Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 20 (szombat), 11:13

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mentségemre legyen mondva: Rémlassan Frissítő Susane írá
HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 08 (csütörtök), 18:03 
Írópalánta

Sziasztok!

Felkerült a Merengőre is a Csuklya és álarc meglepetésjátékára írt szösszenetet.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=109278

Cím: Tüzes puszi
Korhatár: nincs
Figyelmeztetések: nincs
Jogok: A szerzői jogok J.K. Rowlingot és a Warner Bros.-t illetik, nekem semmilyen anyagi hasznom nem származik a történetből.
Tartalom: Történet arról, hogy hogyan tudja elfeledtetni az emberrel egy vidám kissárkány a világ minden gondját.

Ezen kívül ígéretemhez híven feltöltöttem a Mardekár medálja következő részét, ami szerintem hamarosan meg is fog jelenni az oldalon.

Jó olvasást!

Szerk. Sőt, már meg is jelent. Íme a linkje:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=109281&i=1

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Mentségemre legyen mondva: Rémlassan Frissítő Susane írá
HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 07 (szerda), 18:13 
Írópalánta

Sziasztok!

Úgy tűnik, hamarabb hazajöttünk, bár nem volt túl sok időm írni. Viszont kidolgoztam a frissítéseim rendjét, hogy egy kis rendszer legyen a feltöltéseim káoszában.

Mivel sikerült befejeznem a Mardekár medálja következő fejezetét, azt holnap fel is töltöm nektek. Mostantól pedig minden csütörtökön számíthattok egy-egy újabb részre!

Hétfőnként feltöltök egy-egy verset az Időkapszulába, mivel azok már úgy is készen vannak. (Kivéve szeptember 2-án... izé... akkor repülök Finnországba.)

Ha ez nem lenne elég, azt tervezem, hogy A rúnák mesteréből minden második hétvégén kapni fogtok egy-egy adagot (csak azért nem hetente, mert nem vagyok biztos benne, hogy minden fejezetet le tudok fordítani annyi idő alatt a Mardekár medáljával és a többi történetemmel párhuzamosan).

Egyelőre ezek lesznek a rendszeres frissítések. Ezeken kívül haladni akarok az összes többi történetemmel is. Azt hiszem, ehhez az ütemhez egy ideig tartani tudom majd magam, bár nem tudom, hogy Finnországban milyen lesz az időbeosztásom. Mondjuk számoljuk úgy, hogy az elkövetkező három-négy hétben így fogok feltölteni. :mrgreen:

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 03 (szombat), 23:53 
Írópalánta

Sziasztok!

Elnézést, hogy már megint írok, de feltöltöttem egy versemet (http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=94191) és hosszú idő után újra frissítettem a Boldog karácsonyt! Albus Dumbledore módra második fejezetét, mert már nem sokat kellett hozzá írni, és az utazás előtt szerettem volna kedveskedni nektek valamivel. Íme az első fejezet kedvcsinálónak:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=93243

Kérlek, a második fejezetet még ne törjétek fel, remélhetőleg hamarosan úgyis felkerül. :D

Eredetileg a Fekete főnixet akartam befejezni, írtam is hozzá másfél oldalt, de még mindig nincs kész. :| Amíg nagymamámnál vagyok, igyekszek befejezni.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 03 (szombat), 14:05 
Írópalánta

Sziasztok!

Huh, örülök, hogy tetszik az új fordítás. XD Most épp azt a célt tűztem ki magam elé, hogy minden kritikámra válaszolok, de szerintem ezzel még holnap sem fogok végezni, sőt, máris kezdem feladni a dolgot (csekély pár száz után...). :mrgreen: Azt hiszem, ennek örülnöm kell, ugye? :D

Egy pár napig nem leszek itthon, de közben szeretnék azért írni meg fordítani is. Leghamarabb a jövő hét végén tudok majd frissíteni, mert tizedikéig nem nagyon leszek internetközelben. Egyelőre a Mardekár medáljával szerettem volna haladni, de a ti kedvetekért közben fordítgathatom az újból is a következő fejezetet (mivel vagy százszor elolvastam a csínyes részt, szerintem nem kell majd hozzá sok idő).

Majdnem elfelejtettem: Itt a Mardekár medálja 21. fejezete.
http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=109161&i=1

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 03 (szombat), 13:29 
Szárnybontogató

Nagyon jó az új fordításod! :-) Mikor lesz friss? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 03 (szombat), 6:57 
Ó-nagy-admin "backstage"

Igen, tetszik! :D Szegény Piton... :))
Majd jövök hozzád Susane. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 03 (szombat), 6:51 
Sztorihajhász

Hagytam nyomot a Rúnák mesterénél. Elkezdtem tovább olvasni angolul, és most nagyon röhögök. Várom a magyar változatát is, mert kíváncsi leszek, hogy másnak is ennyire tetszik-e majd, mint nekem. Szegény Draco =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 01 (csütörtök), 13:15 
Sztorihajhász

Belenéztem az új fordításodba, este várható tőlem egy kritika is, ha sikerül eljutnom odaáig. :-D De hétvégén valamikor mindenképp. Meg szemezek a Bűntelen bűnhődéssel is, tetszik a téma, csak eddig a befejezetlensége visszatartott, de lehet kivételt teszek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 01 (csütörtök), 13:08 
Írópalánta

Sziasztok!
A korábbi megjegyzésemhez képes felkerült A rúnák mestere első fejezete, bár sajnos már nincs az új feltöltések között. Ennek ellenére jó szórakozást kívánok hozzá.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=109074
Holnap feltöltöm a Mardekár medálja következő fejezetét is, de megyek is vissza fordítani, hogy utána is minél gyorsabban tudjak frissíteni nektek.
Kellemes délutánt! :mrgreen:

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 30 (kedd), 14:46 
Írópalánta

Sziasztok!

Bár még nem engedték fel az adminok az új fordításom első fejezetét, gondoltam, beteszem nektek a címszöveget, hátha megjön a kedvetek hozzá, ha felkerül.

Cím: RuneMaster
Író: Tigerman
Párosítások: sajnálom, de nem lövöm le előre a poént
Figyelmeztetések: AU, szereplők halála
Összefoglaló: Harmadévben Harry úgy dönt, hogy Hermione példáját követve abbahagyja a jóslástant. Mivel fel kell vennie egy tantárgyat helyette végül valahogy a Rúnaismeretet választja, és felfedezi, hogy igazán tehetséges. Okos, kissé manipulatív Harry. Jó szórakozást!
Elérhetőség: http://www.fanfiction.net/s/5077573/1/RuneMaster
Nyilatkozat: Ez a fanfiction J.K. Rowling regényein alapul, a jogok őt és a különböző kiadókat illetik.

Szerző megjegyzése: Ebben a történetben a Rúnaismeret nem egy átlagos választható tantárgy. A tárgy nehézsége miatt már másodévben előre fel lehet venni. Természetesen Hermione meg is tette ezt. Ó, igen. A történetemben a FÉRFI rúnaismeret-tanár neve Bathshed Babbling. Nem érdekel, hogy ő a Nemek Nagy Könyvében nőnemű, itt ő férfi és kösz. Köszönöm.

Fordító megjegyzése: A szerző engedélyével nagy örömmel prezentálom A rúnák mesterét! A történet a maga nemében legalább annyira egyedi, mint a korábban feltöltött Méregpenna vagy a Xerosis, ezért is esett rá a választásom. Tizennyolc fejezetből és egy epilógusból áll, és a kedvenc történetelemeim közül ebben is megjelenik egy pár, ahogy azt az összefoglalóban is olvashatjátok. Mivel ezekhez sok kreativitás és humor is társul, igazán élvezetes volt olvasni és fordítani is. Jó szórakozást kívánok, és kíváncsi vagyok, tetszik-e! :D

Amint felkerül a történet, csatolom a linket is. :D :D

Szerk. (2013.08.01.): Úgy tűnik, az elmúlt napokban nem nagyon voltak fent az adnimok, pedig készen vagyok a Mardekár medálja következő fejezetével. Amíg nem engedik fel A rúnák mestere első fejezetét nem frissítek, mert szerintem az a fejezet sem kerülne fel hamarabb. :-?

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 29 (hétfő), 18:53 
Írópalánta

Sziasztok!

Itt a Bűntelen bűnhődés következő fejezete.
http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=109039&i=1

Már alig vártam, hogy felkerüljön. :D

Mivel nem akarom túlságosan terhelni az adminokat, ezért csak holnap fogok frissíteni... vagy az új fordításom első fejezetét, vagy a Megfiatalodott bájitalmester elejét, esetleeeeg... egy új novella? Na majd kiderül. ^^

Köszönöm a kritikáitokat, de kérlek, ne törjétek fel a fejezeteket! :) Nagyon szépen köszönöm.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 28 (vasárnap), 13:05 
Írópalánta

Sziasztok!

Tegnap este végre felkerült a Mardekár Medálja folytatása, jó szórakozást a fejezethez!

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108990&i=1

A tervekkel ellentétben tegnap mégsem sikerült frissítenem, mert befejeztem a kihívásos novellámat, viszont ma már szeretnék feltenni nektek valami olvasnivalót.

Ha minden jól alakul jövő héten is több frissítésem lesz, bár egyelőre úgy tűnik, hogy nem minden nap leszek internetközelben.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 25 (csütörtök), 12:08 
Írópalánta

Sziasztok!

Felkerült az Egy gyermek mosolya 3-4. része, és a délután folyamán még felteszem az 5. részt és az epilógust.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108927&i=1

Jó szórakozást!

Holnap és holnapután is frissítek valamit. Sőt, amíg tudok, minden nap felteszek valamit, hogy ne unatkozzatok. Lesznek régi kedvencek, de jelentkezek egy új fordítással és egyperces szösszenetekkel is, illetve felteszem a Megfiatalodott bájitalmester legújabb kalandjainak első néhány fejezetét. :wink: :wink: Összességében tehát minden napra hozok valami újat, hogy ne unatkozzatok.

Ezen kívül szurkoljatok, mert már csak a legvégét kell megírnom a kihívásos novellámnak. <:-P

Szóval röviden és velősen: folytatom a nyári ficmaratont! :mrgreen:

Szerk. Itt az Egy gyermek mosolya című történet vége.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108958&i=1 :D

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 13:21 
Írópalánta

Sziasztok!
Feltöltöttem a tavalyi Severitus kihívásra írt történetem elejét, és még ma feltöltöm az utolsó két fejezetet is.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108912
Cím: Egy gyermek mosolya
Kulcs: Rufus Scrimgeour: Avada Kedavra
Csapat: Kígyó
Figyelmeztetések: Az első fejezetben dőlt betűvel kiemelt részek Rufus Scrimgeour szavainak pontos idézetei a Félvér Herceg tizennyolcadik, Fagyos karácsony című fejezetéből. A történet némiképp AU, hisz az ötödik könyv után kezdődik, néha egy-két szereplő OOC.
Korhatár: nem korhatáros
A mű rövid tartalma: Rufus Scrimgeour mágiaügyi miniszter még meg sem szokta új irodáját, Voldemort máris gondoskodik arról, hogy ne tölthesse be sokáig a posztját. Imperius átok befolyása alatt fél évvel később, karácsony napján megkísérli eltenni Voldemort lába alól az ifjú Harry Pottert. Halálos átkát azonban az Imperiusszal küzdve helytelenül végzi el, így annak nem várt következményei lesznek, hatására Harry Potterből újra kisgyermek lesz. Milyen bonyodalmakat okozhat mindez? Hogyan kerül a képbe mindannyiunk szeretett bájitalmestere? Vajon mi volt Voldemort célja azzal, hogy megátkozta a minisztert? Mindezt megtudhatjátok, ha elolvassátok a történetet!

A kihívásos novellámnak már több mint a fele készen van, és amint azt befejezem, írom tovább a Fekete főnixet, mert már nem sok van hátra belőle, viszont lehet, hogy a Bűntelen bűnhődést fogom előbb frissíteni, mert már csak 1-2 bekezdést kell megírni, meg át kell futni a kész fejezetet.

Addig is jó olvasást!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 23 (kedd), 1:48 
Írópalánta

Sziasztok!

Mivel hétvégére elutaztam, nem voltam itthon, amikor felkerült a Mardekár medálja folytatása.
Jó szórakozást a fejezethez!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108763&i=1

Ezen kívül a Csuklya és álarc kihíváson felkerült egy egypercesem. Ha érdekel benneteket, itt el tudjátok olvasni, de a kihívás végén a Merengőre is fel fogom tölteni:
http://www.csuklyaesalarc.gportal.hu/gi ... g=35817574
Olvassátok el a többi történetet is, mert minden író nagyon örülne neki!

Végezetül szeretném egy kicsit a türelmeteket kérni. A Mardekár medálját hamarosan újra frissíteni fogom, meg feltöltöm az új fordításom első fejezetét (mert már túl régóta hever a gépemen, és bár a folytatás még nincs meg, alig várom, hogy megmutassam, na meg hogy legyen mit olvasnotok), de most épp a kihívásos történetemet írom, így egy kicsit lassabban haladok a többi dologgal. Köszönöm a megértést, és ígérem, hogy a héten még fogok frissíteni.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 14 (vasárnap), 22:19 
Írópalánta

Sziasztok!
Itt a Xerosis utolsó fejezetének az utolsó része.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108679&i=1
Jó szórakozást!
Igyekszek jövő héten több történetet is frissíteni. :D

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 09 (kedd), 20:52 
Írópalánta

Sziasztok!

Felkerült a Xerosis utolsó fejezetének az 1. része. Jó szórakozást!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108512&i=1

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 08 (hétfő), 18:00 
Írópalánta

Sziasztok!

Ahogy látom, már felkerült a Fantasy Boom pályázatára írt novellám, kicsit késve néztem meg, de mindegy. Gondoltam belinkelem a novellák listáját, ha már a Merengőre nem töltöttem fel a történetet.

http://konyvfaninfo.blogspot.hu/2013/07 ... ellak.html

Ezen kívül lassan minden történet felkerül a Nagy a Roxfort állatkertje című kihívás oldalára, amelyben szintén részt veszek. ^^ Szemezgessetek a novellák között, megéri, mert szerintem nagyon jó történetecskék születtek. :D

http://nagyaroxfortallatkertje.blogspot.hu/

A frissítések sem maradnak el természetesen: lehet, hogy már holnap fel tudom tenni a Xerosis utolsó fejezetének az első részét, és valószínűleg a második résszel sem kell a hétvégéig várni.

Következő héttől kezdve azt tervezem, hogy minden héten frissítek valamit, az ihletemtől függ, hogy éppen mikor mi kerül fel az oldalra. Valószínűleg felteszem a Megfiatalodott bájitalmester elejét, az új történetet elejét, amiről még nem sok mindent mondtam. Ezeket azért, mert régen itt porosodnak a gépemen, és valahogy mindig rájuk kattintok. Lehet, hogy lassan fogok haladni velük a későbbiekben, de legalább most nyáron sok olvasnivalót adhatok nektek. Ezen kívül persze frissíteni fogom a Mardekár medálját, mert most annak a fordításához van kedvem, és igyekszek befejezni a Fekete főnix folytatását is, mert azt már nagyon régóta ígérem. Ja, és ott van a Bűntelen bűnhődés félkész fejezete is... szóval az elkövetkező hetekben sok minden fog történni. :D

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 06 (szombat), 12:34 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mikor lesz frissed és miből?
Előre is köszi a választ!

Szia!
Következőleg a Xerosisból lesz frissítés, mert fel akarom tölteni a teljes utolsó fejezetet, hogy az is befejezett legyen. A mikorra... huh... már nincs belőle olyan sok hátra, de épp fessük a lakást, így csak éjszaka tudok haladni vele. Jövő héten frissítek... legyen mondjuk szerdán, ha mást nem, a fejezet első részét felteszem, hétvégén meg felkerül a legvége is. Remélem, most gyorsabban fel fogják engedni. :)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 05 (péntek), 16:39 
Zöldfülű

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mikor lesz frissed és miből?
Előre is köszi a választ!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 30 (vasárnap), 10:54 
Írópalánta

Susane írta:
:D Kellemes hétvégét... ó, igen, el ne felejtsem a lényeget: holnap este frissítem a Xerosist! :D (Susy elégedetten hátradől, hogy végre ilyen gyorsan frissíteni tud valamit...)
A Xerosisból amúgy ezen kívül már csak egy fejezet lesz hátra, amelyet minél előbb le szeretnék fordítani nektek, hogy ne legyen minden történetem befejezetlen. XD

Sziasztok!
Bár még nem került fel az oldalra a következő rész, ahogy ígértem, frissítettem a Xerosist. Jó szórakozást a fejezethez!
Kellemes napot! ;)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 28 (péntek), 12:22 
Írópalánta

:P Sziasztok!
Jelentem, készen vagyok a kihívásra írt novellám javításával. Ha még nem említettem volna, úgy döntöttem, hogy részt veszek a Nagy a Roxfort állatkertje című kihíváson, mert megtetszett a téma, és volt egy pár jó ötletem. Ha van kedvetek, olvassátok el majd a történeteket, amelyek július 1-től felkerülnek az oldalra, mert minél többen olvassák őket, és minél több kritika születik, annál jobban örül minden résztvevő, köztük én is.
http://nagyaroxfortallatkertje.blogspot.hu/
:D Kellemes hétvégét... ó, igen, el ne felejtsem a lényeget: holnap este frissítem a Xerosist! :D (Susy elégedetten hátradől, hogy végre ilyen gyorsan frissíteni tud valamit...)
A Xerosisból amúgy ezen kívül már csak egy fejezet lesz hátra, amelyet minél előbb le szeretnék fordítani nektek, hogy ne legyen minden történetem befejezetlen. XD

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 26 (szerda), 13:13 
Írópalánta

Sziasztok!
Fent van a Mardekár Medálja következőrésze. Jó szórakozást!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108213&i=1
Megyek is vissza fordítani, hogy minél előbb frissíthessek. 8)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 25 (kedd), 12:16 
Írópalánta

Sziasztok!
Fent van a Xerosis következő fejezetének az eleje. Sajnos a fejezet végére a beadandóim miatt még nem volt időm (kb.félig van kész, de úgy nem lehet feltölteni), ahogy a Fekete főnixre és a kihívásos novellámra se, de valamikor, valahogy időt szakítok mindenre.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=108121&i=1

A fejezet első részéhez jó szórakozást!

Másik hírem: van egy párnovellám is, amiket be kellene fejeznem, és feltölteni,meg egy rövid, vicces történetem. Ha minden jól alakul, akkor a Fekete főnix frissítése után azokra is sort kerítek.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 16 (vasárnap), 19:21 
Írópalánta

Sziasztok!

Felkerült a novella, amelyet már régebben ígértem. Lord Potter, az új Sötét Nagyúr monológja.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=107937

A történetről: Harry Potter a varázsvilág megmentője, a világos mágusok gyöngye, a megtestesült jó, a Hős... mit tehet, ha azt látja, hogy a világ, amelyet megmentett, mégsem olyan tökéletes? Ha úgy érzi, az emberek gyarlósága, a korrupció már olyan mértékeket öltött, hogy a világot nem is érdemes többé megmenteni? Nos, ez a novella Harry Potter rövid monológját tartalmazza.

Kedves Olvasó! A feladatod, hogy képzeld magad az egyszeri varázsló vagy boszorkány helyébe, aki társaival épp a füstölgő Nemzetközi Hoppanálási Hivatal előtt ácsorog egy szép, nyári napon, ahonnan emberei élén kilép hősünk, akit akkoriban már mindenütt csak Lord Potterkét ismernek, és legalább annyira rettegnek tőle, mint egykoron Voldemorttól. Így hallgassátok meg hősünk beszédét!

Jó szórakozást!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 14 (péntek), 21:42 
Írópalánta

Sziasztok!
Frissítettem végre a Mardekár medálját. Jó szórakozást a fejezethez! :-)V
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=107926&i=1

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 28 (kedd), 12:39 
Zöldfülű

Nagyon szépen köszönöm, hogy feltetted a Xerosis folytatását, már nagyon vártam. :) Kíváncsi vagyok arra a rövid novellára, amit említettél (gonosz Harry :D).

És nincs mit, megérdemled, mégha kissé rendetlen olvasóként nem hagyok annyi kritikát. (Na jó, eddig csak kettőt írtam asszem, szóval tényleg nagyon rendetlen vagyok) Szóval csak így tovább. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 26 (vasárnap), 21:04 
Írópalánta

Sziasztok!

Bár a Fekete főnix következő fejezetének még nem jutottam a végére, feltöltöttem nektek a héten egy régi novellámat. A Napló rövid, drámai történet, nem kapcsolódik a Harry Potterhez, de azért remélem tetszeni fog.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=107417

Ezen kívül felkerült a Xerosis legújabb fejezete, melynek címe Hűs földek. Íme az első része:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=107490&i=1

Jó szórakozást kívánok!

Ezen kívül a pár napja cikkírás helyett írtam egy egypercest, amit ma át is néztem. Hamarosan azt is fel fogok tölteni nektek(figyelmeztetés gonosz Harry!) :twisted: .

Denem írta:
Hali!

Szerintem nem gond, ha most nem a Fekete főnixet fogod folytatni. Én személy szerint mindegyiknek örülök, akármelyiket folytatod. Pont tegnap olvastam el a Mardekár medálját egy huzamban, már nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás. :)

Egyébként megjegyezném, hogy nagyon ügyes fordító vagy, és emellett a saját írásaid is nagyon tetszenek. Ügyes vagy, nagy szókincsed van, szépen fogalmazol, egy szóval gratulálok így az egészhez. Én nem biztos, hogy bírnék ilyen sok dolgot fordítani egyszerre. :D

Szóval csak így tovább, és szurkolok neked az Erasmus programhoz és a cikkekhez. :)

Szia!

Köszönöm szépen a választ és az összes szép dolgot, amit írtál. :) Ha minden jól megy, a napokban fel tudom tenni a Mardekár medálja folytatását.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 24 (péntek), 14:16 
Zöldfülű

Hali!

Szerintem nem gond, ha most nem a Fekete főnixet fogod folytatni. Én személy szerint mindegyiknek örülök, akármelyiket folytatod. Pont tegnap olvastam el a Mardekár medálját egy huzamban, már nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás. :)

Egyébként megjegyezném, hogy nagyon ügyes fordító vagy, és emellett a saját írásaid is nagyon tetszenek. Ügyes vagy, nagy szókincsed van, szépen fogalmazol, egy szóval gratulálok így az egészhez. Én nem biztos, hogy bírnék ilyen sok dolgot fordítani egyszerre. :D

Szóval csak így tovább, és szurkolok neked az Erasmus programhoz és a cikkekhez. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 20 (hétfő), 20:01 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia!
Mikor tudsz frissíteni, már nagyon várom?
Köszi!

Szia!

Hogy mikor? Izé... akár ma is tudnék,mert kész a Xerosis folytatása, csak át kell nézni, meg igazából csak két mondat van hátra a Mardekár medáljából... viszont azt ígértem,hogy előbb a Fekete főnixet fogom frissíteni, az viszont még nincs kész... nagyon nincs kész. Ma megírtam két beadandót, de az a helyzet, hogy még így is hátra van egy csomó, meg hamarosan le kell adnom az első tudományos cikkemet, amivel még lesz egy csomó munkám.

Ha nem baj, hogy nem a Fekete főnixet folytatom, akkor ezen a héten biztos lesz friss... ha viszont mindenképp azt kellene frissíteni, akkor a héten még biztos nem leszek kész. ~x( Ilyenkor utálom, hogy nem vizsgázni fogok a tárgyakból, hanem beadandókat kell írni...

Szóval nagyjából ez a helyzet... ja...

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 19 (vasárnap), 11:40 
Zöldfülű

Szia!
Mikor tudsz frissíteni, már nagyon várom?
Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 02 (csütörtök), 23:49 
Írópalánta

Sziasztok!
Tudom, hogy sokan várják a Fekete Főnixet, és ígérem, igyekezni fogok vele,de még csak a fejezet felénél járok, mert kicsit... na jó,nagyon el voltam havazva (az elmúlt két hét alatt három finn vendégelőadó előadás-sorozatát hallgattam végig a normál óráim mellett, és mindegyikre sokat kellett készülnöm). A héten még lesz egy hallgatói konferencia (hol... ja, nem, ma! #-o ), amin előadok, utána ballagás, hétvégén meg részt veszek egy retorikai tréningen. Remélem, hogy utána már lesz egy kis időm. Talán jó hír: a Mardekár medálja következő fejezetét lefordítottam, már csak át kell néznem, és elvileg a Xerosis következő részéből sincs sok hátra.
Köszönöm mindenkinek, aki kritikát írt nekem, valamikor sort kerítek majd az egyéni válaszok írására is.
Kellemes hétvégét!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 28 (vasárnap), 18:01 
Írópalánta

Sziasztok!

Végre sikerült befejeznem a Xerosis következő fejezetét, itt máris elolvashatjátok. :)

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=106823&i=1

Ezen kívül... az elkövetkező időszakban igyekezni fogok,hogy befejezzem a Xerosis fordítását, mert egy ismerősöm ajánlott egy másik jó történetet is, amit szeretnék megosztani veletek... tudom, tudom, fejezzem be a most folyamatban lévődolgokat, de az ihlet nem egészen így működik nálam. Van, hogy egyszerűen ráunok egy-egy történet stílusára, és olyankor váltanom kell egy kicsit. Az új történetből tegnap éjjel és ma lefordítottam az első fejezetet végig, és legszívesebben máris folytatnám, míg például a Mardekár medálja fejezetei napokba telnek, pedig rövidebbek, meg minden. Remélem nem haragszotok meg rám amiatt, hogy megint új dologba kezdek... de ígérem, egyszer minden történetemet rendesen be fogom fejezni, meg minden. ^^

Juj, és képzeljétek! Jövőre az első félévet Finnországban fogom tölteni! :D
Ennek örömére egy kis érdekesség: a Fekete Főnix első két mondata finnül...csááábító, hogy elkezdjem fordítani saját magamat... na jó,azért olyan ennyire még nem megy a finn. =))

Idézet:
Harry Potter ja lentäen musta feeniks

Vodemort joutui myöntämään itselleen, että Pimeyden Lordin elemä ei ole hauskaa ja nauraa… muttakaan vain pirullisia nauraa siitä puheen ollen.Hän kuunteli jo kolme tuntia sitten, että matlevat idiootit mokasivat hänen täydellinen suunnitelma uudelleen.

Szerkesztés: Képzeljétek, sikerült a középszintű írásbeli finn nyelvvizsgám! Most már hivatalosan tudok... vagy tudogatok finnül... 8)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 24 (szerda), 22:59 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy mikor tervezed frissíteni valamelyik történeted? Előre is köszi!

Szia!
Ha minden jól megy, akkor a héten (valószínűleg valamikor a hétvégén) végre tudom frissíteni a Xerosist, és már a Mardekár medálja következő fejezetéből sincs sok hátra, mert múlt héten csak az a történet volt nálam a pendrive-omon, amikor hazamentem. Sajnos mostanában minden összejött, ezért nem úgy haladtam, ahogy szerettem volna. Az OTDK után finn nyelvvizsga, utána beadandók meg a finn irodalom előadásom, ó, és meg kellene írnom két cikket. De a történetekkel is haladok... tényleg. :#-)
:D Köszönöm a türelmet.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 19 (péntek), 17:44 
Zöldfülű

Szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy mikor tervezed frissíteni valamelyik történeted? Előre is köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 március 23 (szombat), 17:37 
Írópalánta

Sziasztok!
Feltettem a Mardekár Medálja 16. fejezetét.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=105807&i=1
Jó szórakozást!

Ezen kívül hírek:
Ha minden jól megy, a héten frissítem a Xerosist is, húsvét (és az OTDK szóbelije után) pedig a Fekete főnixet. Ez utóbbit korábban akartam megtenni, de sajnos nem volt elég időm, hogy nekiüljek. Ezt követően azt tervezem, hogy befejezem a Xerosis fordítását, és amint tudom, fel is töltöm nektek.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 26 (kedd), 21:32 
Írópalánta

Sziasztok!

Megint frissítettem. Befejeztem, és feltöltöttem egy régi novellámat. Voldemort legőrültebb születésnapjának történetét... a kockázatok és mellékhatások figyelembe vételével ajánlom...

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=105198

Remélem, hogy tetszeni fog a kis szösszenet, és jót nevettek rajta.

Igyekszek a fordításaimmal és a többi történetemmel is (a Fekete Főnixből már kész van 3000 szó, de még sok mindent szeretnék belezsúfolni ebbe a fejezetbe, ráadásul a Mardekár Medáljával is haladtam valamennyit), csak most valahogy rámjött, hogy be kellene fejezni valamit, amit félbehagytam. Még van egy pár novella, ami csak arra vár, hogy megírjam a végét. Ha gondoljátok, egyszer időt szakíthatok azokra is.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 23 (szombat), 19:56 
Szárnybontogató

Ha gonoszkodsz, akkor nem kapsz kritikát ;) :-Ą :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 23 (szombat), 16:32 
Írópalánta

Sziasztok!
Tegnapvégre sikerült frissítenem a Xerosist. A teljes következő fejezetet fel is töltöttem nektek, jó szórakozást!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101130

Szeretnétek egy kis ízelítő a Fekete Főnixmadár most alakuló fejezetéből? Hm, gonosz leszek, és megmutatom, csak hogy még jobban várjátok! :D

Idézet:
Harry nagyon lassan tért magához, és először a tiszta eget látta meg maga felett. A hajnali szürkeség ellenére még tisztán kivehető volt a telihold. A fiú nem igazán értette, miért olyan nagy gond, hogy aznap épp holdtölte volt. Ó, igen, csak egy nap telt el Remus látogatása óta… emlékeznie kellett volna erre. Igyekezett rendezni a gondolatait, de elég nehéz dolga volt. Ezt a környezete sem igazán segítette.

Néma csend vette körül, az orrát pedig füst és valami émelyítő égett illat töltötte be. Nem tudta hol van, sem azt, hogy mi történt. Az izmai még sajogtak, és úgy érzete, a tenyere megperzselődött a mágiától. A mellkasa is fájt, bár nem nagyon tudta beazonosítani, hogy pontosan milyen fájdalmat is érez körülbelül a szíve felett. Pislogott egy párat, és megállapította, hogy összetört a szemüvege. Egy pár percig még figyelte a teliholdat, majd megborzongott. Hát, igen, beletelt egy kis időbe, míg tudatosult benne, hogy mekkora bajban van. Remus, Fenrir, telihold, vérfarkasok. Hát nem remek ilyen gondolatokkal kezdeni a reggelt?!

Emily Piton írta:
Szia!
Épp újraolvastam pár régi kedvenc történetemet, köztük a HP és a megfiatalodott bájitalmestert is. Egyszerűen imádom. Lehet valamit tudni a folytatásáról. Azt is lefordítottad vagy valaki más lefordította? Nagyon jó lenne, ha azt is el tudnám olvasni.

Szia Emily Piton!
Azt a történetet is le fogom fordítani, már elkezdtem, az első pár fejezet készen is van, de csak nagyon ritkán tudnám frissíteni, azt meg nem szeretném. Először befejezem a Xerosis fordítását (négy fejezet, de hosszúak), és haladok a Mardekár Medáljával, utána folytatom a Megfiatalodott bájitalmestert is.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 17 (vasárnap), 23:10 
Szárnybontogató

Szia!
Épp újraolvastam pár régi kedvenc történetemet, köztük a HP és a megfiatalodott bájitalmestert is. Egyszerűen imádom. Lehet valamit tudni a folytatásáról. Azt is lefordítottad vagy valaki más lefordította? Nagyon jó lenne, ha azt is el tudnám olvasni.

Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk. /J.K. Rowling/

Pitonista Boszorka- IEPP mindenekfelett

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 05 (kedd), 0:01 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia
Én imádnám, ha a Xerosisszal haladnál, bár a mardekár medálját is nagyon várom már
előre is köszi

Szia!
A Xerosisszal is haladni akartam, de hát... ma megírtam a Fekete főnix következő fejezetének legelejét, mert az egyik ötletemet annyira vagánynak tartottam, hogy nem tudtam megállni, hogy ezzel foglalkozzak. XD
Most viszont a kívánságodnak engedve nekiesek a Xerosisnak. :D

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 18:41 
Zöldfülű

Szia
Én imádnám, ha a Xerosisszal haladnál, bár a mardekár medálját is nagyon várom már
előre is köszi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 03 (vasárnap), 23:59 
Írópalánta

Sziasztok!
Ugyan egy bekezdés kivételével az egész fejezetet újra kellett írnom, itt a régen várt Fekete Főnix folytatása.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=104621&i=1
A következő fejezetet is elkezdtem írni, de mivel elvesztettem a Xerosis és a Mardekár Medálja majdnem kész következő fejezeteit, nem nagyon tudom, mivel haladjak. Mindenesetre a Fekete Főnixet már olvashatjátok. Jó szórakozást! >:D<

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 19:20 
Írópalánta

Sziasztok!
A technikai zűr holnapra valószínűleg megoldódik,mert felhívtak a szervizből, hogy sikerült visszanyerniük valamennyi adatot a winchesteremről. Szurkoljatok. ^^ Ha minden jól alakul, akkor hamarosan lesz valamilyen frissítés. Ha mást nem, csütörtökön a koliban meg van egy régebbi változata a történeteimnek, és még elég friss a fejemben, hogy miket írtam az elmúlt napokban. De remélem, hogy nem kell majd mindent újraírni (beleértve a beadandóimat is $pray ).

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 28 (hétfő), 20:29 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor frissíted a történeteidet? már nagyon várom mindegyiket.
előre is köszi

Szia!
A napokban akartam frissíteni, de tönkrement a winchesterem, amin minden történetem (meg igazából mindenem) volt, pedig a hétvégén egy csomót haladtam a Fekete Főnixszel, és a Xerosisból is csak egy pár mondat hiányzott. Most épp az adataimat próbálják megmenteni. Miért mindig velem történik ilyesmi? ~x( :(
Igyekszek, remélem visszahozhatóak az adatok. Egy kis türelmet kérek.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 27 (vasárnap), 10:48 
Zöldfülű

Szia
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor frissíted a történeteidet? már nagyon várom mindegyiket.
előre is köszi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 08 (kedd), 21:44 
Írópalánta

herika írta:
Az ötlet nagyszerű, csak támogatni tudlak benne. Noha, nem kis munka :)

egy viszonylag friss severitus listát (nov-dec környéki) a rendelkezésedre tudok bocsátani (írókkal/linkekkel)

Kérdés:
1) Csak befejezett írásokat tervezel feltenni rá, vagy mindenfélét.
2) Csak merengőn lévőket, vagy más oldalakon közzétetteket is?

segítségként nem jó az a módszer, amit a http://painless-j.net/blog/themed-lists/ alkalmaz? mármint hogy commentekben ajánlanak történeteket az egyes kategóriákba?

Sok kitartást hozzá!

:D Köszönöm az ajánlatot, örülnék a listának.
Úgy gondoltam,nem csak befejezett történeteket veszek fel,de majd mindenütt jelölöm, hogy befejezett-e, meg majd rá lehet keresni ez alapján is. Úgy gondoltam, nem csak a merengőről fogok linkeket keresni, egy pár történetet már máshonnan is linkeltem... (pár... izé... eddig hét történet érhető el, szóval ez egy kicsit furcsa kijelentés...)
A kommentes az jó ötlet, csak még rá kell jönnöm, hogyan lehet beállítani, hogy lehessen a listák alá kommenteket írni (ebből a szempontból egy kicsit furcsa az a weboldalszerkesztő, amit választottam).

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 08 (kedd), 19:36 
Könyvmoly

Az ötlet nagyszerű, csak támogatni tudlak benne. Noha, nem kis munka :)

egy viszonylag friss severitus listát (nov-dec környéki) a rendelkezésedre tudok bocsátani (írókkal/linkekkel)

Kérdés:
1) Csak befejezett írásokat tervezel feltenni rá, vagy mindenfélét.
2) Csak merengőn lévőket, vagy más oldalakon közzétetteket is?

segítségként nem jó az a módszer, amit a http://painless-j.net/blog/themed-lists/ alkalmaz? mármint hogy commentekben ajánlanak történeteket az egyes kategóriákba?

Sok kitartást hozzá!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 08 (kedd), 19:13 
Írópalánta

Sziasztok!
Igaz, hogy nincs sok időm, mégis belekezdtem egy új projektbe, egyszeren azért, mert pihentető, és mert hasznosnak tartom a dolgot. Múltkor az egyik ismerősöm rákérdezett, hogy nem tudok-e ajánlani neki néhány olyan történetet, amiben Dumbledore gonosz, de ne angol történeteket mondjak, mert azokat bizony nem érti. Hirtelen nem is tudtam mit mondani neki, pedig szeretem ezeket a történeteket... viszont angolul olavstam őket, és fogalmam sincs, mi érhető el magyarul is, vagy ki ír ilyen történeteket. Szóval így TDK-írás közben megszületett bennem az elhatározás, hogy készítek egy tematikus listát a HP fanfictiönökből, amibe lehetőleg minél több témába minél több történetet belinkelet... valahogy az angol fandomban megtalálható listákhoz hasonlóan... monthatni tematikus reklámfelületként a szerzőknek, és azoknak, akik pontosan tudják, mit keresnek. Olyan témákat is megpróbálok majd összeválogatni, amelyekből viszonylag kevés érhető el magyarul. Tudom, hogy egyes témákból (Severitus) már van hasonló lista, és a párosításokból is gyakran készül ilyen, ezért elsősorban nem ezeket fogom összegyűjteni (meg hát... lássuk be, az azért reménytelen lenne, hiszen olyan sok a történet). Amikor már a finn grammatikától ki voltam nyúlva, de nem volt annyi időm, hogy a saját írásaimmal foglalkozzak, el is kezdtem a dolgot, de még nyilván nem sokra jutottam. Remélem,hogy tetszeni fog az ötlet, és azt is, hogy szépen lassan kialakul majd az a lista. Mivel tényleg nincs túl sok időm, csak nagyon lassan várható a haladás. Remélem a szerzőknek is tetszeni fog az ötlet, hogy így is rá lehet majd keresni a történeteikre. Mivel nem olvastam minden történetet, elsősorban a szerzők leírására támaszkodok, azoknál a történeteknél, amelyeket olvastam, ott a saját emlékeimre is.
Na mindegy, nem is ragozom tovább, itt lesz az oldal: http://susanelistaja.webnode.hu/
Most még leginkább csak a témák listája érhető el, de ígérem, szépen lassan találtok majd kedvetekre való olvasnivalót is. (Lehet, hogy egyszerre nem túl praktikus több témát gyűjteni, de egy-egy történet rendszerint több témába is besorolható, ezért inkább ezt a módszert választottam)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 05 (szombat), 14:15 
Írópalánta

Alda írta:
Én viszont a Fekete Főnixre várok már nagyon :cry: $pray
De addig is :
Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! BÚÉK

Szia!
A Fekete Főnixet is írom, eddig 3000+ szónál tartok, de mivel nem nagyon van időm, ezért csak lassan haladok vele. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogok egyszer csak frissíteni, ha egy kicsit több időm lesz, és nem napi három órákat alszok a munka miatt. XD Igyekszek úgy beosztani az időmet, hogy ne csak a fordításokból, hanem a sajáttörténeteimből is kerüljenek fel új fejezetek.

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra