Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 október 30 (csütörtök), 16:21

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 60775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 1216  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Ismerkedő
HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 20:48 
Fanficbúvár

bojoe írta:
ja, de, bocs tudom. mert a nők szerint az megalázó, alárendelt és szolgai, és nem tükrözi az egyenrangúságot a férjével.

Marhára nem akarok beleszólni a dologba, de ebben mi rossz van? Nem akarja felvenni a nevét, legalábbis nem úgy, hogy a vezetéknév mögött ott van a "né" szócska. Miért kell rosszindulatúnak lenned?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 20:34 
Fanficbúvár

nem tudom, a mai nőknek mi a bajuk a né-vel. sztem meg praktikus és jelent valamit. elég sok olyan nőt ismerek, aki elvált, mégis megtartotta a né-t. sőt. ragaszkodott hozzá. pl ezt nem értettem, meg az özvegyeket sem. (na jók, ők jelzik az özv. előtag használatával)
más nyelvek is megkülönböztetik, elég csak a németet és az angolszászt említeni.
ja, de, bocs tudom. mert a nők szerint az megalázó, alárendelt és szolgai, és nem tükrözi az egyenrangúságot a férjével.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 20:11 
Fanficbúvár

Idézet:
Ó, én most nyáron házasodok, és mindig mindenki furán néz, mikor mondom, hogy nem fogom fölvenni a leendő férjem nevét, meg a gyerekeink (ha lesznek egyszer, egy távoli és szebb jövőben) is csak az övét fogják kapni, pedig csak racionális döntés volt az egész. :D Nem tudnám megszokni, hogy huszoniksz év után máshogy hívnak, meg lusta vagyok és nem is akarom. Meg az én családnevem annyira kommersz, minek szaporítani, szaporítja majd a család összes többi férfitagja. Párom neve különlegesebb, ritkább, meg náluk nincs is más, aki továbbvigye, úgyhogy ha egyszer lesz poronty, az ő nevét fogja viselni. :)

Uuuu, most nyár az éppen most van, dejóóóó. :D Mikor lesz az esküvő? És milyen ruhád lesz? És milyen lesz a ceremónia? Mármint, egyik kérdésre se muszáj válaszolni, de ha már így nagybetűsen menyasszony vagy már, felcsillant a szemem, és jelzem, hogy rápörögtem a témára. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 19:33 
Sztorihajhász

Lilyanjudyth írta:
Hiriajuu írta:

Ó, én most nyáron házasodok, és mindig mindenki furán néz, mikor mondom, hogy nem fogom fölvenni a leendő férjem nevét, meg a gyerekeink (ha lesznek egyszer, egy távoli és szebb jövőben) is csak az övét fogják kapni, pedig csak racionális döntés volt az egész. :D Nem tudnám megszokni, hogy huszoniksz év után máshogy hívnak, meg lusta vagyok és nem is akarom. Meg az én családnevem annyira kommersz, minek szaporítani, szaporítja majd a család összes többi férfitagja. Párom neve különlegesebb, ritkább, meg náluk nincs is más, aki továbbvigye, úgyhogy ha egyszer lesz poronty, az ő nevét fogja viselni. :)

*bepof*

Omg, azt hittem, ilyen csak én vagyok! :))
Bár nekem nem csak a nevem megválásától vannak gondjaim, hanem egyszerűen nem bírom ezt a "né"-zést, hogy ilyen olyan né leszek. Brr. Mondjuk én már a harminciksznél tartok, de akkor sem menne. XD
Volt egy barátnőm, akit nagyon meg akartam találni (volt osztálytárs), és rohadtul nem dobta ki a kereső. Szép neve volt, meg minden, sehogyan sem ment. Aztán egy közös ismerős mondta a buszon, hogy majd "Gáspár Lászlóné"-ként majd megtalálom. XD Az ilyen névfelvevéstől kiver a víz. XD
Amikor kötőjellel van az tök szuper, meg ahogyan az amerikaiak csinálják. ^^

Meg nekem olyan vezetéknevem van, amitől nem válnék meg, pár embernek még jelent valamit, ha rámkeresne (apám miatt, aki már nagyon régen meghalt), és a lakástól kezdve sokminden van a nevemen, amit meg kéne változtatni. ^^
Hm, amúgy már mindenki azt kérdezi, mikor házasodunk össze... XD

Én ezért szeretném a kötőjeles írásmódot, a párom és az én vezeték nevemet kötőjellel. Elvileg lehet, még jó, mert én se szeretnék senkinek se a "né"-je lenni, viszont az se, hogy az ő nevét semmilyen formában ne vegyem fel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 17:53 
Betűmániákus

Hiriajuu írta:

*bepof*

Omg, azt hittem, ilyen csak én vagyok! :))
Bár nekem nem csak a nevem megválásától vannak gondjaim, hanem egyszerűen nem bírom ezt a "né"-zést, hogy ilyen olyan né leszek. Brr. Mondjuk én már a harminciksznél tartok, de akkor sem menne. XD
Volt egy barátnőm, akit nagyon meg akartam találni (volt osztálytárs), és rohadtul nem dobta ki a kereső. Szép neve volt, meg minden, sehogyan sem ment. Aztán egy közös ismerős mondta a buszon, hogy majd "Gáspár Lászlóné"-ként majd megtalálom. XD Az ilyen névfelvevéstől kiver a víz. XD
Amikor kötőjellel van az tök szuper, meg ahogyan az amerikaiak csinálják. ^^

Meg nekem olyan vezetéknevem van, amitől nem válnék meg, pár embernek még jelent valamit, ha rámkeresne (apám miatt, aki már nagyon régen meghalt), és a lakástól kezdve sokminden van a nevemen, amit meg kéne változtatni. ^^
Hm, amúgy már mindenki azt kérdezi, mikor házasodunk össze... XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 12 (kedd), 9:22 
Sztorihajhász

Gigi685 írta:
Az enyém háromból, gondolhatod... :) Hosszú nevű férjet akarok magamnak, hogy felvehessem, és menő legyek, ráadásul az enyém olyan rövid, hogy simán bepaszírozhatom akármi mellé.

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 06 (hétfő), 15:06 
Fanficbúvár

Az enyém háromból, gondolhatod... :) Hosszú nevű férjet akarok magamnak, hogy felvehessem, és menő legyek, ráadásul az enyém olyan rövid, hogy simán bepaszírozhatom akármi mellé.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 06 (hétfő), 13:53 
Írópalánta

Gigi685 írta:
Úú, én is úgy akarom, hogy a vezetéknevemet kötőjellel kapják a gyerekeim is. Meg az enyém elég rövid eleve, és egyszer vegyem hasznát. :D

Ez jól hangzik, csak ha kacifántos vezetéknévvel vagy megáldva, sőt, esetleg a párodé sem rövid, akkor szegény gyerek nem fog örülni. :D Mondjuk nekem emiatt nem kell aggódnom, mert az enyém öt betűből áll. :)

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 06 (hétfő), 8:32 
Fanficbúvár

Úú, én is úgy akarom, hogy a vezetéknevemet kötőjellel kapják a gyerekeim is. Meg az enyém elég rövid eleve, és egyszer vegyem hasznát. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 06 (hétfő), 6:41 
Billentyűzetgyilkos

Bepofátlankodok én is :D Nálunk nem olyan rég merült fel a kérdés, és mivel a kutyit párom nevezte el, a gyerekekre (mert h kettő lesz) stipistopiztam (ja, egyenértékűek, ugye? XD). De mázli, h neki is tetszenek a nevek, úgyhogy ezt a kört le is tudtuk. Erik és Anna (az Erik sztem már csak azért is tetszik neki, mert nagy kedvence Magneto... :'D). És mindkettőnk vezetéknevét megkapja, ebből nem engedek. Én is csak akkor veszem fel az övét (szigorúan kötőjellel, semmi "né"), ha ő is az enyémet. Ebből már volt is vitám a keresztanyjával, mert h szte az nem is igazi házasság, ahol a nő nem veszi fel a férfi nevét... Már csak akkor leszünk bajban, ha két fiú vagy két lány lesz, mert eldöntöttük h 1-1 lesz, és nem is gondolkodunk más neveken, de ez sajna nem rajtunk múlik :D Szval kellenek majd vészterv-nevek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 05 (vasárnap), 22:49 
Fanficbúvár

*Gigi éjfél felé úgy érzi, talált egy pont neki illő témát, és ideje hozzáfűznie a véleményét*
Szóval; én még nagyon messze vagyok a gyerekvállalástól, de úgy értelmezem, hogy folyamatosan tervező jövőanyukája vagyok, csak még férjem nincs (eh, de még kilátásban sem) meg pénzem meg élettapasztalatom.
Ha fiam lesz, akkor Sebestyén, Vince vagy Olivér.
Ha lányom, akkor Franciska, Heléna, Cseresznye.
Nagyjából csak az a baj a neveimmel, hogy mindegyik neve már karakteremnek, az Olivér a csúcstartó, három karakteremet hívják Olivérnek. Franciska meg karakter szintjén tizenhat évesen teherbe esett, de nem tehetek róla, mindig a kedvenc neveimet adom a karaktereimnek. Meg remélem, fiam lesz, mert a top lányneveim szörnyen giccsesek, és anyámmal megbeszéltük, hogy Franciska nem lehet, Hellike igen, de szerintem csak arra taktikázik, hogy a férjem (ideális esetben, hehe) úgyse fogja engedni, hogy csak azért, mert én adom a mitokondriális DNS-t, nyálas nevet adjak az utódjának.
Mindig megfogadom magamnak, hogy bizonyos neveket el fogok különíteni amúgy, de aztán mindig úgy alakul, hogy még ha direkt olyat is választok, ami nem tetszik annyira, a végén annyiszor leírom, hogy totál belezúgok, és azt akarom, hogy majd így hívják a gyerekeimet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 28 (csütörtök), 10:20 
Sztorihajhász

Kadma írta:
Ha netán fiam lesz, Tamás vagy Márton lesz, és punktum. Esetleg Zoltán vagy Szabolcs.
A Katalin meg a Rita elég szép női nevek. De ebből a szempontból irigylem a finneket, gyönyörűszép női neveik vannak (pl. Tuulia).

Ha netalántán valaha mégis gyermekvállalásra adnánk a fejünk drága leendő férjurammal, fiúnevünk már nekünk is van, Dániel Orion lesz a szerencsétlen. :D Lánynevünk még függőben van, az Anasztázia mellé kellene összeszavaznunk egy kommerszebbet is, de párom hótt finnyás, meg rémesen lehetetlen családneve van, és nehéz mellé válogatni, főleg, ha minden jól hangzó opciót csípőből gáncsol valami hülyeséggel. :D

Elza Tonks írta:
Ha az Üstöt lehet annak nevezni, akkor én már voltam. Emlékszem, én voltam a legfiatalabb induló... 8-> (meg asszem most is :D )

Sanszosan most is, de oda se neki. :D Én irigyellek titeket, úgy kihívásoznék, de esélytelen, hogy belezsúfoljam az időmbe, így is a köldökömig fog lógni a nyelven hamarosan, annyi dolgom van.

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 24 (vasárnap), 18:04 
Fanficbúvár

Ha az Üstöt lehet annak nevezni, akkor én már voltam. Emlékszem, én voltam a legfiatalabb induló... 8-> (meg asszem most is :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 24 (vasárnap), 15:33 
Írópalánta

Elza Tonks írta:
Amelia, kellemes meglepetésként ért a csoportbeosztás, mindenesetre nagyon örülök neki. :)

Én is! :yes:
Már nagyon várom az egészet, sose dolgoztam még kihíváson. Azt sem tudom, hogy mennyire kell a csapattagoknak összebeszélni, de úgy látom, jó lesz a társaság! :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 24 (vasárnap), 14:01 
Fanficbúvár

Amelia, kellemes meglepetésként ért a csoportbeosztás, mindenesetre nagyon örülök neki. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 21:44 
Tollforgató

Kadma írta:
Aquilotto Argento írta:
Az nem semmi... Akkor már miért nem mindjárt Blájen? :)

Háh, nekem is ez jutott eszembe :D (Lajong és Blájen élete?!)

Igen, lajong és fólumozik. :)

Kadma írta:
Ha netán fiam lesz, Tamás vagy Márton lesz, és punktum. Esetleg Zoltán vagy Szabolcs.
A Katalin meg a Rita elég szép női nevek. De ebből a szempontból irigylem a finneket, gyönyörűszép női neveik vannak (pl. Tuulia).

Ahhoz képest, hogy elvileg nyelvrokonok vagyunk, az általam ismert finn utónevek között elég kevés tartalmaz e-t. Viszont talán pont ez a mély hangrend + esetenként i betűk teszik őket olyan különleges hangzásúvá. Szerintem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 20:21 
eLit Auror

Aquilotto Argento írta:

Háh, nekem is ez jutott eszembe :D (Lajong és Blájen élete?!)

Elza Tonks írta:
Nem másolom be, de egy nagyon rövid, tíz soros, tőmondatos Hermione/Draco, ahol aztán lefekszenek. (De nagyon ám!) =))

Nekem dettó :D A másik örök kedvenc a Sasuke és Midori kalandjai. :D :haha:

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 20:06 
Fanficbúvár

mia írta:
Sybill Dumbledore 02 írta:
Eddig melyik a kedvenc? :)

Valami történetleírás, hogy nem lesznek benne felejthetetlen kalandok Hitler bácsival, meg japán bishi, rock'n'roll, de dunakavics az lesz

De még a kocsányon lógó szem újraalkotása, az álmodó nyugágyas, a Hermione üdvözlésképp előredobta a parókáját, meg ezeken kívül is szàmtalan nagyon nagy van.
Minden nagyon jót nevettem egyébként, de sokszor a kommentárok jobbak voltak, mint maga az idézet.

Személyes kedvencem ez a csoda: "Az ezüstös telihold fénye úgy lepte be sápadt testemet,mint a nyomora pórnépet." :haha: Meg természetesen a nagyonám-dramione :D

Nevek: Főként lánynevekben gondolkodtam egyelőre, bár most még csak szereplők alkotásakor kamatoztathatom a dolgot... :D A kedvenceim a Blanka, Flóra, Lili, jelenleg a Karina is nagyon tetszik, ó, és a Liza.
A fiúneveknél pedig: Ákos, Ábel, Áron (ja, van egy kis á-mániám xD), Zalán, Barna, Dávid, Alex, és a Norbertet is nagyon csíptem egy időben, ami amúgy apum neve is, de a HP óta nem bírom ki röhögés nélkül, szóval az kilőve. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:49 
Fanficbúvár

Aquilotto Argento írta:
Lili Anna... milyen jól hangzik ez együtt :)

Mi is nagyon szeretjük, de csak akkor lesz ez, ha az első kettő is lány. :haha: A Lana Évához és a Lora Katához ragaszkodunk. :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:17 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: Mindig pár perc sétára onnan, ahol lennie kéne, de gondolatban azért egyfolytában egy 3. helyen

Valami történetleírás, hogy nem lesznek benne felejthetetlen kalandok Hitler bácsival, meg japán bishi, rock'n'roll, de dunakavics az lesz

De még a kocsányon lógó szem újraalkotása, az álmodó nyugágyas, a Hermione üdvözlésképp előredobta a parókáját, meg ezeken kívül is szàmtalan nagyon nagy van.
Minden nagyon jót nevettem egyébként, de sokszor a kommentárok jobbak voltak, mint maga az idézet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:08 
Tollforgató

Elza Tonks írta:
Meg vannak olyan nevek, amik meg azért nem tetszenek igazán, mert rossz élmények/kapcsolatok fűznek hozzájuk.

Ismerős... általánosban mindig kisatíroztam a matekfeladatok sorszámait, mert a számozás előtt ott volt, hogy Bea(dandó). Nem tudom, szerencsétlen lány mit vétett ellenem, de azóta sem szeretem ezt a nevet.

Katja írta:
Nos, mivel mi éppen az "erősen tervezzük" fázisban vagyunk gyerektéren a férjemmel, van pár ötletünk. Valószínűleg a kölyök utálni fog minket a két nevéért, de hát valamiért utálni is kell majd minket, szóval nem érdekel. :D

Lány: Lana Éva, Lora Kata, Lili Anna.

Fiú: Csaba Dominik, és (Kia Papírszív regénye után :oops: ) Adrián (Neki még nem találtuk meg a második nevét. Talán Ákos. :D)

Lili Anna... milyen jól hangzik ez együtt :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:04 
Fanficbúvár

Nem másolom be, de egy nagyon rövid, tíz soros, tőmondatos Hermione/Draco, ahol aztán lefekszenek. (De nagyon ám!) =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:02 
Fanficbúvár

mia írta:
Odáig még nem jutottam el, de be van tervezve :D
2010 körül tartok, akkor épp dúlt a bikcsunáj-mánia.
Az a majdnem nem véletlenül lett kiemelve azért. ;)

Jaj, az jó is volt! :haha: De nekem akkor is a legelsők a kedvencek. Főleg a többszörösen visszatérők :haha: Elsőre amúgy kábé az összesen nevettem. Eddig melyik a kedvenc? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 19:01 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: Mindig pár perc sétára onnan, ahol lennie kéne, de gondolatban azért egyfolytában egy 3. helyen
Szegény gyerek, ha fiú lesz, engem is utálni fog, mert belépek a (merengős)sorozatrajongók klubjába, és a kedvenc nevem a Basil, magyarul Bazil.
De amúgy fiú: Márk, Dávid, Ádám és Adrián
Lány: Lelle, Anna(de az nem lehet, mert az én vagyok), ééés... nem tudom, ezen még így nem nagyon gondolkoztam, nem túl aktuális.
Elza Tonks írta:
vannak olyan nevek, amik meg azért nem tetszenek igazán, mert rossz élmények/kapcsolatok fűznek hozzájuk.

Mélyen egyetértek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 18:56 
Írópalánta

Elza Tonks írta:
Meg vannak olyan nevek, amik meg azért nem tetszenek igazán, mert rossz élmények/kapcsolatok fűznek hozzájuk.

Ezért is van kizárva nálam pár név... :roll: De ha valakit az ember masszívan megutál, akkor valószínűleg arról a névről már mindig az illető fog az eszébe jutni, és úgy nyilván nem nevezi el a gyerekét.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 18:49 
Fanficbúvár

Dömper =)) =)) =))

Lánynév szempontjából nálam az abszolút győztes a Luca és az Anna. (Régebben még a Petra és a Flóra is tetszett, azonban az évek elteltével valahogy visszasüllyedtek számomra a "Szép nevek" kategóriába.) Férfinévből pedig a Gábor, a Zétény (ha esetleg lenne fiam a jövőben, nem biztos, hogy meghálálná ezt a keresztnevet) és az Imre tetszik. Bár, a Dániel se rossz. :D

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 18:48 
Fanficbúvár

Nos, mivel mi éppen az "erősen tervezzük" fázisban vagyunk gyerektéren a férjemmel, van pár ötletünk. Valószínűleg a kölyök utálni fog minket a két nevéért, de hát valamiért utálni is kell majd minket, szóval nem érdekel. :D

Lány: Lana Éva, Lora Kata, Lili Anna.

Fiú: Csaba Dominik, és (Kia Papírszív regénye után :oops: ) Adrián (Neki még nem találtuk meg a második nevét. Talán Ákos. :D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 18:33 
Fanficbúvár

Ú, ez nem rossz téma, ha nem az egyik kedvencem...! :D
Nekem a kedvenc fiú neveim a Jenő (ezt ne kérdezzétek :DD), a Dávid és a Géza. Ezek mindegyikéhez egyébként egy ilyen kis nyeszlet kis srácot tudok elképzelni, talán a Dávid az, ami szerintem erősebb embert takar.
Aztááán lánynevek. Az Adél nekem is tetszett sokáig, most már kevésbé, viszont az Edit, a Lelle és a Virág annál inkább.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 18:22 
Írópalánta

Most, hogy megbeszéltük, melyikek a legrémesebb nevek (Hallottatok arról, hogy valaki Dömpernek akarta nevezni a gyerekét, de nem engedélyezték neki? Nálunk ez családi legenda, anyám mindig ezt hozza fel, ha ilyesmiről van szó. Amúgy a Dömpi becézés elég cuki - kb 3 éves korig. :D ), arra is kíváncsi vagyok, hogy kinek mi tetszik? Nekem például az van bekattanva, hogy az első fiam Gergő lesz, kerül, amibe kerül. Hallllvány gőzöm nincs, hogy miért, nem is ismerek Gergőt, de mégis! :haha: Aztán a Péter meg a Barnabás is tetszik. Lánynévben meg az Adél és az Eszter. Illetve, egyik drága barátnőm azóta is próbál rábeszélni, hogy a jövendőbeli gyerekeim közül egyet nevezzek Flórának - méghozzá utána, de nem hiszem, hogy beadom a derekam. :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 17:50 
Fanficbúvár

Én speciel ezektől a sorozatokból/filmekből/könyvekből átvett nevekkel vagyok úgy, hogy meglátom, és kell öt perc, hogy csendes magányomban, a képernyőre meredve feldolgozzam. Például, nehezen tudom elképzelni, mi foroghat egy rajongó, leendő szülő agyában, mikor szegényt olyan névre ítélteti, mint például Legolas, Anakin, Frodó, meg még Merlin tudja, mik vannak az elfogadott keresztnevek listájában.
Bár, amikor valaki Radiátornak szeretné keresztelni gyermekét... :lol: Hjaj, te jóságos ég. Ezzel az erővel, mire én odakerülök, hívathatnám a gyerekemet Elektromos Kapubeállónak is. :-?

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 17:43 
Tollforgató

Katja írta:
A hülye neveket illetően pedig a kedvencem az volt, amikor egy tortára rá kellett írnom, hogy "Boldog születésnapot Brájen!"

Hiriajuu írta:
Fú, egyik öcsémnek áltisiben 6, azaz 6!! Dóri osztálytársa volt.

Erről most kicsit az jutott eszembe, amikor gimnáziumban angolon a 12 emberből volt 2 Dóri, 1 Nóri meg egy Lóri (Loránd). Meg amikor szüleim előtt Dórit mondok, erre visszakérdeznek, hogy most melyik a 20 közül. Vagy éppen az, amikor egyetemen a következő párbeszéd zajlik:
- Nem láttad a Dórit?
- Nincs sok lány nálunk, de melyikre gondolsz?
- Hát a Szabó Dórira!
- Na jó, de melyik Szabó Dórira?

És Kadma, köszi az ötletet! Felveszem harmadik névnek a Nihilizmust :D.
Na jó, megelégszem a Dominikkal...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 17:42 
Szárnybontogató

Odáig még nem jutottam el, de be van tervezve :D
2010 körül tartok, akkor épp dúlt a bikcsunáj-mánia.
Az a majdnem nem véletlenül lett kiemelve azért. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 17:28 
Fanficbúvár

mia írta:
Azt átolvasni majdnem olyan jó, mint a fénypontokat.

Áhh, erre így azért nem vennék mérget... :D Nincs is jobb, mint egy kis viharos időben letelepedni laptoppal az ölödben, és a 2006-os fénypontokat olvasgatni. :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 16:53 
Szárnybontogató

Kadma írta:
Hiriajuu írta:
Ezek létező nevek?

Igen, mindhármat megtaláltam a 2014es utónévjegyzékben...

Azt átolvasni majdnem olyan jó, mint a fénypontokat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 16:38 
eLit Auror

Hiriajuu írta:
Ezek létező nevek?

Igen, mindhármat megtaláltam a 2014es utónévjegyzékben...

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 16:30 
Szárnybontogató

És legközelebb mi jön? Dréjkó?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 16:24 
Fanficbúvár

Katja írta:
A hülye neveket illetően pedig a kedvencem az volt, amikor egy tortára rá kellett írnom, hogy "Boldog születésnapot Brájen!"

Ilyenkor ezek merülnek fel bennem: Miért? És ki engedi ezt? :roll: $fal
(Mia, ott vannak még az én személyes kedvenceim: Dzsennifer, Dzsesszika... ;) :D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 15:45 
Szárnybontogató

Katja írta:
Az Anna szerintem szép név. Leendő (egyik) lánynevünk a Lili Anna. Bár engem akkor utálni fogtok, mert én Pankinak fogom hívni a picit, ha tetszik neki, ha nem. :D

Nicknevemből könnyű kitalálni a valódit, a Katalint is becézték már mindenhogyan. Unokaöcséim kiskorukban nem tudták kimondani a szüleim által használt Katika megszólítást, így lettem nekik Katka. Az az egy betű sokat számít két évesen! :D Aztán ez így rám ragadt.

Meg nagybátyámnak vagyok Lina, a páromnak Kati, a munkahelyemen Kata, szüleimnek Katika, táncostársaimnak Kisvirág (A vezetéknevemből kiindulva. :oops: ), szintén itt egy-két ember Katja megszólítással illet.

Öhmmm... Elég remegős lett az írás, mert folyamatosan röhögtem közben.

Ilyen kis egoista módon nekem is nagyon tetszik a nevem.
A Panki kismilliószor jobb, mint a Nusika például (Igeeen, elvetemült matektanárom van), és tiszta eredeti. Nekem tetszik, reméljük neki is fog.
De szegény gyerek! Nem elég, hogy hülye neve van… :D Imádom ezeket s magyarosításokat. XD Nem elég az "Ájszek, Grész, Dzsindzser" etc., de mostmár a "Brájen" is?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 15:08 
Fanficbúvár

Az Anna szerintem szép név. Leendő (egyik) lánynevünk a Lili Anna. Bár engem akkor utálni fogtok, mert én Pankinak fogom hívni a picit, ha tetszik neki, ha nem. :D

Nicknevemből könnyű kitalálni a valódit, a Katalint is becézték már mindenhogyan. Unokaöcséim kiskorukban nem tudták kimondani a szüleim által használt Katika megszólítást, így lettem nekik Katka. Az az egy betű sokat számít két évesen! :D Aztán ez így rám ragadt.

Meg nagybátyámnak vagyok Lina, a páromnak Kati, a munkahelyemen Kata, szüleimnek Katika, táncostársaimnak Kisvirág (A vezetéknevemből kiindulva. :oops: ), szintén itt egy-két ember Katja megszólítással illet.

Öhmmm... Elég remegős lett az írás, mert folyamatosan röhögtem közben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 14:27 
Szárnybontogató

Ha már egyszer gyűjtjük itt a top pár hülye nevet, lehet, hogy írok majd valamit poénból ilyen szereplőkkel.
Szép lesz :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:55 
Sztorihajhász

Kadma írta:
Amúgy a top3 "női keresztnév", ami szúrta a szemem:

1. Amondó ("Hogy hívnak? - Amondó vagyok...")
2. Orália (fehéríteni is kéne...)
3. Skolasztika (brrr... oké, hogy régi meg keresztény, de nekem még mindig egy filozófiai irányzat, és ki a hóhér akarná, hogy mondjuk Nihilizmusnak vagy Evidenciának nevezzék el :D )

Ezek létező nevek? Úristen. :D Pedig nagy hülyenév-gyűjtő meg szakértő vagyok, de ezek eddig kimaradtak az életemből.
Nekem amúgy az Emerencia a favorit, évekig nyomattam poénból, hogy az a második nevem. xD Középsuliban így hívtak sokan. Meg Katarnak, ami egy hosszú történet. xD

Meg meg, ú, Leokádia!! Gyönyörű női név. Fiútesónak meg tudom ajánlani a Boázt, szintén szexi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:49 
eLit Auror

Engem is hányan Dorkáznak reflexből, meg Dorcsiznak... A Dorottyát meg rengetegszer az Orsolyával keverik, nemtom milyen alapon... Olyan nehéz megérteni, hogy a szimpla Dóri is megfelel :roll:
(bár pl az egyetemen annyi a Dóri, hogy volt olyan proszemináriumom, ahol konkrétan minden harmadik ember Dóri volt...)

Amúgy a top3 "női keresztnév", ami szúrta a szemem:

1. Amondó ("Hogy hívnak? - Amondó vagyok...")
2. Orália (fehéríteni is kéne...)
3. Skolasztika (brrr... oké, hogy régi meg keresztény, de nekem még mindig egy filozófiai irányzat, és ki a hóhér akarná, hogy mondjuk Nihilizmusnak vagy Evidenciának nevezzék el :D )

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:42 
Sztorihajhász

Aquilotto Argento írta:
Dettó. Ki nem állhatom, ha valaki Dánielnek szólít (kb. 2 embernek nem tépem le a fejét, ha megteszi). Dani, vagy az utóbbi időben Danel, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni az évfolyamon levő druszáimtól.

Danel, úú, ez tökre tetszik. Nemtom mért, de olyan jól hangzik. :D
Fú, egyik öcsémnek áltisiben 6, azaz 6!! Dóri osztálytársa volt. Meg a napközis tanárunk válogatás nélkül minden Márkot, Marcellt és Mártont Marcinak hívott. (És volt pár mindegyikből.) Zitából meg csak kettő volt, velem együtt, de feszt kevertek minket. furcsa hely volt az általános iskolánk így visszagondolva. xD

mia írta:
Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy vannak förtelmes becenevek, de azért néha hasznosak.
Főleg, hogy ma már olyan nevekkel kínozzák a szülők szerencsétlen gyerekeket, mint Hilária, Dzsindzser, Annunciáta és hasonlók.

Öcsémnek gimiben volt egy Napsugár nevű osztálytársa, akit Napsinak becéztek. xDD Hasznosnak hasznos, mert a Napsugár se semmi megszólításnak, de rém förtelmes is.
De pl. a Dzsindzsert hogy becézed? Dzsindzsi?? Vagymi? Amikor ilyen nevet ad egy szülő, miért nem gondol bele a gyereke helyzetébe is? (Mondom ezt én, aki Orionnak nevezné a fiát, ha akarna gyereket. Bár a párom cserébe lánynévnek az Anasztáziát szeretné.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:29 
Szárnybontogató

mia írta:
Nusi, Ani

Ezek is tanárok kreálmányai.

Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy vannak förtelmes becenevek, de azért néha hasznosak.
Főleg, hogy ma már olyan nevekkel kínozzák a szülők szerencsétlen gyerekeket, mint Hilária, Dzsindzser, Annunciáta és hasonlók.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:05 
Tollforgató

Sziasztok! Aqui vagyok, 21 éves, tősgyökeres újbudai lakos.

Nagyjából 2 éve egyáltalán nem írok, időnként dalszövegeket fordítok (vagy éppen ferdítek, kedv kérdése:). Olvasni elsősorban originalt szeretek, mert viszonylag kevés fandomban érzem magam otthon (HP 1-5, SG-1, SGA). Hobbijaim: zenehallgatás \m/, kirándulás, időnként kocsmázás is. Ja, meg a futárkodás ingyen kajáért :D
Jelenleg egyetem mellett a kollégiumi rádióban technikuskodom, illetve időnként belekontárkodom a zenei kínálatba is.

Elza Tonks írta:
Orsi becenév, de... én tök ehhez voltam hozzászokva, és ez olyan, mint az Orsolya, csak Orsi. :D (Az Orsolyától is kiráz a hideg , de legalább kevesen hívnak úgy.)

Dettó. Ki nem állhatom, ha valaki Dánielnek szólít (kb. 2 embernek nem tépem le a fejét, ha megteszi). Dani, vagy az utóbbi időben Danel, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni az évfolyamon levő druszáimtól.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:37 
Könyvmoly

Én az Erika becézésén szoktam kiakadni. Era :-O, Ercsi $sick , Erka ~x( . Erika vagyok, ez a nevem, ezt használd! _whunter_

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:32 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Az Anin felhorkantottam, bocs. Túl sok volt mostanában a Star Wars. xD

Anna kinn (van). :D :fight:sw

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:28 
Sztorihajhász

Elza Tonks írta:
Rossz olvasni. >< :D

Uhh, az. Engem egy áltisis angoltanárom kényszeresen Zitacicának akart hívni. Nem voltunk jóban. :D (Vajh miért?)

mia írta:
Engem is mindig mindenki becézett. Nusi, Ani, Annuka, Annácska... Fergetegesnél fergetegesebb megszólítások.

Az Anin felhorkantottam, bocs. Túl sok volt mostanában a Star Wars. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:15 
Fanficbúvár

Rossz olvasni. >< :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:14 
Szárnybontogató

Engem is mindig mindenki becézett. Nusi, Ani, Annuka, Annácska... Fergetegesnél fergetegesebb megszólítások.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 60775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 1216  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra