Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 26 (vasárnap), 5:12

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 570 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Ajánljunk ficet! (nem csak a Meriről, nem csak magyart)
HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 10:59 
Könyvmoly

Jöttem ajánlani.
Angol tudoroknak, akik szeretik a különös/fura párosokat. Nemrég belebotlottam egy Fenrir Greyback/Harry Potter történetbe, ami nagyon felkeltette a figyelmem, és ennek kapcsán keresni kezdtem hasonlókat.
Szóval: Fragmented Soul
Egy severitus Fenrir/Harry történet. ahol Piton, miután Voldi megöli Potteréket, nem tétovázik, és magával viszi a kicsi Harryt, hogy távol mindenkitől, ő maga nevelje fel a gyereket. Narcissától kér segítséget, aki jó barátja, és a kúriában töltik az első éjszakát. A szintén kúriában időző Greybacknek elég egy pillantást vetnie a gyerekre, hogy eldöntse, egyszer ez a fiú lesz a párja. Így, miközben Perselus elszenderedik a gyerekszobában, Greyback belopózik és megharapja, és ezzel megfertőzi Harryt. Piton már semmit nem tud tenni a farkaskór ellen, de magával viszi a gyereket, hogy felnevelje őt. A varázsvilág 15 éven keresztül azt hiszi, hogy Harry meghalt a szüleivel együtt. (Dumbledore nem mondja el senkinek, hogy eltűnt, helyette Neville-t teszi meg Kis túlélőnek)
A másik:
Auribus Teneo Lupum
Ez a történet akkor veszi kezdetét, amikor a HP 7-ben Harryéket elfogják a halálfalók. Ronnak és Hermionénak sikerül elmenekülnie, de Harry Voldemort elé kerül, aki megkínozza. Miközben Greyback figyeli, ahogy Harry nem hajlandó megtörni Voldemort kínzása közben, rádöbben, hogy a fiú mennyire különleges a faja szempontjából. Sikerül rábeszélnie Voldemortot, hogy adja neki a fiút, majd ő betöri, ám Harry előtte sem hajlandó meghajolni. Vagy mégis? :D

Mindkettő írás alatt áll még, de rendszeresen frissítik.
Nem gondoltam volna magamról, de teljesen oda vagyok értük :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 16 (csütörtök), 20:38 
Tollforgató

Sziasztok!

Mindenkinek nagy lelkesedéssel ajánlanám DaeMoon Love Trial című, immár négy darab történetből álló Thominho (Thomas/Minho a Maze Runner - Útvesztőből) párosítású remekét. Megérdemli az olvasást és a kommenteket. Thominhót a népnek! \o/ Ne hagyjátok ki!

Itt található: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=117810

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 16 (kedd), 9:54 
Sztorihajhász

Halihó!

Én most nem ficet szeretnék ajánlani, hanem egy nagyon jó, saját történetet. Pontosabban egy blogot, ahol ez a történet megtalálható. A történet címe Időtlen Kötelék - A Remény Fénye, amelyet egy Salera Matthews nevű leányzó ír. Szerintem fantasztikus, és érdemes rá, hogy többen megismerjék a történetet. Hamarosan vége a Remény Fénye kötetnek, és következik a Lázadás c. kötet.

A történet itt található: http://lightandblack.blogspot.hu/

Olvassátok el, és véleményezzétek, mert ez egy roppant elhanyagolt történet, ami nagyobb figyelmet érdemelne.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 26 (kedd), 21:20 
Fanficbúvár

Sziasztok!

Masinyka Nyikolajevna új történetének az első fejezetét szeretném a figyelmetekbe ajánlani:

"Arno szenvedélyes zenész, életét mindig is művészetének szentelte, bármit megtenne azért, hogy tehetségével híressé válhasson. Bármit. Minden nap csak az esélyére vár lankadatlan reménykedéssel, nem hiába: egy zűrzavaros időszak közepette bukkan fel egy rengeteg jóval kecsegtető, bár különös lehetőség."

Rengeteg érdekes témát boncolgat a részlet, többek között a szabadság, a művészi lét, a karrier és a társadalmi helyzet fontosságát, viszonyát, alakulását, szerintem érdemes beleolvasni.
Állítólag Assassin's Creed hatás érződik rajta, ha ez valakinek mond valamit :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 24 (vasárnap), 9:26 
Írópalánta

Halohó. tudnátok nekem ajánlani, igényes Draco/ saját szereplős történetet? Lehetőleg minnél igényesebb és hosszabb legyen. köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 július 27 (vasárnap), 9:23 
Zöldfülű

Sziasztok!
Szeretném ajánlani kedvenc íróm regényét, ami ugyan még nincs kész, de nekem nagyon bejön!
Halenka - Hős a sötétben
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=99626

Nagy Enikő

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 22 (vasárnap), 8:39 
Szárnybontogató

Sziasztok!

Egyik kedvenc íróm, Szakkara új novelláját ajánlom a figyelmetekbe! Szerintem nagyon jó lett, egyre jobban látszik, hogy az alkotó szépen halad a tollforgatói úton ;) Ha egyetértetek vagy ha nem, pár kritikával hozzárárulhattok a fejlődéséhez. Itt olvasható:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115584
Üdv: Frm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 01 (kedd), 15:45 
Írópalánta

Akkor ha már felhívták a figyelmemet, hogy ez nem a Gilderoy sarokba való, akkor álljon itt is, ahol a helye van. :D

Idézet:
Sziasztok!

Rendhagyó hirdetés következik, igaz, könnyen lehet, hogy nem jó helyre írom. :) Nem saját történetet szeretnék ugyanis a figyelmetekbe ajánlani, hanem egy olyan regényt, ami Nagisa tollából született, egyszer réges-rég. Valamikor sokan olvasták, de manapság alig néhányan, talán azért, mert hosszú ideig hevert parlagon, sokáig tartott rábírni Kedves Angyalom, hogy folytassa és ne engedje a kobakjában porosodni a remek ötleteket.
Akinek van kedve egy nem mindennapi, romantikával fűszerezett friendship-történet olvasni, annak szívből ajánlom, hogy nézzen bele.

A történet Scorpiusról és Lilyről mesél, biztos vagyok benne, hogy néhány biztató kritika igazán jól esne Naginak. :) A címe Életeken át, itt találjátok meg: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=50513

Ennyi lett volna ez a rögtönzött ajánló, a végére még íme egy kis ízelítő, az én személyes kedvenc részeim egyike. Aztán beszéljen helyettem maga a történet, érdemes meghallgatni, amit mond... ;)

„Az ég valószínűtlenül kék volt. Ezt még az alig hat éves fiúcska is kétséget kizáróan jelenthette ki. Hunyorogva nézte a pufók bárányfelhők szétszórt nyáját, ami ráérősen haladt a végtelen gyepen.
Furcsa jószágok voltak. Azt hitték, ha a színük azonos, és egymáshoz igazodnak, az ember fia már nem is veszi észre az igazi alakjukat. Mert bizony volt nekik. Csak álcázták magukat. A fiúcska ezt is jól tudta. Agyafúrt jószágok voltak, ő azonban türelmes. Idővel csak-csak előderengett valami a valódi formájukból, ő pedig ilyenkor diadalmasan somolygott, és szürke szemei a büszkeség olthatatlan szikráitól csillogtak.”

Jó olvasást! :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 január 22 (szerda), 17:25 
Zöldfülű

N_Victoria írta:
Halihó :)

Esetleg tudna ajánlani valaki egy kellemes kis PD-s sztorit? Lehetőleg ne legyen slash, viszont a romantika jöhet - fene tudja, mi bajom van, de most szomjazom valami ilyesmire :P (Xelin és Ruby sztorikat olvastam, illetve Lanaswan történeteit is - ezeken kívül kellene valami).

Előre is köszi, ha valaki lesz olyan jó, és ellát tippekkel >:D<

melone8 írásait ajánlom :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 január 22 (szerda), 17:20 
Zöldfülű

Hú, én is szeretnék ajánlani - már ha ezt a remekművet nem ajánlotta még valaki előttem.

Na szóval. Egy kissé régebben írt Ron/Hermione sztoriról van szó, mi minden sablont kikerül. A lényege az, hogy Hermione egy gazdag, elkényeztetett úri kisasszony, aki mindent kézbe kap, míg Ron Weasley egy szegény lovászfiú. Hermione elhatározza, hogy lovat szeretne... több apró bonyodalom van benne, többek közt egy kitartó és egy ellenkező barát és egy teljességgel ellenkező Mr. Granger.

A címe 'Ha igaz volna' és Nikeeke írta. Ajánlom mindenkinek, első a Romionék között!

Itt a link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=97915

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 január 18 (szombat), 14:26 
Sztorihajhász

Nos, tudom, hogy ez a fandom egyáltalán nem népszerű itt, és kevesen olvasnak angol nyelvű ficet, de ismét egy Robin Hood a tolvajok fejedelme ficet ajánlanék nektek. A címe Willpower (Akaraterő).

Rövid történet: A történet a film vége után játszódik. Robin valami nagyon durva, és meggondolatlan dolgot mond Willnek, aki dühében elrohan az erdőbe. Ám valaki a fiú után ered, akinek egyetlen célja van, hogy bosszút álljon a két testvéren valamiért, amit szerinte Robin elkövetett ellene.

Itt olvasható: https://www.fanfiction.net/s/6699830/1/Willpower

Figyelem! Gyenge idegzetűeknek NEM ajánlott!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 január 05 (vasárnap), 20:49 
Zöldfülű

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani nektek egy jó kis HP-s ficet, amit a napokban olvastam és nagyon megtetszett. Ez egy Harry/Draco/Piton történet,angolul íródott, ami Piton udvarlásáról szól. Szerintem nagyon jó és bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a témát.

Tehát a szerző: swtalmnd, a történet címe: And Then There Were Three és a link: http://www.walkingtheplank.org/archive/viewstory.php?sid=1857&warning=4
Oh és itt az eredeti összefoglalója a történetnek: Snape asks Draco and Harry to participate in the first round of his Petitioner's Courtship as a favour, and they both allow themselves to consider his suit more seriously than anyone expected.

Jó olvasást :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 19 (csütörtök), 15:38 
Fanficbúvár

Nem tudom, akad-e HIMYM-rajongó errefelé, de van egy kicsit régebbi, angol nyelvű fic, amit szívesen ajánlanék (meg le is szeretném fordítani, csak a szerző még nem reagált...) Ez volt ez egyik első fanfiction, amit olvastam. :)
https://www.fanfiction.net/s/8686090/1/Everything-s-Changed

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 11 (szerda), 22:01 
Zöldfülű

Igazán ütős, igazán dark és mégis kib*szott gyönyörű: a Weasley Kihívás Autumn csapatának születésnap kulcsos története (meg az egész kihívást ajánlani tudom, ügyesen szervezett, és rájuk férnek a kommentelők, kritikák bőven):
http://weasleykihivas.blogspot.hu/2013/ ... keres.html

"Haragszom rád, mindig haragudni fogok, mert amikor elmentél, megöltél bennem valamit, valami egészen elemit, vagy magaddal vittél engem is, és itt hagytad ezt az undorító fércműt, valaha volt létem fantom-lenyomatát."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 30 (szombat), 17:20 
Zöldfülű

Barátnőm utólagos engedelmével ajánlok egy Loki/Marvel fanficet, saját szereplővel :) http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=111405

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 23 (szombat), 11:04 
Sztorihajhász

Nem tudom, hogy ki szereti a Robin Hood a tolvajok fejedelme c. Kevin Costner filmet, de én nagyon. És most ajánlanék egy még jelenleg futó, angol nyelvű ficet Robin és Will Scarlett párosítással. NEM SLASH, nyugi, és nagyon jól van megírva.

Íme: https://www.fanfiction.net/s/8759973/1/Fortis-Cor

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 13:48 
Zöldfülű

Én legutóbb a Hős a sötétbent olvastam Halenkától. Nagyon tetszett,írtam is neki egy kritikát. Érdemes elolvasni!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 20 (péntek), 12:45 
Tollforgató

Halihó :)

Esetleg tudna ajánlani valaki egy kellemes kis PD-s sztorit? Lehetőleg ne legyen slash, viszont a romantika jöhet - fene tudja, mi bajom van, de most szomjazom valami ilyesmire :P (Xelin és Ruby sztorikat olvastam, illetve Lanaswan történeteit is - ezeken kívül kellene valami).

Előre is köszi, ha valaki lesz olyan jó, és ellát tippekkel >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 13 (péntek), 12:58 
Sztorihajhász

Én Cilindrian nevű írónktól szeretném ajánlani az Álom vagy valóság? c. Alice Csodaországban c. ficet. Kissé más, mint a eddigiek, amiket olvastam. A fic a Tim Burton-féle film alapján íródott.

Itt olvasható: http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101351

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 05 (hétfő), 7:30 
Fanfic-faló

Shiva-Lingam Kihívás - publikálási időszak

A Shiva-Lingam jelentése vallástól, kultúrától, hittől eltérően más lehet. Ha a drágakőtant vesszük, a shiva-lingam nem más, mint a homokkő. Egyszerű, durva, már-már jellegtelen, többnyire fel sem tűnik, ha ilyen burkolaton lépkedünk… mégis rengeteg áldásos hatással bír. A termékenység és a szerelem köve – nem mellékes tényként pedig segít a kora gyermekkori élmények, a lelki traumák feldolgozásában.

Gyakran tesszük föl magunkban a kérdést, hogy „mi lett volna, ha…?” – ez a kihívás erre keres válaszokat, ahogy a többi is. Mi lett volna, ha Harry csatlakozik Voldemorthoz? Mi lett volna, ha a Sötét Nagyúr bukása után új diktatúra van születőben, amely Harry Potter kezében összpontosul? Mi lett volna, ha nem tudja feldolgozni a múltját, amitől olyan kegyetlenné válik, mint amilyen a Nagyúr sem volt soha? Mi lett volna, ha valami tönkremegy menet közben, és a Világmegmentő többé nem az a jóságos, mindenkin-segíteni-akaró griffendéles? Azért vagy itt, hogy válaszokat kapj! Mert mi talán még emlékszünk a Dudley levetett ruháit hordó, kócos hajú, szemüveges, hősies Harry Potterre, de ő saját magára már rég nem.
Főszereplőnk az új, kegyetlen, eddig nem ismert Harry Potter.

Elkezdődött a publikálási időszak! Minden olvasót és kritikust örömmel látunk. ;;)

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 21 (vasárnap), 11:29 
Könyvmoly

Sziasztok!
Elég sok ficet olvastam el a napokban, jöttem közülük néhányat reklámozni, mert nagyon kedves perceket szereztek nekem, és szívből merem javasolni őket. :)

Első körben ajánlanám a Nagy a Roxfort állatkertje kihívás irományait, mert némelyik fergeteges lett, és izgulva várom a leleplezést, nem egy személyes kedvencem is akadt köztük. (Ezeket most nem sorolom fel, mert nem lenne túl fair a többiekével szemben.) Akinek ideje és kedve engedi, mindenképpen nézzen be - és hagyja ott a pontjait! ;)

Ezután néhány Madam Puddifoot kávézója kategóriában szereplő remekművet sorolnék fel, tagadhatatlanul romantikus történetek, de egyiken sem éreztem, hogy elhúzott volna fluffnak.
  • Egy kicsit szomorkásabb, nagyon meglepő ship (Ginny/Remus!) alapján készült, két részes novella: DoroThya - Októberi melankólia
  • Majd még egy kifejezetten non-canon történet, öt fejezetben Rosie és Sirius párossal: kykyke - Hulló rózsaszirmok
  • Ezután kiemelném vidor akármelyik Sirius/Lily drabble-jét, mert nagyon szépek
  • Ezt követően pedig egy újabb drabble gyűjtemény, főleg Victoire/Teddy, Remus/Dora gyöngyszemekkel: Remie - Sziromeső
  • Aztán pedig még egy Teddy/Victoire, az epilógusból megismert jelenetben: botkrisz - Mozdonyfüstben
  • És végül, de nem utolsó sorban ajánlanék egy nagytermes, ooc mentes, "akár meg is történhetett volna" dramionét: shanon widow - Megnyugvás

Lezárásképpen egy nem romantikus, sőt inkább megrázó, de nagyon olvasmányos és érdekes PD-s novella: Dense T Harding - A Neopolisz gyermekei

Remélem, valakinek sikerült ezek közül néhánnyal a kedvében járnom!

:-h
C

Ezt pedig továbbra is fenntartom! Még mindig nagyon szeretem olvasni:

c.l.a.r.e.y írta:
Igaz, hogy Placebo alapokon nyugszik a történet, mégis teljesen érthető és élvezhető az együttes ismerete vagy akár szeretete nélkül is. Nagyon jó az alaphelyzet, amiben megtudhatjuk az eseményeket, ráadásul szerintem nagyszerűen fogalmaz a Szerző is.
Kicsit borongósabb, deviánsabb történet, mégis magával ragadja a drága olvasót.
Szóval, ha valaki kedvet kapna hozzá, erről a ficről lenne szó: Protège moi de mes dèsirs írta: Anette Liimatainen

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 08 (hétfő), 20:12 
Sztorihajhász

Egy újabb angol nyelvű fanfictiont szeretnék ajánlani mindenkinek. Ezúttal egy Once Upon a Time fanfictionről van szó RumplestiltskinXBelle párosítással. A fic címe Lead me to your fate.

Itt olvasható: http://www.fanfiction.net/s/8431215/1/L ... -your-fate

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 05 (péntek), 16:30 
Fanficbúvár

Azt hiszem, Masinyka Nyikolajevna nemrég volt kiemelt, így nem ott ajánlgatom őt, de mindenképpen szeretném felhívni a figyelmet a legújabb remekművére, A határvonalon túlra. :)

"A tizennyolc éves Magda mindent elkövet, hogy fenntartsa a látszatot, teljesen átlagos családból származik, nem kell naponta elviselnie háborodott édesapját, rideg otthonának feszült légkörét. Legkevésbé sem foglalkoztatja a város mellett elterülő katonai tábor jelenléte, míg a véletlen útjába nem sodorja annak egyik lakóját, egy orosz tisztet. Nyomban vonzódni kezd a különös férfihoz, az érdeklődés pedig kölcsönös. Ám a társadalom nem érti szerelmüket, sötéten méregeti a párost, sértő megjegyzéseket kiált rájuk, ha az emlegetettek messze járnak. Egy elutasító család és a félelmetes vezérkar, egy őrült apa és egy még őrültebb tábornok szintén árnyékot vetnek a boldogságra."

Szerintem nagyon izgalmas történet, egy kicsit romantikus, néhol kalandos, máskor meghökkentő, nem beszűkülten a szereplők magánéletére, személyére koncentráló történet, a karakterek társadalmi helyzete és politikai meggyőződése legalább olyan fontos, mint az egyéni boldogság és boldogulás kérdése.

Gördülékeny, szépen megfogalmazott történet, ajánlom mindenkinek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 13 (csütörtök), 20:13 
Sztorihajhász

Bár tudom, hogy az X-men Evolution nem túl népszerű errefelé, de ajánlanék két angol nyelvű ficet ebben a műfajban. Mindkettő Kurt Wagner/Árnyék központú.

Az első fic címe: The Night's Captive

Tartalom: Kurt tizenkét évig raboskodik egy embertelen börtönben, ahol már testileg-lelkileg teljesen megalázták. És bár Xavier professzor kiszabadítja, kérdés, hogy a fiú képes-e bízni bárkiben is azok után, amiket tettek vele csak azért, mert mutáns. AU fic sok angst és abuse van benne. Jelenleg még fut, sajnos az író nem tud gyakran frissíteni.

Műfaj: dráma,

Link: http://www.fanfiction.net/s/9315874/1/T ... -s-Captive

A második fic címe: A Demon in disguise

Tartalom: Kurtöt (igen, angolul a rajzfilmben a karakter nevét Körtnek és Kurtnak ejtik) csecsemőként elrabolja apja, Azazel, és ő neveli fel. Így Kurt inkább tekinti magát démonnak, mint embernek, vagy mutánsnak. Ám amikor Farkas felbukkan, és magával viszi Árnyékot, felmerül a kérdés, vajon a férfi meg tudja-e győzni a fiút, hogy több, mint démon. Vagy talán egymás torkának fognak ugrani?

Kurt Wagner/Árnyék és Logan/Farkas központú fic slash nélkül. Műfaj: dráma, horror

Link: http://www.fanfiction.net/s/7767750/1/A-Demon-in-Disguise

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 23 (csütörtök), 18:29 
Zöldfülű

Sziasztok! Nemrég egy barátnőm megírta az első befejezett történetét: egy novellát. A hangulata magával ragadó, legalábbis számomra az volt :) Fontos szerepet játszik az Idő, bevallom, Whovianként (Igen, Doctor Who-fan vagyok :D) imádom ezt a témát, de maga a történet nem sci-fi. Szomorú, hideg valóság. És az óra ketyeg tovább...

A novella itt olvasható: Ashan - Végtelen ketyegés

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=106854

"Last dance, first kiss,
Your touch, my bliss,
Beauty always comes
With dark thoughts"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 15 (szerda), 18:53 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Szeretnék figyelemre ajánlani egy novellát, amivel ugyan nem a merin találkoztam először, de itt is megtalálható. Ugyanakkor még egyetlen véleményt/kritikát nem kapott, pedig szerintem bájos írás.

Ez Theodora S Carter: Anyukámnak, szeretettel c. novellája, mely az Anyák napjához kapcsolódóan íródott a kis Lily Luna Potter szemszögéből.

A novella elolvasható: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=106994

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 14 (csütörtök), 17:32 
Írópalánta

Sziasztok!
Ajánlom figyelmetekbe Fricskamacska Volterra titkai ficjéből, Bella Volterrában, avagy elértem a célom! című fejezetét.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=104594&i=1

Elvetemült Bella fanoknak nem ajánlom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 31 (csütörtök), 12:23 
Könyvmoly

Sziasztok!
Jöttem ajánlani egy ficet, mert szerintem nagyon jó, mégis elenyésző számú kritikát kap szegény Író.
Igaz, hogy Placebo alapokon nyugszik a történet, mégis teljesen érthető és élvezhető az együttes ismerete vagy akár szeretete nélkül is. Nagyon jó az alaphelyzet, amiben megtudhatjuk az eseményeket, ráadásul szerintem nagyszerűen fogalmaz a Szerző is.
Kicsit borongósabb, deviánsabb történet, mégis magával ragadja a drága olvasót.
Szóval, ha valaki kedvet kapna hozzá, erről a ficről lenne szó: Protège moi de mes dèsirs írta: Anette Liimatainen
Még befejezetlen, de rendszeres a frissítés. (A figyelmeztetések között szerepel a slash, egyelőre még elenyésző volt.)
Jó olvasást, ha valakit sikerült odacsábítanom - utána pedig ne felejtsetek el kritikát hagyni!

:-h
C

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 01 (kedd), 10:23 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Fú, ez most kicsit izé lesz :) tehát, kedvenc szerzőm hosszú, ámde nagyon érdekes történetét szeretném nektek ajánlani: A Halott Nevek Könyvét. Aki szereti a jól megírt sztorikat, ezzel ellesz egy darabig ;) Itt találjátok:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=103515&i=1
Jó szórakozást hozzá, és B.U.É.K. 2013!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 23 (vasárnap), 18:01 
Írópalánta

Sziasztok!
Egy nagyon érdekes Twilight fanficet ajánlok minden kedves olvasónak. A címe: Aro angyala - Elora története.

(A történet az Aro angyala című fic. előtörténete. Első kézből tudom, hogy az Aro angyala már íródik, és az író nem fogja félkészen hagyni.)

Az írója - Fricskamacska - még eddig nem publikált a Merin és máshol sem, de ígéretes tehetség, és kritikák általi csiszolással nagyszerű író lesz. Kérek mindenkit, hogy kukkantson bele az írásba. A véleményt, akár pozitív, akár negatív, az író szívesen várja.
Tehát az Elora története elérési helye:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=103374

Kellemes olvasást, és kritizálást mindenkinek! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 22 (szombat), 20:28 
Zöldfülű

Sziasztok!

Ajánlani szeretném a Pet Project – Szívügyem vagy című SS/HG fanfic fordítást.
A történetnek, ffneten jelenleg TÖBB mint 9000 kritikája van, az eddigi negyvennyolc fejezethez és egy csoport megihletett olvasó létrehozott hozzá egy galériát is, ahol a fanartokat gyűjtik, amikből nem kevés van. Ezek után az ember elgondolkozik rajta, hogy az írónő tud valamit nem? :)
Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer elkezded olvasni és belelendülsz, addig nem fognak tudni elszakítani a géptől, amíg végig nem érsz rajta. (Én személy szerint minden héten tűkön ülve várom a frissítést.)
Hihetetlenül ki van dolgozva, a történetvezetés abszolút nem sablon, rengeteg új ötletet dob be az író, szóval még azok is tudják élvezni, akik nem kifejezetten Snanger rajongók.
És nem utolsó sorban Elwyng és Midnights Prophet, a történet két fordítója, elismerésre méltóan nagyszerű munkát végeznek és, minden pénteken megkapjuk az adagunkat. :D

Mindenkinek, aki egy kicsit is kedveli az SS/HG kategóriát nagyon ajánlom hogy olvassa el, talán az egyik legigényesebben megírt történet a témában.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 21 (péntek), 9:36 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok! A Kiemeltekhez szerettem volna ajánlani, de Assa augusztusban volt kint, úgyhogy egy ideig nem lehet. Viszont az egyik történetét kifejezetten szeretem, 2010-es, de mindig öröm olvasni :)

Teadélután

A szerző saját leírása: Enyhe Snarry-vonal. Voldemort elfogta Harry Pottert… Hetek múlva pedig a varázsvilág örvendetes hírre ébredt: A Sötét Nagyúr halott! De mielőtt az első örömkiáltás elhagyhatta volna az ajkukat, jött a következő újság: új feketemágus lépett a helyére. Harry beleőrült a kínzásokba – ez azt hiszem, látszani is fog –, és van egy különös mániája.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 27 (kedd), 21:37 
Zöldfülű

Sziasztok,
szeretnem felhivni a figyelmet Halott Nevek Könyve c. tortenetre (http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=73807 )
Az en figyelmemet nagyon megragadta es szerintem az egyik legnagyszerubb mu, amit eddig olvastam.

Leiras: " Voldemort megtalálta a korlátlan hatalom zálogát, a Halott Nevek Könyvét, csakhogy a könyvet, a rajta lévő erős mágikus zár miatt nem tudja használni. Vajon sikerül megtalálnia a kulcsot, és kinyitnia a könyvet? Szerző megjegyzése: Harry Potter könyvek szereplői és világa kizárólag J. K. Rowling teremtő fantáziájának gyümölcsei. Én csak kölcsön vettem őket a magam és mások szórakoztatására. Megírásukban semmiféle anyagi haszon nem vezérelt.Néhány karakter és esemény nem teljesen Rowling hű, OOC. karakterek előfordulhatnak. Necronomicon, más néven Halott Nevek Könyve, kizárólag Howard Phillips Lovecraft fantáziájának terméke. Lovercraft által teremtett Cthulhu - mítosz egyik kultikus tárgya, csak kölcsönvettem, saját magam és mások szórakoztatására, felhasználásából semmi anyagi hasznom nem származik. A szereplőket fejezetenként írom ki majd, mivel még nem tudom, kik fognak még megjelenni a történetem során, mire a végére érek"

Ui.: ne ijedjetek meg a hosszatol, ha elkezditek repulni fog ezzel a tortenettel az ido.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 19 (hétfő), 15:57 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok!

Egy supernaturales ficet szeretnék ajánlani, nem rég kezdte el feltölteni az író, a negyedik fejezet elbírálás alatt van. Igazából most kezd csak beindulni a cselekmény, én a negyedik fejezetet tartom a legerősebbnek, az hasonlít leginkább az eredetihez. Dean karakterét kicsit OOC-nek találom, bár később az író meggyőzött róla, hogy nem az :D

Röviden: Vania szüleit meggyilkolják, mire ő elszökik az otthonából, távol, egy másik városban keres megnyugvást. Öt hónap telik el a szörnyűségek óta, amit át kellett élnie, amikor is felbukkannak a Winchester fiúk, akik egy bizonyos Vania Rosst keresnek... ami azért is furcsa, mert Vania immár új néven - Amy - fut az új helyen, senki nem ismeri az igazi énjét. És akkor itt kezdődnek a bonyodalmak, Vaniának megint menekülnie kell, de ezúttal nem egyedül, hanem a srácokkal.

Több szálon fut a cselekmény, nem csak Vania élete kezd kibontakozni előttünk, hanem miközben próbálnak rájönni, hogy a Winchesteréket miért küldték Vaniához, a fiúk kitöltik az időt a szokásos szörnygyilkolászással :D

Lesznek démonok, szellemek, angyalok, szerelem, titkok, bonyodalom.

Nem csak spn-fanoknak ajánlom a történetet, azoknak is élvezhető, akik nem ismerik a sorozatot, mert minden szépen meg van/lesz magyarázva.

A frissítés elvileg szerdánként jön, de a negyedik fejezetnél volt egy kis késés, valószínű a következőnél is lehet rá számítani, de ha nem is egy hét, másfél után jön az új, úgyhogy sokat nem kell rá várni :)

Kritikákat nem igazán kapott még Phanedra, úgyhogy örvendeztessétek meg egy kicsit a leányzót :)

És akkor a történet itt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 18 (vasárnap), 16:27 
Sztorihajhász

Ez ugyan nem HP-s fanfiction, de ajánlani szeretném Cilindrian művét, az Álom vagy valóság? címűt. Szerintem egy nagyon jó, még befejezetlen Alice Csodaországban fanfiction.

Itt lehet olvasni: http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101351

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 11 (vasárnap), 16:56 
Zöldfülű

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyen járok-e, de ajándékba keresek snarryt! Ígértem egy fordítást, és a kérés az volt, hogy valami jó is nc-s történet legyen egy igazi, szarkasztikus, pitonos pitonnal a főszerepben.
Ehhez én még csak annyit tennék hozzá, hogy jó lenne, ha 1000 szó körül maradna a történet hossza, maximum 2000.

Ha valaki tud nekem ajánlani igazán jót, azt megköszönöm, mert inkább drarrys vagyok, így nem igazán tudok olyan jó történeteket, amiket érdemes lenne lefordítani!

Köszönöm.
Üdv; Siren

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 08 (csütörtök), 17:51 
Írópalánta

Egyik meris barátnőm nemrég megírta első egypercesét (ami nagy szó, tekintve, hogy ő elsősorban regénypárti ;) ), és szerintem valami eszméletlenül szuper lett, jó szívvel ajánlanám mindenkinek. :x Itt megtaláljátok: Viaszangyal. Annyi megjegyzésem lenne, hogy nem HP, hanem PD írásról vagyon szó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 25 (kedd), 9:42 
Írópalánta

Sziasztok!

Ajánlani jöttem :D Ez egy Castle fanfic oldal - egy kész szorival és egy befejezetlennel, ami az első folytatása. A páros amivel foglalkozik természetesen Castle/Beckett, de itt nem csak a szerelmi szállról van szó. Dráma, gyilkosság, és egy kis humor társul hozzá. Remek a történet, és a fogalmazási stílusa is nagyon figyelemre méltó! Néhol gondok vannak a helyesírással, ezt aláírom, de erről eltekintve nagyon jó!

http://caskettfiction.blogspot.hu/

UI: Naponta frissit, mindig este, kb. 22:00 - 23:00 között.

Kép Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 23 (vasárnap), 19:21 
Írópalánta

Sziasztok!

Ajánlanék egy jó kis novellát, ami tulajdonképpen egy Ron/Hermione történet. Egy kis szösszenet családról, szeretetről és szerelemről egy cseppnyi drámával megtűzdelve.

Romione fantiction! A csalán a testi-lelki megtisztulást szimbolizálja. Ahogy a csalán a legtisztítóbb növény, a fogadott némaság, a belső tisztulás eszköze lehet. Nehéz dolog hallgatni, csendben maradni a mai, rohanó világunkban, pedig fontos dolgokat tudhatunk meg magunkról, mialatt csöndben csak a másikra figyelünk.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101118

Nekem nagyon tetszett. :)
Jó olvasást hozzá!

Botkrisz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 21 (péntek), 14:05 
Könyvmoly

Ajánlani jöttem két HP fanficet. Mindkettő angol, bár könnyű nyelvezetű, jól érthető és nagyon élvezetes írás. Még mindkettő WIP, de rendszeresen frissítik.
1. Unweiled
http://www.fanfiction.net/s/7871351/1/UnVeiled
Tartalom: HP 7 után 8 évvel kezdődik a történet. Van néhány változtatás a könyvhöz képest, pl, Tonks és Remus túlélték, Teddy Lupin mellett már még egy fiúk van, James Sirius, míg Ginny és Harry gyereke csak Albus Perselus. Harry minden évben, a győzelem napján (máj. 2.) kilátogat Godric's Hollow-i temetőbe a szülei, Sirius és Piton sírjához. És ebben az évben egy nagyon különös dolog történik. Az elhunytakat rejtő "Függöny" úgy dönt, ad néhány embernek egy új esélyt, hogy újraélje az életét, így Harry szeme előtt egyszer csak megjelenik két pucér fiúcska; az 5 éves Perselus Piton és a 7 éves Sirius Black. (azért ennyi idősek, mert ennyi idősen mutatkozott meg először a varázserejük). És a legmegdöbbentőbb: mindkét gyerek rendelkezik az összes emlékkel az előző életéről. A felnőttek összedugják a fejüket, és úgy döntenek, hogy a kis Perselust Harryék, míg Siriust Lupinék veszik magukhoz. Később, a történet során még Lily Evans is feltűnik, és szerintem, ha tippelni kellene, el sem tudjátok képzelni, kik veszik magukhoz. Elárulom: Draco és Astoria :)
Egy nagyon aranyos történet, sok humorral, egy tündéri Perselusszal, jó fej Harryvel és Ginnyvel, még Sirius is kezd normális lenni.

2. Family Bonds A másik történet egy Severitus.
http://www.fanfiction.net/s/7724057/1/
A történet pedig azt meséli el, milyen lenne Harry Potter élete, ha lenne egy ikertestvére, akiről a világ úgy tudná, ő a kiválasztott. A Potter házaspár nem Harryt, hanem a másik gyereket képzi/tanítgatja/abajgatja, míg Harryt némileg elhanyagolják, és amikor Adriannal (Harry ikertestvére) távol vannak a szülők, Harryt egy 'bébicsőszre' bízzák, aki nem más, mint Piton, Lily gyerekkori barátja. A felnőtt és Harry között pedig egy olyan kapcsolat szövődik, mint ami normál esetben apa és fia között szokott kialakulni. Piton nagyon gyorsan rájön, hogy Harry az igazi Kiválasztott, és tanítgatni, képezni kezdi őt titokban. Közbeszól még egy évezredes másik jóslat is, de egyelőre arról még csak kevesen tudnak. A történet a sorsfordító Halloween estén kezdődik, és végigveszi az eseményeket - kicsit más szempontból. Jelenleg Harry harmadik évében tartunk.
Szerintem két nagyon érdekes/helyes történet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 20 (hétfő), 20:03 
Zöldfülű

Sziasztok! Én is ajánlanék egy jó kis kövi generációs ficet!
Vajon mi történik akkor, hogyha a tökéletes Dursley szülőknek nem hétköznapi gyereke születik? Igen, Dahlia Dursleyről kiderül, hogy boszorkány és felvételt nyer a Roxfortba. Deszy csodás írását, az Egy Dursley Roxfortban-t itt találhatjátok: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=73003 :-)

Te elgondolkodtál már azon, hogy a Nagy Csata után hogyan alakul kedvenc szereplőink élete? Én igen, és a gondolataimat úgy döntöttem, meg is osztom veletek: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=105439

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 08 (szerda), 19:49 
Szárnybontogató

Tessék szépen mosolyogni, mert hoztam valamit ajánlani, ami úgy egészen jól eshet az embernek, ha épp olyan kicsit szarkasztikus hangulatában van. Humoros egyperces-félperces füzér, amit tele van helyzet- és jellemkomikumokkal. Nem mai gyermek, ezért lehet, hogy már találkoztatok is vele. SitCom függőknek kötelezően ajánlott.

Kollégák

Kellemes olvasást és szórakozást! Anne

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 27 (szerda), 14:49 
Ó-nagy-admin "on stage"

Jövök népszerűsítési körútra, mert én olyan jól szórakozom, és nem fair, hogy ilyen kevesen tudnak ERRŐL itt:

Isobel: Hogyan tegyünk tönkre egy párkapcsolatot?
… Ami már alapvetően nem működik?
Bertie mindenáron meg akar szabadulni az ő „sznob ribanc” barátnőjétől – az egyetlen, amire nem hajlandó, hogy ő maga szakítson vele. Így hát nincs más választása: el kell érnie, hogy Abby besokalljon, és dobja őt. Bertie minden nyárspolgári aljasságát összekaparva akcióba lendül a pofátlanul menő Alfával, a fortélyos díva Subaruval, és a sajátságos családból szalajtott, hótlaza Tobyval az oldalán, hogy közös erővel kikészítsék Abbyt.
Csakhogy a lány sem adja magát olyan könnyen - és talán rosszabb, mint Bertie és a komplett csapata együttvéve…

Idézet:
- Én úgy értettem, nem passzolsz az imidzséhez. Nézz tükörbe, Bertie, nem mintha bármi gond lenne veled, de most komolyan, egy divatos, mindenből naprakész fiatalember néz vissza rád?

- Nem, de amúgy nem kell így puhatolóznod, nyíltan kimondhatjuk, hogy pocsék az öltözködésem, én is észrevettem - válaszolta Bertie, aki nem csupán észrevette a pocsék öltözködését, hanem alkalomadtán presztízst is csinált belőle. - De mit tudom én, biztos tetszett neki az arcom. Az arcomon nincs semmi durvább hiba. Az állam kifejezetten jól sikerült mások állához viszonyítva.

- Ettől függetlenül lespanolhatnál például a fésűvel - jegyezte meg Toby. - Főleg a cuki epres tusfürdő mellé nem passzol a frizurád.

- Le lehet szállni a cuki epres tusfürdőmről - mormolta Bertie. Subaru kissé zavartan szimatolt mellette a levegőbe, és valóban eperillatot vélt felfedezni. - Abbyé, nem az enyém, ne nézz így rám - emelte fel a kezét tiltakozón a férfi, amint találkozott a pillantása a nőével.

- Azért elég beteg, hogy ki akarod rúgatni magad vele, ehhez képest lazán nála zuhanyozol - vakarta meg a Bertie-énél pár fokkal előnytelenebbül sikerült állát Toby.

- Ne az én morális hiányosságaimmal törődjünk most, hanem azzal, hogy a szörny egy lépéssel előttünk jár! Én még csak egyszer léptem fel ellene, ő viszont már kétszer is visszavágott, szóval ki kell találnunk valami hatásosabbat. Mint már mondtam, meg akarom alázni, lehetőleg nyilvánosan.

Agybeteg, parodisztikus sziporka a legválogatottabb szóvirágokkal, Isobel garantáltan nemnormális figuráival a főszerepben.
Tessék olvasni, derülni, vigyorogni és írni neki! Hátha kap tőle annyi lendületet, hogy hipp-hopp kitermeli a történet végét... :D
Jó olvasást! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 23 (szombat), 18:48 
Zöldfülű

Sziasztok!

Én Syrina történetét szeretném nektek ajánlani (SS/HG), hiszen egy remek kis történet lesz ez, az író pedig gyönyörűen fogalmasz, viszont nagyon kevés kritikát kapott eddig ahhoz képest. A link a történethez: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=94372

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 15 (péntek), 20:48 
Írópalánta

Én nem a Meriről szeretnék ajánlani. Moon Angel blog formájában írja Fallen Angel című történetét. Szerintem érdemes elolvasni, gyönyörű írás, a szerző gyönyörűen fogalmaz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 02 (szombat), 21:27 
Zöldfülű

http://personal.crocodoc.com/9CpDUQh

Büszkén prezentálom a saját Fanfiction Listámat! Ez tekinthető egyfajta ajánlónak is, ami a kedvenc történeteim tartalmazza. Nézze meg mindenki, aki a magyar HP fandomban keresgél. ;)
Mindig irigyeltem azokat, akik hasonló listákat letudnak 10-es nagyságrendben. Én egy ideje szerkesztgetem a 250 történet feletti listámat. Tudom, hosszúnak hangzik, de egészen átlátható :) Mostanában is bővítgetem néha. Ha link kell, lehet keresni itt vagy privát üzenetben.
Csak egy kattintás, és szemetek elé tárul egy nagyobb mennyiség szaftos írás és fordítás, sok közülük kötelező darab, de hátha valamelyiket még nem láttátok, lessétek meg! ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 28 (szerda), 9:54 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A laptopomhoz hozzáragadva, honlapot szerkesztve vagy programozva.
Susane írta:
Sziasztok!

Jövök áradozni egy kicsit. Nemrég fejeztem be egy nagyon jó kis történet olvasását. Címe: Xerosis, írta: Batsutousai

...

Érdekes történet, az biztos :) És az alapötlet sem szokványos (legalábbis pont ilyet még nem olvastam).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 27 (kedd), 23:58 
Zöldfülű

Ruby írta:
Sziasztok!
Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani Kry új történetét, a Bukott hősök hazáját.
Aki már olvasott Krytól, az tudja, milyen zseniális a humora, mennyire szórakoztató olvasni az írásait.
A szóban forgó történet a Mennyországban játszódik, így sok halott szereplőt látunk viszont. :)
Főszerepben Voldemort és Fred - legalábbis eddig ennyi derült ki.

Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=93960

Csatlakozom... :D Bár a folytatást már nagyon hiányolom, de ahogy olvastam, félpercenként meg kellett állnom röhögni, ami már nyert ügy nálam... :D Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 27 (kedd), 7:59 
Írópalánta

Sziasztok!

Jövök áradozni egy kicsit. Nemrég fejeztem be egy nagyon jó kis történet olvasását. Címe: Xerosis, írta: Batsutousai

:D Igen, jól látjátok, ugyanaz írta, mint az Elhagyva című történetet, de ebben a slash szálnak nagyon kevés szerepe van (tényleg elhanyagolható szerepe, hiszen ténylegesen egyetlen csókról lehet olvasni benne - és a csók által kiváltott érzelmi reakcióról, de tényleg csak ennyi - így azoknak is ajánlom, akik alapvetően nem szeretik a műfajt). Párosítások: itt is Voldemort/Harry.

Valamikor egyszer le fogom fordítani, az engedélyt már megkaptam, de addig is ajánlom mindenkinek, mert nagyon más a történet megközelítése, épp ezért izgalmas. Hogy miről szól? Néhány szóban: modern boszorkányüldözés elpusztítja a földet, és ezért a Halál nem túl boldog... lényeg a lényeg, Harry a Halál mestereként hal meg, és kap tőle néhány választási lehetőséget, és a "helyes választás" után egy ajándékot is. Mit kezd ezzel az ajándékkal és az újrakezdés lehetőségével? :D Meglátjátok, ha elolvassátok!

Itt megtalálhatjátok a történetet: http://www.fanfiction.net/s/6985795/1/Xerosis

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 06 (kedd), 13:58 
Szárnybontogató

Nagyon jó szívvel ajánlom thoru egyperces írását, a Fal és álarcot. Egy lány gondolatait írja le egy csalódás után. Szerintem gyönyörű, igazán érdemes szánni rá egy percet! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 570 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra