Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 0:25

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 29 (szombat), 8:37 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Pont azt akartam írni, amit Booby Paul: a jó varázslók is öldököltek. Mordonról írják, hogy "amikor tehette, élve hozta be a gyanúsítottakat", valamint írják, hogy Kupor az első háború idején engedélyezte az auroroknak a főbenjáró átkok használatát.
Lupin pedig a 7. könyv elején arra bíztatja Harryt, hogy használjon kicsit durvább varázslatokat, ne csak lefegyverzést, mert annak már lejárt az ideje. Mire Harry azt váalszolja, hogy nem fogja öldökölni a szembejövőket, vagy valami ilyesmi.
Mérget vehetsz rá, hogy a végső roxforti csatában a DS tagjai meg a Főnix Rendje, sőt talán még Ron vagy Hermione is ölt, kizárólag Harry nem. Ron már a kávézóban ki akarta nyírni Dolhovot. Én mindig úgy képzeltem el, hogy ő és Neville a végén megölték Greyback-et, mint Mrs Weasley Bellatrixot.
Szóval ebből az is következik, hogy az emberölés nem feltétlenül szakítja szét a lelket. Attól függ, milyen ember vagy. Az Avada Kedavrát nem tudod végrehajtani pl. ha meg akarsz ölni valakit. Élvezned kell hozzá az ölést, pont mint a Cruciatus átoknál a kínzást. Egy jó ember nem élvezi az ölést, csak megteszi, ha kell. Ezért nem tudnak a jó varázslók Adava Kedavrázni. Még Dumbledore se lenne képes rá. Az aurorok között, akik csinálták az AK-t, biztos volt egy-két arc, aki annyira gyűlölte a halálfalókat, hogy szívesen elszórakozott velük, tehát élvezte a kiirtásukat. Nekik lehet, hogy sérült a lelke... Mordon nem ilyen volt. Az, hogy órán megcsinálta a halálos átkot, egészen más helyzet, mivel hogy az nem is Mordon volt, hanem Kupor fia. :-) Ahogy azt mind nagyon jól tudjátok.
A horcrux készítés pedig nem automatikusan történik. Ha gyilkolsz, és élvezed a gyilkolást nem rögtön szakad szét a lelked, én legalábbis így vettem ki Rowling szavaiból. Csak sérül a lelked, lehetővé teszi, hogy leszakíts róla egy darabot, ha azt te akarod - méghozzá egy varázslattal, amit Rowling csak az enciklopédiáan fog elárulni, ezt ő mondta. Eredetileg benne lett volna a 7. könyvben, annál a résznél, mikor Hermione olvas a horcruxokról, de a kiadó azt mondta, hogy törölje, mert túlságosan undorító... Ez lehet jó kis reklámfogás, de ismerjük Rowling nénit: nem nagyon szórakozik, elég beteg tud lenni a fantáziája. :-) Ezért szeretjük.
Ja, és az is le van írva, hogy össze lehet rakni a sérült lelket. Nagyon erős bűnbánat kell hozzá, de a folyamatba belehal az ember. RENGETEGET elárultak nekünk a horcruxokról meg a gyilkolásról, ott van az orrunk előtt a könyvben, csak el kell olvasni!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 29 (szombat), 8:23 
Zöldfülű

Hát igen, volt néhány logikai bukfenc (a legjobb példa erre a szegény, retconolt Mógus) vagy kihagyás, de szerintem nem voltak olyan zavaróak, figyelembe véve, hogy Harrynek volt elég amire rácsodálkozzon. :lol:

Amúgy érdemes olvasgatni az írónővel készült interjúkat, elég jól kivágja magát, ha egy tisztázatlan dologra kérdeznek rá.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 29 (szombat), 7:54 
Szárnybontogató

Booby Paul írta:
A hoppanálás már az első részben megjelenik (már az első fejezetben), csak nincs nevén nevezve. Harry pedig elég sok mindenről nem tud, mert muglik között nőt fel. Az építőanyagok előteremtéséről pedig annyit, hogy azért vannak a transzformációnak is törvényei és szerintem Rowling azért nem 'engedte', mert a varázslók sem mindenhatók.

Végeztül az írónő nem adott mindenre magyarázatot (remélhetőleg a készülő enciklopédia segít ezen), így lehetőségünk nyílt továbbgondolni a dolgokat és saját véleményt formálhatunk a világával kapcsolatban.

A hoppanálás teljesen jogos, de akkor mondok más példát ilyen "későn-megtudósra": dementorok, hopp-por... most így hirtelen nem jut eszembe több, pedig emlékszem, h olvasás közben szoktam csodálkozni. Ha belegondolsz, hogy mennyi mindent csinálsz Te egy év alatt, akkor furcsállni való, hogy ilyenekkel nem kerül szembe; főleg, hogy varázslóiskolába jár. Ha csak egy elejtett megjegyzés is, tuti rákérdeznék...

Egyébként azt egy szóval sem mondtam, hogy ez rossz dolog (mm h nem írt le teljesen mindent Jo :)) Persze nyilván jó lenne tudni dolgokról, de így van min gondolkodni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 29 (szombat), 7:36 
Zöldfülű

DevGel írta:
Gondoljunk csak bele: a végső párbajnál csak annyi lett volna Voldi dolga, hogy nem az Elder Wanddal száll szembe Harryvel, hanem akármilyen más pálcával. Mert akkor tényleg a varázstudás döntött volna és Voldi fél perc alatt szétszedi Harryt. Ez azért is vicces, mert Harry mindezt el is mondta neki.

Voldemort más pálcaval sem tudta volna megölni Harryt, mert Harry vérével az ereiben életben tartotta volna, lásd, amikor Lucius Malfoy pálcájával próbálkozott, akkor sem jött össze neki.

Ami az ölést illeti, a 4. részből kiderül, hogy az első háborúban az aurorok használhattak főbenjáró átkot, Mordon példát is ad egy megölt halálfalóra. Ráadásul, ahogy az Rolandnál is megjelenik, a szándékaink a fontosak, amik a tetteink mögött állnak. Példál Pitonnak is megparancsolta, hogy ölje meg, a 'nagyobb jó' érdekében.

Tény, hogy Dumbledore nem nagyon öldökölt, de a Voldemorttal lefolytatott párbajában halálos átkot is kiszórt a nagyúrra. Szóval szerintem az öregnek nem nagyon voltak skrupulusai ha a gonoszdik kiírtásáról volt szó. Az én szememben Mollly nem gyilkos, amiért megölte Bellát. Apropó, nem vagyok jogász, de úgy tudom, hogy a törvény megkülönböztet gyilkosságot és emberölést, előbbi lévén a kitervelt, utóbbi a helyzet szülte tett.

Beze írta:
Sőt, azok is fejlődtek, ahogy egyre több rész lett: pl a hoppanálásról ki van zárva, hogy egy-két év alatt ne halljon Harry a Roxfortban. Vagy ha van alapanyaguk, Weasley-ék miért nem tudtak egy normális házat varázsolni maguknak (még csak az se kéne hozzá, hogy bármit előteremtsenek, a megadott anyagot tökéletesíthetnék), stb...

A hoppanálás már az első részben megjelenik (már az első fejezetben), csak nincs nevén nevezve. Harry pedig elég sok mindenről nem tud, mert muglik között nőt fel. Az építőanyagok előteremtéséről pedig annyit, hogy azért vannak a transzformációnak is törvényei és szerintem Rowling azért nem 'engedte', mert a varázslók sem mindenhatók.

Végeztül az írónő nem adott mindenre magyarázatot (remélhetőleg a készülő enciklopédia segít ezen), így lehetőségünk nyílt továbbgondolni a dolgokat és saját véleményt formálhatunk a világával kapcsolatban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 29 (szombat), 0:04 
Szárnybontogató

Azt hiszem, ez egy olyan téma, ami "adva van", és nem tudunk vele mit csinálni. Rowling szerintem igen elnagyoltan dolgozta ki a varázsvilágot, csak azokat a részleteket említve, ami kellett a történethez. Sőt, azok is fejlődtek, ahogy egyre több rész lett: pl a hoppanálásról ki van zárva, hogy egy-két év alatt ne halljon Harry a Roxfortban. Vagy ha van alapanyaguk, Weasley-ék miért nem tudtak egy normális házat varázsolni maguknak (még csak az se kéne hozzá, hogy bármit előteremtsenek, a megadott anyagot tökéletesíthetnék), stb...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 28 (péntek), 23:44 
Zöldfülű

Fidel írta:
Harry öl, nem öl kérdést meg nem kell űzni fűzni, ő nem egy gyilkos ez már régóta így van. Valószínűleg soha nem is fog és itt igazából a téma be is fejeződik.

Igen, Harry már csak ilyen, de a kérdés az, hogy jó-e az neki, hogy ilyen? Kifejteném bővebben, hogy mire gondolok, mert akármennyire is szeretnéd befejezni a témát, szerintem tartalmas beszélgetést is lehet róla folytatni, amíg várunk az új fejezetre :-D .

Szóval elmondanám, hogy nekem mi az alapvető problémám az egész Rowling-féle "nem szabad ölnünk, hogy ne sérüljön a lelkünk" dologgal. A kedves írónő ugyanis nagyon helyesen egyre felnőttesebb könyveket írt ahogy haladt előre a HP-sorozat. Ezzel párhuzamosan haltak is meg jócskán szereplők a jó oldalon. Viszont a rossz oldalon szinte senki, gyakorlatilag mindenki tehetetlen volt ellenük, mivel a jó varázslók ugye nem használhatnak avadát, mert az főbenjáró átok. Kvázi a háború elejétől fogva vesztésre vannak ítélve, mindkétszer Harry menti meg a varázslóvilágot gyakorlatilag úgy, hogy semmi olyat nem tesz, mint amit bármely más varázsló ne tudna megtenni (sem kisbabaként, sem pedig utána, felnőttként). Mondhatjuk azt is, hogy Voldinak igaza volt mikor azt mondta, hogy Harry a véletleneknek és nála okosabb emberek segítségének köszönheti a sikereit, valamint az ellenségei, főleg Voldemort tudatlanságának. Gondoljunk csak bele: a végső párbajnál csak annyi lett volna Voldi dolga, hogy nem az Elder Wanddal száll szembe Harryvel, hanem akármilyen más pálcával. Mert akkor tényleg a varázstudás döntött volna és Voldi fél perc alatt szétszedi Harryt. Ez azért is vicces, mert Harry mindezt el is mondta neki.

Visszakanyarodva a kiinduló mondandómhoz, azért sikerült Voldinak majdnem kétszer is leigáznia a varázsvilágot minden komolyabb erőfeszítés nélkül, mert gyakorlatilag nem ütközött olyan ellenállásba, mely számottevő lett volna. Az embereit sosem megölték, hanem mindig bebörtönözték, és valószínűleg Voldit is csak elfogták volna, ha tudják, nem pedig megölik. Ez pedig azért is érdekes, mert arányaiban sztem sokkal több auror meg jó varázsló volt már az első háború idején is, mint halálfaló. Törvényszerű lett volna, ha az ölés nem egyoldalú, hogy utóbbiak előbb fogynak el mint előbbiek. Ez esetben Voldi egyedül maradt volna. És gondolom azért ő sem legyőzhetetlen, ráadásul akkor még Dumbldore is élt, tehát még ha nehezen is, sztem ki tudták volna iktatni Voldit. Így nem kellett volna Harry szüleinek meghalnia, a jóslatnak se lett volna jelentősége és úgy általában nem történt volna meg a Harry Potter sorozat :-D . Tehát kijelenthetjük, hogy Rowling néninek szüksége volt arra, hogy a jó varázslók ne ölhessenek, mert máskülönben nem tudta volna mivel megalapozni Harry különlegességét (vagyis azt, hogy ő az egyetlen, aki anélkül is le tudja győzni Voldit, hogy effektíve gyilkolnia kelljen hozzá).

És hogy mindennek mi a magyarázata? Nos, ha emlékeim nem csalnak a lélek kettészakadása, illetve olyasmik, minthogy a "szeretet erősebb a gyűlöletnél", "ne ölj, mert akkor olyanná válsz, mint az ellenségeid" ésatöbbi. És persze az, hogy az Avada főbenjáró átok, tehát törvény is tiltja a gyilkosságot. Megjegyzem a való életben is, csak mondjuk bizonyos országokban a rendőrt vagy az egyént nem hurcolják meg azért, ha önvédelemből vagy saját portájának védelmében öl, sőt, a mindenkori háborúkban ugye a katonák is ölhetnek. De ez most igazából nem fontos, illetve messzire vezetne, ha leragadnék ennél. Ami a lényeg, az az, hogy igazából az egyetlen nyomós érv az ellen, hogy a jó varázslónak miért is nem szabad ölnie az, hogy kettészakad tőle a lelke. Viszont ezzel meg az a baj, hogy az egész lélek több részre szakadását és a a horcruxok készítését sűrű homály fedi, ugyanis rengeteg dolog nem tiszta. Csak néhány kérdés, ami felmerült bennem ezzel kapcsolatban:

Miután ölt az ember, már örökre kettészakadva marad a lelke vagy összeforr egy idő után? Ha igen, mennyi idő után? Ha nem, akkor további gyilkosságokkal még több részre szabdalhatjuk a lelkünket, még akkor is, ha nem tesszük őket horcruxba? Vagy úgy van, hogy a kettészakadt lélekdarab egészen addig "foglalja a helyet" bennünk, amíg egyik részét nem rakjuk horcruxba? És különben is, a horcrux-készítéshez külön varázslat kell, vagy ha van a közelben egy horcruxnak megfelelő tárgy, a lélekdarab egyből kiszáll belőlünk és nekünk csak bele kell rakni? A leszakadó lélekdarab tud-e gondolkodni, vagy csak a horcrux? Ha igen, hogy tudjuk kontrollálni, mielőtt belerakjuk a horcruxba? Ha nem, miért keresi mindig az élőlényeket, hogy aztán beléjük szálljon?

És még lehetne folytatni a sort. A lényeg, hogy Rowling néni nem fáradozott vele, hogy választ adjon ezekre a kérdésekre. Mégpedig szerintem azért nem adott rájuk választ, mert nem érte volna meg neki. Így, hogy az egész lélekszakadást meghagyta valamiféle misztikus, sötét dolognak, egyszerűen tudta megmagyarázni azt, hogy miért nem ölhet egy jó varázsló.

Mindezek ellenére ne értsetek félre, én olyannak fogadom el a HP-t, és magát Harry-t is, amilyenek, hisz az írónő ilyennek alkotta meg őket. Csak gondoltam kifejtem, hogy azért lehet fogásokat találni még a HP-n is, ha más megvilágításba helyezünk néhány dolgot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 28 (péntek), 10:11 
Szárnybontogató

A fejezet nagyon jó volt, nagyon hangulatos volt és végre megjelent az a Harry aki az eredeti könyvekben is szerepelt. Nem habozott nem gondolkozott hanem bele ment a támadásba és csinálta ösztönösen a dolgait.
Lehet h egy kicsit terminátoros volt, de gondoljátok csak el h még soha nem láttuk őt kívülről, nem tudjuk h milyen lehet ő mások szemében. Gondoljatok csak bele h pont ilyen volt Voldemorttal szemben is a roxforti csatában. Szóval gratulálok Roland kiváló fejezet volt.

Harry öl, nem öl kérdést meg nem kell űzni fűzni, ő nem egy gyilkos ez már régóta így van. Valószínűleg soha nem is fog és itt igazából a téma be is fejeződik.

Várom a következő fejezetet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 28 (péntek), 9:48 
Zöldfülű

Elvegere ha igy vesszuk h semmien formaban nem olhet akk ciki, mivel Denemet is o olte meg, oke h visszapattant Denem atka, de Harry varazslatanak, es a birtoklasi jognak koszonhetoen, tehat Harry keze altal halt meg Denem, ugyhogy Harry is gyilkolt.... legalabbis en igy gomdolom:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 20:37 
Szárnybontogató

Harry nem öl, és kész...
Olyan mint Scofield a Szökésben, mondjuk ő aztán a 3. évadban megölte Sammy-t, a börtön irányítását átvevő feka csávót...
Nem ilyen a természete, valószínűleg a soksoksok rossz dolog miatt, ami vele történt, nem akarja másnak is ezt, bár megérdemelnék... Mondjuk alapból megtestesíti a JÓ-t, a tökéletes ellentétét mindenkori ellenfelének, így ha ők ölnek, ő nem teszi. Bonyolult dolgok ezek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 19:53 
Fanficbúvár

DevGel írta:
Ha jól értem Harry most a pálcától lett ilyen imba? Csak mert eddig is megvolt neki, hasznos is volt, de ilyeneket Harry még nem produkált előtte. Vagy az, hogy már beszélt is a pálcájával jótékonyan hatott a varázstudására is?

Más. Ha lehet negatívumot mondani a trilógiáról (nem könnyű :-D ) meg úgy kb az egész HP-ról, akkor szerintem az az, hogy ez az egész "nem szabad ölnöd, mert akkor kettészakad a lelked meg olyanná válsz mint az ellenségeid" dolog enyhén szólva túl van lihegve. Pl. ebben a fejezetben is, mikor Harry nem ölte meg Ciaran-t, holott baromira nem tudhatta, vajon tényleg meghal-e a város ostroma alatt. És itt még nem is érzelemből gyilkolt volna, hanem csak a fiának a jövőbeli gyilkosát iktatta volna ki, jelentősen megemelve ezzel Albus túlélési esélyeit. Mert a való életben is kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy ölnie kell, vagy megölik. Vagy olyanba, hogy éppen azért öl, hogy ártatlanokat védjen meg (ilyen gyilkosság lett volna Harry részéről ha az Ezernevű végén el teszi láb alól a Névtelent, megspórolva ezzel egy rakás bonyodalmat - persze akkor nem lett volna harmadik rész :-D ). Szóval ez sose tetszett a HP-ban és a Nurmengard-trilógiában sem, mert egész egyszerűen valószerűtlen, hogy egy háborút meg lehessen úgy nyerni, hogy közben egy életet sem oltasz ki. A háborúk már csak ilyenek...

hát ez már kemény erkölcsi kérdés, h mivel sérül a lelki világod. asszem ez a fekete kéz elve, de lehet, h rosszul emlékszem. azaz, h ha ölsz, bármilyen érdekből és önfeláldozásból teszed is, az mégiscsak ölés. ld öngyilkosság. hisz kinek ártasz azzal, ha megölöd magad... na ezt hagyom.

a fejezetről:
hát, tényleg jó volt, és télleg nem tettszett, h más nézőpontból mutattad be az eseményeket, de tény, h amúgy nem lett volna világos, h mi is az ábra. csak egy dolog, ami sztem azért baki: moebiusnak illett volna érezni ciaran szagát, noha mentségére válljon, máshol járt az esze, ill biztos több szag keveredett az orrában. mi tagadás, szebb halált kívántam volna mindkettőjüknek. pl vízbefúlás. azt mondják a kórboncnokok, annál szörnyűbb halál nem nagyon van, csak a lassú szenvedés.
am meg ne értsd félre, jók voltak a több szemszöges nézőpontok, csak ... eddig ilyet nem nagyon csináltál, csak úgy, hogy más szereplő szemszögéből láttuk a dolgokat. de mindig csak egy szereplőjéből. szóval jó volt a hangulatváltás és stílusváltás a ki epizódok közt, csak vhogy nem illett bele a történet egészébe. na ennyi b.

*ezt írtam a merengőn is ha vkinek ismerős.
b

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 19:40 
Írópalánta

Jaja, van amikor nem lehet elkerülni a gyilkolást. Egy háború ilyen. Az ha Harry rész vesz ebben a harcban de azt mondja hogy nem öl meg senkit, az csak képmutatás, mert ha ő nem akkor más fog, viszont ő akár meg is menthet így sokakat - pl ha megöli Miguelt, vagy Mariust mielőtt azok többekkel végeznének. Meg ott van ugye az említett járulékos kár. Felrobbant egy épületrészt, aminek egy elszálló téglája hókon nyom valakit... :-D
Az epikus meg szerintem is gáz így magyrul, szóval maradjunk abban hogy ez a fejezet EPIC! :-D

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 19:12 
Zöldfülű

Fantasztikus lett az új fejezet és a terminátor-Harry rajongók (mint én) megkapták amire oly rég vágytak, vagyis egy nagyon jól megformált csatajelenetet, amiben nincsenek zavaros elemek és átláthatatlan történések. Ráadásul az új nézőpont is zseniális, nem lenne baj, ha a következő fejezetben Ginny és a többiek szempontjából is láthatnánk az eseményeket. Ami pedig a ne ölj! szabályt illeti az szerintem a hideg vérrel elkövetett gyilkosságokra vonatkozik, nem az olyanra ami pl. a kapu berobbantásával jár (collateral damage :lol: ).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 17:23 
Zöldfülű

Ha jól értem Harry most a pálcától lett ilyen imba? Csak mert eddig is megvolt neki, hasznos is volt, de ilyeneket Harry még nem produkált előtte. Vagy az, hogy már beszélt is a pálcájával jótékonyan hatott a varázstudására is?

Más. Ha lehet negatívumot mondani a trilógiáról (nem könnyű :-D ) meg úgy kb az egész HP-ról, akkor szerintem az az, hogy ez az egész "nem szabad ölnöd, mert akkor kettészakad a lelked meg olyanná válsz mint az ellenségeid" dolog enyhén szólva túl van lihegve. Pl. ebben a fejezetben is, mikor Harry nem ölte meg Ciaran-t, holott baromira nem tudhatta, vajon tényleg meghal-e a város ostroma alatt. És itt még nem is érzelemből gyilkolt volna, hanem csak a fiának a jövőbeli gyilkosát iktatta volna ki, jelentősen megemelve ezzel Albus túlélési esélyeit. Mert a való életben is kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy ölnie kell, vagy megölik. Vagy olyanba, hogy éppen azért öl, hogy ártatlanokat védjen meg (ilyen gyilkosság lett volna Harry részéről ha az Ezernevű végén el teszi láb alól a Névtelent, megspórolva ezzel egy rakás bonyodalmat - persze akkor nem lett volna harmadik rész :-D ). Szóval ez sose tetszett a HP-ban és a Nurmengard-trilógiában sem, mert egész egyszerűen valószerűtlen, hogy egy háborút meg lehessen úgy nyerni, hogy közben egy életet sem oltasz ki. A háborúk már csak ilyenek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 27 (csütörtök), 14:35 
Szárnybontogató

én meg most járok gimibe :D
hanyagoljuk az epikust, tényleg! ...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 26 (szerda), 22:30 
Szárnybontogató

nekem sajnos az epicről is néha, kéttannyelvű gimibe jártam :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: epic
HozzászólásElküldve: 2011 január 26 (szerda), 16:06 
Szárnybontogató

Beze írta:
[i]epic = epikus :D:D

szerintem az h "q**a epic jobban hangzik mint hogy q**a epikus, nekem arról az irodalomóra jut eszembe:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 26 (szerda), 1:03 
Zöldfülű

Jó estét mindenkinek!

Nem volt semmi fejezet, most végeztem vele. Csak annyit tudok mondani, hogy gratulálok, nagyon jó lett.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 26 (szerda), 0:57 
Szárnybontogató

Jaj de jó! Most kezdem az olvasást gyorsan át is ugrottam a hozzászólásokat :D

szerk: hát ez nagyon durva volt!! Holnap írok róla részletesen. Le a kalappal :) Most azok is kiélhetik magukat akik szeretik a "terminator harry" stílust is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Öreg 2011 január 26 (szerda), 1:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: epic
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 22:51 
Szárnybontogató

epic = epikus :D:D

egyékbént a káromkodásnál én is erre céloztam :) mármint nem a videóra, hanem az "igazi magyar"-ra :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 20:41 
Írópalánta

Parselmouth Lion írta:
Predi írta:
UI:asszem annál a résznél amikor Harry Moebiussal beszélget ott kinyírják a két óriást, aztán amikor megegyeznek akkor meg azt írod hogy a két óriás összezúzta a szobrokat... WTF? Nem gáz, csak kicsit furcsa...

Az másik két óriás volt. :-D

Jaaa, bocs. :D az nem volt ott hogy több mint kettő volt azon a részen
Erről most hirtelen egy angol nyelvű fórumokon használt szöveg jut eszembe, amit arra használnak ha valamire nincs magyarázat: "A Wizard did it!" És még idevágó is :))

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 20:36 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Predi írta:
UI:asszem annál a résznél amikor Harry Moebiussal beszélget ott kinyírják a két óriást, aztán amikor megegyeznek akkor meg azt írod hogy a két óriás összezúzta a szobrokat... WTF? Nem gáz, csak kicsit furcsa...

Az másik két óriás volt. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 20:34 
Írópalánta

Ez a fejezet nagyon epic volt (valaki nem tud egy jó magyar megfelelőt az "epic"-re?) Nagyon sokat dobott rajta hogy kívülről láthattuk mennyire atomkemény lett Harry. Ha belső szemszögből látjuk, akkor Harry szerénységét ismerve valszeg csodálkozott volna, hogy miért nézi őt mindenki tátott szájjal amikor berobbantotta a kaput :-D
A fejezet epic mivoltát meg csak tovább fokozta hogy én közben "Two Steps From Hell"-t hallgattam :-D

UI2: ha már káromkodás akkor ez mindig eszembe jut ez ---> http://www.youtube.com/watch?v=AnzEWNUZYNE :D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 17:25 
Szárnybontogató

Zseniális :) Imádom, hogy Harry úgy gondolta, hogy akkor most ő inkább ideges lesz :)
Egyébként nekem bejött a más szemszöges dolog, csak egy fejezeten belül szerintem érdemes lett volna egyszerre csak egy szemléletváltás (főleg, hogy ilyen hirtelen jött)... tehát vagy Neville, vagy Diggory.
meg ha még egy kritikát elfogadsz, Roland:

Idézet:
A szarvasok megállíthatatlan áradatként suhantak végig a dombokon, a völgyön, és ahány dementor csak volt, annyi felé menekültek előlük. A szarvasok beborították fényükkel az egész sereget, ragyogva védelmezték őket nem csak a fekete, lélekszívó szörnyetegektől, de melegségük elűzte az inferusokat is, akik visszamásztak barlangjaikba, sziklarepedéseikbe, és elő se jöttek többé.

Ez a bekezdés nekem picit ilyen gyermekmesésre sikeredett :S ilyen infantilisre... valahogy nem illik a képbe.

A többi rész és a történetvezetés viszont tényleg zseniális :) Ahogy vissza tudsz nyúlni régebbi dolgokhoz, az mestermunkára vall...
Köszönjük!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 16:22 
Sztorihajhász

én éjjel olvasom, úgy jobb a hangulat :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 15:36 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion írta:
PJ írta:
igeeeeeeeeen!!! :D :D :D
kezdem az olvasást!

De nagy az öröm :-D Mintha azt jelentették volna be, hogy többé nem kell iskolába járni...

hát az is jó lenne XD

A fejezet kibaszottul EPIC, csak így tovább! Remélem a következőt 1 hónap alatt megírod... bár emlékszem azokra az időkre, amikor stabilan volt 2 hetente új fejezet...
Sajnos, közeledik a történet vége, de most jönnek csak az izgalmak! Tényleg, nem akarod majd kibővíteni a trilógiát? lehetne formabontó, 4 részes a dolog... :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 15:11 
Szárnybontogató

Sooooooooooo epic:D

Noghri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 14:38 
Írópalánta

PJ írta:
kezdem az olvasást!

De nagy az öröm :-D Mintha azt jelentették volna be, hogy többé nem kell iskolába járni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 14:33 
Szárnybontogató

kezdem az olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 14:24 
Írópalánta

Felkerült az új fejezet. Jó olvasást kívánok hozzá!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 12:09 
Zöldfülű

Beze tudod ki az igazi magyar? Aki 1 percen kerrsztul ugy tud karomkodni hagy nem vesz kozbe levegot nem akad el es nem hasznalja ketszer ugyanazt a szoot :D lemertuk 54 mp sikerult nekem, s kifogytam levegobol xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 9:51 
Szárnybontogató

Szuper! Már nagyon várom. Bár közbe kicsit sajnálom, hogy vége lesz lassan. Nagyon jó volt mindig várni a folytatást.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 2:48 
Szárnybontogató

Ez igencsak jó hír, előre tudom, hogy holnap szar napom lesz, de most feldobtad kicsit (nagyon!), köszi szépen! :)

ó, PJ én nagyon sok olyan emberrel találkoztam aki büszkén feszített a középfokújával, de mikor kommunikálni próbáltam vele makogott. egyébként angolul káromkodni... van négy szavuk kb :D egy rézfánfütyülős keresztbefingós orrbatrottyantós bűzölgő tehénszarnyit sem tudnak azok ízesen káromkodni :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 25 (kedd), 0:59 
Írópalánta

Sziasztok!

Visszajöttem :-) És elkészültem az új fejezettel, most, hajnali egykor. Holnap délután átolvasom és este feltöltöm. A következő fejezetekre nem kell majd ennyit várni, ígérem. Szükségem volt egy kis szünetre, hogy feltöltődjön az agyam.

Üdv,
Roland

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 20:44 
Szárnybontogató

én AVGN-t nézek (ismeri valaki?!), onnan tanulok káromkodni...
ezenkívül néha animét nézek, angol felirattal, vagy mangát olvasok, meg persze játszok, aztán csak fejlődök valamit... :P
mondjuk 15 évesen megvan a középfokúm, de az csak 1 papír, beszélni kell tudni folyékonyan.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 19:57 
Írópalánta

Nekem már lassan három dvd-nyi SW képregényem van, igen imádom a star wars univerzumot :D Ebből csak szánalmas 7 darabot fordítottam le.... Hát igen, nem egyszerű legalább 3, de inkább 4-5 óra egy képregény lefordítása

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 14:10 
Szárnybontogató

Nálam is ez van, nem fordítok, csak olvasok. De néha előjönnek olyan szófordulatok, hogy csak nézek...Egy eseményt több helyen ír le, de mindig más szavakkal, meg ilyesmik:D Én most Warhammert olvasok in English, meg szintén Star Wars képregényt, de fordítani még semmit. Valakit érdekel Warhammer vagy egyéb scifi (angolul) tudok küldeni (pdf).

Noghri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 10:26 
Zöldfülű

Köszi Predi megkaptam az e-mailt, beleolvasni még nem volt időm de azonba nekifogok :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: fordítás
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 2:50 
Szárnybontogató

Én kint élek Walesben, ide járok egyetemre, úgyhogy kell menjen az angol :D Egyébként ha lesz ilyen Nurmengard-trilogy fordítás angolra, szívesen bevállalok egy-két fejezetet/nézek át dolgokat... amennyire az időm engedi legalábbis.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 24 (hétfő), 0:04 
Írópalánta

Nekem a magyarról angolra nehezebben megy, annyiféle magyar szó van. De az angolról magyarra az bármikor (mondjuk én magamnak már le se fordítom, megértem angolul, ha értitek mire gondolok) Csináltam is hobbiszinten. De én Star Wars képregényeket kezdtem el fordítani, ami kicsit nehezebb is mert ugye bele kell férnie a szövegbuborékba. Meg az el**szott feliratokat szoktam még javítani. Érdekes hogy alap angol tudással hogy mer valaki feliratot fordítani. Ha én ilyen bénán fordítanék mint egyesek, égne is a pofámon a bőr.....

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 23:02 
Betűmániákus

Háát, ha profibban megy majd az angol 2-3 év múlva, akkor ha Roland engedélyt adna rá, én szívesen vállalkoznék. :D Most viszont inkább maradok a magyarról-angolra fordításnál. Azzal is épp eleget szenvedek.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 22:47 
Szárnybontogató

Én Rolandét olvasnám angolul mert az tudom, hogy jó :D Amúgy nekiállnék, de utálok sokat szótárazni egy-egy bekezdésen belül... Úgy nem élvezem az olvasást.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 22:06 
Betűmániákus

Hát én már legalább 50 fanficet olvastam angolul. xD

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 22:04 
Írópalánta

De jó hogy ennyien tudnak itt rendesen angolul. Eddig kb az összes munkatársam nulla, vagy elég alap szinten állt csak. Állandóan azzal jöttek hogy miért nem megyek ki külföldre dolgozni, meg ilyesmik... Néha kicsit elszomorító amikor rájön az ember hogy még mindig elég kevesen beszélnek a magyaron kívül más nyelvet (néhányan még a a magyart se beszélik rendesen) Legalább ebben a kis közösségben nincs ilyen probléma :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 21:33 
Szárnybontogató

ó köszi-köszi :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 18:38 
Zöldfülű

predi nekem iss johet, nevrocker_94 at yahoo dot com
es koszi beze, bar beteg nem vk ezzel akaszt ki bnom is h feszt betegez le xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 17:04 
Szárnybontogató

ave Predi:D

Noghri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 14:07 
Írópalánta

Castiel írta:
Megjött Predi, nagyon köszönöm. :)

Van mit! :D :-P

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 12:10 
Betűmániákus

Megjött Predi, nagyon köszönöm. :)

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 10:49 
Szárnybontogató

én is megköszönném, balogha91 at gmail dot com

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: fejezet
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 1:39 
Szárnybontogató

Nnah, felnéztem, de hát még nincs fejezet :(( Marad a jó kis esszéírás :S:P
de tényleg ne siesd el, Roland! Türelmetlen türelmesek vagyunk ám...

Lupin, jobbulást!
Predi, én is kérnék. Előre is köszi.
beze2 at freemail dot hu

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra