Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 06 (csütörtök), 4:35

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1957 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Segítség!
HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 14:02 
Fanficbúvár

Érdekes.
Az én magyartanárom is az Osiris szótárát tekinti mérvadónak, kérdés, hogy ez mindkét tanárnál egyéni vonzalom, vagy valami szakmai alapja is van. Sajna holnap már iskola, lesz lehetőségem megkérdezni...

Én az Osirist részesítem előnyben, már csak azért is, mert újabb, de herikának igaza van, ezután legyen okos, aki tud. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 13:25 
Könyvmoly

Herika, köszönöm szépen ezt a listát, nem tudtam, hogy ilyen sok különbség van a két kiadvány között. Alkalomadtán átböngészem odafigyelve. :)
A tanártól ez egy korrekt dolog volt, hogy legalább megmondta.

Amúgy furcsa ez a Wiki is, mivel "mindkét elemzés elképzelhető, és egyaránt kötőjelre vezet" - írja egy indexes (!!hírhedten tele vannak a cikkeik hibával!!) hozzászólás alapján az "ey" ügyében.

Azt hiszem, legegyszerűbb a beletörődés, én a jövőben igyekszem úgy fogalmazni, hogy elkerüljem az "ey" toldalékolását, ha meg kikerülhetetlen, hagyom egyben MHsz alapján - de a kötőjel miatt sem szólok többet. ^^

Köszönöm a közreműködéseteket a problémám megoldásában!
_U_ >:D<
:-h
C

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 13:01 
Könyvmoly

c.l.a.r.e.y írta:
Na, pont az ilyen ellentmondások miatt pislogok nagyokat... @-) Két helyesírási szótár mást ír?!

Itt vannak az eltérések, bár ez azóta biztosan változott, mert az 1999-es MHSZ és a 2004-es kiadású Osiris szótár veti össze:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_h ... st%C3%A1ja

Érdekes, hogy pl. a lányom iskolájában a magyar tanár közölte, hogy az Osiris féle helyesírási szótárt veszi alapul a javítások során.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 11:09 
Sztorihajhász

c.l.a.r.e.y írta:

Na, pont az ilyen ellentmondások miatt pislogok nagyokat... @-)
Két helyesírási szótár mást ír?! Találtam a témában szakkönyveket (nem kifejezetten az "ey", hanem idegen eredetű szavak toldalékolásával kapcsolatban), tervbe vettem, hogy bemegyek egy Libribe, és átlapozom mindet.
Ha azok is mást jelölnek helyesnek, akkor... :-< akkor valószínűleg leülök sírni a bolt padlójára. :D :D

Mindkettőtöknek nagyon szépen köszönöm a választ!

C

Szívesen :-)

Ez már nagyon a saját farkát kergető kutya esete :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 11:06 
Könyvmoly

Luthien Lovemagic írta:
A Magyar Nyelvi Szolgáltató Irodánál is rákérdeztünk a dologra.

Ezt kaptuk válaszul:

"Tisztelt Kérdező! Az Osiris-helyesírás alapján a néma betűre vagy bonyolultabb betűkapcsolatra végződő, egyelemű tagokból álló tulajdonnevek toldalékolt alakjaiban a toldalék kötőjellel kapcsolódik. Helyesen tehát: Kingsley-t. Üdvözlettel: Minya Károly

A választ honlapunkon is megtekintheti a következő címen:
http://www.e-nyelv.hu/?p=28378"

Eddig én sem így használtam, Tigi hívta fel erre a figyelmemet. Én azóta túlléptem rajta, és kötőjelesen használom.

herika írta:

A Magyar Helyesírási szótár pedig azért használja kötőjel nélkül, mert idézem:"az -nek hangzó ‑ey végződés y-ját az MHSz. nem tekinti néma betűnek (vö. AkH. 217. a)), így az ilyen szavak ragozásában a kötőjelet sem teszi ki".
(legyél okos ezután :) )

Na, pont az ilyen ellentmondások miatt pislogok nagyokat... @-)
Két helyesírási szótár mást ír?! Találtam a témában szakkönyveket (nem kifejezetten az "ey", hanem idegen eredetű szavak toldalékolásával kapcsolatban), tervbe vettem, hogy bemegyek egy Libribe, és átlapozom mindet.
Ha azok is mást jelölnek helyesnek, akkor... :-< akkor valószínűleg leülök sírni a bolt padlójára. :D :D

Mindkettőtöknek nagyon szépen köszönöm a választ!

C

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 11:04 
Sztorihajhász

herika írta:
Luthien Lovemagic írta:

Ezt kaptuk válaszul:

"Tisztelt Kérdező! Az Osiris-helyesírás alapján a néma betűre vagy bonyolultabb betűkapcsolatra végződő, egyelemű tagokból álló tulajdonnevek toldalékolt alakjaiban a toldalék kötőjellel kapcsolódik. Helyesen tehát: Kingsley-t. Üdvözlettel: Minya Károly

Eddig én sem így használtam, Tigi hívta fel erre a figyelmemet. Én azóta túlléptem rajta, és kötőjelesen használom.

A Magyar Helyesírási szótár pedig azért használja kötőjel nélkül, mert idézem:"az [i]-nek hangzó ‑ey végződés y-ját az MHSz. nem tekinti néma betűnek (vö. AkH. 217. a)), így az ilyen szavak ragozásában a kötőjelet sem teszi ki".

Ezután döntse el az ember, hogy írja :shock: *fejet vakar* Mert ebből az jön le, hogy mindkettő helyes, mert mindenki mást mond. Rossz ez az egész úgy, ahogy van ~x(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 9:53 
Könyvmoly

Luthien Lovemagic írta:

Ezt kaptuk válaszul:

A Magyar Helyesírási szótár pedig azért használja kötőjel nélkül, mert idézem:"az [i]-nek hangzó ‑ey végződés y-ját az MHSz. nem tekinti néma betűnek (vö. AkH. 217. a)), így az ilyen szavak ragozásában a kötőjelet sem teszi ki".

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 9:36 
Sztorihajhász

Ezt kaptuk válaszul:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 2:54 
Könyvmoly

Sziasztok! :-S
A segítségeteket szeretném ebben kérni, mert sajnos ezzel a hozzászólással egy világ dőlt össze bennem, és azóta agyalok rajta, hogy posztolva lett. (Jaj, Tigi, kérlek, félre ne érts, egyáltalán nem Téged szeretnélek majd "támadni" a lentiekben, csak tényleg végtelenül tanácstalan vagyok.)

Tigi írta:
Sziasztok!

Apróság, de mégis... :oops:

A Gyakori hibák menüben ez áll:
Ha az utolsó betűt nem, vagy másképp ejtjük, mint a magyar nyelv szabályai előírnák, kötőjellel kapcsoljuk hozzá a ragot (az ’y’ kivételt képez, ennél nem szükséges a kötőjel).

Viszont az -ey-hoz már kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, és ez eléggé megtévesztő (Luthiennek lektoráltam, és ott merült fel).
Lehetne esetleg kiegészítést eszközölni?
Főleg, hogy a Harry Potter hemzseg az -ey végű nevektől.

(Hogy Tóth Tamás Boldizsár miért nem használ kötőjelet, az számomra rejtély...)

Köszönöm :)

Megnéztem a helyesírási honlapon, de én komolyan nem tudom ezt a szabályt felfogni... Oké, hogy "furcsa betűkapcsolat" a magyar nyelv számára, de ha az az "Y" nem lenne ott, akkor elvileg az "E"-t sem ejtenénk ki, szóval csak emiatt lesz belőle "Í".
(Megnéztem a kézikönyvben is, de a jelölt pontban én nem találtam így értelmezhető szabályt, kicsit feljebb van hasonló.)

Tényleg meghasonlottam egy kicsit emiatt, mert több könyvben is láttam, hogy az "EY" végződést kötőjel nélkül toldalékolták, direkt fellapoztam egy csomót, azonban a másik verzióba is belebotlottam. (Talán csöppet túlzásba is estem, mert másfél órát ültem a könyvespolc előtt.) :-O
Igen, többek között tényleg a HP is így használja, de a fórumon is találtam erre vonatkozó hozzászólást - Tőled is bocsánat, Lilyana, nem ellened szól, csak gondoltam idézlek, ha szabad -, hogy ilyen probléma miatt lett elutasítva fejezet.

Ráadásul szégyellem is magam, mert kritikában is megemlítettem, hogy a kötőjeles variáció helytelen, és most emiatt szeretném megtudni, hogy szükségem lenne egy visszasomfordáló körre, hogy bocsánatot kérjek a tévedésem miatt. :-<

Elnézést az értetlenkedésért, de engem ez teljesen padlóra küldött (túl sok a szabadidőm).
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
$? :-h
egy rettentően kétségbeesett
Clarey

(U.i.: Amúgy itt vannak nyalánkságok, hogy mikben változik idén a szabályzat!)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 30 (péntek), 13:01 
Betűmániákus

Nem rejtettük el, dehogy. :D

Mellonskájé itt, enyémek meg itt.
Tán mellons dugdos némi slash írásokat LJ oldalán, de nem hiszem, hogy mást rejtegetne. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 29 (csütörtök), 22:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

Történetek holléte után a Fanfiction alfórumban a Melyik történet volt? topicban tudsz érdeklődni. :) Ha pedig általánosságban keresel bizonyos típusú történeteket, azt a Van valami jó fic? topicban teheted meg.

Bár én úgy emlékszem, hogy Lilyanjudith és mellons nem épp Snarryra szakosodott, hanem inkább Severitus történeteket írnak. De majd a lányok válaszolnak, hova is rejtették ezeket az írásaikat. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 29 (csütörtök), 21:39 
Zöldfülű

Nem tudom, jó helyre írok-e, de ide illett leginkább. Szóval keresnék snarry történeteket, amikről sokat hallottam, hogy milyen jó, de sehol nem találom... Hol tudnám megkeresni ezeket? (merengőn nem találtam) Főleg mellons és Lilyanjudyth írásai pls segítsetek!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 07 (szerda), 10:06 
Tollforgató

Értem, nagyon szépen köszönöm a választ :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 06 (kedd), 23:11 
Ó-nagy-admin "backstage"

Én minden nap átnézem az új feltöltéseket, és törlöm az üres, vagy annak megfelelő, a feltörést szolgáló kritikákat. :) De ennek ellenére örülnénk neki, ha szólnál, amikor a fejezet felengedése után ilyent észlelsz, főleg, több nappal a feltöltés után. :) (Általában csak a legfrissebb 20-30 feltöltést nézem át, így a korábbiaknál maradhat nem kívánatos kritika.) Természetesen a normális kritikákat nem töröljük akkor sem, ha feltört fejezethez írták. :)
Az üres kritikákat itt jelezheted: Kritika-kommandó - Itt a helyed, ha törlendő kritikád van!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 06 (kedd), 22:53 
Tollforgató

Sziasztok!

Igazából nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írok-e, de majd meglátjuk. (Ha nem, akkor előre is, utólag is, és mindenhogyan elnézést kérek!) Tudom, hogy "feltörni" egy új fejezetet csúnya dolog, és teljesen üres kritikákat hagy maga után, megértem, ha ezért bosszankodtok. Ahogy észrevettem, a legtöbb ilyen olvasó nem hagy kritikát, ám velem több esetben is előfordult az ellenkezője - nem több tucat, és egyáltalán nem semmit mondó, felkiáltójelből, szóközből, és hangulatjelekből alkotott kritikákról beszélek, hanem rendesen, értelmesen megfogalmazottról, amik engem egyébként semmilyen módon nem zavartak. Igazából nem is jöttem rá, hogy feltörik őket (még akkor sem, mikor az egyik korai fejezetemnél hagytak egy erre utaló kritikát), mert sokáig nem tudtam, hogy ez lehetséges, mert nem frissítgetem az e-mailjeimet, hogy vajon felengedték-e már, vagy sem. Pár nap múltán felnézek Merengőre, és ha van kritika, válaszolok rá, nem tűnt fel, hogy valaki korábban írt, mint ahogy engedélyezve lett volna.

Most is ez történt, ám észrevettem, hogy rákattintva a ficcem címére még mindig 14 fejezetet ír ki, és el sem tudom érni az oldalon a következőt, ennek ellenére kaptam két kritikát is, amik amúgy normálisan megfogalmazottak, csak hát még az adminok nem engedték fel az új fejezetet... Rájöttem, hogyan is lehet megnézni egy irományt, mielőtt az adminok felengednék (nem szándékszom sem továbbadni, sem használni, erről biztosíthatlak titeket :) ), szóval végül is leesett a tantusz. Kérdésem a következő: Az ilyen kritikákat jelentenem kéne...? Tudom, hogy nektek gondot okoznak, csak hát mégsem afféle feltétlenül törlendő kritika, és nem is tudom, ilyenkor pontosan mit kéne tennem.

Előre köszönöm a választ! :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 06 (kedd), 16:55 
Billentyűzetgyilkos

G Lamaro írta:
Luna Aurora írta:
G Lamaro írta:
...

Negyedik, én pl úgy modizok, hogy egyet a legrégebben álló történetekből, egyet középről, egy újat. Majd ismét. :D

És még másik tíz ok a többi moderáló admintól... :D

Mint például a legkézenfekvőbb, hogy sokan listások, így amint feltöltenek valamit, az rögtön olvasható moderálás nélkül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 06 (kedd), 15:42 
Ó-nagy-admin "backstage"

Luna Aurora írta:
G Lamaro írta:
...

Negyedik, én pl úgy modizok, hogy egyet a legrégebben álló történetekből, egyet középről, egy újat. Majd ismét. :D

És még másik tíz ok a többi moderáló admintól... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 06 (kedd), 10:55 
Billentyűzetgyilkos

G Lamaro írta:
...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 05 (hétfő), 17:05 
Ó-nagy-admin "backstage"

Te valóban azért nem tudod elolvasni az új fejezetet, mert az adminok még nem engedték fel. Ahogy említetted is, vannak módszerek, amelyekkel el lehet olvasni egy fejezetet, még mielőtt az adminok felengednék azt. Az egyik ilyen módszernek a "melléktermékei" az üres kritikák. Természetesen ezeket a módszereket itt a fórumon senki nem fogja neked leírni, mivel az tiltott, és személyesen fogok az illető fejére koppintani. :twisted: Azt persze nem tudjuk megakadályozni, hogy valaki privát csatornán elárulja neked, de amikor majd használod esetleg, gondolj arra, hogy naponta 30-50 percet töltök csak én az üres kritikák törlésével...
Azt is jól figyelted meg, hogy később feltöltött fejezetek időnként előbb kerülnek fel, mint más feltöltések. Ennek három oka lehet. Az egyik, hogy épp olyan admin moderál, aki az adott fandomhoz/műfajhoz nem sokat ért, így inkább a hozzáértőbbekre hagyja. (Pl a japán ficek, j-pop, j-rock Yasmine szakterülete, a többiek, ha lehet, ezeket neki hagyják meg.) A másik ok, hogy a felkerülés gyorsítása érdekében előre veszik azokat az írókat, akik a tapasztalatok szerint kevésbé (egyáltalán nem) problémásak, és a többiekkel csak ezután foglalkoznak. A harmadik ok az lehet, ha több admin moderál egyszerre, akkor megegyezhetnek úgy, hogy az egyik a régebbi feltöltéseket nézi, a másik pedig az újakat, hogy ne moderálják ketten is ugyanazt a fejezetet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 05 (hétfő), 9:57 
Zöldfülű

Sziasztok! Van egy kis problémám:

Ha az 'Új feltöltéseknél' látom, hogy felkerült egy általam olvasott történet legújabb fejezete, akkor nem mindig tudom elolvasni az adott részt. A kritikáknál viszont látom, hogy mások már kommentelték az új fejezetet, tehát ők el tudták olvasni... Ez mitől lehet?
Nemrég azt mondták, hogy ez azért van, mert az adminok még nem hagyták jóvá a fejezetet, de hát ez a történet már 3 napja fent van, és azóta feltöltötte még legalább 10-et, amit el tudtam olvasni...
Olyat is hallottam, hogy vannak különböző "megkerülő" módszerek, aamivel előbb el tudom olvasni a részt minthogy az adminok elfogadják. Ha ilyen tényleg van, és valaki tudja ezt a "technikát", az legyen szíves és ossza meg velem!
Köszönöm ha válaszoltok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 10:29 
Billentyűzetgyilkos

Oké, akkor maradok a 16-nál, aztán meglátjuk. Írás közben ez úgyis változhat, még csak az első fejezetnél járok a tizenakárhányból, úgyhogy még simán változtathatok annyit, hogy biztosra tudjam majd, hogy melyik lesz a jó. Köszi a segítséget :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 10:16 
Ó-nagy-admin "backstage"

Onnantól, hogy erre részletesen kitérsz. :)
Ha úgy érzed, nem tudod magabiztosan belőni, feltöltés előtt a kérdéses fejezetet dobd át vmelyikünknek, szívesen megnézzük, de az alapján, amit eddig írtál, még bőven beleférsz a 16-osba.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 9:57 
Billentyűzetgyilkos

Oké, köszönöm a gyors választ. Még annyi, hogy lesz benne testi és lelki bántalmazás is, de arra se akarok nagyon kitérni, csak egy-két bekezdés erejéig, ez még belefér a 16-ba? Mikortól kéne 18-ast használnom?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 9:17 
Ó-nagy-admin "backstage"

Eddy_ írta:
Sziasztok!

Korhatár problémám lenne. Dolgozok egy történeten, harmadévtől az ötödévig fog tartani, a könyvbeli főbb eseményeket követni fogom - Sirius megszökése, Peter megtalálása és visszatérése Voldemorthoz, negyedévben Voldemort testet öltése, ötödévben a Minisztériumi eset, stb. -, lesznek kisebb-nagyobb harcok Harryék és a halálfalók között, viszont semmi olyan, ami miatt 18-as karikát érdemelne a történet. DE a végén meghal egy fontos szereplő, és itt jön a kérdés: emiatt már kell a +18, vagy ha meg is hal valaki (egyáltalán nem véres, durva módon), akkor maradhat a 16-os korhatár?

Maradhat, persze. Egy szereplő halála, ha úgy van megírva, akár 14-es vagy 12-es korhatár alá is kerülhet, attól függően, hogyan írod meg. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 24 (szerda), 8:42 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok!

Korhatár problémám lenne. Dolgozok egy történeten, harmadévtől az ötödévig fog tartani, a könyvbeli főbb eseményeket követni fogom - Sirius megszökése, Peter megtalálása és visszatérése Voldemorthoz, negyedévben Voldemort testet öltése, ötödévben a Minisztériumi eset, stb. -, lesznek kisebb-nagyobb harcok Harryék és a halálfalók között, viszont semmi olyan, ami miatt 18-as karikát érdemelne a történet. DE a végén meghal egy fontos szereplő, és itt jön a kérdés: emiatt már kell a +18, vagy ha meg is hal valaki (egyáltalán nem véres, durva módon), akkor maradhat a 16-os korhatár?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 22 (hétfő), 17:32 
Könyvmoly

Nem lehet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 22 (hétfő), 17:12 
Zöldfülű

Sziasztok!
Lehet hogy ez nem ide tartozik, de nem tudom hol máshol kérdezhetném meg, hogy van e lehetőség megváltoztatni a felhasználónevet az oldalon? Ha igen akkor hogyan? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 20 (szombat), 22:54 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tudomásom szerint nincs mobilra meris alkalmazás. Más is panaszkodott már, hogy a mobilról írt kritikái elvesztek. Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne mobilról küldd el a kritikáidat.
Sajnos, a femslashsel kapcsolatban nem tudok segíteni. :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 20 (szombat), 20:25 
Zöldfülű

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Merengőnek van esetleg mobilra alkalmazott elérhetősége? Mert volt hogy telefonról olvastam, írtam kritikát, és utána másnap számítógépen nem jelent meg, és fordítva is volt ilyen.
Ha nagy hülyeséget kérdeztem, bocsánat érte.
Mert legtöbbet wifit használok itthon, csak a telefonom wifiképes, laptopom vagy táblagépem nincs sajna.
És még egy utolsó kérdés, ha nem baj.
Elkezdtem egy femslasht olvasni az oldalon, frissítés nincs évek óta. Én nem vagyok jó angolos, a fordítót nem tudom elérni.
Írtam a fordítások menüpontba, hátha valakinek tetszene, de semmi. Tudnátok mondani más helyet, ahol megpróbálhatnám?
A válaszokért előre is hálás vagyok.
Köszönettel: Móni (money1990)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 14 (vasárnap), 9:45 
Ó-nagy-admin "on stage"

FuraMark írta:
Az a gond,hogy itt az egyik HP-s szereplőt rakom Középföldére és egy LOTR szereplőt a Roxfortba... :D :D :D

Ha egyformán fontos, egyformán jelen van benne mindkét világ, akkor meg mehet bármelyikbe.
(Végső esetben, ha nem tudsz dönteni, dobj fel egy érmét, fej HP, írás LOTR. :-D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 14 (vasárnap), 6:47 
Szárnybontogató

Az a gond,hogy itt az egyik HP-s szereplőt rakom Középföldére és egy LOTR szereplőt a Roxfortba... :D :D :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 13 (szombat), 17:55 
Ó-nagy-admin "on stage"

FuraMark írta:
Nekem az a kérdésem lenne,hogyha én írtam egy HP-LOTR crossovert,azt melyik kategóriába tegyem be?
Köszönöm a segítséget... :D

Attól függ. Melyik van benne túlsúlyban, a HP vagy a LOTR?
Ha pl. néhány LOTR karakter csöppen a Roxfortba, és az ő szemszögükből mutatod be a varázsvilágot, meg a sulibelieket, ők a főszereplők, akkor LOTR, ha inkább a HP karakterek szemszögéből ábrázolod, hogy felbukkan pár középföldi, akkor HP.
A leírásban pedig jelezd, hogy crossover, főleg, ha az első fejezetben nem zajlik még le a két világ találkozása.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 12 (péntek), 16:52 
Szárnybontogató

Nekem az a kérdésem lenne,hogyha én írtam egy HP-LOTR crossovert,azt melyik kategóriába tegyem be?
Köszönöm a segítséget... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 12 (péntek), 11:13 
Billentyűzetgyilkos

Kedves, adminok!

Van egy különálló sterek novellám, időközben viszont csináltam egy novellagyűjtemény "mappát", ahova új fejezetként töltöm fel az újabb és újabb novellákat ebben a témában, az elsőnél viszont ugye ez még nem volt meg. Van rá lehetőség, hogy ezt az elsőt úgy bemásoljam/illesszem/akármizzem, hogy a kritikák megmaradjanak? Vagy csak úgy tudom, hogy törlöm a különállót, és új fejezetként újra feltöltöm?

Előre is köszönöm a választ!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 02 (kedd), 12:12 
Billentyűzetgyilkos

Tigi írta:
..

Köszönjük, hogy gondoltál ránk, Tigi :) Bedobom az ötletet a többieknek

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 30 (vasárnap), 18:46 
Fanficbúvár

Sziasztok!

Írtam egy útmutatót, hogy hogyan lehet gondolatjelet előállítani a különböző szövegszerkesztőkben (2003-as és 2007-es Word, LibreOffice, WordPad), mert úgy vettem észre, hogy ez sokaknak problémát jelent. Arra gondoltam, hogy esetleg beilleszthető lenne a Merengőről merengőknek sorozatba, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, azt szeretném kérni, hogy egy ráérő admin vessen rá egy pillantást, ha lezárult a vizsgaidőszak. :oops: Van némi átfedés e között és RowDragon írása között, csak amíg ő a gondolatjel és a kötőjel használatát fejti ki, én azt, hogy egyáltalán hogy kell gondolatjelet csinálni, aztán megakadályozni, hogy felsorolás legyen belőle.
Sakumo írta:
Szeretnék egy új történetet feltölteni amihez tartozik 2 karakterlap- amiben a két főszereplőt mutatom be.
Van-e lehetőség külön "0. fejezetként" feltölteni ezeket a karakterleírásokat? -Ez azért kérdéses mert nincs meg a 2000 szó limit.
Nem biztos, de ezt nem úgy kell, hogy egyszerre töltöd fel a prológust az 1. fejezettel? Lehet, hogy hülyeséget beszélek, akkor bocsi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 23 (vasárnap), 16:40 
Zöldfülű

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!

Szeretnék egy új történetet feltölteni amihez tartozik 2 karakterlap- amiben a két főszereplőt mutatom be.
Van-e lehetőség külön "0. fejezetként" feltölteni ezeket a karakterleírásokat? -Ez azért kérdéses mert nincs meg a 2000 szó limit.

A választ előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 17 (hétfő), 8:27 
Fanficbúvár

Átküldtem neked e-mailben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 17 (hétfő), 6:32 
Ó-nagy-admin "backstage"

MP, adj egy linket vagy küldd át e-mailben az általad hibásnak tartott feltöltést a kóddal és linkkel, amit be akarsz tenni. Így látatlanban sajna nem sok mindent tudunk mondani. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 16 (vasárnap), 18:34 
Fanficbúvár

Biztosan nem ez a baj.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 16 (vasárnap), 17:45 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tudtommal lehet linket betenni a történetbe, szóval, működnie kellene. Mivel nem láttam az új feltöltések közt, nem tudtam megnézni. Így, látatlanban csak arra tudok gondolni a leírtak alapján, hogy valamit elrontottál, pl. nem zártad le valamelyik taget. (Így kell kinéznie: <a href="url">szöveg</a> )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 16 (vasárnap), 15:27 
Fanficbúvár

Sziasztok!
Az imént megpróbáltam betenni az egyik fejezet végére egy linket. Ha csak mezei módon bemásolom az URL-t, akkor semmi baj, ha html kódokkal hivatkozást csinálok belőle, akkor nem jeleníti meg, de nemcsak a linket nem, hanem semmit, amit esetleg utána írnék. :( Van valakinek valami ötlete esetleg, hogy mi lehet a gond?
Köszi előre is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 15 (szombat), 19:07 
Könyvmoly

Lilyana írta:
Igen, tehetsz.

Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 15 (szombat), 17:03 
Ó-nagy-admin "backstage"

Igen, tehetsz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 15 (szombat), 15:51 
Könyvmoly

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy feltöltött és engedélyezett történetbe tehetek-e utólag html kódot? Köszönöm előre is a választ!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 13 (csütörtök), 19:38 
Szárnybontogató

Asha írta:
Venom írta:
Helló!

Az lenne a problémám, hogy amikor kijelölök egy merengős sztoriból egy részt, és beillesztem Wordbe, akkor csak egy fekete csík jelenik meg. Mi lehet a gond?

Venom voltam, ajánlom magamat.

SZERK.: Időközben áthidaltam a problémát, bár továbbra is felettébb bosszantó.

Szia!

Szerintem ez nem oldal-, hanem böngészőfüggő dolog lehet, mert nekem is fekete kihúzással másolja át a meris szövegeket Chrome-ból, ellenben Mozillában minden teljesen normális a kimásolt szöveg.

Chrome-ban én úgy oldottam meg anno, hogy kiiktattam a formázást azzal, hogy előbb jegyzettömbbe másoltam (ami ugye csak a nyers szöveget érzékeli a böngészővel belekerült extrák nélkül), majd onnan Wordbe a szöveget. Gondolom, te is valami hasonlóval orvosoltad a fekete csíkozást.
Mindenesetre próbáld meg Mozillával szerintem. Ha úgy se működik nálad, majd jön valaki okosabb, aki rájön, mi a technikai háttere a problémának. :)

Igen, Chrome-ból másoltam be a szöveget, bár arra sose jöttem volna rá, hogy ez lesz a probléma :D Én úgy orvosoltam, hogy Wordben kijelöltem a bemásolt szöveget, aztán a Formátum -> Szegély és mintázat menüpontban fehérre állítottam a mintázatot, és tádám! Így lett a csokapik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 13 (csütörtök), 19:23 
Ó-nagy-admin "on stage"

Venom írta:
Helló!

Az lenne a problémám, hogy amikor kijelölök egy merengős sztoriból egy részt, és beillesztem Wordbe, akkor csak egy fekete csík jelenik meg. Mi lehet a gond?

Szia!

Szerintem ez nem oldal-, hanem böngészőfüggő dolog lehet, mert nekem is fekete kihúzással másolja át a meris szövegeket Chrome-ból, ellenben Mozillában minden teljesen normális a kimásolt szöveg.

Chrome-ban én úgy oldottam meg anno, hogy kiiktattam a formázást azzal, hogy előbb jegyzettömbbe másoltam (ami ugye csak a nyers szöveget érzékeli a böngészővel belekerült extrák nélkül), majd onnan Wordbe a szöveget. Gondolom, te is valami hasonlóval orvosoltad a fekete csíkozást.
Mindenesetre próbáld meg Mozillával szerintem. Ha úgy se működik nálad, majd jön valaki okosabb, aki rájön, mi a technikai háttere a problémának. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 13 (csütörtök), 18:33 
Szárnybontogató

Helló!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 01 (szombat), 18:42 
Ó-nagy-admin "backstage"

mónika1990 írta:
Köszönöm szépen.
Próbálkozom még.
Van, hogy telefonról olvasok, lehet azzal is probléma esetleg?

Jó kérdés... Előfordulhat, de nem tudom megmondani biztosan. Próbáld ki! :) Tegyél a kedvencekhez valamit a telefonnal, aztán ha nem került oda, próbáld meg gépen is. Ha a gépen sikerült, akkor jó eséllyel a telefon a ludas.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 01 (szombat), 18:36 
Zöldfülű

G Lamaro írta:
mónika1990 írta:
Csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy a kedvenceim közé szeretnék történetet felvenni, és van hogy egyes történeteket nem tudok odatenni.
Ez miért lehet.

Eddig összesen 32 történet van itt.

előre is köszi a segítséget.

Ha azért nem tudod a kedvencek közé tenni, mert nincs "Kedvencekhez" gomb a lap alján, az azért van, mert nem vagy bejelentkezve. Ez lehet azért, mert elfelejtettél bejelentkezni, bejelentkeztél, de a történetet másik lapon/ablakban olvasod, vagy azért is, mert a Meri kijelentkeztetett (pl. mert épp a napi karbantartást/biztonsági mentést végezte). Mindegyik esetben a bejelentkezés után működnie kell a dolognak. :)
Ha van "Kedvencekhez" gomb, de mégsem teszi oda, frissítsd az oldalt (F5), és próbáld újra. Néha (éjfél után mindig) kijelentkeztet az oldal, miközben olvasol, és olyankor a "Kedvencekhez" gomb hatástalan. (Nekem több mint száz történet van a kedvencek közt, tehát ha van limit, akkor az jóval magasabb annál. Sejtésem szerint 255 lehet...)

Köszönöm szépen.
Próbálkozom még.
Van, hogy telefonról olvasok, lehet azzal is probléma esetleg?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1957 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra