánta

Engem csak az zavart a könyvekben hogy egyes dolgokat menet közben "találtak fel". Pl a hoppanálásról is csak a 3. kötetben hallottunk, de mégis mindenki használja szóval talán már elsősként is ismerniük kellet volna. A 2. kötetben is egyszerűbb lett volna ha csoportosan hoppanálnak az Abszol Útra és akkor nem a hopp-port használják, és nem is keveredett volna el Harry. És van még pár ilyen dolog, ez csak egy a sok közül. Legalább a legilimencia az az elejétől kezdve ott van (nevet az is csak az 5. kötetben kapott), úgyhogy az jó...

Ja amúgy a héten végigtoltam 100%-osan a Lego Harry Pottert. Gondoltam megemlítem. Nyugodtan lekockázhattok :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 18:52 
Szárnybontogató

Valamiért úgy érzem annak ellenére, hogy nem lesz gyerekcsinálás mégis pirulni fogok. Nekem az a velencei sárga ruhás rész azóta is visszatér néha álmomban :oops: :lol: Szóval bízom a visszafogott, de romantikus írói vénádban Roland :twisted:

Jah és akartam már tegnap is kérdezni, hogy a saját történeteidet, hogyan fogod megjelentetni? Lesz ilyen fejezetenként megjelenő vagy a kész művet fogod publikálni? Ha igen milyen formában?

Üdv.
Öreg

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 17:11 
Fanficbúvár

Parselmouth Lion írta:
bojoe írta:
pl mikor voldi elkapja potteréket. időnyerővel leléphettek volna. pl. vagy mikor a 4-ben végigszenvedtetik pottit a tusán, h ő fogja meg a zsupszkulcsot. mordon bármikor, mikor kettesben volt harryvel, elcsalhatta volna a roxfortból h hopponáljon vele, v adohatott volna neki egy zsupszkulcsot, oszt kapu. na mind1. csak jó poén.

Igen, én is olvastam ilyen bakikat, de én neten. Bár egy-kettőt meg lehet magyarázni többé-kevésbé. Az Időnyerőhöz talán nem fértek hozzá Potterék, vagy az is lehet, hogy akkor még nem készültek el az Időnyerők, esetleg.
A negyedikben a Trimágus Tusás részt már egyszerűbb megmagyarázni, bár JKR hibája volt, hogy nem mondta ki kerek perec. Egyetlen leírt mondattal megmagyarázhatta volna az egész túlcsavart és kacifántos zsupszkulcsos elrablást. De a váalszt összerakhatjuk információkból, a 4. és 5. könyvből: Voldemortról ugye tudjuk, hogy teljes titokban akart visszatérni, és elsősorban Dumbledore elől akarta eltitkolni az újjászületését. Ezért akarta úgy intézni Harry elrablását a Roxfortból, hogy a halála utána balesetnek tűnjön. Ő gondolom úgy tervezte, hogy miután a temetőben megöli Harryt, a holttestet visszaküldi a kupával. Aztán Mordon (illetve Kupor) a mindent látó szeme segítségével megkeresi a holttestet, bemegy gyorsan érte, a zsupszkulcsról leveszi a bűbájt (kvázi eltünteti a bizonyítékot), aztán odaállítja Harry mellé az Imperius átokkal irányított Viktort és megöli őt is. Mikor Dumbledore megjön, az egész úgy tűnt volna, mintha Harry és Viktor megölték volna egymást Hermione miatt, Rita és a sajtó felkapta volna a sztorit, ügy lezárva. Dumbledore-nak pedig senki sem hitt volna, és bizonyítéka sem lett volna a régi Főnix Rend tagok felé. Sőt, ő maga sem tudhatta volna biztosan, hogy mi történt. Igazából tökéletes terv lett volna, ha Harry nem szökik meg. Annyi volt JKR hibája, bakija, hogy ezt nem írta le egyértelműen, mikor Kupor lelepleződik. Akkor kellett volna ezt is beleszőnie, és máris nem zagyva a dolog. Mert ha Kupor akkor viszi el Harryt a Roxfortból és adja Voldemortnak, mikor egy órák közötti szünetben együtt beszélgettek, Dumbledore máris emberrablást gyanítana. Tudná, hogy mi folyik a háttérben.

jogos és érthető. igen, voldi ismertethette volna ezt a zseniális tervét kicsit részletesebben a halálfalók előtt, v mordon (kupor) a veritaserum hatása alatt.
kösz a kifejtést.

mod. szerk.

ja és ööö..izé. nem akarom az időd rabolni roland, de néha, legalább a fejezetek kiadása után írhatnál az eredeti fórumra is. ott igencsak nehezményezik, h nem írsz. nyilván csak annak válaszolj, aki itt nincs.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 11:46 
Fanficbúvár

Parselmouth Lion írta:
Phoebe Halliwell írta:
Nos, én is elolvastam, és az jutott eszembe, hogy nem emlékszem pontosan, de... Ginny nyakában még ott van a vörös, ugye? Tehát még nem tudta levenni.

Bocsi, de itt félreértettél dolgokat. Ginny nyakában nem ragadt ott a nyaklánc!!! Ő csak hordja, mert Harry neki adta ajándékba, és Hermione is csak simán magán hagyja. Ők le tudják venni akármikor, egyedül Harry van "hozzáragasztva"

Aha, értem! Akkor rosszul emlékeztem, mert az ragadt meg, hogy ugye nem tudták leszedni a nyakából, amikor meglátták, hogy sigillus, de akkor csak ügyetlenkedtek. Értemértem, köszi^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 10:02 
Írópalánta

bojoe írta:
ja, poénnak jó, h hermi terhes, de mért nem emlékszik semmire? meg am is, harryéknek lesz hamarabb gyerek, nem? fú, most meg kéne néznem a kronológiát.

Nyugi, Hermione nem terhes! És igen, először Harryéknek lesz gyerekük, de mondtam már párszor, hogy nem fog teherbe esni Ginny sem ebben a történetben. James fogantatása már az után történik, hogy ennek a sztorinak vége. A következő fejezet ugyan meglehetősen romantikus hangvételű lesz, de nem lesz semmi gyerekcsinálás. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 10:00 
Írópalánta

Phoebe Halliwell írta:
Nos, én is elolvastam, és az jutott eszembe, hogy nem emlékszem pontosan, de... Ginny nyakában még ott van a vörös, ugye? Tehát még nem tudta levenni.

Bocsi, de itt félreértettél dolgokat. Ginny nyakában nem ragadt ott a nyaklánc!!! Ő csak hordja, mert Harry neki adta ajándékba, és Hermione is csak simán magán hagyja. Ők le tudják venni akármikor, egyedül Harry van "hozzáragasztva"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 9:58 
Írópalánta

bojoe írta:
pl mikor voldi elkapja potteréket. időnyerővel leléphettek volna. pl. vagy mikor a 4-ben végigszenvedtetik pottit a tusán, h ő fogja meg a zsupszkulcsot. mordon bármikor, mikor kettesben volt harryvel, elcsalhatta volna a roxfortból h hopponáljon vele, v adohatott volna neki egy zsupszkulcsot, oszt kapu. na mind1. csak jó poén.

Igen, én is olvastam ilyen bakikat, de én neten. Bár egy-kettőt meg lehet magyarázni többé-kevésbé. Az Időnyerőhöz talán nem fértek hozzá Potterék, vagy az is lehet, hogy akkor még nem készültek el az Időnyerők, esetleg.
A negyedikben a Trimágus Tusás részt már egyszerűbb megmagyarázni, bár JKR hibája volt, hogy nem mondta ki kerek perec. Egyetlen leírt mondattal megmagyarázhatta volna az egész túlcsavart és kacifántos zsupszkulcsos elrablást. De a váalszt összerakhatjuk információkból, a 4. és 5. könyvből: Voldemortról ugye tudjuk, hogy teljes titokban akart visszatérni, és elsősorban Dumbledore elől akarta eltitkolni az újjászületését. Ezért akarta úgy intézni Harry elrablását a Roxfortból, hogy a halála utána balesetnek tűnjön. Ő gondolom úgy tervezte, hogy miután a temetőben megöli Harryt, a holttestet visszaküldi a kupával. Aztán Mordon (illetve Kupor) a mindent látó szeme segítségével megkeresi a holttestet, bemegy gyorsan érte, a zsupszkulcsról leveszi a bűbájt (kvázi eltünteti a bizonyítékot), aztán odaállítja Harry mellé az Imperius átokkal irányított Viktort és megöli őt is. Mikor Dumbledore megjön, az egész úgy tűnt volna, mintha Harry és Viktor megölték volna egymást Hermione miatt, Rita és a sajtó felkapta volna a sztorit, ügy lezárva. Dumbledore-nak pedig senki sem hitt volna, és bizonyítéka sem lett volna a régi Főnix Rend tagok felé. Sőt, ő maga sem tudhatta volna biztosan, hogy mi történt. Igazából tökéletes terv lett volna, ha Harry nem szökik meg. Annyi volt JKR hibája, bakija, hogy ezt nem írta le egyértelműen, mikor Kupor lelepleződik. Akkor kellett volna ezt is beleszőnie, és máris nem zagyva a dolog. Mert ha Kupor akkor viszi el Harryt a Roxfortból és adja Voldemortnak, mikor egy órák közötti szünetben együtt beszélgettek, Dumbledore máris emberrablást gyanítana. Tudná, hogy mi folyik a háttérben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 9:50 
Írópalánta

bojoe írta:
igan, tom hogy működik ez a fidelius bűbáj, flitwick elmondta, de úgy veszem észre, csak térhez kötött. mint pl james potteréknek végig házban kellett maradniuk, most pedig a roxfortban.?

Én is azt tudom erre mondani, amit Öreg: így lehet a dolog, a Fideliusnak kell valamiféle megkötés. Nem lehet végérvényes, örökre, minden körülmény között elrejteni valakit. Tehát nem rejtheted el azt a titkot pl. hogy xy él, vagy ez és ez a tárgy létezik. Kell valamilyen megkötés, hogy milyen körülmények között áll fent az elrejtés.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 14 (szombat), 6:21 
Fanficbúvár

Öreg írta:
Szerintem igen. Bár nem tudom, pontosan, mert pl. csinálhatták volna úgy is, hogy az egész Földön hat a bűbáj ennyi erővel... Ez is csak csavargatás már.

pont erre gondoltam. h pl a minisztérium rak a varázslókra egy központit, oszt kapu. nem kell a mugliktól tartani. ennek csak egy bökkenője van, mondjuk, h a mugli származású varázslókat nem látnák többet a mugli rokonok.
azért csak megírta jól ezt a könyvet jkr.
ja, most olvastam a barangolás hp világában vmi troy-tól. van benne egy-két poén magyarázat, h jkr hol rontotta el, de nagyon.... jót röhögtem. pl mikor voldi elkapja potteréket. időnyerővel leléphettek volna. pl. vagy mikor a 4-ben végigszenvedtetik pottit a tusán, h ő fogja meg a zsupszkulcsot. mordon bármikor, mikor kettesben volt harryvel, elcsalhatta volna a roxfortból h hopponáljon vele, v adohatott volna neki egy zsupszkulcsot, oszt kapu. na mind1. csak jó poén.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 13 (péntek), 13:31 
Szárnybontogató

Szerintem igen. Bár nem tudom, pontosan, mert pl. csinálhatták volna úgy is, hogy az egész Földön hat a bűbáj ennyi erővel... Ez is csak csavargatás már.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra