Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 16:35

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Kicsoda a Névtelen?
A szavazás 2010 június 24 (csütörtök), 20:07-kor befejeződött.
Nicholas Flamel 7%  7%  [ 2 ]
Aberforth Dumbledore 4%  4%  [ 1 ]
Albus Perselus Potter 7%  7%  [ 2 ]
Zombi-Dobby :-) 7%  7%  [ 2 ]
Albus Dumbledore 11%  11%  [ 3 ]
A Halál 7%  7%  [ 2 ]
John Eakle 7%  7%  [ 2 ]
Voldemort valakije 4%  4%  [ 1 ]
Valaki más... 30%  30%  [ 8 ]
Halvány lila gőzöm sincs! 15%  15%  [ 4 ]
Szavazatok száma : 27
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 2:12 
Zöldfülű

Szia Roland!
Én kettő hónapja kezdtem el olvasni az írásaidat (VH, NURMENGARD-TRILÓGIA) és nagyon tetszik. Már három napja várom az új fejezetet, és végre elolvashattam! Nagyon tetszik, bár azt ahogy Harry megmenekül a dementortól még nem értem teljesen, de nekem már ez kicsit késő… Várom az következő fejezetet! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 19 (szombat), 23:36 
Sztorihajhász

háromnegyed egykor nincs jobb dolgom, mint ezt olvasni :)

mod. szerk.

hát ez angyon jó rész volt, ej Al újraélesztette denemet, nos ezt azért nem gondoltam volna. Szegény szerencsétlenek, akik mit sem sejtve menetelnek a halálba a minisztériumban :cry: Jó rész volt ez, tetszettek a boltívek leírásai.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 19 (szombat), 22:38 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Elkészült az új fejezet, olvashatjátok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 18 (péntek), 0:11 
Szárnybontogató

durva brutális. látványos és kreatív párbajokat várok...nekem az etalon még mindig a voldemort vs dumblerdore meccs...az 5. részből...:D Roland légyszives...mindegy hogy ki ki ellen...de minél több akciót:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 14 (hétfő), 12:54 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
PJ írta:
A Névtelen lelepleződése az hogy lesz?
Úgy értem csak mi tudjuk meg a képről, vagy Harryék is, a történetben?
De ez után még lesz 10 fejezet, ugye? Mert az Ezernevű végén 36 fejezet+ epilógus van ígérve...

Abban a fejezetben Harry is megtudja, hogy kicsoda a Névtelen. Mindent megtud róla, gyakorlatilag. És igen, egyelőre úgy tűnik, hogy még 10 fejezet lesz utána, de ez a szám picit csökkenhet, mert előfordulhat, hogy a fináléban összevonok egy-két fejezetet. Mindenesetre biztosan 30 fejezet fölött lesz, a terv még mindig 36. De majd meglátjuk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 14 (hétfő), 11:17 
Szárnybontogató

Idézet:
Hmm... lássuk csak:

21. fejezet: újabb telihold, átváltozás és álom

22. fejezet: nagy harcok

23. fejezet: még mindig nagy harcok

24. fejezet: kb itt kerül rá sor...

25. fejezet: újabb telihold

26. fejezet: a Névtelen lelepleződik (itt kapjátok az utolsó szeletet a rajzból)

A Névtelen lelepleződése az hogy lesz?
Úgy értem csak mi tudjuk meg a képről, vagy Harryék is, a történetben?
De ez után még lesz 10 fejezet, ugye? Mert az Ezernevű végén 36 fejezet+ epilógus van ígérve...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 14 (hétfő), 0:12 
Sztorihajhász

na a harcokat várom a legjobban :) remélem a jók közül is sokan elhaláloznak :) és Miguel "baziliszkusszem" se maradjon ki a vérengzésből :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: gg
HozzászólásElküldve: 2010 június 11 (péntek), 10:19 
Zöldfülű

Parselmouth Lion írta:
Remus John Lupin írta:
Gratulálok roland, nagyon jó volt a fejezet, különösen a "lánykérés" volt cseszett jó :P a emlitetted az ordas esküvőt arra kb mikorra lehet számítani? :?: :-D

Hmm... lássuk csak:

26. fejezet: a Névtelen lelepleződik (itt kapjátok az utolsó szeletet a rajzból)

A vérfarkas esküvőt te találtad ki, vagy én inspiráltalak, amikor kérdeztem, hogy nem lesz e egy ilyen esküvő? Csak kiváncsi vagyok :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 10 (csütörtök), 9:10 
Zöldfülű

Bocsi de lehet h én kicsikt lemaradtam. Mi ez az ordas esküvő, Roland?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: gg
HozzászólásElküldve: 2010 június 09 (szerda), 19:46 
Írópalánta

Remus John Lupin írta:
Gratulálok roland, nagyon jó volt a fejezet, különösen a "lánykérés" volt cseszett jó :P a emlitetted az ordas esküvőt arra kb mikorra lehet számítani? :?: :-D

Hmm... lássuk csak:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: gg
HozzászólásElküldve: 2010 június 08 (kedd), 18:05 
Zöldfülű

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 08 (kedd), 10:05 
Szárnybontogató

JA, Harry hogy rávágta már a gyerekek jellemzését :D ...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 21:34 
Zöldfülű

Viccelsz Lion? Szerintem nagyon eltaláltad azt a részt. Nagyon különleges, fergeteges volt !!! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 19:53 
Írópalánta

SiriusBlack írta:
pedig az a rész fergeteges volt!

:wink: Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 19:32 
Sztorihajhász

pedig az a rész fergeteges volt!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 19:10 
Írópalánta

Yalswele nagyúr írta:
Én amondó vagyok, hogy szerintem a lánykérés sikerült a legjobban. Ginny a kedvenc szereplőm, s azok alapján amiket mondott, nekem ő lenne a tökéletes nő. Egyszer találkoztam egy csajjal is aki tisztára az általam elképzelt Ginny mása volt, de ezt inkább hagyjuk. A lényeg, hogy az a rész nagyon ott volt.

Hát nekem is ez a nőideálom, szóval értem, mire gondolsz :-D És nagyon örülök, hogy tetszett a lánykérős rész, nem voltam benne biztos, hogy be fog jönni, de eddig mindenkitől pozitív kritikákat kaptam arra a részre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 18:31 
Zöldfülű

Én amondó vagyok, hogy szerintem a lánykérés sikerült a legjobban. Ginny a kedvenc szereplőm, s azok alapján amiket mondott, nekem ő lenne a tökéletes nő. Egyszer találkoztam egy csajjal is aki tisztára az általam elképzelt Ginny mása volt, de ezt inkább hagyjuk. A lényeg, hogy az a rész nagyon ott volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 16:02 
Sztorihajhász

Szerintem a Névtelen egy új szereplő, úgy mint anno Marius vagy Harlam vagy a Melwynek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 8:08 
Írópalánta

Gabriel Arch írta:
Egy valami nem tetszik nekem, de az már régóta, méghozzá Neville. Most ő valami ügyeletes buzgómócsing lett? Ne már, abból a kis gyáva, kicsit fogyi, gyerekből egy ilyen eszetlen férfi lett? Hát hogy gondolja azt, hogy felveheti a nagyurakkal a versenyt?

...

A következő cimről még annyit, hogy ez a groteszk/iszonyat (nekem személy szerint a Groteszk jobban tetszik, de ez csak az én véleményem) valami hús-vér szörnyeteg lesz, vagy csak egy fogalom?

Neville is sokat változott, és ezt a Neville-t már láthattátok a Halál ereklyéiben is. Akkor is kemény gyerek volt és vezérszellem, a nurmengard-trilógiában pedig csak folytattam ezt az irányvonalat, úgy hogy azért meg akartam tartani mellette a régi Neville tulajdonságait is: néha zavarban van, szerény, de ha ki kell állnia valamiért, akkor határozott. Egyébként már a Bölcsek kövében is buzgómócsingnak nevezhetjük egy jelenetnél: mikor meg akarja verni harryéket, hogy ne lopózzanak ki a toronyból éjszaka, emrt megint pontot veszítene a Griffendél. Hát az is eléggé buzgómócsing volt, nem? :-)

A következő fejezetben pedig a groteszk utal egyrészt három bizonyos teremtményre, másrészt arra a dologra, amit Albusék tenni fognak, hogy le tudják győzni Nurmengardot (nem, még nem a sziget elsüllyesztésére gondolok, azt később tervezik).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 06 (vasárnap), 8:03 
Írópalánta

ptlklszl írta:
Am, amit már többen említettek, abban látok valami realitást. Harry tényleg megváltozott. Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez a történtek hatásából hogy vezethető le (el kéne olvasni egybe a trilógiát megint...), vagy csak gondoltál egyet, és ilyen lett.
Szerintem nem rossz az új Harry, csak szokni kell.

A nyakláncról jut eszembe: az enciklopédiában írtál Madam d'Tschillammról, ha jól emlékszem.
Van realitás az ő leszármazottait felkutatni, vagy csak úgy színfoltként lett bedobva a neve?

szerk: kifelejtettem, Harry miért nem használja ébren is a testbőlkiszállós főzetet? Vagy csak simán, minden éjjel... Úgyis kutat Alék után, ezzel a módszerrel lenne a leggyorsabb... Meg a felszínre is nyugodtan felmehetne. Egy álomalakot nem nagyon lehet elfogni, vagy igen?

Na, akkor válaszolgatnék! :-)

Harry változása amiatt van, hogy már többször próbált harcolni a Névtelen ellen, legelőször amikor a Negyedik Toronyban a köpenyéért ment (ez börtönnel végződött), aztán amikor Ronért és Hermionéért ment vissza (ekkor vérfarkas lett, ráadásul a miniszterek meghaltak), aztán amikor Svetich-ékkel visszamentek (Seamus meghalt, semmi eredmény), aztán mikor Mr Weasleyt próbálta megmenteni (ez sem sikerült)...
Az a helyzet, hogy kilátástalannak látja a helyzetet, és nem akart eddig emgkockáztatni egy újabb támadást vagy akciót, amíg nincs valami biztos dolog a kezében, vagy nincs valami jó terve. De tervet kovácsolni a semmiből nem lehet, a Sigillusokról nem tudja, mire jók, és nincs segítsége sem. A börtön változtatta meg őt (kit nem változtatott volna meg?) a sok vereség, amit elszenvedett... Régen, mikor Voldemort elen harcolt, emgvolt még a fiatalkori tűz, meg ott volt a jóslat is: nem is tudott volna kiszállni a buliból, ha akart volna, akkor sem.

Madam d'Tschillamm leszármazottairól nem lesz szó, de a nőről még igen. Kb úgy lesz csak jelen, mint a Bölcsek Kövében Nicholas Flamel: csak beszélnek róla, és fontos a hatása, amit az eseményekre gyakorol, de ő nincs jelen semmilyen formában.

A főzetet két dolog miatt nem használja folyton, csak teliholdkor. Az egyik, hogy a főzetet sokáig tart elkészíteni, angyon bonyolult, sok hozzávalóból készül, és nem tudnának újat főzni, ha elfogyna. Akkor mit használna teliholdkor? Nem tudnak besétálni egy boltba az Abszol úton, hogy vásároljanak hozzávalókat.
A másik ok pedig irodalmi: túl sok lenne a testből kiszállós rész, másról se szólna az egész történet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 05 (szombat), 22:26 
Sztorihajhász

Na én is idetaláltam.
A fejezetről: Nem vártam nagyon izgalmasat, de jó volt. A felfedezések és az útnak indulás. Harlamról egyszer már találtam képet is, kíváncsi vagyok Neville-ék mikor, hogyan milyen körülmények közt futnak össze vele és Utherrel, avgy hogy egyáltalán összefutnak-e. Kíváncsian várom a Harry Potter tizedik részének következő részét, meg a Névtelenről is a teljes képet. A Sigillusok meg bonyolultak. Fogalmam sincs, hogy mire jók.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 05 (szombat), 22:20 
Zöldfülű

Váááúúú!!! Nagyon tetszett ez a fejezet, azt hiszem mindenki nevében mondhatom, megérte rá várni. Én is kezdem megszokni Harryt, sőt, nekem tetszik a viselkedése, olyan beletörödő, vagy hogyismondják. Egy valami nem tetszik nekem, de az már régóta, méghozzá Neville. Most ő valami ügyeletes buzgómócsing lett? Ne már, abból a kis gyáva, kicsit fogyi, gyerekből egy ilyen eszetlen férfi lett? Hát hogy gondolja azt, hogy felveheti a nagyurakkal a versenyt? Ezt a kalandot is csak akkor fogják túlélni, ha Uther és Harlam magától belemegy a buliba. Ezen kívül még mindig tökéletes a színvonal, de azért remélem a következő fejezetre nem kell ennyit várni :D A következő cimről még annyit, hogy ez a groteszk/iszonyat (nekem személy szerint a Groteszk jobban tetszik, de ez csak az én véleményem) valami hús-vér szörnyeteg lesz, vagy csak egy fogalom? Köszi, hogy bearanyoztad az estémet! :D
üdv: Gábor

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 05 (szombat), 21:40 
Szárnybontogató

Roland, nagyon jó lett!
Igazából vártam, h Harry elmondja Ginnynek a jövőt, de ettől még nagyon király lett az a beszélgetés a jövőről...
Harry Gringottsos megjegyzése külön jó volt, azon jót nevettem.

Am, amit már többen említettek, abban látok valami realitást. Harry tényleg megváltozott. Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez a történtek hatásából hogy vezethető le (el kéne olvasni egybe a trilógiát megint...), vagy csak gondoltál egyet, és ilyen lett.
Szerintem nem rossz az új Harry, csak szokni kell.

A nyakláncról jut eszembe: az enciklopédiában írtál Madam d'Tschillammról, ha jól emlékszem.
Van realitás az ő leszármazottait felkutatni, vagy csak úgy színfoltként lett bedobva a neve?

szerk: kifelejtettem, Harry miért nem használja ébren is a testbőlkiszállós főzetet? Vagy csak simán, minden éjjel... Úgyis kutat Alék után, ezzel a módszerrel lenne a leggyorsabb... Meg a felszínre is nyugodtan felmehetne. Egy álomalakot nem nagyon lehet elfogni, vagy igen?

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 05 (szombat), 19:29 
Írópalánta

Elkészült az új fejezet, olvashatjátok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 28 (péntek), 11:07 
Ó-nagy-admin "backstage"

:lol:

Bocsi, hogy bepofátlankodok, de ez nagyon vicces volt. XD
Én most fogok nekikezdeni a vizsgáim után a trilógiának, és teljesen be vagyok már sózva, mert azok alapján, amikbe nagy vonalakba itt beleolvastam (csak azért nagy vonalakban, hogy a spoilereket megússzam), hát valami igazán klassznak kell jönnie. :D
Bemelegítésnek most a Mindennek az eredőjét meg A pártfogókat olvasgatom újra, mert már korábban volt hozzájuk szerencsém, szóval Lion, asszem kezdhetsz félni, hogy lesz (még) egy zakkant fanatikusod.

De nem untatlak titeket, ha végre eljutok odáig, ahol ti most jártok, tuti jövök pofátlankodni meg folytatást követelni. :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 28 (péntek), 10:25 
Zöldfülű

Na mi ez a síri csend??? SEmmi téma nincs amiről beszélhetnénk??
Na jóóó, akkor ezt figyeljétek!!! Tudom, ki a Névtelen!!!!! De nem fogom elárulni! XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 22:21 
Írópalánta

Yalswele nagyúr írta:
Én arra gondoltam, hog arra hajaz, ami a 4. könyv végén volt. Ott volt egy olyan fejezet hogy az utak elválnak. Szerintem ez fog alapjaiban ismétlödni.

<b>Valóban erre utal, bár Predinek is igaza van, hogy Harry hamarosan (a következő utáni fejezetben) a tettek mezejére lép. Ez a mostani fejezet kissé alap lesz, átvezető rész, de nélküle érthetetlen lenne az egész cselekmény. Viszont az utána következő három fejezet sorban nagyon izgalmas lesz, rengeteg megdöbbentő dolgot, valamint akciót fog tartalmazni (három nagyúr is színre lép az eddigiek közül és újra kimutatják a foguk fehérjét) :-D </b>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 19:17 
Zöldfülű

Luciatus írta:
legyetek szívesek az időutazás kérdését az off-topicban megbeszélni

köszi

Az, hogy Parselmouth Lion történetében hogy jelenik meg az idő manipulálása, sztem ide tartozik. De mind1 nem szóltam, ma regeltem, nem akarok problémát...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 18:01 
Zöldfülű

Én arra gondoltam, hog arra hajaz, ami a 4. könyv végén volt. Ott volt egy olyan fejezet hogy az utak elválnak. Szerintem ez fog alapjaiban ismétlödni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:48 
Írópalánta

Most hogy belegondolok mi lesz az új fejezet címe, én arra tippelek hogy most indul neki Harry annak hogy igenis megváltoztatja a jövőt, vagyis (ahogy az Roland rajzán szemléletesebb) elválik majd a két idősík közti út. Bár szerintem ez az elválás később történik, de szerintem erre utalhat. Talán végre Harry előveszi és leporolja a régi "én-akkorsem-nyugszom-bele" énjét, és mostmár a várva várt tettek mezejére lép. Bár fogalmam sincs hogyan kezdene neki. Majd meglátjuk...

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:42 
Zöldfülű

Oké, Admin, minden rendben. Félreértettük egymást. Azt hittem, hogy az időutazásos témát nem akarod hogy tárgyaljuk. De már látom a dbz androidos téma nem tetszett neked. Azt meg tudom érteni, nem akarjuk, hogy db fan oldallá alakuljon át ez a forum. Na de többet nem is térek el a tárgytól.

Roland, izgatottan várjuk a következő fejezetet. Ha jól sejtem a cím alapján(az utak újra elválnak), ez olyasmi lesz mint a tűz serlege végén, mikor a miniszter és Dumbledore nem jutottak közös nevezőre? Vagyis hogy megint két irányba indulnak el a szereplők?

Üdv mindenkinek: Yalswele nagyúr

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:24 
Zöldfülű

Baszics! Idáig figyeltem tétlenül ezt az ,,adminos válogatást,, de ez most már egy kicsit túlzás! Amíg egy hsz-ben szó van Harry Potter-ről vagy a Nurmengard-trilógiárol, akkor azon mi a baj, ha az időutazásról beszélünk. Te sem tudhatod, hogy nem így van-e, szóval ez már tényleg kukacoskodás. De most őszintén, ilyen adminokat még nem láttam sehol! :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

Segítek.

Itt a történettel kapcsolatos fejtegetések jöhetnek. Kérdések/kérések az íróhoz.

Azaz amíg a történettel kapcsolatos időutazást fejtegettétek, addig az égvilágon semmi gond nem volt. Aztán sikeresen átmentettek Star Warsba, és valójában már semmi köze a hozzászólásoknak ahhoz, amit Lion eredetileg felvetett a saját idősík-látásával kapcsolatban, és ami tényleg az történetéhez kapcsolódik.

Ha szimplán csak egy másik példával akarod alátámasztani az elméleted az oké, pl. bandy666 DBZ-s hozzászólása. Viszont ha már elkezdtek azon veszekedni, hogy is volt azokkal az androidokkal, akkor nem ok.

Remélem, valamennyire érthető voltam.

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:11 
Szárnybontogató

Azért Roland, egyet nem válaszoltál meg az okfejtésedben.
Ha ugye Harry és Al is halálmesterek a maguk idejében az 1 idővonalon, akkor Harry lényegében akkor átkerül egy másik síkra, amikor először beszél vele, hiszen ehhez a jövőhöz pont az kellett, hogy Harry csak a saját idejét ismeri.
Tehát a kérdések:
Harry Halálmester-kapcsolata kivel is áll fenn? Azzal az Allal, akivel először beszélt, vagy mindaddig a saját (folyamatosan változó) síkján lévő Allal, amíg annak valamelyik idősíkon meg nem akadályozza a Halálmesterré válását?

Ez most így biztos kusza, de sajnos én nem tom gyorsan feltölteni a magyarázó rajzot, na m1, rem meg lehet érteni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:10 
Zöldfülű

Akkor tisztelettel kérdezném az adminokat, miröl lehet itt egyáltalán beszélni? Már sehol sem lehet bármiröl kötetlenül beszélni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:05 
Fanfic-faló

legyetek szívesek az időutazás kérdését az off-topicban megbeszélni

köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 17:04 
Szárnybontogató

a jövő amit ilyen filmekben látni nem egy meghatározott irány, csak egy lehetőség, amin ahogy Lion mondja, változtathatsz a megfelelő infók birtokában. ha harrynek siekrül változtatni a jövőjén, átlépünk arra a 2. síkra amit Lion lerajzolt, és azon a síkon nem történik semmi ami Al idejében történt. de ettől Al idejében nem változik meg semmi.Lehet hülye példa, Dragon Ball Z. Trunks visszajön a múltba mert az androidok szétverték a világot. a múltban együtt edz mindenkivel, bekerül a Time Chamberben és meghal az a pár droid aki az ő idejében uralta a városokat. visszamegy a saját világába, olyan erősen amilyen lett és ugyanúgy ottvannak az androidok. itt ugyanez...bármit tesz harry, annak az Alnak a világa, akivel beszél, nem változik már meg

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 16:59 
Szárnybontogató

Yalswele nagyúr írta:
Nos, én úgy gondolom, nem számít, hogy eredeti-e vagy sem. Ne értsetek félre, én nem akarom védeni Jamest meg a történetét.

Yalswale, ez az egyetlen ami számít!!!
Nem James munkáját minősítettem, amikor azt mondtam, rossz példa volt.
James munkája nem a HP univerzum, mert már fanfic. Pedig mi Rowling időkezelési gyakorlatáról beszéltünk, illetve arról, hogy Roland maga hogy viszonyul ehhez a saját történeteiben.
Amit írtam, hogy nem Nurmangard, az arra vonatkozik, hogy megkaptuk már, hogy ne térjünk el a tárgytól.
Kérlek, ne offolj, mielőtt Luciatus megint idejön a nyakunkra!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 16:04 
Zöldfülű

Nos, én úgy gondolom, nem számít, hogy eredeti-e vagy sem. Ne értsetek félre, én nem akarom védeni Jamest meg a történetét. Csupán arra világítanék rá, hogy a Nurmengard trilógia sem eredeti HP, a tesóm is azért nem olvassa el, mert nem Rowling irta. Szerintem ez hülyeség. Lehet, hogy a nurmen nem az írónőtől származik, de nekem annyira tetszett, hogy szerintem méltó folytatása a 7 nagy könyvnek. James művéről meg csak akkor nyilatkozom, ha befejezte a történetét, vagy ha legalábbis értek belőle valamit is. Ez a baj egy könyv elején, hogy az ember nem ért semmit. Emlékezzetek amikor Roland a halott bükkfát írta, akkor is csak pislogtunk, hogy ez meg mi. S csak később kapott értelmet. Így ezzel az árnyak titkával kapcsolatban inkább tartózkodó vagyok. Meglátjuk mi sül ki belőle.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 14:56 
Szárnybontogató

Yalswele nagyúr írta:
Bilius is ezt csinálja az árnyak titkában.

Ez rossz példa. Az árnyak titka JAmes története, nem eredeti HP, mégcsak nem is Nurmengard...

És, végtére is az időn változtattak, csak Rowling a múlt közvetlen megváltoztatása mellett foglal állást, tehát a szereplők nem ismerik az alternatív idősíkot, ami akkor lenne, ha nem tesznek semmit...
Tehát előre átélik a későbbi döntés következményeit.
Már írtam, tőlem ez idegen, de attól még ez van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 14:50 
Zöldfülű

Devgel írta korábban:
A Harry Potter világában sztem meg pont az a lényeg, hogy nem lehet változtatni az időn.

Ez téves gondolat. Valószínű szőrszálhasogatónak gondolsz, de akkor is elmondom. Lehet változtatni az időn. Az más kérdés, hogy nem szabad, de attól még meg lehet csinálni. Pl Bilius is ezt csinálja az árnyak titkában.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Kicsoda a Névtelen
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 14:30 
Zöldfülű

Üdv! Én egy új tag vagyok a fórumon, de már több mint egy éve olvasom a Nurmengard-trilógiát és EZ nagyon ott van!!!

Egyébként én is gondoltam már arra, hogy ha valamelyik Dumbledore, akkor Percival lehet az. Hisz tudjuk róla, hogy meggyűlölte a muglikat és hogy bezárták Azkabanba, de azt nem tudjuk, hogy végül mi lett vele. Nem állítom, hogy ő a Névtelen, de nagyon valószínű. Vagy ha nem is ő, akkor is biztosra veszem, hogy szerepelni fog a történet végén.

Roland, ezt a kiskaput ki kell használnod, amit az írónő hagyott.
De lenne egy kérdésem hozzád. Szerinted mennyi időbe telik, míg befejezet ezt a 18 vagy mennyi fejezetet? Fél év vagy több? Nekem nem probléma, tudok várni rá bármennyi időt, csak tudni szeretném, hogy mire számítsak. De azt is írd meg, ha idegesítelek ezzel a faggatózással és akkor leállok vele. Biztosan sokan nyaggatnak és emiatt tényleg nem irigyellek. De tisztellek azért amit csinálsz(a többieknek mondom hogy ez nem nyalizás), ez nálam nagy dolog, mert én könyvekben eléggé válogatós vagyok, de a te trilógiád több mint megfelelő. Na de jóból is megárt a sok, de még annyit mondok: Csak így tovább!
A többieknek is jó fórumozást kívánok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 13:58 
Szárnybontogató

DevGel írta:
A Harry Potter világában sztem meg pont az a lényeg, hogy nem lehet változtatni az időn. [...]
azzal, hogy visszament az időben pont azt akadályozta meg, hogy másképp történjenek meg a dolgok, mint ahogy ők emlékeztek rá. [...]
a Nurmengard-trilógiában az időutazás egy kicsit átértelmeződik a Harry Potter könyvekhez képest, mert alapból más megközelítésben áll hozzá a témához.

Igaz, Rowling a múlt megváltoztathatóságát használta, ott pont úgy kellett cselekedni, ahogy a hatásokat már tapasztalták. Mondjuk nekem ez nem volt szimpatikus, nagyon bonyoluttá teszi az ok-okozati viszonyokat.

A Nurmengard-trilógiában még nem volt időutazás (vagy teljesen hülye vagyok???), a Halálmesterek kapcsolata meg Roland találmánya, szerintem az helyén van....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 13:36 
Zöldfülű

A Harry Potter világában sztem meg pont az a lényeg, hogy nem lehet változtatni az időn. Pl. gondoljunk csak a harmadik részben az időutazós részre. Harry azzal, hogy visszament az időben pont azt akadályozta meg, hogy másképp történjenek meg a dolgok, mint ahogy ők emlékeztek rá. Tehát Harry időutazása szükséges volt ahhoz, hogy hogy minden úgy történjen, ahogy végül megtörtént. Nem tudom, ez így mennyire érthető, de a lényeg az, hogy a Nurmengard-trilógiában az időutazás egy kicsit átértelmeződik a Harry Potter könyvekhez képest, mert alapból más megközelítésben áll hozzá a témához.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 12:53 
Írópalánta

Predi írta:
"Jaigen, Roland, ha most úgy lesz hogy Harry megváltoztatja a jövőt, akkor elég sok minden másképp lesz, és akkor Altól nem kaphatott volna ilyen-olyan infókat, utalásokat, tehát akkor elvileg teljesen máshogy kellene mennie az egésznek, és akkor felborul az egész tér-idő kontínuum, és az egész galaxis elpusztul! Jó esetben csak a mi bolygónk pusztul el XD
Tehát akkor, kiváncsi vagyok mi lesz erre a megoldásod, mivel a te történeteidben mindig a logikus felépítettség a lényeg, és ez az amit én annyire szeretek benne.
Tudom erre most nem fogsz úgyse válaszolni, csak kifejtettem az aggodalmamat... "

<b>Figyelj, ha Harry most információkat lát egy bizonyos jövőből, és azoknak az infóknak a birtokában cselekszik, változtat, akkor egyszerűen olyan jövő jön létre, amilyet teremt. Az a bizonyos alternatív világ, amit látott Alról és a többiekről, sosem fog megtörténni Harry szemszögéből. Az a jövő eltűnik, de az információk, amiket nyert belőle, megmaradnak.
Van az a régi példa az időutazásról, hogy mi történik, ha visszamész a múltba és véletlenül megakadályozod a saját megszületésedet. A régi példa szerinte paradoxon jön létre, ami már önmagában lehetetlen.
Az új elméletek szerint azonba nem történne semmi rendkívüli. Visszamész a múltba, megakadályozod a születésedet, aztán élsz tovább, mintha mi se történt volna, abban az idősíkban, ahová érkeztél. Vissza a saját eredeti jelenedbe nem mehetsz, mert az a valóság megszűnt létezni a számodra. Te viszont itt vagy fizikailag, nem tűnsz el, mert egyszer, egy másik valóságban már megszülettél egyszer. A megváltoztatott idősíkban való megszületésed nem feltétele a létednek. :-D Érthető?

Na szóval: ha Harry megváltoztat valamit, akkor megváltoztat. Bárminemű machináció a paradoxonokkal, meg az ok-okozattal csak logikátlanná tenné a történetet. Az a logikus, ha nem akarunk belekavarodni a Vissza a Jövőbe! című film vagy a Terminátor alaptézisébe. </b>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 12:34 
Írópalánta

Parselmouth Lion írta:
<b>Predi, a kritikák között kérdezted ezt, most válaszolnék is rá: </b>
</b>

Roland azt a kérdést nem én tettem fel. Vagy lehet hogy a szokásos alteregóm volt, nemtom. Viszont az oldaladon feltettem egy kérdést

"Jaigen, Roland, ha most úgy lesz hogy Harry megváltoztatja a jövőt, akkor elég sok minden másképp lesz, és akkor Altól nem kaphatott volna ilyen-olyan infókat, utalásokat, tehát akkor elvileg teljesen máshogy kellene mennie az egésznek, és akkor felborul az egész tér-idő kontínuum, és az egész galaxis elpusztul! Jó esetben csak a mi bolygónk pusztul el XD
Tehát akkor, kiváncsi vagyok mi lesz erre a megoldásod, mivel a te történeteidben mindig a logikus felépítettség a lényeg, és ez az amit én annyire szeretek benne.
Tudom erre most nem fogsz úgyse válaszolni, csak kifejtettem az aggodalmamat... "

hátha kapok rá választ

Parselmouth Lion írta:
<b>Hogyan visel meg egész pontosan? Csak azt ne mondd, hogy álmatlanul forgolódtál az éjszaka a kialakult viták miatt! Very Happy </b>

Nem azt mondom hogy aludni nem bír az ember emiatt, csak egyszer ott rendszabályoznak, oké átjöttünk az általad létrehozott ficblogba, azzal a reménnyel hgoy itt nyugodtan folytathatjuk amit ott elkezdtünk, aztán itt is kapunk egy "maradjatok a témánál" üzenetet. Na ez 24 óra leforgásán belül történt meg, szóval ha ez nem izzítja be a "f*szkivanmár" villogót, akkor mi? Azért írtam hogy lehet hogy az csak előzetes figyelmeztetés volt, nem valami konkrét dolog, de akkoris az előző napi dolgok miatt egy kicsit mindannyian érzékenyebbek voltunk az ilyesmire. Legalábbis én igen, márpedig többen bizonyíthatják hogy én a való életben a nyugalom élő szobra vagyok :-D

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 12:10 
Írópalánta

<b>Remus John Lupin kérdésére is itt válaszolnék, mert nem szorosan kritika, de a történethez kapcsolódik:</b>

<i>"Hmm 1 kérdés:D két félórisának oriás gyereke is lehet? csak mert ha a mugli genetikát vesszük akár lehetne, viszont a mugli tudományok semmit nem érnek a mágusvilágban, különösen a biosz nem, :D"</i>

<b>Hát pedig öröklődés szerepel a HP világban, pl. Flitwick esetében, ki félig ember félig kobold, vagy maga Hagrid, aki mivel félig óriás, ezért magasabb mint az ember, de alacsonyabb mint egy óriás. Tehát kap mindkét szülőtől, akárcsak a valóságban. Ha pedig ez vonatkozik rá, akkor az is, hogy ha két fél óriásnak gyereke születik, az lehet telivér óriás. (De csúnya ez a telivér szó)... :-D
Ugyanígy előfordulhat, hogy két félóriásnak alacsony gyermeke születik, akinek viszont a gyermekei félóriások lesznek (ugrik egy generációt, lappangó tulajdonság). </b>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 12:06 
Írópalánta

<b>Predi, a kritikák között kérdezted ezt, most válaszolnék is rá: </b>

<i>"Csak álmodtam, de rémlik mintha Grindenwaldnak vagy a Névtelenek csak a feltámasztás köve kelett/kellene a halálpálca helyet. Miért? Úgy értem mindketen egy küldetést csináltak, aminek semmi köze a személyes dolgokhoz. Vagy a kőnek is stratégiai szerepe van? Miért? Jól sejtem hogy Hagrid azért él még, mert Harry barátja, és afféle túsz?"</i>

<b>A Névtelennek kell a Feltmáasztás Köve elsősorban. Grindelwald kedvence a Pálca volt, de a Követ is akarta, mert halott hadsereget akart vele kreálni magának (ezt még a Halál ereklyéiben meséli Dumbledore). A Névtelen viszont csak azért vágyik a Pálcára, hogy megszerezhesse vele a Követ, ami igazán kell neki. Merthogy ugye Harry nem adja oda a Követ... Grindelwald hatalmat akart a Kőtől, a Névtelennek viszont személyes célokra kell, nincs köze a világuralmi terveihez.
Hagrid pedig él, de nem azért, emrt Harry barátja, hanemmert még nem került sorra... De ezt a kövtkező utáni fejezetben megértitek! </b>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 11:58 
Írópalánta

Predi írta:
Csak hát ez a kétszeri rendszabályozás megviseli az embert.

<b>Hogyan visel meg egész pontosan? Csak azt ne mondd, hogy álmatlanul forgolódtál az éjszaka a kialakult viták miatt! </b> :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 26 (szerda), 11:56 
Írópalánta

Én mondtam hogy figyelemmel követem ezt az oldalt is amíg be nem hal a dolog, sőt tán még írok is ide, de ez van. Mi több talán jól is működhet az az offtopic. És ez most nem azt jelentette hogy a kritikaírásról is eltávozunk, csak a fórumról.
Csak hát ez a kétszeri rendszabályozás megviseli az embert. Ahogy mondani szokták: Too Soon! (aki tudja mire mondják ezt az érti, aki nem az meg érdeklődjön :P )

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra