Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 14:20

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Aries őrült firkálásai:*Fejezetek Albus Dumbledore életé
HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 02 (vasárnap), 14:09 
Szárnybontogató

Emlékeztetők magamnak:

- írj még pár elmaradt kritit az elolvasott történetekhez ( találd már meg azt a nyomorult táblázatot!)
- szerk. meg A katedrálishoz III. interjúk vázlatait
- javíts ki egy mondatot a FADé második fejezetében + nevezd át a vadőrt
- Sherlock fic? ( Ha végignézted a második évadot )

Ebből ki lehet valamit venni a történeteket illetően, nem? :D Azaz egy kis javítás a FADén, ami egyelőre befejezettnek minősül, A katedrálishoz III. még az első héten és természetesen...Moriarty was real! ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Aries őrült firkálásai:*Fejezetek Albus Dumbledore életé
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 14 (kedd), 21:28 
Szárnybontogató

Haha, szeretek ide csak úgy magamnak is firkálgatni a teendők, miatt, mindegy, szóval...:D Amint láthattátok, jól eltűntem az utóbbi hónapokban. KK-s tagságomat is felfüggesztettem, igen, tényleg magánéleti elfoglaltság miatt, ami remélhetőleg az október végi Ez az a nap! -pal be is fejeződik. A héten is több találkozón veszek részt, virrasztáson, és a többi, szóval új írásaimat is csak nyár vége felé töltöm majd fel. Az író pályázaton is sikeres novellámat az első világháborúról, egy másik új huszadik századi novit és a mélyen tisztelt regény, amelyből mindig erőt tudok meríteni, A katedrálishoz írt szerzeményeim lesznek a "coming soon"-ok. Igen, mind csupa PD-s, úgy látszik már csak ilyen PD-s nyuszi lettem, amióta az irodalom tanárom nem szívelte a Dumbledore-ról írt novellákat. Pedig én szeretem az én Albusomat, csak...nem tudom, folytassam-e a negyedik és ötödik novella ötletét. Igazából az említett tanár kezdésnek csodálatosnak ítélte meg, de többet várt tőlem, ami az író pályázattal sikerült is és ez engem is kielégített. De azt hiszem, a kezdeteket soha nem szabad megvetni, és talán ha sikerült minden munkámat befejeznem, Al is visszatérhet az én kis őrült műhelyembe. :D Csakhogy addigra itt az utolsó évem a suliban, tele vizsgákkal és bankettel, ráadásul a tanárom komolyabb pályázatban fog pártfogolni, amit rendkívül értékelek, szóval ez az év se lesz könnyebb, de remélem, jóval termékenyebb.
Csak csókoljon homlokon a PD-s nyuszik múzsája. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 09 (hétfő), 22:17 
Szárnybontogató

Hát, mégsem hamarosan jön a harmadik fejezet...ugyanis nem gondoltam, hogy a sulival ennyi időveszteség jár. $fal Ráadásképpen egy novellát kell írnom a 20. századról, azonbelül is a Nyugatról. Aztán jönnek a félévi dogák, meg a Biblia verseny...úgyhogy új rész legkorábban január végén várható, ha végetért ez a bolondokháza. -.- Sajnálom! :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 04 (szerda), 18:11 
Szárnybontogató

Most miért kell feltörni a fejezetet, ami még nincs is leellenőrizve? -.- Legalább véleményt firkantanátok annyit, hogy tetszett, vagy nem tetszett. De még azt se.... :? ~x(
Mindegy nem bosszankodom, a harmadik fejezet hamarosan jön, A viadal címet kapta, hát ez gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy miért, nem? x) Izgalmas kis rész lesz, remélem, hogy élvezni fogjátok! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 27 (kedd), 1:11 
Szárnybontogató

Helló annak, aki még benézeget ide. xD
Tudom, rémes, már hónapok óta nem frissítettem az Albus-novellákat. :-( Ja, igen...még élek. :P
De, kárpótlásul hoztam egy új, the numero 1 Merlin azon belül is Gwa...bocsánat, SIR Gwaine ficet. :) Első kisregény-féleségem, remélem azért tűrhető lesz azután, hogy évekig csak novellákon éltem...aztán jött az az érzés, mikor egy ember csak tofun él- a hasadat megtömi, de az éhségedet nem csillapítja, ezért az első adandó alkalommal rákapsz még a nyers húsra is- mint amilyen Az Erő bástyája című első számű kis-, illetve Merlin regényem. :mrgreen:
Karácsonykor fel is töltöttem az első fejezetet, de a második már félkész állapotban csatangol. :P Ó, erről jut eszembe: az ellenőrző modinak megígértem, hogy kijavítok benne egy i betűt. xD Na, ezt leírom, azt megyek...
Majd azért firkáljatok véleményt az első fejezethez is (igaz, ez csak egy bevezető az első Gwaine-epizód alapján - 3x4), de azt megígérhetem, hogy a következő részek ennél még sokkal jobbak. :D A második feji A pofonok városa címet viseli. Lehet találgatni, hogy vajon ez mire utal. 8) Annyit elárulhatok, hogy kapcsolatos a legfőbb saját szereplőmmel, Arthur húgával...
Eleget dumáltam, az új irományomról inkább beszéljen most egy videó, amihez igaz, hogy a zene annyira illik, mint nagyanyámra a tanga bugyi, viszont a kivágott filmjelenetek miatt érdemes megnézni! :D
http://www.youtube.com/watch?v=WgwNDEsrwI8&feature=endscreen&NR=1

Javítva:

Ez már bejövősebb :D : http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Ye7h3uxu2vI
Vagy ez: http://www.youtube.com/watch?v=0_ri5dzndhc&feature=related

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 06 (vasárnap), 0:34 
Szárnybontogató

Tudom, hogy mi lesz az ötödik, hatodik noviban, de a negyediket még nem töltöttem fel...szörnyű vagyok,nem? xD Vasárnap estére remélhetőleg fellelhető lesz a fic, nem részletezem, a pályázat miatt késik...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 28 (péntek), 17:18 
Szárnybontogató

Na, hello annak, aki még olvassa a ficblogot. :-P Mindegy, legalább így is számon tudom tartani magam. xD
Szóval a negyedik novella hamarosan érkezik, és már megvan az ötödik és hatodik alapötlete is. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 09 (vasárnap), 20:38 
Szárnybontogató

Na, hála Istennek, végre sikerült feltöltenem Azok a nyári esték című Dumbledore-novellát. :) Hát, mint mondtam, ez egy kicsit romantisukabbra sikeredett, főleg a vége. Nem tudom, hogy megy-e nekem ez nyálfürdőzés, de remélem, hogy ti majd megírjátok ezt kritikában! :)
Ahogy azt már megszokhattátok, most jön az a bizonyos kotyogós rész a folytatásról. :mrgreen:
Még nem fix, de nem is toll, hogy úgy néz ki, a következő novella címe: A barlang rejtélye . Lehet, hogy kitalálok valami frappánsabbat, de eddig ez a legtalálóbb. Nos, elmondom, hogy ennek a novellának az olvasáshoz szükséges ismerni minimum az Azok a nyári estéket, főleg a szereplők miatt. (Igaz, a drága Aaront az Az a fránya ágyfüggönyből már ismerjük.) Helyszín még mindig Godrics Hollow, és ugyanaz a nyár, kicsit több (Ahh, miről beszelék, NAGYON SOK!) kalanddal megfűszerezve. Annyit talán még elárulhatok, hogy a novi kapcsolódik Griffendél Godrikhoz is...
Szóval, nem sokára jön a negyedik novika, addig is olvasgassátok az előzőeket, és kritikuljatok! :P

mod. szerk.

Ui.:És mivel mindjárt itt a Halloween, hamarosan a Boldog napokat! c. sorozat is kezdetét veszi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 28 (szerda), 18:15 
Szárnybontogató

Sziasztok! :) Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem tudtam a hétvégén feltölteni a frisst, de egyszerűen már őrület, ami itt folyik. xD Elfelejtettem, hogy hétvégén búcsú, és ettől a héttől pedig már zene suli és röpi edzésem is van, szóval 4 nap az ötből, este hétkor érek haza, és utána még tanulok is, így hát az írásra sajnos már nem marad energiám. :( Most már tényleg nagyon igyekszem mihamarabb feltölteni a harmadik novit, de egy kicsit el is kell, hogy szomorítsalak titeket, ugyanis ez után a történet után egy pályázatra kell beadnom egy tökéletes művet, szóval csak október végén lesz friss, amikor már lezárult a verseny.
Mindenesetre most jön a Azok a nyári esték című novella.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 21 (szerda), 19:26 
Szárnybontogató

´Elló mindenkinek! :)
Hmm, csodás este van, nem esik az eső, nincs leckém, pont jó időpont, hogy elkezdjem kidolgozni a harmadik novellámat, a különleges, egyedülállóan mindenféle csízióban, szirupban és nyáltengerben fürdőző Azok a nyári esték című Dumbi-novimat. :) A novella érkezését leghamarabb péntek estére, legkésőbb vasárnapra várhatjátok. Remélem, hogy nagyon jól fog sikerülni, szurkoljatok, kérlek titeket, és egy pár kritkát sem bánnék, hisz így még jobban fejleszteni tudom az íráskézségemet. :))
Mindig mindig, kikotyogok néhány dolgot nektek a történet tartalmából: Feltűnik benne egy új nőnemű szereplő, gondolom kitaláltátok már, hogy mi lesz a szerepe, ő immár állandó vendége lesz novellasorozatunknak. Lassan, de még csak nagyon lassan kezd fölállni az én fiatal Albusom baráti társasága is, az előző novellákból megismert karaktereből: Gellert ´Greenwi´Grindelwald, Aberforth ´Ab´Dumbledore, Alphard ´Alph´Black, Elphias ´Dogie´Doge, Aaron ´Dzsellz´Jewl.
Annyit elárulhatok, hogy az elkövetkezendő részekben főleg nőszemélyek társulnak majd a csapathoz, de majd meglátjuk...
Fúha, ez már kezd sok lenni a spoilerezésből, úgyhogy befogom a szám. xDD Ne aggódjatok, ahogy belejövök, és ráérzek az ízére, Al és társai egyre kalandosabb történeteken mehetnek majd keresztül, most pedig, írásra föl! :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 16 (péntek), 16:10 
Szárnybontogató

Alliem, neked mindig örülök. :-D Köszi előre is a kritikát, hát igen, jól jön még az építő vélemény... :P
Húha, utazol? Már az egyetemre? :mrgreen: Mindenesetre jó utat, remélem, hogy azért az egyetemi tanulmányaid közepette sem felejted el a Merit.
Puszpusz, már nagyon várlak! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 15 (csütörtök), 20:31 
Zöldfülű

Szijamija!
Szerintem a hétvégén legalább egy személytől biztosan számíthatsz majd kritikára (igen, ezzel most magamra céloztam, milyen egoista hsz)... Úgyis jól fog jönni egy kis kikapcs a házirengetegben :) Sőt, ha wifis busz jut, akár hamarabb is benézek :)
Addig pedig minden jót és persze a szokásos csigapuszi :)
Allie _@_/"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 15 (csütörtök), 12:19 
Szárnybontogató

Örömmel jelenthetem, hogy tegnap fél egykor felkerült a második, vagyis az Az a frány ágyfüggöny című Dumbi- novi. :)) Olvassátok, és kérlek írjatok kritikát, akár jót, akár rosszat, KÉRLEK titeket!!
Úgy döntöttem, hogy a Boldog napokat!, mivel a Boldog Halloweenttel kezdem, csak október végén, az ünnep közeledtével fogom megjelentetni, addig további Dumbi-novikkal gazdagodhattok! :)
A következő novella tartalmából:
Nos, remélem, hogy készenlétben vannak az úszógumik, ugyanis nyálfürdőben részesedhetünk a Azok a nyári esték című Dumbi-novi jóvoltából. Többet nem árulok el, majd meglátjátok, de szerintem ez is elég részletes leírás. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 14 (szerda), 19:42 
Szárnybontogató

Nagyon igyekeztem, de sajnos nem sikerült múlt hétvégén feltöltenem a második novit. Már a háromnegyede kész van, remélhetőleg ma éjjel 11 körül már fel tudom tenni. :P
A további két novi már előkészületben van, sőt egy új sorozatom is indul Boldog napokat! címmel. Ez is novella sorozat lesz, csakhogy ebben "mixture" szereplők vannak, Harrytől Mardekárig mindenki. :mrgreen: Az első Boldog-novim (ünnepek szerint haladva) a Boldog Halloweent! lesz. Ebből gondolom már ki is találtátok, hogy minden novi a egy Boldog....-t! jókívánsággal fog kezdődni (persze frappáns alcímekkel) aztán majd meglátjuk, hogy a jókívánság mennyire lesz jó. :)
Nagyon nagyon igyekszem ma éjjel befejezni a második Dumbi- novit, szurkoljatok kérlek, hogy kész legyek!
Csókoltatok mindenkit. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 09 (péntek), 16:07 
Szárnybontogató

AZ A "FRÁNYA" ÁGYFÜGGÖNY coming soon! :wink:
Bocsássatok meg kérlek, hogy megvárakoztattalak titeket! (habár nem mondom, hogy a véleményező táborom valami népes lenne, de már csak azért is hálás vagyok, ha olvasol) Sajnos a sulikezdés nagy észvesztést okozott nálam, így egy kicsit elfeledkeztem a ficekről, de ígérem, hogy a hétvégén felteszem a második novit! :D A türelem rózsát terem. :mrgreen:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Aries őrült firkálásai:*Fejezetek Albus Dumbledore életéből*
HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 12 (péntek), 0:43 
Szárnybontogató

A Fejezetek Albus Dumbledore életéből novellagyűjtemény ficblogja. Itt nyugodtan kérdezhettek a terveimről, vagy hogy hogy áll a következő novella és egyéb irományaimról.
A Dumbis novellákról tudnotok kell, hogy külön állnak egymásból, az események nem követik egymást időrendi sorrendben, mindössze a novellák szereplői ugyanazok.
Mivel Dumbledore gyerekkoráról meglehetősen depressziós és hiányos képet kaptunk, igyekszem humort, romantikát, és kalandot is belevinni a fiatal Albus életébe, saját szereplőkkel kiegészítve. Mint mondtam, a Dumbi tini koráról szerzett ismereteink eléggé foghíjasak, ezért a karakterek itt-ott OOC-k lesznek, és a családi/baráti/szerelmi viszonyok sem mindig úgy alakulnak majd, mint Rowlingnál.
Nos, remélem, hogy az első ilyen novellám, az Albus és az elveszett tekercs eléggé elnyerte a tetszéseteket ahhoz, hogy tovább olvassátok a Dumbi-novelláimat. Egyelőre további három történet fogalmazódott meg a fejemben, és a második kifitelezését már el is kezdtem. Annyit elárulok, hogy a második címe Az a "fránya" ágyfüggöny . JKR, vagyis jobban mondva az öreg Dumbledore egy kijelentésére alapozok, ennyi legyen elég a novi megjelenéséig. :mrgreen:
A további Dumbi-ficekről annyit kotyognék ki, hogy a egyik romantikus, a másik pedig sötét, szomorú történet lesz. Majd meglátjátok. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra