Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 2:49

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 19 (péntek), 19:04 
Zöldfülű

Sziasztok!
Kerestem a filmet a letöltős oldalakon és képzeljétek mit találtam: e-book Harry Potter és a 4. torony, eredeti címe a Smaragd Sigillus. Jót mosolyogtam:) Amúgy az első 32 perc már fent van valahol, nem tudjátok hol találhatom meg az egészet?
És hogy halad a szervezkedés a közös mozizással? Már rég jártam erre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 18 (csütörtök), 20:32 
Sztorihajhász

pedig szerintem nagyon élvezetes, végre megadhattam umbridge-nek ami jár! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 18 (csütörtök), 19:43 
Fanficbúvár

jaja. csak az ötödiknél elakadtam a q-eknél, a téli szünetben nem tudtam, h hova kell menni a black házban, és annyiban hagytam, de a többit végigtoltam. az 5. jó volt, bár, egérrel sikálni az asztalt....anyámék aszitték v én vok hülya, v az asztal rossz, v az egér adta be az unalmast.
sztem a legjobb a 3. volt. az 1 nap alatt toltam le tesómmal. felváltva nyomtuk, h ne folyjon ki a szemünk. a 4.-ben meg az volt a jó, h bárkivel nyomhattad. csak ott szar volt az irányítás, meg a sztorinak köze sem volt a könyvhöz. a 6. is király volt, csak rövid. a csatákat jól eltalálták, bár azért az 5-ös stupor nonverbálisan......vicces volt. ott a bájitaltan volt a legjobb. oda tényleg kellett ügyesség, jó egér, meg reflex is. ez a 7. meg.....hát... annyit láttam, h harry halálfalók százát öli le a stupor gépágyúval. ez tényleg olyan, mint vmi gagyi lövöldözős játék. na kritika finish.
mikor lesz köv fejezet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 23:43 
Sztorihajhász

jóéjt, hát már félek tőle, hogy miylen lesz...am az ötben nagyjából azt csinálták a varázslatok, amiket a könyvben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 22:54 
Írópalánta

Kb egy tps lövöldözést csináltak a játékból, a stupor a gépfegyver, a confringo (ilyenre nem is emlékszek a könyvből, but oh well...) meg a shotgun, stb... meg eléggé lineáris is lett, az előző részekkel ellentétben, ahol legalább szabadon lehetett barangolni. Meg csak néhány színész adta a hangját hozzá. Egyedül a grafikája az ami jó, de hát azzal nem lehet eladni egy játékot. Mondjuk az igazság az, hogy ezt amúgyis a neve adja el. De ha ennyire HP, akkor maradjunk a Lego Harry Potternél. Az nagyon jó volt. :-D

Komolyabban belegondolva viszont, fájna a készítőknek ha legalább a játékban azt csinálnák a varázslatok amit a könyvben? Mert a filmben akármit is használnak attól az alany csak hanyatt esik, és kész. A különbség annyi csak, hogy mekkorát esik és mennyire fáj neki. legalább itt megcsinálhatták volna, hogy a stuportól bekábul, a capitulatustól meg nem tud varázsolni egy darabig, mert nincs mivel stb. Filmen ezek a spéci effektetk, ott megelégedhet a jónép azzal hogy szép fényes. De egy játék az magában spéci effekt, mert az egész számítógéppel készült, szóval oda egy kicsit több kéne. Erről ennyit.
Én eldöntöttem már, hogy még csak le se töltöm a játékot mert annyit sem ér. Az 5. rész az jó volt valamennyire de azóta semmi jót nem tudtak kitalálni. Majd ha lesz Lego HP 2 azt érdemes lesz lecsekkolni. Na jóccakát, korán kelek, megyek aludni.

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 18:54 
Sztorihajhász

Jobb szeretem saját magam eldönteni. meg most bőven van helyem :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 18:42 
Írópalánta

Nézzétek meg az értékelését a gametrailers.com-on . Aztán döntsétek el megéri-e egyáltalán leszedni. Ahogy nézem nem lett egy nagy durranás. Inkább akkor a Black Ops-ot javaslom, mert az tényleg jó lett. :-D

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 17:51 
Sztorihajhász

má lehet tölteni? dobj má pü-be egy linket!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 17 (szerda), 17:41 
Fanficbúvár

SiriusBlack írta:
nekem is a GTA jut róla eszembe. Am. még meg se jelent...

a hp7? már le lehet tölteni.... v a GTA?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 16 (kedd), 19:11 
Sztorihajhász

nekem is a GTA jut róla eszembe. Am. még meg se jelent...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 16 (kedd), 19:02 
Fanficbúvár

hm, meglestem a hp 7 gamét. játszott már vele vki?
a trailer, és a youtube gameplay-ei alapján olyan lesz, mintha harry géppuskával írtaná a halálfalókat. öcsém, 5 stupor/mp lő ki....de a grafika annyira nem rossz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 10 (szerda), 23:31 
Szárnybontogató

Davidoff

A hetes könyv végén az erdőben a kőnek nem Harry halála miatt kell ott lennie, hanem, h vissza tudja hívni a szereteteit, h megbírja tenni az utolsó lépéseket. Mert akkor Harry még nem tudta, h megússza a dolgot, pluszban amikor a gyilkos átok érte akkor már nem volt nála a Kő. Hiszen azt kiejtette mikor felfedte magát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 10 (szerda), 12:44 
Zöldfülű

Igazad van Beze.

Akkor úgy fogalmaznék, hogy akkor ott az erdőben több szempontból is be volt biztosítva Harry. 3as szintű védelem. Voldemort ereiben Harry vére, Harry testében Denem lelke és Harry kezében a Kő (amíg az nála van és a testét nem éri károsodás...) :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: megvilágosodás
HozzászólásElküldve: 2010 november 10 (szerda), 0:53 
Szárnybontogató

Davidoff írta:

Harry már akkor Halálmester volt mikor az erdőben odaált Voldi elé leeresztett pálcával várva a halált. Fel se fogta, hogy nem tud meghalni, de mázlijára "valaki" előre gondoskodott a szerencséjéről. Őt szolgálta a Kő a Köpeny és a Pálca is. Mivel veszíteni ment oda, nem vesztette el a Pálcák urát sem. A Kő ott volt a kezében a köpeny meg a lábainál. Denem tényleg megölte őt ott nem csak álmodta azt a pályaudvaros beszélgetést, csakhogy mivel övé volt a KŐ, dönthetett úgy hogy visszajön, mivel a halálos átok nem hagy külsérelmi nyomot és nem károsítja a testet.

Harry még a boltíven is átmehetne ha akarna és - Siriussal ellentétben - vissza is tudna jönni mint Márius.

szerintem egy Halálmester is meg tud halni - Al is meg tudta ölni az apját, holott akkor még ő (értsd: Harry) volt a HM. az erdőben Voldinál csak simán amiatt nem halt meg, mert a Nagyúr ereiben is az ő vére folyt, kvázi egy horcrux-visszacsatolásként működvén. ezért mondta Dumbledore, hogy ő sem tudja pontosan, hogy hol vannak (valószínűleg egy átjáróban.

máskülönben nem látnám értelmét a negyedik könyv végén, hogy "győzedelmesen megvillanjon" Dumbi tekintete (azt hiszem így fogalmazott JKR, azazhogy TB).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 10 (szerda), 0:46 
Zöldfülű

Harry már eljátszott a gondolattal, hogy a Követ átdobja a boltíven vissza a "Létrehozójának". A Pálca elveszti a képességét majd miután ő békésen távoik odaátra. A köpenyt meg mindenki örömére megörökölheti Al, vagy inkább Lily. Mivel a 3 testvér közül is a legfiatalabb kapta azt anno.

A Névtelen "mellé trafál" mikor Ron-t akarja elvinni a Iker-Tükör szobából... Ez csak poén volt, ugye?

Harry és Ron túl vannak egy csomó tapasztalaton (majdnem 10 könyvön) és még mindig nem tanulták meg, hogy elöbb gondolkodjanak és csak aztán dumáljanak, pláne az ominózus, fatális ökörségük után, amit a Megemlékezés napján követtek el?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: megvilágosodás
HozzászólásElküldve: 2010 november 09 (kedd), 23:44 
Zöldfülű

Hali!

Nem tudom ez elhangzott e már, vagy rajtam kívül ez mindenkinek világos, de nekem csak most esett le hogy mit jelent Halálmesternek lenni... (hacsak nem tévedek)

Harry már akkor Halálmester volt mikor az erdőben odaált Voldi elé leeresztett pálcával várva a halált. Fel se fogta, hogy nem tud meghalni, de mázlijára "valaki" előre gondoskodott a szerencséjéről. Őt szolgálta a Kő a Köpeny és a Pálca is. Mivel veszíteni ment oda, nem vesztette el a Pálcák urát sem. A Kő ott volt a kezében a köpeny meg a lábainál. Denem tényleg megölte őt ott nem csak álmodta azt a pályaudvaros beszélgetést, csakhogy mivel övé volt a KŐ, dönthetett úgy hogy visszajön, mivel a halálos átok nem hagy külsérelmi nyomot és nem károsítja a testet.

Harry még a boltíven is átmehetne ha akarna és - Siriussal ellentétben - vissza is tudna jönni mint Márius.

mod. szerk.

Leginkább Rolandnak.

Csak elsiklottam valami fölött olvasás közben, vagy még nem krült sor arra, hogy legyen valami magyarázata annak a titokzatos levélnek amit Harry vett át Eakle professzor alakjában Bimba professzortól mielött elindult a Tusa 3. fordulójára?

Ha Al-nál nincsen pálca mikor Harry van ébren és Albus a látogató, akkor hogy tudott a börtöncellában Obstructo-t varázsolni, mikor a Névtelen Harry fejében kutakodott és épp arra volt kiváncsi, hogy ki a fekete füst taláros alak? Lesz valami magyarázat a füst talárra meg a villám hátán utazásra, vagy a talár csak az elmosódott álomvilág miatt látszik olyannak, vagy ez egy új képessége a Köpenynek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 21:32 
Szárnybontogató

sztem megint 1 hónapos szünet következik :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 20:45 
Szárnybontogató

megnéztem, hogy van-e fent új fejezet, de nincs :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 20:11 
Zöldfülű

bojoe írta:
na, ilyen apróságon múlik, h olvassátok a hülyeségeimet. döntéseken. apró döntéseken, ami kihat az életedre.

Jarmilla szerint döntést kell hozzon és nem valami apróságon fog múlni. És szerintem a varázslók ismernek a kasztrálásnál jobb fogamzásgátlási módszereket is. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 19:28 
Fanficbúvár

nemtom, de én úgy értelmezem, h az a választás, amit jarmilla említett, megváltoztatja a jövőt. dehát harry ezután fogja meghozni, aminek következtében a jövő megváltozik, tehát az a jövő, amiben albus a halálmester, lehet, h meg sem valósul. lehet, h erre fog vonatkozni a döntése. vagy hát mittomomén.
tehát, pl ha harry úgy dönt, h pl fegyverszünetet köt a névtelennel, akkor fog albus halálmester lenni. de pl ha a névtelent megöli, akkor pl albus nem baszogatja őt később. lehet, h az a nagy döntés, h pl elkötteti az ondóvezetékét, v kiheréli magát, és lám, albus- mivel meg sem születik- nem fogja őt kinyírni. v az is lehet, h az lesz a jövőben a döntése, h mikor albus provokálja őt, akkor jól pofán vágja, oszt kész. albus megsértődik és kolostorba vonul.
ki tudja, lehet az lesz a nagy választás, h nem bassza le albust, mert az nem húzta le maga után a wc-t, így albus nem rág be, és nem öli meg őt. ki tudja. ha pl nem látom anno a tv-ben a naplóban, v miben, h parselmouth lion megírta a fanficjét (a varázslók háborúját), nem keresek rá a neten, nem olvasom el, majd később nem olvasom tovább a történeteit, akkor nem osztanám itt az észt. sőt ha apám azon a bizonyos estén máshogy dönt......
na, ilyen apróságon múlik, h olvassátok a hülyeségeimet. döntéseken. apró döntéseken, ami kihat az életedre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 16:50 
Szárnybontogató

Hú most több dolog is van amiről írnék:

Kezdetnek a fejezetről, ez hatalmas volt, nagyon kemény és fordulatokban gazdag. Ginny halála megrázó volt szerintem, különösen azért mert az ő figuráját igazán itt kedveltem meg. A Névtelen meg egy egészen új oldalát is megmutatta, azt h még most is emészti a bűnbánat Ariana miatt, de szerintem ezek az érzései nem teljesen tiszták.
Azt gondolom h nem ez volt a válaszút amiről Harry Jarméliától hallott, mert itt igazából nem nagyon tudott volna másképpen cselekedni, mert valljuk be Ginny nélkül Harry nem tudna élni. Plusz ott van a farkaskór is amit ugye én úgy értelmeztem h egyik gyermeke sem kapja el, tehát az hova fog tűnni...

A másik része az ereklyék megszűnése: én azt gondolom h ez nem a tárgyak pusztulását fogja jelenteni, hanem a h a misztériumuk meg fog szűnni, és esetleg a kő elpusztul. A másik meg a sigillusok és Teddy rajza, nagyon izgat h ki az aki segít Harryéknek és az is h ezt miért titokban teszi, szóval van még egy csomó rejtély.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 16:27 
Zöldfülű

De az is lehet, hogy létezik egy második fontos döntés is, amit Jarmilla nem látott előre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 08 (hétfő), 14:37 
Szárnybontogató

A Halál ereklyéi megszűnnek létezni.

Ez azt jelenti, h tuti nem ez volt Harry válaszútja, mivel a jövőben Al Halálmester, tehát MINDHÁROM ereklye birtokosa.

Namármost, ha viszont megszűnnek létezni az ereklyék, akkor ez azt jelenti, h Harry megváltoztatja a jövőt, tehát nem ez volt a válaszút, amiről a jósnő beszélt, mivel ha egyszer megszűntek létezni, nem birtokolhatja őket Al a későbbiekben.
Mit gondoltok?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 23:25 
Szárnybontogató

A Halál Ereklyéi megszűnnek létezni...

Szvsz három ereklye közül az egyik "szűnhet meg létezni", a másik kettő sokkal inkább elpusztul...
Ez az egy pedig a PÁLCA. Ugyanis ez csak addig marad a Végzet Pálcája, amíg azt valaki "megörökli", értsd: erővel megszerzi az elődjétől. Ugye tudjuk, hogy Dumbledore is arra játszott, hogy a Pálca elveszítse a birtokosát, és minden bizonnyal Harrynek is ez a célja. Mivel a történethez epilógus is tartozik, "mire a történet véget ér", Harry akár békés öregség után meg is halhat. Márpedig ebben az esetben a Végzet Pálcája, mint olyan, megszűnik létezni...
Vélemény?

Ui.: Tudom, hogy a társaságban nem egy Supernatural-kedvelő van, lenne pár kérdésem: hol tart magyarul a sorozat (évad, epizód)? Ezek a részek a végén szinkronosak? Feliratosak, ha igen, lehet tudni, hogy meddig van leszinkronizálva, és milyen ütemben készül a szinkron?

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 11:07 
Fanficbúvár

Booby Paul írta:
Castiel írta:
Én azért nem az elsődleges jelentését venném figyelembe Roland állításának. Azt mondta, hogy a "Halál Ereklyéi megszűnnek létezni".

Valóban érdekes megfogalmzás és Rolandnál sose lehet tudni. :-D

hm-hm. no igen...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 10:51 
Zöldfülű

Castiel írta:
Én azért nem az elsődleges jelentését venném figyelembe Roland állításának. Azt mondta, hogy a "Halál Ereklyéi megszűnnek létezni".

Valóban érdekes megfogalmzás és Rolandnál sose lehet tudni. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 9:57 
Betűmániákus

Én azért nem az elsődleges jelentését venném figyelembe Roland állításának. Azt mondta, hogy a "Halál Ereklyéi megszűnnek létezni". A hatalmat azt adja, hogy valaki mindhárom ereklyét birtokolja, ezzel pedig a halál ura lesz. Szóval szerintem nem semmisülnek meg ÚGY az ereklyék, ahogy gondoljátok. Véleményem szerint a kővel lesz valami, a köpeny és a pálca megmarad viszonylag épségben.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 9:42 
Fanficbúvár

nos, beígértem egy komoly kritikát, amit este agyaltam ki, főleg abban az érzéskavalkádban, h előtte megnéztem az eredet c. igencsak misztikus filmet.

nos, a fejezet igen jó és talányos. én a hatás kedvéért ezt ketté vettem volna, és ak kimondásával zártam volna le, azaz ginny halálával. nagyobb húzás lett volna, de az biztos, h genyó húzás lett volna.

a feltámasztás körüli hacacáré így már tiszta. viszont nekem akkor is kilóg vhogy a történetből. már a hp-n és az időutazáson is túlnyúlik ez a misztikum, a feltámadás. de azért szépen lettek adagolva ezek a hihetetlen és varázslatos "csodák", szal azért nem ütött akkorát, mintha kiderült volna, h a névtelen valójában E.T. gonosz énje. végülis végiggondolva, emészhető és logikus ez a feltámasztásos epizód.

nekem egy vmi nemteljesen 1értelmű. a névtelen, mintha azt mondaná, h cerberus kísérletezett mógus holttestével. namármost, ez mikor történt? még voldemort idejében, azaz mógus trilógia idején valójában egy élő halott volt, és azért volt fájdalmai, vagy már csak akkor kísérleteztek a holttestével, mikor harry elvette az emlékeit? utólag visszagondolva, ez inkább az utóbbi, nem? merthogy mógus beszélt, stb, tehát lelke volt, a lélek meg csak a kő segítségével szerezhető meg.

szal összegezve, zseniális. rowling anyánk kalapot emelhetne előtted.

és h a halál erekjéi kipurcannak? kár. főleg a köpenyért.

na további jó írogatást! és közeli időpontban történő frissítést!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 8:04 
Zöldfülű

Mind három ereklye elpusztul, nem lehetne meghagyni a köpenyt, elvégre az nem veszélyes senkire sem. :-D :wink:
Komolyra fordítva a szót, ez azt jelenti, hogy Nurmengard elpusztul? De miért? Ha más varázspálcát pusztítanak el, akkor az azzal létrehozott dolgok nem pusztulnak el, a Pálcák Ura esetében miért van másképp.

Voldemort horcruxaira visszatérve szerintem is csak a Naginiben és Harryben lévő lélekdarabok és Voldemort saját lélekdarabja került a másvilágra, a többi pedig elpusztult. Idézet a HP7-ből: ,,-Figyelj, Ron, ha most felkapnék egy kardot, és leszúrnálak vele, nem tennék kárt a lelkedben, igaz?" és ,,A lélekdarabnak feltétlenül szüksége van a tárolójára, a megbűvölt testére. Ha azt elveszti, megszűnik létezni." . Harry és Nagini élő horcruxok voltak, tehát amikor meghaltak a lélekdarab az ő lelkeikkel távozott a másvilágra. Harry pedig nem vett vonatjegyet és visszatért az élők közé.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 0:38 
Szárnybontogató

okkés, így érthető, köszi a magyarázatot. (bár egyik felem még mindig úgy gondolja, hogy mivel a Kő többszáz éve létezik, valaki erre már rájöhetett volna eddig is - miért ne próbálkoztak volna vele? de elfogadom, elvégre Te írod a történetet, és nem én)

egyébként már csak ezért az utolsó mondatért megérte kekeckednem :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 0:38 
Sztorihajhász

A Halál Ereklyéi megszűnnek létezni? Az hogyan lehetséges? mnegint jó kis rejtvényeket találsz ki nekünk :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 07 (vasárnap), 0:32 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
A feltámasztással kapcsolatban:

Harry nem tud olyanokat igazán feltámasztani, akik nem Adava Kedavra miatt haltak meg, mert minden más halálnemhez gyógyítani kellne a testet, legyen az a halálnem fulladás, törés, vérveszteség, másfajta átok, égés, akármi, minden egyes halálnem a test valamilyen sérülésével jár. Tehát akkor így festene a dolog:
Fredet nem tudta volna feltámasztani, mert ő úgy halt meg, hogy rászakadt a mennyezet. Mordon lezuhant a seprűről és eltűnt a holtteste. Sirius átzuhant a Holtak kapuján, szintén eltűnt a teste. Dobby kést kapott a szívébe, szintén nem feltámasztható. Pitont kígyó harapta meg. Lupin és Tonks csakugyan az Adava Kedavra miatt haltak meg, de akkor még nem volt Harrynél a Kő, be volt még zárva a cikeszbe. Mikor mennie kellett az erdőbe, nem ért rá embereket feltámasztgatni, nem is beszélve arról, hogy még fogalma sem volt az egész dologról...

Ha figyeltétek, Ariana feltámasztását úgy írtam le, hogy Harry érezte azt a kis fonalat, ami összeköti a lelket a saját testtel, ez ugyanaz, amit a Psiché Peregrino alatt is érzett. Az tanította meg ennek a fonalnak a meglátására, megérzésére.
Azon kívül még további nehézségek a feltmáasztásról: hiába AK okozta az egyén halálát, ha eltelt huzamosabb idő, a test elkezd rohadni, a sejtek nem kapnak oxigént, elhalnak. Ha beleküldöd a visszahozott lelket a Kővel, újra meghal, mert a test alkalmatlan arra, hogy életben tartsa.
Tehát ezek alapján már nem tudja feltámasztani Dumbledore-t sem, sem a többi Adavás halottat. Az igazat megvallva nem tudták volna életre kelteni a roxforti csata halottait a csata utáni reggelen, mert néhány óra után a testben elkezdődnek a bomlási folyamatok. :-)

Természetesen ezeket az embereket is visszahozhatná Harry, ha értene a nekromanciához. Csakhogy nem akármilyen nekromancia kell hozzá, hanem olyasféle varázslat, amit egyedül Cerberus Prince ismert (aki elmagyarázta a módszert a Névtelennek is), és éveken át kísérletezte ki a halott testek gyógyítását Grindelwald és Voldemort hulláin, mert azokban több volt a mágia, mint a közönséges holttestekben. Cerberus meghalt, a Névtelent pedig ember legyen a talpán, aki ráveszi, hogy segítsen feltámasztani az ellenségeit. :-)
Jól látjátok a helyzetet, Harrynek nem lesz lehetősége akárkiket akármikor feltámasztani, mert nem lesz, aki gyógyítaná a halott testeket.
Ja, és még egy adalék: Albus se tudta volna feltámasztani az apját, mert Harrynek ömlött a vér a fejéből, koponyatörést szenvedett a folyóban.

JKR saját maga is eléggé felrúgta a szabályait a feltámasztásról, mikor bevezette a Feltámasztás Kövét a törénetbe. Végülis az egész arról szól, hogy megkötéseket hozunk létre, hogy ne lehessen akármit, korlátlanul megtenni az efféle holmikal. Rowling azt találta ki rá, hogy cak a lélek jelenik meg szellemként, én meg továbbmentem, ahogy ő is továbment a halál ereklyéiben, és azt mondom, lehet feltámasztani egy embert, de csak akkor, ha maximum öt perce halt meg egy Adava Kedavrától. Ha végignézitek az ilyen halálnemeket a történetben, alig találtok efféle halottat. Az egyedüli, akire én tudok emlékezni, az Katie Bell. Őt talán fel tudta volna támasztani Harry, ha gyorsan elszald a Kőért, mikor a lány összeesett a pincében. De olyan sokkhatás alatt, ami akkor érte őket, az ember nem tud gondolkozni, és persze az sem elhanyagolható, hogy Harry akkor még semmit sem tudott erről. Élt abban a hiszemben, hogy igazi feltámasztás nem lehetséges.

Amellett pedig nem véletlen, hogy így írtam meg a dolgot: Harry az Adava Kedavra átok egyetlen ismert túlélője, különleges kapcsolat főzi ahhoz az átokhoz (háromszor is elszenvedte, a homlokán ott a villám jel, zöld a szeme, stb...) - így stílusos, hogy ő képes rá, hogy az Adava Kedavra áldozatait visszahozza.

Ha pedig néhányan arra gondolnak, hogy ezek után csorbul a történet értelme, mert a jövőben, ha Harry mégis legyőzi valahogy a Névtelent, majd akármikor tudja feltámasztgatni az Adava Kedavrával megölt embereket, azokat is megnyugtathatom: nem lesz több feltámasztás soha. Ugyanis mire a történet véget ér, a Halál ereklyéi megszűnnek létezni. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 23:04 
Betűmániákus

Ja, most te felejted el a dolgokat. Harry ezt akkor MÉG nem tudta, hiszen Névtelen most árulta el neki. Ráadásul a roxforti csata után Harry úgy tudta, hogy a követ már nem lehet megint használni - ezért is hagyta ott az erdőben.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 23:02 
Szárnybontogató

úgy értettem, hogy akkor, mikor meghaltak; közvetlen a roxforti csata után.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 22:57 
Betűmániákus

Jah, csak Voldi már így is sokfelé szakította a lelkét, rá ezek a szabályok nem vonatkoznak. Szerintem a horcruxokban lévő lelkel örökké és végérvényesen elpusztultak, már nem képeztek Voldemort részét, mert leszakította.

Meg most már ki akadályozza meg, hogy Harry feltámassza a többieket is? Ja, persze... nincs köztük nekromanta. Meg Roland úgyis megoldja valahogy.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 22:33 
Szárnybontogató

ebben csak az a hiba, hogy akkor Harry simán feltámaszthatta volna Voldit is normálisan (bár gondolom nem akarta); meg bárkit, akit Avadával öltek meg. márpedig régóta tudjuk, hogy a követ SENKI nem tudta ilyenre használni még... hiszen nem ilyenre lett kitalálva. Így Harry így feltámaszthatta volna Lupint, Fredet és még sok mindenki mást, aki a Nurmengard-trilógiában halt meg...

"A lélek nem térhet vissza a testbe, mert mihelyt feltámadna, azon nyomban újra meghalna. A halott test alkalmatlan arra, hogy életben tartsa az embert...
- De a nekromancia azóta új csodára képes! – folytatta nagy beleéléssel. - A halott test meggyógyítható. Újra életre lehet kelteni az izmokat és újra doboghat a szív – a drága jó Cerberus Prince kitett magáért." >> sztem ez az a vonal, amit Rowling meghagyott... és ugye Ginny teste halott volt, és no nekromancia...

mm értem, hogy Roland mit szeretne, csak szerintem ez nem konzisztens JKR hagyatékával.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 22:04 
Zöldfülű

Castiel írta:
Nem, pont mondja is, hogy még nekromanciára sincs szükség, mert a teste "nem sérült meg", csak hmm... a lelke halott?

Vagy az avada kiszkítja a lelket a testből

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 22:00 
Betűmániákus

Nem, pont mondja is, hogy még nekromanciára sincs szükség, mert a teste "nem sérült meg", csak hmm... a lelke halott?

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 21:58 
Szárnybontogató

hali evriván,

melóztam egész nap, most jutottam el oda, hogy elolvassam, pedig már reggel láttam, hogy fenn van :S
röviden-tömören: azta****!!!

én azt hittem "Az álarc lehull" után, hogy Roland már nem tud mivel meglepni minket... erre tessék. Nagyon jó volt végre újra egykis főszálas akció. Eddig azt sem tudtam elképzelni, hogy mi lehet az, ami Harry válaszútját jelentené; hisz szerintem semmi olyanba nem menne bele, ami rizikós. Így viszont teljesen érthető (bár egyetértek, ez nem Jarmila jóslata volt még: a Névtelen tisztán kimondja: ez "csak" teszt). Sokáig egyébként azt hittem, hogy az ál-dumbi kitalált valami ál-avadát, és Ginny nem is halt meg; vagy non-verbálisan más varázslatot végzett...

egy kérdés: ha Ginny teste halott volt, és senki sem végzett rajta nekromanciát, akkor hogy tudta Harry mégis feltámasztani a Kővel?

üdv,
beze

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 20:19 
Betűmániákus

Nem, tuti nem ez lesz a jövő. Szerintem nem ez volt az a pont, ahol Harry válaszút elé került. Lesznek itt még meglepetések, ne féljetek. :wink:

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 20:18 
Fanficbúvár

hm. mesteri rajzok. főleg az utsó.
háát. nemtom. basszus. remélem, ez csak egy rossz álom. alapjában véve nem értem a névtelent. mondjuk harry-t sem. vagy lehet, hogy igen. na de ezután mi lesz?
akkor albus jövője nem csak egy alternatív jövő? a tényleges jövő? na nem baj, legalább lehet új fanficeket írni....h miként alakul albus terve. igazából, h a dumbi hasonmás nem olyan nagy genyó, akkor mért csinálja ezt a világuralomosdit...ill. megvan. a nagyobb jó eszményéért??
szal összegezve:azért ez durva volt. sejtettem, h ginny feltámad, hisz a prológusban ott volt, meg a jövő, eccetera. de akkoris...basszus....
nos, eddig kb 50%ban előre sejtettem a fejezetek cselekményeit, illetve a jövőre vonatkozó utalásokat, de innentől csak a sötétben tapogatózok. összegezve: zseniálisan szövögeted a történetet. remélem befutsz, mint híres író. nem nyalásként mondom, de ezentúl feltüntetlek, mint kedvenc írót. mármint nem fanficos írót, hanem, mint alanatúr. rowling és rejtő mellé.

összegezve baaaazdddd meeeg. és ezt jó értelemben. kb 10 dolgot akartam még írni, de majd később. még emésztenem kell ezt a feltámasztósdit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 19:23 
Zöldfülű

Hát érdekes fejezet volt. Ennyi komplikációt nem vártam így a végére. A Sigillusokra kíváncsi leszek hogyan kapnak helyet a történetben. Utherral és Harlammal remélem hamarosan találkozunk, mér érdekelne, hogy mit lépnek majd.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 19:07 
Zöldfülű

Újraolvastam a fejezetet és egy kicsit becsapottnak érzem magam a feltámasztás miatt, mert ezzel áthágtad Rowling-néni szabályát a Halál visszafordíthatatlan voltáról. Na mindegy, még emésztgetem :-D Ami az alkut illeti, nem tudom, hogy ez volt-e az amire Jarmilla figyelmeztette Harryt. Ha igen, akkor Harry nem volt választási lehetőség. Nem is igazán látom be, hogy ez miért is lenne olyan fontos választás. Az azonban érdekes, hogy a Névtelen láthatóan forgat valamit a felyében és nála van a feltámasztás köve, így Harryt ismét zsarolhatja valaki(k) életével. És az ismét egy választás lenne. Szerintetek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 17:57 
Zöldfülű

fúúú... nagyn jó volt... érdekes, ost fel kell dolgoznom... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 14:37 
Szárnybontogató

Most fejeztem be az olvasást. Azt a mindenit na. Azt hiszem később írok kritikát, most fel kell dolgoznom a Ginnys dolgot :) Amúgy jó lett az egész fejezet csak hirtelen nem tudom magamban lereagálni ezt a feltámasztósdit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 13:03 
Betűmániákus

Ez egy megdöbbentő fejezet volt, szóhoz sem tudok jutni...
Uther története nekem is nagyon bejött, remélem most már tényleg hamarosan találkozhatunk vele.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 12:18 
Írópalánta

Iszonyat jó volt, még most is alig térek magamhoz ennyi érzelmileg embert próbáló fordulat után...
De én még mindig úgy gondolom hogy nem ez volt az a fordulat amire Jarmila utalt. Itt Harry nem is cselekedhetett volna máshogy, ilyen helyzetben senki sem cselekedett volna máshogy. Meg hát a Sigillusok ugye. Szerintem azoknak is valami közük lesz Harry döntéséhez...

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 11:33 
Zöldfülű

B@sszus! Most totál lefagytam... Ez egy megdöbbentő fejezet volt! Kezd idegesíteni Harry impulzív természete :-) Szerencsére nem csináltál függővéget, Ginnyt még ugyanebben a fejezetben visszahoztad :-D Ariana feltámasztása nem volt egy meglepetés, főleg miután kiderült, hogy kinek is a doppelgangere a Névtelen. Amúgy szerintem a Sigillusok elnyelik a mágiát és védik akit védeni kell, nem pedig a védővarázslatokat tartalmazzák ahogy eddig gondoltam. És ugyebár a Névtelen egy mágikus lény... :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 5:49 
Sztorihajhász

Fú hát jó gyorsan jött az új és minden tekinteteben tökéletes fejezet. Kíváncsi vagyok mi lesz ezután, hogy mi jelentőségük lesz a Sigillusoknak, mert ez még most a vége előtt is homály számomra, viszont a képknek örülök :D Harlamról meg Utherról még lesz szó? Uther története szerintem nagyon jó volt, ahogy Ariana feltámasztása meg az a tükrös dolog, azaz Irony csapdája. Durva volt, kíváncsi vagyok a doppelganger miről akar még beszélni. :) Teddy rajza meg...kíváncsi vagyok hogy fog kapcsolódni a történethez, mert hogy valamilyen módon kapcsolódni fog, érzem :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 5:00 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Feltöltöttem az új fejezetet. Úgy néz ki, még hosszabb lett, mint Az álarc lehull. Nagyon sok minden történik benne, tömény, és remélhetőleg - ha jól végeztem a dolgomat - elég megrázó is lesz. Ezzel a fejezettel kezdődik a könyv és az egész trilógia záróakkordja, a finálé. Remélem, tetszik, jó olvasást kívánok hozzá, aztán holnap árasszatok ám el kritikákkal! :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra