Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 21:54

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  Következő

Kit nevez meg a Greengrass család, aki minden veszély generálója és bajuk okozója?
A szavazás 2011 szeptember 14 (szerda), 16:31-kor befejeződött.
1) Gellert Grindelwald 43%  43%  [ 6 ]
2) Albus Dumbledore 14%  14%  [ 2 ]
3) Tom Denem 43%  43%  [ 6 ]
4) Bellatrix Lestrange 0%  0%  [ 0 ]
Szavazatok száma : 14
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 21:10 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: Budapest, lélekben az alagsorban Perselusnál és Dracónál
mellons írta:
Bizony sikerült :)

Egy szükséges partner - immár a vége.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=66968

Továbbra is jó szórakozást hozzá! :)

Itt is köszönöm még egyszer, hogy lefordítottad nekünk ezt a novellát, kellemes kikapcsolódást, és felüdülést nyújtott! :-*
A további történeteket, fordításokat pedig türelmesen várom, addig is minden szépet és jót Neked! >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 19:38 
Fanficbúvár

mellons írta:
Igen, tudod, itt Hermione a slasherek reakcióját produkálja, miszerint nagyon is értékeli két fantasztikus pasi látványát együtt. :lol:
Ma teszem fel a végét, úgyhogy nehogy lyukat fúrj az oldaladba a kíváncsiságtól. Szerintem hasonlóan szeretni fogod, nagyon helyes a második részlet, kicsit már romantikusabb, de marad a könnyedség és humor is.
Folyton vigyorognom kell, hogy látom, mennyire emlegeted, és mindig eszedbe jut a Forduljon a világ. Még a végén kedvet adsz hozzá, hogy ismét neki fogjak egy severitus-drarry történetnek. Pedig most nem szép dolog kísérteni. :|N Túlságosan szeretem ezt a felállást.

Hihi jó látni néha,hogy Hermi ilyen is tud lenni :D Majd nem,hogy elolvadt a látványtól ez a lány és csalódott mert nem tud semmit kihúzni Harryből bár szerintem inkább azért mert nem látja állandóan őket ;;) Hm meg tudom érteni :-P :D Óh hát eszemben sincs ilyet tenni :-P Én meg a kísértés távol állunk egymástól,úgy kb.egy centire :D De tényleg nem emiatt emlegetem,csak az egy olyan kis édes történet :x $star Viszont ha kedvet kapsz hozzá és írsz még egy-két ilyen történetet nem foglak kikergetni a világból esküszöm :) Sőt én lennék a legboldogabb a világon >:D< :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 19:36 
Billentyűzetgyilkos

Bizony sikerült :)

Egy szükséges partner - immár a vége.

Továbbra is jó szórakozást hozzá! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 18:20 
Szárnybontogató

mellons írta:

Örülök, hogy azért mindig körbenézegetsz, s találsz is kedvedre valót. Szerintem lesz mit bepótolnod, aztán tobzódhatsz Persékben. :-D
Köszönöm a jókívánságot, hasonlókat, s remélem, ha megnézed a fordítást, tetszeni fog és neked is mosolyt csal majd az arcodra. :)

Igen, néha körbenéztem az elmúlt időszak alatt, és szorgalmasan jegyzeteltem, hogy miket kell majd elolvasnom. :D Bizony, én is úgy látom, hogy bőven van mit bepótolnom, de nem is baj, legalább nem fogok unatkozni munka után esténként. :)
A fordításodat pedig meglestem, és nem is bántam meg, nagyon jól szórakoztam. Remélem sikerül feltöltened még ma a folytatást! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 15:15 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Teljesen egyetértek veled :) Tényleg kellenek néha ezek a kis könnyed humoros történetek és ha még romantika is van benne akkor még üdítőbb :) Nekem is feltűnt ám Hermione fura viselkedése különösen a csókjuk után lett fura ez a lány,kiváncsi vagyok már nagyon a végére :) Igazán olyan kis finom történet ami az embert teljesen fel tudja dobni és megmosolyogtatni egy nehéz nap után :x Pont emiatt szeretem a forduljon a világot is,egyszerűen nem tudok betelni vele :x

Igen, tudod, itt Hermione a slasherek reakcióját produkálja, miszerint nagyon is értékeli két fantasztikus pasi látványát együtt. :lol:
Ma teszem fel a végét, úgyhogy nehogy lyukat fúrj az oldaladba a kíváncsiságtól. Szerintem hasonlóan szeretni fogod, nagyon helyes a második részlet, kicsit már romantikusabb, de marad a könnyedség és humor is.
Folyton vigyorognom kell, hogy látom, mennyire emlegeted, és mindig eszedbe jut a Forduljon a világ. Még a végén kedvet adsz hozzá, hogy ismét neki fogjak egy severitus-drarry történetnek. Pedig most nem szép dolog kísérteni. :|N Túlságosan szeretem ezt a felállást.

SSFL írta:
Hű, mennyi csemege a láthatáron, ennek örülök! :-D
Jó látni, Mellons, hogy visszatérsz, bár jómagam is eltűntem egy időre...Igaz, más okokból, mint te.
Mindenesetre jegyzetelgetem az olvasnivalókat, és szerencsére gyűlik a lista. :D Amint tudom, elolvasom az új fordításodat, a többihez pedig jó munkát Neked! :)

Neked is szia, SSFL. Eggen, tudom, hogy nálad is változás állt be, és neked sem épp a kellemesebb fajta. Látod, pont erre jó gyógyír ilyen kis sztorikat fordítani. :)
Örülök, hogy azért mindig körbenézegetsz, s találsz is kedvedre valót. Szerintem lesz mit bepótolnod, aztán tobzódhatsz Persékben. :-D
Köszönöm a jókívánságot, hasonlókat, s remélem, ha megnézed a fordítást, tetszeni fog és neked is mosolyt csal majd az arcodra. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 15:09 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
Szia(sztok)! :#-)
*bekukkant*
Hogy itt mekkora élet van! :) A sok Snarry és Drarry rajongó....
Mondanám, hogy engem minden fordítási kísérlet érdekel, igaz, mostanában alig van időm még levegőt venni is, de a HP világát továbbra is nagyon imádom. Csak hát, mostanában.....
Mellons, örülök, hogy belekezdtél és nyilvánvalóan kiválóan haladsz az új fordítással, igyekszem majd tiszteletemet tenni nálad magánál a történetnél is.

Hiányzik az itteni élet...

Szia szívem! >:D< Isten hozott, örülök, hogy beugrottál.
Bizony, mi itt csendesként tovább imádjuk a pasikat :D, bár mondhatom, hogy a te jelenléteddel együtt Perselus immár jócskán több figyelmet kap, mint Draco. Habár, talán a szöszivel kapcsolatban felérek a négyesetekkel. (Te, herika, gernon, mei) :-D

Megint nem bírtam a seggemen ülni, mint láthatod, és fordítok. Viszont fejlődtem, hiszen csak rövidebb történetbe mertem belefogni. Úgy érzem, hogy most így a biztos. Meghagyom a hihetetlen hosszúságokat Gernonnak. :) (aztán magamban irigykedem)

Láttam, hogy jártál a történetnél, köszönöm szépen a véleményt, és igazán örülök, hogy tetszett. Hoz egy kis könnyedséget és vidámságot. Ma teszem fel a másik felét. :)

Gernon írta:
Szia! Köszi, hogy megosztottad velünk a neked tetsző snarrykat. :-) És pedig tudsz újat mutatni. Én pl. olvastam a dzsinnest, de nem olvastam a Penance is the Play-t. Úgyhogy máris van olvasnivalóm.

Tényleg? :D:D Ezerrel vigyorgok ám, mert nagyon úgy néz ki, hogy valahogy neked, és herikának is sikerült újat mondani - pedig totálisan reménytelenül álltam neki a dolognak -, igaz, keresztezve, mert te pont azt olvastad, amit ő nem, és viszont. Ha megkerested a történetet, remélem, tetszett. Én annak idején, mikor először összefutottam vele, nagyon szerettem - csak a végén pislogtam kicsit, és voltam némileg szomorkás. Noha annak oka nem a kapcsolatukat érintette. Ebből fordítottam már csaknem egy fejezetet, nem is tudom, miért szakadt félbe... na majd egyszer, nagy hirtelen! :-D

Naná, akárhogy is nézzük, magyarul csak jobb olvasni, nem vonogatom olykor a szemöldököm, ha emberemre találtam egy-egy angol mondatban, hogy mi van?! ;;) Tervezem, hogy fordítgatok, amíg bírom, és mivel mostanában drarryzek, legközelebb snarryk lesznek soron. :) A legelső három fordításom is mind Snarry volt. Bezony.
(Nálunk is még mindig jó nagy hó van, s mára megspékelte még egy erős, jeges széllel. Alig dugtam ki a lábam a házból.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 13 (szombat), 12:51 
Szárnybontogató

*Germához csatlakozva bekukucskál* :)

Hű, mennyi csemege a láthatáron, ennek örülök! :-D
Jó látni, Mellons, hogy visszatérsz, bár jómagam is eltűntem egy időre...Igaz, más okokból, mint te.
Mindenesetre jegyzetelgetem az olvasnivalókat, és szerencsére gyűlik a lista. :D Amint tudom, elolvasom az új fordításodat, a többihez pedig jó munkát Neked! :)
(Germa, Téged pedig jó volt itt látni! :-h >:D< )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 23:53 
Fanficbúvár

Germa írta:

*bekukkant*

Mondanám, hogy engem minden fordítási kísérlet érdekel, igaz, mostanában alig van időm még levegőt venni is, de a HP világát továbbra is nagyon imádom. Csak hát, mostanában.....
Mellons, örülök, hogy belekezdtél és nyilvánvalóan kiválóan haladsz az új fordítással, igyekszem majd tiszteletemet tenni nálad magánál a történetnél is.

Hiányzik az itteni élet... a ti történeteitek és nem utolsó sorban a sajátom. *sóhajt és veszettül integet Mellonsnak, Herikának, Gernonnak és Meichannek*

SZIA GERMA!!!!! :)

De jó téged is látni itt még ha mostanában ritkábban is jársz erre >:D<
*veszettül integet vissza*

Egyetértek én is szívesen fogadnék minden fordítási kísérletet de nem sokan vágnak bele és kevés nagyon jó fordító van,de azért akad és ők már így is túl vállalják magukat :)

Te is hiányzol ám mindenkinek :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 23:47 
Fanficbúvár

mellons írta:
Nagyszerű látni, hogy tetszett, komolyan. Bizony, Harry és Draco azért a háttérben piszkos kis játékot játszanak a többiekkel, majd meglátod. Nem véletlen, hogy minden ilyen lazán megy. :D A semmiből támadt érdeklődés - legalábbis Ronék részéről így néz ki a dolog - pedig szerintem azért felvet egy-két kérdést. Főként, ha a mindent tudni vágyó Hermionéról van szó. :-D
De egyébként tényleg csak egy kedves, humoros történetet, semmi igazán különös. Egy nehéz nap után megmosolyogtatja az embert. Főként, hogy még a romantika is belefért.

Teljesen egyetértek veled :) Tényleg kellenek néha ezek a kis semmitmondó humoros történetek és ha még romantika is van benne akkor még üdítőbb :) Nekem is feltűnt ám Hermione fura viselkedése különösen a csókjuk után lett fura ez a lány,kiváncsi vagyok már nagyon a végére :) Igazán olyan kis finom történet ami az embert teljesen fel tudja dobni és megmosolyogtatni egy nehéz nap után :x Pont emiatt szeretem a forduljon a világot is,egyszerűen nem tudok betelni vele :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 20:58 
Zöldfülű

mellons írta:
Az egyik ilyen a Penance is the Play...)

Szia! Köszi, hogy megosztottad velünk a neked tetsző snarrykat. :-) És pedig tudsz újat mutatni. Én pl. olvastam a dzsinnest, de nem olvastam a Penance is the Play-t. Úgyhogy máris van olvasnivalóm.

És persze nem bánnám, ha folytatnád a jó szokásodat és minél több snarryt fordítanál. Magyarul valahogy sokkal jobban szeretek olvasni. :P

Neked is jó pihenést a hétvégére. (Nálunk már megint esik a hó, pedig tegnap reggel negyven centis hóból ástam ki a kocsit. Elállhatna végre. :cry: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 19:57 
Írópalánta

*bekukkant*

Hiányzik az itteni élet... a ti történeteitek és nem utolsó sorban a sajátom. *sóhajt és veszettül integet Mellonsnak, Herikának, Gernonnak és Meichannek*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 11:30 
Billentyűzetgyilkos

herika írta:
Pedig ha jól tudom, a Penance is te Play fordításába bele is kezdtél. Hmm, azt pl. nagyon szívesen olvasnám magyarul - cseppet sem utalgat ám :D -. Nos a listádból mindet olvastam, kivéve a Dzsinest (majd megkukkantom), de azért az ízlésünk hasonló, ezeket én is szeretem. És most, hogy említed a quid pro quo-t... hmm újra kellene olvasni, az nagyon jó.

Igen, pontosan, azzal haladtam már nagyon sokat. Pontosabban ezzel a kettővel. A Penance és a Quid. :) Tényleg nagyon jó lenne egyben, magyarul látni. Severitus féleség esetén meg a Duelnek tartottam csaknem a felénél... na igen. De ez csak amolyan magán célra ide kapok, oda kapok fordítás volt. Ma még elolvasom még egyszer a Quid Pro Quo-t :D
Az I Dream of Harry kicsit furcsa, kicsit abszurd, elvégre olyan... különös megoldás, hogy a fiú dzsinn, Pers meg kiszabadítja és gazdája lesz, úgymond. Viszont a maga nemében meg nagyon kis kedves és aranyos. Nem mindennapi, maradjunk annyiban.

A Need a Datehez jó szórakozást, és örülök, hogy megnézed. :) És akkor élvezd ki alaposan az otthonlét örömeit. (bár remélem nem azért kényszerültél rá, mert beteg vagy, úgy azért mégsem az igazi. Ha mégis, jobbulást)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 11:00 
Könyvmoly

mellons írta:

Az egyik ilyen a Penance is the Play, a Quid Pro Quo. (aminél tegnap le is ragadtam egy kicsit)

Pedig ha jól tudom, a Penance is te Play fordításába bele is kezdtél. Hmm, azt pl. nagyon szívesen olvasnám magyarul - cseppet sem utalgat ám :D -. Nos a listádból mindet olvastam, kivéve a Dzsinest (majd megkukkantom), de azért az ízlésünk hasonló, ezeket én is szeretem. És most, hogy említed a quid pro quo-t... hmm újra kellene olvasni, az nagyon jó.

Most pedig megyek, rávetem magam a fordításodra, tegnap már hulla voltam hozzá. Ma pedig szabadságra kényszerültem, szóval ráérek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 10:46 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Ami a fordításod illeti hát az nagyon ott van :) Imádtam és igazán kellett most nekem egy kis humoros történet.Hagytam is véleményt és nagyon várom a szombatot :-* Remek választás volt végig röhögtem az egészet,szeretem amikor Harry ilyen kis laza és ilyenkor annyira de annyira oda illik mellé a szőke =P~ Komolyan mondom,hogy Hermiék már olyan szinten faggatóztak,hogy azt vártam mikor fogja őket lecsapni de így még jobb volt :) Az egész estémet feldobtad vele >:D< :-*

Nagyszerű látni, hogy tetszett, komolyan. Bizony, Harry és Draco azért a háttérben piszkos kis játékot játszanak a többiekkel, majd meglátod. Nem véletlen, hogy minden ilyen lazán megy. :D A semmiből támadt érdeklődés - legalábbis Ronék részéről így néz ki a dolog - pedig szerintem azért felvet egy-két kérdést. Főként, ha a mindent tudni vágyó Hermionéról van szó. :-D
De egyébként tényleg csak egy kedves, humoros történetet, semmi igazán különös. Egy nehéz nap után megmosolyogtatja az embert. Főként, hogy még a romantika is belefért.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 12 (péntek), 10:42 
Billentyűzetgyilkos

Herika, Gernon

Hát, valahogy kétségeim vannak abból a szempontból, hogy pont én fogok a rengeteg angol Snarryt olvasó kettősötöknek újat mutatni, de talán kedvet kaptok újraolvasni az adott történeteket.

Egyébként képzeljétek, most, hogy utánajárkáltam mely sztorikat is mentettem le, rájöttem, hogy párnál bele is fogtam a fordításba, és volt, ahol már több fejezettel kész vagyok. :D Tiszta ciki. Volt egy időszak, mikor egész sokba belefogtam, természetesen csak úgy, mindenféle engedélykérési célzat nélkül.

Az egyik ilyen a Penance is the Play, a Quid Pro Quo. (aminél tegnap le is ragadtam egy kicsit) Aztán Shadows of the Past, Sunrises, kicsit rövidebben szeretem a Boundot és a Love is the Fire in Which We Burn-t. Oh, és az I Dream of Harry, mert annyira abszurd, hogy Harry dzsinn. :D Érdekelt még annak idején a The Life Debt, mert nagyon érdekes ötlet, de mikor ráébredtem, hogy Harry abban túl fiatal, letettem róla. Mégsem írhatom át legalább 17 évesre, csak úgy. :) (Volt még két másik is, el tudnám mesélni, mi volt benne, de ha megöltök se jut eszembe a címe, pedig itt ülök felette jó ideje.)

Gernon írta:
Jártam az új fordításodnál és hagytam üzenetet. Nagyon kedves kis történet, és igazán jó hangulata van a fordításodnak. Köszönöm, hogy megosztod velünk magyarul is.

Jó pihenést neked, és várom a szombatot. :)

Köszönöm szépen :) Örülök, hogy elszórakoztat a történet. A következő valószínűleg a Lockdown lesz, amit te is javasoltál. Remélem, sikerül vele gyorsan haladnom.
Neked is jó pihenést, és kellemes hétvégét! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 21:07 
Fanficbúvár

Én most itten ám nagyon irigykedek mert nem beszélni angol és ilyenkor dühös vagyok,hogy anno nem akartam idegen nyelvet tanulni mert az orosz ami kötelező volt elvette a kedvem :(
Ami a fordításod illeti hát az nagyon ott van :) Imádtam és igazán kellett most nekem egy kis humoros történet.Hagytam is véleményt és nagyon várom a szombatot :-* Remek választás volt végig röhögtem az egészet,szeretem amikor Harry ilyen kis laza és ilyenkor annyira de annyira oda illik mellé a szőke =P~ Komolyan mondom,hogy Hermiék már olyan szinten faggatóztak,hogy azt vártam mikor fogja őket lecsapni de így még jobb volt :) Az egész estémet feldobtad vele >:D< :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 20:24 
Könyvmoly

mellons írta:

Az a baj, hogy amiket még igazán nagyon szeretnék fordítani, azok túl hosszúak, és egy ideig egészen biztos nem vállalom. Pedig azok Snarryk. :-D

Nekem is megsúghatnád, mik lennének azok a snarryk. Olvasni is szeretem ám őket :) :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 20:05 
Zöldfülű

mellons írta:
Az a baj, hogy amiket még igazán nagyon szeretnék fordítani, azok túl hosszúak, és egy ideig egészen biztos nem vállalom. Pedig azok Snarryk. :-D

Szia! Azért pusztán kíváncsiság miatt, és nem sürgetésből érdekelne, hogy melyek lennének azok, amelyeket szívesen fordítanál. Hátha lenne benne olyan, amit még nem olvastam. Szeretem ám a Snarrykat. :D

Jártam az új fordításodnál és hagytam üzenetet. Nagyon kedves kis történet, és igazán jó hangulata van a fordításodnak. Köszönöm, hogy megosztod velünk magyarul is.

Jó pihenést neked, és várom a szombatot. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 19:28 
Billentyűzetgyilkos

herika írta:
Ezennel beállok a sorba, és várom az új fordítást. Vorabiza stílusát amúgy is nagyon szeretem, függetlenül attól, hogy ő inkább Drarry párti - na pl. ezt nem is értem *vihog*. De neki még ezt is elnézem. Azt a 62 fejezetest én is várom ám magyarul, de hát az idő sajnos véges.

Szia. :) Ó, én nagyon is kedvelem, hogy szinte csak Drarryket ír. :D Jól áll neki, és mind nagyon szórakoztató.
A Titkok pedig egyszerűen... hm, nagyon szeretem. És roppant mód hálás vagyok Gernonnak, amiért mutatta. Annak meg végkép örülök, hogy nagyon szépen halad a fordításával. Borzasztóan várom magyarul.

Én kisebb fába vágtam a fejszém. Igaz, ezen a mostani, hosszabb novellán kívül, amit még vállaltam, az már 11 fejezet. De egy-egy nem túl hosszú.
Én is mindig érdeklődve fogadom, ha valaki belevág egy fordításba. Eleve elnézegetem olykor, hogy ki mit választott ki magának. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 18:43 
Könyvmoly

Ezennel beállok a sorba, és várom az új fordítást. Vorabiza stílusát amúgy is nagyon szeretem, függetlenül attól, hogy ő inkább Drarry párti - na pl. ezt nem is értem *vihog*. De neki még ezt is elnézem. Azt a 62 fejezetest én is várom ám magyarul, de hát az idő sajnos véges. Én pl. ezért nem kezdek bele az egyik nagy kedvencembe, mert az is baromi hosszú, potom 88 fejezet, és egyik sem akármekkora hosszúságú. Tényleg nem fordíthatunk le minden történetet, ami tetszik. De azért örülök, hogy vannak még vállalkozó szellemű jelöltek, akik időnként bevállalnak egy-egy új történetet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 18:36 
Billentyűzetgyilkos

Nos, hát, akkor feltettem Vorabiza Drarry novellájának fordítását. Pontosabban a hossza miatt egyelőre csak az első felét.
Egy szükséges partner címen megtaláljátok a merengőn.

Humoros kis romantikus, szórakoztató történet. Minden érdeklődőnek jó olvasást kívánok hozzá! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 11 (csütörtök), 13:25 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Igen én nagyon szeretem azt a kedves kis novelládat :x Nem hosszú regény mégis minden benne van aminek benne kell lennie :)
Viszont azt én is sajnálom,hogy az ilyen történetek nem olyan elterjedtek nálunk pedig valóban nagy kihívás lenne és sajnos nem is nagyon fordítanak ilyen történetet pedig biztos lenne rá kereslet :D

Valószínűleg tényleg így lenne, ahogy sok más témával kapcsolatban is, mégsem írjuk őket. Talán beleszokunk valamibe, és a nagy többség azt bőven elegendőnek érzi. Vagy csak nem merünk belevágni. Persze ez meg amolyan 22-es csapdája, hiszen azért nem merünk, mert látjuk, hogy nincs sok ilyen, vagy egyáltalán nincs, és talán senki nem fogja szeretni. Másrészt, pont azért nincs, mert senki nem ír ilyet. Ördögi kör.
Mindenesetre, mivel láthatóan te is nagyon szereted az ez irányú próbálkozásomat, és én is élveztem írni, szerintem tőlem nem ez volt az első és utolsó. Angolul tényleg sok ilyet látni, és mindig fantasztikus történetek. :)

Idézet:
Igen büszke is lehetsz magadra,mert addig amíg nem olvastam tőled addig bizony nem is érdekelt engem egyetlen egy Drarry történet sem aztán szépen ez nagyon megváltozott 8-> :D Azt is bizton állíthatom,hogy azért is sikerült változtatnom a véleményemen mert igényesen megírt Drarryt olvashattam elsőnek :D :-*

Nagyon köszönöm. :) Mindig nagy dolog, és furcsa érzés tudni, hogy valaki látásmódját, szemléletvilágát megváltoztatod valamivel. Nem is tudatosan, csak azzal, amit - jelen esetben - írsz. Örülök, hogy az első Drarry, amibe belenéztél, nem riasztott el, sőt, egészen megkedveltette veled a témát. Érdekes egyébként, mert akiket közelebbről ismertem, mind inkább snarrysek. Mostanra részükről is felbillent az arány, és én magam is ráakadtam pár Drarry fanatikusra. :D

Ma igyekszem, hogy az előrejelzésemnek megfelelően feltehessem az új fordítás első felét. Remélem, ti is jól szórakoztok majd rajta. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 10 (szerda), 11:44 
Fanficbúvár

Igen én nagyon szeretem azt a kedves kis novelládat :x Nem hosszú regény mégis minden benne van aminek benne kell lennie :)
Sajnos van amikor elrontják azzal a történetet,hogy húzzák mint a rétestésztát és a végén már erőltetett lesz az egész vagy ellenkezőleg nem zárják le és az olvasó meg tudja,hogy akkor most miért lett vége :(
Viszont azt én is sajnálom,hogy az ilyen történetek nem olyan elterjedtek nálunk pedig valóban nagy kihívás lenne és sajnos nem is nagyon fordítanak ilyen történetet pedig biztos lenne rá kereslet :D Na ez most úgy hangzik mint ha egy áru cikkről beszélnék :-P Kezdek nagyon fáradni @-)
Azért én még reménykedem ;;)

Igen büszke is lehetsz magadra,mert addig amíg nem olvastam tőled addig bizony nem is érdekelt engem egyetlen egy Drarry történet sem aztán szépen ez nagyon megváltozott 8-> :D Azt is bizton állíthatom,hogy azért is sikerült változtatnom a véleményemen mert igényesen megírt Drarryt olvashattam elsőnek :D :-*
Nincs is túl sok és nem mindegy ám,hogy ki írja bár mindegyikbe belekukkantok de ilyen téren válogatós vagyok,bár ha azt nézem akkor más párosokkal szemben is.Kevés író van akitől állandóan olvasok de tőlük mindig :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 09 (kedd), 14:36 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
De amióta olvastam a forduljon a világ és forduljon még egyet a világ című kedves kis történeted azóta például próbálok keresni még olyan történetet magyarul ami Severitus és Drarry egyben de kevés sikerrel amit sajnálok,mert nagyon de nagyon imádtam ám a történeted 8-> Sokszor ha nagyon fáradt vagyok vagy el vagyok keseredve akkor mindig elolvasom és rögtön szebben látom a világot :)

Ezt igazán nagyszerű látni, nagyon kedves vagy, köszönöm. :) Igen, egy kicsit tényleg olyan finom léleküdítő. Ezt a történetet én is nagyon szerettem írni, jó volt eljátszani a gondolattal, hogy tényleg, mi lett volna ha...
Angolul épp nemrég olvastam egy borzasztó jó történetet, ami hasonlóan severitus, Harry pedig Dracóval jön össze. Sok ilyen van különben, érdekes, hogy magyarul ez sem olyan elterjedt. Pedig kétszeres kihívás is. :D Egyrészt hozd össze Harryt Perselusszal úgy, hogy elfogadja apjának, vagy élből az legyen, másrészt fogd Dracót, és békítsd ki őt is a zöld szeművel. :-D Határozottan szerettem az ilyen történteket.

Örülök, hogy amit én írtam, elnyerte a tetszésed. És látod, az is inkább novella-kisregény. Szerintem mégis minden benne van, ami kellett. Néha a kevesebb sokkal több. Ezáltal érdekesebb is, nagyobb a kihívás, egy bekezdéssel sokkal többet el kell mondani egyszerre.
Oh, és roppant büszke vagyok rá, hogy bizony nem te vagy az egyetlen, akivel én fogadtattam, szerettettem meg a Drarryt, annak ellenére, hogy nagy Snarry pártiak voltak. *kihúzza magát* :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 09 (kedd), 13:39 
Fanficbúvár

Jó ezt hallani.Amúgy teljesen egyetértek veled.Nem kell ám mindig ezer fejezetes történetet fordítani a novellák is lehetnek nagyon jók.Ráadásul a novelláknak van egy olyan jó tulajdonságuk,hogy ha nem is fér fel egyben a hosszúsága miatt,nem kell túl sokat rágcsálni a körmünket amíg megtudjuk,hogy mi a történet vége :D Amúgy nem baj az,hogy Drarry bár Snarry fanatikus vagyok hála neked a Drarryt is imádom sőt most már az olyan ficceket is amik más szereplőkkel íródtak :D Vagy hármasban esetleg négyesben :)) De amióta olvastam a forduljon a világ és forduljon még egyet a világ című kedves kis történeted azóta például próbálok keresni még olyan történetet magyarul ami Severitus és Drarry egyben de kevés sikerrel amit sajnálok,mert nagyon de nagyon imádtam ám a történeted 8-> Sokszor ha nagyon fáradt vagyok vagy el vagyok keseredve akkor mindig elolvasom és rögtön szebben látom a világot :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 09 (kedd), 12:20 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Hihi na látod ennek én is nagyon tudnék örülni :)

Meghiszem azt. Micsoda dilemma elé kerülök olykor, ha valami remek sztorit olvasok, hogy most fordítsam, ne fordítsam, fordítsam... :D Mondjuk, általában én csak akkor állok neki, ha valami tényleg nagyon megtetszik (Pl. ugye korábban a Harry Potter körbe udvarlása, vagy az Isten hozott a Seprűtárolóban!), vagy ha valaki rávesz, hogy az elmesélésem alapján fordítsam már le neki, és mindenkinek. Eggen. (ez általában különben Drachiss szokott lenni :D)
Szóval most nem vagyok hajlandó hosszabb történetet fordítani. :)

Idézet:
Oh akkor már most várom a hétvégét, kíváncsi vagyok, hogy most milyen finomságot kapunk tőled :) :x

Mint ahogy fentebb írtam, novella az első, drarry, kedves, romantikus, humoros, jó hangulatú. A következőre is nagyjából ez lesz a jellemző. Aztán majd bejön George, Blaise és Perselus is. :)
Kis szórakoztató történetek. A Need a Date-el nemsokára elkészülök - lehet hogy még ma -, tehát biztosan lesz már akár holnap, vagy csütörtökön is belőle fent valami - az első részlet. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 23:49 
Fanficbúvár

mellons írta:
Nem fordíthatunk le minden történetet, ami nagyon tetszik. Pedig igazán örülnék neki. :-D

Hihi na látod ennek én is nagyon tudnék örülni :) Főleg az én nulla angol tudásommal viszont nagyon hálás vagyok azoknak akik neki állnak hosszabb rövidebb történeteket fordítani mert legalább azokból nem maradok ki és én is élvezhetem őket :) *magához öleli a világot és benne mindenkit akit szeret* >:D< :-*
Most fejeztem be a melót némi kis csapongással a világhálón és még mindig nem buktam le :)
Oh akkor már most várom a hétvégét,kiváncsi vagyok,hogy most milyen finomságot kapunk tőled :) :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 20:37 
Könyvmoly

mellons írta:
...

Óóó, kíváncsian várom a történetet. ^^

Beszéltem StormBirddel, és mindent lerendeztünk. :)

Csak ez a pár hónap húzós, utána belevetem magam a fordításaimba, remélhetőleg nyáron lesz elég időm rájuk.

Hát, ha megpróbálnám lefordítani az összes olyan törit, amit nagyon szeretek, akkor néhány száz év múlva is azon ügyködnék még. XD =))
Kár, hogy nem élünk annyi ideig. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 18:22 
Billentyűzetgyilkos

Chii chan írta:
Mindegy, mindenesetre nagyon várom a fordításod. Azt lehet tudni, hogy kb. mikor lesz kész?

Az említett Need a Date című novellával hamarosan végzek. Ahogy így előre nézegetem, talán 26 oldalas lesz. De egyelőre ez csak becslés, a magyar írásmód különbözik az angoltól, már eleve ugye a tagolás miatt.
Tehát az első felét nemsokára felteszem, talán péntek környékén. Addigra valószínűleg úgyis kész leszek már az egésszel.

Vorabizát tényleg nem egyszerű levadászni, ha simán elérhetőségi címet keres az ember, én is kicsit gernon útmutatását követtem. Onnan viszont már egyszerű, valamint nagyon gyors és kedvező választ is kaphatsz. :)

Ami a Malfoy Childet illeti, Milát megtalálod az LJ-jén, tehát meg tudjátok beszélni. Nem kell ehhez különösebb ismeretség. Bár ha úgy sincs rá időd, eleve kérdéses a dolog.
Én csak akkor kérek valamire engedélyt, ha biztos, hogy - néha bár csak nehezen - tudok rá időt szakítani. Nekem is így jobb, s az eredeti írót sem várakoztatom meg. Mert ugye, simán feljárni olvasgatni egész más. Nem fordíthatunk le minden történetet, ami nagyon tetszik. Pedig igazán örülnék neki. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 18:10 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Én meg csak ámulok és tátom a szám,hogy mikor van egy pöpp időm munka közben teszem hozzá,akkor itten meg ilyen remek hírek várnak. 8->

Örülök, hogy remeknek gondolod az újabb megmozdulásaimat. :) Az utóbbi időben leginkább csak olvastam, meglehetősen sokat, többek között Vorabizától - akitől fordítok - egy 62 fejezetes nagyon-nagyon remek történetet. Ezek után néztem utána részletesebben a további műveinek, és döntöttem el, hogyha lehet, fordítanék tőle pár novellát.
Jó látni, hogy legalább már ketten is lelkesedtek az ötletért. :D

A Csapdából miatt ne izgulj, már befejeztem, szóval megvár. Majd ha egyszer a végére jutsz, észre fogom venni. :) Kritikát pedig úgy írsz, ahogy jól esik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 16:12 
Könyvmoly

mellons írta:
Miért, olyan régen volt? ....

Hát igazából asszem még decemberben, el is kezdtem, csak azt még nem akarom nyilvánosság elé tárni egy ideig, mert elég lassan is haladok, meg az érettségi miatt sincs túl sok időm fordítani...

Hajaj, ezek szerint mindketten megkaptuk az engedélyt?! hát ebből nem tudom, mi lesz... azt hiszem, meg kellene személyesen StormBirdtől kérdeznem, hogy akkor most mi van. a kérdés csak az, hogy hogyan érjem el... Nekem nincsenek ilyen ismeretségi köreim...
Az internetem amúgy sem ismerem ki túl jól magam, a Malfoy Childra is Narán keresztül kértem az engedélyt, mert én az istenért sem találtam meg, hogy hol tudnám Vorabizát elérni... XD

Köszi, hogy szóltál StormBirdről, most aztán törhetem a fejem.

Mindegy, mindenesetre nagyon várom a fordításod. Azt lehet tudni, hogy kb. mikor lesz kész?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 15:59 
Fanficbúvár

Én meg csak ámulok és tátom a szám,hogy mikor van egy pöpp időm munka közben teszem hozzá,akkor itten meg ilyen remek hírek várnak. 8->

Szóval csak azt akartam mondani ezzel,hogy öröm dömping és boldogság bomba nekem ez a fincsi kis hírecske,hajrá lányok én már nagyon várom mindkettőtök fordítását ;;)

Sajna a csapdából végére még nem értem el*szégyenében a sarokba vonul*de igyekszem tényleg csak sajnos a nap 24 órából áll de előbb-utóbb tuti a végére érek :-P Amúgy kritikát még nem írtam de azért remélem tudod,hogy én nagyon imádom csak kár,hogy vége :( Most még a hosszabb novellákat is több részben tudom csak olvasni pl.Ws töriket.De a remény hal meg utoljára és addig én bizony reménykedem,hogy egy nap a végére jutok és tudok hagyni nakad szép hosszú kritikát.Bár nagyon elgondolkoztam,hogy nem hagyom a végére hanem beiktatok néhány fejetetekkén egy egy kritikát,hogy ne érezzem magam olyan pocsékul emiatt :( :) Most megy még egy kicsit legelteti a szemét és húz vissza melózni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 11:29 
Billentyűzetgyilkos

Chii chan írta:
Nemrég én is kértem tőle a Malfoy child-ra, és meg is kaptam, remélem nem felejtette el. :oops:

Miért, olyan régen volt? :D (Egyébként én úgy tudom - pontosabban gernon értesülései, aki biztosan helyesen tudja, mert rá is kérdezett -, hogy a Malfoy Childre StormBird kért már engedélyt. Bár ő nem sűrűn halad a fordításaival.)
Én kifejezetten két történetre kértem, de aztán megjegyeztem neki, hogy igazából a novellái közül sok érdekelne. (Hosszabb regénybe egész biztosan nem kezdek mostanság bele.) Azt a választ kaptam, hogy nyugodtan lehet bármelyiket fordítani, egyszerűen csak jelezzem hol tartok, és küldjem el a linket, ahova felkerült, hogy betegyék a linktárukba, ahol a fordításokat gyűjtik.
Jelenleg a Need a Date-et fordítom, és nemsokára kész is leszek vele. Bár az biztos, hogy majd csak két részletben kerül fel. Nem hiszem, hogy egyben felfér.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 10:48 
Könyvmoly

Húúúú kíváncsi vagyok, melyikre kértél engedélyt. Nagyon szeretem az írásait. ^^

Nemrég én is kértem tőle a Malfoy child-ra, és meg is kaptam, remélem nem felejtette el. :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 08 (hétfő), 9:52 
Billentyűzetgyilkos

Jelentem, kicsit elmaradtam mindennel, főként családi ügyek miatt (az öcsémet baleset érte), aztán készülök a diplomavédésemre, stb.

De ha már egyszer a nyelvvizsgám is megvan, gondoltam miért ne sajátságosan ünnepeljem. Két napja engedélyt kértem pár újabb fordításra, és meg is kaptam.
Szerintem aki olvas angolul, azonnal tudni fogja, kire gondolok, ha azt mondom, Vorabiza egyes történeteiről van szó. (aki csak magyar fandomban van otthon, kétszer már fordítottak tőle, StormBird az Unalom címűt, és Nara a nem vagyok lány!-t) Az írónő kétségtelenül zseniális sztorikat alkotott, és meglehetősen örült a fordítási kezdeményezésnek. Drarryről, és pár formabontó párosról is szó van. Amolyan humoros, kedves, kicsit forró, érdekes történetek.

Ide, a merengőre fognak felkerülni, méghozzá nem is sokára.

Természetesen nem felejtettem el az LJ-n lévő Snarrymet is, azzal is igyekszem haladni.

A WS-nek vége, tehát a bíráskodásomnak is, a merengőn moderálni és ügyködni úgyis mindig kell, s persze itt volt a kívánság üst is, amint szintén részt vettem. Nem unatkoztam, és vélhetően továbbra sem fogok.

Hamarosan az üstről is fellebben a lepel, és az oda írt történtemet is felteszem rendesen a nevem alá a merire. Kíváncsi vagyok, mit szóltok majd hozzá, főként akkor, ha már esetleg az üstön olvastátok, de most majd hozzám kapcsolhatjátok. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 15 (péntek), 18:22 
Billentyűzetgyilkos

Egymás cipőjében járva újabb részlete, ha járna erre valaki.

http://mellonsarts.livejournal.com/

Kellemes olvasást. Van még belőle hátra pár részlet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 11 (hétfő), 12:18 
Billentyűzetgyilkos

draconia írta:
közelbe hozza a nekem fontosakat.

Igen, persze, értem én. Közelebb hozza az embereket, egész más olvasni róla, mit is csinálnák ők, hogyan viszonyulnak dolgokhoz. Kevésbé lesznek elérhetetlenek, mosolyoghatunk, hogy nahát, mit művelnek, és ők is csak olyanok, mint mi. Jó látni, hogy ez elégedetté tesz és örömet szerez. :)

Én meg addig is, összehoztam két bejegyzést az LJ-n.
Az egyik az Egymás cipőjében járva 13. fejezetének második fele, amihez jó szórakozást kívánok minden érdeklődőnek! :)

A másik... hát, egy semmiség, napló lévén az oldal, írtam bele, de szerintem senkinek sem lett tőle jobb. Viszont, megnézhetitek a kiskutyánk pár képét. Nekem vigasztaló ránézni. Két kilós kis édes ártatlanság. (már ha van egyáltalán két kiló, fogalmam sincs)

Nem vagyok formában, viszont a fordítás gondolatokat is terel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 10 (vasárnap), 14:55 
Tollforgató

mellons írta:
Nem követem a divatot. :) De láttam, hogy Tom háza táján szoktál olvasgatni, és úgy tényleg remek lehet, hogy kicsit közelebb van.
Elvagyok most így csendeskén. Írogatok, fordítgatok, szervezkedem. :)
Egyébként már valóban jó ideje beszéltünk. Tudod, kapj el, ha tudsz.

Ohh, a divatot én sem :D
csak... minden lehetőség érdekel az infószerzésre, és jó első kézből tudni olyanokról, hogy mik történnek nekem fontos emberekkel, akik amúgy tök távol vannak... pl. Tom.

hogy beírja, hogy megy a Roxfortba, és hajfestés lesz :) és vele egyidőben az ikrek is uezt, és Oliver (aki George) be is fotózza magát :D

ahh, nekem való szolgáltatás.

első kézből hírek, amik érdekelnek.

hogy tudom: épp most Jared Leto felébredt, és spagettit kajált.

közelbe hozza a nekem fontosakat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 10 (vasárnap), 10:52 
Billentyűzetgyilkos

draconia írta:
te nem vagy ott?

Nem, nem. És tervben sincs. Sok időmet elveszi a meri és a WS, leginkább erre koncentrálódtam. Aztán még az LJ-re is teszegetek fel... Nem vagyok az a naplós, miegymás fajta.
Eddig LJ volt, most a twitter, holnap ki tudja mi jön. Nem követem a divatot. :) De láttam, hogy Tom háza táján szoktál olvasgatni, és úgy tényleg remek lehet, hogy kicsit közelebb van.
Elvagyok most így csendeskén. Írogatok, fordítgatok, szervezkedem. :)
Egyébként már valóban jó ideje beszéltünk. Tudod, kapj el, ha tudsz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 09 (szombat), 13:42 
Tollforgató

am. a múltkor úgy értettem a karácsonyt, hogy mostanában nem nagyon beszéltünk :D

Drachisst megleltem Twitteren, és neki akartam beírni, hogy rátaláltam, de neked írtam véletlen ide :D bocsi.

te nem vagy ott?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 08 (péntek), 14:47 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok!

Végre volt rá időm, és rá is szántam magam, hogy folytassam az Egymás cipőjében járva című snarry fordítását.
Már csak az utolsó, nagyon hosszú fejezet van hátra, aminek az első felét ma fel is tettem a többi közé. (13/1 fejezet)

Tudom, hogy rég volt belőle, ezért talán vissza kell majd kicsit olvasnotok, de azért jó szórakozást hozzá. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 01 (péntek), 10:18 
Billentyűzetgyilkos

draconia írta:
cia :)

mostanában... nem nagyon...

de Neked is boldogot.

ezzel itt ni

Én se viszem túlzásba az örömködést, de ez a kép... Hű, érdekes gondolataim támadnak róla. Kapásból. :D Köszönöm, hogy megmutattad.

És akkor már kössük össze..

... mindenkinek kívánok boldog, (kellemes és jó) eseményekben gazdag 2010-es évet! Vigyázzatok magatokra.

Hamarosan szándékomban áll valami újdonsággal előállni, eddig pihentettem magam, leginkább csak olvastam, nem sok betűt tettem keresztbe.
De ami késik, sosem múlik. Legalább is, állítólag. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 29 (kedd), 22:58 
Tollforgató

mellons írta:
Mindenkinek Nagyon boldog karácsonyt![/size]

cia :)

mostanában... nem nagyon...

de Neked is boldogot.

ezzel itt ni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 24 (csütörtök), 15:54 
Billentyűzetgyilkos

Mindenkinek Nagyon boldog karácsonyt!

Igyekszem majd előállni egy kis novellával, de egyelőre csak élvezem a fa illatát, hogy végre befejeztük a főzést, s egy picit a szobám csöndjét az emeleten az alsó szinten uralkodó családi nyüzsivel szemben.

Szóval mindenki ünnepeljen, díszítsen fát, egyen jókat, és csomagoljon sok-sok ajándékot. Ki is, meg be is. :D
Kellemes ünnepet! :) Pihenjetek, aztán majd olvassatok sokat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 16 (szerda), 19:39 
Könyvmoly

mellons írta:
Szia!....

szia!

oké, értem :)

akkor az oldalatokra linkelek, a WS-es törik meg csak a főoldalra mutatnak majd. ^^

Nem tudom, hogy lezárom-e, de szerintem nem. Igazából nem kedvcsináló lesz, inkább összeszedem majd szinte az összes slash-t, ami jó sokáig el tart majd. Azért csinálom, hogy könnyebben meg lehessen találni egyes történeteket, mert van, hogy egy napig keresem én is, amit szeretnék elolvasni...

Köszi a választ.

Chii

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 16 (szerda), 19:30 
Billentyűzetgyilkos

Chii chan írta:
Szia!

Az LJ-s oldalamon van néhány Slash "gyűjtemény", amihez elkezdtem linkeket társítani...

Szia!

Már meglehetősen sok ilyen gyűjtemény jött létre, többek között tothem is összeszedte a fordításokat. Nem tudom, te pontosan milyen széleskörűre tervezed.

Az oldalunkra irányító lépésekkel még nincs is gond, az sima, közösségi oldal, de a WS történeteit valóban nem lehet linkelni.
Beszéltem tegnap Lilyvel ez ügyben, és az, ha simán a főoldalra mutat, természetesen nem gond. A többi attól függ, hány történetet akarsz kiragadni, lezárt bejegyzés lesz-e az LJ-den.
A legegyszerűbb talán az lenne, a WS-t érintő dologban, ha linkelsz az oldalra, majd felsorolod a szerzőket és a hozzájuk tartozó történetcímet, s ott már mindenki szépen meg tudja keresni, miután belépett.
Gondolom, amolyan kedvcsináló ajánlót csinálsz. Az így is remekül megoldható.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 15 (kedd), 18:32 
Könyvmoly

Szia!

Az LJ-s oldalamon van néhány Slash "gyűjtemény", amihez elkezdtem linkeket társítani, és rájöttem, hogy meg kellene kérdeznem, nem baj-e, ha néhány közülük a HWSC-re mutat?

Na meg vannak olyanok, amik a Lilyvel közös honlapotokra juttatnák az embereket. Azokat is belinkelhetem? Eddig nem mertem, mert hát ugyebár nem tudom, mit szólnátok hozzá... Esetleg a Linkjeim közé odatehetném magát az oldalt is... vagy nem tudom, még sosem kértem ilyet, szóval nem tudom, hogyan működnek ezek a dolgok. :oops:
szerk.: Most hallottam, hogy nem lehet az oldalatokra linkelni. azt sem lehet, hogy a kezdőlapot hozza be?

Remélem nem baj, hogy itt kérdeztem meg, nem akartam PÜ-t írni, mert ki tudja mennyit kapsz, és lehet, hogy elveszne valahol,... de itt biztosan észreveszed ^^

Reményeim szerint érthető voltam, néha elég furán tudok fogalmazni XD Ha mégsem, akkor bocsi. Ezekre a linkekre gondoltam (na meg a leendő többire): http://8chiichan8.livejournal.com/4133.html

Kíváncsian várom a válaszod. ^^

Chii

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 12 (szombat), 20:33 
Billentyűzetgyilkos

Lezárult a Csapdából történetfolyama, ma feltettem az utolsó fejezetet.

Nehezen ment, mert számomra kicsit mindig küzdelmes feladat lezárni egy hozzám nőtt, és kedvelt történetet. Drarry regényeim közül mindenképp erre vagyok a legbüszkébb, szeretem a mélységét, az érzelmi tanulást benne.
És nagyszerű, hogy ezzel az eseményeket nyomon követő olvasók is így voltak.
Szóval itt is köszönöm. :)

A link pedig:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=24553

A fejezet végére betettem egy képet is, ami számomra egész jól tükrözi a Csapdából hangulatát.

Jó szórakozást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 09 (szerda), 17:40 
Billentyűzetgyilkos

SSFL írta:
Hűha, készültél egy képpel is az utolsó fejezethez? :)
Valahol örülök neki, hogy haladtál vele, viszont...nah, úgyis tudod! :(( Azért várni fogom! :)

Igen, szerkesztgettem egy képet, amit önmagában is nagyon szeretek, és úgy érzem, borzasztó jól illik a történethez is. Valahogy... sok mindent fejez ki.

Bizony tudom, mire gondolsz. Bár más-más oldalról, mégis ugyanabban a cipőben járunk. Te olvasóként, én íróként.

És ha már ugyanaz a cipő. Már fordítom az Egymás cipőjében járva hátralévő fejezetét is. Nem felejtettem el, reményeim szerint hamarosan azzal is előrukkolhatok.
És azzal még egy történetet lezárok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 december 09 (szerda), 17:35 
Billentyűzetgyilkos

Drachiss írta:
A Csapdából miatt pedig ne izgulj. Én tudom és hiszem, hogy frenetikus lezárást kapunk. :)

Amint igazán elkap a hangulat, nem lesz gond. Most kicsit döcög, mert nehéz elengedni. De nem izgulok, a héten egész biztos elkészül. Feljegyeztem rengeteg gondolatot, és pár oldalt egybefüggően meg is írtam már. Szóóval.. haladok.
A bizalmat köszönöm, bár egyben nyomás is. Hiszen ilyenkor még kevésbé akar az ember csalódást okozni.
Igyekszem, hogy jó, és maradéktalanul a történethez illő legyen a befejezés. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra