Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 december 02 (kedd), 9:20

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesés-filmes sarok
HozzászólásElküldve: 2017 április 04 (kedd), 18:22 
eLit Auror

Ritsu Tonks írta:
Idegpálya (Nerve) valaki? :xx: Most végeztem vele, nekem nagyon bejött. :3

Úúú igen, nagyon jó film volt, haverommal is megnézettem :taps: Van belőle könyv is.

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 04 (kedd), 17:54 
Könyvmoly

Idegpálya (Nerve) valaki? :xx: Most végeztem vele, nekem nagyon bejött. :3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 10 (péntek), 16:39 
Tollforgató

Eye in the sky, valaki? Alan Rickman utolsó filmje, Helen Mirrennel és Aaron Paullal karöltve. Nekem nagyon bejött, bár nem kétlem, hogy a valóságban kérdés nélkül szétbombázzák a kislányt. Lehetne 20 cuki kenyeret áruló hasonmása, nem hinném, hogy számít. De maga a kérdéskör, amit bemutat, szerintem az kiválóan van reprezentálva. És igazán állást se foglal a film. Ennyi múlik egy jól megírt forgatókönyvön, kiváló színészekkel karöltve.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 08 (szerda), 13:13 
Sztorihajhász

Katja írta:
Mi is megnéztük a férjemmel a minap, szintén olvastuk mindketten a könyvet. Bár én csak az első részt, párom a másodikat is. Nekem az volt az érzésem, hogy azok számára, akik nem olvasták a könyvet, érthetetlennek tűnhet a történés. Amikor az első könyv cselekménye véget ért a filmben, és ők mégis folytatták, erősen kellett koncentrálnom, hogy mi is folyik éppen a vásznon.

Engem speciel az erők felcserélése, meg az "üresek" kinézete, meg egyéb változtatás nem zavar. Viszont az egész film olyan zsúfoltnak tűnt számomra és néhol akár érthetetlennek is. Nem volt rossz, úgy gondolom, hogy TB alapvetően nem tud nézhetetlent alkotni azoknak, akik imádják a munkásságát - és én erősen közéjük tartozom. Viszont valószínűleg nem fogom még egyszer megnézni ezt a filmet.

Én is csak az első kötetet olvastam, de nekem teljesen érthető volt a film.
Amúgy számomra Burtonnek egy filmje van, ami nézhetetlen. A 2001-es Majmok bolygója. Úgy pocsék, ahogy van!

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 08 (szerda), 9:48 
Fanficbúvár

Mi is megnéztük a férjemmel a minap, szintén olvastuk mindketten a könyvet. Bár én csak az első részt, párom a másodikat is. Nekem az volt az érzésem, hogy azok számára, akik nem olvasták a könyvet, érthetetlennek tűnhet a történés. Amikor az első könyv cselekménye véget ért a filmben, és ők mégis folytatták, erősen kellett koncentrálnom, hogy mi is folyik éppen a vásznon.

Engem speciel az erők felcserélése, meg az "üresek" kinézete, meg egyéb változtatás nem zavar. Viszont az egész film olyan zsúfoltnak tűnt számomra és néhol akár érthetetlennek is. Nem volt rossz, úgy gondolom, hogy TB alapvetően nem tud nézhetetlent alkotni azoknak, akik imádják a munkásságát - és én erősen közéjük tartozom. Viszont valószínűleg nem fogom még egyszer megnézni ezt a filmet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 08 (szerda), 8:36 
Sztorihajhász

Nos túl vagyok a "Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei" filmen. Nekem kifejezetten tetszett, még úgy is, hogy olvastam az első kötetet (a többi még várat magára), és változtattak pár dolgon. Szerintem kifejezetten jól sikerült adaptáció, és nem bántam meg. Nem volt hülye ötlet Burton bácsi kezébe adni a forgatókönyvet és a rendezés jogát, mert csak azt művelte, amit alapszinten az ember elvár tőle. Szóval, engem meggyőzött. Igen, tudom, divat lehúzni a filmet, mert "nem olyan, mint a könyv és felcserélték Olive és Emma képességét, meg a vége hülyeség", de én kifejezetten jól szórakoztam rajta.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 16 (hétfő), 20:00 
Könyvmoly

Aquilotto Argento írta:
Viszont itt hagynék egy figyelmeztetést: a videó nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz!
(Vacsora előtt nem esett jól...)

Oopsz :oops: Ne haragudj, lehetett volna nekem is annyi eszem, hogy odabiggyesszem. ^^'

Amúgy köszi, akkor majd ott szétnézek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 16 (hétfő), 19:25 
Tollforgató

Hali!
A fb-kommentek között érdemes olvasgatni, pár címet összeszedtek. Én nem tudok az általad is felismerteken kívül hozzátenni.

Viszont itt hagynék egy figyelmeztetést: a videó nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz!
(Vacsora előtt nem esett jól...)

Ritsu Tonks írta:
Sziasztok!

Szóljatok rám, ha nem jó topicba jöttem, de...

https://www.facebook.com/darkismyworld/ ... 495959080/

Valaki meg tudja nekem nevezni a sorozatokat/filmeket, amiket ebben a videóban felhasználtak? :D Az AHS, A Kört, Azt és a Paranormal Activity-t felismertem, de a többit nem.

Előre is köszi. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 16 (hétfő), 18:28 
Könyvmoly

Sziasztok!

Szóljatok rám, ha nem jó topicba jöttem, de...

https://www.facebook.com/darkismyworld/ ... 495959080/

Valaki meg tudja nekem nevezni a sorozatokat/filmeket, amiket ebben a videóban felhasználtak? :D Az AHS, A Kört, Azt és a Paranormal Activity-t felismertem, de a többit nem.

Előre is köszi. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 08 (vasárnap), 11:20 
Sztorihajhász

Nos, nem tudom, miért vártam eddig a Zootropolis c. animációs filmmel, de vétek volt eddig halogatni. Ugyanis IMÁDOM! Egyszerűen fantasztikus, régen élveztem ennyire egy Disney-mesét, tekintve a stúdió utóbbi évekbeli termését. Kissé féltem, hogy megint valami agyatlan baromságot, csak cukorszirupos, szájbarágós, esetleg csúnya grafikás (vagy mindezt együtt) valamit kapok, de tévedtem!

A film magával ragadott, a története fantasztikus, a karakterek változatosak és szerethetőek, a poénok ütnek - a lajháros ügyintézős jelenetet konkrétan hangosan végig röhögtem -, az animáció pedig egyszerűen gyönyörű. Valami ilyet várna az ember egy 2016-os filmtől. A cukiságfaktor azért erősen megvolt, de hála égnek se kötelező szerelmi szál, se öt percenkénti dalra fakadás nem volt. És igen, ezen a filmen gyerek és felnőtt is tud szórakozni. Sok az utalás, ami tetszett, bár egy gyerek nem biztos, hogy elsőre mindet érti. És Disney-film létére fontos társadalomkritikát is kapunk olyan kérdésekben, mint előítélet, rasszizmus, csak hogy ezt a kettőt említsem.
A történet egyes elemei kiszámíthatóak, de a csavar akkora, hogy én ezt nem vártam volna egy Disney-filmtől. Csak lestem, hogy mi van, és le voltam döbbenve, mert tényleg nem számítottam erre a fordulatra.
Kedvenc szereplőm Villám lett, a lajhár (szerintem zseniális ötlet volt így elnevezni a karaktert XD), valamint természetesen Nick. Komolyan, a Disney-féle Robin Hood óta róka nem volt képes így elrabolni a szívemet, mint az a ravasz kis vörös itt. Judyval szerintem oltári jó párost alkottak.
Ezt a filmet mindenkivel megnézetném, mert tényleg olyasmi, amit a Disney már évek óta képtelen volt alkotni. Egyszerűen mestermű a javából, minden szempontból. Nálam a film csillagos ötösre vizsgázott, pedig voltam előítéleteim, amik aztán az első pár percben szépen el is tűntek és csak ültem csillogó szemekkel a gép előtt, mintha újra gyerek lennék.
Szerintem sokszor nézős lesz, és már értem, miért lett 2016 animációs filmje. Na, ilyen egy igazi családi film!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 24 (szombat), 12:58 
Sztorihajhász

Tegnapelőtt láttam, imádtam.

Amúgy ez a mindenkimeghal-dolog tényleg olyan, amit Assa mond, hogy tök logikus, meg nyilván, de vhogy én se gondoltam bele. Mármint igen, a tervrajzért ment a móka, meg még tudtad is, hogy persze sikerrel járnak, és innen már csak egy lépés lett vna végiggondolni, hogy igen, a tervrajz megvan a kövi filmben, de a szereplők nem, vajh miért? :D De nem gondoltam végig, K2SOnál kezdtem gyanakodni, és Chirrutnál már tudtam, hogy igen, itt most mindenki szép sorban hősi halált hal.
Viszont ami nekem sokkalsokkaljobban bejött, az a Pacific Rim-féle nyitott vég, hogy nem tukmálták ránk a szerelmi szálat. Volt egy pillanat, még a tornyon, amikor Jynék öszenéztek, és felsóhajtottam, hogy jó, oké, akkor smároljatok, egye fene, de nem! És utána sem! És ez annyira! jó! volt! Nyilván értelmetlen is lett volna bármit kihozni az egészből így, hogy utána elemi szénné redukálódtak, de annyira hálás voltam érte hogy a tengerparton-együtt-ahalálravárva jelenet bőven tolerálható klisésségét nem súlyosbították egy bugyuta csókkal vagy akármivel. Kérünk szépen még sok ilyen filmet, ahol van kémia, és mondhatod azt, hogy igen, az ég is egymásnak teremtette őket, de ha meg úgy vagy vele, hogy meh, nem (mint én Jynékkel, bc friendship is magic), akkor az is okés, mert nincs a szádba rágva, nincs konkretizálva.

És imádtam a POC castot is, meg hogy nem token black karakterrel tudták le a dolgot, és tudomásul vették, hogy vannak más, a filmiparban még elnyomottabb minorityk is.

Mondjuk tele volt a termünk, előttünk nagycsaládosok ültek sok kisgyerekkel, nemtom, azok mire készültek, de biztos nem erre. :D Nem vicceltek a beharangozáskor, mikor azt mondogatták, hogy nem olyan lesz, int az eddigi SW-k, sötétebb, komorabb, stb.
Ja, meg azon röhögök, CC-be a leírás azt sulykolja h tök stand-alone sztori meg nem kapcsolódik az eddigi filmekhez. Az ilyeneket miért olyanok írták akik egy percet se láttak egyik filmből se, és fogalmuk sincs, miről beszélnek? Stand alone-nak stand alone, de nemcsak hogy kapcsolódik az eddigiekhez, igen súlyos plothole-t tölt ki. Na mindegy, mit vártunk Cinema Citytől...

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 24 (szombat), 11:31 
Szárnybontogató

Assa írta:
Zsivány Egyes valaki? :deathstar:sw

Pár órája néztem meg, és még eléggé a hatása alatt vagyok.
Az elején kicsit lassan csordogált a történet, de ahova eljutott... :-t :-O Volt egy pillanat, még mikor éppen csak odaértek a Scarifra, amikor az jutott eszembe: "innen már sose mentek el". De egészen sokáig nem mertem komolyan elhinni, hogy a film felvállalja ezt a megoldást (nem olvastam el előtte semmit vele kapcsolatban; láttam egy trailert még hónapokkal ezelőtt, és tudtam, hogy a tervrajzért megy a móka, de ennyi volt az össz előismeretem). Pedig logikus, hogy így alakul, mert később - az előbb forgatott részekben - nyilván senki nem kerülhetett elő az itteni főhősük közül, de akkor is... Aztán kiderült, hogy megy oda a Halálcsillag is, aztán meg elkezdtek hullani sorban, és hiába kedveltem meg a szereplőket, akkor már kifejezetten drukkoltam, hogy ha belevágtak, hát csinálják is végig, az utolsó emberig.

Én már egy ideje láttam, de nem igazán tudok nyilatkozni róla annyira tetszett... Igen az eleje kicsit ugrálós meg lassú volt, utána viszont... Én valahogy amúgy tudtam, hogy nem élik túl, és azzal a tudattal ültem be a filmre, hogy itt most mindenki meg fog halni, és milyen igazam lett... pedig én se tudtam róla sokkal többet (A húgom nem tudta, ő kiakadt). És amúgy nagyon nehéz kimászni a film hatáa alól, szinte a megjelenésekor láttam, és még mindig ájuldozom tőle. Jó, lehet, hogy ez csak azért van, mert időközben megjelentek a zsivány egyes youtube videók. Jyn és Cassien pedig a legújabb shipem :xx:

Fustration, desperation
You say you need some kind of medication.
Situation, no motivation
destination: pernament vacation

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 24 (szombat), 0:58 
Ó-nagy-admin "on stage"

Zsivány Egyes valaki? :deathstar:sw

Pár órája néztem meg, és még eléggé a hatása alatt vagyok.
Az elején kicsit lassan csordogált a történet, de ahova eljutott... :-t :-O Volt egy pillanat, még mikor éppen csak odaértek a Scarifra, amikor az jutott eszembe: "innen már sose mentek el". De egészen sokáig nem mertem komolyan elhinni, hogy a film felvállalja ezt a megoldást (nem olvastam el előtte semmit vele kapcsolatban; láttam egy trailert még hónapokkal ezelőtt, és tudtam, hogy a tervrajzért megy a móka, de ennyi volt az össz előismeretem). Pedig logikus, hogy így alakul, mert később - az előbb forgatott részekben - nyilván senki nem kerülhetett elő az itteni főhősük közül, de akkor is... Aztán kiderült, hogy megy oda a Halálcsillag is, aztán meg elkezdtek hullani sorban, és hiába kedveltem meg a szereplőket, akkor már kifejezetten drukkoltam, hogy ha belevágtak, hát csinálják is végig, az utolsó emberig.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 12 (hétfő), 22:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

Merilwen írta:
1. Ha Salmander azt mondta, hogy minden állatát elfogta, akkor mi van a "nagy lepkével"? 2. Honnan szerzett Göthe új pálcát, miután eltörte a pávián? 3. Mi van Modestyvel? A szórólap-hajítós jelenet alapján simán lehet, hogy ő is boszorkány, és szerintem a mozgó öv-dolgot is ő csinálta, nem Credence. Nem hiszem el, hogy még két évet várni kell, hogy kiderüljön… :evil:

Egyébként remélem, hogy Gravesszel még lesz valami. Biztos vagyok benne, hogy Grindelwald létező személy álcáját öltötte magára, mert bárkiből nem lesz egy ujjpattintással aurorfőnök. Szóval akár fel is bukkanhatna a folytatásban az eredeti Graves ;;)

Szerk.: Ja, azokat kihagytam, hogy: 4. Mi lett Göthe pajzsba zárt obskurusával? Grindelwaldnál maradt volna?! Ajjaj… 5. Hogy került Modestyhez a varázspálca?

1. Sose törte magát, hogy azt is elcsípje, pedig sokszor ott repdesett a szereplőktől karnyújtásnyira. Ebből én arra következtettem, hogy rengeteg van belőle nála, és maga az állat ártalmatlan. És hát nem is rí ki annyira a környezetből, mint a többi.
Biztos egy elterjedt és nem veszélyeztetett faj.

2. Szerintem nem törött el a pálca, csak sikerült úgy lengetni-ütögetni, hogy szikrát hányjon, aztán a pávián megijedt és elhajította. Ha valami tört, akkor az a bot volt inkább, amit Göthe kínálgatott a pálcáért cserébe.

5. De az játék volt csak, vagy nem? Ha játék volt, bárhonnan keríthetett a városban mászkálva.

Gravesszel kapcsolatban nyilatkozták, hogy létező személy, akinek Grindelwald felvette a személyiségét.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 12 (hétfő), 17:40 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Merilwen írta:
Ennek rögtön utánanéztem, és tényleg! Ezerszer jobban le lehetett volna fordítani azt a mondatot, gőzöm sincs, minek kellett ezt a búcsú-dolgot belekeverni. Pedig tényleg ezer dologra vonatkozhatna, nekem is megvan a saját verzióm :twisted:

Szerintem azért keverték bele, mert elég nagy a valószínűsége, hogy Grindelwald is erre a 'Minden búcsú egy kis halál.' dologra célzott vele. Ez angolul így hangzik: 'To say goodbye is to die a little.' és ez azért eléggé egybevág azzal, amit Grindelwald is mondott. (Bár az idézett mű későbbi, mint a sztori, de oda se neki :D)

Aha, így már értem, köszi :china: Persze az így is kérdéses, hogy tényleg erre vonatkozott-e.

Az bosszant még egy kicsit, hogy van a filmben egy rakás dolog, amiről nem lehet tudni, hogy baki, vagy direkt hagyták benne, és még jelentősége lesz. 1. Ha Salmander azt mondta, hogy minden állatát elfogta, akkor mi van a "nagy lepkével"? 2. Honnan szerzett Göthe új pálcát, miután eltörte a pávián? 3. Mi van Modestyvel? A szórólap-hajítós jelenet alapján simán lehet, hogy ő is boszorkány, és szerintem a mozgó öv-dolgot is ő csinálta, nem Credence. Nem hiszem el, hogy még két évet várni kell, hogy kiderüljön… :evil:

Egyébként remélem, hogy Gravesszel még lesz valami. Biztos vagyok benne, hogy Grindelwald létező személy álcáját öltötte magára, mert bárkiből nem lesz egy ujjpattintással aurorfőnök. Szóval akár fel is bukkanhatna a folytatásban az eredeti Graves ;;)

Szerk.: Ja, azokat kihagytam, hogy: 4. Mi lett Göthe pajzsba zárt obskurusával? Grindelwaldnál maradt volna?! Ajjaj… 5. Hogy került Modestyhez a varázspálca?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 08 (csütörtök), 16:34 
Zöldfülű

Hiriajuu írta:
Szerintem azért keverték bele, mert elég nagy a valószínűsége, hogy Grindelwald is erre a 'Minden búcsú egy kis halál.' dologra célzott vele. Ez angolul így hangzik: 'To say goodbye is to die a little.' és ez azért eléggé egybevág azzal, amit Grindelwald is mondott. (Bár az idézett mű későbbi, mint a sztori, de oda se neki :D)

Elméletileg Rowlingnál mindennek jelentősége van. És ezt annyira így gondolták sokan, hogy mivel JD kissé motyogott, ezért hivatalos megerősítést kértek az írónőtől, hogy mit is mondott pontosan. Ami a lentebb írt mondat.

Lehet, hogy én vagyok perverzebb, de nekem azért is volt emlékezetes az utolsó mondat, mert a "kis halálon" elröhögtem magam. Ez a búcsú igazi élmény lehetett neki... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 08 (csütörtök), 15:49 
Sztorihajhász

Bucky Barnes írta:
Most már kíváncsi vagyok, mi volt eredeti nyelven az utolsó mondata? :)

"Will we die, just a little?"

Merilwen írta:
Ennek rögtön utánanéztem, és tényleg! Ezerszer jobban le lehetett volna fordítani azt a mondatot, gőzöm sincs, minek kellett ezt a búcsú-dolgot belekeverni. Pedig tényleg ezer dologra vonatkozhatna, nekem is megvan a saját verzióm :twisted:

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 08 (csütörtök), 15:45 
Tollforgató

Most már kíváncsi vagyok, mi volt eredeti nyelven az utolsó mondata? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 08 (csütörtök), 15:04 
Zöldfülű

Szerintem alapvetően nem bakizott nagyot, mert 1. amit Assa írt 2. Volt egy látomása, ahol a gyerekek "anyját" látta, amint a gyermeket nézni. Az anyjuk is először azt hitte, hogy a lány az, ezért lefelé nézett. Cred pedig nem egy 10 éves lány magasságán volt.

Annyi még Grindelwaldhoz, hogy olvastam olyan találgatást, hogy metamorfmágus. Szerintem nem derült ki egyértelműen a könyvekből (bár lehet, csak ne emlékszem), hogy Tonks hogy nézett ki eredetileg. Mindig változott a hajszíne, lehet, hogy ő is ilyen "kifakult" volt. Kifelejtettem, hogy ezt talán Graves és Grindelwald haja is alátámasztja, mert kétlem, hogy véletlen lett volna ennyire egyforma a stílusa.

Az utolsó mondata pedig nagyon sok mindenre utalhat, főleg úgy, hogy lennének neki látnoki képességei? Bőven van mit találgatni. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 07 (szerda), 16:10 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Viszont, meg is jegyeztem utána, hogy furcsa, hogy a nagy Grindelwaldnak nem tűnt fel, hogy Creedence az, akit keres...

Elég nagy baki egy ilyen formátumú varázslótól, de mentségére szóljon, ő is - ahogy mindenki - azt hitte, a Credence-félék sosem húzzák 10-11 éves kornál tovább.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 07 (szerda), 13:31 
Szárnybontogató

Hiriajuu írta:
Farrel alakításában Graves elég ütősre sikeredett

Hú, igen, Colin Farrel tényleg nagyon jó volt, kicsit sajnálom is, hogy ezek szerint akkor a többiben már nem lesz benne. xszipp

Viszont, meg is jegyeztem utána, hogy furcsa, hogy a nagy Grindelwaldnak nem tűnt fel, hogy Creedence az, akit keres...

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 07 (szerda), 12:13 
Sztorihajhász

Igazából szerintem JD megjelenésén sokat ront az is ám, hogy előtte Farrel alakításában Graves elég ütősre sikeredett, nekem feszt borsódzott a hátam a creepy viselkedésétől, és meglepő módon még a magyar szinkronja is hozta azt a vontatott, ijesztő dumáját, pedig attól féltem, hogy elrontják. De már kb. az első öt percben érezted, hogy ez valami rosszban sántikál, meg a Creedence-jeleneti főleg elég torokszorítóak voltak még úgy is, ha nem tudta az ember, hogy kicsoda valójában. Én tudtam, párom nem. Btw mennyire célzatos, hogy Graves az, aki, Creedence szerepére meg nyíltan queer színészt castingolnak?

Szóval a Farrel-féle Graves kellően hátborzongató és fenyegető jelensége után JD valóban kicsit komolyan vehetetlen volt azzal a külsővel. De egyébként én amondó vagyok, egy két perces jelenet után még ne temessük, várjuk ki, hogy ha komolyabb screen timeot kap, meg nem lesz ott előtte másfél óráig az arcunkba tolva a Graves-verziója, úgy mit hoz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 07 (szerda), 11:58 
Fanficbúvár

Na, most már hozzá tudok szólni a témához.
Tegnap este végre-valahára megjött a Mikulás a mozijeggyel. x:D Komolyan mondom, extra ajándékot veszek az unokanővéremnek karácsonyra, mert ha ő nem ajánlja, az életben eszembe nem jut megnézni a Legendás állatokat. Neki volt igaza, tényleg nagyon jó, megérte élőhalottnak lenni érte ma reggel xnyuu :lol:
Gyakorlatilag minden tetszett benne, kivéve Johnny Depp mint Grindelwald. (mily meglepő ;) ) Egyszerűen túl öreg volt hozzá, és az arca sem passzolt a "kegyetlen sötét varázsló" karakterhez.

Amoniel írta:
[…]amíg a fél világ Grindelwald utolsó mondatának jelentését találgatja, addig mi kaptunk egy nagy semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 29 (kedd), 15:24 
Zöldfülű

Én pozitívan csalódtam a filmben, nagyon tetszett. Meglepően nagyon, minden részét imádtam, kiéve azt, ahogy Grindelwald kinéz. JD nekem nem jött be, szerintem nevetséges. A Graves/Credence jelenetek hihetetlenül jók voltak, de képtelen voltam nem belelátni valami többet… Gondolom ez szándékos volt.:D
Viszont mindenképp megnézem majd angolul, mert amíg a fél világ Grindelwald utolsó mondatának jelentését találgatja, addig mi kaptunk egy nagy semmit. Szeretném tudni, hogy miről maradtam még le. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 22 (kedd), 17:19 
Szárnybontogató

Merilwen írta:
Amúgy én eleinte nem akartam megnézni a filmet (azért is olvastam róla spoileres cikket), de unokanővérem azt mondta, nagyon jó. Szóval lehet, hogy mégiscsak elmegyek… :D

Menj nyugodtan, tényleg nagyon jó lett, és azon filmek egyike, amit kimondottan érdemes nagy vásznon (akár 3D-ben is, ha szereted) látni :)

Én bízom JD-ben, bár mostanában volt néhány mellényúlása, de alapjában véve jó színész, és még most is megy neki. Tavaly a Fekete Misében (maffiafőnököt játszik benne) nagyon dicsérték az alakítását. Én még azt a filmet nem láttam, de hétvégén bemutatja az HBO, akkor megnézem. És szerintem kellően hidegrázós volt a tekintete már ebben a nyúlfarknyi pillanatban is, bár az a haj, hát... Na mindegy, szóval én bizalmat szavaztam neki :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 22 (kedd), 16:29 
Fanficbúvár

Katja írta:
Spoiler:

Nem százfűlé-főzet, vagyis nem derül ki pontosan. De igen, átalakítja az álcáját. Graves-ként Colin Farrel alakítja, de a film utolsó tíz percében Göthe leleplezi és felfedi a valódi alakját, Grindelwaldot, akit viszont Johny Depp játszik. Megjeszem, elég nácisztikus külsővel... :?

Ezt a kis csavart leszámítva azonban nekem nagyon bejött a film. A csavarral sem volt bajom, csak JD-t nem érzem ide valónak. Aztán még lehet, hogy megszeretem... Viszont összességében véve én már alig várom a folytatást. :taps: :yes: :D

Így már értem, köszi :)

Amúgy én eleinte nem akartam megnézni a filmet (azért is olvastam róla spoileres cikket), de unokanővérem azt mondta, nagyon jó. Szóval lehet, hogy mégiscsak elmegyek… :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 21 (hétfő), 18:27 
Fanficbúvár

Spoiler:

Nem százfűlé-főzet, vagyis nem derül ki pontosan. De igen, átalakítja az álcáját. Graves-ként Colin Farrel alakítja, de a film utolsó tíz percében Göthe leleplezi és felfedi a valódi alakját, Grindelwaldot, akit viszont Johny Depp játszik. Megjeszem, elég nácisztikus külsővel... :?

Ezt a kis csavart leszámítva azonban nekem nagyon bejött a film. A csavarral sem volt bajom, csak JD-t nem érzem ide valónak. Aztán még lehet, hogy megszeretem... Viszont összességében véve én már alig várom a folytatást. :taps: :yes: :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 21 (hétfő), 17:41 
Sztorihajhász

Merilwen írta:
Katja írta:
Nekem ott szakadt el a cérna, amikor megláttam Grindelwaldot. Még jó, hogy csak két mondatos szövege volt ebben a részben. Sorry a rajongóktól, de én nem tudom komolyan venni JD-et. :?

Spoiler:
Ezt most nem értem. Olvastam egy beszámolót a filmről, ahol azt írták, hogy Graves azonos Grindelwalddal. Akkor hogy jön ide Johnny Depp? :-O
(Csak azt ne mondd, hogy megint a Százfűlé-főzettel kavartak, az annyira gagyi lenne…)

Johnny Depp alakítja Grindelwaldot a filmben.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 21 (hétfő), 17:33 
Fanficbúvár

Katja írta:
Nekem ott szakadt el a cérna, amikor megláttam Grindelwaldot. Még jó, hogy csak két mondatos szövege volt ebben a részben. Sorry a rajongóktól, de én nem tudom komolyan venni JD-et. :?

Spoiler:
Ezt most nem értem. Olvastam egy beszámolót a filmről, ahol azt írták, hogy Graves azonos Grindelwalddal. Akkor hogy jön ide Johnny Depp? :-O
(Csak azt ne mondd, hogy megint a Százfűlé-főzettel kavartak, az annyira gagyi lenne…)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 21 (hétfő), 16:16 
Ó-nagy-admin "on stage"

Hétvégén láttam, és teljesen pozitív élmény volt nekem.
Azt furcsálltam, hogyan változott meg mindig Tina viselkedése, amint az elnöknő közelébe került. A küszöb egyik oldalán még elszánt volt és határozott, aztán belépve a terembe jött a remegés meg a sírás közeli állapot...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 21 (hétfő), 14:09 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 20 (vasárnap), 20:32 
Szárnybontogató

Katja írta:
Tervezi valaki a közeljövőben megnézni a Legendás lények..-et? Valaki, aki esetleg már látta is? (Nem tudom pontosan, mikortól vetítik.) Én most hétvégén tervezek befizetni rá. :)

Én ma láttam imaxban, nekem nagyon tetszett.
Innen lehet, hogy spoiler.
Persze, nagyon más, mint a Harry Potter filmek, de én még ezt is szerettem benne. Örülök, hogy nem "még egy bőr lehúzás" szaga van - szerintem. Teljesen más, és ez jó.
Egyedüli kritikám a szereplőgárda. Colin Farrel, Eddie Redmayne, Dan Fogler, Ezra Miller tetszett, a két lány jó volt, viszont az amerikai varázslócsapat, és főleg Seraphina - számomra - "súlytalan"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 20 (vasárnap), 19:23 
Sztorihajhász

Katja írta:
Én most értem haza a moziból. Megint tizenegynek éreztem magam, és vigyorogtam a film nagy részén, mint egy idióta. Összességében véve nekem nagyon tetszett. Szívesen elolvasnám regény formájában, persze, csak ha nem Rowling írja...

A film forgatókönyvét fogják kiadni (vagy már angolul meg is jelent), magyarul úgy tudom márciusban jön, amit teljesen Rowling írt. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 19 (szombat), 21:39 
Fanficbúvár

Én most értem haza a moziból. Megint tizenegynek éreztem magam, és vigyorogtam a film nagy részén, mint egy idióta. Összességében véve nekem nagyon tetszett. Szívesen elolvasnám regény formájában, persze, csak ha nem Rowling írja...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 19 (szombat), 20:56 
Fanficbúvár

Katja írta:
Tervezi valaki a közeljövőben megnézni a Legendás lények..-et? Valaki, aki esetleg már látta is? (Nem tudom pontosan, mikortól vetítik.) Én most hétvégén tervezek befizetni rá. :)

én most voltam. nekem ua. élmény volt, mint az elátkozott gyermek.

...csalódás

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bojoe 2016 november 20 (vasárnap), 17:16-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 18 (péntek), 20:36 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 október 13 (csütörtök), 21:24 
Könyvmoly

Rémségek Könyve 3: Bloody Mary valaki? Én ma néztem meg. Nem volt rossz, jól tartotta a feszültséget, de kicsit itt-ott erőltetettnek hatott. Számomra legalábbis.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 30 (péntek), 9:51 
Sztorihajhász

Nemámka írta:
Andro írta:
X-men: Apokalipszis-t látta valaki?

Engem személy szerint egészen meglepett, hogy ennyire jó volt :D Nem igazán vagyok otthon az X-men világában, az Elsők tetszett eddig egyedül, Magneto és Xavier csatározásai engem annyira nem tudtak már lekötni... Az eljövendő múlt napjai pedig egyáltalán nem tetszett, én untam magam rajta, bocsi Sir Gandalf, nem tehetek róla. És aztán itt volt ez és Sophie Turner ♥♥♥ és egy csomószor nevettem meg majdnem-sírtam rajta és wow?! Szerettem benne mindenkit, na :) Psylocke tényleg nem volt annyira kidolgozva de engem kárpótolt kicsi!Storm (menő volt hogy ez a háttérsztorija a fehér hajának meg minden, ayy), meg hogy az ókori egyiptomi népek nem voltak mind hófehérek, yiss : DDD

Az Eljövendő múlt napjai-t én sem nagyon szeretem, de a többit igen. Mondjuk én anno az ős-filmekkel kezdtem, alias amikor még Picard kapitány játszotta a professzort. Egyébként igen, én is meglepődtem, mennyire jó lett. És volt fiatal Árnyék! :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 29 (csütörtök), 20:11 
Sztorihajhász

Andro írta:
X-men: Apokalipszis-t látta valaki?

Engem személy szerint egészen meglepett, hogy ennyire jó volt :D Nem igazán vagyok otthon az X-men világában, az Elsők tetszett eddig egyedül, Magneto és Xavier csatározásai engem annyira nem tudtak már lekötni... Az eljövendő múlt napjai pedig egyáltalán nem tetszett, én untam magam rajta, bocsi Sir Gandalf, nem tehetek róla. És aztán itt volt ez és Sophie Turner ♥♥♥ és egy csomószor nevettem meg majdnem-sírtam rajta és wow?! Szerettem benne mindenkit, na :) Psylocke tényleg nem volt annyira kidolgozva de engem kárpótolt kicsi!Storm (menő volt hogy ez a háttérsztorija a fehér hajának meg minden, ayy), meg hogy az ókori egyiptomi népek nem voltak mind hófehérek, yiss : DDD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 30 (kedd), 19:11 
Fanficbúvár

Én ma délután néztem meg, és hogy őszinte legyek, nem igazán nyerte el a tetszésemet, hiába nyilatkozott róla pozitívan Harper Lee. :(
A filmben kihagyták Alexandra néni jelenését, a könyvben levő tanulságokat, és elgondolkodtató dolgokat, mondatokat is eléggé leegyszerűsítették, amitől olyan kommersz lett az egész. (Nem mellesleg - ami nagy szívfájdalmam - azt a kevéske, gyermeki szerelmet is elvették a filmből, és úgy, egyébként sem volt meg az a gyermeki bája és őszintesége az egésznek, ami a könyvben volt.)
Szóval, mit mondjak, nem ez volt életem legjobb filmélménye. :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 30 (kedd), 15:36 
Fanficbúvár

Trailert néztem hozzá, hogy képben legyek. Háááát... Nem tudom.... Nem fogott meg, de lehet, hogy csak hangulat kell hozzá. Meg az is igaz, hogy nagyon-nagyon kevés az a film, ami engem "megfog". Utoljára a The Normal Heart volt ilyen. Elkapott, megragadott, berántott magához, megcsavart, megrázott, majd amikor minden könnyet kisajtolt belőlem, visszalökött a kanapéra. Hálátlan... De imádom! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 30 (kedd), 11:09 
Fanficbúvár

Katja, találtam linkeket a Ne bántsátok a feketerigót!hoz. :) : http://filmbirodalmak.com/2cvqtTRjWmmIx76xWXal
Egyébként azt olvastam (wikipédián, tudom, nem a legmegbízhatóbb forrás :labi: ), hogy az írónőnek nagyon tetszett a regényéből készült film, és jó barátok lettek a Scout apját játszó színésszel, Gregory Peckkel. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 27 (szombat), 19:23 
Fanficbúvár

Elza Tonks írta:
Látta valaki esetleg a Ne bántsátok a feketerigót! című filmet? (Én még nem.)
Megéri megnézni? Kinek hogy tetszett? Milyen a könyvhöz képest?

Ez engem is érdekelne. A könyvet nagyon szeretem, kíváncsi lennék, mennyire hossza vissza a film a hangulatát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 27 (szombat), 6:16 
Sztorihajhász

X-men: Apokalipszis-t látta valaki? Nekem nagyon bejött. Pörgős volt a történet, az új karakterek (Jean, Scott, Árnyék, Ciklon, Higanyszál) a helyükön voltak és Apokalipszist is remek gonosznak éreztem. Egyedül talán Psziché és Angyal kaphatott volna nagyobb szerepet. És igen, a fiatal Scott itt lényegesen kevésbé volt irritáló, mint az első filmekben. Szóval, megérte megnézni. Jó volt a film, szép volt a látvány, és a régi karakterek is odatették magukat. A poénok és ütősek lettek. Meg vagyok elégedve.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 26 (péntek), 20:14 
Fanficbúvár

Látta valaki esetleg a Ne bántsátok a feketerigót! című filmet? (Én még nem.)
Megéri megnézni? Kinek hogy tetszett? Milyen a könyvhöz képest?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 25 (csütörtök), 17:29 
Fanficbúvár

Oh, és kihagytam, de nálam örök idegbortoló lesz A Köd. Még egy olyan idegfeszítő véget nem láttam filmnél. Egyébként úgy emlékszem, SK is azt nyilatkozta, hogy ez az adaptáció az egyik kedvence. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 25 (csütörtök), 10:07 
Sztorihajhász

Katja írta:

És hogy ne legyek teljesen Off: Kinek mi a kedvenc SK könyvből készült adaptációja? (Feltéve, ha van olyan. :D) Nekem a Carrie. Az első természetesen, az újakat nem igazán kedvelem. Méltó újradolgozások lettek, de nekem valahogy idegenek.

Talán a Tortúra és a Kedvencek temetője. Igazából nem sok adaptációt láttam SK-től.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 24 (szerda), 5:51 
Szárnybontogató

Katja írta:

És hogy ne legyek teljesen Off: Kinek mi a kedvenc SK könyvből készült adaptációja? (Feltéve, ha van olyan. :D)

Nekem filmben egyértelműen a Tortúra, Kathy Bates zseniális benne.

Sorozat kettő is van, az egyik az Az évszázad vihara, a másik pedig A félelem kórháza.

Az évszázad viharának olyan hangulata van, hogy arra máig emlékszem, pedig legalább tíz éve láttam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 23 (kedd), 15:46 
Fanficbúvár

Katja írta:
És hogy ne legyek teljesen Off: Kinek mi a kedvenc SK könyvből készült adaptációja? (Feltéve, ha van olyan. :D) Nekem a Carrie. Az első természetesen, az újakat nem igazán kedvelem. Méltó újradolgozások lettek, de nekem valahogy idegenek.

Carrie, dettó. Mondjuk, én a 2013-asat láttam, az előzőekről tehát nem tudok nyilatkozni, de nekem tetszett. Mondjuk, szerintem nem nagyon kellett volna beleépíteni a modern világ "csodáit" (okostelefonok, internet, stb --> vlmiért nagyon nem tetszett, hogy a netre is feltöltötték Carrie "szenvedését" - ha nevezhetem így), illetve Chloe Moretz túl szép Carrie-hez. (mondjuk, a szépség relatív, de a könyvben említett, kapafogú, pattanásos, csúnyácska lány helyett a 2013-as filmben mindössze a kantáros gatyával, flanel inggel és görnyedt háttal jelezték a csúnyaságát.)
Láttam még a Tóparti kísérteteket, ami tetszett, érdekes volt az ötlet, bár a film első részénél elveszítettem a fonalat (nővérem végig kommentálta, úgy nem lehet annyira koncentrálni). Mondjuk, a könyvet nem ismerem, így nem tudom, mennyire illik hozzá a film.
A Christine határozottan nem tetszett. Könyvben elképesztő volt (első olvasási élményem SK-tól, btw), és persze azonnal látni akartam a filmet, ami csalódás volt. Kábé olyan, mint egy egypercesgyűjtemény, csak filmben (of corse). Van egy képkocka, mennek haza, megtetszik a kocsi, megveszi. Itt egy vágás, aztán már a garázsban van a kocsi (mondjuk, nem vagyok már benne biztos, h pont így volt, de lényeg, hogy az egész nagyon darabos lett. :/)
Az Állattemetőnek csak az elejét láttam, aztán beleuntam, és félbehagytam. A ragyogást is elkezdtem, de filmnézés közben dolgom akadt, így azóta sem volt alkalmam végig nézni. :D (Mindenesetre amennyit láttam belőle, az tetszett.)

éés sikeresen elkanyarodtam a kérdéstől... mindegy :/ ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 23 (kedd), 15:23 
Fanficbúvár

A Halálsoron érdekessége, hogy több kisebb kötetből áll, és azok mesélik el egyenként az elítéltek történetét, amit a film egy egésszé rak össze. Szerintem nem rossz, valamennyivel könnyedebbnek éreztem, mint a filmet. Ráadásul egy-egy kötet meglepően vékonyka, szóval könnyű kis olvasnivalónak ajánlanám.

A Remény rabjai szintén klasszikus SK, bár az sem teljes regényből, hanem egy kisregényből készült. Hihetetlen, hogy a rendező/író/operatőr/mindenki, akinek a keze benne volt a forgatásban mit ki nem hoztak a műből. Nem mondom azt, hogy jobb,mint a könyv, mert eszemben sincs két ilyen különböző dolgot összehasonlítani, de mindenképpen nagyobb hatással volt rám.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra