Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 14:17

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 41  Következő

Kit nevez meg a Greengrass család, aki minden veszély generálója és bajuk okozója?
A szavazás 2011 szeptember 14 (szerda), 16:31-kor befejeződött.
1) Gellert Grindelwald 43%  43%  [ 6 ]
2) Albus Dumbledore 14%  14%  [ 2 ]
3) Tom Denem 43%  43%  [ 6 ]
4) Bellatrix Lestrange 0%  0%  [ 0 ]
Szavazatok száma : 14
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 27 (vasárnap), 19:07 
Betűmániákus

Király, akkor hamarosan olvashatom a TZT-t is. :)) Már hiányzott. :)

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 27 (vasárnap), 18:24 
Fanfic-faló

Ó, boldogságosság van :) Köszi :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 27 (vasárnap), 18:00 
Billentyűzetgyilkos

Büszkén jelentem, hogy többé-kevésbé sikerült tartanom az ütemtervet, ezért két történetből is tettem fel új fejezetet.

A Titkokba zárt tudat 12.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=27912

és az Ahogy világ a világ 5. fejezetét.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=78808

Az érdeklődőknek jó szórakozást! :) (Az utóbbi Snarry, ha valaki esetleg még nem tudná, nehogy meglepődjön.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 21 (hétfő), 16:38 
Fanfic-faló

én köszönöm az információkat :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 18:15 
Billentyűzetgyilkos

Athenodora írta:
Kuncsoroghatok? Egy Ahogy világ a világért? $pray ;;)

Kuncsorogni mindig szabad, és hősiesen bevallani is, hogy mindössze két oldalnál tartok a történetben új fejezetügyileg.

A Titkokba zárt tudatot ígértem többeknek, ezért minden gép előtt töltött szabadidőmben, ami nem az adminkodásra megy rá, azzal igyekszem haladni. Utána veszem ismét elő a fordítást. A munka mellett, és úgy, hogy sokszor van egyéb programom, jelenleg gyorsabban sajnos nem megy. Tegnap sem voltam itthon, ma főztem, megcsináltam a kiemelést a merire, és sok egyéb, szóóóval, egyelőre nincs belőlem még kettő. XD
Amint - remélhetőleg - jövő hét elején sikerül új fejezetet feltennem a TZT-ből, igyekszem az Ahogy a világ a világ meglévő két oldalához még hozzátenni legalább ötöt, és akkor abból is tudok frissíteni. Talán hétvégén, de ezt tényleg nem ígérem.
Egyébként köszönöm, hogy érdeklődtél. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 15:47 
Fanfic-faló

Kuncsoroghatok? Egy Ahogy világ a világért? $pray ;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 12 (szombat), 14:22 
Billentyűzetgyilkos

De ezekre a tulajdonságaira alapozva tehetjük karakteresebbé. Rowling nem építkezett rájuk, de mi megtehetjük. :)

Amíg nem szolgálsz épkézláb ötlettel... *igen, gonosz*

Ha nagyon megerőltetem magam, biztos fel tudom sorolni. És drukkolok, hogy egyszer elérj odáig, hogy te is megküzdj ezzel. :D Szóval az Érzelmi célok is megvolt... hm, akkor tényleg nincs egyéb tippem, mire gondoltál, de kívánom, hogy egymásra találjatok. :-D

Én meg addig is gondolkodom. Tervek mindig vannak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 10 (csütörtök), 20:02 
Fanfic-faló

és szted ennyi elég, hogy egy ilyen helyzetben túlélje? akkor nem formálnád át a karaktert... :)

^^

én meg örülök, hogy örülsz, mert így kuncsoroghatok, hogy írj nekem. :) :D

ó, ha nekem annyi gondom lenne, hogy nem tudnám felsorolni az összes írásomat! :D az Érzelmi célokat is olvastam. ^^

látom. :D de sose lehessen tudni. lehet, hogy meguntad, hogy sokat pofázok itt neked. =/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 10 (csütörtök), 8:48 
Billentyűzetgyilkos

Ugyanakkor meg volt, amire kora ellenére is képes, pedig a felnőtt, képzett mágusoknak is ritkán megy. (patrónus, imperio legyűrése). De e legkülönlegesebb képessége szerintem a tartása és kitartása.

Ennek örülök. :)

Tényleg sok kritikát kapott - ami meglepő, ha ennyien utálják Ginnyt -, de biztosan benne van, hogy elsőként került fel. Mindegy, én csak örülök, főként, mert pozitívak. :)

Akkor szerencsére nem fogsz csúnyákat mondani szerintem, mert James igazi griffendélesmód védelmező és kiutat kínált. Na, de ha elolvasod, majd úgyis meglátod. Ha mégsem volt igazam, itt az engedélyem, írhatsz csúnyákat. XD

Egen, néha már túl sok, és itt messze nincs is fent az összes. Épp ezért nem ugrott be, mire is gondoltál a H/G-vel kapcsolatban, de most már azt hiszem megvan. Talán az Érzelmi célok. Most esett le, hogy az is Harry/Ginny. Mondjuk, az is egy egész más megközelítés. :)

Na megyek, mert ma még dolgozni is kell, csak ezt gyorsan be akartam írni. Hjüüü mennyi dolgom lesz.

Szerk: és látod, nem is én töröltem véletlenül a lelkes hsz-ed. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 09 (szerda), 23:23 
Fanfic-faló

iiigen! :) ez volt a legnagyobb bajom a 7. könyvvel. egy 17 éves fiú, akinek nincs semmi különleges képessége, átlagos tanuló és legyőz egy olyan tapasztalt varázslót, mint Voldemort? ch.
ezért szerettem az alternativ 7. részeket, de azok meg kicsit AU-k. =/

szimpi vagy. :)

tisztára meglepődtem, mennyi kritit kapott, sztem a legtöbbet a novellák között. mondjuk van néhány, ami inkább Ginny személyiségét vitatja... =/

csúnyákat fogok neked írnni, ha a Lilyd kibabrált James-szel. :-S

hát, nagyon sok történetet írtál. o.o :D én meg nem, pedig szeretnék.
sztem nem tudom, miről beszéltem. :D mégegyszer megnézem a listááát. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 09 (szerda), 22:46 
Billentyűzetgyilkos

*kiscsillag* írta:

szóval a pitonosított Harry a jó Harry nálad. :D

ravasz vagy, és sunyi? :-P vagy morcos, mint Piton? :D

Hát azért nem egészen pitonos, csak valahogy karakteresebb, akiről jobban elhiszi az ember, hogy megoldja, ha ő a kiválasztott.

Én kérlek a barátaim szerint furfangos vagyok és szarkasztikus, aki szeret jókat szócsatázni és nevetni. No és igen, néha elég morcos. Rettentően morcos. XD

Idézet:
és baj, hogy erős a jelleme? hogy máshogy maradhatna Harry mellett, aki állandóan a rossz dolgokat látja, meg el akarta küldeni, azért mert szereti, és a többi. Rowling Harryjéhez ezért passzol, a fanfic Harrykhez, az olyanokhoz, akiket én szeretek meg azért, mert egy vezető egyéniségnek csak nem lehet egy hisztis liba a társa.

Szerintem egyszerűen csak sokakat idegesít. Jól kitűnik már a neked írt sztori kritikáiból is, hogy hányféleképpen közelítik meg őt. Akik nem látják meg benne az erőt, hogy tulajdonképpen milyen határozott, kiforrott jellem, aki megtanulta hogy álljon ki magáért és legyen talpraesett, simán csak túl sok és ellenszenves, mert rámenősnek tartják. Ha valaki egyenes, azt nem mindenki értékeli ám, az életben is így van.

Idézet:
az apja? O.O és James? :( csúúúnya Lily! :| igyekszem nyomot hagyni majd. ^^ szeretnél minden fejezet végére, vagy az utsó fejezethez egyet?

James is volt, de egész más megközelítésből. :) Épp ezért nem lett tőle Lily amolyan csapodár figura. Legalábbis remélem. XD Hogy miként szeretnél kritikát írni, rád bízom. Ha úgy érzed, minden fejezet után van mondanivalód, hozzáfűznél valamit, kérdeznél, vagy kiváltott belőled ezt-azt, akkor szívesen fogadom. Ha inkább összefoglalnád, annak is fogok örülni. :)

Idézet:
nézelődtem még az adatlapodon, de olyan sok történet van ott, hogy irigykedni kezdtem, miután megrettentem. :D nem volt egy másik elkezdett H/G-nek tűnő hosszabb sztorid is? egy saját oldalon...?

Irigykedni, miután megrettentem. :)) Ooooké.
Nem tudom, melyik sztorira gondolsz. Ami hosszabb H/G, az a Becsülettel és a Sorsunk, a Lumoson fent van. Volt vagy... nem tudom, talán négy-öt novellám is velük, és mostanság csak a TZT-ben, meg az MT-re írtban a párossal. Meg ha jól emlékszem, van úgy kettő, amibe belekezdtem, de azok nincsenek fent sehol, csak a könyvtáramban. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 09 (szerda), 13:44 
Fanfic-faló

*elbújok, Csillagocska, én voltam véletlenül :( idézni szerettem volna belőle, de véletlenül a szerkesztésre nyomtam rá... Már nem tudtam megmenteni a hsz-t, vészhelyzet volt pedig :oops: neharagudjatok!!! @-) $pray $pray*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 09 (szerda), 12:48 
Fanfic-faló

szééép vagy. kitörölni a lelkes rajongó hsz-ét... ch! :D

szóval a pitonosított Harry a jó Harry nálad. :D

ravasz vagy, és sunyi? :-P vagy morcos, mint Piton? :D

és baj, hogy erős a jelleme? hogy máshogy maradhatna Harry mellett, aki állandóan a rossz dolgokat látja, meg el akarta küldeni, azért mert szereti, és a többi. Rowling Harryjéhez ezért passzol, a fanfic Harrykhez, az olyanokhoz, akiket én szeretek meg azért, mert egy vezető egyéniségnek csak nem lehet egy hisztis liba a társa.

az apja? O.O és James? :( csúúúnya Lily! :| igyekszem nyomot hagyni majd. ^^ szeretnél minden fejezet végére, vagy az utsó fejezethez egyet?

az a baj, hogy csak uncsiságok jutnak eszembe, mert arra hajtok, hogy ilyen hű(űű) :D maradjon. :)

nézelődtem még az adatlapodon, de olyan sok történet van ott, hogy irigykedni kezdtem, miután megrettentem. :D nem volt egy másik elkezdett H/G-nek tűnő hosszabb sztorid is? egy saját oldalon...?

:-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 08 (kedd), 22:07 
Billentyűzetgyilkos

*kiscsillag* írta:
a Rowling alkotta Harry nekem túl idegbajos, önsajnáltató, hőskomplexusos. akkor szeretem, ha vezetőt csinálnak belőle, amikor határozott, erős, csendes, kicsit morcos. :D

Ó igen, ez az én Harrym. :x Igaz, a rowlingfélét is szerettem, de egyértelműen átalakult már a fejemben olyanná, mint ahogy az imént jellemezted.

Idézet:
Mardekáros, aki szereti Harry Pottert!? nem csaltál te a beosztásnál? :-P :D

Hé, ha azt vesszük, Harry is mardekáros eredetileg. Legalábbis félig mindenképp. Na, én is ilyen vagyok. :D

Hogy miért utálják sokan Ginnyt? Abból, amit kihámoztam és megértettem, a túl erős akaratát, jellemét. Hogy amolyan pattogós, parancsolgatós olykor, mint az anyja. Aki kicsit valószínűleg elnyomja a partnerét, mert azt akarja, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja. Csak egy hasonlóan erős férfi jó mellé, különben elnyomná a másikat, és kialakulna a papucsférj. XD Igazából logikus a jelleme, hiszen csak fiú testvérei vannak, talpraesettnek kellett lennie, és a leginkább szerintem az ikrekre hasonlít.

Idézet:
de ezt tisztázzuk - hátha rákattanok órák között - akkor most Piton apaszerepben tetszeleg, vagy tényleg ő Harry apja? nem nagyon ismerem ki magam a fanfices fogalmak között. (ugye ez még nem off? =/ )

Ami Perselus és Harry kapcsolatát illeti a TZT viszonylatában. Vannak a mentor ficek, amiben a férfi ugye legfeljebb a barátja, tanítója lesz Harrynek. A severitusban viszont közelebbi kapcsolatba kerülnek, 1. apa-fiának érzik egymást jogi viszony nélkül, 2. lehet örökbefogadás, vagy akár egy csavar, AU elképzelés révén 3. vér szerintiség is. Na, nálam Perselus valóban Harry apja, és kettejük története az, amire az egész sztoriból a legbüszkébb vagyok. :-D Örülök, hogy mégis belekezdesz, remélem, tetszeni fog.

A novellán pedig akkor gondolkodj. A csapdába esést is meg lehet oldani. :)

Szerk: Jaaaj, már megint bénáztam, és véletlenül töröltem a hsz-ed, mert nem idéztem, hanem szerkesztettem? Vagy nem tudom, hova lett. Ha én hibáztam, elnézést. Azért a válasz itt van. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 08 (kedd), 20:18 
Billentyűzetgyilkos

*kiscsillag* írta:
Harryt viszont utálom... :D

Na, itt van a legnagyobb ütközés a szemléletünkben akkor. :-D Nekem ugyanis egyértelműen kedvenc karakter. Épp ezért szeretek vele írni, és egy kicsit nálam valahogy minden hozzá viszonyul. Valószínűleg nem sűrűn írom meg totál ugyanolyanra, de nem is marad ki sehonnan. :) Abban egyetértek egyébként, hogy sok történetben nagyon is illik mellé Ginny.

Ami a TZT-t illeti, nem lepne meg, ha kusza úgy, hogy az eddigiek közül csak az utolsó fejezetbe olvastál bele. XD Addigra azért elég sok minden derült ki. De ne aggódj, senki nem várja el, hogy erőltesd, tényleg vérbeli AU, kezdve a severitus mivoltával. Csak amiatt említettem, mert Harry és Ginny egy pár benne.

Idézet:
így kértem, de nem mertem volna fogadni rá, hogy ennyire jó lesz, és ennyire örülni fogok neki. :) óóó! *__* lécciléccilécci! annyira jó lenne! megmondhatod hány centi hosszú kritit írjak, ha megírod... :D *éppen megveszteget téged*

Biztos vagy benne? Ez egy felelőtlen ígéret. :D Mardis révén azért tudok alkudozni.
Nem hittem volna, hogy így megfog majd a történet, elvégre egyszerű, ahogy nem is kértél bele hű de nagy dolgokat. Szóval erre én sem mertem volna fogadni. :-D Nem tudom, akkor adj valami támpontot, mit szeretnél. Hiszen pont olyan résznél zártam le, mikor Ginny megértette szívszerelmével, hogy szeretne vele több időt tölteni, és úgymond happy end. Igazából jó volt megírni ezt a novellát, visszatalálni oda, ahol kezdtem. :) Tényleg nagyon egyszerűen is jött, ahogy korábban írtam, nincs ellenemre valami kis folytatás, ha ennyire szeretnéd.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 08 (kedd), 13:10 
Fanfic-faló

kinek a pap, kinek a papné. :) de én teljes mértékben ki vagyok békülve Ginny minden jellemzőjével. Harryt viszont utálom... :D mégis valahogy nem tudok elképzelni nekik mást.
így kértem, de nem mertem volna fogadni rá, hogy ennyire jó lesz, és ennyire örülni fogok neki. :)
belekukkantottam még a múltkor a TZT-be (hogy semmiképp se felejtsem el) az utolsó fejezetbe; kicsit kúszának tűnt (lehet, hogy nem azt kellett volna megnéznem? :D ) de tetszett. annak idején olvastam a Becsülettel helytállni és győzni-t, szóval az tuti, hogy szeretem az írásaidat. :)
mellons írta:
Legfeljebb megpróbálhatok az MT-s sztorihoz még egy részletet írni... nem is tudom, miként lehetne folytatni... *mereng* De az tényleg nagyszerű, hogy ennyire szeretted. :) *kis büszkeség roham*

óóó! *__* lécciléccilécci! annyira jó lenne! megmondhatod hány centi hosszú kritit írjak, ha megírod... :D *éppen megveszteget téged*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 07 (hétfő), 20:15 
Billentyűzetgyilkos

*kiscsillag* írta:
Kicsit szomorú lettem, hogy nem szereted Ginnyt, mert így elég kicsi az esélye, hogy lesz még egy ilyen sztori. :( Minden H/G történetet el szoktam olvasni, de eddig ez az egyetlen, ami teljesen passzol Rowling világába. Biztos, hogy még vagy tízszer el fogom olvasni. :D
Meglesem majd a Titkokba zárt tudatot, hátha tetszik. :)

Ginny amolyan kakukktojás nálam. Mert nem is az, hogy hű de utálnám, sokszor jól jön és legalább karakteres szereplő. Nem rossz az benne, hogy vagány, talpraesett lány, csak sokszor beugrik vele kapcsolatban Molly, ahogy rendezkedik meg igyekszik mindent irányítani, és sokká válik, és akkor már mindig borzadok kicsit, hogy a fenébe, mégse ilyet szánnék Harrynek.
Minden ilyen párost elolvastál, és azt mondod, ez volt a legkarakterhűbb? Hehe, nahát. Valószínűleg azért, mivel így kérted, és a legkisebb mértékben sem alakítottam a szájízem szerint. :) Igen, így biztosan nem a te sztorid a TZT, hiszen alapból is AU, és bár nyilván felismerhetőek a karakterek, de alakultak is.
Legfeljebb megpróbálhatok az MT-s sztorihoz még egy részletet írni... nem is tudom, miként lehetne folytatni... *mereng* De az tényleg nagyszerű, hogy ennyire szeretted. :) *kis büszkeség roham*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 07 (hétfő), 20:15 
Billentyűzetgyilkos

gagalino írta:
jajjdejó!!! ezzel most nagyon feldobtál! :D kösziköszikösziköszi! :P

Ennek örülök, akkor már csak remélem, hogy tényleg sikerül megírni, és tetszeni is fog a fejezet. :)

Smaragd írta:
Szia,
köszi, hogy válaszoltál, és az mindenképpen jó hír, hogy sok új ötleted is van. Majd szorgalmasan figyelek :)

De még mennyi van! Egyelőre viszont csak a kisebbekbe fogok majd bele, mert mindig túlvállalom magam. Bár igazán függőben szerencsére csak a TZT van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 22:33 
Szárnybontogató

Szia,
köszi, hogy válaszoltál, és az mindenképpen jó hír, hogy sok új ötleted is van. Majd szorgalmasan figyelek :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 20:01 
Fanfic-faló

mellons írta:
Ami a folytatást illeti, nem gondolkodtam rajta. Eleve elég rég írtam Harry/Ginny sztorit, ugyanis bármilyen meglepő - főként, mert kezdetben, mikor írni kezdtem, tartottam magam a canon pároshoz -, valahogy nem igazán kedvelem Ginnyt. Vagyis csak akkor, ha hangulatom is van hozzá, és ha Harryt is olyannak írom, hogy tényleg passzolnak egymáshoz.

Kicsit szomorú lettem, hogy nem szereted Ginnyt, mert így elég kicsi az esélye, hogy lesz még egy ilyen sztori. :( Minden H/G történetet el szoktam olvasni, de eddig ez az egyetlen, ami teljesen passzol Rowling világába. Biztos, hogy még vagy tízszer el fogom olvasni. :D
Meglesem majd a Titkokba zárt tudatot, hátha tetszik. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 19:53 
Zöldfülű

jajjdejó!!! ezzel most nagyon feldobtál! :D kösziköszikösziköszi! :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 19:29 
Billentyűzetgyilkos

*kiscsillag* írta:
Szia! ^^

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a kívánságom tökéletes kivitelezését! Természetesen hagytam kritikát, de azért ide is belesek, és megkérdezem, esetleg lehet-e kunyizni valamilyen folytatásért, vagy más H/G történetért? (A régi sztorijaidat még kezdő merengősként elolvastam. :) )

Szia!

Igazán nagyon szívesen. :) Rendkívül jó látni, hogy ennyire szeretted a történetet. Mikor olvastam a kérésed, valahogy ez a szituáció jelent meg azonnal a fejemben, és azok közül, amiket megvalósítottam, ezzel készültem el a leghamarabb, gyakorlatilag egy nap kellett. :D Ezt amolyan viszontdicséretnek is szánom. :)
(Most, hogy lelepleződtünk, majd igyekszem az ottani véleményekre is válaszolni.)

Ami a folytatást illeti, nem gondolkodtam rajta. Eleve elég rég írtam Harry/Ginny sztorit, ugyanis bármilyen meglepő - főként, mert kezdetben, mikor írni kezdtem, tartottam magam a canon pároshoz -, valahogy nem igazán kedvelem Ginnyt. Vagyis csak akkor, ha hangulatom is van hozzá, és ha Harryt is olyannak írom, hogy tényleg passzolnak egymáshoz. Ezért a legutóbbi hetero kihíváson, és most az MT-n is inkább Harry/Hermionét írtam.
De egyáltalán nem zárom ki, hogy összehozzak majd még pár Harry-Ginnyt. Vannak ötleteim, amikbe kifejezetten ők passzolnak. Sőt, tulajdonképpen, a Titkokba zárt tudatban is ez a páros szerepel, amit most tervezek ismét elővenni, és ha minden jól megy, a következő fejezetben hosszabb közös jelenetet is szánok már nekik, ha már egyszer szegény lány mostanra visszakapta Harryt. De az a sztori AU is, nem tudom, az ilyesmi mennyire érdekel...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 19:29 
Billentyűzetgyilkos

Smaragd írta:
De előbb még lenne egy kérdésem a többi folyamatban lévő történeteddel mi a helyzet?

A helyzet az, hogy jelenleg minden állt, mivel a Merlin Társulaton belül több történetet valósítottam meg, mint terveztem, és egyik sem volt rövid. Mivel ma lepleződtünk le, már elárulhatom, és tudok normális választ adni. Még a múlt hét elején is az utolsó tőlem származó történetet igyekeztem befejezni. Így aztán azon túl, hogy az Ahogy világ a világból olykor sikerül a munkahelyemen pár bekezdéssel mindig előrébb haladnom, minden más talonba került. Mostantól tudom majd elővenni azt, ami még függőben van, és esetleg új megvalósításokba is fogni, amikre egyébként meglehetősen sok ötletem van.

gagalino írta:
Szia! a Titokba zárt tudatot, kb mikor fogod frissíteni? már tűkön ülök xD

Egybevontan válaszolnék ezért erre is, mert mindkettőtöket érdekelt. Megvallom, utána kell járnom, pontosan hogy is szerettem volna folytatni, és visszakerülni a hangulatába, de most az MT vége után, és a WS kezdetéig lesz rá remélhetőleg lehetőségem.
Szóval az ígéret úgy szól, hogy előveszem, és meglátom, hogy sikerül vele haladnom. Általában minimum hét oldalt szoktam azért egy fejezetnek szánni, ha jól emlékszem, egy oldalam már van a következő fejezetből. Igyekszem ráfeküdni a témára, és akkor talán egy-két héten belül lesz új TZT fejezet.

Köszönöm, hogy érdeklődtetek utána, nagy lendületet ad az is, hogy nem felejtettétek el és várjátok. :) Remélem, meg tudom hálálni egy frissítéssel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 18:24 
Fanfic-faló

Szia! ^^

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a kívánságom tökéletes kivitelezését! Természetesen hagytam kritikát, de azért ide is belesek, és megkérdezem, esetleg lehet-e kunyizni valamilyen folytatásért, vagy más H/G történetért? (A régi sztorijaidat még kezdő merengősként elolvastam. :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 01 (kedd), 20:03 
Zöldfülű

Szia! a Titokba zárt tudatot, kb mikor fogod frissíteni? már tűkön ülök xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 19:21 
Szárnybontogató

Hi
köszi, hogy feltetted. Mindjárt rá is ugrom. De előbb még lenne egy kérdésem a többi folyamatban lévő történeteddel mi a helyzet? Értem itt "A három Perselust" és a "Titokba zárt tudatot". Esetleg tudsz róluk mondani valamit?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 18:28 
Billentyűzetgyilkos

Nos, sikerrel jártam, úgyhogy jó olvasást hozzá.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=78808

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 16:01 
Szárnybontogató

Az jó lenne, akkor tudnák mit olvasni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 9:52 
Billentyűzetgyilkos

Smaragd írta:
Szia,
Ahogy világ a világ című fordításodnak mikor tervezed a folytatását? Nagyon rég volt már frissítve.

Hali!
Ebben bizony igazad van. Megnézem, hogy állok vele, és van-e annyi kész, ami elmegy egy fejezetnek. Ha igen, elvileg csak át kell olvasnom, hogy ne maradjon hiba, és feltehetem ma.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 9:51 
Billentyűzetgyilkos

Juli86 írta:
Szia!

Vicces, de igazából én sem szeretem az időutazós történeteket. Kíváncsiságból sokba belekezdtem, de előbb-utóbb mindet félbehagytam, mert logikátlannak tűntek. A Timely errors csak 12 fejezet (na jó, elég hosszú fejezet :-P ), de az alapötlet érdekes, a szereplők jelleme nem tér el nagyon a könyvben lévőtől és a vége... Na jó, abbahagyom. Olvasd el és meglátod, hogy tetszik-e. :lol:

Várható tőled valami új írás a közeljövőben? Nagyon várom!

Nem tudom, eddig hogy nem vettem észre, hogy írtál ide, ne haragudj. Leszoktam arról, hogy itt jelezzek, ha feltettem valamit. Öhm, azt hiszem, ezzel ismétlem magam...
Na szóval, egyelőre nem fogtam bele a történet olvasásába, alig marad időm igazán olvasni, és mivel benne vagyok most a Merlin Társulatban, ha írok, akkor is plusz sztorit gyártok.
Viszont, ez egyúttal válasz a kérdésedre is, mivel elég sok új történet várható majd tőlem. Legalábbis, ha minden úgy alakul, ahogy szeretném.
Köszönöm az érdeklődést. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 23 (vasárnap), 3:22 
Szárnybontogató

Szia,
Ahogy világ a világ című fordításodnak mikor tervezed a folytatását? Nagyon rég volt már frissítve.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 26 (péntek), 20:10 
Zöldfülű

Szia!

Vicces, de igazából én sem szeretem az időutazós történeteket. Kíváncsiságból sokba belekezdtem, de előbb-utóbb mindet félbehagytam, mert logikátlannak tűntek. A Timely errors csak 12 fejezet (na jó, elég hosszú fejezet :-P ), de az alapötlet érdekes, a szereplők jelleme nem tér el nagyon a könyvben lévőtől és a vége... Na jó, abbahagyom. Olvasd el és meglátod, hogy tetszik-e. :lol:

Várható tőled valami új írás a közeljövőben? Nagyon várom!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 26 (péntek), 11:16 
Billentyűzetgyilkos

Juli86 írta:
Szia mellons!

Akkor megragadom az alkalmat az ajánlásra. :-) Worfe-tól a Timely errors. A fanfiction.neten található és a legjobb időutazós írás, amit olvastam.

Örülök, hogy tervezed átrakni a Becsülettelt. Azért itt olvasni mégiscsak más. :-)

Hali!

Hát tudod, most feladat elé állítottál, ugyanis hadilábon állok az időutazós történetekkel. Túl sok bennük a hibalehetőség, nehéz logikai gikszer nélkül megírni. Sőt, valójában szerintem az időutazás maga sem létezhet.
Szóval lehet, hogy megnézem, de hogy tetszeni fog-e...

Szerintem is jó lenne, ha a Becsülettelnek is meglenne itt a helye. Eleve itt indult útjára, sok fejezet és még több kritika is érkezett hozzá, aztán sajnos a meri eltűnt egy időre, és a régebbi adatbázismentés miatt a Becsülettelből is sok elveszett. Sajnáltam, sokáig nem is tettem fel máshová.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 26 (péntek), 11:12 
Billentyűzetgyilkos

Athenodora írta:
A Csak meggyőzésből mikor kaphatunk frisset?

Hát az hogy áll, tényleg az én saram. (Naná, hogy ez a csúnya rossz barátnőm rögtön az orrom alá dörgöli. :-P ) Kicsit ki is ment a fejünkből, Germának is sok változás volt az életében, nekem is kellett kicsit küszködni, de most az eszünkbe juttattad. Most az én fejezetem következik a történetben, ígérem, igyekszem elő is állni vele a közeljövőben. :)

Egyébként mi is nagyon élveztük az írását, a feladatolást és hogy ennyire összesimult, amit külön-külön megírtunk. :) Nagyszerű, hogy ennyire tetszik a sztori. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 20:36 
Írópalánta

Athenodora írta:
Nem igazén tudom, perpill ki a soros, de most ide írok (ugye nem baj?), mert jelenleg az első fejezetet olvasom újra.

Olyan jó az, ahogy Germával ketten írtátok, nagyon ügyesek a feladványok és azok teljesítései. Odáig vagyok és vissza.

Szia! Ez igazán kedves tőled, örülünk, ha tetszik. Mostanában sajnos kicsit csücsült az a történet is, de szerintem nincs elfelejtve. Már, ha nem gond, hogy mellonst megelőzve válaszolok.

Ja, és jelenleg éppen ő a soros. *kuncog*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 19:00 
Zöldfülű

Szia mellons!

Akkor megragadom az alkalmat az ajánlásra. :-) Worfe-tól a Timely errors. A fanfiction.neten található és a legjobb időutazós írás, amit olvastam.

Örülök, hogy tervezed átrakni a Becsülettelt. Azért itt olvasni mégiscsak más. :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 18:36 
Fanfic-faló

A Csak meggyőzésből mikor kaphatunk frisset? Tudom, hogy már régi, de pont most vettem elő, nagyon szeretem ezt a történetet. Nem igazén tudom, perpill ki a soros, de most ide írok (ugye nem baj?), mert jelenleg az első fejezetet olvasom újra.

Olyan jó az, ahogy Germával ketten írtátok, nagyon ügyesek a feladványok és azok teljesítései. Odáig vagyok és vissza.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 19:03 
Billentyűzetgyilkos

Juli86 írta:
Minden írásodat olvastam...

Szia!
Ez igazán megtisztelő, köszönöm. :) Mindegyiket olvastad? Megküzdhettél velük, mert lassan számon sem tudom tartani, hány van. XD Örülök, hogy tetszenek. Annak is, hogy nem csak a sajátok de a fordítások is.

Idézet:
Elfogadsz fordítási tippeket? Mármint, ha találok valami jó történetet a figyelmedbe ajánlhatom?

Tulajdonképpen sokszor ajánlás alapján fordítottam. Valaki mondta, hogy szerinte érdemes elolvasni ezt vagy azt a történetet, s ha miután végeztem vele, engem is megragadott, épp volt rá idő és úgy gondoltam megéri, akkor nekiláttam. És persze még mindig a szerencsésebbek közé tartozom ezen a téren, mert az eredeti írók gyorsan engedélyt adtak, nem egy fordító megszenved ezzel. Szóval, ha szerinted van egy történet, ami nagyon jó, mutasd meg, aztán meglátom, nekem hogy tetszik majd.

Idézet:
Még egy kérdésem lenne. A Becsülettel... nincs fenn teljesen a Merin. Tudom, hogy a Lumoson ott van, de nem tervezed ide is feltenni? Csak a Merengő hangulata miatt.

Ezen vigyorogtam egy sort, mert képzeld, pont a napokban gondolkodtam el rajta, hogy kritikástól át kéne pakolnom a Becsülettelt ide is. (Ugyanis valami miatt visszaolvastam az egyik fejezetet.) Kezdetben egyébként is itt láttam neki írni, aztán leállt ugye egy időre a meri, utána pedig már annyira előrehaladtam a sztorival, hogy úgy gondoltam, itt már nem tudom behozni. Persze, előbb még át kellene néznem a fejezeteket, az volt a legelső, amit írtam, alighanem lenne mit rajta korrigálni. *sóhajt a hatalmas feladat előtt*

Örülök, hogy benéztél ide, láthatóan az Üst tényleg megmozgatott mindenkit. Ez remek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 14:54 
Zöldfülű

Szia mellons!

Látom, nem én vagyok az egyetlen, akit az Üst csábított fórumozásra. :lol:

Három vagy négy éve találtam rá a Merengőre és azóta szinte napi látogatója vagyok, bár csak idén regisztráltam. Sok történetet olvastam és meg kell mondjam, a legjobb írók egyike vagy. Bár ezt nyilván már sokan mondták. :lol: Minden írásodat olvastam, de sajnos nem vagyok egy nagy kritikaíró.

Én is nagyon várom az új írásaidat, de a fordításaidat is mindig jól választod és jól készíted el. Elfogadsz fordítási tippeket? Mármint, ha találok valami jó történetet a figyelmedbe ajánlhatom?

Még egy kérdésem lenne. A Becsülettel... nincs fenn teljesen a Merin. Tudom, hogy a Lumoson ott van, de nem tervezed ide is feltenni? Csak a Merengő hangulata miatt.

:wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 11:30 
Billentyűzetgyilkos

Nikyy írta:
Szia:)) Semmi gond, a lényeg, hogy eljutott, és azért én fogok írni ha valami nagyon tetszett!!
Ilyen például a "nemtudomleírni" nevű kihívás, az az olimpiás...a lényeg, hogy most láttam, hogy melyiket írtad Te:))) És nem azért, mert milyen kedves akarok lenni vagy ilyesmi, de tényleg a Jót tesz a léleknek tetszett a legjobban az összes közül:))

Én pedig majd igyekszem válaszolni. :)

Nemtudomleírni kihívás. XD A köznyelvben csak WS-ként emlegetjük, úgy tökéletesen érteni fogom, mire gondolsz. :) Örülök, hogy felfedezted melyiket írtam én, annak meg még inkább, hogy szeretted olvasni azt a történetet. Hamarosan nekilátok majd feltenni ide a merire is.

Idézet:
Még egy, láttam hogy gondban voltál az egy történeted címével, a The world as it is.
Ha ezt nekem kellene lefordítanom címre, akkor ezt írnám: A világ úgy, ahogy. Csak egy ötlet.
Amúgy a történet nagyon tetszik, jól fordítasz:))

Kaptam már pár ötletet, a legnagyobb baj az, hogy nem igazán illik a cím a történetre, ezért egyikkel sem leszek különösebben elégedett. De mielőtt felteszem belőle az új fejezetet, még át fog keresztelkedni, mert a mostaninál csak jobb lehet. :-D
A fordításra vonatkozó dicséretet köszönöm, igyekszem a legjobban visszaadni az angol szöveget. Nem mondom, hogy néha nem küzdünk meg egymással, de azért rajta vagyok az ügyön. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 11:24 
Billentyűzetgyilkos

Barta írta:
Szia!

Ha már regisztráltam, hogy kívánjak (kívánság üst), gondoltam beköszönök hozzád.

Szia!

Nahát, jól tetted, hogy regisztráltál az üst kedvéért, eléggé be vagyok tőle magam is sózva, szerintem nagyszerű történetek fognak születni.
valóban sokszor jártál már a történeteim felé, amit nagyon köszönök, főként a szép véleményeket, hiszen az jóval mérvadóbb mint egy szám, hogy hányan olvasták.
Minden dicséretet köszönök szépen, bár a legjobban annak örülök, hogy elszórakoztat, amit csinálok és szereted a stílust, amiben írok. Valóban szeretek mindig legalább egy kis humort vinni bármely történetembe, ezek mindig maguktól jönnek, mert ilyen vagyok. :)

Idézet:
Várok mindent, amivel még előállsz, és rettentően örülök, hogy részt veszel az üstön is, hiszen így garantáltan olvashatok majd tőled. (mostanában inkább csak fordítottál, amit kicsit fájlalok.)

Tisztelettel: Barta

Igaz, igaz, szánom-bánom. Azt hiszem azért esett így, mert jelenleg könnyebb volt. Elég nehéz időszakom van most, és egyszerűbb leülni lefordítani pár oldalt egy már előre megírt sztoriból, mint hogy belefogjak a saját fejemből írni, ami most kissé kaotikus és folyton elkalandozik.
Az Üst elvállalása is bizonytalan pont volt, majdnem nem is jöttem. De mindent megteszek majd, hogy a lehető legjobban valósítsam meg a nekem jutó ötletet.
Köszönöm, hogy ide is benéztél, örülök. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 0:05 
Zöldfülű

Szia:)) Semmi gond, a lényeg, hogy eljutott, és azért én fogok írni ha valami nagyon tetszett!!
Ilyen például a "nemtudomleírni" nevű kihívás, az az olimpiás...a lényeg, hogy most láttam, hogy melyiket írtad Te:))) És nem azért, mert milyen kedves akarok lenni vagy ilyesmi, de tényleg a Jót tesz a léleknek tetszett a legjobban az összes közül:))
mellons írta:
Szia Nikyy!

Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok, őszintén szólva teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy írtál ide. Mostanában nem sűrűn jár erre senki. :) Bár talán az én hibám, mert én sem írtam be jó ideje, ha valamivel haladtam.

mod. szerk.

Még egy, láttam hogy gondban voltál az egy történeted címével, a The world as it is.
Ha ezt nekem kellene lefordítanom címre, akkor ezt írnám: A világ úgy, ahogy. Csak egy ötlet.
Amúgy a történet nagyon tetszik, jól fordítasz:))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 12:11 
Zöldfülű

Szia!

Ha már regisztráltam, hogy kívánjak (kívánság üst), gondoltam beköszönök hozzád. Sokszor írtam már neked kritikát, így valószínűleg nem újdonság a számodra, hogy mennyire szeretem a történeteidet.
Nagyszerű a stílusod, imádom, hogy mindig viszel humort is az eseményekbe, és az olyan finom, olyan odaillő a legnehezebb helyzetben is. Olyan jól bánsz az érzelmekkel, mindig látom magam előtt a karaktereket, minden mozzanatot, igazán átélhető.
Tudnék még hosszas tirádákat zengeni, mint kedvenc írónak a szememben, de nem szeretnélek elárasztani.
Pusztán gratulálnék mindenhez, amit eddig véghez vittél, mert élvezhetőek és sok kellemes percet, órát, napot okoztak már. Várok mindent, amivel még előállsz, és rettentően örülök, hogy részt veszel az üstön is, hiszen így garantáltan olvashatok majd tőled. (mostanában inkább csak fordítottál, amit kicsit fájlalok.)

Tisztelettel: Barta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 10:28 
Billentyűzetgyilkos

Nos, eddig hétvégenként pakoltam fel, akkor tudom jobban átnézni, amit szeretnék. Most hirtelen nem is emlékszem, milyen hosszú a következő fejezet. Ha lesz lehetőségem megnézni, és hamarabb ügyködni vele, akkor talán csütörtök környékén is feltehetem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 18:44 
Fanfic-faló

A mai ismét remek volt. Mikor lesz folytatás? *reménykedve várakozik*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 14:54 
Billentyűzetgyilkos

Szia Nikyy!

Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok, őszintén szólva teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy írtál ide. Mostanában nem sűrűn jár erre senki. :) Bár talán az én hibám, mert én sem írtam be jó ideje, ha valamivel haladtam.

Szóval, a lényeg, hogy köszönöm szépen mindazt, amit írtál. Mindig nagyszerű látni, hogy valaki szívesen olvassa a történeteimet. Örülök, hogy elszórakoztatnak és tetszik az írásmódom. Ha mostanában ismerkedsz a fanficvilággal, akkor rengeteg jobbnál jobb sztori áll még előtted, jó felfedezést hozzájuk! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 14 (vasárnap), 18:21 
Zöldfülű

Szia Mellons:)

Gratulálok az eddigi írásaidhoz, mindet nagyon szeretem:)))
Nem olyan rég olvasok ficceket, de te vagy a kedvencem, igazán nagyon szépen írsz!!
Csak így tovább és remélem még minél több fanfictiont olvashatok Tőled:)))
Üdv, Niky

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 30 (csütörtök), 8:02 
Billentyűzetgyilkos

Köszönöm a köszöntést.
Remélem az alkotással és a stílussal sem lesz gond.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 28 (kedd), 17:49 
Fanficbúvár

Boldog szülinapot, mellons! :)

és egyetértek herikával, jó alkotást a következő évre is, szülessenek hasonló alkotások - igazi mellons stílusban :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 28 (kedd), 14:32 
Billentyűzetgyilkos

Köszönöm szépen! :)
Örülök, hogy gondoltatok rám, hálás vagyok a konfettiért és a virágért is. :D

És a ki kis mellékes megjegyzésnek is örülök, herika. :) Egy ideig még biztos lesznek énféle alkotások. XD De például a WS-en én is várom tőled a tiéd. :-D

*ős i körbepillant, vigyorog még egy kicsit, aztán továbbáll*

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra