Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 24 (péntek), 21:33

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5305 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 107  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:51 
Könyvmoly

Sofie Strange írta:
Különben meg nagyon utálom ezt a "veled vagyok ilyen vagyok, mással vagyok, olyan vagyok" - magatartást mert ez a képmutatás és ez az amiért nagyon harapok XXD

nem feltétlen képmutatás :)
nem viselkedhetsz mindenkivel ugyanúgy...

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:49 
Fanficbúvár

Sofie Strange írta:

Szerepekre visszatérve kis filozofálás (szerepjátékosok előnyben :D ) - Ha jobban belegondolunk, mindenki bizonyos szerepet játszik bizonyos mértékben még ha nem is ismeri be. Mindenkinek van természete (ami valójában vagy) és viselkedése (amit mutatsz). A viselkedést és a természetet meghatározza a világ (a többi ember ) visszajelzése, ezeket pedig az általunk a világ felé mutatott viselkedés. Magyarán az egész piszok összetett és úgyis kiesel a szerepből. Felesleges tenni az agyad.

Szerepjáccás, az jó xD *valamiben előnyben érezheti magát xD * Asszem igazad van... Ez az egész kibaszottul komplex, még önmagamat sem tudom adni, nem hogy mást... :roll: És végre még valaki, aki leszaromazokatakiknemfogadnakelolyannakamilyenvagyok-hívő :D

Sofie te amúgy hány éves vagy? :) *már érzi a halat a tarkóján, mer nőneműt a koráról kérdezni... *

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:47 
Fanficbúvár

Hát egen, a személyiségbeli különbségek... ti jobbak vagytok mint én, mondjuk nem csak emiatt xD Én viszont türelmetlen vagyok... Ha nem kapok meg valamit azonnal, vagy záros de közeli határidőn belül, akkor... nem lennék a magam közelében.

Viszont azzal a nagy közhellyel nagyon nem értek egyet... Én egy nagy-nagy, viszont reményevesztett gyerek vagyok :? Szerintem a gyerekek inkább hisznek, mániákusan hisznek anyuciban, a Mikulásban, az élet szépségében... A remény meg inkább a kiábrándult felnőttek utolsó mentsvára.
Bakker mi lesz velem, ha elfelejtek hinni is? :? Így is alig kapaszkodom valamibe :roll:
*lecsapja önzőhangot egy nagy hallal*

Sz'al... irigyellek titeket, mert tudtok reménykedni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:47 
Fanficbúvár

Egyet értek... volt egy időszakom a gimi elején, mikor mindenáron meg akartam felelni az "osztályközösségnek" és így se kellettem, azóta meg magasról teszek rájuk. Nem lehet és ne is akarjatok mindenkinek megfelelni. Magataoknak feleljetek meg, ne másoknak.

Szerepekre visszatérve kis filozofálás (szerepjátékosok előnyben :D ) - Ha jobban belegondolunk, mindenki bizonyos szerepet játszik bizonyos mértékben még ha nem is ismeri be. Mindenkinek van természete (ami valójában vagy) és viselkedése (amit mutatsz). A viselkedést és a természetet meghatározza a világ (a többi ember ) visszajelzése, ezeket pedig az általunk a világ felé mutatott viselkedés. Magyarán az egész piszok összetett és úgyis kiesel a szerepből. Felesleges tenni az agyad.

Ez most általánosságban szólt, csak fontosnak éreztem h megosszam veletek. Különben meg nagyon utálom ezt a "veled vagyok ilyen vagyok, mással vagyok, olyan vegyok" - magatartást mert ez a képmutatás és ez az amiért nagyon harapok XXD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:44 
Billentyűzetgyilkos

zsofiy írta:
A remény egy ócska ribanc, nemtom hol olvastam... de egyetértek, merhát már leszoktam a reménykedésről amint ráöttem hogy felesleges... Semmi nem jött össze, amit valaha is reméltem.

Megvédem a reményt, mert én szeretem őt. A legrosszabbat várni, de a legjobbat remélni. Én szeretek reménykedni, a sok pofon nem riaszt el, vhogy ez nekem hozzátartozik ahhoz, hogy higgyek az emberekben, reméljem róluk a legjobbakat ismeretlenben. Reménykedjek, hogy jó dolgok történnek és ha mégsem, annak is megvannak az okai és utólag rájövök, miért kellett így lennie, mit kellett megtanulnom, mihez kellett így végbemennie a dolgoknak. Reménykedni jó. A gyerekek reménykednek, a felnőttek kiábrándultak és bizalmatlanok. Anyagiasak, nem álmodoznak. A nagy közhely: elfelejtenek reménykedni, elfelejtenek gyereknek lenni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:42 
Fanficbúvár

Luna Aurora írta:
De én úgy vagyok vele, inkább utáljanak azért, ami vagyok, minthogy szeressenek azért, ami nem vagyok.

Úúú. Mély egyetértés... Meg emellé én még annyit gondolok, hogy inkább utáljanak azért, ami vagyok, mint ne vegyenek észre azért ami nem vagyok, vagy azért ami vagyok... De ez az én primitív felfogásom xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:42 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:
Na meg egy szerepet játszani nem lehet a végtelenségig, úgyis kiderül, hogy nem olyan vagyok.

így van :)
és nem is éri meg, sztem

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:41 
Könyvmoly

én meg nagyon nagyon nagyon remélem, hogy nem mi vagyunk a csúcs :S
nem lehetünk, én nem lehetek XD
néha szeretném tagadni, hogy ember vagyok...

remény...nemtom, én szeretem a reményt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:39 
Billentyűzetgyilkos

zsofiy írta:
Most komolyan, miért nem tudjuk egy kicsit leszarni az emberek véleményét? xD

EDITH: bár azt hiszem, ez az egész a szeretethiányból fakad... hogy ha olyan leszel, amilyennek mások akarnak, akkor szeretni fognak, ergo biztonságban érezheted magad valamilyen módon...

Szeretet- és visszaigazolás-hiány. De én úgy vagyok vele, inkább utáljanak azért, ami vagyok, minthogy szeressenek azért, ami nem vagyok. És ez, hogy olyan leszek, amilyennek szeretnének azért, hogy szeressenek... sztem több kára van, mint haszna. Legyilkolja a személyiséget és még boldogtalanabbá tesz. Na meg egy szerepet játszani nem lehet a végtelenségig, úgyis kiderül, hogy nem olyan vagyok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:39 
Fanficbúvár

Az önző kis hang a fejemben azt mondja, hogy reméli hogy mi vagyunk az evolúció csúcsa... úgy leglaább elmondhatnám magamról, hogyha selejtes, csökött és legkevésbé sem életrevaló, de az emberi fajba tartozó egyed voltam... És az én életem nem hiszem, hogy lépcső lenne valami szebbhez xD

Önzőkishang meg nem szeretne törődni a jövővel :S Végülis, amint én meghalok, meghal velem is minden... A remény egy ócska ribanc, nemtom hol olvastam... de egyetértek, merhát már leszoktam a reménykedésről amint ráöttem hogy felesleges... Semmi nem jött össze, amit valaha is reméltem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:38 
Könyvmoly

zsofiy írta:
EDITH: bár azt hiszem, ez az egész a szeretethiányból fakad... hogy ha olyan leszel, amilyennek mások akarnak, akkor szeretni fognak, ergo biztonságban érezheted magad valamilyen módon...

de én lesz*rom, milyennek akarnak XD
így szeressenek és kész!
az a baj, hogy senki nem meri elhinni, hogy úgy is szerethető, ahogy van...
*ő se XD*
szeretethiány is csak azért létezhet, mert képtelenek vagyunk úgy adni, hogy nem várunk érte semmit...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:35 
Könyvmoly

zsofiy írta:
'gyébként aglar én azért hiszek a tudatosságban... hogy elérhetünk valamit magunktól is, nem kell minduntalan kapaszkodnunk valamibe...

hmmm...
én meg úgy vagyok vele, vagyis inkább remélem, hogy mi is csupán egy evolúciós állomás vagyunk, és nem a csúcsa :S
mert akkor valóban van remény, hogy egyszer valamiféle magasabb szintű tudatosságot érjünk el

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:33 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:

Sztem az emberek alapjáraton megfelelés- és teljesítésmániásak.

én nem XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Fanficbúvár

Luna Aurora írta:

És bár tudnám, hogy miért :? Akkor talán le tudnám győzni... :roll:
Most komolyan, miért nem tudjuk egy kicsit leszarni az emberek véleményét? xD

Miért vonatkoztatok ezen a héten mindent arra, hogy alapvetően mennyire primitívek és állat-jellegűek vagyunk? *fáj magának*

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsofiy 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:35-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Könyvmoly

Luna Aurora írta:
Sztem tényleg EZ az emberi élet célja. Megismerni önmagad és a lehetőséghez képest minél jobb emberré válni. Mert a sportmercit ellophatják, de a lelked soha.

ámen :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:30 
Billentyűzetgyilkos

zsofiy írta:
Meg mi emberek, alapból ilyen kompenzálásmániásak vagyunk... mind indoklásban, mind az életben. Merthát a teljességet, a tökéletességet nem érhetjük el, és mikor erre kíméletlenül ráébresztenek minket az élet egy területén, akkor legalább átlagolva ki akarjuk hozni magunkból...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:29 
Fanficbúvár

(kivéve ha dementorokkal kocsmázol)

Luna 666 hozzászólásod van :D *nem lehetett nem szólni*

'gyébként aglar én azért hiszek a tudatosságban... hogy elérhetünk valamit magunktól is, nem kell minduntalan kapaszkodnunk valamibe... Bár talán az ilyen kib*szott nagy önállóság meg még nagyobb magányt zúdítana a nyakunkba...
keh már megint kapálózok xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:27 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
végképp egyetértek :)
csak tudod... olykor rossz érzés, ha megkérdezik, mik a céljaim vagy vágyaim, és ennyit tudok mondani: magam megismerése és elfogadása, és esetleg jó emberré válás XD ha még belefér...

Sztem tényleg EZ az emberi élet célja. Megismerni önmagad és a lehetőséghez képest minél jobb emberré válni. Mert a sportmercit ellophatják, de a lelked soha.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:26 
Könyvmoly

zsofiy írta:
hogy csinálom, csinálom, nem is tudom hogyan, aztán mikor elkezdek rágondolni, hogy hogyan, akkor hirtelen nem megy tovább... Szóval a miértek és a megértés vágya valahogy elnyomja azt az ösztönt, ami segít neked...

igen, igen...
asszem ilyesmire gondoltam én, mikor írtam, hogy: csak addig biztosított a jelenet egysége, amíg: értelmezetlenül marad...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:25 
Fanficbúvár

Gaby írta:
....

Én viszont rohadtul megértettem :)
Meg mi emberek, alapból ilyen kompenzálásmániásak vagyunk... mind indoklásban, mind az életben. Merthát a teljességet, a tökéletességet nem érhetjük el, és mikor erre kíméletlenül ráébresztenek minket az élet egy területén, akkor legalább átlagolva ki akarjuk hozni magunkból...

Jó lekvározást :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:22 
Fanficbúvár

aglarnis írta:
ehhez a zélethez, amiben még mindig nen tanultam meg rendesen mozogni...

Nemtom, ez sztem olyan, hogy... miközben felnövögetünk, ösztönösen tanulunk bele az életbe, bár van akinek kell segítség... csak ez is olyan, mint mondjuk a ... személyes példa: zsonglőrködés, vagy kézenállás xD, hogy csinálom, csinálom, nem is tudom hogyan, aztán mikor elkezdek rágondolni, hogy hogyan, akkor hirtelen nem megy tovább... Szóval a miértek és a megértés vágya valahogy elnyomja azt az ösztönt, ami segít neked... Viszont valószínűleg az az IGAZI, akkor lesz a legszebb minden, ha (aki azon kevesek közé tartozik, akik tök irigylendő agyat kaptak, és nem csupán élnének de tudni is akarják hogy miért, szóval tudatosabbak, jobbak) miután a rágondolással elnyomott tudattalan módját a dolognak elnyomtad, valahogy vagy a fejeddel, vagy a szíveddel vagy tudomisénhogy újra felfedezed az egészet... De úgy, hogy már irányítani is tudod magadat, nem csak követni a tudatalattidat...
Vagyishát nemtom... nemtok én semmit xD Ne hallgassatok rám, csak kórosan pofázok a nagyvilágba, azon egyszerű okból, amiért lélegzem, mert az önkifejezés a lételemem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:22 
Fanficbúvár

kcisi szünetet tartok a lekvárkavarásban bár már tökre automatizáltam magam, leültem és közbe elkezdtem HP7et olvasni :P

én már jóideje azon fáradozook h megismerjem önmagam és rájöttme h magam számára is kizsámíthatalan vagyok XD

egyébként szeirntme a sorigyilkosokat végülis annyira nemlehet nehéz megérteni mert nagyjából őkis ugyanúgy ogndolkodnak mint bárki más, cska kcsiit ..eltorzítva...
pl magára a gyilkolásra szeirntem van egy "elég jó" indok. mármint szeirntem mindeki szerti irányítni, kében tartani a dolgokat, nem? na mármint ennek egy kicsiit torzított formája y vlamenynire "isntennek" képzeljük magunkat (mondjuk jelen esetben a gyilok) ergo "hatlama van" dönetni élet és halál fölött... theát biztos úkics csak kis bomlott elméjű önbizalomhiányos kis fiúcskák, akik azzal igyekszik kompenzálni kissebségi kopmlexusukat h halálosztót jáccanak...

oké igazábol szientem rohadtul nem volt érthető amit mondtam XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:18 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
hát... én őszintén szólva utálom, mikor 'anyu nem szeretett eléggé' szintű magyarátokat adnak egy gyilkos tetteire...

Igen, de az anyai szeretet hiánya ill. az hogy nem foglalkoztak vele eléggé egy láncreakciónak csupán az eleje.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:15 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:
Vannak ilyen elvetemült lelkek. XD Sztem a mai hihetetlen anyagias és materialista világban fontos, hogy erre is jusson idő. Különben pont az emberségünk, amiben elvileg kiemelkedtünk az állatvilágból veszik oda és érzéketlen gépek leszünk, akik csak az anyagi javakra hajtanak.

végképp egyetértek :)
csak tudod... olykor rossz érzés, ha megkérdezik, mik a céljaim vagy vágyaim, és ennyit tudok mondani: magam megismerése és elfogadása, és esetleg jó emberré válás XD ha még belefér...
ennyi nem elég a zélethez :S ehhez a zélethez, amiben még mindig nen tanultam meg rendesen mozogni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:13 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:
Szerintem a környezet mindenképp rásegít. ha máskor nem, a legvégén, mikor vmi elszakad és következik a tett.

hát... én őszintén szólva utálom, mikor 'anyu nem szeretett eléggé' szintű magyarátokat adnak egy gyilkos tetteire...
és ebben az a vicces, hogy... még így is meg tudom őket sajnálni :S
mert milyen ember az, aki élvezetből öl... csupán egy torzó

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:12 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
na pontosan itt a lényeg!
ki akar foglalkozni olyan dologgal, ami non materiál? :S
ha éppen egy sportmercire hajtasz, akkor nincs idő a lelkedre, önmagad megismerésére...

Vannak ilyen elvetemült lelkek. XD Sztem a mai hihetetlen anyagias és materialista világban fontos, hogy erre is jusson idő. Különben pont az emberségünk, amiben elvileg kiemelkedtünk az állatvilágból veszik oda és érzéketlen gépek leszünk, akik csak az anyagi javakra hajtanak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:10 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
fúúú ezen nagyon sokat agyaltam már
vajon tényleg rásegít a környezet?
egyszerűen rájuk nincs értelmes magyarázat... erre születni kell vagy nem tudom :S

Szerintem a környezet mindenképp rásegít. ha máskor nem, a legvégén, mikor vmi elszakad és következik a tett.

lekvár... nyami :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:07 
Könyvmoly

na pontosan itt a lényeg!
ki akar foglalkozni olyan dologgal, ami non materiál? :S
ha éppen egy sportmercire hajtasz, akkor nincs idő a lelkedre, önmagad megismerésére...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:06 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
a másik megértésének vágya - milyen szép mondat :)
de ki hajlandó erre?

nem magunkra gondolok XD hanem effektíve a zemberekre...

na és igen, intelligencia
nagyon kevesek intelligensek érzelmileg azt hiszem...

XD tudok ilyen szépeket mondani. Szerintem sokszor előfordul - még ebben a mai rohanó világban is- hogy meg akarják érteni a másikat. Hogy miért teszi ezt meg azt. Más kérdés, hogy akarják megérteni, de nincs hozzá elég türelmük. Mert ehhez idő kell és bizalom, érdeklődés és sok beszélgetés.
De az érzelmi intelligencia igenis fejleszthető. Más dolog, hogy kevesen akarnak ilyenekkel foglalkozni, teljesen megismerni önmagukat, érzelmileg megérteni a másikat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:05 
Könyvmoly

Gaby írta:
váh, tökre bezséllnék a étmába mert szeretke ilyenekről beszélgetni viszont smot sajna nemvagyok oylan elmeállapotban 8XD) meg nmennemkell lekvártfőzni :)

kellemes lekvárfőzést :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Könyvmoly

Luna Aurora írta:

A sorozatgyilkosok sztem egészen más téma XD Ott valami megpattant az agyukban. Eleve ilyen hajlamokkal jöttek a világra és a környezet erősen rásegített a dologra.

fúúú ezen nagyon sokat agyaltam már
vajon tényleg rásegít a környezet?
egyszerűen rájuk nincs értelmes magyarázat... erre születni kell vagy nem tudom :S
akkor viszont dől a tabula rasa meg minden :S
gáz ez mindenhogy...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Fanficbúvár

váh, tökre bezséllnék a étmába mert szeretke ilyenekről beszélgetni viszont smot sajna nemvagyok oylan elmeállapotban 8XD) meg nmennemkell lekvártfőzni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:01 
Billentyűzetgyilkos

zsofiy írta:
mert amit gondolsz és teszel nem csupán egy váz, amit össze lehet szerelni a körülményekből, hanem valami sokkal komplexebb...

ezzel teljesen egyetértek. :)

A sorozatgyilkosok sztem egészen más téma XD Ott valami megpattant az agyukban. Eleve ilyen hajlamokkal jöttek a világra és a környezet erősen rásegített a dologra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 16:01 
Könyvmoly

zsofiy írta:
Azé' nem mindig xD
Kicsit fura érzés megérteni egy sorozatgyilkos okait... bár nekem amúgy is beteg a lelkem :roll:

igaz, nem mindig...
beszéltük is msn-en...
egy idő után fájdalmas ennyire beleélni magad másokba, meg a zéletbe XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:59 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:

Persze, hogy nem elég. :) Önzetlenség, a másik megértésének vágya, segíteni szeretés, sok minden kell. Meg pl kellő mennyiségű intelligencia. És az emberek önzőek, de sztem nem ennyire sarkosan és nem ennyire mindenki.

a másik megértésének vágya - milyen szép mondat :)
de ki hajlandó erre?

nem magunkra gondolok XD hanem effektíve a zemberekre...

na és igen, intelligencia
nagyon kevesek intelligensek érzelmileg azt hiszem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:54 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
értem én, amit mondasz, csak nem értek egyet :)
persze persze empátia... jó az, ha van XD
de nem elég...sajnos

ahogy Zsófi is írta, önzésre vagyunk kódolva :S és sajnos sokszor az ember akkor is önző, mikor meg kellene értenie másokat...

Persze, hogy nem elég. :) Önzetlenség, a másik megértésének vágya, segíteni szeretés, sok minden kell. Meg pl kellő mennyiségű intelligencia. És az emberek önzőek, de sztem nem ennyire sarkosan és nem ennyire mindenki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:53 
Fanficbúvár

aglarnis írta:

Azé' nem mindig xD
Kicsit fura érzés megérteni egy sorozatgyilkos okait... bár nekem amúgy is beteg a lelkem :roll:

Amúgy meg szerintem fontos az empátia, mert anélkül viszont nem lehet felfogni másokat... más kérdés, hogy így hogyan, dehát.. alapvetően egy empátiahiányos, racionális emberke nem fogja kikövetkeztetni a döntéseid mikéntjének még fél százalékát sem, mint mások, mert amit gondolsz és teszel nem csupán egy váz, amit össze lehet szerelni a körülményekből, hanem valami sokkal komplexebb...

Tökjó ez a véleménymegosztódás :) Mármint hogy itt mindenki nekiáll leírni hogy ő mit gondol :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:51 
Billentyűzetgyilkos

zsofiy írta:
Én örülök annak egyátalán, hogy néha nem gázolunk át másokon... hogy a világ belénknevel egyfajta tartást, hogy mi "emberek vagyunk", és nem tesszük ezt meg azt.

Pont emiatt, hogy emberek vagyunk, elvileg értelmes és érző lények, kellene az állatias önzésen felülkerekedni. Én értem, hogy létfenntartás meg miegymás és önzőség, de attól nekem személy szerint sokkal fontosabb, hogy bele tudjak nézni másnap a tükörbe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:50 
Könyvmoly

Gaby írta:
én cejetleeeek >:D<

:) :x én is téged

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:50 
Könyvmoly

Luna Aurora írta:

Kellő mennyiségű empátiával szerintem igenis meglehet. Valamilyen szintig.

értem én, amit mondasz, csak nem értek egyet :)
de nem elég...sajnos

ahogy Zsófi is írta, önzésre vagyunk kódolva :S és sajnos sokszor az ember akkor is önző, mikor meg kellene értenie másokat...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:47 
Fanficbúvár

aglarnis írta:
érdekes dolog ez, mert... én pl nagyon sokszor már a cselekvés közben tudtam, hogy rosszat teszek, és megtettem...
na de nem másnak, hanem épp magamnak...

asszem perverz módon szeretem rombolni magam XD...
utána meg sírok, hogy senki nem szeret XD

én cejetleeeek >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Könyvmoly

Gaby írta:
ja amúgy még nem is gratuláltam neked agli: BOLDOOG ADMINKODÁÁÁÁÁÁÁÁST :D ^^

kössszi :D :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
Fanficbúvár

Luna Aurora írta:
Sajna a legtöbb embert nem érdekli, kin gázol át, csak az, hogy saját magának jó legyen.

Végülis, genetikailag önzésre vagyunk kódolva... tudod, fajfenntartást, létfenntartás, mindenmás. Merazér az ember is csak egy állatfaj, ha szebb, okosabb, estébébb is.

Én örülök annak egyátalán, hogy néha nem gázolunk át másokon... hogy a világ belénknevel egyfajta tartást, hogy mi "emberek vagyunk", és nem tesszük ezt meg azt.

Úgyhogy az önzésnek célja is van... azért valamilyen szintre le kellene már nyomnunk magunkban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:46 
Billentyűzetgyilkos

aglarnis írta:
meg végül is, hogyan is érthetnénk meg egymást...
mindenki a saját lencséjén keresztül látja a világot, ami bennem így vagy úgy csapódik le, az másban totál másként...
basszus...
soha nem érthetjük egymást :((

Kellő mennyiségű empátiával szerintem igenis meglehet. Valamilyen szintig.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:46 
Könyvmoly

érdekes dolog ez, mert... én pl nagyon sokszor már a cselekvés közben tudtam, hogy rosszat teszek, és megtettem...
na de nem másnak, hanem épp magamnak...

asszem perverz módon szeretem rombolni magam XD...
utána meg sírok, hogy senki nem szeret XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:45 
Fanficbúvár

aglarnis írta:
asszem itt alapvetően ott kezdődik a probléma, hogy fogalomzavaraink vannak :)

mindenki a saját lencséjén keresztül látja a világot, ami bennem így vagy úgy csapódik le, az másban totál másként...
basszus...

igen de azért lézetheznek hasonló lencsék :)meg van aki igaz h máskép látja de igyekszik más lecsével is megnézni a dolgokat :) bizonyááám :) idilyótavagyokháháháháhááhá...

:)

ja maúgy még enmisgratuláltam neked agli: BOLDOOG ADMINKODÁÁÁÁÁÁÁÁST :D ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:44 
Billentyűzetgyilkos

Gaby írta:
hát ja de ha pénzétz cisnálom akkoris úgy cisnálom h jó legyen és kapjak pénzt :D öö ez nemtom menynire volt érthető :oops:

Az esetek nagy többségében ez a kettő nem jár együtt. Ritkán lehet egyszerre jót (nevezzünk inkább helyesnek, mert attól hogy jót teszel magadnak, az nem feltétlen helyes is)tenni, helyesen cselekedni és érte pénzt kapni.

Sztem sem csinál az ember mindig jót. Sőt. Igenis van olyan, hogy már cselekvés előtt/közben tudja, hogy ez rossz. De valamiért mégis megteszi és általában azért, hogy ezzel elérjen vmit. :S Sajna a legtöbb embert nem érdekli, kin gázol át, csak az, hogy saját magának jó legyen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:43 
Fanficbúvár

Egen :D

Végülis az élet beletörődés kérdése...

Gaby szted csak a törvény szerint cselekszik helytelenül aki öl? :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:42 
Könyvmoly

asszem itt alapvetően ott kezdődik a probléma, hogy fogalomzavaraink vannak :)

basszus...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 26 (vasárnap), 15:41 
Fanficbúvár

zsofiy írta:
Éshát vegyünk mondjuk egy őrültet... bár az őrület fiktív fogalom, maradjunk az átlagostól eltérő gondolkodású embernél - ha azt hiszi a gyilkos, hogy jól teszi, hogy megöli a feleségét (vagy csak "szimpl" veri) mert "pimasz" volt vele, akkor az helyes?

Sz'al azért izé... keh, mit pofázok én itt? xD
*kipof*

nagen ezért mdonom h nézőpont kérdése.. az illető gyilok szerint minde bizonnyal helyesn cslekszik..az máskérdés, hogy a törvény szerint meg nem :P

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5305 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 107  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra