Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 7:02

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 14 (péntek), 6:56 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült két új friss a Csipkebokorvesszőbe! :?
Hogy miért nem mosolygom? Majd meglátjátok...

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=41129

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 08 (szombat), 11:07 
Ó-nagy-admin "backstage"

Feltöltöttem a Fejezetek az Udvarból befejező részét! :D

Hosszú lett, és a fejezet leírásába kitett figyelmeztetést kéretik komolyan venni! * rendőrnéni-tekintet *

Jó olvasgatást!

A főszakács

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 30 (csütörtök), 13:34 
Ó-nagy-admin "backstage"

Túléltem írói válságomat, megbékéltem jó és rossz oldalammal, rájöttem, hogy ne kergessek légvárakat, felejtsem el egy időre röhejes költői ambícióimat és koncentráljak arra, amiben igazán jó vagyok, vagyis a PRÓZA. A hétvégén ráveszem magam a Fejezetek epilógusának kijavítására, aztán...! Csapjunk a lecsóba! Öhm... Oda inkább mégse, mert nem szeretem. Szóval... Csapjunk a csokiba! Öhm. Szóval a *******, akarommondani a levesbe, a levesbe!

Még jelentkezem. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 17 (péntek), 12:51 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kérlek, bocsássatok meg pocsék verseimért, kiforratlan, éretlen, hibás mindegyik.
De nem tehetek ellenük, jönnek, még akkor is, ha nem akarom őket.
Jönnek, még akkor is, ha tudom,
csak prózában alkothatok igazán nagyot.
És mégis... Jönnek.

Hagyjátok, hadd fussak hát önmagam elől.
Nincs más út, csak velük, mint ragaszkodó bogánccsal a cipőmben.
Elmaradhatatlanok. Utálhatók. De nélkülük talán nem is lenne út az Út.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 12 (vasárnap), 13:25 
Ó-nagy-admin "backstage"

Adminkézen a Szédülök.

Jelentem, közben már megint szédülök. Nagyon kéne az az MRI, te nyavalyás fogszabályzó...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 11 (szombat), 21:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

* dobpergés * Visszatértem! :D

Bejártuk Erdély bizonyos részeit: Marosvásárhelyet, Kalotaszentkirályt, Torockót, Kolozsvárt, a Gyilkos- és Medve-, illetve a szovátai tavakat, Bánffyhunyadot, Koltót, Csucsát, Széket... Most hirtelen ennyi jut eszembe, de még jó pár helyen jártunk.

A marosszéki kerekerdő tényleg kerek, és ha igaz a hun mondás, hogy ha valaki bőrig ázik, akkor megszabadul egy gondjától, akkor mi rendesen leapasztottuk a gondlistánkat. :roll:

Három kerek napig szenvedtem. Nuku ihlet.
Menet közben egy pársoros verset fabrikáltam, még az odaúton, és aztán a nagy Semmi. A Nihil.
Néztem ki a fejemből, és még a táj sem volt hajlandó belém ivódni. Csak bambultam ki az ablakon, néztem a zöldet, a hegyeket, a dombokat, a szerpentineket, egyetlen árva hasonlat vagy szinesztézia nélkül. De még csak értelmes gondolataim se voltak. Szörnyű volt. Hátborzongató.

Utazás ihlet nélkül?

Megfordult a fejemben, hogy hát akkor teljesült a kívánságom (Fatime szerencséjének árnyoldala, hogy talán néha nem ártana jobban megfontolnom, mit is kívánok) és nincs több vers. És nincs több történet se.
Három nap szünet. Aztán rájöttem, ez talán a töltődési idő, ami meg szokta előzni a nagyobb prózáimat. Kissé megnyugodtam.
És másnap a domboldalakat nézve a buszablakból, beugrott egy új történet ötlete. :D

Egy lány, akit, ha addig nem zakkanok meg, Zselykének hívnak majd, és az első világháború előtti és alatti hónapokban játszódik majd. A lány bizonyos úton-módon csősz lesz, és innentől fordulnak meg a dolgok. Hogy lesz csősz egy lányból? Miért? Mi történhet egy csapatnyi tilosban járó kisgyerekkel a folyónál? A gyorsan jövő viharok valójában miért is veszélyesek a hegyek közt? A háborúban tényleg odavesznek a legények? Igazságos-e az élet? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresem a választ, de egyelőre nem nagyon mondanék többet, hiszen meg is kéne írni előbb. :roll:

Tegnap pedig megláttam egy útba eső falut, ahol a házak fölé magasodó hegyen volt a temető, és a falu minden pontjáról látni lehetett, szinte uralkodott, őrködött a még élő lakók felett. És megszületett hajszálpontosan és kristálytisztán Louis-Sebastien Verge múltja a Világítótorony c. sztorimba.
Egy teljes fejezet ötlete körvonalazódott, és rádöbbentem, hogy azért nem tudtam folytatni eddig, mert mindenáron a cselekmény és az akció irányába lendítettem volna a történetet, mikor ennek közel sem ez volt az alapja és célja. Eltértem az eredeti célkitűzéseimtől, így ideje visszakalandoznom, elvégre ez egy kísérleti jellegű történet, amiben a leírásaimmal és hangulatteremtéseimmel, és megismerő kíváncsiságommal operálok.

És már régóta bennem motoszkált a gondolat, hogy hogyan tovább, ha vége lesz a világítótorony történetének, mert egyszer ennek is vége szakad, akkor mi lesz tovább a szereplőim sorsa? Már korábban arra gondoltam, hogy egy hajón folytatom a kísérletet, de most már tudom, az a helyes megoldás, ha tényleg lesz folytatás, mert Verge személyiségéből adódóan, tökéletesen illeszkedik az elképzeléseimhez. Szükséges. Mert így még jobban tudom árnyalni az elkötelezettségét.

Leegyszerűsítettem Cécile családfáját, könnyebben követhető lett és elképzeléseimnek megfelelő. Césarról is szól néhány sor erejéig a fáma. De míg Cécile múltjában talán két kérdéses pont van már csak, addig César rengeteg titkot rejteget, még előttem is. Ha újra rámtör az ihlet, megfejtem őt is, és legalább olyan alaposan, mint Louist.

Úgyhogy messze nem volt felesleges az út, nem mintha lett volna erre esély, de konkrétan íróként is hásznát vettem, nem csak bámuló turistaként. :) Örülök, hogy ott lehettem.

Egy csomó nyelvi érdekességről beszélgettünk az egyik vendéglátónk lányával áfonyapálinka mellett, kiderült, ők se ismerik a "beletörik a fű a nadrágomba" kifejezést. Mifelénk, itt Szabolcsban teljesen közönséges kifejezés, de a pestiek meg a dunántúliak többsége se ismeri, az egyik srác felmérést is készített, és arra jutott, hogy valahol a Duna-Tisza közének a közepétől nyugatra már ismeretlen és a kifejezés elterjedésének keleti határát keressük. Erdély már biztosan kívül esik rajta. Mennyivel szebb már, hogy "beletörik a fű", mint a "füves lesz (a nadrágod)"?
Mára ennyi, és majd felrakom azt a pársorost a Verskörutakba a Szédülökkel együtt. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 03 (péntek), 11:55 
Szárnybontogató

Ahogy én is hozzád. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 03 (péntek), 11:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

mboa írta:
*gondolkodik, hogy olvasta-e a szópárbajt, azt hiszi, igen*

Szerintem folytasd a kritikaírást! Én örültem nekik, komolyan. ( meg lógsz is még párral :wink: :lol: )

Lenne egy kérdésem is, de azt inkább PM-ben teszem fel..

Csak nyugodtan! :D
És igen, még megyek is hozzád, épp a korábbi kritikáimat olvasgattam nálad. :) Nem biztos, hogy ma, de megyek! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 03 (péntek), 11:51 
Szárnybontogató

*gondolkodik, hogy olvasta-e a szópárbajt, azt hiszi, igen*

Szerintem folytasd a kritikaírást! Én örültem nekik, komolyan. ( meg lógsz is még párral :wink: :lol: )

Lenne egy kérdésem is, de azt inkább PM-ben teszem fel..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 03 (péntek), 9:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

mboa írta:
Elküldtem :-D

Köszi, én meg válaszoltam! :)

Más. Most olvastam Mystra és 'lette szópárbaját. Felzaklatott. Át kell értelmeznem magamat, mint én-t. Túlságosan képes vagyok az azonosulásra, és elmosódik az én. Csak egy test és egy befolyásolt tudat. Nincs igazi tudatos én. Nem tudom, érdemes-e egyáltalán folytatnom a kritikaírásokat. Mert az véleménynyilvánítás. Az normális, ha kritikánként meghasonlok?! De nem is hasonlok meg, hiszen nem fáj, csak... Mindig más vagyok. Ez... Áh, feladom. Nem kínzom magamat. Talán lesznek válaszok. Vagy ha nem, hát akkor minden marad a maga hazugnak tűnő és mégis igaz valójában. Fenébe, hogy ilyen vagyok...

Ui.: Ha lesz egy kis erőm, felgépelek a Verskörutakba egy viszonylag új verset. A címe: Szédülök

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 14:55 
Szárnybontogató

Elküldtem :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 14:50 
Ó-nagy-admin "backstage"

mboa írta:
Nem én voltam a zoknis! *kacag* Viszont olvasom az Egyszer volt spanyol nyár című írást :wink:

Ó! Pedig azt hittem! :lol: No nem baj... (Köszi, aki arra klikkelt, alaposan felvidított! ) Aztán majd várom ám a véleményedet Rodrigóékra!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 14:38 
Szárnybontogató

Nem én voltam a zoknis! *kacag* Viszont olvasom az Egyszer volt spanyol nyár című írást :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 14:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

mboa írta:
*halk, kedves mosollyal* Ölelést vagy fenékberúgást szeretnél?

Én elsősorban több időt, még mindig többet, hogy olvashassak azoktól, akikre kiváncsi vagyok. Azután egy képzeletbeli palacsintasütőt is, hogy üthessem vele a lusta múzsám. Ha megkapom, szívesen kölcsönadom...

Jajj... :D Te voltál a zoknis?
* csendesebben nevet * Nagyon kedves vagy... Mindegyiket, jó? :D Én is elkalapálom az enyém félhosszú, barna hajjal borított fejét, hogy mi az, hogy nem velem foglalkozik?! Mármint, írkáljon Ő verseket! Ha belezúgott egy múzsalányba, hívja el randizni, vagy... vallja be, hogy belezúgott a pasimba... Akkor talán még megbocsátok. ;) :-$

* jajj, nagyon meghatódott *

Igyekszem ám kikalapálni az eltévelyedéseit, meg a magamét is... Igyekszem, tényleg! :roll: Köszönöm, hogy beugrottál... * bevasalja és viszonozza a fenékenbillentős ölelést (persze vissza már rugdosás nélkül adja)*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 13:41 
Szárnybontogató

*halk, kedves mosollyal* Ölelést vagy fenékberúgást szeretnél?

Én elsősorban több időt, még mindig többet, hogy olvashassak azoktól, akikre kiváncsi vagyok. Azután egy képzeletbeli palacsintasütőt is, hogy üthessem vele a lusta múzsám. Ha megkapom, szívesen kölcsönadom...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 02 (csütörtök), 12:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tudjátok, most egy kissé sírhatnékom van... Feltettem két újabb verset a Csipkebokorvesszőbe. De ez csak tovább növeli a gombócot a torkomban.
Az utóbbi időben csak verseket írok. Elegem van belőlük. Utálom mindet! Tűnjenek el belőlem az utolsó szálig, mind! Tűnjetek el rímek! A pokolba veletek...
A füzetemben halomnyi vers sorakozik, és csak egyetlenegy próza, az az idióta agymenéses acéltehén... Ez nem járja... Nekem nem kellenek versek, húzzanak el! És írni akarok, írni, írni! Prózát! Hogy végre ne csak átússzanak rajtam a dolgok, ne csak keresztülengedjem magamom, hanem újraéljem, újraalkossam a valót. Ez nem járja. No lám, már sírok.
Megérné elhallgatnom egy időre? Vagy akkor is csak rímek törnének belőlem? Jajj, már itt is rímelek, kérem, valaki mentsen meg!

Én nem tudom, mi van mostanában velem... Nekem nem kellenek a rímek... Vagy, nem ennyien. Nem, nem! * bősz fejrázás* Én Elize-t, meg Rodrigót, meg Fejezeteket akarok, Karácsonytól szilveszteriget! Világítótornyot, és Ajtók a fák közöttet! Miért kell nekem versekkel vesződnöm?! Én nem akarom őket... Én eltaszítanám őket...
De, vajon miért nem tudom ajándékként fogadni a verseket?
Régen irigyeltem a költőket, a jókat mai napig, de ha én nem vagyok jó költő, akkor miért nem hagynak békén?

Nem megy valami mostanában... Másfelé húz a belső kényszer. De én a régi múltat akarom! Azt, amivel úgyis több volt a bajom. Ők csak jönnek, azokat alkottam. Valahogy meghasonlottam. Nem tudom hol a határ író és költő közt. Nem akarok címet bitorolni, költő nem vagyok! De most már író sem, hát akkor mi vagyok? Egy írni sem tudó senki, aki nem tud mást csak cinikusan nyavalyogni, akinek nem áll kezére semmi. Mert a vers még idegen, a próza meg hűtlenkedik. Nem... Ez fáj, jajj, nem kell egyik sem! Pusztuljatok innen!

....
Vajon, vajon ezt tényleg így gondolom? Megrémít a lehetőség, hogy semmim se marad.
Az írás az élet. Az élet az írás. Ó, bár tudnám az igazán helyes választ...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 26 (péntek), 10:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégeink!

A főszakács örömmel jelentheti, tovább színesítette repertoárját.
Ezúttal a Verskörutak bővült egy recepttel: gyorsan összedobott, reggelire ajánlott finomság egy nagy csipetnyi humorral fűszerezve.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=50464

Köszönjük, hogy újra, és újra betérnek hozzánk! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 22 (hétfő), 10:14 
Ó-nagy-admin "backstage"

Csipkebokorvessző: TÖREDÉKEK
Jó olvasgatást! Holnap jön még egy másik friss. :-D

Szerk.: Már ma jön az új friss, Sóhajok címmel. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 18 (csütörtök), 11:49 
Ó-nagy-admin "backstage"

Friss:
Verskörutak: Monddkérlek, Uram :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 17 (szerda), 5:58 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tegnapelőtt - miközben az érettségire magoltam ,- osztálypénzespapír-keresésbe fogtam, ami úgy leszívott, hogy majd szét hasadt a fejem. Kínomban már lefeküküdtem aludni, és miután ketten is hívtak telefonon, félkómásan próbáltam visszaaludni. Egyszercsak hatalmas motorbőgést hallottam, és megszületett a fejemben Mú, az acéltehén. Hamarosan felkerül! :D

Szerk.: Felkerült a Verskörutakba egy új vers: a Rímtelen rímek. :) Jó olvasgatást, hamarosan jön a következő! :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 11:17 
Ó-nagy-admin "backstage"

draconia írta:
Üdv itt is :D

Tényleg szereted a mangát/animét?

woahh.
nem is tudtam :D

*mintha sok más tudna*

ez jó, én a Death note-ot nagyon, bár bizti láttad a profilomban, hogy írtam egy-két dn-est, sőt, egy dn/hp crosst is :D

(bár azt most itt merin szlesstelenítettem, az eredeti csak gépen van meg)

hát örültem, hogy Rád leltem :)

és köszi, hogy érdeklődtél az írásom után!
üdv, dr :)

Igen-igen... Szeressem a mangákat/animéket! :D Nem csak úgy mondtam. Bár inkább romantikusban utazom, és főleg mangában, mert animét nézni nem nagyon van időm. :? Meg különben is, olvasva jobb.

A Death Note-ot nem láttam, nem olvastam, mert egyikre sem volt még időm, illetve olvastam, de csak egy one-shotot. :) Már akkor eszméletlenül tetszett. Meg vannak D-rajongó barátaim/barátnőim. Úgyhogy ettől függetlenül ki vagyok nagyjából képezve.

Sok mást tudni... :D De hisz már le is nyomoztál! :roll:

Örülök, hogy benéztél, és itt is megköszönném, hogy véleményezted a történeteimet, illetve, hogy olvashattam a Shane-t. Még biztos rápályázok másik művedre, csak előbb fejezzem be ezt a kritikát és az érettségizést. :)

Üdv: Lilyana

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 0:02 
Tollforgató

Üdv itt is :D

Tényleg szereted a mangát/animét?

woahh.
nem is tudtam :D

*mintha sok más tudna*

ez jó, én a Death note-ot nagyon, bár bizti láttad a profilomban, hogy írtam egy-két dn-est, sőt, egy dn/hp crosst is :D

(bár azt most itt merin szlesstelenítettem, az eredeti csak gépen van meg)

hát örültem, hogy Rád leltem :)

és köszi, hogy érdeklődtél az írásom után!
üdv, dr :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 10 (szerda), 9:14 
Ó-nagy-admin "backstage"

Feltöltöttem az Eljátszott lehetőségek-et.
(De még mindig nem tudom, ott van-e a helye a Szösszeim között, vagy külön. :S )
Mindenesetre jó olvasgatást! :)

Szerk.: Új Csipkebokorvessző! Címe: Szóhiány. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 09 (kedd), 11:18 
Ó-nagy-admin "backstage"

Keves Vendégek!

Legutóbb elfelejtettem bejelenteni, hogy igen, felkerült a Múzsarendelő zárófejezete. :)
Ha meggyőzöm magam, akkor felkerül a napokban egy egyszerű kis elbeszélés Eljátszott lehetőségek címmel. Csak azon tipródom, a Szösszeim közé kerüljön-e fel...
Hamarosan a Fejezetek az Udvarból epilógusa is jön, arra igazából akkor várom majd a véleményeket, mert az azzal együtt teljes.

Előre is nagyon jó szórakozást, és sok nevetést kíván:
A főszakács Lilyana :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 20:04 
Ó-nagy-admin "backstage"

Xwoman írta:
Szia! :-h

Elolvastam a Múzsarendelő Szolgálatot, és hű, nagyon tetszett! De ott már írtam hozzá bővebben.

Szóval számíthatsz rám az olvasóid között :-D

(Igaz, a verseket kihagyom, azokhoz süket vagyok :roll: )

Üdv: Xwoman

Hű, nagyon megleptél! :) Őszintén szólva abszolút nem számítottam hozzászólókra... :wink: A kritikákat láttam, és miután elintézek még néhány telefont, ott fog virítani a válaszom is!
Szeretettel üdvözöllek Olvasóim közt! :D (Mert néha azért akad egy pár társad is... :P) Talán két írásom kivételével bármelyiket ajánlom, a versekkel meg nem sokat veszítesz. XD Nem Költőnek születtem...

Lilyana

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 10:02 
Fanficbúvár

Szia! :-h

Elolvastam a Múzsarendelő Szolgálatot, és hű, nagyon tetszett! De ott már írtam hozzá bővebben.

Szóval számíthatsz rám az olvasóid között :-D

(Igaz, a verseket kihagyom, azokhoz süket vagyok :roll: )

Üdv: Xwoman

Xwoman csigaháza

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 03 (szerda), 21:27 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült az új szavazás, egy hónapig lesz kint, remélem akad köztetek, aki klikkelget majd. :) (Bár nem fűzök vérmes reményeket hozzá...)

Szerk.: Az egyéb javaslatokat várom hozzászólás formájában. Vagy pü-ben. :roll:

Szerk2.: Most ne haragudjatok, de teljesen meghatódtam. :(( Végigolvasgattam a kritikáimat, amiket a Csipkebokorvesszőre kaptam Tőletek, bár lehet, itt nem is olvassátok soraimat, de akkor is ez az igazság. És más történetemre kapott véleményre is igaz, hogy mélypontok esetén az ember lánya erőt meríthet belőlük.

Bevallom, én soha nem teszek így, mert önáltatásnak érzem, de néha, mikor elkap a hangulat, valami édesen-porosan-kesernyésen nosztalgikus hangulat, akkor előveszem őket, és mint a régi, nagyon régen fiókba süllyesztett, majd előkerült kincseket szokás, gondosan megízlelgetem, megszaglászom, tapogatom és forgatom óvatosan az ujjaim között.

Valahányszor egy új művet közszemlére teszek, mindegy, mit mondok róla, hogy mennyire nem érdekel és mennyire nem szeretem már, akkor is a húsomból és véremből adok Nektek egy darabot. Mert mást nem adhatok. Kaphattok ezen keresztül különböző terheimből, bánatomból, gyötrő kétségeimből, de ugyanúgy örömömből, önfeledt nevetésemből, és a derűs napfényből, amit sajnos kevesebbszer sikerül megmutatnom Nektek, mint szeretném.
De íróként, ha nevezhetem magam annak egyáltalán, nem tehetem meg, hogy elhallgatom a bennem megszólaló hangokat, életeket, drámákat, dialógokat. Vagy csak a látványt nem hagyhatom veszni, így hagyom keresztülcsorogni lelkemen megtisztítva vagy bemocskolva az érzést, mire a papírra kerül...

Mikor az ember feloldódik a látványban... Legutóbb, a buszon ülve a ír földeket láttam a smaragdzöld mezőkre, a felhők között teknőc lubickolt, és áttündökölt a felhő-vízrétegen a fény, mint mikor a búvár néz felfelé, hogy milyen gyönyörű a felszín innen lentről, a víz alól nézve.
Szeretek buszozni. Érdekes és varázslatos dolgokat tapasztalhat meg az ember. Még múlt nyáron láttam három tündért. Egy barnát, egy vörösest, és egy apró kis szöszkét. Barna, kék, illetve zöld szemeikkel pislogtak, és figyelték a világot. Testvérek voltak. Megigézve bámultam őket, ahányszor csak nem jöttem zavarba a realitás és az udvariasság kényszere miatt. Három tündér volt, esküszöm, az utolsó porcikájukig csordultig tündérmágiával, bár a fülüket eltakarta a hajuk, így sohasem lehetek maximálisan biztos. Képzeletemben megragadtak a nővérek, és talán egyszer, ki tudja mikor, elementáris erővel fog felbuzogni, hogy írjam le, írjam meg, írjam ki őket... Sohasem lehet tudni. :)

Ennyi voltam mára: Lilyana, a vendéglő tulaja és főszakácsa

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 03 (szerda), 19:32 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült az új szavazás, egy hónapig lesz kint, remélem akad köztetek, aki klikkelget majd. :)

Szerk.: Az egyéb javaslatokat várom hozzászólás formájában. Vagy pü-ben. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 01 (hétfő), 16:47 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült a Múzsarendelő Szolgálat második része.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 31 (vasárnap), 12:24 
Ó-nagy-admin "backstage"

Reggeli gondolatok

Reggel felkeltem, azzal az eltökélt szándékkal, sőt, ihlettel a fejemben, hogy megírom az Ajtók a fák között-et.
Már a bevezetőn is túl voltam, mikor Anya közölte, hogy neki be kell mennie pünkösdvasárnap a munkahelyére. Ahogy Apának is az irodába, bár ez nem volt újdonság.
Kivételesen nem morogtam, csak akkor, mikor hozzátette, a nagyobbik öcsém még alszik, szemben a kicsivel. Ráadásul, ezzel egy időben felhangzott lentről a kiabálás: „Elmész?! Márti is? Majd nézünk Micimackót!”.
Öhm, ja – gondoltam egyre sötétebb gondolatok közt, és láss csodát, egy fél percen belül irtózatos dübögés hallatszott a lépcső felől, és belépett a szobámba a már említett hároméves.
Persze rögtön kezdte is: „Nézzünk Micimackót!” Hozzátenném, kivételesen kérte, és nem követelte.

Tudniillik, mióta érettségizem, és otthon töltöm a reggeleket, minden nap – ő reggeli után, én reggeli előtt – egy youtube-os Micimackóval, netán Hohóval indítunk.
Vagy legalábbis ő, én meg miután – az édes alvás helyett – perceket szerencsétlenkedek a gép bekapcsolásával, az óhajának megfelelő videók sorbarendezésével és elindításával, pokolra kívánom gondolatban az összes idiótát, aki kitalálta a számítógépet, a Windowst, meg az öcsémet…

Szóval, kissé öccs- és emberiségellenes hangulatban betöltöm a listát, és visszabújok kihűlő takaróm alá, hogy végre folytathassam az elkezdett történetet, és már épp visszaringatom magam meghitt alkotóállapotomba, emelném a 2B-s ceruzám a kockás papír felé, amikor felhangzik – naná, hogy már csutka hangerőn: „Hi-hi, hehe, én vagyok a híres egyfejű…”
Felsóhajtok, és kitör belőlem a nevetés. Ennyit a mai írásról.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 31 (vasárnap), 11:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült újra a Múzsarendelő Szolgálat, most már az ajánlójával is elégedett vagyok, úgyhogy maradni is fog. :)
Jó olvasgatást! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 27 (szerda), 9:07 
Ó-nagy-admin "backstage"

EKLE-kritikáim:

asd: Idwal http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=52932&a=
Lemon Lewis: Múlt idők dala http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=52964&a=
Tara_Lynn: j.k.rowling@hp.uk http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=641&a=
Viza: Szivárvány - Homokóra : http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=46664&a=1
xXx xmengirl xXx: Naplemente lova http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=38674&a=1
ginna: Valakit valamiért http://fanfic.hu/merengo/reviews.php?sid=52592&a=1

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 27 (szerda), 8:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

Egy újabb Csipkebokorvessző. :) Békésebb hangulatú, mint az előzőek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 24 (vasárnap), 16:04 
Ó-nagy-admin "backstage"

Új Csipkebokorvessző.
Utolértem magamat. :D Sőt, ma is írtam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 23 (szombat), 18:56 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégek!

A főszakács jelentését olvashatják:

"Le kéne ülnöm kijavítani a Fejezetek Epilógusát, és Vittoria és Hollóját.
Nincs lelkierőm. :-( Pedig máár annyi ideje tervezem. Ráadásul Reszisz és Viv is dolgozott vele.

Kissé be vagyok zsongva, hogy asd esetleg ráér valamelyik művemre.
Rájöttem, megint elsiettem a dolgokat. Kihagytam a listáról egyszem HP-mat, az Egy angyal halálát. De... végülis nem bánom.
A Spanyol nyarakra, vagy a Múzsarendelőre kíváncsibb vagyok.

Tényleg, a MSZ-t leszedtem. Nem bírtam elviselni a pocsék ajánlóját.
Ameddig nem száll meg az ihlet, nem is kerül fel újra.

Már csak egy Csipkebokorvessző nincs felrakva, és akkor utol is értem a jelenidőt, hála a jó égnek... #:-S Utálom, amikor vacakol a netem.
Szóval van két friss.

Meglepő volt azon töprengeni, melyik művemet merem felvállalni asd és a komolyabb kritikus közönség előtt. Másfél mű, plusz az Angyal halála.
Hát nem szánalmas? Több, mint 4 év papírpocséklás után ennyi.
A Spanyol nyarakon nem kéne ennyit ülni. Kit érdekel a reális földrajz, ledózerolom a Pireneusokat! :twisted: És ezzel vége is az összes gondnak. Huff... Nem tudom, nem tudom...
Ha lesz erőm, felgépelem, aztán átjavítom teljes egészben.
Találtam hibákat az eddig tökéletesnek hitt epilógusban, még alszom rá.
Remélem nem okozok majd csalódást az olvasóknak. *veri a fejét a falba* "

Főszakácsunk állapotjelentését olvashatták.
Köszönjük, hogy betértek Vendéglőnkbe! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 22 (péntek), 13:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült egy rakat Csipkebokorvessző. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 21 (csütörtök), 9:16 
Ó-nagy-admin "backstage"

És megint új Csipkebokor... Még köze sincs vége! Tavasz van, és virágba borult. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 20 (szerda), 10:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

A jó lovag. A második friss Csipkerózsa.
Utálom, ha sokat írok, és le vagyok maradva a feltöltéssel a jelenidőhöz képest.... Még jönnek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 19 (kedd), 14:14 
Ó-nagy-admin "backstage"

Friss Csipkebokor! Gyors egymásutánban lesz még három, csak a netem már hetek óta vacakol... :-(

Címe: Éjszaka van

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 14 (csütörtök), 17:55 
Ó-nagy-admin "backstage"

Imhol a Múzsarendelő Szolgálat teljes életnagyságban! :D

Remélem nem okozok csalódást, és még a véleményekkel se fukarkodtok! :)

Szerk.: Feltöltettem egy újabb Csipkebokorvesszőt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 10 (vasárnap), 15:56 
Ó-nagy-admin "backstage"

Még mindig társadalomismeret a témám, de addig is pihenőképp feltöltöttem az utóbbi napok Csipkerózsáját.

Te vagy a Szél és én a por
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=41129
Fogyasszátok egészséggel!
;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 08 (péntek), 20:45 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ó-ó, oly rég írtam! Az érettségi lefoglalt. De hétfőn leadok még egy dogát, és végeztem minden írásbelivel. Visszaírok szegény bétáimnak, kijavítok egy sor olvasásnehezítő körmondatot, majd rövid úton megtámadom a hozzám betévedőket, éés... Azt hiszem utána jön a kánikula, és végre hangulatot kapok a Világítótoronyhoz. :D Alig várom már, legdrágább Tristanom! :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 02 (szombat), 13:30 
Ó-nagy-admin "backstage"

Egy igazán zaklatott Csipkerózsa.

Megtaláljátok Csillagok őrizzék álmunkat címmel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 25 (szombat), 19:58 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégeink!

Újabb Csipkerózsa kerül bemutatásra, együttlétünk nyolcadik hónapja alkalmából. Jóízű kóstolgatást, várjuk visszajelzéseiket a Csipkebokorvessző összes variánsával kapcsolatban!

Üdvözlettek: a séf

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 24 (péntek), 19:46 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újabb Csipkebokorvessző, Irodalmon címmel. Ezúttal humoros. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 16 (csütörtök), 19:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Feltöltöttem két új részt a Csipkebokorvesszőbe.
Címük: 1) Hiányod metszőn fáj... 2) Ahogy a virág is...

Tulajdonképpen terjedelemben a kettő együtt alkotna egy egész verset...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 16 (csütörtök), 19:36 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült Szösszeim közé a Villámfénynél. A kritikákért nagyon hálás lennék! :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lilyana 2009 április 16 (csütörtök), 19:53-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 12 (vasárnap), 18:50 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tegnap, éjfél körül szép kis vihar volt nálunk, villámlott, dörgött, még a szél is tépte a fákat, én meg jó szokásomhoz híven hallgattam ösztöneimre, és kinyitottam az ablakaimat.
Három másodperccel később úgy kapott el az ihlet, hogy ihaj! 8)

így, (ismeretlen okból nem hajlandó működni a nagy hosszú-í kombinációm, bocsi...) egy újabb egyperces született Villámfénynél címmel.
A telefonom kék fénye világította meg a füzetlapomat (nehogy már elrabolja ihletem a kislámpa), és már az első két sorral sikerült komolyan megrémítenem saját magam. Azért ez elég gáz, nem igaz? :roll:

Szóval, nemsoká felkerül a Villámfénynél. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 11 (szombat), 12:46 
Ó-nagy-admin "backstage"

Előkerült elveszettnek hitt Csipkerózsám, még szeptemberi a szentem, és a Nem kérek bókokat címet viseli. :D :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 09 (csütörtök), 17:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

Fejezetek az Udvarból, ötödik, utolsó előtti fejezete: Porphürion :wink:
Jó szórakozást, garantáltan vicces! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra