Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 0:20

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Nurmengardiak
HozzászólásElküldve: 2011 május 11 (szerda), 20:11 
Fanficbúvár

am végig gondolva a king crossos részt, eléggé bonyolult, nekem legalábbis az volt. sztem így egyszerűsítették le, hogy a mezei amerikai famer is megértse, h akkor most mivan.
am meg ez biztosan lerágott csont kérdés, de mit keresett ott dumbi? tudom, h képzelet, és h akkor miért ne lenne valóság, de most akkor volt neki is horcruxa? v csak képzelet-képzelet? mosz akkor miisvan?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 11 (szerda), 1:17 
Szárnybontogató

Nem tudok újat mondani a filmmel kapcsolatban. Tuti lesz pár rész amikor felszisszenek de hősiesen fogom tűrni :) Amúgy látványban nem lesz hiba és tényleg jó a zene.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 10 (kedd), 18:07 
Fanficbúvár

besza, behu.
ja, ez sztem a king- crossos rész lesz, de dumbi is szerepet kap, asszem, mert mintha vhol kapott volna szót, vmi interjúban.
de majd meglátjuk, a 7/1 nem volt rossz.
fejezet?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 14:12 
Zöldfülű

Idézet:
Most az jutott az eszembe, hogy a King Cross helyett van Voldi meg Harry csevegése. Vagyis mikor megy meghalni, nem Dumbledore-ral találkozik, hanem Voldemorttal.
Az 1. előzetesben volt egy olyan rész, hogy: Voldi: Miért élsz? -Harry: Mert van miért élnem
Ebben az előzetesben meg Harry lerántja magával Voldit. Sztem ez a "látomás" vége és visszakerülnek az élők közé az erdőben.

Hát szerintem az elég gáz volna, nekem az az egyik kedvenc részem az egész 7. részből. Nem tudom elképzelni, hogy Voldemorttal miért közös látomást átélni miért lenne nagyobb hatással Harryre, mint Dumbledoreal beszélgetni. Végülis mindegy, számomra sosem jöttek be igazán a filmek, se a történetbeli változtatások, se a színészek és a látvány. Kivétel talán a Piton és Hagridot alakító színészek játéka.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 07 (szombat), 21:31 
Szárnybontogató

Mrs. Weasley és Bellatrix párbaja a nagyteremben van. Mikor Voldi küzd Harry ellen, akkor a roxfortiak a bejárati kapunál vannak (Harry mögött).
Az előzetesben az a rész tetszet igazán, amikor elkezdődött az ostrom (1:29-nél van).

mod. szerk.
Létezik a Hozzászólás szerkesztése gomb is, használhatnátok néha. :)

Most az jutott az eszembe, hogy a King Cross helyett van Voldi meg Harry csevegése. Vagyis mikor megy meghalni, nem Dumbledore-ral találkozik, hanem Voldemorttal.
Az 1. előzetesben volt egy olyan rész, hogy: Voldi: Miért élsz? -Harry: Mert van miért élnem
Ebben az előzetesben meg Harry lerántja magával Voldit. Sztem ez a "látomás" vége és visszakerülnek az élők közé az erdőben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 07 (szombat), 18:24 
Írópalánta

Heshy írta:
itt a szinkronos előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=omOkjgnIBks

Egy részt nem tudok hova tenni, mikor Harry és Voldemort a szakadék szélén állnak és utána Voldit magával rántja. Ezen kívül az előzetes eléggé könyvhűnek tűnik. Ennek nagyon örülök! Amitől félek, hogy elrontják a King Cross-os részt. Az a rész a csata fordulópontja, Dumbledore utolsó segítsége. Remélem benne lesz a filmben, ahogy Piton emlékei is benne vannak.

Nekem az tetszik hogy végre a trailerben - meg remélem a filmben is - igazi Epic zenét raktak.
Azt a részt viszont én sem tudom hová tenni. Meg ahogy a nagy lerombolt részen párbajoznak ketten. A könyvben az volt hogy mindenki előtt győzi le a nagyteremben, miért nem lehet a filmben is úgy megcsinálni. De majd úgyis meglátjuk, amikor megnézzük. Apropó, erre ne szervezzünk egy közös mozizást? Hátha most összejönne többeknek is.

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 07 (szombat), 9:57 
Szárnybontogató

itt a szinkronos előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=omOkjgnIBks

Egy részt nem tudok hova tenni, mikor Harry és Voldemort a szakadék szélén állnak és utána Voldit magával rántja. Ezen kívül az előzetes eléggé könyvhűnek tűnik. Ennek nagyon örülök! Amitől félek, hogy elrontják a King Cross-os részt. Az a rész a csata fordulópontja, Dumbledore utolsó segítsége. Remélem benne lesz a filmben, ahogy Piton emlékei is benne vannak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 06 (péntek), 20:27 
Írópalánta

Lassan megint eltelik egy hónap az előző fejezet óta, remélem lesz új hamarosan...

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 04 (szerda), 20:01 
Szárnybontogató

Örülnék neki én is bár nem hiszem, hogy ilyen gyorsan jönne :) Vagy valami hsz amire lehetne írni 8)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 01 (vasárnap), 18:01 
Szárnybontogató

Hát ja... a régi szép idők...
Mind1, remélem 2 héten belül reménykedhetünk 1 fejezetben :|

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 27 (szerda), 14:52 
Szárnybontogató

"azok a boldog szép napok, ég veled":D

"The principle is that what the enemy cannot see he cannot kill. This is not the way of the Adeptus Astartes. Our principle is that what the enemy can see, he will soon learn to fear…"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 24 (vasárnap), 7:23 
Szárnybontogató

tiszta türelmessé vált itt mindenki:D...hajjhh...de jó volt még mikor 1-2 hetente jöttek az új fejezetek:S...akkor volt a jó amikor még roland egyetemista volt...a sok munka elvonja az idejét az alkotástól...pedig egyre jobban ír... világosan látszik a minőségi javulás...főleg mondjuk a Varázslók háborújához képest( az is jó volt- de ott azért még nem olyan mesterien rowlingos mint most a vége felé). Reméljük h nem fog kifulladni a dolog a vége előtt... emberiség elleni bűn lenne... ez a trilógia a világörökség része, alig várom már hogy beköttethessem, és felkerülhessen a hét könyv mellé a polcra- a méltó helyére.

nyilván egyszerű így nekünk, nekünk 'csak" várni kell .

még vagy 5-6 éve olvastam a varázslók háborúját...de akkor azt úgy hogy már teljesen kész volt mikor elkezdtem...aztán pár hónapra vagy évre rá megnéztem már mi a helyzet az íróval..és akkor láttam, hogy elkezdte a trilógiát...akkor járt kb a Negyedik torony közepén...na én azóta rendszeresen várom az új fejezetet...mi ez ha nem a legmélyebb elismerés?

hát ezt most nemtom miért írtam...talán azért mert nincs mit olvasni...komment se nagyon van...más legalább tud olvasni egy kis kommentet vagy mittudomén:D
na pá

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 21 (csütörtök), 19:29 
Szárnybontogató

Szerintem tuti kap még szerepet nem hinném, hogy csak úgy lezáratlanul ott marad az ő része.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 19 (kedd), 19:50 
Szárnybontogató

Olvastam régebben, hogy nem mindenki nézi meg a trailereket. Remélem azért lesz, aki igen: http://index.hu/kultur/cinematrix/hirbl ... l/?rnd=601

Lehet, nem emlékszem már pontosan, de Jarmilla hosszú ideje csak akkor szerepelt, amikor Ronéknak segített megmutatni a két Nagyút tükrét - aztán pedig ott maradt, ahol volt? Fel fog bukkanni még vajon, vagy ő is csak olyan szükséges-cselekményelőmozdító-szereplő lenne?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 18 (hétfő), 10:18 
Írópalánta

Utherrel kapcsolatban nekem is egy kicsit hiányzott egy ilyen nabazmeg-ez-kemény jelenés, bár az se semmi ahogy lefejezi Mariust, de akkoris. Aztán eszembe jutott valami. Életszerűség. Ki mondta hogy egy történetben minden megnevezett, vagy többet szerepeltetett szereplőnek valami fontos része lesz a győzelemben? Ha ez így lenne akkor az azt jelentené hogy a sors rendelte így a szerepeket, hogy pont mindenki olyan szereplő legyen, hogy nélküle nem sikerülne egy adott feladat. (mellesleg amúgy Uther kb egyedül lekötötte annyira az arctalanokat, hogy a varázslények meglóghattak) De ha jól emlékszem - javítsatok ki ha tévednék - Roland nem nagyon kedveli a sors dolgot, hanem mindenki maga formálja az életét. Szóval nem lehetett minden elrendelve, és a jóslatok sem mindig következnek be (még Jarmila jóslatai sem)
Uther szerepét ahhoz tudnám hasonlítani, mint amilyen Thane volta Mass Effect 2-ben (oltsatok le nyugodtan, de megint a ME jutott eszembe) Nagyon beharangozott szereplő volt, már a játék előtti trailerekből. Nagyon fontosnak hittük, aztán kiderült hogy a végső küldetésben semmi lényeges dolga nincs, tehát nélküle is ment volna. "Akkor minek volt ott?" - kérdik sokan? - "Felesleges szereplő!" Én azt mondom ez a realitás, mert ott is Shepard olyan küldetésre készült ahol minden eshetőségre kellett számítani, ezért volt ott a galaxis legprofibb orgyilkosa/mesterlövésze. Kicsit talán furcsa is lett volna ha kivétel nélkül minden karakternek lett volna fontos szerepe az eseményekbe, mert akkor TIM (aki érti, érti) valami látnok kellene hogy legyen.
Most itt is ez van. Ott volt Uther is, mert mindenre fel kellett készülniük. Talán Jarmila is látott olyasmit amiben segíthetett volna, de az mégse történt meg. Vagy csak azt látta, hogy Uther halála nélkül nem hitték volna hogy az ott az igazi Mr Weasley...
Lényeg a lényeg, szerintem ez így volt jó, ő is csak egy töltelékszereplő volt akire ha már nincs szükség kiírják. A lényeg hogy Harryék a fontosak ide. De ami nekem is furcsa az az hogy Ginnyt miért hagyták hátra? Elvileg nem mind a négy Sigillusnak ott kéne lennie?

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 18 (hétfő), 9:41 
Szárnybontogató

nálunk se használják, de a varázsvilágban mindenkit "gyógyító"nak hívnak-->mindenki gyógyít

Noghri

"The principle is that what the enemy cannot see he cannot kill. This is not the way of the Adeptus Astartes. Our principle is that what the enemy can see, he will soon learn to fear…"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 16:59 
Fanficbúvár

ja, igen, én is erre gondoltam, csak nem értettem, h a "meggyógyította" mit jelent. merhogy egy fogorvosra felénk nem használják, h gyógyít. ezt nem értettem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 11:47 
Szárnybontogató

Még amikor meglátogatták Hermióne szüleit ott derült ki, hogy egy varázslótól kapta a topáz nyakláncot Hermióne anyukája akinek még a fogát is meggyógyította vagy mi, de törölte az emlékből az arcát. Ki a titkos segítő? Ki látott ennyire előre? Jarmila? Dumbledore? Valaki más? És még csomó válaszra váró dolog van ha visszagondoltok.

szerk. Utherhez még. Sajnálom, hogy nem szerepeltetted többet Roland. A könyv egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb karaktere akiből többet is ki tudtál volna hozni. Nem, nem róla szól a könyv (majd talán egy másik, elég jó sztorit lehetne kerekíteni Uther történetéből) persze tudom, csak már annyira régóta itt "lógtak" a levegőben a hatalmas sötét nagyurak, szerintem sokan vártuk is őket aztán pikk pakk vége is lett a legerősebbnek. Remélem értitek mire gondolok. Az eddigi fejezetek és a két könyv alapján valami másra számítottam, vártam a Roland féle aztakurva érzést de most először ez -csak Utherrel kapcsolatban- elmaradt. A fejezet amúgy egyeltalán nem összecsapott, nem lett elsietve, talán csak Uther halála lett kicsit hirtelen kitalálva.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 11:30 
Fanficbúvár

jaja, öreg kiválóan fogalmazta meg, amit én nem tudtam. tehát uther. vhogy többet vártunk tőle. több szereplést. igen, ez tényleg "baki", h arthur csak úgy leszúrja hátulról, ez kicsit béna volt, de... minden megeshet.
viszont nem értem, h hermione anyja kit gyógyított meg? :?:

na több hsz-t kívánok mindenkinek, addig is:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 9:42 
Szárnybontogató

Rég írtam én is kritikát ég is a pofám kicsit. Behalt a laptopom kijelzője más gépéről meg nem szeretek kapkodva kritikát fogalmazni.
Alapvetően nekem is tetszett a fejezet. Sajnáltam, hogy elvesztettük Mcgalagony-t, nagyon csíptem a karakterét mind a 10 könyv alatt, hiányozni fog. Nagyon átjött, ahogy leírtad a lélekegyesítés folyamatát mindig is érdekelt, hogy hogyan zajlik le. Zseniális ahogy visszaadtad Arturt és Draco is kapott megint egy kis plusz pontot. A végén még vacsoravendég lesz Ronéknál lol. Luna karakterét (is) még mindíg nagyon átérzed :) Ez a képeslapos dolog..Utherrel kapcsolatban viszont elég vegyesek az érzéseim. Szívesen olvastam volna kicsit többet arról, hogy hogyan párbajozik, illetve milyen varázslatokat ismer. Csak hangyányi ízelítőt kaphattunk belőle ahogy csak a csicskákat ölte , Marius halálához meg vajmi kevés köze volt. Ami viszont tényleg nem tetszett az az, hogy ha azt megérzi hogy a háta mögött pálcát tartanak rá akkor, hogy szúrhatják hátba minden idők legjobb párbajozó feketemágusát ha nem szenvedett előtte semmilyen sérülést? Elég drámai volt és zseniális a párbeszéd de akkoris na :) Engem még mindig nagyon foglalkozat, hogy ki hagyta a jeleket, kit gyógyított meg Hermione anyja régen. Ezeken senki nem gondolkodott? Várom a végkifejletet remélem nem kell sokat várni a következő fejezetre. Tudom, hogy elfelejtettem valamit majd ha eszembe jut bepötyögöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 1:53 
Zöldfülű

Nos Drága Szerző úr, jól túljártál az eszünkön!
Amikor Mr Weasley "meghalt" több fejezeten keresztül rinyáltunk, hogy "nemá" meg "hozd vissza", és a végén szinte el lettünk küldve melegebb éghajlatra,hogy fogadjuk már ezt el. Meg, hogy az Epilógusból nem derül ki egyértelműen, hogy él-e Weasley papa stb stb, biztos mindenki emlékszik erre.
Arra lennék kíváncsi, hogy ezt eredetileg is így tervezted, vagy ez azóta jutott eszedbe?
Amúgy a fejezet nagyon tetszett, másokkal ellentétben én nem nagyon szeretem a túl hosszúra sikerült csatajeleneteket(lány vagyok), ez pont jó volt. Marius halála is jó volt, gondoltam, hogy nem múlik ki csak úgy, egy kis lefejezéstől.
McGalagony halála tulajdonképpen várható volt, szerintem ő is inkább ilyen halált kívánt volna magának, mintsem ágyban párnák közt.
Ginny furcsaságából úgy érzem még ki fog valami kerekedni, izgatottan várom az utolsó epizódokat, mert jó hatással van az idegrendszeremre és a bioritmusomra is:)
Ja és Te vagy a legjobb szerző mindíg minden körülmények között!:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 13:37 
Szárnybontogató

nem vagyok a nagy szavak és hosszú kommentek embere, így csak ennyit mondok:

megint 1 brutáljó fejezet, gratulálok! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 12:39 
Szárnybontogató

Tiszteletem!

Nekem ez a fejezet, kifejezetten tetszett, igaz h kicsit sok volt benne az esemény ezért még egyszer át kell olvasnom. Az h Mr. Weasley visszatért szerintem egy igen nagy pozitívum, a sztoriban ő volt az egyik legstabilabb szereplő és én nagyon kedveltem, ezért igen rosszul érintett volna ha tényleg meghal, de végig bíztam benne h átverte az arctalanokat.
Marius halála drámai volt, és igazán kíváncsi is voltam h milyen is lehet egy lélek egyesülés.
Mcgalagony-t sajnáltam, de áldozatok mindig is voltak és lesznek és iazából már kevés fajsúlyos szereplő van akinek a halála megrázó lenne, még Aberforth lenne talán, de őt a Névtelen nem bántja.
Én azt mondom ez a fejezet nagyon klassz volt és h minden apróságra felfigyeljen az ember többször végig kell olvasni. Arra leszek kíváncsi h Harlam vajon életben marad?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 10:35 
Szárnybontogató

Jó, oké, nem fogalmaztam teljesen pontosan. Azért is volt az idézőjel. Ez a fejezet nekem tetszett, régebben volt olyan, hogy fogtam a fejem, hogy ezt most miért kellett, de a szerző szerint úgy volt jó, hát legyen. :D A kész regénybe se szólhatok bele, mármint a papíralapúba, legfeljebb fanficet írhatok később az alapján.
Igen, láttam, hogy egyre több idő telik el a hozzászólások között.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 20:00 
Fanficbúvár

Lowardy írta:

bojoe, érdekes, hogy "szembe mész az árral". :)

nem megyek szembe. leírtam, h mi a véleményem és kész. am meg legalább van hsz. van mit olvasni. :)az utóbbi hetekben csak halódás volt. :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 18:09 
Szárnybontogató

Én már csak azt nem értem, hogy a szombati hozzászólásom óta hiába frissítettem pár óránként a lapot, nem volt új kritika. Fél órával ezelőtt meg hirtelen előbukkant a semmiből ez az 5-6 darab. :)

bojoe, érdekes, hogy "szembe mész az árral". :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 17:56 
Zöldfülű

Huh, nagyszerű fejezetet kaptunk, érdemes volt rá várni! Elég sok dolog volt benne összetömörítve (2-szer kellett elolvasnom mire megértettem) :D
Hát igen, Uthernek pusztulnia kellett, ezt már sejteni lehetett az előző fejezetből. Talán a legjobb része a fejezetnek az volt, amikor Marius horcruxa egybeforrt vele, egy kicsit azért jó volt látni, hogy ennyi érzelem lehet egy őrült gyilkosban :D Mr.Weasley ,,feltámadása" pedig egyszerűen nagyszerű volt, de McGalagonyt azért megkímélhetted volna. De hát valamit valamiért, ugye? :D A Névtelen pedig annyira összetett lehet szerintem, ahoz képest hogy egy másolat, írhatnál róla novellákat miután befejezted a trilógiát, biztos sokan örülnének neki! Sokkal jobban megismerhettük őt mint az igazi Dumbledore-t, és a stílusa is jobban tetszik nekem. Még arra vagyok kíváncsi hogy lesz-e egy végső párbaja Harry-vel. A Tűz ura pedig ha jól emlékszem, egy gyenge varázsló akinek viszont olyan erős az Imperiusza, hogy sárkányokat szelídít vele. :O Így lett nagyúr végülis, Roland még régebben így mondta ha jól emlékszem.
Minden tiszteletem a tiéd Tisztelt Író! További jó munkát, és várom (-juk) az új fejezetet! :)))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 16:18 
Szárnybontogató

bojoe! Egy valamire nem gondoltál! Szerintem Jarmila hazudott Harrynek is és Utheréknek is.
Ő azért csatlakozott a Negyedik Toronyhoz, hogy belülről pusztítsa el. Végezni akar az összes nagyúrral! Ebbe beletartozik Uther és Harlam is. A halálba küldte őket oda. Csak ezt elfelejtette mondani nekik. :)

Azt tudjuk már, hogy kicsoda a Tűz ura? Vagy ezt még homály fedi?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 11 (hétfő), 7:04 
Fanficbúvár

Predi írta:
... Nélkülük a küszöbig se jutottak volna el. Még Harry pálcájával se. Ha Harlam nem ugrik neki a Névtelennek, és vonja ki a harcból akkor kb ő egyedül elintézte volna Harry bandájának felét. Meg aztán Uther egyedül kicsinált vagy 20 arctalant szerintem. Akkor mi ez ha nem hasznos? Nem értem a mi ezzel a problémád. :?

hát igen-igen. ezt én is elismerem, ezt le is írtam, h ok, nélkülözhetetlenek voltak ilyen szempontból. de ahogy jarmilla beharangozta őket a harrynek szóló üzenetben..... kicsit többet vártam volna.
mint említettem anno, az összes nagyúr sebezhető pontja ismert, innentől kezdve egyenként elpusztíthatóak. harlam és uther csak olyan szempontból fontos, h elterelik a figyelmet hp és bandájáról. semmi epic heroismust nem visznek végbe. sőt. a megérkezésükkor inkább kárt okoznak, mint hasznot. mélyen egyetértettem hp-vel, aki felismeri, h a két nagyúrral még gondok lesznek.
am összességében - nem neville-t és varázslényeket akarom becsmérelni- bugyuta egy próbálkozás volt az egész rohanjuk meg nermengardot akció. a legjobban kidolgozott támadás a könyv eleji-seamus halálát okozó-sunyi támadás volt, a hiba csak ott csúszott be, h svetich volt az értelmi szerző. látszik, h a t. fiatalság nem tanult haditechnikát, és fingja sincs a gerillaharcról. a másik, ami tettszett, az a minisztériumi betörés volt. annak meg is volt az eredménye.
persze, egy normálisan kigondolt és tervezett támadásra nincs idő. sem a könyvben, sem a cselekményben, hisz a varázslényeket írtják. meg hát ezek gyerekek még. mit várjunk tőlük.
na szóval összegezve. jól jöttek a nagyurak, de sztem a könyv szempontjából csak a drámai hatás kedvéért voltak jók (ld uther halála, ill eleve uther és harlam genya viselkedése) a "valós életben" nem sok hasznukat vették, mert a fő célban, a névtelen elpusztításában eddig nem sok hasznuk volt, csak figyelem elterelő szerepet kaptak.
jjaa, bocs. EDDIG. hisz harlamról még nem tudunk semmit. lehet, h őneki sikerült legyengíteni a névtelent, v egyéb fontos szerepet kap.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 22:06 
Írópalánta

Hát bojoe szerintem elég sok hasznuk volt abból hogy Utherék ott voltak. Nélkülük a küszöbig se jutottak volna el. Még Harry pálcájával se. Ha Harlam nem ugrik neki a Névtelennek, és vonja ki a harcból akkor kb ő egyedül elintézte volna Harry bandájának felét. Meg aztán Uther egyedül kicsinált vagy 20 arctalant szerintem. Akkor mi ez ha nem hasznos? Nem értem a mi ezzel a problémád. :?

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 19:58 
Fanficbúvár

na üdv.
bocs az oltásért, de ez a véleményem, amit leírtam a történet után is. (módosítva lássátok itt is:)

háát. ööö. nagyon vártam a fejezetet, és így egy kicsit ...nemtom. csalódás volt. kicsit rövid, kicsit összecsapott, kicsit nemtom. igazából nem értem....
1. akkor mit jósolt jarmilla? mért kellenek a végjátékhoz potterék és weasely-ék? mármint uther és harlam szerint. hisz ők a végjátékban úgysem kapnak szerepet. tehát, akkor jarmilla nem a teljes igazat mondta el? mert végül is hazudott harrynek, h keresse uthert és harlamot, mert a segítségükre van szükség. és sztem rohadtul nem sokat tettek. jó, a megjelenés hatásos volt, meg saveső ellen jók voltak, stb.de azért sztem mindenki nagyobb durrt várt. pl 1üttes erővel, 6an térdre kényszerítik a névtelent, majd a szigillusokkal kiszívják a mágiát belőle, v vmi. másrészt sztem jarmilla hazudott utheréknek is, hisz nekik semmi szükségük nem volt potter-weasely kommandóra. tény, h eleve homályos az egész, hisz jarmilla pontos jóslatát nem tudjuk, csak uther utal rá, h potteréknek ott kell lenni a végkifejletnél.
2. most akkor ginny mért is nem megy velük? újra kell olvasnom az utsó fejezeteket.
3. így összességében semmi hasznuk utheréknek, legalábbis eddig nem derült ki. jó, mariust megölték, de...azt ennyi erővel bárki megtehette volna. am eccerű varázslat kell hozzá. táltostűz. az pusztítja a pálcát, és a testet is. erre meg hp simán rájöhetett volna. jó, végülis, ez szebb volt, meg drámaibb, oké, nincs vele semmi bajom. persze, lehet, h pont ez a csavar, h végülis nem létfontosságú szereplők a megtért nagyurak. csak mi , a b és t és k olvasók behittük, h de nagyon fontosak. és most t. szerző úr meg röhög a markába. jó-jó, oké. harlam és uther sokat tett, h egyáltalán megritkította az arctalanok sorait.
4. malfoy menekült. h került oda?

összességében, arthurnak örülök, teccett, h újra itt van. hatásos belépő, ami kell. logikus magyarázat, a fejezet egyik csúcspontja.
én azért kifejteném, h malfoyra azért is volt szükség, mert ő az 1edüli, aki fel tudja készíteni a minisztert az arctalan életmódra (pl, jelszavak, köszönési szokások, kézfogási módok, a többi arctalan neve, merre van a wc....stb.)
mcgalagony-t sajnálom. de én aszittem, még az elején meghal. úgyh nem lepődtem meg. kicsit jobban sajnálhatták volna, de a harc hevében nincs idő. megértem, most nem illik ide a nyál, teljesen oké.

nos, am nem volt rossz, de a nagy szünet után kicsit erősebb, hosszabb, részletesebb fejezetet vártunk. persze az imént felsoroltak csak kérdések, olyanok, mint bármikor máskor. csak most egy fejezetre olyan ki nem fejtett dolgok jöttek ki, h az ront a fejezet minőségén. nem olyan kérdésem vetődik fel, amire azt mondom, h "húú, vajon akkor most h lesz?" hanem "mostakkormivanmi?

és tényleg bocs az oltásért, de én egy pro írótól pro fejezetet várok, a zsenitől, aki jkr-t is kenterbe verné, egy királyabb, kidolgozottabb, és ütősebb fejezetet.
nem mintha nem lett volna jó...de, vmi hiányzott belőle. nem kaptam meg a katarzist. nem kiálltottam fel a fejezet végén, h baaaaaassssszzzzdddd meeeeeggggg!!!!! ez ott vooolt!

persze, mindenkinek ott van a saját és egyéni problémái, meg a nézőpontjai, meg mittomén.
de ez csak egy vélemény. az enyém. kicsit savanyú, kicsit sárga, de az enyém...:)

am még mindig a kedvenc íróim közt vagy. oda beírtad magad.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 19:42 
Szárnybontogató

Még az nem világos, hogy Ginnynek miért nem kell mennie a trióval a Névtelen ellen. A sigillusok nem csak együtt működnek tökéletesen? Köze van Ginny halála és újjáélesztése Harry döntésénél?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 9:50 
Írópalánta

De durva hogy mindjárt itt a vége... :-( Olvasnám én ítéletnapig is. Amúgy a fejezet nagyon jó volt megintcsak, kritikám ott van a szokásos helyen. De itt is megemlítem, Mr weasley-vel jól megleptél, nem számítottam erre a fordulatra.
Amúgy ezután fogja még Harry használni a Követ, vagy mostmár aki meghal úgy is marad? Csak mert gyakorlati szempontból nem lenne rossz ötlet a McGalagony visszahozása. Kár lenne érte.
Még mindig azt várom hogy mikor fog berobbanni a képbe Dean és Miguel iszonyat harc közben. Lesz ilyen, vagy majd a végén tudjuk meg hogy mivan?

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 5:22 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Miguelről nem tudják, hogy meghalt-e vagy nem, de azt tudják, hogy jelenleg nincs dolguk vele, mert Dean lefoglalja. Legalábbis remélik.

Már csak három fejezet + epilógus van hátra

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 10 (vasárnap), 2:31 
Szárnybontogató

Remek fejezet volt. Mindig meglepsz minket. :) Uther halálát nem így képzeltem el még a fejezet előtt. Le a kalappal! McGalagony halála annyira nem ért váratlanul, Mr Weasley annál inkább!
Egy dolog nem világos... A fejezet végén arra utalsz, hogy már csak a Névtelen maradt. De akkor mi van Miguellel? Már korábban meghalt, csak nem figyeltem eléggé?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 22:32 
Zöldfülű

Azt a nem semmi... Minden elismerésem, hihetetlen fejezet volt. Ez a fordulat Mr. Weasley-vel alaposan meglepett :-D
Amúgy hány fejezet van még a végéig?

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 20:07 
Szárnybontogató

Sziasztok!

Szinte a kezdetektől olvasom a trilógiát, de csak ma vetődtem ide. Jó időbe telt átrágni magam a hozzászólások többségén, de sikerült. :D Mikor a vége felé jártam (azaz az első oldalon), majdnem lefordultam a székről örömömben, hogy van friss. Hihetetlen és jól jön így érettségi előtt pár héttel.

Eger környékéről nincs valaki, aki kapható lesz majd a HP7/2-re?

Lowardy (aki szalad olvasni az új fejezetet, aztán jön vissza)

mod. szerk.

Azt hiszem ezt a rikító zöldet hanyagolni fogom a későbbiekben :lol:
Hihetetlen fejezet volt, megérte várni rá. Sokszor volt, hogy leesett az állam a csodálkozástól, és kérdeztem magamtól, hogy ezt most hogy... :D Örülök Mr. W-nek, sajnálom McGalagonyt. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Negyedik Torony végén, a Durmstrangos jelenetnél, amikor majdnem meghalt.
Észrevettem benne két elgépelést, de ilyen terjedelmű írásnál az semmi. Roland, önbétázod?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 19:06 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Booby Paul írta:
Lehet, hogy én nem voltam elég figyelmes, de nem értek két dolgot: az egyik hogy honnan tudta Harry, hogy Ciaran meghalt? A másik, hogy mikor került a köpeny Percyhez? :?:

Azt hiszem, látta Ciaran holttestét a sikátorban, nem? Előző fejezetben történt.

A köpenyt pedig odaadta Percynek, Charlienak és George-nak, mielőtt lementek volna a Durmstrang alaksorába a tükrökhöz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 18:06 
Zöldfülű

Köszönjük! _U_

Ez a fejezet bőven kárpótol mindenkit aki az akciót hiányolta az elejéről. Nagyszerű húzás volt visszahozni Mr Weasleyt, de McGalagony igazán életben maradhatott volna. Esetleg Harry nem akarja használni a gyűrűt, most az egyszer, utoljára? Feltámasztja a friss halottakat és happy end... Stílszerűen eltüntetted Uthert is a színről, de kissé meglepő, hogy pont Uthert lehetett ilyen simán hátbadöfni. Mondjuk beüthetné a fejét, amitől kissé kótyagos vagy valami :-D

Lehet, hogy én nem voltam elég figyelmes, de nem értek két dolgot: az egyik hogy honnan tudta Harry, hogy Ciaran meghalt? A másik, hogy mikor került a köpeny Percyhez? :?:

Végül pedig egy apró észrevétel. Harryék nincsenek egy picit túl nagy pszichikai nyomás alatt? Szerintem ennyi borzalmas élménnyel belépőt nyertek az Arkham Asylumba.

Mégegyszer köszi a fejit és egy ideig nem nyivákolunk a következőért. Mondjuk holnapig :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 17:56 
Írópalánta

Elkészültem az új fejezettel. Olvashatjátok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 08 (péntek), 23:22 
Szárnybontogató

Na ez már igazán vmi, akkor lehet h az unalmas üres házas munkanapomra lesz majd vmi elfoglaltságom! Nagy fejezet várás van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 23:24 
Írópalánta

Végre egy jó hír.! :o Most hivatalosan is kiugrottam a bőrömből. :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 15:19 
Szárnybontogató

Emberek, jó hírem van!

HÉTVÉGÉN ÚJ FEJEZET!!!

Írtam Rolandnak facebook-on, h mi újság, mikorra várható a fejezet, és azt írta, hogy hétvégén lesz! :D :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 8:43 
Írópalánta

Akkor lehet hogy teszek majd egy próbát, aztán meglátom, végülis most van egy vagonnyi szabad helyem :D
Amúgy közben arra gondoltam, az milyen jó lenne, ha a HP-t megcsinálnák sorozatnak. Minden fejezetet egy résznek. Úgy semmi sem maradhatna ki ami fontos lenne, és tuti lenne elég sok néző (én biztos nézném). Legkifizetődőbb ilyen Clone Wars féle animációs rajzfilm lenne. Mert azt kell hogy mondjam, a mozifilmek történetkövetése valami siralmas. Nem is értem hgoy értheti meg valaki a történetet a könyv nélkül...

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 1:12 
Szárnybontogató

Hű, hát a frindzset a jelenlétemben nem szabad leszólni :)
Való igaz, a második évadban a főszál picit hátrébb szorul (az első évad elején meg keressük a főszálat...), de a vége felé szépen körvonalazódik, hogy miről is van szó. És szerintem a legtöbb rész kell ahhoz, hogy összeálljon a kép - amúgy nem rosszak a külön epizódok sem, csak nem feltétlen kötődnek szorosan egymáshoz. Viszont maga az ötlet, a főszál, és a sok apró momentum, ami miatt a végén igazi katarzist kapunk, az zseniális. Szerintem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 06 (szerda), 22:11 
Szárnybontogató

Predi írta:
Amúgy a Fringe-et javasolta egy haverom is, de aztán lebeszélt róla, mondván csak az első évad jó.

Azért én megvédeném a Fringe becsületét... Mint rajongó, hátha meggyőzök valakit.
Az első évad az jó, mert újdonság, ilyen sorozatot még nem látott az ember.
A második évad a kritikus, sokban hasonlít az előzőre, az ember hiányolja belőle a nagy, összefüggő cselekményvezetést... Ami többé-kevésbé igaz is, de ugye Abramsnél ki tudja, a végén még az itt elhangzottak alapozzák meg az egész gondolatvilágot!
A harmadik évad pedig minden eddigivel szakít (ill. a második évad utolsó részeiben felpörög már a cselekmény, az évadok között a cselekményben kb. alig pár óra, talán egy-két nap telik el, míg máskor két rész között is hetek.), folyamatosan a fő szálon fut az esemény, elvétve némi epizódok bedobva, de már nem olyan függetlenek ezek se, mint az elején.
A világért sem akarok spoilerezni, tehát csak röviden: minden, ami érdekes felvetésnek tűnik az előzőekben, itt most megtörténik, felfedezték a szereplők a történet világát, halad a cselekmény.
Ami a legfontosabb így a vége felé: megrendelték a következő évadot, tehát nem kaszálják el a sztori végét se!

PS: én személy szerint a második évadot kihagytam (kiv. utolsó pár rész), és per pillanat érthető nélküle, úgyhogy, ha valaki unja, lehet ugrani a lányegre :D

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 22:15 
Írópalánta

A Dark Angel az egyik (ha nem az) első nagyobb költségvetésű sorozat volt. Egész érdekes volt, meg minden, csak akkor még nem volt rá akkora igény, ezért csak két évad ment le róla. Egyébként a Jessica Alba játszott benne, aki szép néni :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 20:48 
Szárnybontogató

engem pl a stargatek leszögeztek. sg-1 10 évad, de sztem bőven megéri, 2 befejezőfilm, atlantis 5 évad, befejezőfilm idén, universe csak ha bejött az előző 2. how i met your motherbe jó dumák vannak. dark angel miféle?:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 18:47 
Írópalánta

Hát amiket én eddig végig néztem (kb sorrendben): Prison Break, Heroes, Dark Angel, Californication, True Blood, Dexter, Battlestar Galactica (filmek is), Drót. Plusz még animék és rajfilmek: Dragon Ball-Z-GT (magától értetődik), Bleach, Yuyu Hakusho, South Park, Avatar, SW Clone Wars. És a lol-kategóriába tenném a Robot Chicken-t (SW különkiadásokkal). Csak a Drótot néztem magyarul. Ja a Gyilkos elmék is tetszett, de az nem függ úgy össze, azt meg nem csipázom.
Dióhéjban ennyi. Amúgy a Fringe-et javasolta egy haverom is, de aztán lebeszélt róla, mondván csak az első évad jó. Azokat amik ellaposodnak azt meg nem szeretem (lásd 4400).
Ja és 8+ évadosba nem fogok belekezdeni már, csak ha olyan hogy odaszegez a monitor elé...

XD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 18:26 
Szárnybontogató

Van most 1 új sorozat az USA-ban, Breakout Kings a címe, hétről hétre töltögetem le ahogy megjelennek a részek. Ugyanazok csinálják akik anno a Szökést. egész jó! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra