Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 28 (vasárnap), 3:44

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 46  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kritikát ide!!!
HozzászólásElküldve: 2014 július 26 (szombat), 11:24 
Írópalánta

Hali!
Rekana és én megírtuk első közös ficünket Lord Voldemorttal a főszerepben. Nagyterem kategóriás poénokkal traktálva, 12 karikás. Arra kérnénk benneteket, hogy amennyiben felkeltette az érdeklődéseteket a házasság, Nagini, Diggory, Harry Potter és egyéb dolgok, passzoljatok egy kritikát!
Köszönjük! :-c :-c

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=116352

You hate everything about me, why do you love me?"

Hős a sötétben ficblog profil

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 23 (szerda), 16:11 
Írópalánta

Üdvözletem!
Két Captain America fandomú szösszenetemet szeretném figyelmébe ajánlani azoknak, akik szeretik a Steve/Bucky párost. :) Még eléggé gyerekcipőben járok a fanommal kapcsolatos szárnybontogatásomban, ezért egy kis kívülálló véleményezés jól jönne, pozitív/negatív egyaránt. Íme a két történet, amiről szó lenne.

Kapj el, ha tudsz! (slash szerű, de nincs komolyabb korhatár)
    „Nehéz úgy vadászni, ha a vad mindig egy lépéssel előtted jár.”

Türelemjáték
    (16-os korhatárral, mivel BDSM elemeket tartalmaz!)
    „Még a legmakacsabb kitartás is megtörik, ha az ember elég türelmesen vár.”

Minden véleményt tárt karokkal várok! :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 20 (vasárnap), 11:26 
Fanficbúvár

Örökölt szerelem című fantasy-yaoi történetemhez kérnék néhány hozzászólást, köszönöm!
A főszereplőm Sora, akivel csak úgy megtörténnek dolgok.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 19 (szombat), 9:39 
Írópalánta

Legújabb novellámról szeretnélek tájékoztatni benneteket Sirius/Bellatrix romantikus, valósághű sztory, a Kívánságok kútja (14+). Kérlek benneteket, ha el is olvasnátok, passzoljatok mellé egy kritikát, köszöntem!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=116183 :-c :-c

You hate everything about me, why do you love me?"

Hős a sötétben ficblog profil

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 16 (szerda), 17:44 
Zöldfülű

Sziasztok!
A két legújabb novellámhoz, és a verseimhez szeretnék kritikát kérni. Ugyanis sajnos nem kaptam. :(
Nos, az első novella már régebbi. Címe: Utolsó február. Twilight, Volterra kategóriában íródott, és Edward érzéseit hivatott leírni. Rövid tartalom:
Történetünk a New Moon idején játszódik, februárban. Edward a családjával együtt visszamegy Forks-ba, hogy végső búcsút vegyen a lánytól. Az ő érzéseit mutatom be ebben a novellában. Kérlek, fogadjátok sok szeretettel és kritikával legújabb novellámat.
Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114609
A második novella tegnap került fel, címe: Úgy viselkedsz, mint egy kölyök!
Rövid tartalom:
Történetünk napjainkban játszódik, az angyalok városában. Főhősünknek meggyűlik a baja ex-barátnőjével, aki minden áron vissza akarja szerezni a fiút. Ezért olyan módszerektől sem riad vissza, amelyek szinte már betegesek. A fiúnak elege lesz ebből, és úgy dönt, megleckézteti a lányt, méghozzá úgy, hogy sohasem felejtse el. Kérlek, fogadjátok sok szeretettel és kritikával legújabb novellámat, amely akkor pattant ki a fejemből, amikor éppen a My Chemical Romance-tól a The Sharpes Lives-t hallgattam.
Privet Drive, Real Personal fanfiction kategóriában íródott.
Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=116140
Az utolsó kritikáért esedező "történetem", pedig versekből áll, így hát íme: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115242

Előre is megköszönök minden egyes kritikát, amely ezekhez, vagy a többi történetemhez érkezik.
További szép napot! :)
Üdv: Leanne

A tenger hangja ezüst csilingelés, sötét szoprán,
hangjával, fodrával csábít a gonosz boszorkány. /Saját vers/

http://onetwilightfan.lapunk.hu/

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 16 (szerda), 8:48 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: Roxfort, Mardekár ház klubhelyisége, ifj. James Potter mellett
Sziasztok!

Egy új történetemet szeretném reklámozni, aminek A negyedik hazugság címet adtam. Agota Kristof Trilógiáján felbuzdulva írtam a történetet, de bárki megértheti azok közül is, akik nem olvasták.
Itt lenne az a kevés ismertető szöveg, amit írtam hozzá: Történetünk egy egyszerű lányról szól, nem tudom, hol lakik, azt sem, mikor; még nevet sem adtam neki...
A történet linkje: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=116142

Előre is köszönöm a visszajelzéseket! :)

Szép napot,

Bellatrix

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 09 (szerda), 17:49 
Zöldfülű

Sziasztok!
Privet Drive-os írásaim egyikére szeretnék kritikát kérni. Mivel igazából nincs fenn, csak két írásom Merengőn, így teljes mértékben mindegy, hogy melyikhez kapok véleményt, én annak csak örülni tudok. (Egy novella/egyperces, és egy regény van fenn két fejezettel.)
Merengős profilom: http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=18432

Előre is köszönöm, ha valaki ír! :)

Üdv,
Engel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 07 (hétfő), 9:52 
Sztorihajhász

Halihó! Rég jártam erre, és bár tudom, hogy a versek nem túl népszerűek errefelé, azért megpróbálkozom...Szóval egy régi-új versciklusomról lenne szó: Csontig égett gyertyák. Az újabbak, legnagyobb szomorúságomra, még alig kaptak figyelmet, de igazából bármelyik darab kritikájának örülnék, mert szeretnék komolyan foglalkozni a témával, és ahhoz kell a tanács, építő jellegű kritika, biztatás. Szóval légyszi, légyszi szánjatok egypár percet az alkotásaimra :)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 06 (vasárnap), 6:37 
Sztorihajhász

Tudom, tudom, megint egy Robin Hood a tolvajok fejedelme fic, amivel már senki sem törődik, de hát próbálkozom. Tegnap írtam egy kis Willes novellát, amire szeretnék kritikát kapni. A címe "A fájó igazság".

Tartalom: Robin Hood, a tolvajok fejedelme fanfiction. A nyolc éves Will mindig is kíváncsi volt rá, ki az apja. Egy nap pedig erre is fény derül. FIGYELEM! Papízsepiket elő!

Itt lehet olvasni: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115889

Nagyon jólesne rá pár kritika, de nem fogok követelőzni.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 13:30 
Írópalánta

Sziasztok!

Jöttem reklámozni magam...
Most egy számomra elég nagy fába sikerült belevágnom a fejszémet, ugyanis elkezdtem írni egy femslash történetet. Ilyet még sosem csináltam, tapasztalatom sincs benne, de jó kihívás önmagamnak. Nagyon kíváncsi lennék a visszajelzésekre. Ma engedték fel az első fejezetet. Ha valakinek van kedve, olvassa el, és írjon nekem véleményt, kritikát. :) Előre is köszönöm!
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115194

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 04 (szerda), 17:15 
Zöldfülű

Sziasztok!
Sok idő után most kezdtem el újra írni. Eléggé bizonytalan vagyok az új regénykezdeményem minőségét illetően, nagyon örülnék néhány őszinte véleménynek.

Ismertető:
Nate, a vakmerő, de reményvesztett fiú
elutasítja a népszerű, céltudatos Corneliát, aki
elhatározza, hogy bosszút áll a fiún, amiért
megalázta őt.

És itt talalható: fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115180

Előre is köszönöm! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 31 (szombat), 6:27 
Sztorihajhász

Tudom, hogy kb. nulla az esélyem, hogy valaha is kritikát kapja erre a ficemre, de gondoltam, próba cseresznye. Egy Robin Hood, a tolvajok fejedelme ficemről lenne szó (tudom, a fandom nem túl népszerű és ismert itt Merengőn), amelyet anno már feltettem, de most átírva újra felrakom. A címe Kelta nővér, angol fivér.

Tartalom: Robin Hood, a tolvajok fejedelme fanfiction. Egy hónap telt el azóta, mióta Robinék legyőzték Nottingham bíráját. Egy reggel Robin rajtakapja Willt valamin, és ennek hatására feltárul fivérének egy olyan múltja, amelyről a Tolvajok fejedelmének még csak halvány sejtelme sem volt. Egy olyan múlt, amely alapjaiban változtatja meg Robinnak az öccséről alkotott képét. A történet az első fejezet kivételével Will narrálásában íródik. A figyelmeztetések a későbbi fejezetekre vonatkoznak!

Itt lehet olvasni: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115048

Eddig két fejezet van fenn, és jólesne rá pár kiritika. De nem erőszak a disznótor. Bár, hátha valakit érdekel.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 28 (szerda), 19:20 
Zöldfülű

Sziasztok!

Mindössze egy embertől kaptunk véleményt a történetünkre, melyet ketten írunk. Érdekelne mások véleménye is :)
Ismertető: A világ annál is őrültebb hely lett, mint amilyennek ismerjük. A városok kiürültek, az emberek kis csoportokban próbálják túlélni a mindennapokat. Ketten próbálják kideríteni, mi okozta mindezt, már amikor nem egymás torkát akarják elvágni: egy igazi túlélő a Kívülállóktól, és egy tapasztalatlan, de jól felkészült tudós a Sebezhetetlenektől. Ha képesek együtt dolgozni, megmenthetik a világot. Vagy akkor sem.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114554

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 26 (hétfő), 20:56 
Írópalánta

Sziasztok!

Ma ért féltávhoz a Nagisával párhuzamosan futó drabble-játékunk feltöltése, ezért gondoltam, figyelmetekbe ajánlom a két gyűjteményt. ;;) A visszajelzések nem árasztanak el minket, s bár az olvasottságra igazán nem lehet panaszunk, azért néhány biztató sornak, pozitív/negatív észrevételnek igazán örülnénk mindketten.

A játék menete egyszerű, minden nap egy-egy történetet töltünk fel, amik egy harminc szavas kulcslista alapján születnek, félperces terjedelemben. Nálam főleg Draco és Lucius központú (többnyire slash) ficceket olvashattok a Jégszilánkok elnevezésű gyűjteményben, míg Nagisa különböző, hanyagolt szereplőkről, köztük is főként Scorpius és Lily párosáról ír a Pitypang címet viselő csodálatos szösz-kollekcióban. :)

Ha van néhány szabad percetek, gyertek és olvassatok bátran! :x Sokféle műfaj megtalálható az eddigi tizenöt-tizenöt történet között, szomorkásabb, játékos, romantikus... Igyekszünk színes történeteket alkotni, hogy megtaláljátok köztük, ami nektek tetszik. ;) És ha netán vélemény írásra "vetemednétek", becs'szó, nem harapunk érte! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 26 (hétfő), 18:09 
Fanfic-faló

FuraMark, lentebb már küldtem neked egy jelzést a topic-kal kapcsolatban. Ha frissíted a ficblogod, nem szükséges azonnal ide szaladnod, és bemásolni ugyanazt, amit az olvasóidnak üzensz.
Teljen el egy bizonyos idő két reklám/kritikakérés között, akár azonos ficről van szó, akár nem. Hagyj időt az olvasóknak, hogy rád találjanak, és az sem árt, ha másoknak is teret hagyunk itt az érvényesüléshez. Adjunk esélyt másoknak is, rendben?
Kérlek, figyelj oda erre és a társaidra! Érkezni fog az a kritika, ne aggódj :)

Ha esetleg az itteni bejegyzésem elkerülné a figyelmed, megkerestünk privát üzenetben is!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 25 (vasárnap), 15:23 
Szárnybontogató

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=106243
Emlékszik még valaki erre?Az első ficem,nagyon sok pozitív visszajelzést hozott,én is szerettem írni :) Épp ezért büszkén jelentem be,hogy a Másnaposok Harry Potter módra 2. munkálatai elkezdődtek.Csak a szokásos humor és agymenés,legyetek rajta! :) Ja és feltornàzhatnánk egy kicsit,ha már jön az új :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 24 (szombat), 11:15 
Írópalánta

Sziasztok! Alapvetően minden művemre szívesen kapnék kritikát, de most elsősorban a legutóbb feltöltött, Körök végessége című novellámra szeretnék véleményeket kérni. :) Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy az olvasóknak mennyire jön be a kissé kusza fogalmazásmód, amellyel hangulatot szeretnék kelteni.

Kategória: PD
Jellemzők: Angst
Szavak száma: 908

Részlet:
„A kör végtelen, önmagába gyűrűzik, önnön tökéletességébe kapaszkodik. Létezik-e gócpont, ahol az erőtlen, reszketeg végek egymásba fonódnak? Egy-e az egész? Vagy csupán megszámlálhatatlan árva gondolat, melyek a tökély illúzióját hajtják kitartóan, egymásba ádázul karmolva, harapva?”

Link a profilomhoz: http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=9555

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 24 (szombat), 1:19 
Fanfic-faló

Furamark, a "Kritikát ide!!!" topic nem a ficblogod, nem szükséges minden frissítésedet folyamatosan a leendő olvasóid orra alá dugni. Akit érdekel, jelentkezni fog!
Örülünk, hogy jön az ihlet és halad a mű, de a reklámozás/jelzés/ösztökélés fő helye továbbiakban is a ficblog részleg, az való erre.
Kérlek, ehhez tartsd magad!
Köszönöm a figyelmet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 23 (péntek), 19:51 
Szárnybontogató

Folytattam a második világháborús PD sztorimat,örülnék már pár kritikának,első saját sztori :) Tudom,hogy nem nagy durranás,de kiváncsi vagyok,hogy külső szemmel milyen :)
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114903&i=1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 23 (péntek), 13:15 
Zöldfülű

Sziasztok!

Egy barátnőm unszolására kezdtem bele egy regénybe (Bill/Hermione, 16-os korhatár, vérfarkasos), és nagyon kíváncsi lennék, hogy érdemes-e egyáltalán folytatnom.
Nem egy nagy durranás, de azért örülnék, ha valaki véleményezné. :)

Szabad akarat: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114887

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 21:05 
Szárnybontogató

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114517
Ismét a PD sztorimat hozom,pörgessük egy kicsit fel :) Kritikát hagyjatok magatok után :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 17 (szombat), 19:08 
Zöldfülű

Sziasztok!
Nos, újra egy depis novella, méghozzá az én tollamból.
A történet ezen a linken érhető el:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114609
Rövid tartalom:
Történetünk a New Moon idején játszódik, februárban. Edward a családjával együtt visszamegy Forks-ba, hogy végső búcsút vegyen a lánytól. Az ő érzéseit mutatom be ebben a novellában. Vajon mi történik, ha összetörik, ami összetörhetetlen? Olvassátok el, és megtudjátok. ;)
(nincs kedvem pazarolni a szót...)

Előre is megköszönöm a kritikákat, amik érkezni fognak.
Üdv.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 14:29 
Zöldfülű

Sziasztok!

Alapvetően nem vagyok biztos magamban és az egész eddigi történetem milyenségében. Persze kaptam eddig is kritikát, de azért örlnék még párnak, amik nem egy-két sorból állnak, és értelmes, hasznos dolog van bennük, ami segít kievickélni a partra :? :D

Az eddig feltöltött fejezeteket itt találjátok:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114413

Minden véleménynek örülnék, legyen az negatív vagy pozitív!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 19:22 
Zöldfülű

Sziasztok!
A történetem egy fontos fordulópontjához ért, örülnék, ha véleményeznétek.
Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=12213342

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Talley 2014 június 08 (vasárnap), 21:47-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 16:00 
Szárnybontogató

Üdv mindenkinek :) Elhoztam az első teljesen PD sztorimat,saját szereplőkkel,a második világháború idején :) Többet nagyon nem fűznék hozzá,itt az első fejezet: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114517
Jó olvasást,kritikát hagyjatok magatok után! :)
Köszönöm! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 11 (vasárnap), 15:01 
Zöldfülű

Sziasztok! :)

Hosszú szünet után újra visszataláltam az íráshoz, és nemrég felraktam egy irományom, a címe: Csíny letudva?
Rövid és borongós novella, Remus Lupin érzéseivel és gondolataival a főszerepben.
Egy kis ízelítő: "Azon az éjszakán, amikor Voldemort elvesztette erejét és testét, lénye pedig egyetlen lélektöredékké zsugorodott, nem csak a kis Harry Potter volt az, aki számára a világ összeomlott…"

A novellát itt találjátok: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114534

Nagyon örülnék néhány véleménynek. :)

Előre is köszönöm! :)

ildi08

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 13:14 
Írópalánta

Sziasztok!
Egy komorabb hangulatú slash novellát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ami eddig nem igazán találta meg az olvasóközönségét. Feltételezem az extrém párosítás (Sirius/Draco) miatt, de az is lehet, hogy teljesen más okból. Néhány véleménynek, építő kritikának nagyon örülnék, ha esetleg valaki kedvet kap az olvasáshoz. :) A történet korhatáros, 16 év felettieknek ajánlott, ezt érdemes még tudni róla.

A történet:
Sirius Black a múltja elől menekül, a bezártság és magány nyomasztó fogságából.
Draco Malfoy a jövő, a kötelességek fojtogató árnyai elől.
A szabadságot néha furcsa helyen találja meg az ember, egész más formában, mint amiről álmodott.

Ha valakinek sikerült felkeltenem az érdeklődését, akkor ide kattintva megtalálja a történetet. Jó olvasást! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 11:15 
Zöldfülű

Halihó!

Ha néhányan belekukkantanátok, és hagynátok néhány sort (nem kell kímélni, hálás vagyok a kritikáért :) ), annak őszintén örülnék:

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114283

Előre is köszi szépen! :)

Szép napot és sok olvasnivalót mindenkinek!

NN

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 20:32 
Zöldfülű

Egy évvel a - bizton állíthatom - legismertebb (mondjuk azt nem nehéz :D) fanfictionöm, a Voldemort az Epres joghurtot választaná megírása és publikálása után ismét egy úgymond paródiával érkezem hozzátok, melynek A hátsókertben címet adtam. A novellát szintén egy ismerősömmel folytatott "beszélgetés" ihlette, melyben a szokásosnál egy cseppet jobban elvesztettük a fejünket, de ez meg is látszik az erősen WVV történeten. :) Örülnék, ha elolvasnátok! ^^"

Rövid tartalom:
A második varázslóháború véget ért, most nincs hely másnak, csak a gyásznak és az újrakezdésnek. Mindenki máshogy dolgozza fel ezt, van, aki csendesen, van, aki családdal, és van, akinek már nagyon elege van a folytonos komor hangulatból. Mi lesz akkor, ha az ember megfeledkezve a külvilágról, egyszerűen csak szórakozik egyet? Ha Harry Potterről van szó, akkor valószínűleg ez.

Mesebeli, történetekből szőtt felhőkön lebegő, kritikák alkotta falak közötti birodalmam.^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 24 (csütörtök), 10:14 
Sztorihajhász

Új ficem került fel Robin Hood, a tolvajok fejedelme fandomban (bár tudom, hogy ez a fandom itt nem olyan népszerű, de nem baj). A fic címe: Kelta nővér, angol fivér. Néhány véleménynek nagyon örülnék, de nem leszek követelőző. :)

Tartalom röviden: A történet a film után játszódik (és sokszor jóval előtte is). Egy hónap telt el Robin és Marian esküvője óta, az élet pedig visszatért a békés kerékvágásba. Ám egy nap két olyan személy zavarja meg a sherwoodi erdő békéjét, akik szorosan kapcsolódnak Will múltjához. Mialatt pedig a többiek próbálják megszokni az új helyzetet, lassan fény derül Will Scarlett egy olyan múltjára, amelyet eddig mindenki előtt titokban tartott, és amely úgy tűnik, újabb kalandokra hívja. A fanfiction sokszor tartalmaz majd visszaemlékezéseket, így mindig jelezni fogom, melyik évben járunk.

Az eddigi fejezeteket itt lehet olvasni: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114307

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 20 (vasárnap), 15:10 
Zöldfülű

Sziasztok!

Hosszú idő után egy újabb történettel jelentkezem, s talán mondhatom, hogy egy egyedülálló darabbal a Merengő fantasztikusabbnál fantasztikusabb sztorijai között! :) Azt hiszem el is árultam, hogy miért szeretnék kritikákat kérni. :D

A történet rövid leírása: Az 1960-as évek Liverpoolja. Nem csak a városban, hanem világszerte erősen dübörög a Beat, s a rajongás alól két lány sem kivétel. Linda Bell Manchesterből költözött át, hogy ott újságíróként dolgozzon, majd egy nap megismerkedik leendő legjobb barátnőjével, Betty Brownnal, aki csakhamar munkatársa lesz. Rövidesen egy közös cikk következtében hamar összefonódik a két lány, és a kor legnagyobb együttesének, a Beatlesnek a sorsa.

Figyelem! A történetet egy kedves barátnőmmel közösen írom. Fejezetenként váltjuk egymást, ezért mindegyik elején fel lesz tüntetve, hogy ki írta az adottat: (L), mint Lilla, (A), mint szerény személyem. Őszintén reméljük, hogy elnyeri tetszéseteket a sztori, s szívesen várunk mindenféle észrevételt! :)

A linkre kattintva elérhetitek a sztorit: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114198

Nagyon szépen köszönöm előre is azoknak, akik szánnak a történetre néhány percet és írnak pár sort hozzá! Hihetetlenül sokat jelent! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 17 (csütörtök), 14:56 
Írópalánta

Sziasztok!

Nemrég feltettem egy Bill/Fleur történetet és mivel még nem alkottam velük, szívesen venném, ha akadna még pár Olvasó. :) Ítéletet lehet mondani! :D Köszönöm!

Véla-tánc az avaron
"A tavaszi zápor gyönyörű illata újra visszatért. Ezúttal olyan mélyen hatolt a tudata mélyére, hogy már semmilyen fájdalmat nem érzett… Egy arc villant fel a gondolataiban, egy arc, amely csodásabb bármilyen földi teremtménynél. Olyan mélyen elraktározta magában, mintha a szeretett piramisai védőátkairól lenne szó. Vagy ez még annál is több…?"

Botkrisz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 17 (csütörtök), 9:41 
Tollforgató

Sziasztok!

Bármelyik írásomra szeretnék bármilyen véleményt, kritikát. Előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 14 (hétfő), 18:59 
Zöldfülű

Sziasztok! Szeretnék én is kritikát kérni. "A tironaiak lázadása" című történetemről lenne szó, egyelőre még csak 4 fejezet készült el, de most folytatni tervezem majd. Saját világban játszódik, fantasy. A link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=105975 Köszönöm előre is!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 12 (szombat), 12:06 
Sztorihajhász

Felkerült a Kalandok a középkorban friss fejezete. Örülnék pár véleménynek, de nem akarok követelőzni.

A fejezet tartalma röviden: A többség örömmel fogadja Robin jelenlétét, de nem mindenki. Amikor pedig Will dúlva-fúlva elrohan, Christine elmond a fiúnak néhány dolgot saját magáról.

Itt lehet olvasni: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=114087&i=1

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 05 (szombat), 14:02 
Zöldfülű

Sziasztok!

Feltöltés alatt Életem legnagyobb titka... Örökké című slashem.

Albus/Scorpius párosítású kis történet. Egyszer már volt fenn az oldalon, de most újra felkerül. Lehet, hogy azt hiszed a szerelem mindent legyőz, de van egy pont, amikor már te sem hiszel ebben. Albus szereti Scorpiust, de vajon képes mindent feláldozni a szerelméért? Két fiatal, két család, két értékrend. Vajon a fiúk képesek lesznek megbirkózni az előttük álló kihívásokkal?

Itt olvasható: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113280

Kritikának nagyon örülnék! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 23 (vasárnap), 14:56 
Sztorihajhász

Felkerült legújabb Robin Hood, a tolvajok fejedelme slash-novellám Will-Robin párosítással. A címe [b]"A mézsör hatása"[/b].

A történet röviden: Egy este Will kissé sokat iszik, és az ital hatását nemcsak ő tapasztalja meg.

Itt olvasható: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113770

A kritikákat örömmel fogadom. :)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 23 (vasárnap), 14:00 
Szárnybontogató

Felkerült a blogra a II. Nagy a Roxfort állatkertje kihívás összes története, szeretettel várok minden kedves Merengőt olvasni és értékelni.

1. Szellemes szórakozás - az Odú padlásszelleme
Weasleyék padlásszelleméről nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy Ron szobája felett lakik, és állandóan a csöveket veri. Én most személyiséget adtam neki, és megpróbáltam elképzelni, milyen lehet, ha egy szellem, egy révész és egy boszorkány partiszervezőnek áll.

2. Egy sárkány naplója A gringottsi széfőrző sárkány
A gringottsi széfőrző sárkány elmeséli, hogyan és miért került a koboldok fogságába.

3. Porszemekért a világot - a karácsonyi kertitörpe-angyalka
Az Odú kertje hemzseg a kertitörpéktől. Amikor nyáron Weasleyék kivágni kényszerülnek a vénséges-vén szilvafát, a hirtelen törpeoffenzíva után látszólag elsimulnak a dolgok. Nem is gondolják azonban, hogy egy fejletlen, krumplira hajazó, csöppnyi élőlény egész világát forgatják fel ezzel. Ami számukra csupán néhány üveg lekvár, az másnak mindene, amije csak van. A nyílt háború előtt az ő kertjük is hadszíntérré válik.

4. "Hullongó tollak voltunk egyedül - szárnyak lettünk egymással..." - Sirius postamadarai
„Aztán betoppant Remus - elnyűtt ruháival, ősz hajszálaival, koravén arcával és szomorkás kis mosolyával, és a magával hozott zord valósággal egy csapásra megfertőzte a nyugalmas, napsütéses édent. … Sirius némán bólintott, mielőtt megcsókolta a cserepes ajkakat. Száraz és ügyetlen csók volt, telis-tele keserűséggel, fájdalommal és szégyennel. Remus húzódott el előbb.”

A pontozási útmutatót itt találjátok.
Előre is nagyon szépen köszönök minden értékelést.
zsuzsanna1987

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzsanna1987 2014 március 23 (vasárnap), 18:38-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 20 (csütörtök), 13:22 
Zöldfülű

Sziasztok!

Kritikára vadásznék én is :D

Hugó, a vándor című történetem hetedik fejezete is felkerült a honalpra. A sztorit három nagy részre bontottam, ebből az első most fejeződött be, így itt az alkalom kritikákkal elárasztani a postaládám, hogy tudjam mi az, ami megfog benne egy olvasót, és mit hagyjak ki a következőkből ;)

Ez az első, a Merengőre feltöltött regényem, ezért nem tudom, hogy a téma, a stílus, vagy maga a történet miatt ilyen csendesek az olvasóim, de nagyon örülnék valami visszajelzésnek. Szóval várlak titeket szeretettel a következő linken: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=111367

Néhány szó a történetről:
Egy teljes mértékig saját fantasy világban játszódó regényről van szó, Hugó főszereplésével, aki karavánja élén egy eltűnés kapcsán nyomoz. A történet leginkább utazásairól, társairól és egyre nagyobb álmaikról szól. Kalandjaik közben felbukkan néhány hercegnő, kiürül több hordó bor és feje tetejére áll a világ.

Megj:
- már 50 fölött van az első fejezet megtekintése, de még egy szót sem kaptam, legalább azt írjátok le miért hagyjátok abba :-t annak nincs értelme hogy folytatom, de senkit nem tud lekötni
- A korhatárt 16-osnak jelöltem meg az időnként előforduló meztelenség miatt.
- A helyesírást béta ellenőrizte, biztosan jobb, mint ennek a kis Gilderoy szösszenetnek :oops:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zeulogus 2014 április 10 (csütörtök), 11:34-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 20 (csütörtök), 9:05 
Zöldfülű

Sziasztok!
Nagyon örülnék néhány építő jellegű kritikának első ficemhez, Song of the caged bird a címe.
Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113706

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 15 (szombat), 18:19 
Zöldfülű

Hosszú idő után végre elkészült a ficemhez az új fejezet, örülnék, ha mondanátok róla véleményt :)
A ficről: Mi történik a mardekárosokkal a hetedik könyv alatt? Nem sok mindent tudunk meg róluk. Létezik egy általános sztereotípia, miszerint mindent megkaphatnak, ravaszak, és képesek keresztülgázolni másokon. De mi van, ha ez az előítélet csupán egy felnagyított vélemény? Vajon hogyan viszonyulnak a diákok a Sötét Nagyúrhoz és az élethez, miközben saját származásuk parancsolja őket térdre? Hiszen ők még csak gyerekek, akik önmagukat keresve kóstolgatják az életet. Ezt szeretném bemutatni az írásom alapján, megspékelve egy kis szerelmi szállal is.
Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=107212

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 06 (csütörtök), 20:28 
Zöldfülű

Sziasztok!

Elsősorban nem kritikát szeretnék (bár annak is nagyon örülnék), hanem egy kitartó olvasót. Adódott egy lehetőség, hogy kinyomják a sztorimat lefűzve, olcsón, szóval egy átolvasás ráférne a történetre. Tigi nagyszerű munkát végzett, de talán maradt benne egy-két szóismétlés vagy lemaradt pont... Emellett egy epilógus is kilátásban van, szóval ha lenne olyan kedves ez az olvasó, és esetleg megosztaná velem, hogy mire lenne kíváncsi, akkor az is óriási segítség lenne. Nem tudom, hogy jó topicban vagyok-e...

A történet dióhéjban:
Alex kis híján sokkot kap, amikor egy erdőben töltött éjszaka után a rengeteg nem hajlandó őt hazaengedni. A lány ijedtségét még tetőzi Lucas megjelenése is, aki bár segíteni akar Alexnek, hihetetlenül rideg viselkedésével csak még jobban ráhozza a frászt, végül pedig nem marad más választása, menekülni kényszerül a jóképű sráccal. Amint egyre jobban feltárul előtte Gaveron és az igazság a misztikus lények körül, annál inkább beszippantja magába az új világ, és nem akarja ereszteni. A menekülés hasztalan, tökéletes pillanat pedig nem létezik…

Fantasy, kaland. Elvétve romantikát tartalmaz!

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=104808

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 02 (vasárnap), 14:46 
Írópalánta

Sziasztok!
Nem rég felkerült kisregényemet szeretném a figyelmetekbe ajánlani. :) http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113286 Jólesne néhány építőjellegű kritika, ha esetleg valakinek van hangulata egy kicsit borongósabb rövid történethez. :) Lucius, Narcissa és Sirius a központi karakterek. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 02 (vasárnap), 13:24 
Szárnybontogató

Tegnap késő este olvasható a Doctor Who ficem első fejezete,megtennétek,hogy megdobtok pár kritikával? :)
Üdv:FuraMark
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113363

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 02 (vasárnap), 8:18 
Zöldfülű

Sziasztok!
Egy újabb Real Personal fanfictionnal jelentkezem, amelynek címe: Koporsószögek-Visszaemlékezés az életre
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113391
Rövid ismertető:
Ez a novella egy összetört férfiról szól, akit másfél évvel ezelőtt megcsalt a barátnője. Azóta a fiú az alkohol, a drog és a cigaretta bűvkörébe került, nem tudja az önpusztító életmódot abbahagyni. Az élete tönkrement, ő pedig nem tud túllépni a szakításon. Csak egy kérdés ötlik fel benne rögeszmésen: miért? Szereti a lányt, még ennyi idő után is. Sajnos majd ez okozza a vesztét is... Aztán a huszonkilencedik születésnapján kap egy üzenetet, ami összetör benne mindent, ami eddig még megmaradt. Képtelen feldolgozni az eseményeket, ezért öngyilkosságba menekül. Kérlek, ne legyen előítéletetek, hogyha meglátjátok a narrátort, mert nekem ez rosszul esne. Fogadjátok sok szeretettel a legújabb novellámat, amelyet a változatosság kedvéért most egy cikk inspirált.
"Ahogyan a főnix felkel hamvaiból, úgy hullik vissza a porba. Örökös körforgás ez: a halhatatlan madár meghal, aztán újjá éled, hogy újra összetörjön. S, a fiú, kinek arcán mindig vigyor ült, már többé nem nevetett. A vidámság, a viccelődés meghalt. Helyét a nyomasztó fájdalom és a csönd vette át.”

Kérlek, dobjatok meg pár kritikával! ;)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 március 01 (szombat), 22:43 
Szárnybontogató

Éjjeli baglyok, itt vagytok? :D Remek :)
Büszkén jelentem be,hogy az új ficem, a Titenkettedik Óra első fejezete olvasható Regeneráció címmel :) Doctor Who fanfic,a Tizenkettedik Dokor és Clara főszereplésével,fogadjátok szeretettel :)
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113363
És ne felejtsetek el kritikát írni,ha benéztek :)
Üdv:FuraMark

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 február 23 (vasárnap), 17:28 
Írópalánta

Sziasztok!

Újra itt vagyok egy kicsit reklámozni az írásaimat. Van közöttük saját, és HP. univerzumban játszódó is.

Előszőr is hagy ajánljam figyelmetekbe PD-s, teljesen saját történetemet. Egy trilógia első könyvét, melynek címe: Lépések a mélybe.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=109559

Történet röviden:
Manon Mildborow a viktoriánus kori Angliában él, elégedett az életével. Hatalmas házban él, nincsenek anyagi gondjai mindent megkaphat, amit csak szeretne, tizenhat évesen már menyasszony lesz, és alig várja, hogy egy év múlva férjhez mehessen élete szerelméhez. Azonban az idill nem tart sokáig, mivel Manon apja hirtelen meghal, és az eddig szilárdnak vélt anyagi biztonság is vele együtt sírba száll. Manonnak, bár nem igazán akar, szembe kell néznie azzal, hogy a számára fontos emberek nem olyanok, mint amilyeneknek látszanak, és hogy ő eddig valójában álomvilágban élt és semmit nem tud a valódi világról, és az igazi életről.

Ez a történet befejezett, már a második könyv részeit is elkezdtem feltölteni. Apropó második könyv. Annak a címe: Szárnyalás az égig!

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=111961

Még maradjunk egy kicsit PD-kategóriánál. Figyelmetekbe ajánlanám egy novellámat, melynek címe: Éva alkonya. (Semmi köze a Twilight-hoz, előre szólok.)
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=111455

Nos, nyergeljünk át Harry Potter univerzumába. HP.-s írásaim a következőek:

Halott Nevek Könyve

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=73807

AU-s szori (saját szereplő a főszereplő), de nem kell nagyon megijedni, minden Harry Potterben jelentős szereplőt megjelenítek. Ennek a történetnek határozott előnye, hogy befejezett, szóval, amint nekirugaszkodsz, akár együltő helyedben végig is olvashatod, nem kell várni heteket vagy hónapokat a következő részre, és azon sem kell aggódnod, vajon befejezem-e. Felhívom a figyelmeteket, hogy igen hosszú 109 fejezetes. Ne ijedjetek meg a hosszától, próbáltam nem unalmasra írni. :)

A fülszövegből nem jön le, ezért meg kell említenem, hogy nem Voldemort a főszereplő, és Halott Nevek Könyve, és legendája csupán át-át szövi a cselekményt a végkifejletig. Valójában a saját szereplőm életéről lesz szó, hogyan illeszkedik be egy teljesen más kulturából a Roxfort ill. Anglia varázsvilágába, hogy talál rá egy tiltott szerelem, és a kötelesség és az érzései közül melyiket választja. Az elején még nem a megszokott helyszínekkel dolgozom, de utána az olvasók a szokásos Harry Potteres helyszínekkel és szereplőkkel is találkoznak, és néhány Rowling által kevésbé részletesen megírt szereplő (pl. Lucius, Narcissa, Bellatrix) általam képzelt előéletébe, életébe is próbálok bepillantást adni.

Kellemes olvasást hozzá! A kritikáknak, nem is kell mondjam, nagyon örülnék.

Ezután had ajánljam még a Rúnakard átka című fanficem, ami a Halott Nevek Könyve folytatása.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=110956

Rövid ismertető:
Majdnem két év telt el a roxforti csata óta. Az élet megy tovább. Régi párosok szétszakadtak, új szerelmek, barátságok szövődtek, mások a múlton rágódnak. Hőseink tehát élik mindennapi életüket, nem is sejtve, hogy olyan sötét erők ébredése közeledik, mely nemcsak a varázslók, de a muglik életét is gyökeresen megváltoztathatják.

A fanficek sorában az utolsó történetem, ami olvasására lelkesítek mindenkit, a Sziget című. Lucius/saját szereplős írásom.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=91394

Kritikákat előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 február 21 (péntek), 9:04 
Zöldfülű

Sziasztok!
No, gondoltam megpróbálkozok én is egy kis "önreklámmal". :D Régebbi írásom a Lélekbörtön, még a VI. HWSC-re készült, de nem igazán találta meg az olvasó közönségét sem itt sem más oldalakon. Lehet a hangulata, lehet a stílusom miatt vagy valami egészen más okból. :-?
Ha valakinek esetleg van hangulata sötétebb drarry novellát olvasgatni meglephetne pár sorral. Ígérem, nem csapom rá a laptopot negatív véleményre sem, ha az fogalmazódik meg valakiben. 8->

"Van egy ilyen szelíd nyári világ, málnaszörppel, aludttejjel, citromos vízzel. Aztán van egy másfajta, tűzvésszel, vérrel, kéjgyilkossággal. Valahol a két világ között élek, málnaszörpöt szopogatok, s közben várom a tűzoltókat vagy a detektíveket." //Márai Sándor//

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 február 19 (szerda), 22:48 
Zöldfülű

Sziasztok! :)

Tudom, hogy telhetetlen vagyok, de végtelenül hálás lennék, ha kapnék még néhány visszajelzést Mancsnyomok című, Remus/Sirius párosítású (azaz slash, de nem a pikánsabb fajtából, inkább a kettejük közti érzelmeket taglaló :) ) kis pötyögéseimre.

Még mindig csak ismerkedem a műfajjal, sőt, most egy kihívásos történet kapcsán jöttem rá, hogy magában a fanfic világban is elég esetlenül mozgok - úgyhogy tényleg bármilyen kritikának örülnék, nem kell finomkodni. :)

(Illetve, ha már itt vagyok, nagyon halkan megemlítem a Voldemort titkos naplója című paródiámat is - bár ott aztán tényleg nem lehet semmi panaszom a vélemények számára... :$)

Előre is nagyon-nagyon köszönöm, ha valaki időt szán rám! ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 február 19 (szerda), 17:48 
Írópalánta

Sziasztok!

Olyan régen kértem kritikát, hogy gondoltam, most megint megteszem. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi a véleményetek a Nagini novelláimról. Igyekszem minden háromszáz szavas történetecskében egyedien, és persze Nagini nézőpontjából bemutatni az eseményeket, mert úgy gondolom, hogy szegény kígyó igazán kihasználatlan szereplő a könyvekben, és a Voldemorthoz fűződő kapcsolata igazán izgalmas tud lenni, ha egy kicsit beleássuk magunkat. :D

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=109863

Szívesen olvasnám a véleményeteket az Exmemoriam című novellám esetében is, ahol egy amneziátor gondolatairól írok.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=110638

Bár a hosszabb történeteimnél csak lassanként válaszolok a kritikákra, a novelláknál igyekszek minél gyorsabb lenni. :D

Előre is köszönöm, hogy megtiszteltek a véleményetekkel.
Susane

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra