Szentséges szalamandra!

Az Mi M betűnk tért vissza közénk, ha csak egy hsz erejéig is, de akkor is!

Nem lehet levakarni az arcomról a vigyort. Miközben tiszta szerelmes hangulatban vagyok, mert olvasom a Fogadj rám! c. sztorit, és annyira nagyon tetszik!

Örülök neked Maycsikám, majd csütörtökön felhívlak, hogy s mint sikerült!

Nagyon szorítok, keresztbe tett lábakkal fogok ülni holnap.

(a kezem sajnos kelleni fog a munkához...)
Shanci, mesélj, mi volt ezen a kiállításon, vagy milyen volt? Bemutattak mindenféle drogot, esetleg voltak függők is, akik meséltek? Egyáltalán milyen alkalomból volt, csak úgy? Meséééélj!
És te is, Nara, hogy mit ügyködik anyukád, érdekelne.

Szóval várom a pü-ket, főleg, hogy Shanci még a srácról is ígért... szóval lemaradásban van!
Hűha, Riika, khm... először inkább válaszolok a kérdésedre: mivel nem akartam anyának egy használhatatlan kis szobrocskát, vagy egy gyorsan hervadó virágcsokrot adni, ezért kiötlöttem, hogy mivel anya szeret kreatívoskodni (értsd: mindig készít valamit... lámpa búrát fest, ajtóra való táblácskát nevekkel, borokat/pezsgőket díszít, képeket, vázákat, stb.), veszek neki a hobbi boltból ilyen festékeket, plusz ott találtam egy fa cserepes szívet. Vagyis úgy néz ki, mintha virág lenne, de szív alakú, miközben közé csíptethető bármiféle kis papírka. Bentre az íróasztalára tökély.

És azt találtam ki, hogy egyik oldalára öcsém képét teszem, a másikra az enyémet. Befestem, díszítem, stb. Meg majd szedek neki orgonát, a közelben van egy régi temető, és ott rengeteg orgona van, meg keresek valami megható verset, és lejátszok valami "mamás" számot, hogy bőgjünk egy kiadósat. Nagyjából ennyi.
Aztán az Avatáros téma. Komolyan kíváncsi lennék, mivel tudjátok alátámasztani az igazatokat, vagyis hogy gagyi a film. Tulajdonképpen miért? Szerintem egy nagyon is reális képet fest le az emberekről. Pénzért mindenre képesek vagyunk. Kb. ugyanezt csináltuk annak idején az indiánokkal is, és az hót ziher, hogyha tényleg felfedeznénk egy másik bolygón egy másik fajt, ugyanezt tennénk velük is. Mert a "pééénz". Miközben azt mondják a filmben, hogy a Föld már egy halott bolygó. Nem számít, mert a "pénz" fontosabb.
És mivel egy inidános film ad1: nem Cameronos, ad2: nem túl látványos, hát megteremtett egy csodálatos új fajt, a Na'vi-kat, meg egy káprázatos bolygót. Csodás, ahogyan a természettel kapcsolatban állnak, elképesztő látványvilágot hozott létre, lenyűgöző tájakkal, növényekkel, élőlényekkel.
És az egészben az a leg... leghatásosabb, hogy egy ember szemével láthatjuk a világot, beleképzelhetjük magunkat a helyébe, és bizony mindenki a Pandorát választaná, a Na'vi-kat, nem pedig a silány, gyarló embereket.
És hogyha ez nem lenne elég, még beletett egy megindító szerelmi szálat is. Hogy nem az a fontos, hogy külsőleg összapasszoljunk, hanem a szerelem. (Neyteri egybk. szerintem nagyon szép Na'vi

)
Aztán meg jön a tetőpont. Kiderül minden, hogy elvileg Jake (L) csak beépített ember, de közben már kicsit fordult a kocka... Jake megszerette az új életét, ahol tudott járni, futni, szaladni (hiszen ő egy rokkant ex-tengerészgyalogos a való életben), beleszerett Neyteribe, elbűvölte, magához láncolta őt Pandora és a törzs. De persze kell a dráma, ezért nem mehet minden olyan simán.
Amúgy. Minden alkalommal végigbőgöm a filmet. Vagy az ámuldozás miatt, vagy mert sajnálom őket, vagyis a szomorúság miatt, de mindig bőgök rajta. Hatalmas hatással van rám a film, és eddig bárkivel beszéltem, rájuk is.
Két - nálamnál fiatalabb - ismerősöm mondta, hogy neki nem tetszett, de szerintem ők alapból nem tudták felfogni a lényegét... utána volt egy barátnőm, aki sztem csak azért mondta, mert ő imádd ellent mondani mindenkinek, mindennek, és már csak azért is azt mondja, hogy rossz, hogy igaza legyen...
Egybk meg tök szkeptikusan ültem be a filmre, na mondom, mit tud ez nekem nyújtani, miért ajnározzák halálra, és életemben nem csalódtam még ekkorát - ilyen kellemesen.
Mindegy. Befejeztem. Bizonyára a barátnődnek megvan a nyomós oka, hogy miért nem tetszett neki egy ilyen film, de annyit mondhatok, hogy nem csak a klasszikusok tudnak nekünk nagyot és sokat adni. Egy Büszkeség és balítélet is nagyon jó film, de ettől nem zárkózom el az újjításoktól, nem csak a szerelem létezik. Lenyűgöző film, és emellett kiállok, szóval, Riika, nézd meg, és ha tényleg nem tetszik, akkor kérlek, írd le, hogy mi és miért nem. Kíváncsi lennék egy korban hozzám illő véleményére is, aki váltig állítja, hogy semmi extra nincsen a filmben. Pássz! - ahogyan Édua mondaná, igaz Shanc?
Na, de tényleg befejeztem, de az ilyen elfogult igazságtalanság, amiben a kedvenc filmemet fikázzák, fel tud bőszíteni, és nem hagyhatom! Még Shanonnak is tetszett, pedig ha valakire, akkor őrá mondtam volna, hogy neki nem fog!

Kééész!
Sziasztok csajok, ne haragudjatok, hogy lefárasztottalak titeket!