Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 18:48

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 41  Következő

Kit nevez meg a Greengrass család, aki minden veszély generálója és bajuk okozója?
A szavazás 2011 szeptember 14 (szerda), 16:31-kor befejeződött.
1) Gellert Grindelwald 43%  43%  [ 6 ]
2) Albus Dumbledore 14%  14%  [ 2 ]
3) Tom Denem 43%  43%  [ 6 ]
4) Bellatrix Lestrange 0%  0%  [ 0 ]
Szavazatok száma : 14
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 28 (kedd), 10:07 
Könyvmoly

Én is szeretnék nagyon sok boldog születésnapot kívánni.
$rose

Magunknak meg még további sok-sok mellons féle alkotást :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 28 (kedd), 7:14 
Billentyűzetgyilkos

*benéz, lép, lép, körbepillant, kiált*

nagyon boldog szülinapot!!
<:-P <:-P :x

*konfettit és tündérport szórva el*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 04 (péntek), 18:53 
Billentyűzetgyilkos

Jelentem, A három Perselus végre valahára megszületésre került.
Remélem, akik annak idején szerették a három Harryt még emlékeznek rá. Persze akit kifejezetten csak a Pitonok érdeklik is szívesen látottak.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=72077

Kellemes olvasást! :)

Hamarosan TZT is lesz, már dolgozom rajta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 13 (csütörtök), 14:04 
Billentyűzetgyilkos

Tegnap felkerült egy születésnapi Snarry novella, amit akkor elfelejtettem itt jelezni.
Ha esetleg valaki még nem járt arra, de érdekelné, Emlékeztető cím alatt megtalálja. :)

Egyébként a kihívásos történetemmel igyekszem haladni, de mostanában úgy általában mindennel le vagyok maradva írás terén.
Legközelebb fogalmam sincs, mivel sikerül előrébb jutni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 25 (vasárnap), 17:29 
Billentyűzetgyilkos

Ígéretemhez híven a Titkokba zárt tudat 10. fejezete feltöltésre került.

Egész hosszú, és azt hiszem mondhatni, minden van benne. Egy kis vicces búcsúztató, apa-fia beszélgetés, ármány és tervek, akció.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=27912

Szóval az érdeklődőknek kellemes olvasást hozzá!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 23 (péntek), 18:11 
Billentyűzetgyilkos

Ma felkerült a Kockázatok utolsó fejezete, köszönöm szépen az eddigi kritikákat a történetre. Örülök, hogy elég sokan szerettétek, dacára a szokatlan párosnak.

Hétvégén a Titokba zárt tudat fog frissülni. Azt hiszem, az a fejezet is egész hosszúra sikerül majd.

Addig is mindenkinek további szép napot és kellemes hétvégét! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 17 (szombat), 17:17 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
Olvasom ám, csak még nem volt rá időm, hogy írjak is hozzá. Még kivárok. Nem igazán tudom ezt a párost hová tenni, de ígéretesnek tűnik a történet. Csak gondoltam jelzem, hogy azért jártam arra is.

Köszönöm. A jelzést is, meg hogy azóta hagytál ott visszajelzést is. :)
Örülök, hogy elszórakoztat a történet, én nagyon megszerettem, mikor olvastam.

El is felejtkeztem róla, hogy szóljak, mindenesetre azóta került fel belőle új fejezet.
Holnap pedig remélhetőleg még egy. Egyébként a TZT-n dolgozom, és nemsokára lesz belőle friss. Már öt oldallal kész vagyok a fejezetből.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 11 (vasárnap), 18:16 
Írópalánta

Olvasom ám, csak még nem volt rá időm, hogy írjak is hozzá. Még kivárok. Nem igazán tudom ezt a párost hová tenni, de ígéretesnek tűnik a történet. Csak gondoltam jelzem, hogy azért jártam arra is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 11 (vasárnap), 16:34 
Billentyűzetgyilkos

A Kockázatokból egy újabb fejezet a már meglévő helyén.

Az érdeklődőknek kellemes szórakozást hozzá!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 08 (csütörtök), 17:52 
Billentyűzetgyilkos

Frissítettem a Kockázatok című slasht, aki esetleg arra járna.
Kis betekintés a trió életébe, háborús tervekbe, Blaise és Harry kapcsolatába.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=69465

Jó olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 05 (hétfő), 19:26 
Billentyűzetgyilkos

Ahogy tegnap jeleztem, feltettem az új fordításom első fejezetét.
A címe Kockázatok. Lentebb már jeleztem, mire is lehet számítani, nem írom le ismét.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=69465

Aki vetne rá egy pillantást, annak kellemes szórakozást hozzá. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 04 (vasárnap), 18:27 
Billentyűzetgyilkos

Csoda, vagy nem csoda, büszkén jelenthetem, hogy sikerrel frissítettem a Titkokba zárt tudat című történetemet, egy elég hosszú fejezettel.
Igyekeztem kicsit kompenzálni a kihagyást, de a terveim szerint immár feltámad poraiból az egykori kedvencem, hogy végre tovább írhassam Harry és Perselus sorsát.
Remélem, lesz érdeklődés.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=27912

Válaszokat adó, nem túl pörgős fejezet, de a következő az lesz. Aztán megint nem... kell a kis imbolygás az egyensúlyhoz. :-D

Holnapra is terveztem valamit. A lentebb említett új fordítás első fejezetét. Hátha megtetszik majd másnak is a téma, én nagyon szeretem ezt a történetet, s bár Harry/Blaise, nem hiányzik belőle senki. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 26 (péntek), 17:10 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
Ejha, nagyon ügyes vagy. Szépen haladsz, írással, fordítással egyaránt. Kíváncsian várom mindkettőt.

Az írással most leragadtam kicsit, most, hogy itt a jó idő, állandóan kerti munkázunk. Olyan izomlázam van a lábamban, hogy csak na. Amolyan vénasszonyos módon ülök le, mert a combom szétmegy. :D

A fordítás viszont jól haladt a késő délutáni órákban ha leültem egy kicsit tv bámulás mellett. Jelenleg 33 oldal. Ha minden igaz, még úgy 16 van vissza, tehát vasárnapra azért már elkészülök. Persze, fel kell majd osztanom, talán négy részletben már jól felmehet.
Kíváncsi vagyok, mit szóltok majd, Blaise/Harry a fő vonal, és a mardekáros az az igazán karakteres, csendesebb pasi benne. Van ezen kívül Ron/Hermione és Draco/Ginny. Kicsit komolyabb sztori, nagyobb epizódokból. Ó, és természetesen Perselus! Együtt működnek Harryvel, és mondhatni barátok.

Szóval 7-én megint járkálhatok keresztbe tett lábbakkal és ujjakkal. Rendben. A csontkovácsot majd te fizeted.
:-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 25 (csütörtök), 11:02 
Írópalánta

Kedves, hogy ennyire szurkoltál. Majdnem megvolt, egy olyan feladatot rontottam el, amit eddig még soha. Nem túlkombináltam, valszeg túlizgultam. Majd 7-én újra próbálkozhatom...

Ejha, nagyon ügyes vagy. Szépen haladsz, írással, fordítással egyaránt. Kíváncsian várom mindkettőt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 24 (szerda), 14:50 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
Szia!

Igen, megkaptam a Hitet, köszönöm. Igaz, megnyitni még nem volt időm. De ami késik nem múlik.

(Köszi a keresztbe tett mindent, de sajna megvágtak....)

A fene! Most jöttem be, kerti munkáztunk, és meséltem is anyunak, hogy vizsgázol, s mindent keresztbe kell tenni. Erre rám néz: Szóval ezért állsz úgy, mint akinek pisilni kell? :)) Keresztben volt a lábam. :D Hát sajnálom szívem, majd legközelebb. Ne kombinálj túl, csak ügyesen.

Örülök, hogy odaért a sztori, én csaknem kész vagyok a TZT új fejezetével, már hat oldalnál járok, talán úgy nyolcat-tízet tervezek.
Plusz az új fordításomból kész vagyok 18 oldallal. Bezony. Fordítás terén most határozottan megtáltosodtam, nagy kedvem van hozzá, ha végre sikerül leülni a gép elé, és míg megy a zene, tv, öcsém dumál, vagy msn-ezek, csinálgatom. Tessék szépen megdicsérni. :-D Izgulok ám, remélem, hogy ezt a történetet is szeretni fogjátok. Bár még mindig van vissza belőle vagy 35 oldal... ha így haladok, pár napon belül kész. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 24 (szerda), 13:46 
Írópalánta

Szia!

Igen, megkaptam a Hitet, köszönöm. Igaz, megnyitni még nem volt időm. De ami késik nem múlik.

(Köszi a keresztbe tett mindent, de sajna megvágtak....)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 24 (szerda), 9:01 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Az elmúlt nemtomhány napban vagy harmincszor próbáltam magamévá tenni a TZT egy újabb fejezetét - sikertelenül. :( Mostanában az idő nem jó haverom. De ma! Harmincegyedszerre csak sikerül! És akkor már jelzem - hagyok némi nyomot. :)

Imádom, remekbe szabott kis sztori :)
szerk.: megalkottam a nyomot. a napi egy fejezetemhez pipa :)

Szia! :)

Igen, észrevettem, hogy elmaradtál, de láttam, hogy máshol is írtad, mennyire kevés időd jut bármire is. A TZT meg ugye, megvár, ott van az már. Sőt, most már nekiláttam a következő fejezetnek is *erre büszke, mert szegény történet sokáig állt minden egyéb miatt*.

Köszönöm a visszajelzést, jó látni, hogy továbbra is szívesen olvasod. Aranyos egyébként, ahogy beosztod magadnak. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 24 (szerda), 8:58 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
mellons írta:

Most megyek, csinálok valami hasonlóan tevékenyt és izgalmasat. :-D

Öhm... pontosan mire is gondoltál?? *elképzeli a házatokat, ahogy sétálsz az ebédlőasztalon, miközben a szüleid kapkodják fel a terítéket* JA, hogy nem erre gondoltál....hm...hm........Tudom már! Kirángattad a párodat a főtérre és nyilvánosan csókolóztatok. ;;) :g :-P

Jeeelllemző. És még nekem adta Drach a kóckirálynő nevet. Nem is tudom, kinek jár folyton azon az agya. :lol: Tevékeny és izgalmas, nos, nos... egye fene, az asztalossal valóban mellé lőttél, a másik meg, kicsit váltakozó formában valósult meg. :D
Oké, voltak kissé túlzó jelenetek a sztoriban (mint asztalon séta), de azért szerintem nagyon helyes volt. Köszönöm, hogy jártál arra, és hogy ide is benéztél. (A Hit ugye eljutott hozzád e-mailban? Bár gondolom szóltál volna, ha nem.
Ja, és tudom ám, hogy most kell ezerrel drukkolni. *mindenét keresztbe teszi*)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 23 (kedd), 21:31 
Fanficbúvár

*Hil - felépülve a legutóbbi magassarkús balesetéből - betipeg*

Szia, drága!

Az elmúlt nemtomhány napban vagy harmincszor próbáltam magamévá tenni a TZT egy újabb fejezetét - sikertelenül. :( Mostanában az idő nem jó haverom. De ma! Harmincegyedszerre csak sikerül! És akkor már jelzem - hagyok némi nyomot. :)

Imádom, remekbe szabott kis sztori :)

Puszillak, Hil

*kitopog*

szerk.: megalkottam a nyomot. a napi egy fejezetemhez pipa :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 15:24 
Írópalánta

mellons írta:

Most megyek, csinálok valami hasonlóan tevékenyt és izgalmasat. :-D

Öhm... pontosan mire is gondoltál?? *elképzeli a házatokat, ahogy sétálsz az ebédlőasztalon, miközben a szüleid kapkodják fel a terítéket* JA, hogy nem erre gondoltál....hm...hm........Tudom már! Kirángattad a párodat a főtérre és nyilvánosan csókolóztatok. ;;) :g :-P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 21 (vasárnap), 18:33 
Billentyűzetgyilkos

Sikerült.
Így aztán a Sokkhatás második, befejező része már olvasható.
Harryék ezzel megünnepelték a győzelmet, én pedig a vizsgák véget. Most megyek, csinálok valami hasonlóan tevékenyt és izgalmasat. :-D
Jó olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 21 (vasárnap), 12:36 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Végre sikerült elolvasnom és hagytam is véleményt.Nagyon finom kis novella és nekem most igazán szükségem van az ilyen humoros történetekre.Ez most igazán ízletes volt*körbenyalja a száját*

Először is, nagyon sajnálom az anyukád, nemrég volt az enyém is kórházban, és jól megijedtem. De örülök, hogy már jobban van, és kicsit megnyugodhattál. :)

Látod, ezért is jó vigasztalódni mindig valami kellemes történettel. Amin lehet sírni, nevetni, elgondolkodni. Megint sok-sok fordításra szóba jöhető sztorit olvastam, csak győzzek választani. Jót tesznek a léleknek.
Szóval örülök, hogy ezzel te is így voltál, és szeretted ezt a legújabb kis novellát. Igazán ízletes majd a második fele lesz, csak várd ki. :-D Igyekszem, hogy ma tényleg elérhető legyen. Köszönöm. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 21 (vasárnap), 12:32 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
Cia, itt is. :)

Olvastam, írtam is. Fini volt.
Te most pihenj, és jutalmazd meg magad valami igazán kellemes dologgal. Megérdemled.

Szia szívem!
Óó, a jutalmazás ment. Egy mardis tudja hogy kell dőzsölni mindenfélében. :)) Többek között drarryztem is egy sort. ;)
És köszönöm a kis megérdemlem szót, remélem a továbbiakban is így lesz.

Idézet:
(Itt is mondom, remélem tudunk beszélni nem sokára. Én szerdán délelőtt vizsgázom, habár, az közel sem ilyen komoly, mint a tiéd volt. De talán egy keresztbe rakott ujjat megérdemel. Mit gondolsz? :))

Azt gondolom, hogy majd mindjárt számba veszem, mi mindenemet tudom keresztbe tenni. Nem lesz elhanyagolható, hidd el. :D Szerdán délelőtt akkor ezerrel drukkolni fogok, már csak azért is, hogy megmutasd az oktatódnak, és hogy ne kelljen folyton utána járnom, hol vezetsz éppen, hogy el tudjalak kerülni. :-P Délután ha nem jön közbe semmi, hívlak, és ment az ígért e-mail is.

Most pedig visszazarándokolok a Sokkhatáshoz, hogy ma délután feltehessem a végét. A baj csak az, hogy azóta megint kinéztem pár történetet... :roll: El fogok merülni, és ki húz ki, na ki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 20 (szombat), 0:39 
Fanficbúvár

Végre sikerült elolvasnom és hagytam is véleményt.Nagyon finom kis novella és nekem most igazán szükségem van az ilyen humoros történetekre.Ez most igazán ízletes volt*körbenyalja a száját*

Gratulálok itt is a diplomavédéshez és bár hullafáradt vagyok nagyon drukkoltam.

Totális káosz van most nálam az egész mindenség a nyakamba szakadt az anyum pedig jó időre szabadságolta magát.Ami nem lenne baj ha nem egy kórház intenzív osztályán tenné.De már jobban van hála az égnek.

Germa aki már volt vezetés oktatáson részt az pontosan tudja,hogy a hozzá tartozó vizsga is ugyan megérdemli a drukkolást tehát én nálad is keresztbe kasul teszek mindent amit csak lehet :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 19 (péntek), 19:38 
Írópalánta

Cia, itt is. :)

Olvastam, írtam is. Fini volt.
Te most pihenj, és jutalmazd meg magad valami igazán kellemes dologgal. Megérdemled.

(Itt is mondom, remélem tudunk beszélni nem sokára. Én szerdán délelőtt vizsgázom, habár, az közel sem ilyen komoly, mint a tiéd volt. De talán egy keresztbe rakott ujjat megérdemel. Mit gondolsz? :))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 19 (péntek), 18:09 
Billentyűzetgyilkos

Egy ideje hallgatag voltam, aminek oka, hogy államvizsga előtt álltam.
Tegnap sikerrel túljutottam a diplomavédésen, minek örömére fordítottam egy kellemes, hosszabb drarry novellát. Úgy gondoltam, ma meg is osztom veletek az első részletét.
A címe Sokkhatás, a tartalma pedig: Harry és Perselus, miután három napra eltűntek, hirtelen ismét felbukkannak a Roxfortban megtépázva, elégedetten és titokzatosan, a semmiből bejelentve, hogy Voldemortnak vége. A barátok, diákság és társadalom megdöbbentése és sokkolódása itt azonban még cseppet sem ér véget…
Amolyan Severitus és Drarry történet, humorral, érzelmekkel, a háború utáni megkönnyebbüléssel.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=68702

Minden érdeklődőnek kellemes szórakozást kívánok hozzá! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 06 (szombat), 17:48 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Olvastam :D Imádtam és hagytam kritikát is :) Én nagyon élveztem a történetet és továbbra is várok mindent akár fordítás akár saját töri akár a merire kerül fel akár az LJ-re :)
Hálás köszönetem a fordításokért >:D<

Köszönöm szépen. :) Örülök, hogy szívesen olvastad, én is terveztem, hogy elkezdem elölről, aztán megnézem végig, milyen is lett így magyarul. :-D
Ahogy az LJ-n is jeleztem, ott most biztos nem lesz egy ideig semmi, hál' isten a tervezett novella fordításokra ugye megvan az engedély és simán felmehet ide a merire.
Egyébként pedig a TZT-be szeretnék belevetődni, valamint van pár oldalam egy humoros drarryből. De első körben titkokba zárt tudat... egen, ezt most úgy eldöntöttem, végig is olvastam, előszedtem a dokumentumát, szóval nekilátok. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 05 (péntek), 14:29 
Fanficbúvár

mellons írta:
Felkerült az utolsó részlet az Egymás cipőjében járva című fordításból, amivel elértünk a történet végéhez. Remélem sokatok szívesen olvasta, és jól szórakoztatok rajta.
Egyelőre ennyi lenne, most nem fogok bele újba, legalábbis hosszabb történet fordításába semmiképp, s a rövideket is a meri körül tartom.

http://mellonsarts.livejournal.com/

Köszönöm mindenkinek, aki arra járt, és még így az utolsóhoz kellemes olvasást kívánok! :)

Olvastam :D Imádtam és hagytam kritikát is :) Én nagyon élveztem a történetet és továbbra is várok mindent akár fordítás akár saját töri akár a merire kerül fel akár az LJ-re :)
Hálás köszönetem a fordításokért >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 04 (csütörtök), 14:58 
Billentyűzetgyilkos

Felkerült az utolsó részlet az Egymás cipőjében járva című fordításból, amivel elértünk a történet végéhez. Remélem sokatok szívesen olvasta, és jól szórakoztatok rajta.
Egyelőre ennyi lenne, most nem fogok bele újba, legalábbis hosszabb történet fordításába semmiképp, s a rövideket is a meri körül tartom.

Köszönöm mindenkinek, aki arra járt, és még így az utolsóhoz kellemes olvasást kívánok! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 04 (csütörtök), 10:04 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Elolvastam újra a tegnapra felírt adagot a legújabb gyógyszeremből - valami nagyon titkos új szer, belső körökben csak TZT-nek hívják - és nyomokban megtalálható lettem kritika formájában ott, és a mai napra előírt harmadik fejezetnél is :D

Örülök, hogy használt a gyógymód, bármilyen kórral is találtad magad szemben, igyekszem majd minél hamarabb szabadalmaztatni. Az is nagyszerű, hogy nyomokban nem csak mogyoró található meg benne, hanem vélemény formájában is képviseltetted magad. Köszönöm. :)
Remélhetőleg a kúra továbbra is sikeres lesz.
A hálapénz ügyében kérlek keresd fel gyógyszerészed vagy kezelőorvosod. Tehát ezúttal engem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 03 (szerda), 23:26 
Fanficbúvár

Elolvastam újra a tegnapra felírt adagot a legújabb gyógyszeremből - valami nagyon titkos új szer, belső körökben csak TZT-nek hívják - és nyomokban megtalálható lettem kritika formájában ott, és a mai napra előírt harmadik fejezetnél is :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 18:18 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
u.i.: ma bekebelezem a második fejezetet. nem sietek... de hagyok nyomot magam után :)

Jó étvágyat hozzá. :) Oszd be nyugodtan úgy, ahogy szeretnéd. Sok történetnél én is alapból így olvasok. Néha rá kell várnom, emésztgetnem, mielőtt ismét belevágnék újabb fejezetekbe. És nem azért, mert nem érdekel, vagy túl sok, hanem mert egyszerűen kell egyféle átvezetési idő, nem szeretek végigrohanni mindenen, inkább megállok gondolkodni, elmélkedni. Szerintem pontosan ez a varázsa az igazán jó történeteknek. Foglalkoztatnak, akkor is, ha épp nem olvasod. És nagyszerű eljátszani azzal, hogy gondolatban folytatást találsz ki, majd úgyis kiderül, hogy eredetileg az írója merre indult el. :) (nekem ez egy nagyon kedves játékom éjjel, mire végre sikerül elaludni.)
Bár a TZT-nél meglepne, ha bárki kitalálná, hova jutunk el. :D Sok titokról lebben majd fátyol. A kritikát előre is köszönöm, és nagyon fogok örülni, ha élvezed majd az olvasást.

Gratulálok a kemény kobakhoz, jól jön az. :-D De azért igyekezd megkímélni. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 18:10 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Nos igen én mindig felkukkantok oda is mert nem szeretnék lemaradni a jó dolgokról :)
A TZT tényleg egy kicsit komolyabb történet de megnyugtatlak,hogy nagyon de nagyon jó így aztán érdemes is várni rá ;)

Én most el mert megint munka időben garázdálkodok ám itt :D

Nos hát, tartsd meg ezt a jó szokásod. :) Nemsokára úgy is vége lesz az LJ-n az Egymás cipőjébennek, aztán jó ideig nem is tervezek ott publikálni semmit. Másra szánom az időt, amit pedig kinéztem, nyugodtan kerülhet a merire is.

A TZT minden tekintetben komoly, talán egyeseknek nehezen emészthető is, és a sok szál miatt bonyolult is. Márpedig nem szeretnék belegabalyodni, szerencsére eddig mindig megúsztam. Utoljára ilyen gondom akkor volt, mikor még a Becsülettelt írtam. Néha utána kellett járnom, a rendelkezésre álló fogyóeszköz Rendtagokból kit is öltem már meg, nehogy kétszer vigye el a kaszás. :D

A pü-re nem válaszolok külön, ha nem baj, örülök, hogy segíthettem, és jó olvasást a keresett történethez. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 17:35 
Fanficbúvár

mellons: köszönöm az érdeklődést, >:D< kemény kobakom van :D, max egy enyhe agyrázkódást szenvedtem, de túlélem. :)

meichan: az Átírt múltat mindenképpen csaj ajánlani tudom... úgy talán kicsit az időutazásról szóló filózást is könnyebb lesz megérteni :)

u.i.: ma bekebelezem a második fejezetet. nem sietek... de hagyok nyomot magam után :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 9:38 
Fanficbúvár

mellons írta:
Köszönöm. :) Te vagy ott az egyik törzsolvasóm. Hát igen, az LJ-n azért mégiscsak kényelmetlenebb, mint a merin, de ismeritek a történet körülményeit. Hál' Isten úgyis sikerül mással is mindig haladnom egy kicsit.

A héten ha minden jól megy előveszem a TZT-t. Elolvasgatom, visszanézem miket jegyeztem fel az eseménysorral kapcsolatban, aztán nekilátok az írásának. Így is sokáig várakozott szegény, hogy végre rendbe tegyem a többi történetemet. Mostantól nagyon odafigyelek, hogy semmiképp ne foglalkozzak kettőnél több sztorival, főként, mert a TZT-hez tényleg figyelem szükséges, nem olyan könnyű, hogy mellette bele-belekapjak mindenbe. Ezért is alakult eddig így a sorsa.

Nos igen én mindig felkukkantok oda is mert nem szeretnék lemaradni a jó dolgokról :)
A TZT tényleg egy kicsit komolyabb történet de megnyugtatlak,hogy nagyon de nagyon jó így aztán érdemes is várni rá ;)

Én most el mert megint munka időben garázdálkodok ám itt :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 9:18 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Te izgulsz?? Akkor mit csinálok én?
Jelzem, első fejezet elolvasva, imádattal körülcsüngve, és megjelölve kritika által - *pedig Hil nem is kutyus... sokkal inkább kisróka (vagy bébirépa, agyi szinten ugyanis feltétlen zöldség)* - és jajj. Egyetlen szóval: imádom. Már most, pedig csak az első fejezethez volt szerencsém... :)

Hát akkor izguljunk együtt. :-D
Mondjuk így hirtelenjében az első visszajelzés nagyon kedvező, hálás köszönet érte. :) *kifújja magát, elvégre ő hozta szóba így nagyobb a felelősség*

Látod, mondtam, hogy a sok tipegés-topogás ártalmas. Azért remélem, hogy jól van a kobakod.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 02 (kedd), 9:16 
Billentyűzetgyilkos

meichan írta:
Öm hagytam kritit az egymás cipőjében-nél és nagyon várom a végét :)

Köszönöm. :) Te vagy ott az egyik törzsolvasóm. Hát igen, az LJ-n azért mégiscsak kényelmetlenebb, mint a merin, de ismeritek a történet körülményeit. Hál' Isten úgyis sikerül mással is mindig haladnom egy kicsit.

A héten ha minden jól megy előveszem a TZT-t. Elolvasgatom, visszanézem miket jegyeztem fel az eseménysorral kapcsolatban, aztán nekilátok az írásának. Így is sokáig várakozott szegény, hogy végre rendbe tegyem a többi történetemet. Mostantól nagyon odafigyelek, hogy semmiképp ne foglalkozzak kettőnél több sztorival, főként, mert a TZT-hez tényleg figyelem szükséges, nem olyan könnyű, hogy mellette bele-belekapjak mindenbe. Ezért is alakult eddig így a sorsa.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 20:24 
Fanficbúvár

*bekukk*
mellons írta:
Akkor, jó szórakozást majd hozzá, izgulok ám. :)

Te izgulsz?? Akkor mit csinálok én?
Jelzem, első fejezet elolvasva, imádattal körülcsüngve, és megjelölve kritika által - *pedig Hil nem is kutyus... sokkal inkább kisróka (vagy bébirépa, agyi szinten ugyanis feltétlen zöldség)* - és jajj. Egyetlen szóval: imádom. Már most, pedig csak az első fejezethez volt szerencsém... :)

*elsiet, ezúttal tipegés és topogás kísérete nélkül - ma akkorát tanyált magassarkúban, hogy tuti egy darabig mellőzi a cuccot... kobakja ugyanis nem kedveli a kőlépcsők élét, gerince meg még kevésbé*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 20:00 
Fanficbúvár

Látom szépen kiveséztétek az időutazás lényegét :D Bevallom én elég sok helyen elvesztettem a fonalat de a végére én is megvilágosodtam.Hálás köszönet érte :)

Öm hagytam kritit az egymás cipőjében-nél és nagyon várom a végét :)

Én miért maradtam le az Átírt múlt-ról? :-? Ennyire nem lehetek vaksi vagy mégis? $? No de majd most neki esek és elolvasom :)

A TZT-t is nagyon várom és bevallom becsülettel,hogy nem emlékszem írtam-e ahhoz kritikát de úgy is újra fogom kezdeni tehát ha mégsem írtam volna akkor azt is pótlom :) >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 19:27 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Hogy lesz-e hozzá kedvem, az nagggyon valószínű (főleg, ha az ember lánya ilyen bűverejű löketet kap hozzá...)
Hogy hogy lehet Perselus Harry apja... hmmm. Felcsigáztad a kis severitus-faló koponyámat :)
(nahhjó. nem az egész koponyámat, de a benne dolgozó agy nevű szervet eléggé...)

És annak is csak nagyjából a 9%-át, amit használhatunk.
Nos, örülök, ha volt bűverejű löket. Remélhetőleg kitart addig, míg elolvasod a már meglévő fejezeteket. És bezony, itt messze nem örökbefogadásról, vagy mentorságról van szó Perselus és Harry kapcsolatában. Szegény bájitalmesterünket megint alaposan kijátszotta a sors, na és persze Dumbledore. De Tomnak és Harrynek is lesz módja keresztbe tenni az öregnek. Nekem is jól fog esni, nem csak nekik, az már biztos. :-D
Akkor, jó szórakozást majd hozzá, izgulok ám. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 19:12 
Fanficbúvár

mellons írta:
Szóval, ha majd kedvet kapsz hozzá, hátha lesz miért belenézned.

Hogy lesz-e hozzá kedvem, az nagggyon valószínű (főleg, ha az ember lánya ilyen bűverejű löketet kap hozzá...)
Hogy hogy lehet Perselus Harry apja... hmmm. Felcsigáztad a kis severitus-faló koponyámat :)
(nahhjó. nem az egész koponyámat, de a benne dolgozó agy nevű szervet eléggé...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 18:29 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Hajjajj... van egy olyan sejtésem, hogy ezek után arrafelé is fogok pislogni... :)

:) Most fogom újra komolyabban elővenni. De van már kész belőle öhm... 8 fejezet a merin. Nagyon szeretem azt a történetet, csak sok mindenbe belekaptam, márpedig azt nagyon nem lehet félvállról írni. Ezért most szépen befejeztem minden mást, már csak egy fordított regény utolsó fejezetét kell lezárnom, és belevetem magam a TZT világába. Tengernyi lehetőség van benne, három oldal: akik Harryvel vannak, Voldemort és a sötét rend, Dumbledore és a saját kis hatalomvágya. Oh, és itt vagyok a legbüszkébb az okokra és levezetésre, miként is lehet Perselus Harry apja. :D Szóval, ha majd kedvet kapsz hozzá, hátha lesz miért belenézned.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 18:23 
Fanficbúvár

mellons írta:
Mindenesetre kedvet kaptam hozzá, hogy a közeljövőben kezdjek majd még valamit Tom Denemmel egy másik, különálló történetben. Habár a Titkokba zárt tudatban - egy severitusom - is fontos szerepet kap. Ott is érdekes lesz majd vele játszanom, annál is inkább, mert Dumbledore sem éppen a jóságos nagyapó. :)
Hajjajj... van egy olyan sejtésem, hogy ezek után arrafelé is fogok pislogni... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 18:20 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Wííí^^ ettől bekrepáltam. :D
De alapvetően egyetértek mindennel, amit írtál. Csak... ha beindul az agyam, akkor nincs megállás, és... hjajj, ez nagyon tetszett. Minden, amit te leírtál, az volt, amit én gondoltam, csak épp megfogalmazni nem sikerült. Köszönöm :)

Határozottan érdekes volt róla elbeszélgetni. *egyetértően bólogat* Ezeken nagyon el lehet ám mélázni, de ha már időutazás, akkor valóban a Doctor who féle változatot fogadom el. Abban látom a logikát, kevesebb a hibalehetőség, és valahogy megnyugtatóbb, hogy nem zuhan össze minden a végeláthatatlan hurkoktól és végtelen számú önmagunktól. :D Ha így már neked is tiszta, akkor örülök.

Nem, tényleg nem állna szándékomban az Átírt múlt esetében folytatást írni. Egyrészt az előbbi hozzászólásban is ott az egyik miért. Másrészt, szerintem pont minden a helyén van, kellően sejtettem a továbbiakat is. Megnyugtató egyébként, hogy ezt te is így látod.
Úgy lehetne csak amolyan mellékszálakat megírni, ha egyetlen motívumot ragadnék ki. Például, azt az időszakot, amiről beszélgettünk, hogy Harry teszem azt meghalna, s ezután Tom reakciója, dühöngése, ahogy mégis felemelkedik, mint Voldemort, odáig, hogy mi mindent rombol le és meddig megy el.
Hm.
Mindenesetre kedvet kaptam hozzá, hogy a közeljövőben kezdjek majd még valamit Tom Denemmel egy másik, különálló történetben. Habár a Titkokba zárt tudatban - egy severitusom - is fontos szerepet kap. Ott is érdekes lesz majd vele játszanom, annál is inkább, mert Dumbledore sem éppen a jóságos nagyapó. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 18:13 
Billentyűzetgyilkos

Az LJ-n, Egymás cipőjében járva utolsó előtti részlet, ami bár még mindig a hiperszuperhosszú 13. fejezet hivatalosan, immár a 15. fejezet címet viseli. (Kezdtem megijedni hogy sosem birkózom meg vele.)

Kellemes olvasást! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 16:35 
Fanficbúvár

Wííí^^ ettől bekrepáltam. :D
De alapvetően egyetértek mindennel, amit írtál. Csak... ha beindul az agyam, akkor nincs megállás, és... hjajj, ez nagyon tetszett. Minden, amit te leírtál, az volt, amit én gondoltam, csak épp megfogalmazni nem sikerült. Köszönöm :)

Idézet:
Ha visszamész, hogy kijavítsd a hibát, akkor hozol egy döntést. De ez a döntés ugyanúgy megszületett korábban, így amikor eldöntöd, hogy kijavítod a hibát, akkor az lényegében már ki lett javítva egy másik éned által, de erről neked, ahogy korábban sem, úgy most sincs tudomásod. Ismétlődik az egész, és mindig ugyanúgy, csak a kapott információ mennyisége változik, ettől érzékeljük másnak a történteket. (by annlaurance)

Hmmm. Ebben egyszerűen nincs belekötni való. Rohadt jól fogta meg a lényeget... :)

Idézet:
Nem láttathatod meg magad az előző éneddel.
Harry mégis meglátta magát a harmadikban... csak azt hitte rá, hogy az apja. Ilyen módon hiheti azt az új Harry - akit már nem kell visszaküldeni a múltba, ha a Dr. Who-s példát vesszük elő -, hogy egy távoli rokona a másik, és pl. róla nevezték el.
De az Átírt múlthoz nem kell folytatást írnod, és bármekkora is a késztetés, nem foglak megpróbálni rávenni semmi ilyesmire. Az így tökéletes :)
Idézet:
Akkor le van a gond. :D
Jaja... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 15:54 
Billentyűzetgyilkos

HilarioN írta:
Uff. ez egyszerűen bonyolult... egyik esemény következne a másikból, és a végén végtelen számú hurok keletkezne az időben... és még ha Tom nem is szakítja szét a lelkét, de Dumbledore egyetlen lépésével a világot darabjaira hasíthatja... alternatív valóságok, miegyéb.

Igen, pontosan ezt írtam én is. Személy szerint nem hiszem, hogy meg lehetne oldani az időutazást. Ellenben van egy nagyon jól érhető, egészen másfajta értelmezés is. Ami sokkal szimpatikusabb. De talán csak azért, mert így még rámondom, hogy na, esetleg így valóban megoldható, nem keletkezik végtelen számú hurok, és nem ütközöm össze végtelen számú önmagammal.

Mint a Doctor Who új feldolgozásának egyik részében, ahol a Doctor egy felvételről beszél valakihez, és mégis sikerül értelmes beszélgetést létrehozniuk, mert a szöveget leírja valaki, és az a Doctor birtokában van, mikor visszakerül a múltba, ahol felveszik az ő szövegeit videóra.
Úgy magyarázza a dolgot, hogy az idő nem lineáris, hanem folyamatosan hurkokat képez önmagával, így ha valamit eldöntünk, az az összes időbeli énünkre kihatással van.

Vagy ha épp mást nem, a Harry Potter harmadik részét is lehetne emlegetni, ahol Harryék nem változtattak semmit, mert minden úgy történt, mint előtte, pusztán a más szemszögből való megfigyelés miatt érezték, hogy megváltozott a múlt.
Ha visszamész, hogy kijavítsd a hibát, akkor hozol egy döntést. De ez a döntés ugyanúgy megszületett korábban, így amikor eldöntöd, hogy kijavítod a hibát, akkor az lényegében már ki lett javítva egy másik éned által, de erről neked, ahogy korábban sem, úgy most sincs tudomásod. Ismétlődik az egész, és mindig ugyanúgy, csak a kapott információ mennyisége változik, ettől érzékeljük másnak a történteket. (by annlaurance)

Idézet:
Idézet:
Megjegyzem, mikor Tommal Roxfortosok, alighanem James nagyapjának is ottani diáknak kéne lennie.

Hah, igen. Lehetne ő a göcsörtös térdű öregember, aki olyan sejtelmesen mosolygott Harryre első évben, és... talán épp azért mosolygott így, mert tudta, ki Harry, ismerte a múltban... :D nahhjó, nem. De Dumbledore-nak biztosan ki kellett találnia valamit, hogy hogy lett hirtelen kettő Potter...
Hmmm. Nekem ez lassan nagyon bonyolult... :)

Mert az is. :D Bonyolult. Attól függően, mely elméletet fogadjuk el. De a lényeg, hogy igazán jó időutazós történetet nem lehet írni, mert egyetlen dolog milliónyi kihatással lesz másra, sosem leszel képes minden vonatkozásra odafigyelni. S nagyon nem mindegy, mennyit mész vissza. Mert jelen esetben Harry túl korán születik meg ahhoz mérten, hogy a jelenbeli énje pusztán hetven évet ment vissza. Bőven találkozhat a nagyapjával, apjával, saját magával. Ami HP körökben, Rowling szerint tabu. Nem láttathatod meg magad az előző éneddel. Szóval jó eljátszani a dologgal, de ha mondjuk folytatást kellene írnom az Átírt múlthoz, nagy-nagy bajban lennék. Mert mint mondtam, a varázsvilágon belül Potterek mindenhol vannak, befolyásosak, erősek. Lehetetlen, hogy elmentek volna Harry mellett. Egyszerűen nem bírnám kijavítani a hibákat. Csak egy adott időszakot szabad bemutatni, mert aztán már felülkerekedne rajtunk a sok következmény, változás, és nem lehetne logikus indok arra, a jelenből hogyan tűnik el Harry. De ha a Doctor who példát nézzük, akkor már rendben van, mert a múltbéli Harry a maga életén, idősíkján megy tovább, míg vele párhuzamosan ugyan, de immár a megváltozott jelenben a fiatal, éppen megszülető mása is a saját jövőjét alakítja, az eredeti Harry múltjától függetlenül.
Uh, apám. Sokkal egyszerűbb ha simán csak pár évet küldöd vissza az egyik szereplődet, és egy, a múltbéli énjétől különböző helyszínre. Akkor le van a gond. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 15:36 
Billentyűzetgyilkos

Germa írta:
*bekukucskál, körbenéz*
Szió!
Jártam arra, megtaláltam, elolvastam, és véleményt is hagytam. Kellemes kis meglepi volt.
Puszi

Szia szíveeeeem! >:D<
Nagyon örülök neki, hogy jártál erre, Krisz. Annak is, hogy kedvedre volt az a kis novella. Köszönöm szépen a véleményt is, remélhetőleg hamarosan eljutok odáig, hogy mindenhol válaszoljak is rájuk. Szeretném pótolni. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 14:17 
Fanficbúvár

mellons írta:

Szerintem egyszerűen lehetetlen az időutazás úgy, hogy ne okozzunk beláthatatlan következményeket, változásokat a jelenben.

Uff. ez egyszerűen bonyolult... egyik esemény következne a másikból, és a végén végtelen számú hurok keletkezne az időben... és még ha Tom nem is szakítja szét a lelkét, de Dumbledore egyetlen lépésével a világot darabjaira hasíthatja... alternatív valóságok, miegyéb.
Maradjunk annyiban, hogy örülünk neki, hogy nem létezik az időutazás... még belegondolni is rémisztő.
Idézet:
Megjegyzem, mikor Tommal Roxfortosok, alighanem James nagyapjának is ottani diáknak kéne lennie.

Hah, igen. Lehetne ő a göcsörtös térdű öregember, aki olyan sejtelmesen mosolygott Harryre első évben, és... talán épp azért mosolygott így, mert tudta, ki Harry, ismerte a múltban... :D nahhjó, nem. De Dumbledore-nak biztosan ki kellett találnia valamit, hogy hogy lett hirtelen kettő Potter...
Hmmm. Nekem ez lassan nagyon bonyolult... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 01 (hétfő), 12:18 
Írópalánta

mellons írta:
Tegnap elfelejtettem jelezni, hogy felkerült egy elgondolkodtató, érzékeny kis 14-es Snarry az epizódok közé, Lépésenként címen.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=44692

Aki esetleg még nem nézte meg, de szeretné, jó olvasást hozzá. :)

*bekukucskál, körbenéz*
Szió!
Jártam arra, megtaláltam, elolvastam, és véleményt is hagytam. Kellemes kis meglepi volt.
Puszi

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra