Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 17 (péntek), 0:23

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 18:20 
Szárnybontogató

Predi írta:
Ja egyébként nem én írtam a 172-fős fúvós balhét, csak a miheztartás végett.Viszont bármikor cserélnék Öreggel munkát (ebből vonjátok le a konzekveciát nyugodtan)

Ja persze, rosszul idéztem :D

Megértelek. Szar lehet hivatásos hereverőként tevékenykedni.

Tényleg jó lenne egy ilyen filmnézés, csak Roland is benne legyen :)
Mondjuk nálam is gond lehet az elengedéssel, csak 15 vagyok.
Sztem vonattal mennék, de muter azt fogja mondani:

Anya írta:
- Nem engedlek el, nehogy valami bajod essen. Még elrabolnak a román szervkereskedők!

Mondjuk jogosan aggódna. De tök jó lenne, az biztos...

Ha elkezdődik a szervezés, és lesz belőle valami, én benne vagyok! (Már ha köreitekbe engedtek egy ilyen fiatal suhancot...)

Az első kérdés: KI JÖNNE?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 17:55 
Fanficbúvár

ja, aközös filmnézés poén lenne. 200km.
mindenki egy nurmengardiak feliratos pólóban hopponálna be a mozi előterébe. mi feltűnés lenne....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 17:39 
Zöldfülű

ez az író-olvasó tal+ a filmnézés baromi jól hangiz, de az kizárt, hogy én el tudnék menni(Erdélyből kicsit messze van) Pest 650km és 16éves fejjel ki se engednek az országból felnőtt nélkül és anyáméknak jobb dolguk is van minthogy engem kisérgessenek a határig:-S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 9:46 
Írópalánta

Én benne lennék egy ilyen filmnézésben, csak meg kell beszélni hogy hol és mikor, hogy mindenkinek jó legyen. Nyilván valami hétvége lenne a legjobb stb...Akár le is bonyolítanám, mert én ilyen jó arc vagyok :-D Előző két filmre is csapatostól mentünk, azt is én szerveztem le. Pest lenne a legtutibb, az biztos, mert az kb mindenkinek központban van. Én 40 km-re lakok Pesttől szóval nekem tutira jó. Meg előtte egy író-olvasó találkozó is jó ötlet lenne. kicsit beilluminálnánk, aztán máris 3d-s a film szemüveg nélkül is :)) Különben is néha kíváncsi vagyok, vajh kik ezek a sok emberek akik ennyire összetömörültek egy brancsba. Jó lenne egy személyes ismerkedés is :-)

Ja egyébként nem én írtam a 172-fős fúvós balhét, csak a miheztartás végett. Viszont bármikor cserélnék Öreggel munkát :-D (ebből vonjátok le a konzekveciát nyugodtan)

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 7:05 
Szárnybontogató

Öreg írta:
Roland légyszi írd a fejezetet mert napok óta csak fúvószenekar csoportok jönnek a szállóba (172 fő van most) és ki fogok égni. Kell egy kis felüdülés.
Közös filmnézés nurmengardiak?

Hát az sz*r lehet... 172 fő, és ha jól értem, csak fújják, fújják és fújják.

Közös filmnézés a Nurmenieknek? Én benne lennék, már ha mehetnék. Végülis nem oly rég írok kritikákat, meg beszélgetek itt. (Am a történeteket már nagyon régen olvasom!!)

Kérdések: Mikor? Hol? Kik? Hogyan?
Válaszok:
1.Premierkor.
2. Ez már nehezebb. Ti fehérváriak vagytok, de mindenki máshonnan való sztem a Nurmengardiak közül. (Én speciel Békéscsabai vagyok) Célészerű lenne Budapestet kiválasztani, az a központ, mindenki könnyen el tud jutni oda, Pestiek előnyben)
3. Minden Nurmengard-olvasó, aki akar jönni.
4. Előtte hamarabb odamennénk, és lenne Rolandnak egy író-olvasó találkozója, aztán megnéznénk a filmet, és utána kiveséznénk! :lol:

Na mit szóltok? :D
u.i.:nem (teljesen) viccnek szántam! Tök jó lenne egy ilyen...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PJ 2010 július 01 (csütörtök), 18:13-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 30 (szerda), 22:40 
Szárnybontogató

Ismét netközelben :) Hát a trailer alapján fogom szidni a filmet :-( Megintcsak látványos lesz, ebben biztos vagyok de ezek a párbajok... Igazából már leírtátok ami nekem se fog tetszeni benne. Eddíg úgy voltam vele, hogy a filmek csak segítettek elképzelni a helyszíneket (roxmorts, gringots, stb..) de az alapján amit hallottam róla a történet menete egy vicc. Ez a 100v100 csata is inkább a gyűrűk ura 2. részét juttatja eszembe :) A 6. film végén a "csatajelenet" is kiégetett meg az odú elleni támadás is tök fölösleges volt. De ez a Harry-Denem párbaj... Nem gondoltam volna, hogy még a tetőponton is képesek ekkora ferdítésre. No mind1. Abban is egyetértünk, hogy ott lesz a moziban a helyem és a filmet is meg fogom szerezni... Közös filmnézés nurmengardiak? 8) Roland légyszi írd a fejezetet mert napok óta csak fúvószenekar csoportok jönnek a szállóba (172 fő van most) és ki fogok égni. Kell egy kis felüdülés.

Jók legyetek!

Jah és jó lett az új oldal!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 30 (szerda), 21:44 
Fanficbúvár

ptlklszl írta:
Igazad van, Predi. Bár ha innen nézzük Rowling se fáraztotta magát azzal, hogy belemenjen, mi történik, átkok csapódtak és kész...
Tényleg lehetne valamivel változatosabb is a varázslathasználat, de hát ugye az animácó a legdrágább, márpedig azért egy-két látványos tűzvarázslat is van.
Engem amúgy legjobban az a hülye csatajelenet fog zavarni, ahol, mint az állat rohannak egymásnak tömött sorban... úgy nem lehet párbajozni...

jaja, lehetett látni mást varázst is, tűzgolyó, meg gúzsbakötőkötél is volt már. de a lényegen tényleg nemsokat nyom.
hát a két csapat összecsapása tényleg gáz.közébük lőszegy bombardust, oszt szia. egyébként ez a kétcsoportos összecsapás volt a könyvekben is, mert a 6. és 7.részben is volt, hogy záporoztak az átkok, egyiket-másikat majdnem súrolta..stb. deakkor sem 100vs100 ember megy egymásnak.
na mind1, legyen látványos, mert könyvhű már úgysem lesz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 30 (szerda), 20:44 
Szárnybontogató

Igazad van, Predi. Bár ha innen nézzük Rowling se fáraztotta magát azzal, hogy belemenjen, mi történik, átkok csapódtak és kész...
Tényleg lehetne valamivel változatosabb is a varázslathasználat, de hát ugye az animácó a legdrágább, márpedig azért egy-két látványos tűzvarázslat is van.
Engem amúgy legjobban az a hülye csatajelenet fog zavarni, ahol, mint az állat rohannak egymásnak tömött sorban... úgy nem lehet párbajozni...

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 30 (szerda), 9:29 
Írópalánta

Nem rossz trailer volt, bár ez a lényege, mert végülis nehéz rossz trailert látni, azokban van mindig a film legjobb részeinek montázsa :-D Viszont a zene az jó volt, főleg a végén tetszett, sokkal "epic"-esebb. Viszont én sem várok túl sokat tőle. A 6. rész is lehetett volna jó, ha nem b*sznak el 2-3 jelenetet, valószínűleg itt is mellényúlnak majd (asszem ugyanaz a rendező, ugye?) De mindettől függetlenül, biztos megnézem majd moziban, és meg is veszem dvd, mint az összes többit....

Mondjuk azt nem értem hogy miért jó hogy az üres suliudvaron párbajozik majd Harry Voldival, körülöttük meg hullák. Sokkal hatásosabb lenne ha úgy csinálnák mint a könyvben, a sok ember között, hogy mindenki lássa Voldi bukását. Ja és már megint ez az összekapcsolódó fény-nyaláb... Ezt még a 4. részben így kellett mert ez volt a lényeg, de most ez hülyeség. Az 5. részben is amikor Dumbledore párbajozott Voldemorttal, ott is ilyen hülyeséget raktak be. Ja és emlékszem amikor a 4. rész ment a moziban az újságban azt írták Jedihez méltóan párbajozik Harry és Voldi. Mekkora kamu!!!

És még valamit nem értek a filmekben. Miért van az hogy az összes varázslat csak arra jó hogy ellökje az eleséget? mindig azt látjuk hogy valakit eltalál egy piros, fehér, kék vagy akármilyen sugár, és az hanyatt esik, vagy elszáll pár métert, mintha mindenki csak az Obstructót ismerné. Én hiányolom a filmekből a Rictusemprát, meg a Carbunculust, meg a többit. Ti nem? vagy egyedül vagyok ezzel?

Mindegy is, szóval hatásos volt a trailer, de ez nem újdonság, ez a trailerek célja. Az tény hogy hozzáad majd sokat vizuálisan, de hogy közel ér e majd a 7. könyv - szerintem annyira nem magas - színvonalához, az jó kérdés.

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 30 (szerda), 8:07 
Szárnybontogató

Az új előzetes nagyon ígéretes és elég látványos is bár a filmekkel kapcsolatos szkepticizmusomat nem igazá oszlatta el... Remélem egy kicsivel értelmesebb lesz mint a félvér herceg volt:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 29 (kedd), 18:31 
Fanficbúvár

na, meglestem az új trélert. hát, látványos lesz. reméljük, h jó is....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 28 (hétfő), 12:42 
Szárnybontogató

Roland, reagálva az oldaladon írt megjegyzésre:
Azt már megszoktam, hogy a filmek totál eltérnek a könyvtől (habár a FH azért kiütött, mert pont a horcrux-szállal nem foglalkozott elehet, de m1...), azpn nem is szoktam balhézni, de az azért tényleg vicces, hogy azt a szerencsétlen kastélyt filmről-filmre átépítik, meg elég rendesen tereprendeznek is a környéken...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 28 (hétfő), 11:13 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Van egy-két érdekes új hír az oldalamon, érdemes megnézni!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 27 (vasárnap), 10:40 
A Legnagyobb Fandomvadász

Predi, légyszi nézd meg a PÜt, amit küldtem neked :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 27 (vasárnap), 10:21 
Szárnybontogató

Megnéztem a képeket Roland oldalán a két film szereplőről... Elég érdekes a kinézetük...
Teddy Lupin olyan mint egy Robert Pattinson hasonmás
A kis Sirius nem annyira gáz, bár azért én azt hittem h Sirius gyereknek is fekete hajú volt, nem pedig egy barna szurtos képű kis kölyök!

Ki tudja, mondjuk nem lesznek sokat a vásznon...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 26 (szombat), 21:03 
Írópalánta

Roland, egész jó lett az oldalad, a fejezetcímek alapján meg van egy-két ötletem, de inkább nem agyalok legyen csak meglepi.

Kobra, ez ütős volt... :))

.
.
.

Gondoltam írok ennyit, csak hogy tudjátok még élek. Más építő jellegű most nem jutott eszembe. :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 26 (szombat), 18:45 
Szárnybontogató

Kobra de egy hülye vagy :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 26 (szombat), 17:55 
Fanficbúvár

Kobra írta:
michael jackson sztem horcruxot csinált... rengeteg a párhuzam közte és voldemort között:D hófehér bőr... az orra helyén is már csak lyukak voltak:D...az ö veszte is egy pár fiatal gyerek volt:D

ez mekkora :o

jah, és vki írta, h sorozatot kéne csinálni. hát én várom azt a napot, mikor újraforgatják az egészet. sztem ezeknél rosszabbat már nem lehet csinálni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 26 (szombat), 8:54 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Van egy új hír az oldalamon, ami talán néhányatokat érdekelni fog. A HP7 filmmel kapcslatos...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 25 (péntek), 13:01 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion írta:
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, PJ!!!! :-D

Köszönöm szépen! :)

És mit szólsz az ötleteimhez? Nagyon messze járok a valóságtól, vagy olyan jó ötleletek, hogy nem mersz válaszolni, mert kitaláltam az egész történetet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 25 (péntek), 9:52 
Szárnybontogató

michael jackson sztem horcruxot csinált... rengeteg a párhuzam közte és voldemort között:D hófehér bőr... az orra helyén is már csak lyukak voltak:D...az ö veszte is egy pár fiatal gyerek volt:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 25 (péntek), 9:40 
Írópalánta

PJ írta:
Na ez így a születésnapom reggelére bőven elég volt... Igen, a tavalyi szülinapomon halt meg Michael Jackson.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, PJ!!!! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 25 (péntek), 7:40 
Szárnybontogató

Na kiegészíteném még a találgatásokat.

22. Megtisztítás: Itt Harryék kiszabadítják Hagridot és a többi foglyot, hatalmas harcok árán, valószínűleg függővéggel lesz vége, pl. úgy, hogy megjelenik egy Nagyúr, akit a következő fejezetben megölnek. (Nem Harry teszi meg!)

23. ???: Szerintem itt folytatódnak a harcok, fogolyszabadítás.

24. Potterék és Weasleyék: ,,Ordas esküvő" Harry és Ginny, illetve Ron és Hermione esküvője...

25. Albus utazása: Újabb telihold, látomás. Al Voldival a Sigillusokban elutazik valahová, ahol valamit csinál :P

26. Az álarc lehull: A Névtelen lelepleződik. Nem csak mi, a képen hanem a sztoriban Harry is megtudja. Na most Roland, egyszer azt írtad nekem a ficblogban, hogy Harry tudja meg. Ez csak elírás volt és az egész kompánia megtudja, vagy csak Harry? (Szerintem Percival Dumbledore az..., Azért pl.: mert ugyanazt a mondást használja mint Ab (A kecske is megdöglik, vagy mi.), meg az Ezernevű végén lévő párbajban csak ellehetetleníti, nem akarja bántani, és elég öreg is.)

27. ???: Valszeg nagy csodálkozások, hogy ki is a Névtelen, tervkovácsolások.

28. Doppelgänger: ,, 1. alakmás; élő személynek hallucinációs állapotban látni vélt második alakja 2. valakinek a hasonmása"
Bakos Ferenc: Idegen Szavak és Kifejezések Szótára, Akadémiai Kiadó, 2002
Cikkek még:
http://en.wikipedia.org/wiki/Doppelg%C3%A4nger
http://auranka.hu/misztika/1382-hasonma ... enger.html

A 2. cikkből:
A Doppelgänger egyetlen célja az, hogy minden emberi tevékenységet embertelenné tegyen, azaz arra törekszik, hogy az emberi lényt embertelen szférába húzza le...
A hasonmásnak ez a lélek elleni embertelen támadása az öregedéssel egyre erõsebb lesz....

Azt hiszem ez meg is magyarázza a Névtelent.

A következő két fejit már leírta Fidel, beidézem, mert 1-et értek vele.

Idézet:
A legrosszabb jövő fejezetben szerintem azt fogjuk látni, hogy Harry hogyan is dönt, a látomásaiból megismert lehetőségekről. Ugye h tovább harcol a névtelen ellen, vagy pedig békét köt vele. Úgy gondolom ez a dillemma lesz a rész fő része. Hogy hogyan is dönt és hogy mit nyerhet és veszthet, annak fényében h már látta a bekövetkező eseményeket.

A szarvasok vágtája pedig valószínűleg kapcsolódik Harry patrónusához és így a dementorokhoz is, ergo Marius is szereplője lehet itt egy nagy harcnak, ami a vereségével fejeződik be. Szerintem Itt fog elpusztlni a dementorok ura.

Nagy vonalakban ezt gondolom a kettő címről, persze ez csak feltételezés, de nekem ez tűnik itt a legtermészetesebbnek. Kíváncsi vagyok, h közel járok-e?

A többiről most nem írok, mert nincs nagyon mit, ugyanis a címek nincsenek meg. Csak az uccsó előttié, de az még nagyon messze van.

Trailerek: Második filmtrailer: http://www.youtube.com/watch?v=UFrO6ltD ... r_embedded
Videójáték-trailer: (A game is két részes lesz.) http://www.youtube.com/watch?v=HsYpFbLo ... r_embedded

Egyébként hétfőn fog megjelenni az újabb filmtrailer, ami állítólag több mint 2 perces lesz, és szakértők szerint az év legjobb trailere lesz...

És ajánlok nektek 1 nagyon jó HP oldalt, napi frissítéssel:
http://www.transportus.gportal.hu/

Valamint ma jelenik meg a Lego HP (years 1-4). Töltöm is le, őőőőő. veszem is meg. :P

Na ez így a születésnapom reggelére bőven elég volt... Igen, a tavalyi szülinapomon halt meg Michael Jackson.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 25 (péntek), 7:26 
Szárnybontogató

Nincs is láncfűrészem :) A szarvasok vágtája szerintem lehet még Harry és Ginny esküvője is akár. Én már beletörődtem abba, hogy a filmek gyászosan gyengék sztori szempontból. Csak könyebb elképzelni pár jelenetet. Sajna :S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 19:46 
Zöldfülű

Nos ezesetben az az előzetes amit én néztem hibás mer szar a magyar felirat :))
am ez az az előzetes....
http://www.mommo.hu/media/Harry_Potter_ ... tes_HD_pCk
és Roland fontos hogy Olivander tud-e az ereklyékről mivel kigyóképű barátunk nem gyenge legilimentor, és Olivander ha 1általán ért az Oklumenciához, olyan legyengült állapotban kizárt hogy Denem ellen bármit is tenni tudott volna... $dead

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 19:25 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion írta:
Remus John Lupin írta:
Ahh megnéztem megint az előzetest...ez de nagy sz@rság, Olivander től Harry kérdezi h tude valamit a halál ereklyéiről, mire az öreg:
- Azt beszélik 3 van belőlük, hogy mindegyiket megszerezd, halhatatlanná kell válnod.... ez mekkora sz@r

Pontosan ezt mondja:

Harry Potter: What do you know about the Deathly Hallows?
Mr. Ollivander: It is rumored there are three. To possess them all is to make oneself immortal. But few truly believe such objects exist. If it's true, you really don't stand a chance.

Ez lefordítva azt jelenti, hogy:
"Azt mondják, három van belőlük. Ha mindhármat birtoklod, halhatatlanná válsz. De kevesen hisznek benne, hogy efféle dolgok léteznek. Ha igaz, akkor nincs semmi esélyed."

Abban tényleg nem stimmel a dolog, hogy Ollivander ismeri az ereklyéket, mert a könyvben ő csak a pálcáról beszélt, magáról az ereklyék fogalmáról ugye semmit sem tudott. Viszont maga, amit mond, az OK.
De ha belegondolunk, nem is olyan nagy változtatás ez a többi filmben véghezvitt átírásokhoz képest. Ollivander ismeri a Halál ereklyéit - na és aztán? Akár ismerhette is volna, csak JKR épp úgy írta meg, hogy nem isemrte, de sokat nem variál a történet lényegén. Tudjuk, hogy Xeno Lovegood benne lesz, láttuk a forgatási képeket róla, szóval ő beszél elsőnek az ereklyékről, ahogy a könyvben is. Én úgy vagyok vele, hogy az átírások annyira nem zavarnak, a kihagyások már annál inkább. Mindenki agyonisteníti az azkabani foglyot, hogy milyen király film, meg minden... Ja, csak épp annak, aki nem olvasta a könyvet egy zagyva baromság az egész, míg a Tűz Serlege, a Főnix Rendje hellyel-közzel, a Félvér Herceg meg egész jól érthető nekik is.

Szerintem szörnyen fontos pontja a könyvnek, hogy Ollivander nem tud a halál erekjéiről, mivel így voldemort nem értesülhet róluk. harry is fellélegzett mikor rákérdezett olivandernél hogy mit tud a halál erekjéiről... ugyanis ha voldemort hamarabb megtudja a halál erekjéinek mibenlétét, lehet hogy meg akarta volna vizsgálni a gyűrűt... igy biztos feltűnt volna neki , hogy nincs ott ahol hagyta, így lelepleződött volna idő elött a horcruxvadászat.

szal olviander sztem ha tudott volna a halál erekjéiről, nem tudta volna eltitkolni voldemort elől a az erekjék létét, ha voldi már egyébként is a bodzapálcáról faggatja.

adjátok már be a linkjét a trailernek, nem találom mert annyi fanmade trailer van, hogy elveszik köztük ami kéne.

ja amúgy sztem a 2 órás filmadaptációk csak a pénzszerzésre jók, sztem rajzfilm vagy filmsorozatot kéne a sztoriból csinálni, minden epizód lenne egy fejezet kb... magas lenne a szükséges költségvetés, de érthetően ráadásul könyvhűen lehetne forgatni, az oriási nézettség is biztos garantált. remélem egyszer megcsinálják.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 18:33 
Írópalánta

Fidel írta:
A legrosszabb jövő fejezetben szerintem azt fogjuk látni, hogy Harry hogyan is dönt, a látomásaiból megismert lehetőségekről. Ugye h tovább harcol a névtelen ellen, vagy pedig békét köt vele. Úgy gondolom ez a dillemma lesz a rész fő része. Hogy hogyan is dönt és hogy mit nyerhet és veszthet, annak fényében h már látta a bekövetkező eseményeket

Na, ez egész jó. Igen, itt lesz majd Harry döntése és egyben a legutolsó jövőlátomás. A nagy fordulat, mint a Halál ereklyéiben Piton emlékeinek megtekintése, mikor minden kiderül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 18:29 
Írópalánta

Remus John Lupin írta:
Ahh megnéztem megint az előzetest...ez de nagy sz@rság, Olivander től Harry kérdezi h tude valamit a halál ereklyéiről, mire az öreg:
- Azt beszélik 3 van belőlük, hogy mindegyiket megszerezd, halhatatlanná kell válnod.... ez mekkora sz@r

Pontosan ezt mondja:

Harry Potter: What do you know about the Deathly Hallows?
Mr. Ollivander: It is rumored there are three. To possess them all is to make oneself immortal. But few truly believe such objects exist. If it's true, you really don't stand a chance.

Ez lefordítva azt jelenti, hogy:
"Azt mondják, három van belőlük. Ha mindhármat birtoklod, halhatatlanná válsz. De kevesen hisznek benne, hogy efféle dolgok léteznek. Ha igaz, akkor nincs semmi esélyed."

Abban tényleg nem stimmel a dolog, hogy Ollivander ismeri az ereklyéket, mert a könyvben ő csak a pálcáról beszélt, magáról az ereklyék fogalmáról ugye semmit sem tudott. Viszont maga, amit mond, az OK.
De ha belegondolunk, nem is olyan nagy változtatás ez a többi filmben véghezvitt átírásokhoz képest. Ollivander ismeri a Halál ereklyéit - na és aztán? Akár ismerhette is volna, csak JKR épp úgy írta meg, hogy nem isemrte, de sokat nem variál a történet lényegén. Tudjuk, hogy Xeno Lovegood benne lesz, láttuk a forgatási képeket róla, szóval ő beszél elsőnek az ereklyékről, ahogy a könyvben is. Én úgy vagyok vele, hogy az átírások annyira nem zavarnak, a kihagyások már annál inkább. Mindenki agyonisteníti az azkabani foglyot, hogy milyen király film, meg minden... Ja, csak épp annak, aki nem olvasta a könyvet egy zagyva baromság az egész, míg a Tűz Serlege, a Főnix Rendje hellyel-közzel, a Félvér Herceg meg egész jól érthető nekik is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 17:24 
Szárnybontogató

A legrosszabb jövő fejezetben szerintem azt fogjuk látni, hogy Harry hogyan is dönt, a látomásaiból megismert lehetőségekről. Ugye h tovább harcol a névtelen ellen, vagy pedig békét köt vele. Úgy gondolom ez a dillemma lesz a rész fő része. Hogy hogyan is dönt és hogy mit nyerhet és veszthet, annak fényében h már látta a bekövetkező eseményeket.

A szarvasok vágtája pedig valószínűleg kapcsolódik Harry patrónusához és így a dementorokhoz is, ergo Marius is szereplője lehet itt egy nagy harcnak, ami a vereségével fejeződik be. Szerintem Itt fog elpusztlni a dementorok ura.

Nagy vonalakban ezt gondolom a kettő címről, persze ez csak feltételezés, de nekem ez tűnik itt a legtermészetesebbnek. Kíváncsi vagyok, h közel járok-e?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 15:24 
Zöldfülű

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 13:40 
Írópalánta

Fidel írta:
Megnéztem az új oldalt nagyon profi, és a fejezet címek egyike-másika is nagyon megtetszett- Legrosszabb jövő, Szarvasok vágtája- ezek a címek nagyon megfogtak. Vannak tippjeim h miről fognak szólni, de szerintem az igazság közelében sem járok:)!

Azért leírhatod, hogy szerinted miről fognak szólni, aztán majd meglátjuk, hogy bejön-e... :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 13:40 
Írópalánta

PJ írta:
Grat Roland, nagyon jó az új honlap!!!

Küldtem am egy mailt, majd ha tuccc válaszolj.

Válaszoltam a leveledre!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 13:30 
Szárnybontogató

Megnéztem az új oldalt nagyon profi, és a fejezet címek egyike-másika is nagyon megtetszett- Legrosszabb jövő, Szarvasok vágtája- ezek a címek nagyon megfogtak. Vannak tippjeim h miről fognak szólni, de szerintem az igazság közelében sem járok:)!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 12:40 
Szárnybontogató

Grat Roland, nagyon jó az új honlap!!!

Küldtem am egy mailt, majd ha tuccc válaszolj.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 10:08 
Zöldfülű

Öreg írta:
Megnéztem a HP6 filmet (is) az éjszaka. Hát ezen a csillagvizsgálós részen még mindíg nagyon ki tudok akadni. Semmi sóbálvány átok és Harry végignézi tök csöndben az egészet... Meg az Odús támadás és még sorolhatnám. Felkérhettek volna társrendezőnek rendet vágtam volna.. No mindegy szép napot mindenkinek!

Öreg megnyugtatlak a 7es is el lesz cseszve, az előzetesből láttam h Olivander barátunk számol be Harryéknek az ereklyékről, és egyéb baromságok... tehát az utolsó film se lesz jó:-S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 22:13 
Írópalánta

Mi van a Lumosszal mostanában? Megint döglődik az oldal... Nekem nem hozza be.

Addig is, az oldalamon majd linkelgetem a HP-s híreket azoknak, akik nem tudnak angolul, vagy nem szeretik a Mugglenetet és a Leaky Cauldron-t...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 20:08 
Szárnybontogató

Megjegyzem, a honlap kitárgyalását lehet, át kéne tennünk ide, mert egy kicsit off a ficblogban...
Tehát:
ROLAND, NAGYON ÁSZ AZ ÚJ HONLAP!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 18:08 
Írópalánta

Már előre érzem, hogy az agyatokra fogok menni... :-D

Megint új honlapot csináltam magamnak!!! Na de, nyugi, tegyétek el a késeket, Öreg, te is kapcsold ki azt a láncfűrészt... Ez sokkal jobb lett, mint az eddigi (illetve eddigi három). A régit meg is szüntetem, úgyhogy ha valakinek megvolt könyvjelzők között az oldalam, most cserélje le az új címre.

Higgyétek el, ez nagyságrendekkel profibb lett, de hogy egy kis mézesmadzag is legyen, elárulom, hogy az új oldalam Smaragd Sigillus részénél kint van jópár új fejezetcím a hátralévő fejezetekből! Meg lehet kukkantani, lehet róla beszélgetni, akár ott, akár itt, ahol tetszik!

Ja, majd elfelejtettem! Itt a címe:

http://juhaszroland.lapunk.hu/

Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 10:54 
Zöldfülű

gg Roland erőst jó fejezet volt, bővebb véleményem kifejtettem kritikában, itt is nem tépem a szám, :D de grat, kíváncsi vagyok arra amint Harry rátüri az ajtót a nurmeniekre a minisztériumban:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 5:18 
Szárnybontogató

Fú, eszembe jutott egy-két dolog de nem igen tudom leírni ide, nehogy véletlen lelőjjek pár poént. Melyik mail címedet használod most Roland? Ha legközelebb dolgozok írok neked (addíg nem leszek netnél), de most elég sokat kivett belőlem az éjszakázás nem érzem magam fogalmazóképesnek (aki elsőre fogamzóképest olvasott az nagyot téved haha :D).

Megnéztem a HP6 filmet (is) az éjszaka. Hát ezen a csillagvizsgálós részen még mindíg nagyon ki tudok akadni. Semmi sóbálvány átok és Harry végignézi tök csöndben az egészet... Meg az Odús támadás és még sorolhatnám. Felkérhettek volna társrendezőnek rendet vágtam volna.. No mindegy szép napot mindenkinek!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 21:53 
Szárnybontogató

Köszi a munka nem fizet rosszul bár annyira nagyon jól se de van legalább ráadásul gyakorlat! :) Örülök, hogy jobban van anyukád.

Azt hittem nagyon durva harcok lesznek ebben a részben de így is elég megdöbbentőre sikeredett. Nem értem, hogy miért pont Denemet hívták vissza. Érthetetlen. Vagy volt erre valami külön okuk? Merlint is hívhatták volna vagy akár Godrikot is :) Illetve a sigillusok képesek befogadni egy horcruxot. Akkor ezek sötét tárgyak igazából, mert a horcruxok ugye a legsötétebb varázslatok egyikei és ha képes ilyennel kapcsolatba lépni az elég rosszat sejtet. Vajon közre játszik e az, hogy Denem teste eltűnt?
Remélem hamar jön a következő fejezet, nagyon jó itt éjszaka meló közben olvasni :)

Jó nyaralást mindenkinek aki készül rá!

Apropó! Mi az az aranypenna és hol lehet megnézni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 12:20 
Zöldfülű

Szia Roland! most vettem észre, hogy háromszor is helyezett vagy a 2010-es Aranypennán!!! Gratulálok, szerintem nagyon megérdemled. Csak úgy kérdem, nem rakod ki az adatlapodra? XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 11:48 
Szárnybontogató

Sziasztok!

Látom végre lecsengett ez a vallás téma, amit nem igazán bánok mert szerintem mindenkinek meg van a maga felfogása ebben a kérdésben és ez így is van jól!

Az új fejezet olvasása után jutott eszembe egy dolgo Al-ről, lassan már ő is igazából a "nagyobb jóért" cselekszik csak számára ez a névtelen elpusztítása. Azért ez irónikus hogy pont annyira megveti ezt az eszmét mint Harry, de hajlandó az erkölcsi normákat áthágni csak azért hogy elérje a célját.
Tudom már sokszor leírtátok h kétségbe van esve, de ez akkor sem lehet mentség .

Öreg grat a melóhoz!
Most én is nagyban azt keresek, végeztem már a PE-vel 4 lett a vége!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 5:49 
Írópalánta

Predi írta:
Roland, most hogy nyár, ez mennyire fogja befolyásolni az írási gyorsaságod? Mert ez a mostani fejezeted is "viszonylag gyorsan" kész lett. Tartod majd ezt a tempót kb? :-) Remélem igen.

A nyár semmiben nem befolyásolja, se gyorsabb, se lassabb nem lesz tőle, mert már nem tanulok, nem igazodom az iskolai rendhez, hanem dolgzom, és az nyáron is és télen is egyforma :-) Kirándulni pedig még jó darabig nem fogok, mert anyukám ugye még beteg, és nem tudnánk hosszabb kirándulásra menni. Majd a régi egyetemi haverjaimmal ugrok le egy két napra Balatonlellére augusztus 4-e körül. De azon kívül semmi.
Hogy hogyan írok, milyen gyorsan jön az új fejezet, az a következő dolgoktól függ: mennyi dolgom lesz, milyen jól érzi magát az édesanyám, és nem csap-e belém a villám... Ilyen viharoknál, mint a vasárnapi, nem is lenne csoda.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 5:46 
Írópalánta

Öreg írta:
Rég nem írtam mert megkaptam az állást a balcsin amit szerettem volna.

...

Roland anyukád hogy van?

Gratulálok a munkához!!! Remélem, jól fizet és jól érzed ott magad, bár ha a Balatonon vagy, akkor biztosan!

És köszönöm kérdésed, anyukám most pillanatnyilag elég jól van, lábadozik, és jól érzi amgát. Tegnap volt CT-n, azt mondták, jól néznek ki a dolgok. Örültünk is neki nagyon, de azért a veszély még nem múlt el...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 21 (hétfő), 15:44 
Szárnybontogató

Sziasztok!

Rég nem írtam mert megkaptam az állást a balcsin amit szerettem volna. Most csak akkor jutok nethez ha dolgozom a szállóban de sajna akkor sincs sok időm kacifántos kommenteket írni :( Látom van új fejezet már olvasom is! Nem olvastam el az uccsó hszeket mert ez már nekem is off :D Roland anyukád hogy van?
Ha végeztem az olvasással majd bökök ide azért v.mit :)

Üdv.
Öreg

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 21 (hétfő), 9:03 
Szárnybontogató

Íme, a link:

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=72752&i=1

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 21 (hétfő), 8:04 
Fanficbúvár

Majd ha sikerül elolvasnom, akkor majd írok hozzászólást, de jelenleg annak is örülök, hogy ide, a fórumra fel tudtam jönni... majd még a mai nap folyamán felveszem a kesztyűt a mobilinternettel szemben, és lebunyózom vele, hogy ugyan legyen már kedves betölteni a merengőt... de ha valaki be tudná nekem linkelni az új fejezetet, azt hálám örökké üldözné, annyival is kevesebbet kéne töltenie a netnek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 21:13 
Írópalánta

Ahogy nézem mostanság kicsit alábbhagyott a forgalom. Pedig azt hittem ha jön az új fejezet, akkor megint egy halom új hozzászólás lesz. Most akkor vagy mindenki most ment nyaralni, vagy mindenki a vb-t nézi. :-D

Lehet hogy csak simán a "minden csoda három napig tart" elv érvényesült.

Talán térjünk vissza a vallási témához, mert akkor elég sűrű volt az eszmecsere :-D

más: Roland, most hogy nyár, ez mennyire fogja befolyásolni az írási gyorsaságod? Mert ez a mostani fejezeted is "viszonylag gyorsan" kész lett. Tartod majd ezt a tempót kb? :-) Remélem igen.

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 19 (szombat), 22:38 
Írópalánta

Elkészült az új fejezet, olvashatjátok!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra