Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 6:26

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Herika - minden, amihez egy csipetnyi közöm van
HozzászólásElküldve: 2011 április 20 (szerda), 19:31 
Írópalánta

herika írta:

Öhm... nézd el a vaksiságomat, természetesen a másik író 2 történetére gondoltam, csak mire leírtam, addigra továbbgondoltam a dolgokat :D Vagy az is lehet, hogy tényleg előrementem az időben :P

Ah, ezen jót mosolyogtam, de igen, teljesen érthető; velem is sokszor fordul elő ilyen. Az embernek nem forog olyan gyorsan a nyelve, mint az agya.

A fordításhoz meg sok sikert továbbra is, már lassan közelebb kerülök ahhoz, hogy olvashassam, bár az is lehet, hogy felhagyok a kivárással és inkább belekezdek :)

Az Újabb Esélyek az ugye a saját írásod? Ahol Harry kap egy másik esélyt egy másik világban, egy medálnak köszönhetően? Eddig még csak szemeztem vele (ráadásul jó sokat, úgy megmondva az igazat), de ki tudja... :) Az ötlet igencsak tetszetősnek mutatkozik, habár van egyfajta félelmem a "másik világos" történetekkel... :mrgreen: De szerintem elkezdem majd olvasni :D

addig is jó munkát, ihletet az íráshoz, kedvet és időt a fordításhoz (meg az előbbihez is)! :)

$rose

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 13:46 
Könyvmoly

Erynnis írta:
Másik két író? Hm... Én ahogy látom, csak Vorabizát és Constant Vigilance-ot említettem meg - az is lehet, hogy félrenézted, vagy a gondolataimból kiolvastál még egy nevet (még nem árulom el...), esetleg Te gondoltál valakire, akit szerinted olvasnom kéne? Nos, melyik? :lol:

Öhm... nézd el a vaksiságomat, természetesen a másik író 2 történetére gondoltam, csak mire leírtam, addigra továbbgondoltam a dolgokat :D Vagy az is lehet, hogy tényleg előrementem az időben :P

Meri írásai nyugodtan falhatod angolul, szerintem mind nagyon jó. De ha már angol és snarry, inkább írókat ajánlanék. És hogy ne itt "OFF"-olgassunk, elküldöm privátban az ajánlásaimat, jó?

És hogy kicsit ON is legyek: Nagyon szeretnék hétvégén frisselni az Újabb Esélyekből, de még nem tudom, hogy lesz rá időm. Igyekszem
Megszerezni és Megtartani 4. fejezet bétázás alatt, szerintem jövő hét vége felé esedékes, vagy kicsit később. Az 5. fejezethez elhavazódás folytán még hozzá sem tudtam kezdeni :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Re:
HozzászólásElküldve: 2011 április 14 (csütörtök), 19:16 
Írópalánta

herika írta:

Hali megint :)

Vorabiza Malfoy flavor-jával kapcsolatban vannak híreim Gernontól. Ő már fordítja, és 5 fejezet készen is van belőle, gondolom a Secret után elő is fog állni vele.
Ami a másik két írót illeti, ismerem a nevüket, de ha jól tudom, ők elsősorban Drarryket írnak, én meg azokat nem nagyon olvasok :oops:
És persze ismerem az érzést, hogy még mi mindent fordítanék, de... :)

Nekem is van engedélyem Meri-től a Sanguis-vinculum fordítására, de bevallom, még bele sem kezdtem :) Majd öreg napjaimban :lol:

Nos, tulajdonképpen, ez jó és rossz hír is egyben - mert igazán szerettem volna a Malfoy flavort lefordítani, de az jó benne, hogy gernon fogja ezt az ákhtust elkövetni, és annyiból is jó még, hogy így legalább kérhetek mástól is engedélyt, mert Constant Vigilance történetei, amiket kinéztem, nem hosszúak - amúgy sem, szóval... :D

Másik két író? Hm... Én ahogy látom, csak Vorabizát és Constant Vigilance-ot említettem meg - az is lehet, hogy félrenézted, vagy a gondolataimból kiolvastál még egy nevet (még nem árulom el...), esetleg Te gondoltál valakire, akit szerinted olvasnom kéne? Nos, melyik? :lol:

Ah, újabb fordítás? Bele is kukkantok. :) Amit eddig painless_j írt róla, tetszik. :) Szóval, rám szerintem majd számíthatsz "öreg napjaidban", de előtte befalom angolul is :)

Btw (ha már ennyire belemerültünk az angolba), mi lenne az az első snarry, ami beugrik neked, ha angol és kedvenc? Mert én még valahogy szinte csak drarryt olvastam (pedig inkább vagyok snarrys, de angolul valahogy... még nem jött meg ez a szeretet), egy-két kivétellel, de most nem tudnék semmi snarryt sem felemlegetni. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 13 (szerda), 9:11 
Könyvmoly

Erynnis írta:

Próbáltam (próbáltuk) Vorabizát elérni a Malfoy flavor és annak folytatása miatt,

Nem tudom, ismered-e Constant Vigilance munkásságait... A To the moon és a Veritas írásait szeretném lefordítani, meg szóba jöhetne még a His Daughter's Fathers is... De mondom, nem tudom elérni... :( Szerintem újra küldök neki egy levelet, aztán meglátom.

Hali megint :)

Vorabiza Malfoy flavor-jával kapcsolatban vannak híreim Gernontól. Ő már fordítja, és 5 fejezet készen is van belőle, gondolom a Secret után elő is fog állni vele.
Ami a másik két írót illeti, ismerem a nevüket, de ha jól tudom, ők elsősorban Drarryket írnak, én meg azokat nem nagyon olvasok :oops:
És persze ismerem az érzést, hogy még mi mindent fordítanék, de... :)

Nekem is van engedélyem Meri-től a Sanguis-vinculum fordítására, de bevallom, még bele sem kezdtem :) Majd öreg napjaimban :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 16:58 
Írópalánta

herika írta:

... én meg kicsinek érzem magam hozzá :oops:

Ami a segítségedet illeti, még az is előfordulhat, hogy megkereslek. Nem könnyű a történet szövege, és bizony időnként lesek nagyokat egy-egy mondatnál.

Egyelőre azonban haladok a másik fordítással, és remélem, hogy mire a hátralevő 5 fejezettel végzek, addigra Montana is elkészül azzal az eggyel, amivel elvileg még adós a történetből és akkor fel is pakolja az oldalára, hogy haladhassak tovább :)

Köszi, hogy írtál, és neked is eredményes munkát kívánok.
Azt megkérdezhetem, melyik írásokra kértél engedélyt (vagy hogy kiktől?) ;;)

Nos, szia :)

Szerintem meg pont nagyon is nagy vagy a magyar fandomban, ha engem kérdezel. Általában a te neved ugrik be mindig elsőnek, ha valaki kérdezi, na és kitől olvastam/olvasok... :) Igen, ezt veheted dicséretnek :) Persze, ki hogyan érzi, ez csak egy egyéni vélemény volt, remélem, nem haragszol, és nem hiszed azt, hogy tolakodni akarok :)

Nos, akkor Montanának és neked is szurkolok a történettel, már igazán olvasnék valami jót magyarul is, még akkor is, hogyha angol is eredetileg. De... Mivel már elolvastam magyarul az első részt, valahogy a fordításaidnál (és nem akarok hülyeséget mondani, de talán még vagy egy-két embernél) érzem úgy, hogyha belekezdtem, nem olvashatom el angolul. Így inkább csöndben várok. :)

Segítséggel meg nyugodtan megkereshetsz, ha tudok, nagyon szívesen :) (Néhány mondatnál, mondatszerkezetnél én is csak lesek... A káromkodásokat szeretem igazán, amit szinte vissza sem lehet adni a magyarban... XD Mikor beleékelődik a szóba, és a többi...)

Próbáltam (próbáltuk) Vorabizát elérni a Malfoy flavor és annak folytatása miatt, még megkeresem majd szerintem Gernont, hisz ő a Secrets-et fordítja, meg mellons is van, aki fordított/fordít(?) tőle, szóval ezt még nem adtam fel. (kaptam már olyan ötletet is, hogy mivel nem tudtam elérni, kezdjek bele, és majd írjam ki, hogy nem szándékozom ellopni, de mivel nem lehetett az írónőt elérni... De ehhez még adminokat kéne megkérdezni, hogy ilyet lehetne-e csinálni, és még inkább várok. Nem szeretném így, mert ki tudja, mi lenne később belőle...)

Nem tudom, ismered-e Constant Vigilance munkásságait... A To the moon és a Veritas írásait szeretném lefordítani, meg szóba jöhetne még a His Daughter's Fathers is... De mondom, nem tudom elérni... :( Szerintem újra küldök neki egy levelet, aztán meglátom.

Meg van még egy pár, amit szívesen fordítanék, de tőlük meg azért nem akarok engedélyt kérni egy ideig, mert ha teszem azt megkapom, és közben válaszol valamelyik írónő, hogy igen, fordíthatom...

Komplikált a helyzet, mint láthatod, és bocsánat, mert ennyit írtam neked. :oops:

$rose

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 9:58 
Könyvmoly

Erynnis írta:
Szia! :)

Nos, láttam itt a történetet, és mondom, jééé, tényleg, Tira Nog, róla teljesen el is felejtkeztem. Így azonnal belevetettem magam a történetbe... Most pedig itt ülök egy bárgyú mosollyal... Ez... Az egyik legcsodálatosabb történet az angol fandomban.

Ugye? :)
Bár bevallom, ha smaragd nem veti fel a kérdést, nem valószínű, hogy magamtól felmerült volna a fordítás kérdése. Nagyon sokszor olvastam, nagyon szeretem Tira írásait, az igazat megvallva, nekem ő az ETALON a "nagyok" közül, én meg kicsinek érzem magam hozzá :oops:

Ami a segítségedet illeti, még az is előfordulhat, hogy megkereslek. Nem könnyű a történet szövege, és bizony időnként lesek nagyokat egy-egy mondatnál. Ám a legfontosabb az lenne, hogy Tira válaszoljon. Majmunka már kiokosított, hogy ha meg is kapom az engedély Tira szigorú feltételekhez köti a publikálást, így az már szinte biztos, hogy a merengőre nem is kerülhetne fel. Talán a TK-ra, ha...
Írtam néhány embernek az angol/amerikai fandomban, akikről tudom, hogy ismerik Tira Nogot, hátha ők többet tudnak róla, majd meglátjuk, mit válaszolnak. Tényleg jó lenne, ha egy ilyen gyöngyszem nem maradna lefordítatlanul.

Egyelőre azonban haladok a másik fordítással, és remélem, hogy mire a hátralevő 5 fejezettel végzek, addigra Montana is elkészül azzal az eggyel, amivel elvileg még adós a történetből és akkor fel is pakolja az oldalára, hogy haladhassak tovább :)

Köszi, hogy írtál, és neked is eredményes munkát kívánok.
Azt megkérdezhetem, melyik írásokra kértél engedélyt (vagy hogy kiktől?) ;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re:
HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 20:12 
Írópalánta

herika írta:

Sajnos Tirától még nem kaptam választ, de türelmesen várok. Az Until Proven 2 fejezete készen van, de egyelőre félbehagyom. Engedély nélkül nem akarok belevágni. Szóval szurkoljatok. :)
HA (!) megkapom engedélyt, akkor úgy tervezem, hogy a merengőre megvágva kerülnek fel azok a fejezetek, amelyek 18 éven felülieknek valóak. A kihagyott részeket csak az LJ-re illetve a TK-ra tölteném fel. Persze ez egyelőre most tényleg csak fikció. :)

Szia! :)

Nos, láttam itt a történetet, és mondom, jééé, tényleg, Tira Nog, róla teljesen el is felejtkeztem. Így azonnal belevetettem magam a történetbe... Most pedig itt ülök egy bárgyú mosollyal... Ez... Az egyik legcsodálatosabb történet az angol fandomban.

Még nekem is kedvem van lefordítani, de mivel te már írtál neki... :) És én már amúgy is kértem két embertől is engedélyt, de sajnos ők is régi nagyok, és nem akarnak reagálni. Sehogy sem tudom őket elérni. De még próbálkozom. :) Szóval szorítok neked, hogy megkapd a fordítási engedélyt, aztán ha esetleg egy kis segítség kéne hozzá (nem azt mondom, hogy így nyelvhelyesség ügyileg, csak ha esetleg fogytán vagy idővel vagy valami, fordítási segítség kell), akkor szólj, mert szívesen segítenék a történettel, ha tudok - a szívemhez nőtt. Olyannyira, hogy most per pillanat, alig öt perce befejezve a történetet, még szavakat sem tudok formálni, milyen csodálatos is volt.

Milyen csodálatos.

Tényleg szurkolok, hogy megkapd az engedélyt, mert ezt... ezt mindenkinek, aki a témában jártas ÉS elég érett hozzá, olvasnia kell.

Csak úgy ennyit akartam. :) Ja, és még egy kis megjegyzés. Régen, mikor már be volt fejezve, egyben elolvastam a mostani fordításod első részért (nem akarok hülyeséget írni cím ügyileg, mert nem vagyok benne biztos, ez most melyik is - azt tudom, hogy nem az Elveszíteni), és még türelmesen várok addig, míg a harmadikat be nem fejezeted, és majd akkor támadlak le az összes véleményemmel :)

További szép és éredményes munkát, na meg engedélyt adó levelet Tirától! :)

$rose

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 08 (péntek), 23:22 
Szárnybontogató

Szia,
kiérdemelted azokat a helyezéseket :) Tiraval kapcsolatban sajnos nem jó hírekkel szolgáltál, de remélem ami késik nem múlik és előbb-utóbb meg lesz az az engedély.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re:
HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 20:02 
Könyvmoly

Castiel írta:
Gratulálok herika a helyezésekért! :D Igaz, én csak a Shadowról tudok nyilatkozni, de amiatt minden díjat megérdemelsz. :)

Köszönöm szépen, én is gratulálok a te harmadik helyedhez. Hát igen, idén csak slashek voltak műsoron nálam, de igen, a Shadow a tavalyi évben egymagában 6 díjat gyűjtött be. :) Ami persze elsősorban a történet és az olvasók érdeme.

Más:
Visszakaptam a Megszerezni és megtartani 3. részét, de valószínűleg holnap v. holnap után lesz csak időm átnézni és felpakolni.

Ami Tira Nog írásának a fordítását illeti, még nincs konkrét hírem róla. Megkérdeztem majmunkát, ő mondta, hogy Tira nagyon súlyos beteg, és időnként hónapokig elvonul a nettől. Szóval még van remény, hogy esetleg néhány hónap múlva jelentkezik. Addig viszont haladok mással.

Új remények: nagyjából 40 %-os készültségű
Megtalált válaszok 4. fejezet kb. 70 %-os.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 03 (vasárnap), 10:03 
Betűmániákus

Gratulálok herika a helyezésekért! :D Igaz, én csak a Shadowról tudok nyilatkozni, de amiatt minden díjat megérdemelsz. :)

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 03 (vasárnap), 7:29 
Könyvmoly

Itt is szeretném megköszönni mindenkinek, aki az idei Arany Főnix versenyen szavazott rám. Tényleg nagy megtiszteltetés, hogy négy kategóriában is első vagy második lettem, és nagyon boldog vagyok. A díjakat pedig majd kiteszem az adatlapomba meg az LJ oldalamra is.

Köszönöm szépen! _U_ _U_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 30 (szerda), 17:23 
Könyvmoly

Visszakaptam a Megszerezni és megtartani 2. fejezetét. Ha sikerül még ma átnéznem, akkor felteszem.

szerk: átnézve, feltéve
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=83688

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 26 (szombat), 21:39 
Fanfic-faló

hírek, hírek, jó hírek *dudorászik* örülök neked :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 26 (szombat), 21:37 
Szárnybontogató

Szia,
ezek tényleg szuper hírek. Remélem az engedélyt is megkapod, mert én tényleg szeretném már olvasni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 26 (szombat), 21:28 
Könyvmoly

Kicsit megkésve, de jelzem, hogy délután feltöltöttem az Új Esélyek következő részét. A 4. fejezeten dolgozom, igaz, egyelőre kb 1 oldal van készen belőle :oops:

Viszont a Megszerezni és megtartani 4. fejezete nagyjából 15 % készültségű.

Szerk: 22:28-kor 30% - mára befejezve :) és (:| megy aludni

Sajnos Tirától még nem kaptam választ, de türelmesen várok. Az Until Proven 2 fejezete készen van, de egyelőre félbehagyom. Engedély nélkül nem akarok belevágni. Szóval szurkoljatok. :)
HA (!) megkapom engedélyt, akkor úgy tervezem, hogy a merengőre megvágva kerülnek fel azok a fejezetek, amelyek 18 éven felülieknek valóak. A kihagyott részeket csak az LJ-re illetve a TK-ra tölteném fel. Persze ez egyelőre most tényleg csak fikció. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára herika 2011 március 26 (szombat), 22:31-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 18:03 
Könyvmoly

A Megszerezni és Megtartani c. fordítás 1. fejezete immáron olvasható

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 18 (péntek), 20:30 
Könyvmoly

Csak jelzem, hogy az Újabb esélyek c. íráskám frissült a 2. fejezettel.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=83523

Közben: Megszerezni és megtartani 3. fejezet: 80 %

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 17 (csütörtök), 11:09 
Könyvmoly

Ha elküldöd privátban az e-mail címedet, akkor szívesen átküldöm neked a Felnőtt Fájdalmakat. Sajnos magyarul már sehol nem fellelhető a neten. Majmunka említette ugyan, hogy gondolkodik, felteszi a saját LJ oldalára, de azt hiszem, ez még nem történt meg. És igen, valóban tervezem, hogy lefordítom Tira Nog egyetlen, eddig még le nem fordított HP írását. Tira ugyan még nem válaszolt az e-mailemre, de remélem, hamarosan hallok felőle. Neked kitartást ehhez az évhez - még jó sok van vissza belőle :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 17 (csütörtök), 8:28 
Zöldfülű

Kedves Herika!

Örömmel olvasom a terveidet,nagyon szeretem minden munkádat.Elnézést hogy az LJ-n egy kicsit elmaradoztam,de hosszú életem legocsmányabb éve köszöntött rám.Ígérem ezentúl rendszeresen kommentelek.Egy kicsit korábban említetted a Felnőtt fájdalmakat.Úgy tudom lefordították magyarra,de bármennyi hivatkozást találok rá,már egy sem működik.Olvastam az Idő-járást,és nagyon érdekelne a folytatás is.Te régebben vagy ebben a "szakmában",tudnál esetleg segíteni merre kutakodjak?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 13 (vasárnap), 22:19 
Szárnybontogató

"Nos, ezennel rád hárítok minden felelősséget. Rajtam már nem múlik."

Szia,
nekem jó lesz kalózkodva is ;)
De természetesen büszkén vállalom érte a felelősséget :)
És köszi, hogy ilyen nagy fába vágod a fejszéd miattam. Ez aztán az igazi szülinapi ajándék :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 13 (vasárnap), 20:00 
Fanfic-faló

megpróbálod? ó, de jó lenne 8-> csak ne legyél nagyon leterhelve. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 13 (vasárnap), 19:57 
Könyvmoly

Smaragd írta:
Nekem úgy elakadt a szavam, hogy még ugrándozni sem tudtam. Viszont ezek tényleg jó hírek :)

Nos, ezennel rád hárítok minden felelősséget. Rajtam már nem múlik.

Mármint, írtam Tirának. Innentől az ő engedélyétől függ a fordítás.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 10 (csütörtök), 16:41 
Szárnybontogató

Nekem úgy elakadt a szavam, hogy még ugrándozni sem tudtam. Viszont ezek tényleg jó hírek :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 10 (csütörtök), 7:19 
Fanfic-faló

*körbeugrándozik* jóhírek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 09 (szerda), 13:18 
Könyvmoly

Smaragd írta:
Szia,
Majd kitartóan figyelek :) Remélem ,jó hírekkel tudsz majd szolgálni, sokunk örömére :)

Hát még mindig nem döntöttem el teljes mértékben, hogy fordítsam-e vagy sem az Until Provent, de azért néhány hírem már van. Akiről tudtam, hogy fordítaná, néhány oldal után feladta, és ideje sincs ilyesmire. Az igazat megvallva én minden sötétsége ellenére nagyon szeretem azt a történetet, és magánszorgalomból nekiestem 1-2 napja, és lefordítottam az első fejezetet. Nos, be kell vallanom, erősen meg kellett küzdenem vele. A történetet olvasni sem könnyű, de fordítani sem egy sétagalopp.
És a vége még meglehet az lesz, hogy addig-addig gondolkodom, míg végül írok Tira Nognak és kérek egy fordítási engedélyt. :)

Addig viszont folytatom a már elkezdett fordításom, és remélem, hogy mire a végére jutok, az író befejezi az utolsó fejezeteket.

Az első fejezet már bétakézen, a második fejezet 80 %-os készültségen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 22:28 
Szárnybontogató

Szia,
köszi a folytatást. És tényleg nem nyalizásból, de így látatlanban (csak olvasatban) úgy ismerlek, hogy amit elkezdesz azt be is fejezed, ráadásul nem kell éveket várni a fejezetekre. Ha úgy döntesz, hogy elkezded annak én csak örülni tudok, és azt is tudom, hogy nem ide hanem az LJ-re vagy a TK-ra töltenéd fel. De szerencsémre mindkettőn tudlak sasolni :) Majd kitartóan figyelek :) Remélem ,jó hírekkel tudsz majd szolgálni, sokunk örömére :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 06 (vasárnap), 19:21 
Könyvmoly

Halihó!

Jelzem, hogy az Elveszíteni utolsó fejezete feltöltve. Jó olvasást!

--

Smaragd, való igaz, hogy hosszú a történet, de tényleg megérné lefordítani. Főleg, hogy az az egyetlen történet Tira Nogtól, ami még nincs lefordítva. Viszont ha nekiállnék sem tenném fel a merengőre, mivel erősen korhatáros, és sokféle erőszak is szerepel benne. Tényleg nem kiskorúaknak való, és nem a merengőre, bármilyen olvasott is lenne a történet. Mert abban biztos vagyok, hogy nagy lenne az érdeklődés. Még érlelem magamban a dolgokat, jó? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 04 (péntek), 16:54 
Szárnybontogató

Upsz, azt nem tudtam, hogy ilyen hosszú. Az, hogy gondolkodsz rajta jó dolog, és az, hogy fordítja valaki még jobb. Remélem lesz is belőle valami, mert sajnálom, de így hogy még mondtad is, hogy hosszú + még jó is sajnos még kíváncsibb lettem. Mindenesetre köszönöm a gyors választ.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 04 (péntek), 10:24 
Könyvmoly

Smaragd írta:
Szia, Herika!
Köszi, ilyen sok jó történetet lefordítottál és elérhetővé tetted olyanok számára is akik nem tudnak angolul. Nagyon sok kedvencemet te fordítod vagy fordítottad le :) A jövőre nézve szeretnék egy kicsit pofátlankodni és megkérdezni, nem lenne e kedved lefordítani Tira Nog-tól az Until Proven-t vagy esetleg tudnál e valakit aki vállalkozna rá.

Bevallom többször gondolkodtam róla, de mivel egy személyről tudom, hogy titokban már elkezdte fordítani - igaz egyelőre saját magának -, így hanyagolom. Elvileg épp a személyes találkozónkat szervezzük - úgy karácsony óta :) -, és majd rákérdezek. Az egy remek történet, bár kicsit hosszú a maga majd 700 oldalával. Biztosan nem fogok rá igent mondani, ha nem tudom biztosra, hogy be is fejezem-e. Egyelőre szeretnék azon túl lenni, amit most fordítok, és ha lesz még kedvem a további fordításhoz, akkor el lehet gondolkodni rajta. Tény, hogy Tira Nogtól a Felnőtt fájdalmak után ez a kedvenc történetem, és már jó sokszor elolvastam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 03 (csütörtök), 21:59 
Szárnybontogató

Szia, Herika!
Köszi, ilyen sok jó történetet lefordítottál és elérhetővé tetted olyanok számára is akik nem tudnak angolul. Nagyon sok kedvencemet te fordítod vagy fordítottad le :) A jövőre nézve szeretnék egy kicsit pofátlankodni és megkérdezni, nem lenne e kedved lefordítani Tira Nog-tól az Until Proven-t vagy esetleg tudnál e valakit aki vállalkozna rá.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 21 (hétfő), 14:33 
Könyvmoly

Az Elveszíteni frissült az utolsó előtti fejezettel.
Jövő héten jön az utolsó rész. - Elvileg :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 19 (szombat), 20:29 
Könyvmoly

Jöttem szólni, hogy felpakoltam a Shadow legújabb részét. Ha valami elírást találtok benne, nyugodtan jelezzétek.

Jó olvasást.

Sajnos nem tudom megmondani, mikor jön a következő rész, de majd értekezem Keinával és Raewhittel. Főleg Keinával, mert gyakorlatilag utolértük a francia történetet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 14 (hétfő), 21:04 
Könyvmoly

Az Elveszíteni 9. fejezete már olvasható

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=78017

A következő rész jövő héten érkezik.
És nagy valószínűséggel pár napon belül a Shadow is frissül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 17:53 
Betűmániákus

Királyság. :D Már nagyon hiányzik, újra kéne olvasni. Kezdek felejteni.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 17:50 
Könyvmoly

Castiel írta:
Shadowból mikor jön új fejezet?

Bétázás után rögtön. Remélem, a hétvégén.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 16:49 
Betűmániákus

Shadowból mikor jön új fejezet?

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 16:20 
Könyvmoly

Egy kis meglepetésként feltöltöttem egy még tavaly megígért szösszenet fordítását.

Teadélután a boszorkánnyal címen kereshetitek. Most lusta vagyok linket keresni hozzá.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 08 (szombat), 17:11 
Könyvmoly

Feltöltöttem a "Nélkülözhetőek" hátralévő 2 fejezetét, és ha valakit érdekel, letölthető formátumban is elérhetővé tettem. A fejezet végén megtalálható a hozzávaló link.

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=80342

Jó olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 28 (kedd), 14:15 
Könyvmoly

Hosszú-hosszú kihagyás után frissült a Shadow. Jó olvasást hozzá!

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=49518

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Nélkülözhetőek 4/1 rész
HozzászólásElküldve: 2010 december 24 (péntek), 20:27 
Könyvmoly

Mindenkinek Boldog, békés karácsonyt mindenkinek.

És, hogy egy kis meglepetést is hozzak az ünnepek alkalmával, íme a kínálat:

12.24. - Nélkülözhetőek 1. rész - Egy új Snarry fordítás - nem a cukormázas verzióból
12.25. - Equipero 1. rész
12.26. Nélkülözhetőek 2. rész
12.27. - Equipero 2. rész

A többi egyelőre kérdéses.
Ha visszakapom bétázás alól, akkor szeretném még a két ünnep között frissíteni a Shadowt, ami már készen van, illetve az Elveszíteni-t, ami szintén csak bétázásra vár.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 11 (szombat), 23:54 
Fanficbúvár

Semmi baj :) Én megértem.Említette is az egyik válaszában,hogy elég nehéz volt már tartania a heti frisset.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN,HOGY SZÓLTÁL!! :)

Nem vesztem el csak úgy érzem,hogy az elveszíteni című fordításod a végén fogom tudni elolvasni de akkor majd hagyok egy szépséges kritikát :) Nincs túl sok időm a munkám mellett tanulok és készülnöm kell a februári vizsgáimra is.Azért nem bírtam ám ki és belekukkantottam.Aztán megdöbbentem azon,hogy Piton a mi drága Pitonunk ennyire fafejű legyen.Önzetlen akart lenni és szabad választást hagyni a fiúnak és alaposan megbántotta vele.Tudom,hogy még mindig fél egy esetleges fájdalmas szakítástól hiszen Harry fiatal de előtte megkérdezhette volna Harryt is,hogy mit gondol erről.Most aztán meg harcolhat majd Luciussal Harryért.Azért remélem,hogy a végén sikerül majd időben helyre hoznia a hibát és nem lesz késő nekik.

Ne haragudj,hogy ide írtam de most erre jártam és csak jelezni akartam,hogy nem felejtettem el a fordításod :)

Aztán még az is könnyen meg eshet,hogy nem fogom kibírni amíg be lesz fejezve és folytatom.Addig is hálás köszönet amiért fordítod és amint eljutok odáig hagyok neked kritikát :)

Puszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 11 (szombat), 20:04 
Könyvmoly

Ezúttal nem magam miatt jöttem.

Gernon megkért, hogy szóljak az olvasóknak és az erre járóknak, hogy a Titkok című fordítása legközelebb csak január első hetében frissül.
Szóval kitartást, türelmet és megértést. Nincs elfelejtve vagy abbahagyva, csupán ideje nincs az elkövetkező hetekben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 december 07 (kedd), 12:14 
Könyvmoly

Feltettem az Elveszíteni legújabb fejezetét. Jó olvasást hozzá.

Valamit ajánlani is jöttem egy fordítást, ha nem gond.
Nimori:If this be error (Ha tévedek) c. írását elkezdte LordDracul lefordítani, és ha valakit érdekel a livejournalos oldalán megtalálja. Érdemes meglesni, könnyed, humoros kis írás. (A lényeg: Harry biztosítani akarja Piton hűségét, és ráveszi, hogy kössenek meg egy harcostársi esküt. Ám eltéveszti a szöveget és a harcostársiból házastársi eskü lesz. Az eredmény: egy morcos Piton és egy szabadkozó Harry, aki nem akarja visszafordítani az esküt)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 28 (vasárnap), 20:47 
Könyvmoly

Halihó!

Csak jelzem, hogy ma felkerült a Shadow legújabb angol része az ffnetre, így cirka 1- 1,5 hét, és lehet számítani belőle a magyar változatra.

Elveszíteni rész szerda-csütörtök tájban érkezik, amint visszakaptam a bétázásból.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 13:42 
Könyvmoly

Csak szólok, hogy az Elveszíteni következő része már olvasható.

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=78017

Jó olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Shadow
HozzászólásElküldve: 2010 november 16 (kedd), 19:43 
Könyvmoly

Többen kérdeztétek tőlem, mit lehet tudni a Shadow folytatásáról. Azt eddig is tudtam, hogy Raewhit fordítgatja, de nem tudtam elérni őt mostanáig. Ma válaszolt, kiderült, hogy nyár óta beteg, és így eléggé lelassult, de az új fejezet egyharmada készen van, és úgy tervezi, hogy jövő hét vége felé átküldi Keinának, aki fel szokta tenni az oldalára. Így hát, ha minden jól megy, az angol fejezet nagyjából 2 héten belül felkerül a netre. Aztán már csak rajtam múlik... 8) Nos, reménykedjünk. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 09 (kedd), 20:24 
Könyvmoly

Még el sem telt az ígért 2 hét, de ma feltöltöttem az Elveszíteni következő részét.

És újra feltettem A Tolvaj és a Boszorkány c. fordításomat a Merengőre. És miközben az eredeti történet jelenleg is működő linkje után kutattam, mély döbbenetemre felfedeztem a történet egy folytatását is, amit eddig még én se olvastam. :shock: Szóval gyorsan elolvastam, és amint lesz egy cseppnyi időm, azonnal pótolom a mulasztást.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Elveszíteni 2/11
HozzászólásElküldve: 2010 november 01 (hétfő), 14:28 
Könyvmoly

Ha már van/volt egy kis szabadidőm ma, úgy gondoltam, frissítem az Elveszíteni-t. Remélem, jól tettem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 19 (kedd), 11:28 
Könyvmoly

A héten elmarad az MTG frissítése. Cserébe azonban feltettem a Megfogni és Megszerezni folytatásának első fejezetét A VÉG címmel.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=78017
Jó olvasást hozzá!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: helo
HozzászólásElküldve: 2010 október 04 (hétfő), 19:46 
Könyvmoly

sds írta:
hello!
Érdeklődnék hogy a honlapodon mikor fogod folytatni a mágikus tinédzerek gondozását? :D:D IMádom :d és alig várom a folytatást

Szia!
A múlt héten azért maradt el a frissítés, mert muszáj volt befejeznem a WS kihívásra a történetemet. A héten lesz friss, bár októberben akadozni fogok kicsit, mert a szabadidőm nullára redukálódott, és nem igazán van időm fordítani. Utána valószínűleg helyre áll a megszokott rend. Egy építkezés kellős közepén tartunk, és nem hagyhatom ott a többieket, hogy bocs, de nekem fordítanom kell :D Pedig könnyebb lenne az tuti :D
De azért igyekszem, amennyire tudok. Már nincs sok vissza a történetből sajnos.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra