Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 2:46

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 23 (csütörtök), 20:58 
Szárnybontogató

Minden Nurmengard rajongónak, boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok! És itt kitüntetett módon megemlíteném az alkotót is.

Majd karácsony után újra felnézek ide!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 19 (vasárnap), 6:50 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
ptlklszl írta:
Roland, a BASH valami zseniális!
A kivitelezés a legeredetibb, a történet csak önmagában zseniális :D
Egy kérdésem lenne: ez a novella is beletartozik abba az egész nagy világba, amit az előzővel kezdtél?

Igen, ez is része! :-)
Nagyon örülök, hogy tetszett!!! Már készülget fejben a folytatása.

szerk.:

Ja, és ez nem megy be az Új Galaxisba. Ahhoz ez túl kicsike, meg szerintem el se fogadnák, hiszen nem "igazi" novella, csak egy iromány.

A teljes Névtelen kép nincs fönt? Hoppá. Akkor majd pótolom! :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 23:42 
Szárnybontogató

Roland, a BASH valami zseniális!
A kivitelezés a legeredetibb, a történet csak önmagában zseniális :D
Egy kérdésem lenne: ez a novella is beletartozik abba az egész nagy világba, amit az előzővel kezdtél?

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 22:29 
Fanficbúvár

http://bash.hu/

ezért ez a novella címe. legalábbis sztem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 21:22 
Szárnybontogató

Roland pedig nagyon bíztam benne, h a születésnapom alkalmából lesz egy fejezet és gyorsabban el fog menni ez az éjjeles műszak. De ez van, és neked is szükséged van a pihenésre, szóval majd karácsonyra lesz legalább egy biztos kis olvasni való!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 17:12 
Írópalánta

Én is elolvastam a Bash-t (miért pont ez a címe?). Tetszettek a 1337-szavak, meg a szmájlik. Meg hogy milyen jól rá lehet jönni a sztorira a beszélgetésből. A végén külön poén volt a N00b kiírás :-D Írhatnál több ilyet is. Ezt is beküldöd az Új Galaxisba?

UI: nem akarod feltenni az oldaladra a teljes Névtelen-képet?

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 11:40 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Booby Paul írta:
:shock: :-( :cry:
De karácsonyra azért összehozol egy fejezetet, ugye? :wink:

szerk.
Roland, nagyon jó a legújabb novellád, nagyot röhögtem rajta. Remélem, hogy a fanfic befejezése után látunk néhány hasonló novellát tőled :-D

Igen, karácsonyra kész lesz!

És nagyon örülök, hogy elolvastad az új novellámat, köszönöm szépen! Az pedig külön öröm, hogy sikerült megnevettetni vele! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 8:29 
Zöldfülű

:shock: :-( :cry:
De karácsonyra azért összehozol egy fejezetet, ugye? :wink:

szerk.
Roland, nagyon jó a legújabb novellád, nagyot röhögtem rajta. Remélem, hogy a fanfic befejezése után látunk néhány hasonló novellát tőled :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 18 (szombat), 6:51 
Írópalánta

Castiel írta:
Ez azt jelenti, hogy kész van?

Nem. Azt jelenti, hogy még el se kezdtem írni. :-D
Ma fogom elkezdeni. Szóval türelem. Az utóbbi fejezetek elég kimerítőek voltak, kellett egy kis szünet. Bocsesz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 17 (péntek), 16:48 
A Legnagyobb Fandomvadász

Predi írta:
Tessék, Roland "apu" tudja hogy kell egy vitát elcsitítani... :-D De ezek szerint talán kész is van az új fejezet? Állat!

Ja hogy az előző kilóméteres vitához hozzászóljak, mert miért ne. 1, Ez egy offtopic részleg ahol mindenről lehet szó, tehát akár erről is. 2, Mivel szólásszabadság van, ezért lehet véleményt alkotni kulturált módon, és ahogy én láttam ez a kezdeti beszélgetés kulturált volt. Igaz, hogy ezt a szólásszabadságot az internet összeköti az anonimitással, és így születnek a trollok, akinek ha egy profilját bannolod kettő nő a helyére (lehetne a nevük hidra is :lol: ) Ez az internet velejárója, a normális nép hozzászokott már, nem is eteti őket... 3, Az előző két pont után kimondom, én sem szeretem ha rossz képet mutatnak be a német katonákról (német katona /= náci) és eléggé olvasott vagyok a témában hogy ezt ki is fejthessem, de a végén még egy habzó szájú admin bannolna, úgyhogy nem teszem. És ebben a szövegemben sem volt semmi sértő.
Nem akartam ennyit írni, de szeretek véleményt alkotni, kulturáltan. :wink:

nézzétek, igen ez egy offtopik, itt lehet beszélgetni bármiről, ami így nem teljesen igaz. nincsenek 18as témák, mivel a fórum korhatár nélküli, nem lehet politizálni, és nem lehet gyűlöletkeltő hozzászólásokat írni.
meg kell értenetek, hogy a náci téma, eléggé kényes, és tényleg lehet kultúráltan beszélgetni róla, de mivel ennyire könnyen heves vitákba torkollhat, Assa megkért titeket, hogy ha nagyon szeretnétek beszélgetni róla azt ne itt tegyétek. a másik probléma az volt, hogy DevGel ezt magára vette, pedig nem történt semmi. nem kell harciaskodni, meg kakaskodni a lényeg annyi, hogy kerüljétek a témát, mert tévedhetnek erre habzó szájú sima felhasználók, akik nem kultúráltan szándékoznak erről beszélni.

köszönöm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 17 (péntek), 16:28 
Írópalánta

Tessék, Roland "apu" tudja hogy kell egy vitát elcsitítani... :-D De ezek szerint talán kész is van az új fejezet? Állat!

Ja hogy az előző kilóméteres vitához hozzászóljak, mert miért ne. 1, Ez egy offtopic részleg ahol mindenről lehet szó, tehát akár erről is. 2, Mivel szólásszabadság van, ezért lehet véleményt alkotni kulturált módon, és ahogy én láttam ez a kezdeti beszélgetés kulturált volt. Igaz, hogy ezt a szólásszabadságot az internet összeköti az anonimitással, és így születnek a trollok, akinek ha egy profilját bannolod kettő nő a helyére (lehetne a nevük hidra is :lol: ) Ez az internet velejárója, a normális nép hozzászokott már, nem is eteti őket... 3, Az előző két pont után kimondom, én sem szeretem ha rossz képet mutatnak be a német katonákról (német katona /= náci) és eléggé olvasott vagyok a témában hogy ezt ki is fejthessem, de a végén még egy habzó szájú admin bannolna, úgyhogy nem teszem. És ebben a szövegemben sem volt semmi sértő.
Nem akartam ennyit írni, de szeretek véleményt alkotni, kulturáltan. :wink:

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 17 (péntek), 9:35 
Szárnybontogató

Találtam haláli jó HP karácsonyi recepteket majd ha végeztem este melóban kirakom csak el ne felejtsem! Aki ismer fészbukon majd írjon rám miatta, rövid az agyam mostanság. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 23:34 
Sztorihajhász

hát jó lenne télleg befejezni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 23:12 
Betűmániákus

Ez azt jelenti, hogy kész van?

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 22:27 
Írópalánta

Amíg nem hagyjátok abba a nácis témát, nem lesz új fejezet. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 21:02 
Zöldfülű

bojoe írta:
Remus John Lupin írta:
Azt hiszem Dev irta kicsit visszabb hogy a nacikra asszocialjon az atlag nezo az egyenruhak miatt, a sotet magusokat bujtatva bele, nos most mindenen van egy nyomas hogy tudatalatt tomjek az ember fejet azzal h a nacik igy ugy rosszak, van aki enged van aki n. bocs telon nincs ekezet. ja a nacik, en se ertek egyet veluk mindenben van amiben igen van amiben nem, ne reszletezzuk. De ez mar tulzas h mennyire ellenuk hangoljak a vilagot, ne legyen az embernek sajat velemenye roluk, na de elkanyarodtam:-D vissza a filmhez, nekem tetszett,, hianyoltam ugyan azt h kinaradt az mikor Siporral osszebaratkoztak, de meglepodtem Yatestol ennek a toredeket se remeltem a felver herceg utan... na de mostmar az eredeti topicletrejottel kapcsolatos dolgok: Roland gratula nekem nagyon bejott a feji, az elo palca naigen Ollivander balvanykent fog imadni ha tudomast szerez errol:)) a fenti velemenyem miatt elnezest ha valakit esetleg megsertettem vele, nem annak szantam pusztan az en felhaborodasomat fejeztem ki. ROLAND NEHOGY SIESS A FEJIVEL LEGALABB ILYEN MINOSEGET AKAROK OLVADNI EZUTAN IS (ne vedd komolyan:-D:-D:-D) jo ejt mindenkinek

én erről beszélek, és sztem az admin is. konkrétan:
"ja a nacik, en se ertek egyet veluk mindenben van amiben igen van amiben nem, ne reszletezzuk."

és nem gyűlöletkeltő, hanem ha elkezdjük boncolgatni, a témát, előfordulhat, h vki gyűlöletkeltő hozzászólást tesz. amit ez az offtopic sem tűr meg, úgy, mint a többi.

Igen, csakhogy ezt legjobb tudomásom szerint nem én írtam, de valamiért Te mintha nekem címezted volna a hozzászólásodat. Ha ezt ezek szerint félreértettem, akkor elnézést.

Peace

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 20:56 
Fanficbúvár

Remus John Lupin írta:
Azt hiszem Dev irta kicsit visszabb hogy a nacikra asszocialjon az atlag nezo az egyenruhak miatt, a sotet magusokat bujtatva bele, nos most mindenen van egy nyomas hogy tudatalatt tomjek az ember fejet azzal h a nacik igy ugy rosszak, van aki enged van aki n. bocs telon nincs ekezet. ja a nacik, en se ertek egyet veluk mindenben van amiben igen van amiben nem, ne reszletezzuk. De ez mar tulzas h mennyire ellenuk hangoljak a vilagot, ne legyen az embernek sajat velemenye roluk, na de elkanyarodtam:-D vissza a filmhez, nekem tetszett,, hianyoltam ugyan azt h kinaradt az mikor Siporral osszebaratkoztak, de meglepodtem Yatestol ennek a toredeket se remeltem a felver herceg utan... na de mostmar az eredeti topicletrejottel kapcsolatos dolgok: Roland gratula nekem nagyon bejott a feji, az elo palca naigen Ollivander balvanykent fog imadni ha tudomast szerez errol:)) a fenti velemenyem miatt elnezest ha valakit esetleg megsertettem vele, nem annak szantam pusztan az en felhaborodasomat fejeztem ki. ROLAND NEHOGY SIESS A FEJIVEL LEGALABB ILYEN MINOSEGET AKAROK OLVADNI EZUTAN IS (ne vedd komolyan:-D:-D:-D) jo ejt mindenkinek

én erről beszélek, és sztem az admin is. konkrétan:
"ja a nacik, en se ertek egyet veluk mindenben van amiben igen van amiben nem, ne reszletezzuk."

és nem gyűlöletkeltő, hanem ha elkezdjük boncolgatni, a témát, előfordulhat, h vki gyűlöletkeltő hozzászólást tesz. amit ez az offtopic sem tűr meg, úgy, mint a többi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 20:29 
Betűmániákus

A vitát itt be lehet szünteni, Assa célja épp az volt, hogy elkerüljünk egy nem idevaló témát, tartsátok ti is ehhez magatokat. A személyes nézeteltéréseket privát üzenetben intézzétek el.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 20:26 
Betűmániákus

Te vagy az, aki folyamatosan visszajön kötekedni, nem igaz? Úgy látszik, hiába kértelek, hogy gondolkodj el azon, miért is lehet egy durva vita elindítója ez a téma, de te ehelyett csak abba kötsz bele, hogy téged többen is lekezelően kezelnek. Talán van oka, nem?

Nem értem egyébként, hogy az, hogy eddig nem láttál itt, az már azt jelenti, hogy bele sem szólhatok a dologba. Valakinek válaszolnia kell, nem igaz?

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 20:12 
Zöldfülű

Castiel írta:
Nem kelted, de ez egy olyan (kényes) téma, ami könnyen nagyon durva vitába mehet át.

Ajánlom, hogy többet ne háborogj, hanem fogadd el, hogy ez így van. Ha egy kicsit gondolkodnál, akkor rájöhetnél.

szerk.: vagyis de, most már egy kissé kelted a gyűlöletet. Állj le.

Szervusz!

Nézd, nem tudom mire fel ez a lekezelő hangnem, egyszerűen visszautasítom, hogy én gyűlöletet keltenék ( egyáltalán ki vagy mi ellen, vagy hogy jön ez ide :? ? ). Különben is, nem én vagyok az, aki lovagoltam a témán (olvass csak vissza - Remus John Lupin kezdte újra, Assa pedig folytatta) , hanem a többiek, én téged eddig nem is láttalak itt. Gondoltam, normálisan lehet itt beszélgetni, de eddig pl te a második vagy aki támadólag ír nekem. Akkor végül is ki szít vitát?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 18:30 
Betűmániákus

Nem kelted, de ez egy olyan (kényes) téma, ami könnyen nagyon durva vitába mehet át.

Ajánlom, hogy többet ne háborogj, hanem fogadd el, hogy ez így van. Ha egy kicsit gondolkodnál, akkor rájöhetnél.

szerk.: vagyis de, most már egy kissé kelted a gyűlöletet. Állj le.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 16 (csütörtök), 18:27 
Zöldfülű

bojoe írta:
bármilyen fórumon törlik gyűlölet keltő beszédet, legyen az offtopic, v nem.
a te hozzászólásod nem gyűlöletkeltő, de könnyen azzá válhat. ezért lettél figyelmeztetve. és nem törölve.

Na jó, annyiban akartam hagyni a dolgot, de megmondanád, hogy az én hozzászólásomban ugyan mi volt az, ami könnyen gyűlöletkeltővé válhat? Csupán kifejeztem abbéli sajnálatomat, hogy a tömegmédiában zajló szégyentelen tudatmanipuláció már a Harry Potter filmekbe is befészkelte magát (sok más hibája mellett eddig ez nem volt jellemző a sorozatra). Ezt az apró malőrt és még pár kisebb hibát leszámítva viszont még mindig az utóbbi évek legjobb hp mozija.

Szóval, hol keltettem gyűlöletet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 14 (kedd), 22:08 
Zöldfülű

En kerek elnezest nem kellett volna ennyire se reszleteznem, mert ahogy adminunk is mondta nem it a helye, sry

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 14 (kedd), 20:19 
Fanficbúvár

bármilyen fórumon törlik gyűlölet keltő beszédet, legyen az offtopic, v nem.
a te hozzászólásod nem gyűlöletkeltő, de könnyen azzá válhat. ezért lettél figyelmeztetve. és nem törölve.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 14 (kedd), 18:44 
Ó-nagy-admin "on stage"

DevGel írta:

Azt hittem ez egy offtopic, ahol bármiről lehet beszélni. Talán sértette bármelyik hozzászólás a fórum szabályzatát?

Annyit kértem, hogy azt a témát, amire az idézett mondat utalt ne kezdjétek feszegetni, tárgyalni.
A mondat önmagában nem volt sértő a fórum szabályzatára nézve, de a továbbiakban ez a téma könnyedén azzá válhatott volna; ezt szerintem te is látni fogod, ha elolvasod a mondatot, amiből idéztem.
Ennek szerettem volna elejét venni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 14 (kedd), 17:49 
Zöldfülű

Assa írta:
Remus John Lupin írta:
ne reszletezzuk.

Valóban ne. Ennek nem itt van a helye.

Maradjunk annyiban, hogy bizonyos dolgok rosszak, és nem lehet kompenzálni őket, vagy olyan szempontból magyarázni, hogy elfogadhatóak legyenek.

Azt hittem ez egy offtopic, ahol bármiről lehet beszélni. Talán sértette bármelyik hozzászólás a fórum szabályzatát?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 14 (kedd), 1:18 
Ó-nagy-admin "on stage"

Remus John Lupin írta:
ne reszletezzuk.

Valóban ne. Ennek nem itt van a helye.

Maradjunk annyiban, hogy bizonyos dolgok rosszak, és nem lehet kompenzálni őket, vagy olyan szempontból magyarázni, hogy elfogadhatóak legyenek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 13 (hétfő), 23:20 
Zöldfülű

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 12 (vasárnap), 19:17 
Zöldfülű

Predi írta:
Jaja, azok a wermacht egyenruhás mágusok.... pfff Nem kellett volna. Egyébként ott a minisztériumi résznél nekem kicsit hiányzott hogy nem láttunk semmi tervezést, csak egyből bementek. WTF?
Mindegy most tökre jó hangulatban vagyok, mert most néztem meg a ME3 trailerét, és semmi nem szegheti kedvem :-D

Szerintem idő hiányában maradt ki a tervezés. Nekem amúgy bevallom őszintén jobban is tetszett így, hogy egyből cselekedtek és nem tököltek annyit mint a könyvben :D. ME 3 pedig igencsak odabaxós game lesz 8) .

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 12 (vasárnap), 15:25 
Írópalánta

Jaja, azok a wermacht egyenruhás mágusok.... pfff Nem kellett volna. Egyébként ott a minisztériumi résznél nekem kicsit hiányzott hogy nem láttunk semmi tervezést, csak egyből bementek. WTF?
Mindegy most tökre jó hangulatban vagyok, mert most néztem meg a ME3 trailerét, és semmi nem szegheti kedvem :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 12 (vasárnap), 14:30 
Zöldfülű

Predi írta:
Tegnap este én is megnéztem a filmet. Egész jó volt, nagyjából jól követte a könyvet. Csak néha eléggé unalmas volt, vagy hiányzott valami zene ami feldobná, vagy ilyesmi, de összességében jó. Várjuk a folytatást.
Egyébként nekem a mese alatti animáció nagyon tetszett, nem tudom kinek az ötlete volt de nagyon ügyes. Ja és kár hogy a füles poénra itt se tudtak semmi értelmeset kitalálni mert azon amikor az angol verziót olvastam kiröhögtem a belem, de magyarul még csak harmatgyenge sem volt...

Az azkabani fogoly óta az egyetlen valamirevaló hp-mozi (azért Cuarón mesterművét nálam még mindig nem fölözi). Hatalmasat csalódtam a filmben, de kellemesen :D. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. Nem tudom, hogy David Yates rendező nőtt-e fel a feladathoz, vagy jobban megerőltette magát a forgatókönyvíró, vagy esetleg a két részre bontás tett ilyen jót ennek a filmnek, de a végeredmény több, mint kielégítő.

Az összes fontos jelenet kiváló volt(a minisztériumi különösen bejött nekem), és végre olyan dolgokat hagytak ki a könyvhöz képest, amelyek egyáltalán, vagy nem túl fontosak. Az animációs rész is egyszerűen zseniális. Az operatőri munkára sem lehet panaszunk. Szóval én csak azt kívánom, hogy a hp7 második része is legalább ilyen legyen és akkor személy szerint maximálisan elégedett leszek.

Negatívumként fel tudnám hozni a trió színészi alakításait, melyek számomra még mindig az "elmegy" kategóriába tartoznak. Bár azért meg kell hagyni, hogy elég sokat fejlődtek az évek alatt. A zenével én sem voltam kibékülve. Hol vannak már John Williams fülbemászó HP-témái, melyeket annak idején rongyosra hallgattam?

Ezenkívül nem igazán tetszett, hogy a minisztériumi dolgozók mind mugliruhát viseltek, illetve hogy a minisztériumi "katonáknak" echte SS-tiszti egyenruhájuk volt. Véleményem szerint elég undorító, hogy még egy HP-moziba is beleerőltetnek valamit, amiről a tömegek a gonosz nácikra asszociálhatnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 12 (vasárnap), 12:41 
Írópalánta

Tegnap este én is megnéztem a filmet. Egész jó volt, nagyjából jól követte a könyvet. Csak néha eléggé unalmas volt, vagy hiányzott valami zene ami feldobná, vagy ilyesmi, de összességében jó. Várjuk a folytatást.
Egyébként nekem a mese alatti animáció nagyon tetszett, nem tudom kinek az ötlete volt de nagyon ügyes. Ja és kár hogy a füles poénra itt se tudtak semmi értelmeset kitalálni mert azon amikor az angol verziót olvastam kiröhögtem a belem, de magyarul még csak harmatgyenge sem volt...

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 08 (szerda), 12:43 
Szárnybontogató

bojoe írta:
üdv, van vkinek információja arról, h eccer vmikor magyar nyelven is megjelenik olyan hp sorozat, ami nem gyerek borítós?
pl ilyen: http://hosokkronikaja.atw.hu/ a felső sorban....
v ez csak vmi egyéni és egyedi alkotás?
megvallom, abba a csoportba tartozom, aki azért nem veszi meg a könyveket, mert irtó hülyén nézne ki a könyvespolcomon ebben a tiri-tarka színekben.

kösz az infót,

üdv,
legjobb tudtommal a magyar kiadás az amerikai borítókkal jelenik meg, azért a sok "tiri-tarka" szín. amit Te linkeltél, az az angol, pontosabban GB verzió, nekem pl a 4.-7. rész ilyenben van meg.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 08 (szerda), 10:44 
Fanficbúvár

üdv, van vkinek információja arról, h eccer vmikor magyar nyelven is megjelenik olyan hp sorozat, ami nem gyerek borítós?
pl ilyen: http://hosokkronikaja.atw.hu/ a felső sorban....
v ez csak vmi egyéni és egyedi alkotás?
megvallom, abba a csoportba tartozom, aki azért nem veszi meg a könyveket, mert irtó hülyén nézne ki a könyvespolcomon ebben a tiri-tarka színekben.

kösz az infót,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 06 (hétfő), 9:32 
Fanficbúvár

Predi írta:
Azt a tíz hónapot értelmesebb nyomozgatással is kitölthette volna ahelyett hogy Harryék pont akkor pont ott pont azt hallották meg ami segített nekik továbblépni a sztoriban. Lásd amikor Dean-éket hallják, vagy Bellatrix szövegét... Vagy a végén amikor Voldemort elkezd agyalni hogy hova is tette a horcruxokat, és közben nem okklumentál, holott két évig nem volt problémája a stressz közbeni okklumentálással... Szóval a sok véletlen helyett ha kitalált volna valami értelmes nyomozást, vagy egy két halálfaló kihallgatását, vagy ilyesmit, akkor nem tűnt volna olyan összecsapottnak. Ennyi.
De legalább egy biztos, ha tartalmasabb nem is lesz a film, biztos hogy látványosabb lesz. :-D

jó, de ne felejtsd el, hogy harry egy lúzer kis pöcs, "aki nálánál tehetségesebb segítőire támaszkodik, egy középszintű varázsló, egy senki"-piton jellemrajza tökéletes. hp eddig csak ösztöneire hallgatott, a nyomozásban mindig dumbi tanácsát követte. gyak dumbi 1-2 év nyomozás után is csak 2 db horcrux helyét fedezte fel, pedig dumbi-saját bevallása szerint- okosabb, zseniálisabb elme a valaha élt mágusok közt. am meg sztem harry-ék kitettek magukért, keresték az árvaházat, betörtek a minisztériumba, kitalálta, h az egyik horcrux a roxfortban van, stb. nekem az lett volna a csalódás, ha harry pillenatokon belül megtalálja mindet. igazából, sztem ez egy jó 5 éves terv a valóságban, nem egy év munkája lenne. arról nem is beszélve, h az elején gyakorlatilag menekülnek, majd mikor nem mehetnek be a black házba, akkor is menekülnek, stb. ha megnézed, mikor biztos pontban vannak, azaz vmelyik háznál, akkor tervezgetnek és nyomoznak. ne várj egy poirot-t, v sherlock holmest tőlük. 18 évesek.
úgyhogy, én úgy gondolom, hogy a céltalan bolyongás a legvalószínűbb lehetőség, és anno mélyen elítéltem ront, mert kiakadt, h nem csinálnak semmit.
azt írtad, h mért nem ejtenek foglyul vmi halálfalót...dumbi figyelmeztette harryt, h voldi 1edül dolgozik. senki nem tud a titkairól. maga lucius, v bellatrix sem tudott arról, h egy horcruxot őriznek, csak azt, h eegy nagyon fontos tárgyat. ha foglyul ejtenek egy átlag halálfalót, mire mennek vele? ha meg vmi elit bennfentes halálfalót? sztem az nem is ment volna nekik. bár mondjuk, úgy, mint mundungust, azokat is elkaphatták volna, de nem lett volna értelme.
egyébként sztem rowling jól csinálta ezt a bolyongós részt. hiszen ez tök unalmas is lehetett volna. sztem azért sikerült feldobni. másrészt, nem érezted volna át, h milyen reménytelen helyzetben vannak. na ennyi, mek dolgozni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 05 (vasárnap), 17:10 
Írópalánta

bojoe írta:
nem tartalmatlan, nem összecsapott, csak ki kellett vmi rizsával tölteni a kb 10 hónapot, amit bolyongással töltenek el.

Azt a tíz hónapot értelmesebb nyomozgatással is kitölthette volna ahelyett hogy Harryék pont akkor pont ott pont azt hallották meg ami segített nekik továbblépni a sztoriban. Lásd amikor Dean-éket hallják, vagy Bellatrix szövegét... Vagy a végén amikor Voldemort elkezd agyalni hogy hova is tette a horcruxokat, és közben nem okklumentál, holott két évig nem volt problémája a stressz közbeni okklumentálással... Szóval a sok véletlen helyett ha kitalált volna valami értelmes nyomozást, vagy egy két halálfaló kihallgatását, vagy ilyesmit, akkor nem tűnt volna olyan összecsapottnak. Ennyi.
De legalább egy biztos, ha tartalmasabb nem is lesz a film, biztos hogy látványosabb lesz. :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 05 (vasárnap), 16:29 
Fanfic-faló

Naturális vagy :D

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 05 (vasárnap), 13:02 
Fanficbúvár

Shyen írta:
Predi írta:
Furcsa hogy a legtartalmatlanabb (van ilyen szó?) könyvből csinálják a legjobb filmet...

Nem tartalmatlan, inkább túl összecsapott. Tartalma az van neki, csak nincs kidolgozva.
Szerintem.

nem tartalmatlan, nem összecsapott, csak ki kellett vmi rizsával tölteni a kb 10 hónapot, amit bolyongással töltenek el.

SPOILER!!!
egyébként ezeket az unalmas részeket azért sikerült feldobni. majd bepisiltem 1-2 résznél, sőt, bathildás jelenetnél, mikor nagíni támad 2.jára, akkor nagyon megijedtem. szégyen, nem szégyen felnyögtem, de a mellettem ülő csaj is a szívére szorította a kezét, majd "basszust" motyogott.

SPOILER VÉGE.

am szó szerint majd össze hugyoztam magam, ugyanis én hülye, teli hólyaggal ültem be megnézni. a végén ott filóztam, h szégyen-nem szégyen, elkérem a mellettem ülő csaj fél literes üres kólásdobozát, és könnyítek magamon. :) aztán rájöttem utólag (a film végén a stáblistánál megrohantam a budit), hogy a fél literes űrtartalmú edény kevés lett volna.

na jó mozizást, aki még nem látta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 05 (vasárnap), 11:47 
Fanfic-faló

Predi írta:
Furcsa hogy a legtartalmatlanabb (van ilyen szó?) könyvből csinálják a legjobb filmet...

Nem tartalmatlan, inkább túl összecsapott. Tartalma az van neki, csak nincs kidolgozva.
Szerintem.

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 05 (vasárnap), 11:42 
Írópalánta

Szerintem ezzel most semmi spoilert nem írtál, bojoe. Én még nem láttam a filmet, de majd jövő hét végén megnézem én is, aztán megírom nekem mennyire tetszett, vagy nem. De eddig mindenki azt mondta hogy ez a legjobb HP film.

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 04 (szombat), 17:48 
Fanficbúvár

ma délután néztem meg a filmet.

SPOILER

]sztem jó volt. ez után a hp rész után éreztem azt, h hú vazze, ezt meg kéne nézni mégegyszer a moziban. sztem a lényeg benne volt, apró másítások persze megvoltak, de nem részletezem, mert nem lövöm le azelőtt, aki még nem látta, és úgy dönt, h megnézi.
összegezve, nem volt gagyi, noha közelében sem volt a könyv hangulatának, a filmek közül a 3-6-ot felülmúlja, történetileg és könyvhűségében is. sztem. szted?

SPOILER vége

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 04 (szombat), 17:14 
Szárnybontogató

Mióta kiba**tak minket a fórumról fel se néztem oda 8) Nah de a lényeg amiért írok, hogy ma este megyek megnézem a filmet! Elkísér két mugli barátom, bár ők nem igazán értenek ehhez :D No mindegy. Remélem nem lesz rossz a szájízem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 02 (csütörtök), 13:31 
Fanficbúvár

tök jók a hsz-ek a merengőn. feltöltöd a sigillust máshova is? csakhogy olvasgassam a kritikákat.....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 01 (szerda), 1:56 
Szárnybontogató

Megnéztem a filmet, nem mondom azt, h rossz volt de nem is igazán nyerte el a tetszésemet, de ez alighanem annak is köszönhető, h eleve kritikusan nézem ezeket a filmeket. Igazából még most is nagyon gyorsan pörögnek benne az események, és ebből fakadóan van hiányérzetem.
Szóval nekem igazából ez egy átlagos egyszer nézős film lett!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 30 (kedd), 13:41 
Fanficbúvár

kösz, roland, a válaszokat, amodaát elolvastam. 1-2 kérdésem félreértettél, de a lényegét, ami igazán érdekelt, megválaszoltad.

ami miatt írtam, az inkább a csodálkozás...eleinte aszittem, h a t. jelenlévő fanok egymás hegyén-hátán mennek premier előadásra, meg 10szer megnézik a filmet.
igaz, az utóbbi (korábbi) hsz-nél kiderült, h ez bizony nem így van. és azért én egy kicsit örülök is. mármint annak, h nagy fannak tartom magam, és ezt mások is tudják, és ők számon kérik, h hogyhogy még nem lestem meg a filmet. de ti is hp fanok vagytok, és ti sem néztétek meg még a filmet. azért jó, h legalább a nagy hp rajongók tudják jól, h a könyv és a film között óriási a különbség...
na dee mindegy, a lényeg...megvallom, 100szor jobban várok itt egy fejezetet, mint magát a filmet, v mint anno magát jkr hp köteteit. szal, hajrá roland, a karácsonyfa alá már szeretnék betenni egy full smaragd sigillust, prológussal, mindennel együtt.
üdv

mod. szerk.

fuh, ez visszaolvasva eléggé gáz hsz lett. látszik, h éjjel nem aludtam, úgy dolgozok. mek iszok 1 kv-t

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 30 (kedd), 12:23 
Szárnybontogató

Nah leülök mostmár én is egy normális kritikára. Kezdeném azzal, hogy mégis eltaláltam akkor, hogy a pálcájához beszél :D 8) Nem gondoltam volna. Hatalmas fejzet volt ez is, nagyon jól eltaláltad a Te könyved "king's crossos" részét. Nem hittem volna, hogy lesz még ekkora ötlet a könyvben. Ici-pici zavar nekem is van most Jarmilia jóslata meg a pálca (vagy a Pálca? :D) miatt a fejemben, de ez vagy eloszlik a végére magától vagy nekem kell újraolvasni majd pár fejezetet. Összességében még hosszan tudnám dícsérni a fejezetet, de azt hiszem Lucy Knight, Predi és Kimista és Boejoe már mindent leírt amit jómagam is írhattam volna. Inkább megtartom a puskaport a végére, inkább csak a trilógiát fogom majd fényezni :) Szuper volt!

Jah a filmet nem sikerült megnéznem sajnos. A héten viszont tuti sort kerítek rá.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 30 (kedd), 0:22 
Zöldfülű

Szóval a mozi elég jó volt, és tényleg elég hű a könyvhöz, de pl a Lovegood ház berendezését, a "morzsásszarvú szipirtyót" legalábbis nagyon hiányoltam Na meg a Godric Hollow-i szobrot. Persze azért imádtam, csak nagyon átlátszó a duma, hogy azért vágták ketté, hogy minden benne legyen, nem pedig a dupla bevétel miatt. Végül is okosak, jól csinálták. Harry és Hermi tánca csodás volt.Ja és Ron megint óriásit alakított, szerintem előtte áll a legnagyobb karrier, legalábbis mint komikus.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 29 (hétfő), 20:36 
Fanficbúvár

Booby Paul írta:
Egy kérdésem van: hogyan lett Ciaran Voldemort bábuja még azelőtt, hogy hozzájutott volna a horcruxhoz?

szintén kérdem, és még amit leírtam a merengőn is:
hm, hát basszus. az előttem szólók végig ömlegtek, de én...én...csatlakozok hozzájuk. már leírtam a véleményem, h zseniális vagy. remélem, egyszer még benne leszel a nemzetközi hírekben is, mint író. na de jöjjön a kritika, ill. kérdéseim, észrevételeim: 1. irony halála várható volt, hisz látta a névtelent maszk nélkül. 2.hát, dumbi vonzalma harry iránt, itt is megjelent. jó volt. remélem nem csapsz át slash-be. a végső összecsapás....a doppelganger bevallja méreteit....váááhhhh.3. ja, h voldi nem lett halálmester, azt már leírtad 1 hsz-ben...4.ginny-től a szerelmem, ja, kicsit nem odaillik. 5. a pálca öntudatra ébredt...hát, ez nekem kicsit elrugaszkodott, de végülis...már jkr is leírta a 7.ben, g nem harry varázsol, hanem a pálca. meg mikor az 5.ben úgy varázsol harry patrónust, h a pálca nem a kezében van...na jó, beleillik. 6. szegény albus és a többiek... 7. és a legfontosabb: mikor szállta meg tudjukki ciarant?? mikor felvette a sigillust? v mikor? mert azt mondja voldi, h elsírta neki gyerekkori bánatát. sztem azért a kb 35 éves ciaran nem nagyon sírdogál....bár, ha voldi majdnem megszálla ront is a 7.-ben.....na jó, ok. szal összegezve, én 2 fejezetbe raktam volna, h izgisebb legyen, de zseniálisan jó volt így is. hihhhetetlen király. b

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 29 (hétfő), 17:04 
Írópalánta

Parselmouth Lion írta:
Bleach-et sose néztem, bepróbáltam a legelső részt belőle, de angyon nem tetszett, igazából azt se tudom, miről szól, csak hallottam, hogy sokan szeretik. Én Naruto-fan vagyok, az elég sokat hatott a történetemre, pl. a Negyedik Tornyot kicsit az Akatsuki mintájára csináltam meg, ezt szerintem az első fejezet találkozóján lehet a legjobban észrevenni.

Hát kár hogy egy rész után elkönyvelted a sorozatot. Az animék amúgyis elég lassan indulnak be. Szerintem adj neki még egy esélyt. Amúgy próbáltam egy videót találni amin látszik hogy milyen hasonlóságra gondoltam itt, de nem találtam egy jót se sajna. Én nem nézek Narutot mert annyi sorozatot nézni egyszerre nem tudok úgy hogy ne zavarodnék bele.... Na jó ez kamu, tudom követni a sorozatokat párhuzamosan, max nem tudom pontosan megmondani hogy melyik részben mi volt. Inkább az a mentségem, hogy nincs annyi szabad hely a vinyómon :-D :P

Viszont vissza HP-hez. Jól következtetek ha azt mondom, hogy a következő fejezetben Mariusszal fog párbajozni?

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 29 (hétfő), 16:29 
Szárnybontogató

Ide is írok!

Ez örület!

Amúgy szerintem vki írta a merengőn, h milyen furcsa, h Ginny azt mondja h szerelmem, pedig egyáltalán nem hiszen most halt meg aztán támadt fel. Gondolom ez után másképpen látja majd a világ dolgait.
És végre ott vagyunk megint h Harry már nem bénázik és bizonytalankodik, újra küzd, az utolsó mondata az pont olyan volt mint mikor Voldemortal kezdte a párbaját, most újra ugyanolyan magabiztos és eltökélt.
Zseniális fejezet volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra