Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 23 (csütörtök), 12:53

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 25 (vasárnap), 0:19 
Szárnybontogató

Iiiigen, köszönöm, Öreg és Predi, pont ezekről beszéltem :) és tudom; említettem ezt is, h azon problémáztunk eddig h nincs akció. viszont szerintem a kettő együtt is megoldható; és ezek a részek akkor is hiányoztak picit, mikor nem volt akció. egyébként meg építő jellegű kritikának szántam, nem elégedetlenség avagy fikázás miatt, és mindenkitől sorry, ha így lett értve...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 24 (szombat), 21:05 
Szárnybontogató

Azért kegyetlen keményen nyomjuk, eddig azon problémázott mindenki, hogy nem halad a sztori, meg hogy hol is vannak a pörgős akciók. Most meg már hiányoznak az átvezető részek??? Ez egy kicsit ellentmondásos, szerintem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 24 (szombat), 20:37 
Írópalánta

Erre már én is gondoltam. most nagyon jól halad a történet, de tényleg hiányoznak azok a részek amikor semmi lényeges nem történik csak csinálnak valamit. Pl az 5. kötetben amikor a Black-házat takarítják, és az ottani viszontagságaikról ír Rowling, és hasonlók. Az ilyen részek érdekesek és feldobják a sztorit. Emberközelibbé varázsolják. Nem kell mindig a fősztorit vinni Mint egy RPG-ben a mellékküldetések... :-D Szóval csak egykét helyen jó lenne egy ilyen kis kitekintés. Mert ha nincs is akció akkorse muszáj a történettel foglalkozni, és haladni előre. Felőlem lehet emiatt akár 36 helyett 40 fejezet is :-D

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 24 (szombat), 18:05 
Szárnybontogató

Hát jó legyen. Bezének írtam, hogy ezek pörgős fejezetek voltak itt nem sok helye volt a leírásoknak. De tény, hogy nekem is hiányoznak azok az egy-két bekezdéses kis altatós de mégis színes leíró részek. Pl. amikor hulla másnaposan fetrengtek anno a Dumbi házban és jött Molly, vagy amikor Erklingekre vadásztak a börtön csatornáiban, amikor Ginnynek ment nyakláncot vásárolni és így tovább. Illetve javasoltam Rolandnak, hogyha lesz lehetősége hőseinknek egy kis gondolkodásra (napokig egy helyen lesznek úgymond egy helyszínen) megkérhetné öreg Roxfortos tanerőit, hogy mutassanak pár medzsiket vagy előkaphatnák a Herceg könyvét. Ezt már indítványozta egszer azt hiszem. Rengeteg kihasználatlan idejük volt úgymond a menedékben amit gyakorlásra fordíthattak volna. Szerettem volna látni amint Hermione kakaskodik Ronnal mert neki gyorsabban vagy jobban megy az animágia. Úgy vettem észre, hogy az utóbbi fejezetekben csak zajlik a történet de kicsit hiányzik az a Roland féle plussz. Hmm ez kicsit drámai, nem ilyen súlyos a helyzet de szerintem tudjátok mire gondolok. Most rohannom kell mert vége a melónak de holnap éjszakás leszek akkor kifejtem normálisan ha így nem tiszta :) Sorry már kicsit fáradt vagyok :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 24 (szombat), 17:18 
Szárnybontogató

Öreg írta:
Írtam egy hsz-t de nem küldte el most látom :( Nincs kedvem újra írni meg már nem is tudnám úgy megfogalmazni :((

hát ha van mondanivalód írd le:D...legalább addig is lesz mit olvasni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 24 (szombat), 16:18 
Szárnybontogató

Írtam egy hsz-t de nem küldte el most látom :( Nincs kedvem újra írni meg már nem is tudnám úgy megfogalmazni :((

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: extra
HozzászólásElküldve: 2010 július 23 (péntek), 21:17 
Szárnybontogató

egy kis plusz, mert tudom, h hülyén hangozhat az előző hozzászólás. ugyanis eddig mindenki a több akció miatt panaszkodott; félreértés ne essék, én is imádtam. de valahogy hiányzik az, ami Rowlingnál, és Neked az elején is megvolt... h Harryt még picit elbűvölje a mágia (akármilyen régóta használja is), és h amikor nincs harc/mozgás/"akció", akkor se korlátozódjon le egy-egy szálra a dolog. remélem valamennyire érthető voltam, ha nem, szóljatok, megpróbálom átfogalmazni :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: fejezet
HozzászólásElküldve: 2010 július 23 (péntek), 21:05 
Szárnybontogató

Roland, gratulálok! szerintem eddig a legütősebb fejezet, nekem jobban bejött, mint az előző. látszik, hogy Harry fejlődik (nagy volt a nyomás? :D), viszont nekem kezd olyan szaga lenni a könyvnek, mint egy M.Á.G.U.S. kalandnak... mennek ide, mennek oda, itt ez történik, ott az... hiányoznak az elmélkedős részek, az életük apróságának a leírásai... h Harry h fedezte fel a barlangrendszert teljesen, etc. etc. bár lehet, h csak én vagyok ilyen izé :)

meg még egy tanács: tudtommal nincs olyan, hogy "ledegradálni", mert a degradál már magában foglalja, hogy "le"... legalábbis néhai magyartanárom szerint.

de ezen kívül tökéletes, gratulálok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 23 (péntek), 7:49 
Fanficbúvár

Parselmouth Lion írta:

A Sigillus kiürítése úgy történt, ahogy arról korábban is beszéltünk: a dementorokat vonzotta az ólomlánc csalibűbája, és mikor Harryt ledöntötték, az ő lelke helyett a nyakláncból szívták ki a varázserőt. Tudjátok, Lupin is mondta az Azkabani fogolyban, hogy a dementorok a varázserőt is ki tudják szívni az emberből - én ezt megtoldottam annyival, hogy a tárgyakból is. Miért ne? :-)

Hogy milyen varázslat és miért volt a Sigillusban, később megtudjátok!

hm, ez nekem feltűnt, és csak nekem volt furcsa, v csak én nem értettem? (a pálcás baki nem esett le) viszont az, mikor harryből ki akarják szívni a lelkét, és mégsem lett semmi baja. a hsz-ben nem találtam ilyen hozzászólást, gondoltam, h csak én értettem félre. de akk ez a megoldás.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 23 (péntek), 7:45 
Fanficbúvár

Predi írta:
bojoe: azt az autosave-et betölti a gép egyáltalán, vagy az is eltűnt? és ha betölti akkor a foltozott üstbe rak ki, vagy elölről kezdi az egészet?

teljesen elölről, pedig load gémmel nyitok, slot 1 (már 2), és ha rákatt, h folyt, kezdi előlről, az intrókkal (hagrid hozza a kis hp-t).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 23 (péntek), 0:00 
Zöldfülű

Szóval, kicsit kérdeznék mariusról/ről (hogy helyes?) egy két dolgot. Rengeteget elmélkedtem, de nem tudok rálelni arra megoldásra hogy hogyan jött vissza a kapu túloldaláról. Mert Ugye ahhoz hogy "éljen" ahhoz kell egy egészséges test, és benne a lélek/lélekdarabka. Test nincs, mert átesett, lélek nincs, mert az egyik fele a pálcában van, és a másik fele meg szintén átesett.

v1: Valakik testet csináltak neki mint voldemortnak, de az nem lehet mert ahhoz kellene egy darab a lelkéből hogy ez a feltámasztási mód működjön, a pálcájához sose nyúlt senki, feltámasztás köve nem volt, szóval ez zsákutca

v2: Rémlik nekem valami olyasmi, ami vagy az ezernevűben, vagy a negyedik toronyban van, hogy mariust benyelte a túlvilágon a viking, de annyit voltak együtt, hogy végül is a viking társaként fogadta el őt. Ebből következhet, hogy visszahozta marius testét az élők világába (tegyük fel hogy a dementoroknak szabadabb átjárása van a holtak világába, lévén hogy látják a psziché peregrínós harryt is), lévén hogy amúgy is van egy horcruxa ami itt tarja őt félig, teljesen nem tudná lenyelni őt, és végül is dementorként visszahozta.
De ez is nyakatekert. Mert ha már a túlvilágon marius dementorrá vált, akkor már ő is megkapta azt a tulajdonságot, hogy "szabad átjárás a világok között" és egyszerűen csak kisétált. Meg ha bárkit benyelhetne a túlvilágon a dementor, akkor miért nem teszi meg? És nem teszi meg, mert Harry meg tudta idézni a kővel a szüleit.

Hmm... Várjunk. (gondolkodok). A dementorok csak azokat a lelkeket látják, amiket még ideköt valami. Harry psziché peregrinós lelkét, vagy marius horcruxos lelkét. Dee... Akkor amikor marius "átesett" a kapun.. akkor a testéből kiszakadt a lelke, a teste a kapun túlra került, ellenben a lelke nem, mert még idekötötte a horcruxa? Ebben talán van logika. (De akkor ez azt jelenti hogy Voldemort egy balf@sz. Mert mikor visszacsapódott rá harryről az átok, és kiszakadt a lelke a testéből, ha akkor visszaszáll a testébe akkor 'él', úgyanúgy mintha mi sem történt volna. Kivéve, hogyha az adava kedavra nem tartalmaz egy olyan apróbetűs részt hogy "visszaszállni tilos".)

Most akkor ott állok hogy Marius hazudott amikor azt mondta hogy látta mi van a kapu másik oldalán, ellenben a teste oda esett, eltűnt, a lelke itt maradt bolyongani, megette a viking, a viking testébe összespanoltak (ki tudja, lehet hogy "tudatánál" van a dementor testébe az ember lelke), majd valahogy lett neki egy teste. De szerintem nem gondolkodok tovább mert nem megy. Inkább mondd el, hogy hogy történt. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 22:26 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Na, akkor még azt is hozzátenném, hogy azt a pálcás kavarást szánom-bánom, tényleg tök értelmetlen volt,a hogy azt a bekezdést írtam. Már kijavítottam, leegyszerűsítettem. Elnézést kérek érte, nem tudom, miért nem vettem észre, hogy ilyen zagyvaságot írtam le. Bocsi mindenkitől!

A Sigillus kiürítése úgy történt, ahogy arról korábban is beszéltünk: a dementorokat vonzotta az ólomlánc csalibűbája, és mikor Harryt ledöntötték, az ő lelke helyett a nyakláncból szívták ki a varázserőt. Tudjátok, Lupin is mondta az Azkabani fogolyban, hogy a dementorok a varázserőt is ki tudják szívni az emberből - én ezt megtoldottam annyival, hogy a tárgyakból is. Miért ne? :-)

Hogy milyen varázslat és miért volt a Sigillusban, később megtudjátok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 22:22 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Öreg írta:
Merre voltál helyileg Roland?

Szia Öreg!

Világoson voltam, anyukám volt munkahelyének a vállalati üdülőjében. Jó kis hely, csak rohadt sok a szúnyog.... :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 22:18 
Írópalánta

Predi írta:
Viszont most felötlött bennem egy kérdés: ki fognak találni egy új patrónus bűbájt az új dementorok ellen? Végülis már rájöhettek hogy ezek a dementorok nem úgy működnek mint a régiek, és a patrónusok nincsenek akkora hatással rájuk.

Igen, majd az egyik későbbi fejezetben Harry megtanulja, hogyan varázsoljon igazán hatásos patrónust ellenük. Az lesz a Szarvasok vágtája című fejezet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 20:44 
Zöldfülű

jaja ez nekemis abszurd, viszont 1 ilyen kis elírástól eltekintehünt, szerintem nagyon jó fejezet vólt, belefér 1 ennyi elírás, ettől még nem lesz rosszabb:P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 19:42 
Szárnybontogató

ja, én is észrevettem ezt a pálcás ellentmondást, csak elöször nem akartam beleokoskodni, de már mivel mások is mondták, tényleg lehet át kéne írni. mivel úgy érthető, hogy harry voldemort testéből elveszi a harry üres testétől a főnixpálcát. ergó nem marad harry testénél pálca, és ez a szál nincs elvarrva, mert amikor visszatér harry szelleme a testébe, a pálca nem kerül vissza(tehát voldemort testénél marad), de harry mégis varázsol.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 15:50 
Írópalánta

bojoe: azt az autosave-et betölti a gép egyáltalán, vagy az is eltűnt? és ha betölti akkor a foltozott üstbe rak ki, vagy elölről kezdi az egészet?

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 12:23 
Szárnybontogató

a dementorokat maga a mágia vonzotta, nem az h milyen mágia volt a sigillusban. a régi dementorok kiszívták a jókedvet, az örömöt, és a boldogságos patrónustól menekültek. ezek az új dementorok haragból táplálkoznak, akkor vmi megbocsátásos patrónus kéne?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 2:11 
Zöldfülű

A végére értem. Nagyon jó fejezet, gratula hozzá Roland. Cerberus eltűnése várható volt, viszont Marius jó sokat fejlődött első szereplése óta. Ron találékonyságán csodálkozok, ő sosem az eszéről volt híres, de talán kezd felnőni. Ez az aranypajzsos csel jó volt. Először azt hittem, hogy Malfoynak annyi, de aztán meg eszembe jutott Harry egyik látomása, amiben a jövőben benne volt Draco, úgyhogy nem lehetett neki vége. Amúgy a sigillusban mi volt ami annyira vonzotta a dementorokat? Bár gondolom ezek valami varázs tárolók lehetnek. Az árulónak (ha volt ilyen) nem kellett volna meghalnia az eskü miatt? Elsőre ennyi, még egyszer gratulálok a fejezethez.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 22 (csütörtök), 0:01 
Szárnybontogató

Na a végére értem. Elég jó kis fejezet volt! Nagyon komoly lett a víz-kéz varázslat. Kinkakut nagyon sajnálom, remélem lesz rá valami mód, hogy visszatérjen. Nekem ő jelképezett egy darabot a jó oldalból, a főnix rendjéből, és Dumbledorból. Plusz nem kis szerepe volt eddíg is. Ron meglepően gyorsan átlátta a helyzetet végre ő is kezd megkomolyodni. Tetszett, hogy Minerva, Tom és Marius voltak a prefektusok :) De, hogy miért ürült ki a varázs a smaragdból ez rejtély. Ez a Cerberus amúgy szánalmasan hülye volt. Örülök, hogy eltűnt. A névtelen nem lesz boldog viszont, hogy Marius elbaltázta a lehetőségét... Tuti idéz neki egy pár marék kukoricát a sarokba, hogy legyen min térdepelnie. Ki lehet az áruló ha van egyeltalán?? Egy szuszra azt hiszem ennyi. Kösz Roland így szeretek én éjszakás lenni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 21 (szerda), 20:47 
Fanficbúvár

Predi írta:

Ja és végigvittem a Lego Harry Potter. Nagyon poén volt, csak ajánlani tudom minden HP-fannak. Konkrétan csak a sztorit vittem végig ami a játék szerint 48%, tehát nem szedtem össze mindent, majd később... akkora kocka azért nem vagyok :-D

ha végigvitted, kéne egykis help. hol lehet benne menteni? v autosave van? és mikor? én már túlszaroztam vele az elejét, voltam gringottsban is, de mikor kiléptem, másnap kezdhettem elölről. aszittem, h slot bajos, de nem, slot 2vel is így jártam. szal mikor van autosave, és lehet egyáltalán menteni vhogy? amúgy jó kis játék, jók a poénok, főleg a "beszélgetések":
- há!-mcgalagonny
- mrgh.-dumbi
-hmgrhm.-hagrid
-oghm.-dumbi
-khrmgh mghjm.-hagrid

magyarul:

-nézze, jön Hagrid!-mcgalagonny
-helyes, már itt az ideje- dumbi
-meghoztam a gyereket, útközben elaludt.-hagrid
-már épp ideje, hagrid. - dumbi
-sajnálom a késést, szerencsére a kis szíriusz black ideadta a motorját, h gyorsabban tudjak jönni. - hagrid

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 21 (szerda), 18:54 
Szárnybontogató

Üdv!

Jaj de jó van éjszakai olvasnivaló!!!! Én is nyomatom az éjszakás műszakot. Kicsit később lesz csak időm elolvasni a fejezetet amint eltűnnek a vendégek aludni. Ha nem húznak el gyorsan előkapom a pálcámat és elintézek mindenkit :)

Merre voltál helyileg Roland?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 21 (szerda), 16:54 
Írópalánta

Nagyon jó fejezet volt, nekem eddig ez tetszett a legjobban. Kritika a szokásos helyen található :-D

Viszont most felötlött bennem egy kérdés: ki fognak találni egy új patrónus bűbájt az új dementorok ellen? Végülis már rájöhettek hogy ezek a dementorok nem úgy működnek mint a régiek, és a patrónusok nincsenek akkora hatással rájuk.

Ja és végigvittem a Lego Harry Potter. Nagyon poén volt, csak ajánlani tudom minden HP-fannak. Konkrétan csak a sztorit vittem végig ami a játék szerint 48%, tehát nem szedtem össze mindent, majd később... akkora kocka azért nem vagyok :-D

Parselmouth Lion írta:
Egyébként Balatonon voltam egy ideig

De irigyellek, már tök rég voltam balcsin, meg strandon is úgy egyáltalán. Idén muszáj lesz nekem is mennem valami vízpartra :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 21 (szerda), 13:00 
Zöldfülű

Nagyon jó az új fejezet!!! Most végeztem vele! Gratula hozzá

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 21 (szerda), 12:30 
Írópalánta

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ FEJEZET!!!

Látom, felgyülemlett néhány megválaszolatlan hozzászólás. Éjjeli műszakban lszek ma, úgyhogy majd tíz után nekiállok válaszolgtni rájuk. Egyébként Balatonon voltam egy ideig, azért nem voltam itt.
Üdv mindenkinek!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 20 (kedd), 14:02 
Szárnybontogató

el tudnám képzelni, hogy Voldi miatt egymásnak esik Marius és Cerberus , és az egyik végre megmurdál:-D
Mariussal a dementorok, Cerberussal Voldi tűnne el...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 20 (kedd), 13:30 
Zöldfülű

Ha ilyen hosszú a csend, akkor nagy vihar lesz (remélem, mert akkor egy jó fejezet jön).
Roland, nem akarlak siettetni, írd csak a fejezetet, mi várunk többé-kevésbé türelmesen.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 20 (kedd), 12:30 
Zöldfülű

csak jönne már a vihar :D már tulsok a csend:))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 20 (kedd), 6:19 
Szárnybontogató

Csípem a vihart :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 19 (hétfő), 14:14 
Szárnybontogató

Ez a vihar előtti csend.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 19 (hétfő), 13:07 
Fanficbúvár

ájáj, gyanús ez a csend....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 18 (vasárnap), 19:28 
Írópalánta

De jó lenne már az a fejezet, nagyon kiváncsi vagyok mit takar ez a Tom vs Marius... Viszont megint sokat kell várni.

Hogy egy örök érvényű Star Wars mondatot idézzek. "I have a baaad feeling about this!"

Amúgy nosztalgiából megnéztem az első HP filmet a minap, és egész jó volt így hogy már marha régen láttam. És milyen kicsik voltak még a színészek.... :)) nagyon durva...

Tényleg most hogy ezt leírtam, megnézem a Titkok Kamráját is :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 16 (péntek), 21:01 
Zöldfülű

FIdel 99% h erőssen atom fejezet lesz mivel tudjuk h az 1ik nyagúr wipe-ol :D (azok kedvéért akik esetleg nem ismerik a World of Warcraftot s n tudják mit jelent, megdöglik :P)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 16 (péntek), 19:10 
Szárnybontogató

Emlékszem volt már régebben is ilyen h Roland ennyi ideig nem adott életjelet magáról, de ezt úgy próbálom optimistán felfogni, h akkor is egy brutálisan jó fejezet érkezett. Ezt a mintát követve ennek most is így kell lennie.

Csak tartsunk ki!!!!!! Mert erre most is jelentős sansz van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 16 (péntek), 14:06 
Fanficbúvár

remélem nem családi gondok....hanem csak nyaral.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 16 (péntek), 10:01 
Zöldfülű

Az a baj hogy szerintem korántsem biztos, hogy felkerül, mivel mint látjátok Roland már néhány napja nem ad életjelt magáról... bár lehet hogy azért mert intenzíven irja a köv fejezetet, amiben mint tudjuk nagyúr fog halni:D:D:D EZAZ:P teméljük ez okozza azt, hogy mostanában nem reagál a kérdéseinkre, de kitudja mi oka van rá, neki is kell legyen magánélete, Hajrá Roland várjuk a fejezetet

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 16 (péntek), 6:25 
Szárnybontogató

Hali!

Én is remélem jön az új fejezet és azt is, hogy holnap este 7-ig felkerül mert csak addíg leszek netközelben :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 13 (kedd), 23:33 
Írópalánta

Szerintem a rabokon nem lehetett nyomkövető, mert még alig szabadították ki őket. Mire Harryék visszaértek a Menedékre ott már kb ostromállapot fogadta őket. Ha azt számoljuk mennyi idő telhetett el amióta a rabokat elkezdték átküldeni, és mennyi kellett az arctalanoknak is hogy így odaérjenek, akkor kb 10-15 percük lehetett? (ha jól számolok) Annyi idő alatt azért csak nem sikerült így lenyomni mindenkit. Vagy mégis? Már én se vagyok biztos az egészben. Talán inkább Harry kapott valami nyomjelet magára amikor ott járt szellemalakban, és így jelezte amikor kihoppanáltak onnan.

De igaz is, kár ilyesmin agyalni, úgyis megtudjuk amikor kell, fölösleges előre lelőni a poénokat.

Inkább a szokásos kérdés: Roland, hétvégére számíthatunk megint egy fejezetre? :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 13 (kedd), 15:39 
Szárnybontogató

Tudjátok mit!!!
Én már régen rájöttem h tippelni ezzel a történettel kapcsolatban nem igazán érdemes, elsőként mert annyira csavaros a történet h bármilyen váratlan fordulat megeshet, másodszor pedig azért mert már minden ötletet ami eszembe jutot már ti is elsütöttetek.

Szóval csak az marad h türelmesen várom az új fejezetet és ott választ kapok a kérdésekre. Amúgy életkorban nem licitálok senkire, a magam 23 évével nem vagyok versenyben :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 13 (kedd), 14:06 
Szárnybontogató

Volt, igen!
Amikor Harry járt a minisztériumban kutakodni teliholdkor, akkor találkozott egy dementorral is ha jó emlékszem. Megérezte a jelenlétét. Azt hiszem az mentette meg a dementortól, hogy Albusék is a minisztériumban voltak. A dementor meg szépen értesítette Mariust.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 13 (kedd), 13:29 
Zöldfülű

Hali!
Ide most írok először, eddig a sima fórumra írogattam nagyritkán.
licitelek 83 február-ral. Valaki ajánl nagyobbat? :)
Szerintem minden rabon volt valami nyomkövető, így tudták meg és törtek be a menedékre. Bár a betörés része ekkor még mindig kérdéses. Esetleg, olyan "halálraítéltet" is tehettek be vagyis kémet, aki Nurmengardnak dolgozott, feltéve hogy számítottak a szöktetésre. Volt valami jel, amivel Harryék előre elárulhatták magukat?

Üdv, Apatyas

bojoe írta:
nagykacsa írta:
Üdvözletem mindenkinek!
Végre sikerült beregisztrálnom:D
Ha már zene:
http://www.youtube.com/watch?v=ik4rl5b3THE&feature=related
Csak hogy egy HP fórumon ez se maradjon ki:D

hát ez a zene überbrutál...
ja, és 27 leszek pár napon belül, eddig én vagyok a rangidős.... vagy nem?
hm, ezt a legot meg kéne nézni....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 12 (hétfő), 16:23 
Szárnybontogató

Vagy Luna halálra röhögteti ami a legvalószínűbb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 12 (hétfő), 11:01 
Fanficbúvár

Heshy írta:
... vagy Dean, aki Seamus halálát bosszulja meg. Az elég durva összecsapás lehet. 2 varázsló, akik mágikus szemmel rendelkeznek...

hm, na igen, végülis miguelt csak dean thomas kaphátná el, hiszen rá nem hat a szem. és hát a düh az meg is van egy ak kombóhoz.
hm, na az tényleg egy durva és jó összecsapás lenne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 11 (vasárnap), 23:33 
Szárnybontogató

Én egyik főhősről se tudnám elképzelni, hogy megölne valakit. Főleg Weasleyékről nem...
A köv. fejezetben szerintem kipurcan egy nagyúr. Az Miguel lesz. Cerberus még nem halhat meg, mert Voldemortot nem csak 1 fejezetért hoztad vissza Roland. Marius már a kezdetektől szerepel a trilógiában, ezért szerintem ő ott lesz majd a végső összecsapáson is. Miguel pedig teljesen őrült, minél hamarabb meg kell fékezni őt. Ezért gondolom, hogy ő a soros. Aki pedig végezni fog vele... vagy Uther, kivel nem nagyon komálják egymást, mint kiderült az első fejezetben... vagy Dean, aki Seamus halálát bosszulja meg. Az elég durva összecsapás lehet. 2 varázsló, akik mágikus szemmel rendelkeznek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 10 (szombat), 5:45 
Fanficbúvár

roland említette, h harry nem gylkos fajta, úgyhogy sztem harry nem fog ölni, ellenben pl ront, ginnyt, v egyéb weasely-t, v aberforthot. sztem. de majd kiderül. v a végén hullanak majd az emberek, a végső összecsapásnál, mint a hp7 végén.
vagy ki tudja...roland..:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 08 (csütörtök), 22:51 
Szárnybontogató

bojoe írta:
visszatérve a kígyóra, h látja-nem látja őket: a 7. könyvben végignézik piton halálát a köpeny alatt. nagini nem vette észre őket. noha aszem egy fal mögött bújtak meg. nem emlékszem.

Ez mind igaz is, de ha jól emlékszem, akkor Godric Hollows-ban látta Nagini Harry-t és Hermione-t a százfűlé-főzet hatása alatt, amikor a Potter-ház romjait nézték meg. De szerintem ilyen apróságon nem érdemes agyalni, egy nagyon jó párbaj leírás volt, és igazából nem kell ezen semmit magyarázni, hiszen a baziliszkusz ugyan egy kigyó faj, de azt nem tudhatja senki, hogy egy emberbe operált kígyószem hogyan is dolgozik.
Szóval ezt a kérdést szerintem nem igazán érdemes boncolgatni, inkább azon gondolkodnék, h melyik nagyúr is fog fűbe harapni. Mondjuk az én tippem Marius v. Cerberus, Marius a következő cím alapján kiindulva lehetne jelölt, Cerberus pedig azért mert ott van a Menedéken, és Harry igazán zabosnak nézz ki :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 08 (csütörtök), 19:25 
Fanficbúvár

visszatérve a kígyóra, h látja-nem látja őket: a 7. könyvben végignézik piton halálát a köpeny alatt. nagini nem vette észre őket. noha aszem egy fal mögött bújtak meg. nem emlékszem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 08 (csütörtök), 16:01 
Szárnybontogató

Hát valami hasonlóra gondoltam én is. De jó, hogy fos*m a kommenteket amikor dolgozom :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 08 (csütörtök), 15:32 
Írópalánta

Nekem néha az jut eszembe, amikor Harry látja valamelyik tanárát valami húdeextra varázslatot csinálni, akkor nem gondolkozik azon hogy "ezt vajon hogy csinálta"? Neadjisten megkérdezni, hogy mégis ez hogy működik, megtanítaná nekem is? Én tutira megkérdezném. Pl amikor Filius átsétál a levegőben a túlsó falhoz a hetedik kötet végén. Jó persze nem akkor kérdezném, hanem a csata után pár nappal, valamelyik ünnepi bulin hogy "elnézést professzor, de emlékszem a csata alatt használt egy varászlatot...blablabla". Hiszen annyi minden van amit Harry még nem tud. Bár ez a hozzáállás inkább Hermionéra igaz, hiszen ő az a minent tudni akaró - és mindent tudó is - de nála sem látni ilyesmit a 4-5. kötet óta...
Végülis mindegy, nem én írom a sztorit, ne legyen minden az én ízlésem szerint, csak ez valahogy logikus dolog lenne
Mára ennyit. Pá! :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 08 (csütörtök), 15:19 
Szárnybontogató

Közben visszaolvastam a hszeket és tényleg durva lenne ha azt a vízár cucc alakját úgy tudná alakítani Harry mint Dumbledor a főnix rendjében. Vagy ha megfagyasztaná. Mellons (remélem jól emlékszem a nevére) fanficjei bár eléggé elrugaszkodottak voltak, mert Harry igazi Ramboként van benne leírva, de ott pl. nagyon durva varázslatokat használt és a párbajok filmbe illettek volna. Mindenfajta idézés, átváltoztatás, kombinált varázslatok szerepeltek benne. Tudom Roland, hogy ragaszkodsz ahhoz, hogy Harry igenis középszerű varázsló, de a pálcája közel se az. Fontos hangsúlyozni, hogy már réges-régen tárgyaltuk ezt a témát a kritikák között, sok fejlődés nem történt (reverso ofc). Nem tudjuk, hogy mit fogsz kihozni Harryből a végére, vagy van-e valami fejlődési terved a karaktere számára (remélem azért tényleg többet fog használni mint a sima stupor). Szóval csak azt akarom mondani, hogy várjuk ki a végét, talán a visszalévő fejezetek több időt ölelnek fel mint mi azt gondoljuk, és lesz ideje Harrynek még tanulni.
Erről jut eszembe már akartam is mondani korábban de valahogy mindíg kiment a fejemből, hogy a menedékben ott volt Fillius és Minerva. Miért nem kért Harry tőlük pár különórát? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra