Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 17:15

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kulisszatitkok - Lilyana módra
HozzászólásElküldve: 2013 április 30 (kedd), 20:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mind a négy kezdemény mérete már összemérhető a Roxfort hangja terjedelmével, szóval, regénynek indultak. :D A legújabb sztorival a 28. oldalon tartok, és ez még mindig a bevezető rész, a főszál még nem indult be igazán. :D
Eddig azért nem készítettem vázlatot, mert nem tudtam hogyan alakul a történet pontosan. Hagytam, hogy íródjon magától, csak egy irányvonalam volt, hogy mégis hova akarok eljutni. Most viszont Lothlorien visszajelzései megerősítettek benne, hogy muszáj lesz konkrétabban megterveznem a történetet, mert egyszerűen félresiklok olyan mértekben, ahonnan már csak átírással lehet kijönni...
Egyébként a Roxfort Hangjánál legalább fejben volt egy vázlatom, hogy melyik fejezetben mi fog történni, de ott meg pont ezzel voltak bajaim (kigyomlálni minden olyan dolgot a fejezetekből, aminek ott még nem volt helye)... :D Reméltem, hogy nagyobb műnél is működik ez a fejben tervezgetős dolog, de be kell látnom, hogy én ehhez kevés vagyok... :roll:
Az első sztori egy amolyan én Roxfortban történet, de azzal szerintem a negyedik fejezetre megdöntöttem minden Gary Stu rekordot, szóval, menthetetlen. A második a már korábban emlegetett HP/SW crossover. Az nem olyan vészes, de akad rajta javítanivaló. A harmadik egy alternatív HP6-7 lenne, amolyan előkészítése a crossovernek. Azzal ott csúsztam meg, hogy túl korán adtam jó képességeket Harryéknek. A negyedik pedig egy Twilight sztori, és ennél is az a baj, hogy túl gyors akarok lenni, és ezért pár dolognak nincs magyarázata, vagyis kissé logikátlan.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 30 (kedd), 19:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Neked mi számít nagy történetnek? XD Mert ami várhatóan több mint 30 oldal, azok nálam még mindig a fiókban várnak lelkierőfröccsre, hogy elegendő alapkitartást küzdjek magamba, vagyis még 30 év, míg előkerülnek. XD
Miért nem csinálsz vázlatot, ha hosszú sztorin dolgozol? Nekem segít már egy 20 oldalasnál is, hogy előre feljegyzek magamnak egy csomó mindent, meg tudom, nagyjából milyen íven akarok haladni, milyen jelenet az, amit nem lehet kihagyni. Macerás, macerás, de sztem megéri, mert még mindig csak a féloldalas novelláknál járnék, ha nem így csinálnám. :)
Mi a négy sztori amúgy?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 30 (kedd), 16:32 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nyugi Lyla, Te legalább haladsz. :) Ha más nem majd egy nyugdíjas találkozóra hozod, mint Lily az SB-t. :D
Én már négy nagy történetnek is nekiálltam, és 4-5 fejezet után mindegyikkel megsüllyedtem. De olyan szinten, hogy elejétől át kell írni, hogy vállalható módon tudjam folytatni... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 30 (kedd), 12:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

A napokban nem volt netem, úgyhogy jobb híján folytattam a Lily/Pitont, túlléptem egy nagyon kínos és nagyon nehéz jelenetet, csak hogy egy újabb gödörbe sétáljak. Most ezen agyalok már harmadik napja, illetve a későbbi részeken, elvégre Severitus lesz a második fele. Vagyis még két év és kész leszek. X'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 06 (szombat), 7:46 
Könyvmoly

Lilyana írta:
:D :D Lehet egyszer meglesz. Úúúúááá... nagyon jó lett a tiéd, csak ültem elfojtott fangirlséggel a torkomban és a párom nézte, h min vinnyogok ilyen izgatottan. :D

Az ötletet te illetve ti adtátok - én csak engedtem a hirtelen jött ihletnek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 05 (péntek), 22:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

:D :D Lehet egyszer meglesz. Úúúúááá... nagyon jó lett a tiéd, csak ültem elfojtott fangirlséggel a torkomban és a párom nézte, h min vinnyogok ilyen izgatottan. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 04 (csütörtök), 11:41 
Könyvmoly

Lilyana írta:
Nem tudom, hogy most az akarjam, hogy ne legyen netem és rá legyek kényszerítve az írásra, vagy inkább a dolgaimat intézzem nettel?

Írj! Mondjuk egy Alex Rider/Percy Jacksont :D :D ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 04 (csütörtök), 10:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nem volt netem kedden, bannolták az egész kolit az egyetemi rendszerből túlforgalmazás miatt, és annyi mindent kellett volna csinálnom rajta, hogy nem bírtam aludni, úgyhogy stresszoldóként jobb híján nekiálltam a gépemen lévő Merlineket nézni, most a harmadik évad harmadik részénél járok.
Az Arthur-ficemmel nem tudok haladni, még nem állt össze rendesen a történet magja, ellenben a vonaton (cikkírás helyett) folytattam a krimimet, igyekszem minél több csavarral dolgozni (nem mintha a főhősök a nagyon unható, tipikus karakterek lennének).

Nem tudom, hogy most az akarjam, hogy ne legyen netem és rá legyek kényszerítve az írásra, vagy inkább a dolgaimat intézzem nettel?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 14 (hétfő), 13:52 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mivel úgy néz ki, még egy jó ideig nem jutok a végére a Csicsekhez írt kommentáromnak, leghamarabb jövő hónapban jutok haza a jegyzeteimhez, megosztom belőle, ami eddig elkészült, ki tudja, mikorra érek a végére, és amúgy is, hosszú ebből ennyi is.
Ez a poszt csupa SPOILER/SPOILERKÖZELI, tehát, ha még nem olvastad a sztorit, jobb, ha nem olvasod. :)
Idézet:
Ezúton is nagyon köszönöm a kritikákat az üstös történetemre! :)
Ahogy ígértem, kicsit bővebben a kulisszatitkokról, remélem, nem felejtek ki semmit:

Először is szeretném megköszönni, hogy AgiVega ilyen kívánságokat adott fel, nagyon gondolkodtam, hogy az ősmagyaros vagy az atlantiszos ötletét írjam-e meg inkább.
Úgy sejtem, ez utóbbinak jobban örült volna, legalábbis én a helyében biztos így éreztem volna :D, ezért ezúton is elnézést, amiért végül nem mellette döntöttem, de remélem, valamennyire a másik ötlettel is sikerült teljesítenem egy élvezhető szintet.
Ami miatt nem a fanficet írtam meg, az az, hogy mindenképp szerettem volna újra kézbe venni és ismét elolvasni a Második Atlantiszt, de hiába kerestem a könyvtárakban és vártam rá, nem sikerült a vizsgaidőszak végekor újra megszerezni. (És persze, hogy szokás szerint le voltam/vagyok égve a könyvvásárláshoz.) E nélkül pedig semmiképp nem szerettem volna belevágni.
Az SW fanficötlethez nem éreztem magam elég erősnek, a fandomhoz kapcsolódó mélyebb háttérismereteim inkább Xanatoshoz és Qui Gonhoz húznak, vagyis Obi-van padavanéveihez.
Ha nagyon muszáj lett volna, persze valahogyan megoldottam volna, hogy elkészüljön a kettő közül valamelyik történet, de volt még más okom is, ami az ősmagyaros mellett szólt:
Nagyon-nagyon-nagyon régóta szerettem volna valami ősmagyarosat írni, csak mindig az a szikra hiányzott, hogy nekiüljek és kitaláljak valami cselekményt.

Úgy véltem, AgiVega nem értékelné a nagyon komoly, érfelvágósan depis sztorit, így eleve kizártam dolgokat, még mielőtt belekezdtem az ötletelésbe, és a humoros oldalról próbáltam volna inkább megfogni a szálakat.
Az első néhány oldalnyi háttérvázlat kicsit az Így neveld a sárkányodat! stílusára hajazott, a külföldi történetírók által folyton elírt nevű Hunyor főhősünkkel, Ványadtka és Aligél nevű vérravasz sárkányaikkal, valamint Vak Onddal, a komikus, vaksi felnőtt segítővel. (A cím a fantáziadús „Huj, huj, ssshhhhr! lett volna.) Aztán a háttértörténeteik megalkotásakor egyszer csak azt vettem észre, hogy már a vázlatolás alatt is gunyoros és szarkasztikus utalásokat teszek a „nagymagyarkodók” tények helyett érvként használt „hittételeire”. (Hozzá szeretném tenni, hogy az utóbbi években a szüleim barátaival töltött családi nyaralásaim jórészt azzal telnek, hogy ők próbálnak meggyőzni engem, az eltévelyedett magyar szakost többek közt a finnugor nyelvrokonság elvetéséről, és rávenni, hogy higgyek valamiben, amiben még ők is ellentmondanak egymásnak.)
Úgy véltem, sikerült volna azért ezt finoman beleszőni, hogy ne sértsek meg vele senkit, sőt, még talán őket is megmosolyogtattam volna, de valahogy megkeseredett bennem tőle a történet, főleg, hogy közben egy regényhez is méltó bonyolultságú hátteret sikerült összemixelnem, ami viszont komolyabb hangnemet kívánt volna, így kukába vágtam az egészet.
Ha valamit, a humort nem lehet erőltetni.
Végül a határidő előtti héten álltam neki újra, hogy új cselekményt és világot állítsak össze.

A Google és a Wikipédia volt első körben a segítségemre, jegyzeteltem dátumokat és eseményeket, aztán több óra keresgélés után ugyanúgy elvetettem őket.
A nyugati koronás főkkel kötött szövetségeket és csatákat vettem górcső alá, hogy egy igazi valamibe tudjak beletenyerelni, és hogy egy klassz csatát is írhassak. De túl kevés érdemi infóm volt, amiből egy személyesebb történetet alkothattam volna, ráadásul, ami ötletcsírám volt, azt a kronológia padlóra küldte, így végül Kurszán kapcsán elindultam visszafelé az időben, és Levédiáig jutottam.

Bíborbanszületett Konstantin A birodalom kormányzásáról c. művében írt Levediről, a magyarok „vajdájáról”, és a wikipédiás lapján találtam egy nyomot, amin már komolyabban elindulhattam: http://hu.wikipedia.org/wiki/Levedi_fejedelem Ez pedig a dinasztiaváltás története.
Újabb keresgéléssel töltött gép előtt ülés következett, de ekkor már tudtam, hogy ebből lesz is valami.
Nem vagyok nagy történész, nem is tartom magam olyasvalakinek, aki vmi csúcsfej a témában (pláne az én pocsék memóriámmal XD), de azért mind a szüleimtől örökölt hagyományőrző érdeklődésem, a gyerekkori olvasmányaim (pl.: Szentmihályi Szabó Péter, Szélesi Sándor), a magyar szakom (no meg a puszta kíváncsiságból felvett mongol kultúrás órám) révén ragadt rám pár dolog, így volt már egy körvonalas képem arról, milyen lehetett talán akkor.

A nyelvezet volt az első, ez már az első bekezdésben eldőlt, amikor a fűsarjadással mértem az időt. A finnugor nyelvrokon nomád népek életmódjáról viszonylag sokat hallottam néhány éve az egyetemen, sok kifejezés ragadt rám. Ilyen a másodfű ló, harmadfű ló is. Mivel ezek a ló korának meghatározására szolgáltak, úgy véltem, a fű sarjadása elég jó lenne időmérésre, ráadásul ösztönösen jött a nyelvemre, bár, azt hiszem, már itt egy kis csalásra került talán sor: fogalmam sincs, egy évben hogyan és hányszor sarjad(t) a fű. XD A Néprajzi Lexikont idézve: „Kor szerint egyéves korig szopós, választott vagy rúgott csikó, aztán másodfű és harmadfű.” Vagyis ez évekre vonatkozik, de a környékünkön előforduló elvadult, ugaros területeken is újra kinő ki a fű, ha lekaszálják néha nyáron, úgyhogy vettem a bátorságot és felhasználtam. (Igen, tudom, hogy a mi mai füveink nem az akkori idők füvei. :-P)
Egyébként az idő telésének érzékeltetése volt talán a legnehezebb, hiszen a mai egységeket egyáltalán nem használták, még a beküldés előtt is javítottam át kószán előforduló ’koraesti órákat’ vagy hasonló kamikaze kifejezéseket.
Alapvetően szerintem nem volt igazán régies a nyelvezet, de örülök neki, hogy sikerült ezt az érzést keltenem, és beleéltétek magatokat a korba. Amennyire lehetett, igyekeztem kerülni a nyelvújítás alatt megjelent szavakat, de ugye ez elég elkerülhetetlen, és egy-egy szóban alkalomadtán (még csak nem is minden szereplőnél) rejtettem el régiesebb formát, pl.: a reménylem (remélem) vagy a szökcse (ami a mai szöcske :) )((Legalább ennyi gyakorlati haszna legyen, hogy levizsgáztam nyelvtöriből X’D))
Ehhez kapcsolódnak rögtön a nevek is. Nagy dózis következik, egyéb infókkal körítve. :)

Csicsek neve ótörök, ahogy írtam az előszóban, virágot jelent, az az érdekes benne, hogy a mai magyar nyelv teljesen megőrizte az eredeti formájában, mert a hangzói a magyarban is megtalálhatóak voltak, ráadásul ma is vannak olyan tájegységeink, ahol használják a csicsek szót! ((Mivel gőzöm sincs a török nyelvről, többek közt ezt http://www.c3.hu/~magyarnyelv/02-3/KUN.pdf használtam, de a nevet magát a Wikin találtam, mikor a 733-as évnél a kazár Csicsek hercegnő (a későbbi Eiréné) és V. Konstantinosz császár házasságáról olvastam. Később más forrásból is ellenőriztem.))
Féltem, hogy a szokatlan nevek miatt (míg meg nem szokjátok,) nehezen fogtok eligazodni rajta, hogy ki kicsoda, és emiatt feladjátok az olvasást, ezért igyekeztem mindig nagyon egyértelműen írni a párbeszédeket, hogy melyik megszólaló kicsoda, és a kommentálásban vagy magában a megszólalás nyelvezetében apró megkülönböztető eszközökkel élni. Ez bevallom, időnként nagyon megterhelő volt, mert alapból nem szeretek kommentárokat és kiegészítő leírásokat írni, ha egyszer elkap a lendület, akkor cselekmény-cselekmény-cselekmény, de remélem, szerintetek is megérte.
Gondolkodom rajta, hogy írok egy előzménytörténetet Árpád/Csicsek vonallal a középpontban, mert menthetetlenül szentimentális vagyok, ahogy Athanor mondaná XD, és mert voltak olyan apróságok, amelyek elrejtett, de végül is visszakövethető információmorzsák voltak, ha nem elírásnak veszi első olvasatra az ember.
Az egyik ilyen nagy szívfájdalmam, hogy Csicsek nem jött rá, hogy miután a rendes lánykérés nem működött, Árpád igenis megpróbálta megszöktetni Csicseket öt tavasszal korábban, de Levédi személyesen akadályozta meg ebben. A mi számunkra ez az első Levédi-Álmos párbeszéd egyik mondatában van elrejtve, de persze, ha nem vadászol külön az ilyesmikre, nem feltűnő, mert az események nem úgy alakultak, hogy újra előkerüljön a morzsa, és felfedve kicsit jobb színt kaphasson az amúgy tényleg kissé töketlennek tűnő Árpádunk. Mind a törzsfők, mind Kajár (meg pár Árpád-hű égilovas) is tudott erről, csak Csicsek útkereséséből maradt ki ez a talán vízválasztó információ.

Árpád nevében a d kicsinyítőképző, tehát árpácska jelentéssel bír, itt is van róla bővebben kicsit a 46. oldalon: http://mnytud.arts.klte.hu/szakdolgozat ... e_1616.pdf
A viselkedését nagyban meghatározta az apja iránti feltétlen tisztelete, és hogy ő az égilovasok vezetője, akinek példával kell elöljárnia. Ahhoz, hogy az embereit irányítsa, határozottnak kellett lennie, ráadásul nagyon értett a sárkányokhoz. A Csicsekkel szembeni viselkedését menti talán, hogy azzal a tudattal nőtt fel, hogy Levédi, a korábbi vezértörzs vezetője neki és Álmosnak, egy másik törzs vezetőjének adja át a vezéri tisztséget, így ők lesznek az új vezértörzs. Ez mérhetetlen felelősséggel jár, ráadásul ha Csicsekért lép valami véglegeset Levédi akarata ellenében, véget vet apja és Levédi egyezségének, a kialakuló belső harcnak pedig a magyarok szövetsége inná meg a levét, miközben épp az egység lenne a lényeg a kazár kagán alól való kiszakadáshoz. Ha viszont nem lép Csicsekért, nemcsak elveszti a lányt, akit szeret és tisztel(!), hanem a már megkapott hatalom hosszútávú megőrzése kerül veszélybe, Asinák nélkül még nem volt vezetés. Egy hosszabb műben (vagy az előzményben) ezt még jobban ki lehetett volna bontani, hogy lássunk a vívódásába, de itt csak hosszadalmas kitérő lett volna, ami megtöri a Csicsek körül forgó cselekményt. Csicsek szempontjából az volt a lényeges, hogy ő csak várta Árpádot, nem léphetett helyette. Ő sem. (Pedig Kajár célozgatott rá, mit tenne helyette.)

Kajár nevét a Pais Dezső-féle A magyar ősvallás nyelvi emlékeiből c. könyvben találtam, Kujár alakban is előfordul írásos emlékben, többféle eredet levezetése után a legvalószínűbb az, hogy azt jelenti: kiált, kiáltó. A haj-huj indulatszavakhoz is köze lehet, és feljegyeztek egy Nagy Kajárt is egy 1347-es oklevélben, mint el nem feledett érdemű őst. Kajár neve volt az első, amit biztosra kiválasztottam, és a vicces az, hogy véletlenül úgy alakult, hogy csak egyetlen felkiáltása van a történetben, amikor Gök Türk megharapja.
Míg Árpád már kiskölyökként is gyakran volt távol Csicsektől és a Megyer vezértörzs szálláshelyétől, ráadásul már akkor is komoly volt, Kajár csak ritkán került el az égilovasokkal messzire, és Csicsek közeli barátja lett Miséllel együtt. (Misél kevés szerepet kapott most, de ő is fontos eleme a Csicsek körüli szűk, és jórészt sárkánynevelő közösségnek. A sok mozgatott ember miatt nem akartam már vele is túlterhelni a történetet, így jobb híján csak morzsákban szerepel, de itt is van cselekménybe illeszthető indokom.)
Nem tudom, mennyire sikerült összerakni Kajárt és testvéreit, a neveiket nagyon szétszórtam, de akkor itt álljon egyben születési rendben az utókornak: Bese, Kajár, Nevesincs, Kadocsa, és Szeleng.
Az első fivér lett volna eredetileg Nevesincs, de nagyon furán éreztem magam, amikor róla írtam, mintha egy írói poén lett volna csak, akinek nem bírtam megfelelő nevet találni X’D, aztán ahogy haladt a történet, megcsapott az ihlet és a névmágiáról is egy „megtörtént” esemény, Kajár anyukájának halála kapcsán írhattam, így nem csak ócska viccként jelent meg.
A névmágiát, az óvó neveket semmiképp sem akartam kihagyni a történetből, ez már az első vázlatokban is felkiáltójelesen volt feltüntetve. Ez a névadási hagyomány nem volt mindennapos, de sokáig fennmaradt a szokása, még a kereszténység felvétele után is: a még kereszteletlen gyerekeket vagy nem nevezték nevükön, vagy félrevezető, óvó neveket adtak nekik, hogy elkerüljék az ártó szellemek.
Kajár apjából, Keszőből csak villanásokat tapasztalunk, egyszer pozitívat, egyszer ellenszenveset, ám ő a fejemben egy családcentrikus férfi, aki belekényszerült abba, hogy a másodszülött fiát és fia érzéseit hátrébb sorolja az amúgy is kis létszámú törzse érdekében. Az évek, a harcok meggyötörték, nincs már elég ereje, hogy Álmossal érdemi vitát vívjon, mint tette valamikor Levédi sárkánylovasaként. Alá kell rendelődnie, és ez csak még jobban megviseli, a kazárokkal szembeni ingatag politikai helyzetben gyakorlatilag többszörösen kiszolgáltatott. Az epilógus idején ugyan még él, és Árpádékkal vérszerződik, de nem sokkal később Bese veszi át a helyét. (Egyébként mialatt Csicseket hozzá akarták adni Árpádhoz, Kesző nagyon remélte, hogy Bese és az égilovasok valahogyan megvédik Kajárt, és nagyon hálás volt Csicseknek, ezért is ő segítette fel, mikor Kurszán előretaszította a lányt.)

Levédi neve eredetileg Levedi volt, a lesz igéből és a lő igéből egyaránt eredeztetik. Mikor elkezdtem írni, valamiért a Levédi jött a számra, és mivel ez tulajdonképpen egy fantasy, a sárkányok, Csicsek, és a kazár-magyar csatában is eltér a valóságtól, nyugodt szívvel követtem Anonymus átnevező hagyományát, aki tudatosan írt másként egy nevet, hogy diszkréten jelezze, változtatás történt.
Burtáj neve volt az első női név, ami eszembe jutott Levédi lányára gondolva, mert még általános iskolás koromban Dzsingisz kánról és a mongolokról olvastam egy könyvet, és abban volt egy hercegnő(?), akit így hívtak. Annyira tetszett, hogy azon nyomban egy könyvtári kiszuperált katalóguscédulára fel is jegyeztem, és minden évben újra megtalálom, mikor selejtezek a szobámban. Így lett ő Csicsek anyukája.
Misél, Csicsek barátnője szintén mongol nevet kapott, a Nyest szerint azt jelenti: mosoly. (http://www.nyest.hu/hirek/a-mondgol-szemelynevekrol)
Szeleng, Kajár kishúga szintén innen kapta a nevét, Szelenga=Folyó.
Kadocsa, Kajár kisöccse a Kadosa név régi, ill. feltehetőleg eredeti alakját kapta.

A téli és a nyári szállások helyszíne általában nem egyezett, én azonban úgy gondoltam, Csicsekék szállása állandóbb helyen volt, mivel ők kényszerűen Levédia egyik központi részén helyezkedtek el. Emellett Levédinek állandóan elérhetőnek kellett lennie, hiszen a sárkánylovasok folyton úton voltak, így a jurtáikat kívülről és belülről téliesítették, prémeket terítettek alulra, és hőtartó bőrökkel szerelték fel a nemezsátort. A sátor bejárata szintén nemezlapból készült, a jurta közepén egy zárható nyílás volt, Levédi ezt nem szerette: ha esett, letakarták, és a füst benn maradt, ettől a levegő kifejezetten egészségtelen lett. (Az eszkimók igluiban is roppant egészségtelen a levegő, ha állati zsírból készült lámpával világítanak.) Mikor Csicsek lázálomban feküdt, akkor is egy időre lezárták középső, kör alakú rést, hogy a gyógyfüvek aromája jobban átjárja a lány lelkét.
A magyarok vallása, amit ma talán leginkább annak tekintünk és a többi nomád népéhez hasonló volt, több lelket ismert el létezőnek, ezért mondja Árpád és Csicsek is az elválós jelenetnél többes számban a lelket.

A borsfűszórás a tűzbe kifejezetten az én ötletem, mivel Levédi nem szerette, ha a jurtájába van zárva, megpróbálta kellemesebbé tenni. Eredetileg csak neki szántam, amolyan személyes jegynek, de végül úgy véltem, miért ne lehetne ez egy törzsi szokás, ami elűzi a betegségek szellemeit? Úgyhogy általános gyakorlat lett, mikor Csicseket felragadja a magasba Gök Türk Árpádék érkezésekor, ezeknek a jellegzetes illatát hiányolta a lány. Emellett pedig meghagytam szertartásos mozdulatsornak is, Levédi többször is ismétli a tűzbe szórás rituáléját, számára ez valódi jelentőséggel bír.

Misél anyja orvos: Ez nem anakronizmus, noha sokan azt hiszik, a törzsekben csak a sámánok voltak, akik az orvoslásért feleltek, de valójában nem voltak egyedül ezzel a feladatkörrel, orvosok is éltek a törzsben. Amennyire én tudom, ez is volt a megnevezésük, nem pedig a gyógyító, ahogy a fantasykban sokszor szerepeltetik őket. Sajnos ezt nem tudtam leellenőrizni, csak a Sándor Klára-féle tavaly kiadott Nyelvrokonság és hunhagyomány c. könyv adataira hagyatkoztam. (Mellesleg a jelenlegi könyvpiacon ez a legmegbízhatóbb és legelfogulatlanabb könyv, egy igazi hiánypótló, ha érdekel valakit a téma, én ezt ajánlom beszerzésre. Az ideologisták kiadványaival pedig tessék asztallábat kitámasztani, vagy valami más kreatív dologra használni. ;) ) Visszatérve: Misél édesanyja egyértelműen egy másik törzsből származó asszony, akitől lányai is örökölték a jégszőke hajukat. Az orvoslást még a szüleitől és a családjától tanulta el gyerekként, majd ahogy szokás volt, másik törzsbéli vette feleségül. Itt az öreg sámán és tanítványa, Berencs (aki a történetben már a törzs egyetlen sámánja, mert az öreg meghalt egy jó ideje) maga mellé vette őt, és együtt munkálkodtak.
Feladatai kapcsán egyértelműen tisztelet veszi körül, nem csak a férje alapján ítélik meg. Igen törékenynek tűnik, noha roppant szívós és fáradhatatlan.

A magyarok többnyelvűek voltak. Ez akkoriban normális volt, egészen a 19. századig teljesen ugyanezen a vonalon mozogtak a nemzetek, mert nem a nyelv volt, ami összetartotta a nemzetállamot, hanem a valahová tartozás tudata, hogy minek vallottad magad. A korabeli magyarok is több nyelvet beszéltek, leginkább egy türk nyelvet, aminek ma a csuvas török a legközelebbi rokona. A két nép huzamosabb ideig egymás mellett élt, így szoros kulturális és nyelvi hatással voltak egymásra a honfoglalás előtt. Ezért beszéli Csicsek is a türköt, mikor sárkányra száll Sarkel felé.
A keresztvetést AgiVega is felvetette, hogy hogy kerülhetett bele a történetbe. Idéznék a válaszomból:
„Nem volt egyetlen egységes ősvallás, ahogy azt ma sokan próbálják beállítani, lásd őskereszténység, szeretetvallás, stb. Voltak a sztyeppén egységesen előforduló vallási elemek, de alapvetően egyik sem volt az EGY, ami a többi fölött állt. Viszonylag békében megfértek egymás mellett, míg a politikai érdekek közbe nem szóltak. (Vagy valami tényleg durva vallási ellentét a vezetői körökben. De ez általában csak ürügy volt akkor is.) Az az égilovas, aki keresztet vetett, mondta is, hogy délen volt, Bizáncban, ahol ekkor már javában a kereszténység az uralkodó vallás. Mivel éveket ott töltött és beilleszkedett, nyugodtan felvehette a keresztény hitet, aztán hazahozhatta. Szemléletes példák a kazárok: A kazárok vezetői rétege felvette a zsidó vallást. De csak a vezetők, a nép nem. „
Az igazsághoz az még hozzátartozik, hogy a magyarok környékén élő népek közt akadt korai keresztény, az égilovas viszont kifejezetten a bizánciakhoz tartozott. (Az első változatban neve is volt a két beszélgető égilovasnak, de végül kihúztam, így is túl sok a nevesített szereplő.) A keresztény égilovas káromkodó párja pedig egy ízig-vírig türk kulturális hatás alatt felnőtt égilovas. Igazi multikulti.
Velük kapcsolatban az első vázlatban majdnem bakot lőttem, a türk lovasnak pipát adtam a szájába, amit ugye még nem ismerhetett (sárkányok ide vagy oda), és végigköpködte a beszélgetést. A párom volt a tesztolvasóm menet közben, és konkrétan kiröhögött ennél a pontnál. Ráadásul akkoriban nem volt olyan, hogy akkor most én elvonulok beszélgetni vagy depizni, mint egy kávészünetben ma tesszük. Mondanom se kell, vertem a fejemet a falba, és pár napra félre is tettem az átírását, mert nem jutott eszembe semmi, amivel kiválthattam volna anélkül, hogy elveszítené a karakterét a két szereplő.

A vikingek feltűnése, úgy vélem, talán meglepő lehetett, elvégre mit keresnek a vikingek arrafelé? Ez viszont valóban így volt a történelemben, jártak a környéken vikingek, akkor meg főképp nem lehetnek szokatlan jelenségek, hogy ha még nagy távolságokat megtenni képes sárkányokkal is rendelkeztek. Alarik neve elég egyértelműen germán származású, gót királyok is viselték ezt a nevet. Ecelnek kifejezetten németes nevet kerestem, többféle formában is előfordult régen Magyarországon is, régi kiadványokról szóló szakanyagban találtam, de ehhez sajnos nem írtam fel, melyik forrás volt. :S Mindenesetre nem az erdélyi Ecel településről kapta a nevét.
Ő egy amolyan papféle volt, és kapcsolattartó, a faluja érdekében indult a kazárokhoz, aztán egy bizonyos ember (ezt nem lőném le) közbenjárására hamar a tömlöcben találta magát Alarik mellett.

Amiről még írni fogok:
Kurszán, Ecel és Kajár háttértörténete
A nők fegyverekhez értése
A lónevek és a színek
A törzsek
Az álmok
És persze: Gök Türk :D

Remélem, ebben az adagban is találtatok hasznos, érdekes infót, ami kicsit mélyebbre visz a történetben vagy teljesen újdonság számotokra! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 26 (hétfő), 0:15 
Ó-nagy-admin "backstage"

Van egy félkész Merlin-ficem, ami első verzióban csak egyszerű ujjgyakorlatnak indult, kicsit unaloműzőnek is, aztán mivel volt benne fantázia, sürgős stíluskorrekcióra szorult, hogy felérjen az utóbbi időben készült írásaimhoz. Egész jól állok, már csak a közepének a végleges kidolgozása hiányzik, viszont most menthetetlen Sherlock és Mystrade fanatizmusba estem, úgyhogy egy pici szünetet tartok. A múlt héten vinnyogva rajongó kiscsajjá is váltam miattuk.
Igyekszem leépíteni, hogy haladhassak ezzel, és végre a Lily/Pitonomra is pont kerülhessen.
Megjegyzem, az a történet most már szemmel láthatóan Severitusszá fog érni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 14 (szerda), 23:30 
Ó-nagy-admin "backstage"

Helyzetjelentés az elmúlt hetekről:
Folytattam a Lily/Pitont, de az elejét majd át kell írnom, ha kitettem a pontot a végére.
Folytattam, és belevágtam a kemény krimiszálba a biszex párocskával indító történetemben.
Kitaláltam néhány új karaktert egy PD természetfölöttis történethez, a zeném is megvan, már csak a konkrét cselekményt kéne felvázolni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 24 (szerda), 20:37 
Ó-nagy-admin "backstage"

Itt is szeretném megköszönni az eddigi kritikákat a James/Luciusra, és Ashának a Borostyánfüstöt. :)

Épp szörnyű fejfájással küzdök, de az elmúlt napokban több történetnyi ötletet sikerült összeálmodnom és leírva elraktároznom, gyanús, hogy pár év múlva szokás szerint előveszem őket és életet lehelek beléjük.
Továbbá nem feledkeztem meg erről sem:
Idézet:
Nyári tervek:
Sarlónyi árulás - utolsó etap
Lily/Piton - befejezés
HP/GYU sztori - a teljes konkrét cselekmény :'D
És a történet az Üstre júliusig.

Sajnos egyelőre egyik kritikaíróm sem írta meg, meglepte-e a lelepleződés után, h Csicseknek én vagyok a szerzője, ezt talán már sosem tudom meg... A nyári tervek értékelése alapján elég siralmasan állok, főleg, h a befejezett művek is újakat vetettek fel bennem, és jó lenne egyszer azt mondani, hogy utolértem magam. kac-kac.
Szóval az Emlékárnyak Lily/Pitonja most az első, csak semmi hangulatom nincs hozzájuk, igazából most fanfictiont nincs kedvem írni, minden bajom van, viszket a kezem, h vmelyik saját ötletűmet folytassam, csak a biszex sztoriban elakadtam, ki kellene találni egy krimiszálat hozzá, és ez szintén olyan agymunkát igényel, mint ami elől épp menekülni próbálok a Lily/Pitonból, pedig ott aztán tényleg csak össze kéne fésülni a szálakat. Jobb híján Hua Mulan filmzenét hallgatok, és várom a sültgalambot. Igen, igen, tessék, sújtson le rám egy villám! Caleb, hol a fenében kódorogsz?! Miért nem dekázol velem, ha épp lustulok??! És most nem tudom, h rád vagy magamra haragszom. >:P nyűűűűű

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 16 (kedd), 17:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ahogy ígértem, feltettem a Lucius/James Potter slashemet. :)
Sok-sok figyelmeztetéssel, erős 18-as korhatárral, SV-be töltve.
Sarlónyi árulás

Jó olvasást, és a kritikákról se feledkezzetek meg, légyszi! :)

Szerk.: Hiába néztem az Előnézetet, hibásan tette fel elsőre a Meri, de javítottam. És feltettem a kimaradt rövidke jelenetet is, amiben James és Remus a főszereplő. Hajrá! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 09 (kedd), 20:59 
Ó-nagy-admin "backstage"

A tizedik borostyánfüst.
Mert azt hittem, búcsút vettünk egymástól, én és a versírás.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 09 (kedd), 9:34 
Ó-nagy-admin "backstage"

Athanor írta:
Gratulálok!
Megy ez neked :)

Csak kicsit lassan. X'D
A szobatársaim jókat röhögtek a három óra/300 szó sebességemen. :"D Tény, hogy ez is a lassú-mű kategóriába tartozott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 08 (hétfő), 22:38 
Tollforgató

Lilyana írta:
Kb. három perce kitettem a Vége feliratot a James/Luciusra. :D
Némi utómunka lesz még rajta a következő napokban, megy bétázásra is, aztán feltöltöm. :)

Eztet meg kell ünnepelni :D De jó, már várom ;)
Gratulálok!
Megy ez neked :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 08 (hétfő), 16:35 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kb. három perce kitettem a Vége feliratot a James/Luciusra. :D
Némi utómunka lesz még rajta a következő napokban, megy bétázásra is, aztán feltöltöm. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 14:04 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mivel a szülinapozás elmaradt, még bőszen dolgozom.

James/Lucius: épp zárok
Piton/Lily: elkezdtem újraszedni a szálakat a záráshoz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 30 (csütörtök), 10:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

hehe, szép is lenne xD de sajna nem olyan, ami hasznos lenne szakdogához, kéne egy jó téma...

a slash mindenképp be lesz fejezve, mert ajándéktörténet lesz ez is jöv. hét péntekre :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 30 (csütörtök), 9:33 
Tollforgató

Lilyana írta:

Más: A Lucius/James slashem a végéhez közeledik, jövő hét közepéig be kell fejeznem. Kicsit cidrizek is miatta.

Szerintem is be kell fejezned. De akkor tényleg. Ne legyen ebből az ígéretből október közepe :D

üst-háttérinfók meg: a végén ebből fogsz szakdolgozni, figyeld meg :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 30 (csütörtök), 0:34 
Ó-nagy-admin "backstage"

Csak szeretném jelezni, hogy nem feledkeztem meg az üstös ígéretemről, a háttérinfók most a 4. Word-oldalnál járnak, és még mindig nagyon sok minden van, amiről mesélnék, dolgozom rajta, nemsokára hozom. Köszönöm, hogy olvastátok a történetet, és a kritikákat is!

Más: A Lucius/James slashem a végéhez közeledik, jövő hét közepéig be kell fejeznem. Kicsit cidrizek is miatta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 01 (szerda), 17:30 
Ó-nagy-admin "backstage"

Végre ma szereztem netet, boldogság! >:D<
Jöttem is jelentést adni, hogy haladok, a netmentesség legalább rávesz, hogy írjak:
A Lucius/James már nem nyúlik, a végső stádiumba lépett, elég sokat sikerült haladni vele,
a Lily/Pitonnak még mindig a vége a híja, de már hangolódom rá, sztem előbb lesz kész, mint a slash,
a GYU/HP-val egyelőre sehogy se állok, bámultam a füzetembe írt eddigi részletét, és az óriáspolip mibenlétén és hatalomátvételén rágódom, nem voltam elég vicces hangulatban hozzá,
az üstös sztorim viszont készen van, kíváncsi vagyok, mit szóltok majd hozzá, ha kiderül, hogy nahát, ennek Lilyana a szerzője, elvégre évek óta nem írtam befejezett prózát. :D Furcsa is volt. :D
Ééss, csak hogy vicces legyek, és lehessen böködni dárdákkal és egyéb hosszú és éles/hegyes cuccokkal, valamelyik este nem bírtam aludni, minden kínom volt a melegtől, és nem tudtam folytatni egyik fent említett történetemet se (meg a fiókomban rekedt szörnyeket XD), ellenben viszketett az ujjam és billentyűzettel vakartam meg, így belevágtam egy femslashbe. Vagyis, csak félig az, mert a párocska egyik tagja biszex, és pont ez a konfliktus, hogy felbukkan egy FÉRFI, és ehhem, ehhem, több fronton is belerondít az ő kis idilljükbe.
Eredetileg csak írtam vmit, és saját magamat akartam bosszantani, hogy ha már nem megy az írás, teleírom olcsó ponyvához méltó leírásokkal, jelzőkkel, és karakterekkel (akkor még femslash sem volt), ha már úgyis annyit olvastam a télen (naná, hogy mennie kell az írásnak is!), de aztán az első oldal közepe táján életre keltek a szemét karakterek, és odáig süllyedtek(?), hogy már csak egyetlen leírás maradt meg az eredeti koncepcióból, és 40 szó híján már elértem az 1000-es alsó-alsó prológusmegfontolós limitet. XD

Szóval ezzel töltöm az időmet, meg (nem viccelek!) kötelező jellegű családi nyaralással, amikor nem láttok adminkodni. És ugye nincs rendes netem, csak telefonról nézelődök és írok 512 karakterben, ami elég macerás. De írok addig is. Szurkoljatok. És aztán elő a véleményekkel, ha lerántották rólunk üstözőkről a leplet. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 07 (csütörtök), 1:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

Uhuhúúú...! :D Mit találtam ma?
Az egyik 2010-es kritikaválaszomban azt írtam, hogy foglalkoztat egy Firefly/Csillagkapu történet ötlete. Hogy erről én hogy feledkezhettem meg?! Egy újabb projekt ront elő a fiókból. Szörnyű ez a vizsgaidőszak...
Haladtam újra egy keveset a Lucius/Jamesszel, de egyre messzebbnek érzem a végét, kicsit riasztó, mert merülök bele a sötétbe.

Itt is köszönöm szépen a kritikákat a versekre! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 05 (kedd), 11:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tegnap éjjel feltettem egy új verset a Borostyánfüstbe, de ide már nem tudtam beírni, mert elszállt a netem... :roll:
És kis változás történt a Macskabajszok terén is: leszedtem a második verset, a Nagyszájút, mert nem ütötte meg a korábbi mércét, de helyette fel is került egy újabb.

Jó olvasást! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 03 (vasárnap), 0:13 
Ó-nagy-admin "backstage"

És hosszas fiókban rejtegetés után felkerült kettő a Macskabajszokból. :)

A Sarlónyi árulással haladtam, épp Voldemort nagyúrról írok és Narcissáról. Még nem döntöttem el, a Nagyúr terveibe mennyire másszak bele, mert a végső események szempontjából tulajdonképpen lényegtelenek, de mivel nagyon szeretem a karakterét, azt hiszem, lesz egy kisebb kitérőm vele, jó lenne kicsit belelátni, milyen is Luciusnak mellette.

Most sajna két hétig végig vizsgázom, biztos nem jutok el a befejezésig. Aztán az Üstre írok. Szurkoljatok, hogy sikerüljön időben befejeznem! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 május 01 (kedd), 12:25 
Ó-nagy-admin "backstage"

Athanor írta:
én ebből a címből nem arra következtetek, hogy elhallgatott benned a vers, ez egy nagyon is lírikusi cím :)

Mondd ezt azután is, hogy már hallottad az üstös sztorim címét! X'DDD
A Lily/Pitoné egyébként Emlékárnyak lesz, bár jelenleg a fantáziadús "Halkan surrant végig a folyosón.doc" munkacímet viseli. :D A zenei blokkja meg csak mezei halkan surranok. :D
(A Sarlónyi árulás az írós doksin belül pedig Drink me alcím alatt fut. Ez a zene címe, amit hallgatok alá, és inspirál, ha a nagyobb egységek tördelésénél felírom, ne kérdezd, miért... :roll:)

A GYU-ra még nincs címem, mert nem gondolkodtam rajta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 május 01 (kedd), 11:44 
Tollforgató

Lilyana írta:
A hétvégén megtaláltam a tökéletes címet: Sarlónyi árulás :D

én ebből a címből nem arra következtetek, hogy elhallgatott benned a vers, ez egy nagyon is lírikusi cím :)
na, akkor, írásra fel :D Éljen a próza, próza, próza :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 május 01 (kedd), 11:37 
Ó-nagy-admin "backstage"

Most, hogy már sikeresen bekamikazéztam a Kívánság Üstre is, listába szedtem, mit írok meg a közeljövőben, vagyis legkésőbb a nyár végéig. :)

Sarlónyi árulás - utolsó etap
Lily/Piton - befejezés
HP/GYU sztori - a teljes konkrét cselekmény :'D
És a történet az Üstre júliusig.

Szép meccs lesz, zsong is tőlük a fejem, de április-május mindig az az időszak, amikor nagyon aktívan írok, és eljutottam arra a pontra, hogy tényleg elhallgattak bennem a versek, csak próza, próza, próza... Na, ki örül neki, h befogom? XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 április 24 (kedd), 18:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

A hétvégén megtaláltam a tökéletes címet: Sarlónyi árulás :D
Egyébként a 12. oldalnál jár a cselekmény, és még egy nagyon hosszú és nehéz jelenetre és legalább két kisebbre lesz szükségem, szóval sehol sem vagyok a végétől. Kezd megszállottsággá válni a dolog, imádok így írni, csak kimerít.
Norikó, ha ezen túl leszek, nem érdekel, hogy szülinapodra lesz, meg kell hívj legalább egy kör jófajta vodkára... legalább.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 április 20 (péntek), 9:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

A nyolcadik oldal végén járok a Lucius/James Potter slashemben, szurkoljatok még az utolsó három-négyért, hogy a befejezés is meglegyen! $pray

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 26 (hétfő), 22:58 
Ó-nagy-admin "backstage"

Úgy látom, a Csillaghullás elég megosztó lett, de nem bánom... ilyen is kell.
Csak tájékoztatásul: újra elővettem a Lily/Piton történetemet, még kb. 3 oldal hiányzik a megfelelő záráshoz, kedvcsinálóul és infókeresésül HP-köteteket olvasok (kezdek jobban lenni).
Közben pedig a gesztenyének készülő HP/GYU crossomat is tervezem.

Azt hiszem, lassan kezdek visszaevezni a próza oldalára, ideje volt már egy ekkora óriási, de hasznos, lírai kitérő után. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 24 (szombat), 22:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mivel eddig lázasan feküdtem itthon, és hosszú napok óta egyáltalán nem bírok a gép előtt ülni, meg netem se nagyon van, és most is csak egy szösznyit vagyok jobban, amíg kitart ez a jobb pillanat, gyorsan fel is rakom még a betegségem előtti utolsó verseimet, vigasztalásul - cserébe, h ilyen pocsékul vagyok - hátha kapok pár szívderítő vagy anyukámba küldő kritikát.

Mivel stílusra elüt a Borostyánfüsttől, hát íme, ők: Csillaghullás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 08 (csütörtök), 21:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ma frissítettem a profilomat, ahová további, más okból fiókra ítélt versek kerültek fel. Remélem, tetszenek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 02 (péntek), 2:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Itten is nagyon szépen köszönöm a sok-sok szépséges kritikát! >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 29 (szerda), 22:05 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nos, kaptok ma egy szöszkét: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=42804
Nem világmegváltós, semmi extra, de én szeretem. Ha vagdossak le belőle, tényleg szóljatok, egyszer azt hiszem, úgyis meg fogom csonkítani.

És hozok ide nektek egy bónuszverset, amit nem fogok felpakolni sehová, mert ahogy Athanor mondta a megírása estéjén, nem olyan erős, mint kéne hogy legyen, csak tipikusan Lilyana, de annak tipikusan az. És igen, beismerem, tényleg úgy rajongok a színekért, most épp az aranyért, mint egy festő. Még annyit a versről, hogy egyértelműen Scarlett Johansson és Justin száma ihlette, noha Scarlett alapjáraton borzalmasan csípi a szemem. * ma tényleg csak vállat tudok vonogatni *

Punccsal itatsz

Aranyfüst pereg szemhéjadról,
ahogy álmosan rám pillantasz
kócosan-szőkén, poharad
rejteke mögül és súgod
a számba: csaló -
Nevetésed torkodból gyöngyöz
fel, ahogy kicsordul
ajkadra vágyó ajkam közül
az általad nyújtott puncs
– és elfúl
ahogy támaszért kapó kezed
régi szeretőd képét
a komódról leverve
néma sóhajba gyúl –
Reszketve omolsz.

2012-02-01
Justin Timberlake: What goes around…

A véleményeket ide várnám. Már ha van.
Van még egy pár ilyen bónuszkám, akit érdekel, nyújtsa fel a kezét, és akkor hozok még. Nyárról vannak aprókáim is. (Azok egyszer még lehet felkerülnek, de csak sokára...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 28 (kedd), 8:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

Drágáim, ha az jó hírnek számít, elővettem egy rakat vázlatot, ami még kidolgozásra vár.
A következő a fontossági sorrendem:
1. egy kérésre írt HP/GYU cross (félig kész)
2. Spanyol nyarak felgépelése és lezárása (már csak egy jelenet nincs még meg, de alaposan át kell még dolgozni)
3. egy Lucius/James slash XD (két ötlet közt hezitálok, de lehet megírom majd mindkettőt, régóta izgat ez a páros)

Alakulok, alakulok... viszont vers most egy sincs, kezdek visszatévedni a próza irányába, örülhettek. :D
Hamarosan jövök. :)
Pussz nektek!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 12 (hétfő), 21:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

Friss Csipkeláng, erőteljes Borostyán-áthallással. Jó étvágyat hozzá! :)

Hil, ha erre jársz, a kritikádat láttam, csak még nem kerültem kritikaválaszolós hangulatba, de majd igyekszem. ;)

szerk.: ment a válasz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 08 (csütörtök), 18:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újabb Borostyán, amolyan elsősegély jelleggel, mert el kellett viselni.
Cím: Pár napja

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 06 (kedd), 19:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

Friss Borostyán, Mikulás alkalmából! Jó olvasgatást! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 20 (vasárnap), 20:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

A napi friss egy új Csipkelángok.
És egy zene, csak hogy valami pluszt is kapjatok hozzá. Busted: When day turns into night

A vers címe: Embernek születtél
Nektek is, mert nagyon szeretlek Titeket...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 20 (vasárnap), 12:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

Hahh, Vicky, nagyon köszönöm! :D Megy majd a válasz is, csak az én hülye kis babonám miatt nem szoktam azonnal válaszolni, ahogy meglátok egy kritikát... de ma már épp ideje. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 18 (péntek), 17:42 
Tollforgató

Lilyana írta:
Köszönöm a kritikákat, Gyoka, igyekszem hamar válaszolni, és neked is, Athanor! :)

Vicky, én egy tetszettnek is nagyon tudok örülni, nem muszáj ám elemezni, nem rosszabb kritika egy elemzősnél a szememben, pusztán mást képvisel céljait tekintve. Meg van, amikor az ember nem tudja megmondani, pontosan mi tetszett neki valamiben, ha beledöglik is. :D
Hidd el, a nullásan ácsorgó kritikaszámlálótól kevés rosszabb van (csak az indokolatlan, kegyetlen és negatív kritika XD), ha közben a belső számláló meg elég szép számot mutat. Igazából még ez sem lenne baj, de az ember lánya elég önbizalomhiányos és ilyenkor arra gondol, a vers nem elég jó, hogy megmozgassa az olvasókat. Mert tulajdonképpen pont ezt mutatja, hiába áltatja magát az ember. Mert amit szeretnek, ahhoz írnak, akármi van. :)

Szerk.: Per, neked is köszönöm a csipkevéleményt! Megyek majd hozzád is válaszolgatni! :x

És csak hogy a heti versdömpinget még növeljem, friss Mozgó csontjaim! :)

Rendben, akkor ezután nem szégyenlősködök, ha olvasok, véleményezek is, de lehet, hogy még vissza fogod sírni azt, amikor nem írtam semmit :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 18 (péntek), 16:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Köszönöm a kritikákat, Gyoka, igyekszem hamar válaszolni, és neked is, Athanor! :)

Vicky, én egy tetszettnek is nagyon tudok örülni, nem muszáj ám elemezni, nem rosszabb kritika egy elemzősnél a szememben, pusztán mást képvisel céljait tekintve. Meg van, amikor az ember nem tudja megmondani, pontosan mi tetszett neki valamiben, ha beledöglik is. :D
Hidd el, a nullásan ácsorgó kritikaszámlálótól kevés rosszabb van (csak az indokolatlan, kegyetlen és negatív kritika XD), ha közben a belső számláló meg elég szép számot mutat. Igazából még ez sem lenne baj, de az ember lánya elég önbizalomhiányos és ilyenkor arra gondol, a vers nem elég jó, hogy megmozgassa az olvasókat. Mert tulajdonképpen pont ezt mutatja, hiába áltatja magát az ember. Mert amit szeretnek, ahhoz írnak, akármi van. :)

Szerk.: Per, neked is köszönöm a csipkevéleményt! Megyek majd hozzád is válaszolgatni! :x

És csak hogy a heti versdömpinget még növeljem, friss Mozgó csontjaim! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 18 (péntek), 10:49 
Ó-nagy-admin "backstage"

Én sem tudok verset elemezni, sőt igazából a legtöbb versnek az üzenetét sem tudom jól értelmezni. Egyszerűen csak leírom, ami eszembe jut a versről. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 18 (péntek), 5:30 
Tollforgató

Lilyana írta:
N_Victoria írta:
Juhééé, megyek olvasni! :D

Tessék ám véleményt is hagyni! :-P :D

Szívesen tenném, de nem tudok verset elemezni :( Úgyhogy "csak" azért olvasom őket, hogy gyönyörködjek bennük :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 17 (csütörtök), 1:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

Szia! :) Válaszoltam a kritikádra, és cserében hagytam kettőt a Borostyánfüstöknél. :)
A Csipkelángokat is olvastam, de ott most nem megy a kritizálás. De azért tetszettek. :) Szépen írsz, valahogy megfognak a verseid. Nem véletlenül képezik a szabály alóli kivételt a "versfóbiámban". :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 16 (szerda), 1:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

N_Victoria írta:

Tessék ám véleményt is hagyni! :-P :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 16 (szerda), 1:16 
Tollforgató

Lilyana írta:
Te pedig találhatsz a Csipkelángokban egy mai bónuszverset, amit pont a versed olvasása előtt fejeztem be és töltöttem fel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 16 (szerda), 1:15 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ha már olvastam, fel is engedtem, és hagytam egy nyomot is. Itt is köszönöm! * kicsit sírásba hajló mosollyal *
Te pedig találhatsz a Csipkelángokban egy mai bónuszverset, amit pont a versed olvasása előtt fejeztem be és töltöttem fel. Csak egy kis háttér a kritikámhoz. Ha már alszol, szép álmokat! >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 15 (kedd), 23:55 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ott tényleg nagyon elkalandoztam, hogy már kételkedtem, lehet-e kritikának nevezni, amit írtam. De akkor tényleg összevakarom a gondolataimat, és hagyok valami értelmes nyomot. :)

Közben egy kis viszonzás... :) (Megtalálod egyelőre a Listában... ;) )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra