Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 14 (péntek), 22:05

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 60775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179 ... 1216  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 09 (hétfő), 16:22 
Tollforgató

Na sziasztok! :D

Végre gép közelben... de jó is ez! Óóó tényleg milyen sokan lettünk,mondjuk én speciel örülök neki. :) De most már én se tudom, mi van, szóval mindenki bocsánatot kér, hát akkor én is kérjek? xD Na, elvégre szerintem ez egy ismerkedő, szóval mindenki jöhet-mehet szabadon, nincs miért bocsánatot kérni, de szóljatok, ha nem így van. :D

Jenny, neked itt a bemutatkozásom: Az én valódi nevem Petra, 16 éves vagyok, és harmadikba járok (gimi). Hát mit ne mondjak, imádok beszélni, meg táncolni (bárhol,bármikor), és nyártól fogva írni is.( bár csak egy történetem van, az teljesen leköti minden figyelmemet) Én úgy találtam rá az oldalra, hogy a barátnőim nagyon be voltak zsongva tőle, de igazából nem értettem, hogy mi olyan nagy cucc benne. Na aztán most... hát én tökéletesen a rabjává váltam! smiling Amúgy nálam ez egy "titkos" folyamat, senki sem tud róla, csak a legjobb barátnőm. És hát tudnék még itt órákig fecsegni magamról(rossz szokás), de nem teszem. smiling Ha esetleg érdekel még valami akkor van egy jó hosszú bemutatkozószövegem..., de persze itt is nagyon szívesen válaszolok. smiling Na igen, lusta voltam még egyszer leírni (Darkesznek már megtettem), úgyhogy bemásoltam, remélem nem bánod. :oops: Ja és a legjobban PD-s ficeket szeretek olvasni, meg Hp-seket ott is Sirius/saját szereplő a kedvenc. :)

Verity, hát én is szeretek nyelvet tanulni, de a latint asszem én sem vállalnám be harmadik nyelvnek, mondjuk a német helyett is választhattam volna olaszt, na de mindegy. :D Amúgy nem lehet, hogy találkoztam már a neveddel, mikor bétát kerestem? :o Vagy csak máshonnan vagy ismerős?

Óóó komolyan Luciatus? Tőlünk ez annyira távol áll, én még a közelben sem ismerek olyan sulit, ahol latint tanítanának, de ki tudja, lehet hozzánk is elér majd. :-D

Susannah rád meg irigykedem, mert én mindig olyan szar nyelvtanárokat fogok ki, hogy az nem igaz, ezért kell külön angolra is járnom, ami tök fárasztó, most meg még a nyelvvizsga is, úgyhogy huhh... :)

És Darkesz is visszatért! Éljen! :-D Gratula az ötöshöz, a latinba meg majd belejössz. :D Mondjuk kíváncsi leszek, hogy az előző német dogám hányas lesz, mert reggel keltem fel és tanultam, na de majd meglátjuk... :D Azért remélem ez a sok ötös az ellenőrzőbe dolog bejön, úgyhogy köszi a jó kívánságot. :D
Amúgy meg részvétem. :-(

És Shanon te akkor a latint tanulod fő nyelvként, vagy mellette mást is tanulsz?

Szia KyKy! De jóó, visszajöttél! Jaj olyan nagyon örülök, már a kritit és meg akartam köszönni személyesen, csak nem voltál msn-en. Na de igen, ti voltatok itt először, én is csak úgy tértem be, úgyhogy minden jog a tiétek. :D Basszus olyan rég hallottam felőled, hogy az nem igaz, szóval nem volt újabb pizzasütési akció, vagy más érdekes dolog amit szívesen megosztanál velem? :)

Na asszem be is fejeztem, vissza a tanuláshoz :? ... áá nem akarom, de muszáj, mert még edzés is lesz.

Na puszilok mindenkit :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 09 (hétfő), 15:56 
Betűmániákus

Darkesz részvétem! =((
kykyke szerintem senkit se zavarsz! :) amúgy én is megpróbáltam figyelni rájuk, de nem nagyon jött össze, sajnos, meg hát az volt az első történetem, amit bétáztak is, szóval még elnéztem magamnak a hibáimat (csak szegény bétáimat sajnáltam:) )
de a mostani bétám már szerencsére nem panaszkodik ilyenekre! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 09 (hétfő), 15:41 
Könyvmoly

háhá... :D Jenny, nyugtasson a tudat, hogy én is béna vagyok az igeidőkben, holott FIGYELEK rájuk! :D szóval, ott van a bibi. :D

a latin-témához meg hát nem nagyon tduok, mit hozzáfűzni... szerintem az is egy fontos nyelv, bár én nem tanulom... :-S De a lényeg, hogy régen sokat használták, ezért is legalább egy kicsivel nagyobb tiszteletet érdemelt volna... angol, német, latin. :D így lenne a korrekt. :D

nos... én nem kérek bocsánatot, mert annyira nem pofátlankodtam be... vagy igen? végül is régen mi bitoroltuk ezt a topikot, meg hát... azután is visza-visszajárogattam... no, mindegy. :D ha valakit zavarok, szóljon, és kussolok! :D

" Ha az ember hisz önmagában, nem becsül le másokat."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 09 (hétfő), 15:10 
Betűmániákus

Ügyes vagy, Darkesz. :)
Gyakorolj sokat, és biztos jobb lesz.

Részvétem =(( :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 09 (hétfő), 13:55 
Szárnybontogató

Bővül a társaság... :)

Amúgy, nagyon is kötelező a latin. 6-ig. Utána vagy francia, német, olasz, spanyol. Ízlés kérdése. A franciát a történelem tanár tanítja, aki nagyon aranyos. :) A többit nem tudom, de latint azt biztos nem fogok utána tanulni. :twisted: Fú, Luciatus, komolyan? Én szívesen járnék a szakkörére, ha mindent elmagyarázna nekem anyukád, meg ilyesmik. :)
Na, de tegnap itthon (azaz tegnap előtt is) itthon volt a testvérem, visszatért Budapestről, és engem meg kikérdezett latinból meg angolból. Az angolba nem nagyon sokat rontottam, de a latin. :( Azt még gyakorolni kell. :lol: És kaptam ma egy ötöst hittanból. Null hibával!!! :)
És most térjünk át egy sokkal szomorúbb tényre. Képzeljétek, szombat reggel meghalt az anyai nagymamám testvére. *egy perc néma, gyászos csönd* Nagyon aranyos volt, holott néha azért egy kicsit izéke volt. :(( Na de mindegy, annyira régen találkoztam vele, és akkor nem is sejthettem, hogy többé nem is fogom látni... csak halottként. Vagy úgy se. De akkor is. Miért nem élhette meg volna még az utolsó karácsonyát? Legalább, hogy jóvá tegyük az utolsó napjait?

Na, most megyek tanukálni, nektek is szép tanulnivalókat, és sok-sok ötöskét az ellenőrzőtökbe!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:57 
Fanfic-faló

ezek speciel mind PD-sek voltak :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:57 
Betűmániákus

MSN beszélgetés egy ficcben? HP-s szereplőkkel?
És csak párbeszéd volt benne :shock: te szegény...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:52 
Fanfic-faló

nekem amúgy az sem volt baj, ha egy-kettővel több ideig kellett foglalkozni, mert pl. a tiédben is láttam a... nem is tudom, hogy fogalmazzak, hogy jó történet attól függetlenül :D

de azoktól haltam be, amikor olyan sztorikat kaptam, amiben msn beszélgetések voltak, meg így kezdődött a történet: "Nah akkor..." X'DDD vagy amikor az egész fejezet párbeszédből állt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:50 
Betűmániákus

azért ezt jó tudni, utána sokszor eszembe jutott, hogy mennyit szenvedhettél vele te is meg az utánad következő is aki a többi fejezetet bétázta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:48 
Fanfic-faló

jaj, dehogy :D kaptam annál ezerszer rosszabbat is... XD a tiéd jó volt, csak az igeidőkkel volt baj néha meg ilyen apróságokkal :)

és nem bétázok senkinek, kivéve egy osztálytársamat, meg egy embert, aki már régóta volt a "karmaim közt" :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:46 
Betűmániákus

írtam, de az se lett valami világszám
és te nem is bétázol már senkit, vagy csak az én történetemből lett eleged? (mondjuk ezt megtudnám érteni, szerintem borzalmas volt :lol: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:43 
Fanfic-faló

nekem is bocsi amúgy xD

az a tanár tök jó lehet akkor :)

és mostanában írtál amúgy valami újat, Jenny? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:42 
Fanfic-faló

Jaj, és bocsánat a bepofátlankodásért..

Időközönként beleesem egy sorozatba amit senki sem ismer, aztán jöhet a következő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:41 
Betűmániákus

De igen :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:40 
Fanfic-faló

Nálunk valami angyal a latintanár. Szerdán hetedik órában van a rendes szakkör, de akkor hetedik óránk van, és képes csütörtökön csak a barátnőmnek meg nekem szakkört tartani, ráadásul a barátnőm csak később kezdett járni, és eleinte egyszemélyes volt. Én még ilyen tanárral soha nem találkoztam... :-)

Időközönként beleesem egy sorozatba amit senki sem ismer, aztán jöhet a következő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:40 
Fanfic-faló

Jenny, nem én bétáztam véletlenül még anno a Menekülés című történeted? ;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:38 
Betűmániákus

A kortársságnak én is örülök! :D
Nem én még csak másodikos vagyok, de jobb is így:)
Igen írok, van két történet szerűségem, egy befejezett és egy befejezetlen, de egyik se valami jó.
Hobbi talán az írás, de sajna ez elég pocsékul megy így a "műveimet" legtöbbször megtartom magamnak. Viszont szeretek olvasni, könyveket és ficceket is. :lol:
Csak sajnos ezekre mostanában eléggé kevés időm van a suli miatt.
Általában olyanokat olvasok amiben szerepel Lucius és Narcissa ( ők a kedvenc párosom és sajnálom, hogy olyan kevés történet van róluk). Meg novellákat és néha verseket is. Meg van egy rossz szokásom, hogy elkezdek olvasni PD-s regényeket, de ezeket aztán sose fejezem be.
Na ennyi. :P
Te nem írsz magadról valamit? Te is írsz? És miket szoktál olvasni? Kíváncsi lennék rád! :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:36 
Fanfic-faló

ha nálunk lenne latin szakkör, érdekelne, de sajnos nincs. :( igazándiból nyelvszakkörök szerintem nincsenek is... tavaly volt orosz, de szerintem az már megszűnt idén.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:35 
Fanfic-faló

bepof

nekem anyum latintanár, és a mi sulinkban is egész felkapott lett, anya heti 5 latinszakkört tart :) lehet, hogy választható lesz pár éven belül, mint az angol vagy a német :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:34 
Betűmániákus

Én például imádtam... nem tudom, hogy mi baja vele másoknak, de ízlések és pofonok. :lol: Meg azért az se árt, ha jó a tanár.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:33 
Fanfic-faló

de durva :D mondjuk én szeretek nyelveket tanulni, de nem biztos, hogy bevállalnék egy harmadikat is

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:32 
Fanfic-faló

verity írta:
bocsi, hogy beleszólok, de... ott komolyan kötelező a latin? :shock:

A legkomolyabban. Bár én trefortos vagyok, de a húgom oda jár. Nem csak a hozzám hasonló flúgosoknak választható... *csütörtökönként hetedik órában latin szakkörre jár*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 20:28 
Fanfic-faló

bocsi, hogy beleszólok, de... ott komolyan kötelező a latin? :shock:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 18:24 
Tollforgató

Jenny írta:
Köszi a kedves fogadtatást! :-D
16 éves vagyok és kb. két éve olvasok rendszeresen ficeket. A lumoson kicsit több mint egy éve regisztráltam, és onnan jutottam el ide, a merengőre.
Tudom ez nem volt valami érdekes, de a bemutatkozás sose ment, kérdezhetsz amit szeretnél! :-D

Á nincs mit, örülök, hogy itt vagy. :) Na és egyből kortársamra találtam, mert én is 16 vagyok. :D Amúgy te is harmadikas vagy akkor, ugye?

Ó te mázlista, én csak pár hónapja, de rettentően sajnálom, hogy előbb nem bukkantam rá az oldalra. És a bemutatkozás nekem sem erősségem, viszont mikor elkezdtem írni (infófakton xD) akkor csak úgy dőltek a szavak belőlem. :)

Na de ha kérdezhetek, hát kérdezni is fogok. (nem hagyom ki ezt a lehetőséget) :) Szóval az első ami eszembe jut, hogy te is írogatsz, vagy csak olvasol? Na és van valami hobbid ? És *erősen gondolkozik* mondjuk, milyen történeteket szoktál olvasni úgy átlagosan véve? Na azt hiszem több dolog nem jut eszembe egyenlőre. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 14:46 
Betűmániákus

Köszi a kedves fogadtatást! :-D
16 éves vagyok és kb. két éve olvasok rendszeresen ficeket. A lumoson kicsit több mint egy éve regisztráltam, és onnan jutottam el ide, a merengőre.
Tudom ez nem volt valami érdekes, de a bemutatkozás sose ment, kérdezhetsz amit szeretnél! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 9:09 
Tollforgató

Dehogy pofátlankodtál be! :) Ha gondolod maradj is, én személy szerint örülnék neki. :) Szóval, ha így döntesz, akkor pár mondatot kérhetek rólad? (előbújt a kíváncsi énem :oops: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 08 (vasárnap), 0:20 
Betűmániákus

Susannah írta:
Rocky írta:
Jenny írta:
Sziasztok! Bocsi, hogy bepofátlankodom, de lenne egy kérdésem: muszály latint tanulni az egyházi sulikba? Csak azért kérdezem, mert unokatesóm 11 éves és ő is egyházi suliba jár és álítólag nekik választható volt! Akkor most ez, hogy van? :roll:

Na én erre nem tudok válaszolni, mert sima gimibe járok, szóval nálunk nincs ilyen, szerencsére, azt hiszem. :) De szerintem Darkesz is választotta, vagy neked alapból kötelező?
Na megyek, mert el fogok késni... és nyekk lesz nekem. :)

Gimitől függ. A Szent Imrében pl. muszály, de van ahol választható.

Bocsi, hogy megint bepofátlankodom :lol:
Értem, akkor biztos én értettem félre (unokatesóm pont oda jár és én eddig abban a hitben voltam, hogy ott választható, azért is kérdeztem :) )
sok kitartás azoknak akik latint tanulnak, úgy látom nehéznek találjátok (nekem ebben szerencsére nincs tapasztalatom :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 21:51 
Fanfic-faló

Rocky írta:
Jenny írta:
Sziasztok! Bocsi, hogy bepofátlankodom, de lenne egy kérdésem: muszály latint tanulni az egyházi sulikba? Csak azért kérdezem, mert unokatesóm 11 éves és ő is egyházi suliba jár és álítólag nekik választható volt! Akkor most ez, hogy van? :roll:

Na én erre nem tudok válaszolni, mert sima gimibe járok, szóval nálunk nincs ilyen, szerencsére, azt hiszem. :) De szerintem Darkesz is választotta, vagy neked alapból kötelező?

Gimitől függ. A Szent Imrében pl. muszály, de van ahol választható.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 20:12 
Tollforgató

Jenny írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 20:09 
Tollforgató

Darkesz írta:
Még nincsenek meg a könyvek... :shock: Mármint A repülő osztály, meg az Emil és a detektívek. De péntekig van időm beküldeni. :)

Ja, hogy jövő péntekig, azt hittem most péntekig kellett. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 19:23 
Betűmániákus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 17:44 
Szárnybontogató

Még nincsenek meg a könyvek... :shock: Mármint A repülő osztály, meg az Emil és a detektívek. De péntekig van időm beküldeni. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 07 (szombat), 16:31 
Tollforgató

Darkesz írta:
Nem mondhatom meg, kit lepek meg, majd valamikor megtudod (csak egyenlőre a testvéremnek mondtam el, de ő nem tartozik a fanficek világához:)). Ő inkább csak épületeket rajzolgat... én meg mást. Hopsz, most kicsúszott valami a számon... :lol:

Nagyon köszi, hogy szóratsz. péntekre be is kell küldeni, el is kell olvasni két könyvet, de mit számít ez már, hisz olyan vékony kötetet! Főleg azoknak, akik olvasták Rowling vagy Meyer könyveit... :)

És maradj az angolnál... nagyon szar tanulni a latinr, két év múlva pedig már szerencsére franciát fogok tanulni, vagy németet (inkább franciát:)).

Pusz-nyusz $cow

Ja igen, azt tudom hogy nem mondhatod meg, én úgy értettem, hogy majd kíváncsi leszek, ha kiderül. :D Ó hogy te meg mást rajzolsz? *somolyog magában* Mindensetre sok ihletet és szabad időt a munkádhoz! :)

Na mivel ma már Szombat van, ezért gondolom már be is küldted, szóval sikerült kitölteni? Igazad van, azok után ez a két vékonyka kötet, már meg sem kottyanhat. :-D

Ó én maradok, csak sajnos nyelvvizsgázni is kell belőle Decemberben, és áhh nem akarok... mindenesetre jobb mint a német, latinról meg nem is gondolkoztam, és már nem is fogok, szóval kitartást neked ehhez a két évhez! :)

Na puszillak

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 06 (péntek), 14:47 
Szárnybontogató

Nem mondhatom meg, kit lepek meg, majd valamikor megtudod (csak egyenlőre a testvéremnek mondtam el, de ő nem tartozik a fanficek világához:)). Ő inkább csak épületeket rajzolgat... én meg mást. Hopsz, most kicsúszott valami a számon... :lol:

Nagyon köszi, hogy szóratsz. péntekre be is kell küldeni, el is kell olvasni két könyvet, de mit számít ez már, hisz olyan vékony kötetet! Főleg azoknak, akik olvasták Rowling vagy Meyer könyveit... :)

És maradj az angolnál... nagyon szar tanulni a latinr, két év múlva pedig már szerencsére franciát fogok tanulni, vagy németet (inkább franciát:)).

Pusz-nyusz $cow

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 05 (csütörtök), 21:38 
Tollforgató

Darkesz írta:
Én tudom. Bár először nem nagyon értettem meg, de utána felfogtam a lényegét. Persze ez csak az én értelmi felfogásomnak köszönhető. :)) Amúgy már megvan, mit csinálok.
De most szád befogd,
mert ha többet mesélsz,
leszidnak az adminok!

Ja, és már rájöttem. :) De képzeld, annyira álmos voltam, hogy elnéztem a feladatot: az volt írva, hogy melyik égtáj felé van pl. a Mátrától Budapest, nem az, hogy menni km-re. Hát, ez nem ment nagyon... viszont a töri tanár most nem jött be, helyette magyar volt, és az kihirdetett egy versenyt, amiben el kell olvasni Erich Kastner regényeit, vagyis csak hármat (rengeteg van neki), A két Lotti, a detektíveset, és még valamelyiket. Kapok egy tesztlapot, és jövő héten beküldöm. :) Elolvasni még plusz két könyvet ( a Lottisat olvastam, szerdán, egy nap alatt), nem kis dolog, és ráadásul tesztlapot is kitölteni... Legyetek szívesek, szurkoljatok. :) :-B 8-} :-D Szmájlki-mániás vagyok. :)

Nahát én nem jelentkeztem az Üstre, de kiváncsi vagyok, hogy ki-kit kapott, meghogy mivel lepitek majd meg egymást, szóval csak ügyesen :)
Darkesz, én szorítok érted! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 05 (csütörtök), 21:07 
Tollforgató

shanon widow írta:
Bocs, hogy bepofizok... A deklináció egy táblázat, nőnem hímném, semleges nem szerinti végződések... kissé durva, mert nincs benne semmi logika, de azért.... :roll: Föl kell ismerni a szóról a végződés alapján a nemét, és lehet ragozni! :)

Á dehogy, semmi baj, inkább hálás vagyok, amiért elmagyaráztad. :) Fúú hát ez nem lehet valami kellemes dolog, de mondjuk nekem a német sem az, úgyhogy ha választani lehet maradok az angolnál. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 05 (csütörtök), 16:03 
Szárnybontogató

Én tudom. Bár először nem nagyon értettem meg, de utána felfogtam a lényegét. Persze ez csak az én értelmi felfogásomnak köszönhető. :)) Amúgy már megvan, mit csinálok.
De most szád befogd,
mert ha többet mesélsz,
leszidnak az adminok!

Ja, és már rájöttem. :) De képzeld, annyira álmos voltam, hogy elnéztem a feladatot: az volt írva, hogy melyik égtáj felé van pl. a Mátrától Budapest, nem az, hogy menni km-re. Hát, ez nem ment nagyon... viszont a töri tanár most nem jött be, helyette magyar volt, és az kihirdetett egy versenyt, amiben el kell olvasni Erich Kastner regényeit, vagyis csak hármat (rengeteg van neki), A két Lotti, a detektíveset, és még valamelyiket. Kapok egy tesztlapot, és jövő héten beküldöm. :) Elolvasni még plusz két könyvet ( a Lottisat olvastam, szerdán, egy nap alatt), nem kis dolog, és ráadásul tesztlapot is kitölteni... Legyetek szívesek, szurkoljatok. :) :-B 8-} :-D Szmájlki-mániás vagyok. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 05 (csütörtök), 8:05 
Könyvmoly

Darkesz írta:
Áh, semmiség. Mindenkinek üzenem. Csak ne sértődj meg, mert akkor elkezdek nem mosolyogni, majd bömbölni. :((

Tudjátok, mennyi távolságra van egymástól
a.) Budapest és Balaton;
b.) Budapest és Csepel-sziget;
c.) Budapest Mátrától.

Az én térképemen nincs méretarány... apropó, természetismeret a tantárgy, de szerintem ez nem annyira lényeges... :)

Tik jelentkeztetek a Kívánság Üstre? (Nyugi, nem azt akarom kiszedni belőletek, hogy kinek ajándékoztok. Én se mondom meg senkinek! L-))

Sajnos a kérdésekre nem tudom a választ... :( De neten tuti megtalálod valahol. :)

Én jelentkeztem az Üstre. :) Olyan jó emberkét kaptam... :) Te örülsz annak, akit kaptál? Használni tudod a kívánságait? :D

" Ha az ember hisz önmagában, nem becsül le másokat."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 21:10 
Szárnybontogató

Áh, semmiség. Mindenkinek üzenem. Csak ne sértődj meg, mert akkor elkezdek nem mosolyogni, majd bömbölni. :((

Tudjátok, mennyi távolságra van egymástól
a.) Budapest és Balaton;
b.) Budapest és Csepel-sziget;
c.) Budapest Mátrától.

Az én térképemen nincs méretarány... apropó, természetismeret a tantárgy, de szerintem ez nem annyira lényeges... :)

Tik jelentkeztetek a Kívánság Üstre? (Nyugi, nem azt akarom kiszedni belőletek, hogy kinek ajándékoztok. Én se mondom meg senkinek! L-))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 19:39 
Betűmániákus

Én is ezt mondom, de száz, hogy az első szerint kell leragozni. A nyakamat teszem rá... :D Természetesen a tananyag része volt az is.
Egyébként kösz a "jókívánságot"...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 19:39 
Szárnybontogató

Kyrelith írta:

Nemsoká én is kezdem:) Bár előbb le kéne zavarni a német érettségit meg egy nyelvvizsgát angolból :lol:

Sokk sikert hozzá. :))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 19:37 
Szárnybontogató

A mi szótárunkba így van: casa,-ae f (femilium).
Ám képzeljétek, hogy a tesóm jobban tudja, pedig ő kilenc éve tanulta. a második declinacio ragjait... fúúú, hogy kitörlődött most ez az emlékezetemből... újra meg kell tanulni... :cry: :?

Shanon, tanultad már az imperfectum-tövet, meg az imperativus, meg az eseteket? Nekem be kellett pótolnom régen, egy sajnálatos hiányzás miatt. :(( $fal :|| El is felejtettem: boldog-boldog-booooldog helovínt, kívánjuk hogy legyenek még ilyen rossz napjaid.... $pumpkin

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 17:23 
Betűmániákus

Nem csak vallásos iskolákban tanítanak latint. Én gyógyszerésztire járok, és nekem a latin a főnyelvem :) Meg az egész orvostudománynak, egészségügynek.
Igen, 5 deklináció van. Öhm ez tök egyszerű, mert Casa, ae femininum. Tehát nő nem és az első táblázat szerint ragozod :roll: Akkor van a baj, hogyha görög eredetűről van sző... az már komplikáltabb...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 17:14 
Szárnybontogató

Igen egy táblázat, és vagy 5 vagy több van belőle... most nincs kedvem előkani a latin könyvet. Egyébként latint csak vallásos iskolákba tanítanak, még lehet hogy azon belül is csak reformátusokba. És még plusz hittan, de a tanár tökre vicces ott, viszont a latinnál nem. Még egy év, és jöhet a német vagy a francia!
És megértettem ezt a matematikai egyenletet, bár még most sem tudom annyira jól kiszámolni. Szóval, megy, de csak számológéppel tudtam kiszámolni a házit. :twisted:

Különben a declinacio-k be vannak számozva, például casa (ház) az egyik első declinacio-s szó. Akarod, hogy elragozzam?
Várj, időközben elővettem a latin könyvet. Pontosan öt declinacio van.

És ezzel különböző HP-s varázsigéket is meg tudok fejteni. :)
Shanon, azért van benne logika, ha meg akarod tanulni... utálom a latin nyelvtanát... imperfectum tők, imperatívus (parancsoló mód), cuoniugatio (igeragozás)... hogy tudták ezt a nyelvet használni az emberek 1844-ig?!

Jéééééééééééééééééééééé, szárnybontogató lettem :)
[/i]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 15:19 
Betűmániákus

Bocs, hogy bepofizok... A deklináció egy táblázat, nőnem hímném, semleges nem szerinti végződések... kissé durva, mert nincs benne semmi logika, de azért.... :roll: Föl kell ismerni a szóról a végződés alapján a nemét, és lehet ragozni! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 9:18 
Tollforgató

Darkesz írta:
Alap angol, természetesen, de csak olyan haladó kezdő szinten. Latint az most kezdtem. Az angolt szeretem a jobban, mert a latinban mindik kell tanulni declináciokat.. :S

Help Me! Nem tudok egy ilyen példát, most tanuljuk matekból:
9520:17=560
-85
120
85
17

Na, valami ilyet tanulunk, de még mindig nem jöttem rá, öt órája ezen rágódom. :S

Óóó bocsi, de tegnap nem vettem észre :oops: , hogy írtál, mondjuk ma is alig. Na remélem rájöttél a megoldásra, de mi az a declináció? *értetlenül néz kissé* :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 9:15 
Tollforgató

Kyrelith írta:
Darkesz írta:
Jó párti voltál. :) Tudod, nekem nehéz, mert latint is tanulok. :)

Nemsoká én is kezdem:) Bár előbb le kéne zavarni a német érettségit meg egy nyelvvizsgát angolból :lol:

Jéé, akkor csak nálunk nincs olyan, hogy latint is lehetne tanulni? :o Én max csak olaszt, vagy franciát (bár ilyen most nem indult a sulinkban) választhattam volna... ehelyett pedig tanulom a "hőn szeretett" német nyelvet, na meg angolt, amiből a nyelvvizsga már esedékes, és most is azt kéne tanulnom úgyhogy... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 04 (szerda), 0:14 
Szárnybontogató

Darkesz írta:
Jó párti voltál. :) Tudod, nekem nehéz, mert latint is tanulok. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 03 (kedd), 23:57 
Szárnybontogató

Alap angol, természetesen, de csak olyan haladó kezdő szinten. Latint az most kezdtem. Az angolt szeretem a jobban, mert a latinban mindik kell tanulni declináciokat.. :S

Help Me! Nem tudok egy ilyen példát, most tanuljuk matekból:
9520:17=560
-85
120
85
17

Na, valami ilyet tanulunk, de még mindig nem jöttem rá, öt órája ezen rágódom. :S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 november 03 (kedd), 21:41 
Tollforgató

Komolyan latin? Jééé... és angolt is? És szereted? És melyiket jobban? :)
Na bocsi, nem tudom abbahagyni...
És igen voltam, és azért nagyrészt vagyok is. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 60775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179 ... 1216  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra