Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 17:10

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 226 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 09 (kedd), 21:36 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
*Sly szemlesütve besunnyog, amiért eddig nem tudta feltolni a képét, hogy hírt adjon magáról, és ami még fontosabb, az új fejezetről*

Azért nem jelentkeztem eddig, mert egy elég komoly magánéleti válságba csöppentem bele, ami miatt most eléggé ki vagyok... Annak is örülök, ha sikerül túlélnem ép ésszel a napjaimat, plusz még ott a suli is, ami ráadás idegbaj, így azonban csak nagyon kevés időm volt/van a fordításra. Időm még akadna is, de ha lélekben és fejben nem vagyok összeszedett, akkor abból semmi jó nem sülhet ki.

Pénteken biztosra ígérhetem a frisset, egy hét késéssel. :oops:
Megpróbálom a napokban összekapni magam, hogy ne legyen több csúszás, mert el tudom képzelni, hogy utálhattok most. :roll:

ReNii drágám, szia! >:D< Idehozott a folytatás utáni sóvárgásod, és hogy ellásd zsarnoki teendőidet? :D És nem, nem vagy hülye, én vagyok csupán olyan szerencsétlen, hogy most minden a nyakamba zúdult. :(

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 14:23 
Zöldfülű

Én is érdeklődnék, mikor lesz friss? Nem baj ha késik, csak jó lenne nem fölöslegesen várni rá... Már nagyon szeretném olvasni! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 06 (szombat), 12:28 
Zöldfülű

már szombat van.:O
csak én vagyok hülye vagy tényleg nincs még új fejezet???:O:(:(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 02 (kedd), 9:40 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Timmy Tailor írta:
Ez a fejezet is nagyon jó volt, és nagyon örültem annak, hogy Piton és Harry között alakulnak a dolgok! :D Tényleg csak azt bánom, hogy hamarosan elfogynak a fejezetek... Egy ennyire jó sztorit miért hagy valaki csak úgy félbe? Na mindegy, izgatottan várom a kövi pénteket!

Alakulnak, alakulnak. :D :P

Tényleg nagyon szomorú, hogy mindjárt itt a vége, és nem igazán van remény arra, hogy az író valamikor is szándékozna visszatérni. :(

Várlak pénteken is. (:

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 02 (kedd), 9:38 
Könyvmoly

banjuli írta:
asszem megint erősítem a háttérben csendben szurkolók hadát :D *keresi a pomponokkal ugráló sárga kicsi szmájlit, de nem leli*

hű... már ilyen közel lenne a vége? :-S hajjaj... pedig a hetem egyik fénypontjává vált a frissítésed.

nem tudom, volt-e már róla szó valahol, de tervezed esetleg valamelyik alternatív folytatás lefordítását? állítólag van, amelyik egészen jó... bár nem tudom. túl naiv vagyok, ha még mindig reménykedem abba, hogy az író visszatér egyszer? :D

Köszi a szurkolást. :D

Igen, sajnos már nagyon közel a vég. Hú, ez de drámaira sikeredett. xD

Valóban van egy egészen jó - itt az 'egészen' van ahangsúly - alter folytatás, de annak még én sem értem a végére, illetve még nincs is befejezve, de csak kb a feléig tudtam elolvasni, mert egyszerűen nincs rá időm. De amint lesz, nekiesek annak is. Viszont biztosat még nem igazán tudok mondani a foyltatással kapcsolatban. Ez leginkább azt hiszem, tőletek fog majd függeni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 01 (hétfő), 17:39 
Zöldfülű

Ez a fejezet is nagyon jó volt, és nagyon örültem annak, hogy Piton és Harry között alakulnak a dolgok! :D Tényleg csak azt bánom, hogy hamarosan elfogynak a fejezetek... Egy ennyire jó sztorit miért hagy valaki csak úgy félbe? Na mindegy, izgatottan várom a kövi pénteket!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 30 (szombat), 3:11 
Szárnybontogató

asszem megint erősítem a háttérben csendben szurkolók hadát :D *keresi a pomponokkal ugráló sárga kicsi szmájlit, de nem leli*

hű... már ilyen közel lenne a vége? :-S hajjaj... pedig a hetem egyik fénypontjává vált a frissítésed.

nem tudom, volt-e már róla szó valahol, de tervezed esetleg valamelyik alternatív folytatás lefordítását? állítólag van, amelyik egészen jó... bár nem tudom. túl naiv vagyok, ha még mindig reménykedem abba, hogy az író visszatér egyszer? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 30 (szombat), 0:12 
Könyvmoly

Nem, nem fogok megfeledkezni semmiről, nyugi. :D

Mivel kb most kerültem gép elé, egész pénteken össze-vissza rohangáltam, így vmikor ma hajnalban kerül fel a fejezet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 29 (péntek), 17:07 
Zöldfülű

SlytHay írta:
Pedig ha megnyitod a meri oldalát, akkor ott van középen kiemelve. Esetleg csukott szemmel jársz-kelsz a világban? :-P

Igen, sajnos hamarosan elfogynak a fejezetek. Kis megkönnyebbülés is, főleg, hogy lesz egy kis pihenő, főleg, mert a suli is elég kemény mostanában, de azért sokkal jobban örülnék neki, ha még jó sok fejezet lenne hátra, akár még egyszer ugyanennyi.

Úgy látszik, tényleg csukott szemmel járkálok, mert eddig nem tűnt fel, hogy ott van, pont középen... :P De sajnos nem tudok menni, majd legközelebb...

A suli mindig kemény, függetlenül attól, hogy éppen közép, vagy felsőoktatásban tanul az ember... Kitartást, egyszer ennek is vége szakad, aztán meg majd visszasírod.

Ha a lefordítandó fejezetek el is fogynak, azért én számítok ötleteléseidre, szóval ne feledkezz meg róluk! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 27 (szerda), 18:57 
Könyvmoly

Timmy Tailor írta:
SlytHay írta:
Aha, lesz, most szombaton. Nem tudom, hogy kerülte el a figyelmedet, mert az oldalon is ki van rakva, és itt a fórumon is megfordulsz. =) Még nekem sem 100%, hogy tudok menni, de nagyon bízom benne, hogy sikerül. :)

Hehe, azért jó tudni, hogy többet néznek ki belőlem mások, mint ami valóban meg van bennem. Elárulom, miután említetted a talit, direkt fölmentem a merire és körülnéztem, hátha találok infót az eseményről... Hát, ha volt is, az én szememet nem szúrta ki... :P A fórumon meg... Bevallom ez az egyetlen topic amit látogatok, szóval... :roll:
Mindenesetre örültem a mostani fejezetnek, igazán jóra sikeredett! Kár, hogy hamarosan elfogynak a fejezetek... Ez annyira igazságtalan... :(

Pedig ha megnyitod a meri oldalát, akkor ott van középen kiemelve. Esetleg csukott szemmel jársz-kelsz a világban? :-P

Igen, sajnos hamarosan elfogynak a fejezetek. Kis megkönnyebbülés is, főleg, hogy lesz egy kis pihenő, főleg, mert a suli is elég kemény mostanában, de azért sokkal jobban örülnék neki, ha még jó sok fejezet lenne hátra, akár még egyszer ugyanennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 27 (szerda), 1:31 
Zöldfülű

SlytHay írta:
Aha, lesz, most szombaton. Nem tudom, hogy kerülte el a figyelmedet, mert az oldalon is ki van rakva, és itt a fórumon is megfordulsz. =) Még nekem sem 100%, hogy tudok menni, de nagyon bízom benne, hogy sikerül. :)

Hehe, azért jó tudni, hogy többet néznek ki belőlem mások, mint ami valóban meg van bennem. Elárulom, miután említetted a talit, direkt fölmentem a merire és körülnéztem, hátha találok infót az eseményről... Hát, ha volt is, az én szememet nem szúrta ki... :P A fórumon meg... Bevallom ez az egyetlen topic amit látogatok, szóval... :roll:
Mindenesetre örültem a mostani fejezetnek, igazán jóra sikeredett! Kár, hogy hamarosan elfogynak a fejezetek... Ez annyira igazságtalan... :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 26 (kedd), 19:19 
Könyvmoly

Timmy Tailor írta:
Akkor most tényleg minden összejött neked. Mondjuk a net nálam is rosszalkodott, de ne aggódj, ha várni is kellett a fordításra azért még nem dőlt össze a világ! ;) Én személy szerint nem bosszankodtam, csupán csak minden ötödik percben ellenőriztem, illetve reménykedtem, hogy most már fenn lesz Merin! :) És micsoda öröm volt, mikor ma végre valóban rá is bukkantam! Köszönöm!

Lesz tali? Én ezekről mindig túl későn értesülök, pedig egyre úgy elmennék...

Én is így szoktam egyébként, hogyha az egyik kedvenc történetem folytatására várok, hogy kb 10 percenként nézegetem az oldalt, hogy megérkezett-e már a várva-várt fejezet. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 26 (kedd), 19:13 
Zöldfülű

Akkor most tényleg minden összejött neked. Mondjuk a net nálam is rosszalkodott, de ne aggódj, ha várni is kellett a fordításra azért még nem dőlt össze a világ! ;) Én személy szerint nem bosszankodtam, csupán csak minden ötödik percben ellenőriztem, illetve reménykedtem, hogy most már fenn lesz Merin! :) És micsoda öröm volt, mikor ma végre valóban rá is bukkantam! Köszönöm!

Lesz tali? Én ezekről mindig túl későn értesülök, pedig egyre úgy elmennék...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 25 (hétfő), 21:36 
Könyvmoly

Jajjh, gyerekek, komolyan kérdem, ki átkozott meg, és legfőképpen miért? :shock: Ilyen pechszériám már elég régen volt. Nem elég, hogy újra kellett fordítanom ezt a fejezetet, de még a net is elszállt, és semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy valamikor vissza is akar jönni. :evil: Hát nem is volt net mindeddig, így képtelen voltam feltölteni az aktuális fejezetet. Az idegeim már rongyokban hevernek, és a sírás határán voltam többször is, miközben azért fohászkodtam, hogy térjen már vissza a netem. ~x( Könyörgésem sajnos nem nagyon talált megértő fülekre, ezért sajnos nem tudtam feltölteni eddig a fejezetet.

Én is tudom, hogy milyen várakozni egy számomra kedves történet folytatására, úgyhogy tényleg elnézéseteket kérem. A fejezetet már feltöltöttem, remélem hamarosan a drága adminok is felengedik.

Ja igen, ha valaki jön a meris találkozóra, amin valószínűleg én is ott leszek, akkor ott személyesen is megátkozhat, amiért ennyit kellett várnotok a folytatásra. ^^

Shyen, banjuli, nektek pedig köszi. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 23 (szombat), 13:23 
Fanfic-faló

Semmi gond, várunk. Remélem, megoldódnak a gondjaid - bár valószínűleg undorítóan sablonos kijeletés volt. :)

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 22 (péntek), 21:31 
Szárnybontogató

óó, te szegény :( hajrá neked, szurkolok itt a háttérben! :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 22 (péntek), 16:26 
Könyvmoly

Sziasztok!
Technikai gondok miatt majdnem az egész fejezetet újra kell fordítanom, és így vmikor csak a hajnali órákban tudom feltölteni a fejezetet. Azt hiszem el vagyok átkozva, mert ez már tényleg kezd sok lenni nekem is, hogy mindig ér vmi, és ezt végül is ti is megszenveditek. Tényleg sajnálom, de ebben az esetben sem tudtam tenni semmit. : (

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 17 (vasárnap), 14:50 
Könyvmoly

huh, jó sokat írtál ^^ de persze örülök neki, és majd válaszolok is rá rendesen, csak most nagyon a fejemre szakadt minden, és nem igazán tudnék összehozni egy normális választ neked :roll: de jelzem, hogy láttam, örültem neki, és majd jövök :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Friss
HozzászólásElküldve: 2010 október 16 (szombat), 0:35 
Zöldfülű

Most olvastam a legújabb fejezetet, valóban izgalmas volt, és a vége..! Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezek a varázslók vannak annyira pofátlanok, hogy tömegével rontsanak rá Pitonra! Most kéne színre lépnie Harrynek és kijelentenie, hogy minden támadást, vagy ártó szándékú megnyilvánulást a párja ellen a sajátjának tekint! Vagy valami hasonló. Azért örülök, hogy Sirius és Remus pont időben érkeztek! De azért aggódom, hogy mit kezdenek azzal a csürhével. Én a szégyen a futás, de hasznos - címszót vallva, hátraarcot vágnék még mielőtt egyetlen egy kesztyű is landolhatna a csizmám előtt, majd csak egy üzenetet küldenék Dumbinak, vagy Harrynek tájékoztatva őket a kialakult helyzetről. Egyébként nem értem, miből gondolják ezek a tuskók, hogy ha elteszik Pitont az útból, akkor már meg is kapták Harryt? Hiszen a Potteroknak nincs is Conscriptusa! Ez által ha jól emlékszem nem lenne köteles egyik ajánlatot sem elfogadni, mindegyiket visszautasíthatja. Bár, most egy kicsit elbizonytalanodtam. Harry elveszthetné családfői szerepét úgy, hogy nincs is törvényes, sem törvényen kívüli örököse? Vagy ilyenkor saját magára száll vissza ez a jog, vagy netán Siriusra, mert a keresztapja?? Egyáltalán elvesztheti, ha nem fogad el egy ilyen ajánlatot? Dereng valami magyarázat Ronék családjának kapcsán, de most nem rémlik a pontos párbeszéd. Bárhogy is legyen, szokás szerint akarok egy időfalót (ha létezik időnyerő, akkor ilyennek is lennie kell!), hogy átugorhassak a következő hét péntekére! Köszi a frisst! Izgalmas fejezet volt és ha nem is kifejezetten gonosz függővége lett, azért mégis csak függ a levegőben az a bizonyos kard! Bár a konkrét helyzetet elnézve, ezt most akár szó szerint is vehetnénk, elvégre mindegyik párbajozónál akad egy-egy, vagy legalábbis valamilyen szúró-vágó fegyver! Na nem szövegelek tovább, köszi a fejezetet és várom a folytatást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 08 (péntek), 1:30 
Zöldfülű

*Ha bánatosan is, de tudomásul veszi, hogy pénteken nem lesz friss* Kicsit sajnálom, ugyanakkor kicsit meg is nyugodtam. Jobban fog menni, a holnapi gürizés, ha nem minden öt percben arra gondolok, hogy vajon olvasható-e már a friss... Noha egész héten ez a történet tartotta bennem a lelket, illetve a tudat, hogy ezzel lezárhatom végre ezt a hetet, na nem mintha baj lenne, hogy ezzel kezdhetem majd a hétvégét! :D Mindenesetre köszi a belefektetett energiát, és sok sikert a zh-khoz! Én szurkolok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 06 (szerda), 21:46 
Könyvmoly

Szerk.: Na akkor ide is beírom. - Szeretnék szólni, hogy sajnos a következő fejezet meglehet, hogy csak szombat délelőtt fog felkerülni, mert a suli újabb akadályokat gördített elém, ráadásul pénteken több nagyon fontos zh-m is lesz, amiktől sok minden függhet, így az időm nagy részét tanulással töltöttem mostanában, ezért nem tudtam még az aktuális fejezeten minden apró utósimítást elvégezni. Viszont a zh-k, és egyéb teendőim miatt egész nap nem leszek netközelben, és nem tudom mikor érek haza, hogy nekieshessek a fejezetnek. De ami biztos, hogy legkésőbb szombat délelőtt már olvashatjátok a folytatást. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ez van, de remélem, hogy többségében megértitek, hogy jelen pillanatban a suli egy kicsit fontosabb a számomra. Előre is köszönöm türelmeteket, bár a legtöbb esetben ez türelmetlenség lesz, azt hiszem. :) Nagy ölelés mindenkinek. SlytHay

Timmy Tailor, köszönöm szépen, a bétám nevében is, hiszen ő is nagyon sokat segít, ha elakadok egy-két mondat magyarosításában. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 28 (kedd), 22:59 
Zöldfülű

SlytHay írta:
Lehet majd róla szó, hogy megosszam veletek az elképzeléseimet, de majd csak ha a végére értünk most ennek, mert nekem is össze kellene szedni a dolgokat hozzá, és az biztos, hogy nem két perc lenne. :)

Friss minden héten pénteken van. :)

De jó! Mármint, hogy megosztod majd velünk ötleteidet. Egyébként majdnem a meglévő fordítások végére jutottam, még pár fejezet hátra van az újraolvasásból... :D És jegyzeteltem ám szorgalmasan! Hehe... Egyébként, feltűnt valami az újraolvasás közben. Hihetetlenül jól fordítasz, visszaadod ugyanazt a stílust, amit ez előző fordító is produkált, bár gondolom ez az eredeti történetből is adódhat, viszont lényegbeli különbség, hogy a történet a te tolmácsolásodban élvezhetőbb, mert precízebb, szinte egy elírást, vagy gépelési hibát sem találtam, mag korábban szinte "tobzódott" benne.... Egyébként nem tudok elég hálás lenni fáradozásaidért, már alig várom a pénteket! Sajna még elég messze van, de majd csak túl élem valahogy! :) Sok sikert a továbbiakban is!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 15:31 
Könyvmoly

Lehet majd róla szó, hogy megosszam veletek az elképzeléseimet, de majd csak ha a végére értünk most ennek, mert nekem is össze kellene szedni a dolgokat hozzá, és az biztos, hogy nem két perc lenne. :)

Friss minden héten pénteken van. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 15:17 
Zöldfülű

SlyHay, engem nagyon kíváncsivá tettél. Ha vége a fordításnak, lehet róla szó, hogy ötleteidet megosztod velünk a folytatásról? Illetve, hogy milyen apró utalások azok, amik fölkeltették az érdeklődésed? Bár lehet nekem is a húgom módszerét kéne követni, ő ha olvas egy történetet, kijegyzeteli azokat az infókat, amik szerinte később fontosak lehetnek stb... Azt hiszem, újra elolvasom, már csak időtöltés céljából is, és ki tudja, lehet újabb fejezet is felkerül, míg a végére érek!
Tényleg, mikorra várható a friss? (Egyébként a legutóbbit imádtam!)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 12:01 
Könyvmoly

Szia. Örülök, hogy azért sikerült rátalálnod a ficblogomra. :) Igen, én is így vagyok ezzel a folytatásos dologgal, hogy ha nem is kerülne fel az oldalra, attól még saját magamat tök jól el tudnám szórakoztatni a megírásával. :D

Hát Lily, majd kutatok egy kicsit, és megpróbálok keresni valami jó kis történetet nektek. :-D Mostanában úgyis elkezdtem keresgélni fordításra érdemes történetek után, szóval előbb-utóbb biztos akad valami arra érdemes. ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 9:53 
Betűmániákus

SlytHay írta:
Hú, akkor te sem úsztad meg olyan könnyen a szoctámos dolgot. Én is több, mint három órát álltam sorban. De örülök, hogy adott egy kis erőt az új fejezet. :)

Egyébként én is inkább úgy vagyok vele, hogy ha vége, akkor vége... de nem hiszem, hogy valaha is befejezné az író, akkora szerencsénk nincs. :-<

Jah, és remélem, sikerül összehozni belőle valami megélhetés félét. :?

Olvastam még anno - amikor nem szálltak rá a robotok a Yahoo Groupra -, hogy pont erről beszélgettek a tagok, miszerint Joshepine majd visszatér egyszer, de biztos vissza fog. Ugye rögtön belekötöttek azok, akik szerint ez úgy sem fog megtörténni, míg a másik fele az egy tucat példát felhozott arra, hogy milyen hosszú évek után tértek vissza jó írók.

Olyan rettentő kíváncsi lennék, hogy aki ennyire szerette a történetet, hogy tudott így lelépni, és miért nincs egy ismerőse sem, aki felírna a netre. Ha én eltűnök, rögtön van kb. három ember aki tudja értesíteni a többieket, mi történt. *sóhajt*

Szal hát jah... a remény hal meg utoljára.

Esetleg más nagyon jó befejezett Snarryvel sem tudsz minket vigasztalni? ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 24 (péntek), 22:24 
Zöldfülű

Szia SlyHay! Bevallom, eddig elkerülte a figyelmem, hogy neked ilyen kis kuckód is van... Vissza olvastam minden bejegyzést... Engem érdekelne az az alternatív folytatás, de azért egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy én is belevágnék egynek a megírásába, aztán... persze felébredve rájöttem, hogy bilibe lóg a kezem! Ettől függetlenül a kedvem megjött hozzá, de egyedül semmiképpen sem vágnék bele, csak társulva valakivel, és a közönség elé se szívesen tárnám, ha nem ütné meg a színvonalat (Viszont, ha csak a fióknak is, jó szórakozás és időtöltés lenne pepecselni vele)... De bármi is légyen végezetül, az csak az eredeti történet fordításának befejezése után lesz aktuális, szóval... van még némi idő, hogy ülepedjenek a dolgok - bennem is! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 24 (péntek), 17:32 
Könyvmoly

Hú, akkor te sem úsztad meg olyan könnyen a szoctámos dolgot. Én is több, mint három órát álltam sorban. De örülök, hogy adott egy kis erőt az új fejezet. :)

Egyébként én is inkább úgy vagyok vele, hogy ha vége, akkor vége... de nem hiszem, hogy valaha is befejezné az író, akkora szerencsénk nincs. :-<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 24 (péntek), 16:26 
Betűmániákus

Köszönöm reggel a fejezetet, erőt adott ahhoz a NÉGY óra hossza szoctám kiváráshoz. :evil:

Nem tudom, lehet, hagyni kéne az egész történetet úgy, ahogy van. Én még valahol reménykedem, hogy egyszer visszatér az író, és még folytatja... *sóhajt*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 19:55 
Szárnybontogató

fogalmam sincs mi lenne a legjobb megoldás
kivi lennék a lengyel változatra mert ha tényleg sok kritit kapott akk azt jó lenne megszerezni *álmodozik*
sztem ha nincs magyar író aki vállalkozna akk maradjon az alternatív
semmiképpen ne hagyd így
am én sem fogom megállni h ne olvassam el

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 19:13 
Könyvmoly

Tökéletesen egyetértek veled Herika. Én sem szeretném, ha egy esetleges rossz folytatás miatt elrontsuk az eredeti történet emlékét. Úgyhogy tényleg jól meg kell gondolni, hogy mi legyen majd, és tényleg lehet, hogy az a legjobb, ha békén hagyjuk a történetet úgy, ahogy van, befejezetlenül. Akkor mindenki el tudná magának képzelni a folytatást úgy, ahogy ő szeretné, ahogy neki tetszene, csak egy fantázia kérdése az egész. :)
Sajnos lengyelül még én sem tudok, és egyelőre a spanyol, a finn és az orosz mellett nem tudom felvenni a sorba. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: a házasság köve
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 18:45 
Könyvmoly

SlytHay írta:

Nem tudom, hogy láttad-e, vagy visszaolvastad a kritikákat, de szóba került két variációja is a történet befejezésének. Van egy egészen jó angol alternatív folytatása a történetnek, amit ha megszavazna a többség, akkor lefordítanám nektek. Ez bár nem az igazi (néhol úgy éreztem, hogy nem igazán vett észre az írója egy-két dolgot, amiből kiindulhatott volna egyes esetekben), de azért jó az írói stílus, és tényleg vannak benne jó kis ötletek. A másik lehetőség, ami még felmerült, az egy magyar folytatás - aminek én nagyon örülnék. Ehhez azonban szükség lenne egy olyan emberre, aki elvállalja, hogy megírja - persze segítenék neki én is mind útmutatás, mind ötletek terén. Én is szívesen megírnám, de azt hiszem, hogy ez egy olyan kaliberű történet, amit semmiképpen nem akarok elrontani azzal, hogy nem sikerül az elvártakhoz méltóan megírni a befelyezést. De, hogy mi lesz a 77. fejezet után, azt majd eldöntik az olvasók akkor.

Én egy lengyel befejezett fordításról is tudok. Egy büdös szót nem tudok lengyelül, úgyhogy fogalmam sincs róla, hogy milyen, de rengeteg kritikát kapott.

Ami az angol folytatást illeti, azért be kell vallani, hogy nem közelíti meg a Josephin alkotta mércét. Tényleg vannak benne jó ötletek, de azért...

Nem tudom, mi lenne a jobb. Ha folytatnád az alternatív folytatással, vagy ha nem folytatódna sehogy. Nem tudom, hogy egy magyar folytatás milyen lenne, de az ötlet igazán érdekes. A kérdés az, hogy ki olyan író, a mai fandomban, aki vállalkozna rá, és képes is ezt egy megfelelő színvonalon hozni. Én kevés emberkéről tudnám elképzelni ezt. Mert az eredeti írás minőségét kár lenne elrontani, de ez az én egyéni véleményem persze.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: a házasság köve
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 16:48 
Könyvmoly

cica19 írta:
sya
lehet h jók a részek de sztem nincs sok értelme ha nincs meg a vége
így nem tudod meg a rejtett utalásokat meg a kis titkokat...

Hali.

Tudom, hogy milyen kiábrándító tud lenni, ha olvasol egy történetet - egy nagyon jó történetet -, és nincs befejezve. Igazából én nem tudom, hogy a legtöbb olvasó mire, és hogyan jön rá dolgokra olvasás közben, de én sok kisebb, és meglehetősen jól elrejtett utalásokra, célozgatásokra bukkantam/bukkanok rá az egyes fejezeteket olvasva. Ezekből pedig nem egy olyan van, amelyik a történet azon részeire vonatkozik, amik még nincsenek megírva, viszont ezekből tudunk arra következtetni, hogy hogyan is tervezte az író.

Nem tudom, hogy láttad-e, vagy visszaolvastad a kritikákat, de szóba került két variációja is a történet befejezésének. Van egy egészen jó angol alternatív folytatása a történetnek, amit ha megszavazna a többség, akkor lefordítanám nektek. Ez bár nem az igazi (néhol úgy éreztem, hogy nem igazán vett észre az írója egy-két dolgot, amiből kiindulhatott volna egyes esetekben), de azért jó az írói stílus, és tényleg vannak benne jó kis ötletek. A másik lehetőség, ami még felmerült, az egy magyar folytatás - aminek én nagyon örülnék. Ehhez azonban szükség lenne egy olyan emberre, aki elvállalja, hogy megírja - persze segítenék neki én is mind útmutatás, mind ötletek terén. Én is szívesen megírnám, de azt hiszem, hogy ez egy olyan kaliberű történet, amit semmiképpen nem akarok elrontani azzal, hogy nem sikerül az elvártakhoz méltóan megírni a befelyezést. De, hogy mi lesz a 77. fejezet után, azt majd eldöntik az olvasók akkor.

Azt hiszem, minden lényegesebb dolgot leírtam most neked, és akkor ez alapján el tudod dönteni, hogy olvasd-e tovább a történetet, vagy ne. Mindenesetre én azt mondom, hogy ha már eddig eljutottál, akkor kár lenne kihagyni még ezt a néhány hátralévő fejezetet. Én legalább is biztos, hogy nem tudnám csak úgy megállni, hogy el ne olvassam.:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: a házasság köve
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 16:09 
Szárnybontogató

sya
lehet h jók a részek de sztem nincs sok értelme ha nincs meg a vége
így nem tudod meg a rejtett utalásokat meg a kis titkokat
nem lesznek elvarva a szálak
minek kezd bele ha nem akarja befejezni :((
örömtáncot jártam mikor folytattad a fordítást
vki aki átlátja a történetet nem akarja folytatni?????????? :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 19:24 
Könyvmoly

a bétámmal kitűnően értünk ahhoz, hogy hogyan kerüljük el egymást minél profibban, de azért ma fel fog kerülni a fejezet, nem kell aggódni, bár egy kicsit késői időpontban, de csak most este tudjuk összehozni a megbeszélést :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 15 (szerda), 22:20 
Könyvmoly

ha erre jársz Remy, akkor itt elolvashatod a legutóbbi kritikáid közül a másodikra adott válaszomat....valamiért nem tudom a kritikáknál megválaszolni, csak az elejéből küldött el egy mondatot, vagy egyáltalán semmit :?

szóval akkor:): ó, ezt nem hiszem el..eltűnt a válaszom, csak az első mondat ment el, úgyhogy kezdhetem elölről -.- Na jól van, akkor újratöltés indul. :D "na, gyerünk, gyerekek, egy-két-há', pirulj!" <- Hát ezen meghaltam, komolyan. XD Magam előtt látom a sok hugrabugost, meg ahogy számolnak, és mindenki tökéletesen egyszerre ölti fel a griffendél vörös színt. x) Dumbledore nem is ő lenne, ha nem lenne képes benyögni egy ilyen helyzetben valami egyáltalán nem odaillő, írtó nagy marhaságot. :D Harry drágámnak megint sikerült a lehető legrosszabb következtetésre jutnia, a most amúgy is zavaros gondolatokkal teli buksijával. Csoda, hogy szegény Perselus még tudja követni az ilyen hirtelen megnyilvánulásait. :) De nem kell aggódni, Perselus igazi mardekáros módon gondoskodni fog róla, hogy tisztázzák a Szívköves helyzetet. :) Ölel és puszil: SlytHay (:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 09 (csütörtök), 23:49 
Könyvmoly

a következő fejezet már a bétámnál van, ma 13 óra után fogom feltenni, amikor visszakapom a javított verziót

a reggeli frissítésekre jövő héttől térek vissza, ha lehetséges, mert a mostani hétvégém már szabad lesz, így neki tudok kezdeni a fordításnak

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SlytHay 2010 szeptember 16 (csütörtök), 8:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 22:03 
Könyvmoly

igen Dolly, egy folytatásra gondolunk (:

hát fordítóprogival nem az igazi..néha akkora hülyeségeket tud összehozni, hogy nem tudom, hogy sírjak-e rajta, vagy nevessek x) de megértem, hogy kíváncsi voltál, és nem tudtad megállni, hogy ne olvass bele :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 22:01 
Könyvmoly

Anna írta:
=P~ =P~ =P~ =P~ *nyáltenger* =P~ =P~ =P~

Ez volt a lehető legtökéletesebb szombati reggeli 8-> 8-> 8-> Oké, Perselust rettenetesen sajnáltam - még egy ok, amiért szerinte utálhatja magát -, de ajj... :x :x :x :x

És... hm... a következő fejezetben véletlenül nem fogják ezt megtárgyalni? 8-> 8-> (És mondjuk Harry nem fogja végül mégis úgy gondolni, hogy még nem kellene felöltöznie? XD)

Örök hála, amiért fordítod :x

szia Anna :) végre eljutottam odáig, hogy reagálhassak a hsz-edre

bár már nem először olvastam ezt a fejezetet, még mindig, fordítás közben is többször elkapott a hév, hogy csak olvastam, és teljesen elfeledkeztem arról, hogy nekem most tulajdonképpen fordítanom kellene xD

Perselust rettentően rossz volt ilyen állapotban látni, de Harryt nagyon szerettem ebben a fejezetben..bár melyikben nem :x 8->

A következő fejezetben nem erről lesz szó sajnos, de azért érdekes lesz, és nyugi, lesznek itt még finom dolgok :wink: csak hát vinni kell a történet komolyabb szálát is (:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:59 
Szárnybontogató

Igen így érthető. Ha ugyan arra a folytatásra gondolunk akkor szerintem az se rossz, és ott folytatódik ahol Josephine Darcy abba hagyta (78. fejezettel).

u.i: Tényleg nem tudok angolul csak fordító programmal lefordítattam, mert nem bírtam ki hogy ne tudjam a folytatást.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:54 
Könyvmoly

Dolly írta:
Nem tudom hogy te most az eredeti sztori végére gondolsz angolban, ami félbeszakadt szintén. Vagy a másik író által folytatott részeket is lefordítod?(lehet hogy nem értek angolul, de a kíváncsiságom nagy így utána néztem a törinek)

hm..most az eredeti történetre gondoltam, de van egy egész jó alternatív fordítás, amit talán szintén le lehetne fordítani, mert így olyan rossz félbehagyni az egész történetet, ahol az eredeti írás véget ér...

azt hiszem itt is szó esett arról, hogy mi lesz, hogyan tovább, ha elérkeztünk a 77. fejezet utolsó pontjához, és végül abban maradtunk, hogy majd az utolsó fejezet végén megszavaztatjuk a kedves olvasó közönséget, hogy szeretnék-e, hogy le legyen fordítva az alter folytatás is, és hogy szeretnék-e, hogy én vigyem tovább, ha igennel voksolnának

remélem, hogy így már minden teljesen érthető :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:50 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:
... Rettentően várom, hogy fogod lefordítani aaaa hirtelen nem is tudom, tán a 72. fejezetet. :x

Köszi szépen. :x :)

Most így hirtelen nem tudom, hogy pontosan melyik a 72. fejezet, de azt hiszem tudom, hogy melyikre gondolsz. Arra én is kíváncsi leszek, hogy hogy fogom lefordítani. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:49 
Szárnybontogató

Nem tudom hogy te most az eredeti sztori végére gondolsz angolban, ami félbeszakadt szintén ( Josephine Darcy abbahagyta, de Lynne folytatta a fanfiction.neten). Vagy a másik író által folytatott részeket is lefordítod?(lehet hogy nem értek angolul, de a kíváncsiságom nagy így utána néztem a törinek)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dolly 2010 szeptember 03 (péntek), 21:56-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:48 
Könyvmoly

Larten_H írta:
SlytHay írta:
Közérdekű közlemény: :-) A következő fejezet valamikor a délután folyamán, vagy estefelé várható.

Juppi :), főleg, hogy már a barátnőmet is megfertőztem vele :) (élete első Slash fanfice :) )

helyes-helyes, fertőzzed csak nyugodtan az embereket továbbra is XD
ez egy igazán jó választás valakinek az élete első slash fanficéhez, biztos meghozza a kedvét a többihez is (:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:46 
Könyvmoly

Szia Dolly. :)
Köszönöm szépen, és örülök, hogy tetszik a fordítás az én munkám alatt is. Amikor abbamaradt a fordítás, akkor én is elszomorodtam, de utána rászántam magam arra, hogy elolvassam angolul a történetet (szerencsére én egész jó vagyok már az angol szöveg olvasásában és értelmezésében, ami mondjuk nem utolsó szempont egy olyan valakinél, aki éppen fordít xD). Sokat szenvedek néha egy-egy fejezettel, de amikor olvasom a kritikákat és a rengeteg köszönetnyilvánítást, akkor mindig csak arra tudok gondolni, hogy megéri. :)

Ó igen, természetesen végig lefordítom a meglévő fejezeteket, nem kell aggódnod. (:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:39 
Szárnybontogató

Kedves SlytHay! Eddig valahogy nem tűnt fel hogy van ficblogod, de most hogy rájöttem rögtön elkezdem a köszönet nyilvánítást! Szóval NAGYON szépen köszönöm hogy folytattad a fordítást! _U_ Ez az egyik kedvenc történetem, csak hát amikor abbamaradt a fordítás egy kicsit lehangolódtam mivel angolul nem tudok így eredetiben se tudtam tovább olvasni. SZÓVAL KÖSZÖNÖM HOGY FORDÍTOD! (csak ha nem lenne világos) Remélem te végig viszed a fordítást, nem hagyod abba.

u.i: Bocsi hogy ilyen ömlengő őrült lettem, de tényleg nagyon szeretem ezt a történetet. $?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 13:32 
Betűmániákus

Larten_H írta:

Juppi :), főleg, hogy már a barátnőmet is megfertőztem vele :) (élete első Slash fanfice :) )

Szegénnyel közölted is, hogy aztán ennyi és nincs tovább? :((

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:27 
Fanfic-faló

SlytHay írta:
Közérdekű közlemény: :-) A következő fejezet valamikor a délután folyamán, vagy estefelé várható.

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Larten_H 2010 szeptember 03 (péntek), 14:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 6:50 
Könyvmoly

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 28 (szombat), 10:01 
Betűmániákus

Én is most olvastam, és megjegyzem, sokkal jobb a Te fordításodban. Rettentően várom, hogy fogod lefordítani aaaa hirtelen nem is tudom, tán a 72. fejezetet. :x

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 226 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra