Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 17 (péntek), 16:28

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 március 11 (szerda), 17:50 
Fanficbúvár

Az én környékemen élők pedig csak simán furának tartanak, de amolyan "nyugis őrült" vagyok... :))
Én meg addig áradoztam a húgomnak a Meriről, amíg végül ő is idetalált. :)
Igen-igen, láttam... Na, igen, erre gondoltam... Szóval, ő szereti a menő szavakat... Én meg rühellem :D Így a kettőnk beszélgetése nagyon vicces szokott lenni, de egyébként van, hogy félszavakkal kommunikálunk. :D
Most már ő is fent van a fórumon, pár hét további áradozás után, úgyhogy most lehet, hogy olvassa is ezt.. :oops: :Dbunny:
És igeeen, nagyon jók ezek az új emotikonok! :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 11 (szerda), 13:20 
Tollforgató

Amikor még csak olvasgattam az oldalon, próbáltam rábeszélni a nővéremet egy-két történet elolvasására, de finoman lerázott engem. (A környékemen élők abban a hitben élnek, hogy nagyon nagy ízlésficamom van.)
Lyla: Az úgy más. :) Én a húgomat biztos nem engedném fel az oldalra, amíg be nem tölti a 16-ot. A testvéreimet mondjuk annyira ez a világ nem vonzaná, úgyhogy megmaradok egyedül. :) Nincs véletlenül egy "Merengő történelem" nevű hely, ahová mindenféle érdekesség felkerül? Be lehetne írni az öcsédet, mint az eddigi legfiatalabb felhasználót.
Nóri: Kaptam már tőle egyet, nem tudom, láttad-e. Én konkrétan lesokkoltam, nem vagyok túlságosan hozzászokva ezekhez a "trendi" szavakhoz, de majd idővel ez már természetessé válik számomra, hogy ő ilyen. :) Miért nem taszigálod fel a fórumra? Nálatok úgy van, hogy az csak a "tiéd"? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 23:37 
Ó-nagy-admin "backstage"

BNori írta:
Az én húgom is nemrég regelt, úgyhogy most már bejelentkezve írhatja mélyreszántó kritikáit... :D Sőt, még egy törit is feltöltött a WVV-be, hogy a Merengő népének agysejtjeit pusztítsa... :)) Viszont a fórumra még nem tévedt (nem taszigáltam :D ) fel. Mondjuk, ő már 12 éves. :beee: (nem igaz, hogy ez milyen cuki :D )

Kell a vérfrissítés a Merinek. :) Örülünk, h tetszenek az új ikonok. :china:

Őszike: Mivel a tesóm folyton azt látja, h a Merin ügyködöm, amikor otthon vagyok, meg dumálok is róla, meg járnak át hozzánk merisek, a nagyobbik öcsém, meg a barátnője is meris, meg a nagyobbik öcsém baráti köre is jár táborozni, meg Chris is beköszön néha, neki ez amolyan legendás dolog, amiről mindenki beszél, de ahol ő még nem őshonos. :) Egyelőre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 21:07 
Fanficbúvár

Az én húgom is nemrég regelt, úgyhogy most már bejelentkezve írhatja mélyreszántó kritikáit... :D Sőt, még egy törit is feltöltött a WVV-be, hogy a Merengő népének agysejtjeit pusztítsa... :)) Viszont a fórumra még nem tévedt (nem taszigáltam :D ) fel. Mondjuk, ő már 12 éves. :beee: (nem igaz, hogy ez milyen cuki :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 20:12 
Tollforgató

Jaj, azt láttam. xD Először azt hittem, hogy idősebb és csak viccel.
Nem baj, majd segítünk neki beilleszkedni. :)

szerk.: Nee! Az jutott az eszembe, hogy a húgom nagyjából egyidős vele. Ha az én húgom rátalál a Merire és a fórumra... Szerencsémre nem fog. (majd ha idősebb lesz, megengedem neki)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 19:58 
Ó-nagy-admin "backstage"

Jááá, jövök ide is, ne csak az adminok vigyorogják szét a fejüket. :smileflo:
Képzeljétek, regelt a Merire, meg a Fórumra a 9 éves kisöcsém, és már be is jelentkezett stoobie híre alatt XD
http://fanfic.hu/merengo/index.php?acti ... ry&nid=319

Kezdhetünk hozzászokni a gondolathoz, hogy jön offolni a fórumra. :labi:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 19:47 
Fanficbúvár

Belecsacsogok. :D
Én ötödikes koromban tíz napot kint töltöttem cserediákként Németországban, (heti öt németórám van elsőtől kezdve) és szinte mindent értettem, amit mondtak, ha meg nem, akkor azt skandáltam nekik, hogy "langsammer, bitte, langsammer"... :D De nagyon kedvesek voltak, és körülírták, meg néha mutagatással kommunikáltunk cserediákommal, szóval megoldottuk, és nagyon megszerettük egymást. :)
Ezen kívül Ausztriába szoktunk járni a családommal síelni, idén is voltunk, és tudtam velük beszélgetni, bár egyszer a Hüttében rendelni szerettem volna vaníliás rétest (nyami :xx: ), és mondtam a pultnál, hogy "Quarkstrudel", de nem értették, majd pár perc szenvedés után apuval kiokoskodtuk, hogy ja, tényleg, az náluk Topfenstrudel". :D Van néhány német szó, amit ők abszolút nem használnak, de egyébként el lehet boldogulni. :)

És a színház: én az osztályommal megyek nemsokára az Anconai szerelmesek c. darabra. Valaki látta már? És ha igen, milyen volt? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 19:04 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Na jó, azért ennél valamivel többet tudtam, de egy német tanár kb. azt mondta volna, hogy ha belehúzok a tanulásba, akár a kezdő szintet is elérhetem... :D

Sejtettem, különben ezzel a két mondattal nem jutottál volna túl sokra. :D Az én német tanárnőm elég szigorú, és sajnos sokat vár el tőlem... Lehet, hogy majd cipelni fogok magammal egy vaskos német-magyar és magyar-német szótárt is, meg egy társalgási kézikönyvet... Jó, nem cipelek ennyi mindent, inkább belehúzok egy kicsit...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 18:59 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszike írta:
G Lamaro írta:
Őszike, én a kb "Gutten tag! Bitte eine beer!" szintű tudásommal simán beszélgettem vagy két órát a pultos nénivel, amikor Ausztriában voltam egy szakmai továbbképzésen. Szóval no para! :D

=)) Ezen szakadok! :'D Nekem valamennyivel több német tudásom van ennél, legalábbis papíron... (dolgozatok), de nem baj, akkor mindenkit úgy szólítok meg, hogy: "Guten tag! Bitte eine beer!" (szerintem nagyot néznek majd) :))

Na jó, azért ennél valamivel többet tudtam, de egy német tanár kb. azt mondta volna, hogy ha belehúzok a tanulásba, akár a kezdő szintet is elérhetem... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 18:13 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Őszike, én a kb "Gutten tag! Bitte eine beer!" szintű tudásommal simán beszélgettem vagy két órát a pultos nénivel, amikor Ausztriában voltam egy szakmai továbbképzésen. Szóval no para! :D

=)) Ezen szakadok! :'D Nekem valamennyivel több német tudásom van ennél, legalábbis papíron... (dolgozatok), de nem baj, akkor mindenkit úgy szólítok meg, hogy: "Guten tag! Bitte eine beer!" (szerintem nagyot néznek majd) :))
És ha már random téma (a péksütitől eljutni a nyelvekig...): Valaki megy majd színházba ebben a hónapban? Én kétszer is, családdal és pár ismerőssel megnézzük (újra) a János vitézt, két hétre rá az osztállyal meg a Toldit fogjuk megnézni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 17:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 14:56 
Tollforgató

Péksütemények: Én a Tescósokat annyira nem szeretem, de ha nincs más, az is elmegy. Nálunk a kisüzletben (igen, így egyben) van olyan, hogy ha hatkor mész, akkor találsz valami ehetőt, ha fél nyolc után, akkor buktad, mert az iskolába menet egy csomóan ott veszik meg a reggelijüket, természetesen a bolt tulajdonosa ennek csak örülni tud. :D
Idegen nyelven való megszólalás: Angolt én külön tanulom, de van olyan, hogy még a tanár előtt sem vagyok hajlandó megszólalni, mert félek, hogy rosszul ejtem ki, szegény tanárnő meg ott imádkozik nekem. :D Német órákon elég gyakran beszélek (de nem németül xD), viszont a szüleim rákényszerítettek egy júniusi egyhetes ausztriai táborba, és fogalmam sincs, hogyan szólaljak majd meg... Bécsi adventi kiránduláson a vásárban is mutogattam, és köszöntem. Majd meglátjuk, hogy élem túl. És tudom, hogy nem baj, ha valamit véletlenül rosszul mondasz, de én az a típusú ember vagyok, akinek ha nem jut eszébe németül, akkor magyarul mondom. Úgy meg azért az elég zavaros- :?
Auchan és a vasárnapi zárva tartás: Auchan nekünk van a közelbe, de oda csak akkor megyünk, ha már tényleg sehol sem találunk semmit. Szerintem a vasárnapi zárvatartás nem olyan jó ötlet, mert egy csomó embernek csak akkor van ideje vásárolni, és szombaton meg akkora lesz a forgalom... Nem hinném, hogy sokáig bírnák ezt az emberek.
Tigi: Szerintem érdemes lenne, ezzel csak növelnéd az esélyedet. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 13:41 
Fanficbúvár

Köszi a segítséget :xx:

Én csak a kari lapba szeretnék jelentkezni, nem hiszem, hogy komoly HR szakembereik lennének az interjúztatásra :D

Lyla, nekem nagyon is számít, azért kérdeztem. Amúgy most, hogy így mondod, a csak félig-meddig létező iskolaújsághoz is volt némi közöm :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 13:25 
Sztorihajhász

Lilyana írta:
mit szóltok a vasárnapi zárva tartáshoz?

Majd bevásárolunk szombaton, párommal csak ennyit reagáltunk két vállrándítással egybekötve :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 13:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

sztem mindenképp érdemes, elég meggyőző mennyiség áll a hátad mögött
ha számít bármit, az én szakmaimban is benne van a szabadidős résznél a korrektúra, bár az én profilom a rádió alapból - de simán kiemelném, ha szerkesztőnek mennék

nem érdemes ezzel szégyellősködni, az járjon a fejedben, h vki egy diákújságba írt a gimiben fél évig, és azzal a hátuk mögött is neveznek, ami kell a munkához, azt úgyis ott tanulod meg, meg személyesen kell bizonyítanod

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 12:51 
Fanfic-faló

Tigi írta:
Szerintetek egy olvasószerkesztői pályázatba bele érdemes írni a lektorálási, bétázási tapasztalatot? Mármint én nem szoktam reklámozni a civil ismerőseimnek, hogy miket csinálok a net sötétebb bugyraiban, viszont anélkül elég nehéz bármiféle javítási tapasztalatot bizonyítani, hogy színt vallanék. :?

én úgy gondolom, igen, mert minden kell, ami előrevihet :)
a hr-esek amúgy is azt figyelik, milyen tapasztalataid vannak, a hobbijaidból is nagyon sok mindent leszűrnek. mindenképpen javaslom :) azt nem kell elmondanod, hogy hol, csak ha konkrétan rákérdeznek. ha meg igen, akkor finomíts rajta. menni fog :) drukkolok :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 12:10 
Fanficbúvár

Szerintetek egy olvasószerkesztői pályázatba bele érdemes írni a lektorálási, bétázási tapasztalatot? Mármint én nem szoktam reklámozni a civil ismerőseimnek, hogy miket csinálok a net sötétebb bugyraiban, viszont anélkül elég nehéz bármiféle javítási tapasztalatot bizonyítani, hogy színt vallanék. :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 10 (kedd), 9:19 
Fanfic-faló

Idegen nyelven megszólalás: nálam mennie kellene elvben. Ha nagyon muszáj, persze megszólalok, és teljesen természetes, hogy azon kattogunk, hogy vajon helyesen ejtünk, mondunk, ragozunk, elöljárózunk, stb. De gondoljatok arra, hogy egyike vagyunk annak a kevés nemzetnek, akik ennyire szabálykövető és megfelelési kényszerrel bíró, mert kicsik vagyunk, kevesen vagyunk.
Nagyon sok olyan tapasztalatom van, hogy ha a külföldi odamegy hozzád, és segítséget kér, te nem magyarul válaszolsz neki, hanem olyan nyelven, amit ő is ért, ne adj Isten, a saját nyelvén, és baromira nem érdekli, hogy mennyire helyes nyelvtanilag, vagy sem, amit mondasz, mert megértik és értékelik, ha a saját nyelvén beszélsz hozzá.
Jó, persze, mindenhol vannak trollok. De ők tuti valamilyen komplexusban szenvednek, nem merik felvállalni a saját gyengeségüket, és másokon röhögnek pont ezért. De szerintem többségben vannak azok, akik megköszönik, hogy segítettél nekik, akár kézzel-lábbal mutogatva, akár másik nyelven.

Úgyhogy semmi ne tántorítson el titeket, ha idegen nyelven kell megszólalnotok :) És ejtsétek le azt, aki furán néz rátok a gyorsétteremben. Nem hiszem, hogy ő perfekt angol. (Persze, tisztelet a kivételnek.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 23:39 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A kárhozat tengerének partján, egy gyékényen koktélt szürcsölgetek... ( kacskaringós szívószál :)
Gigi685 írta:

Amúgy, ha ilyen random dolgokról van szó, ma egész nap azon filóztam, hogy ha bemegyek a BurgerKingbe vagy a mekibe, akkor nem bírok normálisan angol nyelvű cuccot kérni, mert valamiért hülyének érzem a kiejtésemet, vagy félek, hogy túl angolosan kérem, és a pénztáros suttyónak fog nézni, úgyhogy a biztonsági utat választom, és úgy kérem, ahogyan oda van írva, de abban a pillanatban, hogy kimondom, mindig rájövök, hogy rendesen beégtem vele. Szóval ma valamiért ez a fogyatékosságom járt végig a fejemben, kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz róla.

Váááá ne is említsd! a rémálmom, komolyan! Utálok Mekibe járni, pedig csak fagyiért meg kávéért szoktam, de má annak is ilyen Mc*˘ˇ°ˇ°24 neve van. Egyébként én ezért nem beszélek idegen nyelven. Mikor alsós voltam elkezdtünk németül tanulni és a némettanárnő kissé idegbeteg volt. Én akkoriban kezdtem karatéra is járni és ott tanultunk kínaiul számolni. Tök normális ha egy kisgyerek keverni kezdi a dolgokat, mikor épp két nyelven tanulja ugyanazt, de az a liba éktelen ordibálásba kezdett. Szóval sose tanultam meg rendesen semmilyen nyelven, mert bár az írásbelijeim rendre négyesek voltak, képtelen vagyok megszólalni, folyton attól félek hogy hogyan fognak rám nézni.

xD Mekiben közlöm, hogy "Azt a fillefrancos fagyit mögötted a táblán, egy rohadt nagy csokis kávét és nagy krumpli, kösz!" Mindehhez elkínzott fejet vágok hogy ne tudjanak belém kötni... :matrixb:

Hm... egyébként Veszprémben régebben volt egy hamburgeres ahol egy agyontetovált nagydarab kopasz állat csinálta a hambikat. Csak azért jártam oda, hogy lássam amint bepréseli magát a tűzhely mögé. Olyan icipicinek tűt minden a kezében hogy meg kellett zabálni! :xx:

:S a tescós fánk tényleg nem valami nagy szám, de sehol máshol nincs Veszprémben csini fánk. oké a Pennyben van még az epres, az rózsaszín, de negyed annyira sem vicces mintha színes cukor lenne rajta. Szeretem a vicces kajákat!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 23:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gigi685 írta:
Vasárnapi zárvatartás fúúj. #nopolitika, egyszerűen csak fúúj

Ráadásul gyümölcslé-függő vagyok, és így hétfő hajnalban kell megvenni azt, amit aznap magammal viszek az iskolába.

én folyton elfelejtek dolgokat, így sokat járok vasárnap boltba, meg aztán van olyan, h a páromra hirtelen rájön, h ő akkor egy cápa meg egy farkas meg egy medve, és kipusztul a teljes hűtő, ami máskor 3 napra is elég - és akkor ott állok, h nincs több hús sem a fagyóban :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 22:41 
Fanficbúvár

Vasárnapi zárvatartás fúúj. #nopolitika, egyszerűen csak fúúj

Ráadásul gyümölcslé-függő vagyok, és így hétfő hajnalban kell megvenni azt, amit aznap magammal viszek az iskolába.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 22:35 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ella Moon írta:
Csatlakozom, ha nem baj^^

A spáros stangli tényleg nagyon jó, meg régen az auchanban volt molnárka, hát az valami mennyei volt. De most már sehol sem találok X-(

mifelénk nincsen Auchan :D
mit szóltok a vasárnapi zárva tartáshoz?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 22:34 
Zöldfülű

Csatlakozom, ha nem baj^^

A spáros stangli tényleg nagyon jó, meg régen az auchanban volt molnárka, hát az valami mennyei volt. De most már sehol sem találok X-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 22:18 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi írta:
Én megpróbáltam ice tea-t kérni New Yorkban a Mekiben, fogalmam se volt, hogy ott ez nincs is az étlapon -- teljesen hülyének néztek, és végül adtak egy forró teát és egy fagyit :D Nem az volt a kommunikációs pályafutásom csúcsa.

:yes:

én is utálom a tescós fánkot, de mindig megállok megcsodálni őket :D
és nekem is a sparos sajtos stangli a bejövős :D

* micsoda témák * XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 22:03 
Sztorihajhász

Én a tescós sajtos stanglira esküszöm, bár mostanában a spáros jobb :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:58 
Fanficbúvár

Én megpróbáltam ice tea-t kérni New Yorkban a Mekiben, fogalmam se volt, hogy ott ez nincs is az étlapon -- teljesen hülyének néztek, és végül adtak egy forró teát és egy fagyit :D Nem az volt a kommunikációs pályafutásom csúcsa.

A tescós sajtos perecre kaptam rá mostanában, de nagyon változó, hogy milyen rajta a sajt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:48 
Fanficbúvár

Wyndua, én amúgy utálom a teszkós fánkot, de színre tényleg azok néznek ki a legjobban. Én tök sokáig ilyen hagymás-tejfölös bagettet ettem onnan, aztán egyik nap rájöttem, hogy gusztustalan, és azóta hozzá se bírok érni, pedig nem vagyok válogatós, aki volt már velem kaja közelében, az tudja.

Amúgy, ha ilyen random dolgokról van szó, ma egész nap azon filóztam, hogy ha bemegyek a BurgerKingbe vagy a mekibe, akkor nem bírok normálisan angol nyelvű cuccot kérni, mert valamiért hülyének érzem a kiejtésemet, vagy félek, hogy túl angolosan kérem, és a pénztáros suttyónak fog nézni, úgyhogy a biztonsági utat választom, és úgy kérem, ahogyan oda van írva, de abban a pillanatban, hogy kimondom, mindig rájövök, hogy rendesen beégtem vele. Szóval ma valamiért ez a fogyatékosságom járt végig a fejemben, kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz róla.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:33 
Tollforgató

Ezt úgy értettem, hogy vannak olyanok, akik inkább PÜ-n keresztül szeretnek beszélgetni.
Hm... van benne valami. Ez kész. xD
Én pont akkor jutok el odáig, amikor csúcsforgalom van, és éppen füzetet akarnánk venni sulihoz anyukámmal - de mondjuk ilyenkor sok ismerőssel összefut az ember, és akkor én addig elbeszélgetek egy kicsit.
A fánkért pedig részvétem. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:29 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A kárhozat tengerének partján, egy gyékényen koktélt szürcsölgetek... ( kacskaringós szívószál :)
öööööö.... mi a különbség a nyílt topic és a nem nyílt között? Ugyanúgy a saját véleményed, vagy bármid hangoztatod valahol ahol mindenki láthatja.

Egyébként egy furcsa mondat bármilyen kínos csend vagy szituáció megtörésére alkalmas. Legalábbis szerintem.
Hidd el nekem tudom hogy nem a legjobb bevágódási módszer kijelenteni pl, hogy "Szőr nő a lábujjamon" de ha elég határozott arccal csinálod, hamar befogadnak :D
Így éltem túl a középiskolát.

xD Viszont, ha tisztességes megnyilvánulás kell...
Más is mindig akkor ér oda a Tescoba amikor elfogyott az összes vicces cukros fánk? Vagy amikor már kőkemény... -.-"
FÁNKOT AKAROK! színes cukordíszekkel és pöttyökkel, és csokival és töltve és... *frusztrált fánk ügyben*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:15 
Tollforgató

Szerintem nem ezzel a szóval lehetne fellendíteni a GSZ-t, inkább olyan emberek kellenek, akik bátran mernek egy nyílt topikban beszélni. (felőlem, mehet...) Vagy nem erre gondoltál? :D (szerintem fehérítsd ki a hüvelygombát, vagy ez még belefér?) *elhallgat, és elsasszézik*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 09 (hétfő), 21:07 
Szárnybontogató

Hüvelygomba?

Vagy nem ez a jackpot ha beül a kínos csend?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 15 (vasárnap), 19:47 
Fanficbúvár

Őszike írta:
Szia BNori!
Nos, akkor beszélgessünk... Kérlek, dobj fel valami témát mert nem nagyon megy! Addig is elmegyek a KK topikba megköszönni a kritikádat.

Jajh, gyáva vagyok, nem tudok én nyílt színen dumálni. :oops: Írtam PÜ-t. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 15 (vasárnap), 19:34 
Tollforgató

Szia BNori!
Nos, akkor beszélgessünk... Kérlek, dobj fel valami témát mert nem nagyon megy! Addig is elmegyek a KK topikba megköszönni a kritikádat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 01 (szerda), 18:23 
Könyvmoly

G Lamaro írta:
Kisbetűvel kell írni, mivel egy szó. A New York-i (Los Angeles-i, stb.) azért marad nagybetűs, mert két szóból áll a városnév. :)
A bővebb magyarázatot pedig itt találod: Idegen nevek, szavak toldalákolása

Aha! Így már értem. :) Tulajdonképpen a kötőjel zavart be, és nem tudtam, hogy azzal együtt akkor hogy kell, de most már világos. Köszi! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 01 (szerda), 16:27 
Ó-nagy-admin "backstage"

Yenna írta:
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. :) Próbáltam utánajárni az interneten, de eddig még nem találtam meg a megfelelő írást róla.
Szóval van egy város nevem, Beau, és írnám, hogy Beau-i. Azt tudom, hogy New York esetében New York-i, de az én nevemnél hogyan kell írni? Beau-i vagy beau-i?

Előre is köszönöm a választ! :)

Kisbetűvel kell írni, mivel egy szó. A New York-i (Los Angeles-i, stb.) azért marad nagybetűs, mert két szóból áll a városnév. :)
A bővebb magyarázatot pedig itt találod: Idegen nevek, szavak toldalákolása

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 01 (szerda), 11:41 
Könyvmoly

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. :) Próbáltam utánajárni az interneten, de eddig még nem találtam meg a megfelelő írást róla.
Szóval van egy város nevem, Beau, és írnám, hogy Beau-i. Azt tudom, hogy New York esetében New York-i, de az én nevemnél hogyan kell írni? Beau-i vagy beau-i?

Előre is köszönöm a választ! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 01 (péntek), 15:42 
Tollforgató

Tigi írta:
Persze, szurkolok ám az új rendszerért :)

A múltkor Velencéről jöttem haza (MÁV...), és olyan jó lett volna egy kényelmes kis alkalmazásban olvasni, gondoltam, megragadom a lehetőséget, és felvetem.... 8->

Tigi, ez már nekem is párszor megfordult a fejemben, főleg a vonaton :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 19:54 
Fanficbúvár

Persze, szurkolok ám az új rendszerért :)

A múltkor Velencéről jöttem haza (MÁV...), és olyan jó lett volna egy kényelmes kis alkalmazásban olvasni, gondoltam, megragadom a lehetőséget, és felvetem.... 8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 19:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi írta:
Telhetetlen kérdés következik: Merengő alkalmazás nincs tervben esetleg? ;;)

:)) Tényleg telhetetlen, de majd felvesszük az "extra kívánságok" közé. :D
Komolyabbra fordítva a szót, előbb legyen új Meri, aztán majd utána lehet gondolkodni hasonló finomságokon. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 19:14 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Itt válaszolok a Kritika-kommandóban feltett kérdésre is. :)
Sajnos a "mikor"-ra nem tudunk válaszolni, de ha rajtunk múlik, minél előbb. :) Nyugodtan állíthatom, hogy az adminoknál jobban senki nem várja. :) Azonban nem lehet előre megmondani, mikorra fog elkészülni, mivel ezernyi kisebb-nagyobb probléma léphet még fel, ami hátráltatja a bevezetését.
Amit tudni lehet róla, hogy nem efiction lesz. Megnéztük a különböző efiction verziókat, és egyik sem tudta mindazt, amit vártunk tőlük, illetve majdnem olyan nagy munka lett volna a Merit áttenni az új verzióra, mint új, a Merinek jobban megfelelő programot írni. Ezért aztán az utóbbi mellett döntöttünk. Teljesen egyedi program készül, kifejezetten a mi igényeink szerint. Sajnos egy félkész változat már a kukában landolt, mivel az akkori programozók nem fejezték be. (Talán megijedtek a hibalistától, amit az első kipróbálás után kaptak tőlünk... ;) ) Most tovább pontosítjuk a terveket, és egy másik programozót kérünk fel az elkészítésére.
Ami biztos, hogy fejezetet nem lehet majd feltörni, és még egy csomó új kényelmi funkciója lesz, ami megkönnyíti mindannyiunk életét. :)

Köszi a választ!
Abban biztos voltam, hogy az adminok is nagyon szeretnék, ha jobb lenne a rendszer, hiszen állandóan törölgetni az üreseket, hát nem lehet egy leányálom. (Persze, nem lenne erre szükség, ha az emberek emberszámba vennének titeket is meg az írókat is, de hát nem egy utópiában élünk, ez van. :) )
Hú, az nagyon jó ötlet, hogy nem efiction, pl. az AO3 sem az, és szerintem ott jó a rendszer, letisztult, egyszerű, de strapabíró, lehet lájkolni a történeteket, tök jó lenne, ha majd itt is lehetne! ;) Remélem, hogy akkor sikerül találni programozót hozzá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 18:57 
Fanficbúvár

Telhetetlen kérdés következik: Merengő alkalmazás nincs tervben esetleg? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 12:14 
Sztorihajhász

Hú, akkor nagy fába vágtátok fejszéteket! Egy ilyen program elkészítése elég hosszú idő, de ha mindent sikerül belerakni, amit akartok, akkor mindenkinek jó lesz :) Nagyon fogok örülni, ha majd elkészül :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 9:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

candlelight írta:
Fogalmam sincs, hogy ezt hova írjam, de mikor jön már az új rendszerű Meri? :cry: :cry: :cry: Újfajta e-fiction.

Itt válaszolok a Kritika-kommandóban feltett kérdésre is. :)
Sajnos a "mikor"-ra nem tudunk válaszolni, de ha rajtunk múlik, minél előbb. :) Nyugodtan állíthatom, hogy az adminoknál jobban senki nem várja. :) Azonban nem lehet előre megmondani, mikorra fog elkészülni, mivel ezernyi kisebb-nagyobb probléma léphet még fel, ami hátráltatja a bevezetését.
Amit tudni lehet róla, hogy nem efiction lesz. Megnéztük a különböző efiction verziókat, és egyik sem tudta mindazt, amit vártunk tőlük, illetve majdnem olyan nagy munka lett volna a Merit áttenni az új verzióra, mint új, a Merinek jobban megfelelő programot írni. Ezért aztán az utóbbi mellett döntöttünk. Teljesen egyedi program készül, kifejezetten a mi igényeink szerint. Sajnos egy félkész változat már a kukában landolt, mivel az akkori programozók nem fejezték be. (Talán megijedtek a hibalistától, amit az első kipróbálás után kaptak tőlünk... ;) ) Most tovább pontosítjuk a terveket, és egy másik programozót kérünk fel az elkészítésére.
Ami biztos, hogy fejezetet nem lehet majd feltörni, és még egy csomó új kényelmi funkciója lesz, ami megkönnyíti mindannyiunk életét. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 25 (péntek), 17:19 
Tollforgató

Fogalmam sincs, hogy ezt hova írjam, de mikor jön már az új rendszerű Meri? :cry: :cry: :cry: Újfajta e-fiction.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 19 (szombat), 15:14 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Harmadévben Piton egyszer íratott velük a vérfarkasokról, arra már nem emlékszem, hogy milyen hosszút, de Pitont ismerve legalább két-három tekercses volt :mrgreen:
Amikor azon az órán Piton elkezdte leadni az anyagot a vérfarkasokról, Hermione mondta, hogy még csak a bicegócok jönnek, szval az is harmadéves anyag, illetve a mumusokat, rőtsipkásokat, kappákat és kákalagokat is Lupinnal vették harmadévben.
Negyedévben az ál-Mordon főleg a varázslatokat tanította nekik SVK-ból, végigmentek ugye a tiltott varázslatokon (Cruciatus, Imperius, Avada Kedavra). Másra így hirtelen nem emlékszem. Az átlag házi dolgozat hosszúság meg szerintem egy-másfél tekercs, emlékszem, valakinél csak negyven centiset kellett írniuk, de Pitonnál meg volt két oldalas is, de gondolom ez mindig nő, negyedévben pl. vszeg hosszabbat kell már írniuk mint harmadévben, és így tovább.

Köszi! Ebből talán kitalálok valamit. :) Harmadéveseknek kell, akkor sztem lesz 1 tekercs, az Pitontól egész elfogadható, ha határozottan OC karakter. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 19 (szombat), 14:31 
Billentyűzetgyilkos

Harmadévben Piton egyszer íratott velük a vérfarkasokról, arra már nem emlékszem, hogy milyen hosszút, de Pitont ismerve legalább két-három tekercses volt :mrgreen:
Amikor azon az órán Piton elkezdte leadni az anyagot a vérfarkasokról, Hermione mondta, hogy még csak a bicegócok jönnek, szval az is harmadéves anyag, illetve a mumusokat, rőtsipkásokat, kappákat és kákalagokat is Lupinnal vették harmadévben.
Negyedévben az ál-Mordon főleg a varázslatokat tanította nekik SVK-ból, végigmentek ugye a tiltott varázslatokon (Cruciatus, Imperius, Avada Kedavra). Másra így hirtelen nem emlékszem. Az átlag házi dolgozat hosszúság meg szerintem egy-másfél tekercs, emlékszem, valakinél csak negyven centiset kellett írniuk, de Pitonnál meg volt két oldalas is, de gondolom ez mindig nő, negyedévben pl. vszeg hosszabbat kell már írniuk mint harmadévben, és így tovább.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 19 (szombat), 14:14 
Könyvmoly

Sziasztok!
Remélem, mivel ez a gumiszoba, még simán belefér ez a téma, és tudtok segíteni. :) Elég régen nem olvastam már a HP könyveket, és már nem emlékszem, hogy átlagban milyen hosszú és milyen leckéket kaptak fel Harryék. Kellene valami lecke Sötét varázslatok kivédéséből, mondjuk olyan 3-4. éveseknek. Tudtok ötleteket adni? Örök hálám üldözzön érte titeket! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 18 (péntek), 23:36 
Tollforgató

Luthien Lovemagic írta:

candlelight írta:
LL, emlékszel, hogy együtt néztük Szolnokon (hú, 2007-ben, döbbenet, hogy milyen régen volt! :shock: ) a HP 5-öt? ;)

Erre nagyon emlékszem, nagyon jó volt együtt mozizni :)

Igaziból ekkor néztem először HP-t moziban és nem egyedül. Tök jó volt! :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 18 (péntek), 15:27 
Billentyűzetgyilkos

Nagyon jól szórakoztam én is, csajok, köszönöm, hogy eljöttetek velem :x A meris-mozizás tök jó ötlet, valamikor össze kéne hozni :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 18 (péntek), 7:10 
Sztorihajhász

lex írta:
Luthien Lovemagic írta:

Ilyenkor sajnálom egy kicsit, hogy nem vagyok Pest közelében :(

Luthien, nagyon messze laksz? Candlelight például két órát vonatozott a kedvünkért ;;) Ha egyszer összeszerveznénk egy közös Meris filmezést, talán többen is eljönnének ^^

Szegeden lakok, az elég messze van :cry:

mod.szerk.

candlelight írta:
LL, emlékszel, hogy együtt néztük Szolnokon (hú, 2007-ben, döbbenet, hogy milyen régen volt! :shock: ) a HP 5-öt? ;)

Erre nagyon emlékszem, nagyon jó volt együtt mozizni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra